چه کسانی از دانشگاه اخراج شدند؟ 10 مورد اخلاقی، 4 مورد سیاسی در 3 سال
▫️«فرهیختگان» که از ابتدای این ماجرا پیگیری پاسخ به ابهامات را آغاز کرده بود، اکنون توانسته به آمار متقنی دست یابد که نشان میدهد تعداد دانشجویان اخراجی دارای پرونده سیاسی در هر دو مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت به اندازه تعداد انگشتان یک دست بوده است.
🔹براساس کسب اطلاع خبرنگار «فرهیختگان» مجموع پروندههای ارجاعی به شورای مرکزی انضباطی وزارت بهداشت در سه سال اخیر 173 مورد بوده که از میان این تعداد 7 درصد یا به بیان بهتر 12 پرونده منجر به صدور حکم اخراج شده است.
🔹از مجموع 12 پرونده، 8 مورد با موضوع موارد اخلاقی و 3 پرونده با موضوع سیاسی است که شامل اغتشاشات سال 1401 میشود و یک پرونده مربوط به تخلفات عمومی بوده است. 11 مورد از این پروندهها مربوط به دانشگاههای شهرستان و یک مورد نیز مربوط دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 8 پرونده مربوط به دانشجویان رشته پزشکی و یک پرونده مربوط به پرستاری و 3 مورد سایر رشتههاست.
🔹در شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم نیز درمجموع 312 پرونده مورد بررسی قرار گرفته است. از بین این تعداد پرونده ارجاعی به دبیرخانه برای سه نفر حکم اخراج صادر شده، دو نفر که به لحاظ موارد اخلاقی حکم گرفتند و یک نفر که به دلایل تخلفات سیاسی آییننامه انضباطی به اخراج محکوم شده است. بنابراین درمجموع دو وزارتخانه در سه سال اخیر 3 پرونده سیاسی، 10 پرونده اخلاقی و یک پرونده عمومی منجر به اخراج وجود دارد.
🔴 #عملیات_روانی آن روی سکه استراتژی جنگی اسرائیل
🔺خط عملیات روانی دشمن، بر ترس مسئولان و مردم ایران در راستای تثبیت گزاره #تله_جنگ متمرکز شده است.
🔺عمده تحلیل #رسانه های صهیونیست و بعضا اظهارات مقامات اسراییلی این روزها بر اقدام نظامی علیه ایران متمرکز شده است.
این درحالی است که اساسا اسرائیل و آمریکا در شرایط فعلی توان جنگ گسترده یا محدود با جمهوری اسلامی ندارند .
🔺اسرائیل میداند با #جغرافیایی که دارد اگر یک نیروگاه بزند چند نیروگاه آن مورد هدف قرار میگیرد، اگر تاسیسات ایران از جمله تاسیسات هسته ای را هدف بگیرد، معادل آن در سرزمینهای اشغالی هدف قرار میگیرد.
🔺عملیات #وعده_صادق نشان داد بالستیک های قدیمی ایرانی بدون آنکه پدافندهای مختلف رژیم صهیونیستی برای آنها ایجاد مزاحمت کنند مهمترین مراکز صهیونیستها از جمله مقرهای نظامی را هدف قرار می دهد، از سوی دیگر انفعال صهیونیستها در حمله به ایران را به رخ کشید.
📌نقطه کانونی عملیات روانی این روزهای رژیم صهیونیستی تثبیت گزاره "تله جنگ" در اذهان مردم و مسئولان است، تا بدون آنکه حتی یک گلوله شلیک کند ایران را از دور خارج و خطر ایران را برای خود خنثی کند.
#ژئوپلیتیک_رسانه
📳 سواد رسانهای حوزه عاشورا
اگر برای شما مهم است که این روزها چگونه با کودکانتان درباره مسائل مهم جهانی (مثل فلسطین، مقاومت و شهادت) گفتوگو کنید، این پست برای شماست:
۱-شفافیت و سادهسازی: مهم است که مفاهیم پیچیدهای مثل درگیریهای سیاسی و شهادت را به زبانی ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح دهیم. از واژهها و مثالهای ملموس استفاده کنید که کودک بتواند با آنها ارتباط برقرار کند.
مثلاً: "در بعضی جاها، مثل فلسطین، مردم با مشکلات زیادی روبهرو هستند. مثلاً تصور کن که خانهات را از تو بگیرند و نتوانی به مدرسه یا بازی بروی. مردم در آنجا برای برگرداندن خانه و شادی و... تلاش میکنند."
۲-ایجاد زمینهی همدلی: به کودکان کمک کنید تا مفهوم همدلی را درک کنند. به جای تمرکز بر خشونت، به آنها بیاموزید که مردمان مختلف با مشکلات و رنجها دست و پنجه نرم میکنند و ارزشهایی مثل عدالت و آزادی برایشان مهم است.
مثلاً: "وقتی یک نفر از خانوادهشان یا دوستانشان را از دست میدهند، مثل وقتی ما غمگین میشویم که کسی را از دست بدهیم، آنها هم غمگین میشوند. ولی این مردم همیشه به آینده امید دارند و به هم کمک میکنند تا مشکلاتشان را حل کنند."
۳-انتخاب منابع مناسب: در مواجهه با اخبار و رسانهها، استفاده از منابع کودکپسند ضروری است. رسانههای تصویری یا کتابهایی که به شیوه داستانی این موضوعات را توضیح میدهند، میتوانند مؤثر باشند.
خوشبختانه این روزها دسترسی به منابع تصویری آسان است و مثلا انیمیشن برج یکی از منابع داستانی برای آشنایی کودک شما با روایت دختربچهای فلسطینی است.
۴-سوادرسانهای: به کودکان یاد بدهید که همه اخبار درست نیستند. به آنها بیاموزید که چطور اخبار معتبر را از منابع غیرمعتبر تشخیص دهند و چطور اطلاعاتی که میبینند و میشنوند را تحلیل کنند.
مثلاً: "فرض کن در دو روزنامه مختلف درباره یک اتفاق بخوانی. یکی میگوید 'مردم بیدلیل دعوا میکنند' و دیگری میگوید 'مردم برای دفاع از حقشان تلاش میکنند.' بهتر است از چند جا اخبار را بخوانیم تا مطمئن شویم که واقعاً چه اتفاقی افتاده است."
۵-تربیت نوین و خودآگاهی: به جای دیکته کردن اطلاعات، به کودکان اجازه دهید سوال بپرسند و دربارهی آنچه که میبینند یا میشنوند فکر کنند. این رویکرد به رشد تفکر انتقادی و شکلگیری دیدگاه شخصی آنها کمک میکند.
مثلاً: "مثلاً اگر در خبری دیدی که کسی شهید شده، از خودت بپرس چرا این اتفاق افتاده؟ این شهید کی بوده؟ چرا مردم او را دوست داشتند؟ به جای اینکه فقط خبر را بخوانی، سعی کن بیشتر بفهمی که چرا این فرد برای مردم مهم بوده."
۶-زمانبندی مناسب: سن و سطح درک کودک را در نظر بگیرید. برخی موضوعات بهتر است در زمانهای خاصی مطرح شوند که کودک از نظر روانی و شناختی آماده فهم آن باشد. در سنین کم نیازی نیست مطالب حاوی خشونت یا مفاهیم پیچیده را به آنها منتقل کنید. کمک به دیگران، دوستی و... کفایت میکند.
با رعایت این اصول، میتوان اطلاعات دقیق و متعادل را به کودکان ارائه داد و آنها را برای مواجهه با مسائل پیچیدهای چون فلسطین و مقاومت آماده کرد.
📳 سواد رسانهای حوزه عاشورا
😴 اگر میخواهید خوب بخوابید، تلفن همراه را با خود به رختخواب نبرید
🌛پژوهشی در دانشگاه اوتاگو که به بررسی تاثیر استفاده از صفحه نمایش (مانند گوشی، تبلت یا تلویزیون) بر کیفیت خواب جوانان پرداخته است نشان می دهد بیش از استفاده از صفحهنمایش در ساعات پایانی شب که به طور کلی برای خواب مضر است، استفاده از صفحهنمایش در رختخواب عامل اصلی تاثیر منفی آن بر خواب است.
🔥 این پژوهش نشان می دهد حتی اگر مجبور هستید به دلیل شغل یا تحصیل تا اخرین لحظات شب به کار با موبایل یا تبلت بپردازید به شدت از بردن موبایل به داخل اتاق خواب بپرهیزید!
📳 سواد رسانهای حوزه عاشورا
✅ رهبر معظم انقلاب به نماز جمعه میآیند
🔹اقامه نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب به همراه مراسم بزرگداشت پرچمدار مقاومت شهید سیدحسن نصرالله در مصلای امام خمینی تهران
🔹مراسم بزرگداشت سیدحسن نصرالله و همراهان ازجمله شهید نیلفروشان از سوی رهبر انقلاب روز جمعه ۱۳ مهرماه از ساعت ۱۰:۳۰ صبح در مصلای امام خمینی برگزار میشود.
⭕️ جنگ رسانهای اسرائیل، شهادت سید حسن و وظیفه ما
📌 حسین سوزنچی
«وَ لَمَّا بَرَزُوا لِجالُوتَ وَ جُنُودِهِ قالُوا رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَيْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْكافِرينَ» (بقره: ۲۵۰)
امروزه با شرایط دردناک و دشواری مواجهیم.
مقام معظم رهبری چند ماه قبل فرمودند:
«شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق. ورود لبنان به قضایای اخیر فلسطین و غزه تأثیر عمیقی داشت و اگر چنین کاری انجام نمیشد قطعا بیشترین خسارت به خود لبنان وارد می شد.»
توجه شود:
«هم برای دشمن صهیونیستی و هم برای جبهه حق».
⭕️ این روزها که #اسرائیل درندگی را به نهایت رسانده و #شهادت_سید_حسن، خون دلی را که به خاطر #غزه و #لبنان میخوردیم، مضاعف کرده، بسیاری در بهت فرو رفته و خون ها به جوش آمده است، برخی گمان میکنند که اکنون وقت آن است که #ایران به عنوان اصل و محور مقاومت، مستقیم وارد میدان جنگ شود؛
و #دشمن هم با ابزار رسانهای خود تلاش میکند در افکار عمومی عدم ورود مستقیم ایران به جنگ را حمل بر ضعف و ناتوانی ما کند.
💢اما چه باید کرد؟
📜در جریان یکی از جنگها که دشمنان اسلام برای یکسره کردن کار اسلام با لشکری عظیم به راه افتاده بودند، مشاوران جنگی به خلیفه وقت (عمر بن خطاب) پیشنهاد دادند که خودش با تمام نیروهای سپاه اسلام مستقیم وارد میدان شود. خلیفه با #امیرالمومنین ع مشورت كرد.
امیرالمومنین ع راهکاری عملیاتی ارائه داد که شاید امروز بتواند سرلوحه اقداماتی باشد که ما قرار است انجام دهیم.
فرمودند:
اين امر، پيروزى و خوارىاش، نه به اندكى سپاه بود، و نه به بسيارى آن. دين خدا بود كه خدا چيرهاش نمود، و سپاه او كه آمادهاش كرد، و يارىاش فرمود، تا بدانجا رسيد كه رسيد، و پرتو آن بدانجا دميد كه دميد.
ما از خدا وعده پيروزى داريم. او به وعده خود وفا كند و سپاه خود را يارى دهد.
جايگاه آنکه عهدهدار امر است در اين كار، جايگاه رشتهاى است كه مهرهها را به هم فراهم آرد و برخى را ضميمه برخى ديگر دارد. اگر رشته ببرد، مهرهها پراكنده شود و از ميان رود، و ديگر به تمامى فراهم نيايد.
مردم پشتیبان تو امروز اگر چه اندكند در شمار، امّا با يكدلى و يك سخنى در اسلام، نيرومندند و بسيار. تو همانند قطب برجاى بمان، و این مردم را چون سنگ آسيا گرد خود بگردان، و به آنان آتش جنگ را برافروزان؛ كه اگر تو از اين سرزمين برون شوى، مردم از هر سو تو را رها كنند، و پيمان بسته را بشكنند، و چنان شود كه نگاهدارى مرزها كه پشت سر مىگذارى براى تو مهمّتر باشد از آنچه پيش روى دارى.
همانا دشمن اگر فردا تو را در وسط میدان ببیند، گويد اين ريشه و اصل آنهاست، اگر آن را بريديد آسوده گرديديد، و همين سبب شود كه فشار آنان به تو سختتر گردد و طمع ايشان در تو بيشتر.
اين كه گفتى آنان به راه افتادهاند، تا با مسلمانان پيكار كنند، ناخشنودى خداى سبحان از عزم آنان به جنگ با مسلمانان، از تو بيشتر است، و او بر دگرگون ساختن آنچه خود ناپسند مىدارد تواناتر.
امّا آنچه از شمار آنان گفتى، ما در گذشته نمىجنگيديم به نيروى بسيارى، بلكه مىجنگيديم با چشم داشتن به پيروزى و يارىِ [خداوند متعال].
📚نهج البلاغة، خطبه ۱۴۶ (ترجمه سید جعفر شهیدی)
🚩 سواد رسانهای حوزه عاشورا