🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
آیه 190 شأن نزول:
این آیه اولین آیهای بود که در باره جنگ با دشمنان اسلام نازل شد و پس از نزول این آیه پیغمبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله با آنها که از در پیکار در آمدند، پیکار کرد و نسبت به آنان که پیکار نداشتند خودداری میکرد، و این ادامه داشت تا دستور فَاقْتُلُوا الْمُشْرِکِینَ که اجازه پیکار با همه مشرکان را میداد نازل گشت.
تفسیر:
در این آیه قرآن، دستور مقاتله و مبارزه با کسانی که شمشیر به روی مسلمانان میکشند صادر کرده، میفرماید: «با کسانی که با شما میجنگند در راه خدا پیکار کنید» (وَ قاتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یُقاتِلُونَکُمْ).
تعبیر به فِی سَبِیلِ اللَّهِ، هدف اصلی جنگهای اسلامی را روشن میسازد که جنگ در منطق اسلام هرگز بخاطر انتقامجویی یا جاه طلبی یا کشورگشایی یا به دست آوردن غنایم نیست. همین هدف در تمام ابعاد جنگ اثر میگذارد، کمیت و کیفیت جنگ، نوع سلاحها، چگونگی رفتار با اسیران، را به رنگ فِی سَبِیلِ اللَّهِ درمیآورد.
سپس قرآن توصیه به رعایت عدالت، حتی در میدان جنگ و در برابر دشمنان کرده میفرماید: «از حد تجاوز نکنید» (وَ لا تَعْتَدُوا).
«چرا که خداوند، تجاوزکاران را دوست نمیدارد» (إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ).
آری! هنگامی که جنگ برای خدا و در راه خدا باشد، هیچ گونه تعدی و تجاوز، نباید در آن باشد، و درست به همین دلیل است که در جنگهای اسلامی- بر خلاف جنگهای عصر ما- رعایت اصول اخلاقی فراوانی توصیه شده است، مثلا افرادی که سلاح به زمین بگذارند، و کسانی که توانایی جنگ را از دست دادهاند، یا اصولا قدرت بر جنگ ندارند، همچون مجروحان، پیرمردان، زنان و کودکان نباید مورد تعدی قرار بگیرند، باغستانها و گیاهان و زراعتها را نباید از بین ببرند، و از مواد سمی برای زهر آلود کردن آبهای آشامیدنی دشمن (جنگ شیمیایی و میکروبی) نباید استفاده کنند.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
💚 الابذکرالله تطمئن القلوب 💚
کریما! در بهشت فرمودی آتشی نیافریدی ولی آتش مِهر که از حضور تو در نزدشان است همان آتشی است که از حرارت آن اهل بهشت شب و روز حمد و تسبیح تو می گویند؛ و فرمودی در جهنم خویش نار خلق کردی و چاه جهنمی که زَفِيرٌ وَ شَهِيقٌ می زند این همان آتش است که چاه جهنم چون از رحمت تو بر ساکنان اش دور است سر به آسمان می کشد و زبانه می زند.
پس خالقا! تو را دو آتش است: آتشی از قُرب و نزدیکی ات، و آتشی از بُعد و دوری ات، بندگان خویش نیز بی تردید چنین سنتی قرار فرمودی که قرابت به بنده مؤمن ات آتشی از جنس توست......... خدایا! مرا از آتش قرب خویش از رحمت ات متمتع فرما...
🌺✨سـ❄️ــلام
🍃✨روزتـــون
🌺✨پر از خیر و برکت
🕊✨امروز دوشنبه↶
✧ 17 ارديبهـشت 1403 ه.ش
❖ 27 شوال 1445 ه.ق
✧ 6 می 2024 میلادی
🌺✨↯ ذڪر روز ؛
🍃✨《 یا قاضِیَ الْحاجات؛ ای برآورنده حاجتها 》
✾࿐༅🍃❤️🍃༅࿐
☀️امیر المؤمنین علی ولی الله فرمودند:
🔸 در شگفتم از متکبری که دیروز نطفه ای بی ارزش و فردا مرداری گندیده خواهد بود.
نهج البلاغه حکمت ۱۲۶
✾࿐🍃❤️ 🍃༅
روزی بهلول در خیابان به دنبال چیزی میگشت
رهگذران گفتند: بهلول بدنبال چه میگردی؟
گفت: به دنبال کلید خانه
گفتند: کلید را دقیقا کجا گم کرده ای؟
گفت: در خانه!
گفتند: پس چرا در خیابان بدنبال آن میگردی؟
گفت: آخر درون خانه بسیار تاریک است و چیزی نمی بینم!
گفتند: نادان یعنی نمیدانی آن کلید را هرگز در خیابان نخواهی یافت؟
گفت: پس چرا همه شما کلید تمام مشکلاتتان را در خارج از خود جستجو میکنید و خود را نادان نمیدانید؟
شاه کلید، درون ماست
منتهی درون ما تاریک است و بدنبال آن در خارج از خود میگردیم
در واقع چنگ انداختن به دنیای بیرون نوعی اتلاف وقت و هدر دادن انرژی است ...
. 🌴💠 یاعلی 💠🌴
❣ﺧﺪﺍﯾﺎ !!!🙏
🌟 ﭼﯿﺰﯼ ﻧﻤﯽ ﺑﯿﻨﻢ ، ﺁﯾﻨﺪﻩ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ .✨
🌟ﻭﻟﯽ ﺁﺳﻮﺩﻩ ﺍﻡ ؛ ﭼﻮﻥ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﻢ
ﻭ ﺗﻮ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺭﺍ✨
❣ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ !!!🙏
🌟ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﻤﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻧﻢ ،
🌟ﻋﺸﻖ ﺣﻘﯿﻘﯽ ،،،
🌟ﺳﻼﻣﺘﯽ ،،،
🌟ﺁﺭﺍﻣﺶ ،،،
🌟ﻭ ﻧﯿﮑﺒﺨﺘﯽ ،،،
ﺁﺭﺯﻭ ﺩﺍﺭﻡ .🙇♀
❣ﺧﺪﺍﯾﺎ 🙏
🌟ﻋﻄﺎ ﮐﻦ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﺮ ﺁنچه ﺑﺮﺍﯾﺸﺎﻥ ﺧﯿﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﻟﺸﺎﻥ ﺭﺍ🙇♀
🌟ﻟﺒﺮﯾﺰ ﮐﻦ ﺍﺯ ﺷﺎﺩﯼ ﻭ ﻟﺒﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﮔﻞ ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺷﮑﻮﻓﺎ ﮐﻦ .🙇♀
🤲الهی ﺁﻣﯿﻦ ﺍﯼ ﻣﻬﺮﺑﺎﺗﺮﯾﻦ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﺎﻥ
🌼💛🌼💛🌼
🗓 دوشنبه ١٧ اردیبهشت ماه ١۴٠٣
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
❓ سؤال: آیا ممکن است این بلاهای وارده از باب عقوبت و کیفر گناهان نباشد، بلکه بهجهت ترفیع درجات و از باب «أَلْبَلآءُ لِلْوِلاءِ؛ بلا، برای دوستی است» باشد؟
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹برای اهل ولا مطلب روشن است؛ هرچه بیشتر مبتلا گردند، یقینشان زیادتر میشود. میثم بر سرِ دار بود، هرآن و هرلحظه اطمینان و ایمانش بیشتر میشد؛ زیرا به او خبر داده بودند.
💫درهرحال، از سوی حضرت امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف زیاد سفارش شده و اصرار شده که در این زمانه و زمینه، دعای فرج بسیار خوانده شود.
🔻مناسبتها:
🔹درگذشت زاهد عارف سید احمد کربلایی، استاد عرفانی آیتالله قاضی قدسسرهما؛ ١٣٣٢ق.
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ ۚ وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ ۚ وَلَا تُقَاتِلُوهُمْ عِنْدَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّىٰ يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ ۖ فَإِنْ قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ ۗ كَذَٰلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرِينَ{۱۹۱-بقره}
وَاقْتُلُوهُمْ = و به قتل برسانید! آنها را [= بت پرستانی که از هیچ گونه جنایتی ابا ندارند]
حَيْثُ =هر کجا
ثَقِفْتُمُوهُمْ = یافتید آنها را
وَأَخْرِجُوهُمْ = و بیرون کنید!آنها را
مِنْ = از
حَيْثُ = هرجا
أَخْرَجُوكُمْ ۚ = بیرون کردند شما را[= مکه]،
وَالْفِتْنَةُ = و فتنه (بت پرستی)
أَشَدُّ = بدتر است!
مِنَ = از
الْقَتْلِ ۚ = کشتار
وَلَا تُقَاتِلُوهُمْ = و
جنگ نکنید!با آنها،
عِنْدَ = در نزد
الْمَسْجِدِ = مسجد
الْحَرَامِ = الحرام (در منطقه حرم)،
حَتَّىٰ = تا (مگر اینکه)
يُقَاتِلُوكُمْ = با شما بجنگند.
فِيهِ ۖ = در آن (جا)
فَإِنْ = پس اگر (در آن جا)
قَاتَلُوكُمْ = با شما پیکار کردند،
فَاقْتُلُوهُمْ ۗ = پس به قتل برسانید!آنها را
كَذَٰلِكَ =چنین است
جَزَاءُ = جزای
الْكَافِرِينَ = کافران!
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 191)- این آیه که دستور آیه قبل را تکمیل میکند، با صراحت بیشتری سخن میگوید، میفرماید: «آنها (همان مشرکانی که از هیچ گونه ضربه زدن به مسلمین خودداری نمیکردند) را هر کجا بیابید به قتل برسانید و از آنجا که شما را بیرون ساختند (مکه) آنها را بیرون کنید» چرا که این یک دفاع عادلانه و مقابله به مثل منطقی است. (وَ اقْتُلُوهُمْ حَیْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَ أَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَیْثُ أَخْرَجُوکُمْ).
سپس میافزاید: «فتنه از کشتار هم بدتر است» (وَ الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ).
«فتنه» به معنی قرار دادن طلا در آتش، برای ظاهر شدن میزان خوبی آن از بدی است.
از آنجا که آیین بت پرستی و فسادهای گوناگون فردی و اجتماعی مولود آن، در سرزمین مکه رایج شده بود، و حرم امن خدا را آلوده کرده بود، و فساد آن از قتل و کشتار هم بیشتر بود آیه مورد بحث میگوید: «بخاطر ترس از خونریزی، دست از پیکار با بت پرستی بر ندارید که بت پرستی از قتل، بدتر است».
سپس قرآن به مسأله دیگری در همین رابطه اشاره، کرده میفرماید:
«مسلمانان باید احترام مسجد الحرام را نگهدارند، و این حرم امن الهی باید همیشه محترم شمرده شود، و لذا «با آنها (مشرکان) نزد مسجد الحرام پیکار نکنید، مگر آن که آنها در آنجا با شما بجنگند» (وَ لا تُقاتِلُوهُمْ عِنْدَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ حَتَّی یُقاتِلُوکُمْ فِیهِ).
«ولی اگر آنها با شما در آنجا جنگ کردند، آنها را به قتل برسانید، چنین است جزای کافران» (فَإِنْ قاتَلُوکُمْ فَاقْتُلُوهُمْ کَذلِکَ جَزاءُ الْکافِرِینَ).
چرا که وقتی آنها حرمت این حرم امن را بشکنند دیگر سکوت در برابر آنان جایز نیست. و باید پاسخ محکم به آنان داده شود تا از قداست و احترام حرم امن خدا هرگز سوء استفاده نکنند.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫