🕊 امام حسین علیهالسلام میفرمایند:
🌾 هرکس برای خیررسانی به برادرش عجله کند، فردا که عرصه قیامت بر او وارد شود، آن خیر را خواهد یافت.
📚بحارالأنوار، ج۷۵، ص۱۲۱
@gharchakonline_313
🖼 تفاوت جستجوی خودکشی در گوگل فارسی و انگلیسی
در گوگل فارسی روشهای خودکشی و در گوگل انگلیسی تماس با امداد نمایش داده میشود.
#سواد_رسانه_ای
✅🆔️@gharchakonline_313
🔆 #پند
✍️ دنیایی پر از قضاوت
🔹در دنیای قضاوتها، تنها به این نکته توجه میشود: دیگران بر اساس نظر ما چگونهاند؟!
🔸فردی در ترافیک جلوی ما بپیچد: «احمق»
ما که جلوی دیگران بپیچیم: «زرنگ»
🔹کسی جواب تلفن ما را ندهد: «بیمعرفت»
ما که جواب ندهیم: «گرفتار»
🔸فرد بلندتر از ما: «دراز»
فرد کوتاهتر از ما: «کوتوله»
🔹همکار جزئینگر: «ایرادگیر و وسواسی»
ما جزءنگرتر باشیم، او میشود: «شلخته و بینظم»
🔸فردی لیوان آب ما را ریخت: «کور»
پای ما به لیوان دیگری خورد: «شعور» ندارند که لیوان را سر راه قرار دادهاند.
🔹و مواردی از این دست که بسیارند.
🔸دنیای قضاوتها یعنی تحلیل رفتار و گفتار دیگران بر اساس نیازها و ارزشهای خودمان.
✅🆔️@gharchakonline_313
امیرالمؤمنین عليه السلام:
لم تَخْلُ مِن لُطفِهِ مَطْرِفَ عَينٍ، فی نِعمَةٍ يُحدِثُها لَكَ، أو سَيِّئةٍ يَستُرُها علَيكَ، أو بَلِيَّةٍ يَصرِفُها عنكَ
در نعمتى كه براى تو پديد آورده، يا گناهى كه از تو فرو پوشانده، يا بلايى كه از تو دور ساخته، چشم بر هم زدنى از لطف او بى بهره نبوده اى
نهج البلاغه، از خطبه 223
#صبحتون_بخیر
@gharchakonline_313
🔴واکاوی اغتشاشات اخیر
♦️گزیده ای از سخنان حجتالاسلام حاج حسین طائب (مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه)
📌برنامه دشمن
🔸بر اساس اجماع دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی از اردیبهشت ۱۴٠۱ آمریکاییها، رژیم غاصب صهیونیستی و انگلیس دنبال بودند که سال ۱۴٠۱ را سال اغتشاش در ایران قرار دهند و این برآورد برای مسوولان گزارش شده بود و رهبر انقلاب نیز هشدار این اتفاقات را در سالگرد رحلت امام (ره) بیان کردند.
🔸شروع حرکت از دانشگاههای تهران با مسائل صنفی و سپس گسترش به دانشگاههای کشور، پیوند زدن به مدارس و معلمان، سپس مسائل قومی و مذهبی و بعد هم اگر موفق شدند حمله به مراکز حساس سناریوی دشمنان بود.
🔸نیروی انتظامی به دلیل آنکه درگیر مسأله تامین امنیت اربعین بود روایت اولی از ماجرای فوت خانم امینی ارائه نداد و دشمن به دروغ روایتسازی کرد و بعد هم با ایجاد مظلومیت و تولید خشم کار خود را برای اغتشاش شروع کرد. طراحی با مساله قومیتی آغاز شد و بعد هم به دنبال حادثهسازی در قوم لر، بلوچ و ترک حرکت خود را دنبال کردند.
🔸در فتنه ۸۸ آمریکاییها ندا آقاسلطان را شناسایی کردند و از قبل فیلم و مجسمه آماده شد و بعد هم در میدان فتنه حادثه ایجاد، سپس به سرعت فیلمها منتشر و در خارج از کشور خیابانها به نام وی نام گذاری شد.
🔸در سال ۹۲ هم یک خانم دوتابعیتی را پیدا کردند که در کشورهای همسایه زندگی میکرد و طراحی کرده بودند در آستانه انتخابات به بهانه بازدید از خانواده این فرد را به داخل کشور کشانده و بعد هم با طراحی عملیات انتخابات را به اغتشاش بکشند که به فضل الهی هم تیم ترور دستگیر شد و هم فیلمهایی که از قبل ساخته بودند کشف شد.
🔸امسال دشمنان اغتشاش را از مسائل قومی شروع کردند و بعد هم به دانشگاه و مدارس کشاندند، اما با حضور به موقع نیروهای امنیتی موضوع جمع شد و اینها مجبور شدند آخرین مرحله یعنی پروژه زندانها را عملیاتی کنند تا زندانیان را وارد آشوب کنند که در این پروژه هم ناکام ماندند.
📌هدف دشمن
🔸هدف دشمنان این است که قدرت جمهوری اسلامی را مهار کنند و میگویند جمهوری اسلامی در روند جهانی در حال قدرت یافتن است و این قدرتمندی مدل حکمرانی جدید در جهان ایجاد کرده و دموکراسی غرب را به چالش کشیده است پس باید آن را تضعیف کرد.
🔸آمریکاییها گفتند آمریکا باید تا سال ۲۰۲۵ رهبر دهکده جهانی شود و اگر این اتفاق نیفتاد آمریکا به سمت فروپاشی خواهد رفت، در دوره دو ساله دموکراتها دو بار سند استراتژی امنیت ملی خودشان را منتشر کردند. آمریکاییها در سند جدید نوشتند: «دنیا در حال تغییر است و ما در مرحله حساسی در تعیین رقابت برای آینده جهان هستیم برای شکل دادن به آینده نظم بینالمللی در میانه یک رقابت استراتژیک قرار داریم، اکنون در سالهای اولیه یک دهه تعیین کننده برای آمریکا و جهان هستیم، اقداماتی که انجام میدهیم تایید میکند که این دوره عصر درگیری و اختلاف و یا آغاز آینده موفق و باثبات به رهبری آمریکا است، جهان در حال تقسیم شدن و ناپایدارتر شدن است و در این دهه سرنوشت آمریکا و جهان تعیین میشود.»
📌رقبای آمریکا
🔸آمریکا ۲ سال پیش سه رقیب برای خودش معرفی کرده است. قدرتهای تجدیدنظرطلب مثل چین و روسیه به عنوان تهدید اول، قدرتهایی مثل ایران و کره شمالی به عنوان تهدید دوم و گروههای فراملی مثل انصارالله، جهاداسلامی سه تهدیدی بودند که آمریکاییها در این سند عنوان و پیامدهایی را هم در پی این تهدیدات ذکر کردند. عدم رعایت احترام آمریکا توسط رقبا، عدم اعتماد کشورهای متحد به آمریکا و تقویت نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه سه پیامد تهدیداتی بود که آمریکاییها اعلام کردند.
🔸آنها گفتند چین رقیب جدی ما در رهبری جهانی است چرا که هم از نظر تکنولوژی و هم اقتصاد رشد کرده است، دومین رقیب روسیه است که در جنگ اکراین صلح اروپا را به مخاطره انداخته است و بیثباتی را به سایر مناطق توسعه میدهد و سومین تهدید اساسی خودشان را دولتهایی معرفی کردند که دموکراسی غربی را به چالش میکشند و الگویی جدید از حکمرانی جهانی ارائه میدهند که در راس این کشورها ایران است.
📚سخنرانی در گردهمایی تجدید بیعت بسیجیان اصفهان با شهدا
🆔 @gharchakonline_313
#قرچک_آنلاین
🔅 #پند
✍ هدف رسانهها و تبلیغات، القای خواستههای تازه و غیرضروری است
🔹در چین باستان، شاهزاده جوانی تصمیم گرفت با تکهای عاج گرانقیمت، چوب غذاخوری بسازد.
🔸پادشاه که مردی عاقل و فرزانه بود، به پسرش گفت:
بهتر است این کار را نکنی، چون این چوبهای تجملی موجب زیان توست!
🔹شاهزاده جوان دستپاچه شد. نمیدانست حرف پدرش جدی است یا دارد او را مسخره میکند!
🔸اما پدر در ادامه سخنانش گفت:
وقتی چوب غذاخوری از عاج گرانقیمت داشته باشی، گمان میکنی که آنها به ظرفهای گِلی میز غذایمان نمیآیند، پس به فنجانها و کاسههایی از سنگ یشم
نیازمند میشوی.
🔹در آن صورت خوب نیست غذاهایی ساده را در کاسههایی یشمی با چوب غذاخوری ساخته شده از عاج بخوری، آن وقت به سراغ غذاهای گرانقیمت و اشرافی میروی.
🔸کسی که به غذاهای اشرافی و گرانقیمت عادت میکند، حاضر نمیشود لباسهای ساده بپوشد و در خانهای بیزر و زیور زندگی کند. پس لباسهای ابریشمی میپوشی و میخواهی قصری باشکوه داشته باشی.
🔹به این ترتیب به تمامی دارایی سلطنتی نیاز پیدا میکنی و خواستههایت بیپایان میشود. در این حال زندگی تجملی و هزینههایت بیحد و اندازه میشود و دیگر از این گرفتاری خلاصی نداری.
🔸نتیجه این امر فقر و بدبختی و گسترش ویرانی و غم و اندوه در قلمروی سلطنت ما و سرانجام، تباهی سرزمین خواهد بود.
🔹چوب غذاخوری گرانقیمت تو، تَرَک باریکی بر در و دیوار خانهای است که سرانجام ویرانی ساختمان را در پی دارد.
🔸شاهزاده جوان با شنیدن این سخنان، خواستهاش را فراموش کرد.
🔹سالها بعد که او به پادشاهی رسید، در میان همه به خردمندی و فرزانگی شهرت یافت.
✅🆔️@gharchakonline_313
معنی و مفهوم دوران گذار!
یکی از مطالبی که در بسیاری از صحبتها و بحثهای مربوط به حرکت در مسیر مناسب برای پیشرفت، بحث زمان اتمام دوران گذار است. دوران گذار در بحثهای سیاسی و اجتماعی بیشتر مطرح میشود اما این دوران در همه تغییرها تا ثبات در مسیر جدید وجود دارد و در همهجا دیده میشود.
وقتی فردی عاشق شده و متأهل میشود یک دوران گذار دارد تا در طی آن از تفکرات و اعمال زندگی مجردی به زندگی متأهلی و حرکت درست در مسیر جدید واقف شود. وقتی زوجی صاحب فرزند میشود طی چند ماه فاصله به دنیا آمدن بچه تا چند ماه اول زندگی با فرزند یک دوران گذار نسبتاً سخت و متفاوت دارند. وقتی فردی از خانه به کلاس اول، از مدرسه به دانشگاه و از دانشگاه به محیط کار میرود. انواعی از دوره های گذار را طی میکند تا به شرایط جدید عادت کند. حتی وقتی فردی عزیزی را از دست میدهد از زمان این اتفاق تا رسیدن به ثبات نسبی یک دوران گذار دارد. این موضوع در جوامع بصورت مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در حد کلان نیز مطرح میشود و دوران گذار در آنها هم جزئی جدانشدنی از تغییر است.
نکته مهم این که هر تغییری تا رسیدن به ثبات، دوران گذاری با خود دارد، ما اصولاً خیلی از دوره های گذار را متوجه نمیشویم! چون در آستانه تحمل ما هستند و ما برایشان آمادگی داریم و مشکلی با آنها نداریم. اصولاً زمانی دوران گذار زیاد به چشم میآید که بیشتر از آستانه تحمل فرد به نظر برسد و یا اینکه تأثیر مهم در سرنوشت فرد یا اجتماعی بگذارد.
برخلاف تفاوت ظاهری اتفاقات و تغییرات و اثرگذاری نوع تغییر بر زندگی انسان ، از لحاظ دوران گذار نوع تغییر زیاد مهم نیست. دوران گذار در همه آنها سازوکار تقریباً مشابهی دارند. حال سؤال اینجاست: دوران گذار تغییرات مهم در زندگی را چگونه با اثر و ضرر کمتر بگذرانیم؟
بگذارید قبل از اینکه راجع به ویژگی های دوران گذار صحبت کنم ابتدا یک تعریف عمومی از دوران گذار بکنم و بگویم “ دوران گذار چیست؟ و به چه دورهای گفته میشود؟ و چه زمانی به اتمام میرسد؟”
دوران گذار، یک دوره زمانی بیثباتی، مابین حرکت از یک ثبات اولیه به یک ثبات ثانویه است.
در این دوران پیوندهای قبلی و شرایط قبلی سست و شکننده میشود و همزمان پیوندهای جدید و شرایط و تفکرات جدید در فرد یا جامعه به وجود می آید. دوران گذار دورهای پر از ابهام و رازآلود است. دوره سرگردانیها و آزمونوخطاست، دوره انتخابهای درست و غلط و اکثراً بدون آگاهی از قدم بعدی است و شامل تلاش و انتظار برای تحقق یک هدف یا حتی رؤیاست، دامهای زیاد و بیراهههای زیادی دارد و چرخههایی که اگر فرد یا اجتماع در آن گیر کنند نهتنها پیشرفت حاصل نخواهد شد بلکه زمان، انرژی و سرمایه زیادی از بین خواهد رفت.
مسیری دقیق و روشن و حاوی اجزا گامبهگام برای عبور از دوران گذار وجود ندارد. اما محدوده کلی و مراحل مشخصی که در همه اتفاقات تکرار می شود در دوران گذار موجود است. دوران گذار، دوران انرژی بر و پرهزینهای است پس بهترین کار تلاش برای کم کردن زمان و هزینه عبور از یک دوران گذار است. هرچقدر علم، آگاهی و تجربه فرد یا اجتماعی که در دوران گذار حضور دارد بیشتر باشد عبور از این دوران راحتتر میشود. اگر در دوران گذار عبور صحیح اتفاق نیفتد هرجومرج، آشفتگی درونی و بیرونی در فرد یا اجتماع به وجود میآید. و فرد یا اجتماع در چرخه امید، تلاش، شکست و ناامیدی اسیر میشود در این چرخه که بیشتر توضیح خواهم داد فرد یا جامعه ای انرژی میگذارند ولی نتیجه نمیگیرند آنها در یک تنش تضعیفکننده گرفتار شده اند و دوران گذار آنها طاقتفرسا و زمانبر خواهد بود.
موضوعی وجود دارد که در بحث دوران گذار کمتر به آن توجه میشود، و آن بحث مسیرگذار و مراحل یک دوران گذار است. همه از دوران تغییر، دوران بیثباتی و دوران پر از جنبوجوشی صحبت میکنند که در نظرشان کاملاً مشخص است اما مثل کلمات انتزاعی تعریفهای آن بسیار متفاوت و بهنوعی سلیقهای است. وقتی از مسیر درست حرکت در این بیثباتی تا رسیدن به ثبات موردنظر صحبت شود و از مراحل آن صحبت شود اینجاست که محک علم و تجربه به میان میآید.
مسیر حرکت در دوران گذار را مسیرگذار مینامند، مسیری که تلورانس دارد اما در کل از روند مشخصی پیروی میکند. درمجموع از چهار مرحله تشکیلشده و با عبور از آن از یک ثبات به ثبات دیگر میرسیم. با شناخت این چهار مرحله و جزئیات آن میشود دوران گذار را کوتاهتر کرد و هدف موردنظر را باکیفیتتر و سریعتر به دست آورد. راجع به این چهار مرحله در نظریه” تغییر با استفاده از مسیرگذار” بهصورت خلاصه توضیح دادم در این مقاله کمی بیشتر این مراحل را توضیح میدهم:
ادامه دارد...
#دوران_گذار
#مقاله
#یادداشت
✅🆔️@gharchakonline_313
مرحله اول، مرحله رها شدن از ثبات موجود تا رسیدن به تصمیم قطعی برای تغییر است. این مرحله از چند اتفاق بهظاهر ساده که منجر به تمایل درونی جهت تغییر، شروع میشود تا غلبه بر برنات ذهنی و تصمیم قطعی برای “قدم گذاشتن در مسیرگذار” ادامه دارد.
فرد براثر اتفاقات و یا نتایجی از کارهای گذشتهاش، فکر میکند که باید تغییر کند و ماندن در شرایط فعلی را دیگر نمیپسندد هرچند در ظاهر اوضاع خوب است اما در ذهن فرد تنشی در جریان است. تنش ابتدا در حد آستانه تحمل فرد است اما براثر شرایطی این تنش درونی با سرعتی بعضاً نامتعارف شروع به رشد میکند و اتفاقات تا آنقدر بزرگ میشوند که تنش به فراتر از آستانه تحمل فرد میرسد. این آرامش بیرونی همراه با تنش درونی فراتر از آستانه تحمل را من برنات ذهنی (mind burnout) میگویم. برنات بیشتر به حرکت نمایشی خودروها که در آن چرخ ماشین باانرژی زیاد میچرخد ولی حرکتی در کار نیست، اشاره میکند. یعنی موتور خودرو در حال سوختوساز و انجام کار است اما در عمل و در بیرون از موتور از حرکت که رسالت اصلی خودرو است، خبری نیست. ادامه این تنش شدید بهمرور باعث فروپاشی موتور خودرو میشود. متأسفانه همانگونه که برنات در خودرو حرکت نمایشی جالبی به نظر میرسد و کاری است که ضرر زیادی دارد و به هزینه و خسارتش نمیارزد در درون ذهن فرد هم این تنش گاهی متفاوت و خاص به نظر میآید دوراهی که نتیجهاش اصلاً جالب نیست.
این تنش شدید در ذهن براثر اتفاقات رشد میکند و بهمرور بیشتر از آستانه تحمل فرد میشود. اگر فرد برای رفع آن اقدامی نکند ازلحاظ ذهنی و یا حتی جسمی دچار مشکلات و اذیتهای شدید و بهنوعی دچار فروپاشی خواهد شد. بسیاری از مواقع در مواردی میشنویم فردی عادی و با ظاهر سالم در سن کم سکته کرده یا افسردگی گرفته یا به سمت جنون رفته و مواردی شبیه به این برایش اتفاق افتاده است به نظر من باکمی دقت میتوانیم اثری از این برنات را در زندگیاش ببینیم. باید از برنات ذهنی خارج شد و از ماندن طولانیمدت در این تنش درونی شدید اجتناب کرد.
راهش گرفتن تصمیم قطعی به تغییر نقطه تنش گرفت که شامل تغییر نقطهضعف درونی و اقدامات عملی متناسب و همراستای آن است. هر کار دیگری مثل عوض کردن محیط، مسافرت، ورزش کردن، کتاب خواندن و… بدون تصمیم قطعی به تغییر نقطه تنش بعد از مدتی بیاثر خواهد بود. این تصمیم سخت است اما تصمیم نگرفتن برای تغییر نقطه تنش هم بهمرور فرد را میخورد و نابود میکند. بسیاری از افراد عمداً به این نقطه تصمیم قطعی وارد نمیشوند و دلیل آنهم ترسهایی است که در ظاهر واقعاً منطقی و درست هستند. تا اینکه به قول اندرو متیوس به علت بیتوجهی، جهان با سنگی بزرگتر فرد را به سمت جهشی برای تغییر میبرد و یا اینکه بهمرور از قدرت میاندازد و فرد مجبور به گذران عمر در مسیری سخت میشود. خیلی از افرادی که وارد مسیرگذار شدهاند تا حد نهایت در مقابل تغییر نقطه تنش مقاومت کردهاند و بعد وارد مسیرگذار شدهاند و البته تعداد کمی هم آگاهانه وارد نقطه شروع عبور از مسیرگذار میشوند که احتمال موفقیت بیشتری رادارند. نظر من این است بهتر است با نسیم اول تصمیم به مهاجرت در مسیر درست بگیریم تا اینکه منتظر باشیم طوفانی شدید ما را با خود ببرد. با گرفتن تصمیم قطعی جهت تغییر فرد وارد مرحله دوم میشود.
#دوران_گذار
#مقاله
#یادداشت
✅🆔️@gharchakonline_313