▼ گزارش روز
ترکیه در قفقاز چه میخواهد؟
شرایط حاکم بر منطقه قفقاز به گونهای است که کشورهای دارای بحران مانند ترکمنستان و آذربایجان به دلیل ناتوانی در مدیریت بحران و حل و فصل منازعه، با تکیه بر بازیگران و قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای مناسبات و اهداف خود را دنبال میکنند.
گزاره خبری: خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه طی سخنانی در نشست مرکز فهم بریتشـ ترک با تأکید بر لزوم پایان اشغالگری ارمنستان در قرهباغ گفت که آنکارا به حمایت از جمهوری آذربایجان ادامه خواهد داد.
گزاره تحلیلی: چرایی علاقه ترکیه برای حضور فعال در منطقه قفقاز و همکاری و نزدیکی با آذربایجان را میتوان اینگونه برشمرد:
۱ـ توسعه عمق راهبردی با رویکرد نوعثمانیگرایی بخش اساسی سیاست خارجی اردوغان و حزب حاکم بر ترکیه را تشکیل داده و حضور و بازیگری فعال در منطقه به ویژه در مناقشات در این چارچوب است. ۲ـ انگیزه ترکیه برای ورود به منطقه قفقاز جنوبی با یک نگاه ملیگرایانه و ایدئولوژیک نیز همراه است. زبان ترکی، دین و مذهب مشترک باعث شده که اردوغان نگاه ویژه و آمیخته با حمایت را در مسئله قرهباغ از کشور آذربایجان داشته باشد. ۳ـ نگاه اقتصادی ترکیه به منطقه قفقاز مبتنی بر تأمین انرژی خود از طریق توسعه و گسترش خط لوله نفتی باکوـ تفلیسـ جیهان و همکاری با آذربایجان در این خصوص است. ۴ـ ترکیه نگاه استراتژیک به منطقه قفقاز برای ایجاد موازنه راهبردی در رقابت با بازیگران منطقهای مانند روسیه و ایران دارد؛ از این رو یکی از دلایل حمایت ترکیه از آذربایجان در این راستاست.
جمعبندی: مناقشه قرهباغ دارای منشأ درونی، منطقهای و بینالمللی است. به نظر میرسد بازیگران منطقهای و بینالمللی درگیر در این منازعه به جز جمهوری اسلامی که بر حل و فصل آن به شیوه مسالمتآمیز آن هم از طریق میانجیگری تأکید دارد، دیگر طرفها اراده و تمایلی برای حل و فصل آن ندارند. توجه به نقش غیرسازنده این بازیگران به ویژه ترکیه که صرفاً نگاه یکطرفه و غیر مسالمتآمیز به موضوع دارد، در کنار تمایل نداشتن سایر بازیگران مانند گروه مینسک (آمریکا، روسیه و فرانسه) برای حل و فصل مناقشه به دلیل اختلاف منافع با یکدیگر، به نظر نمیرسد که در کوتاه مدت نشانهای برای حل و فصل آن از طریق میانجیگری دیده شود. (نویسنده: احمد بنافی)
▼ خبر ویژه
اگر فساد اقتصادی مال حزباللهیها بود!
سردار محمدرضا نقدی در برنامه «بدون توقف» (9 مهر ماه) در پاسخ به اینکه «در بخشهایی از سپاه و بسیج استانها با مطالبهگران و مبارزان با فساد اقتصادی همراهی و برخورد درستی نمیشود» گفت: «من خودم برای مبارزه با فساد دادگاه رفتم. شما اگر بخواهید با فساد مبارزه کنید، باید آماده دادگاه رفتن هم باشید، از هزار جا به پایتان میپیچند، مثل مبارزه با اژدهای چند سر است، شما وقتی وارد مبارزه میشوی باید پوستت کلفت باشد، نمیشود بگوییم طرفداری از حقوق کارگران میکنیم کسی هم به ما کاری نداشته باشد. بسیج آزادی عمل دارد و تشکیلات نظامی به این شکل که همه چیز از بالا دستور داده شود، نیست. سپاه همیشه حامی مبارزه با فساد بوده و پیگیری ۹۰ درصد این پروندههای درشتی که به دادگاه رفته و محکوم شده دست سپاه است، حالا برخی میگویند چرا از روز اول سراغ اینها نرفتید؟ گاهی خود ما را هم متهم میکنند و میگویند همین حزباللهیها و طرفداران انقلاب ریختوپاش میکنند، فساد اقتصادی مال اینهاست، اگر فساد اقتصادی مال نیروهای انقلابی است، طبیعتاً وقتی تحت تعقیب قرار میگیرند میروند به حزبالله لبنان و حشدالشعبی پناهنده میشوند، پس چرا اینها میروند کانادا و آمریکا و با رئیسجمهور آمریکا عکس میگیرند؟»
یک امام جمعه: مردم مثل گیاهان با فتوسنتز تغذیه کنند؟
باقری امام جمعه اسالم گیلان گفت: اینکه امروز تخم مرغ که ساده ترین ماده غذایی مصرفی مردم بود، در مدتی کوتاه یکباره ۸۰-۷۰ درصد گران می شود و خیلی ها دیگر توان تهیه آن را هم ندارند، نشان از بی برنامگی در کنترل بازار است. مردم دیگر چه کنند؟ مثل گیاهان با فتوسنتز تغذیه کنند؟ آن از وضعیت بورس، آن از وضعیت سکه و طلا و ارز، با این بی برنامگی ها اقتصادی و عدم توان در کنترل بازار، مردم منتظر دلار پنجاه هزارتومانی باشند.
کنایه چهره اصلاح طلب به اصولگرایان
محمدرضا خباز، یکی از چهره های اصلاح طلب درباره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در جناح مقابل (اصولگرایان) هر فردی زودتر از خواب بیدار شود، انگیزه خدمت و کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری پیدا میکند. متاسفانه بخشی از مشکلات کشور بر گردن اصولگرایان است و جز درصد اندکی از ایشان، الباقی به خاطر حمایت از برخی افراد در به وجود آمدن خسارات متعدد عذرخواهی نکردهاند. https://eitaa.com/e_beman
انتقال تروریستها از سوریه به قرهباغ
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در واکنش به پرسش خبرنگاری در مورد امکان انتقال جنگجویان از سوریه به قرهباغ برای نبرد به نفع یکی از طرفهای مناقشه گفت: «ما این اطلاعات معتبر را در اختیار داریم. این اطلاعات در رسانههای خبری و نیز در شبکههای اجتماعی منتشر شده است و برای بیانیهای که در وزارت خارجه روسیه در این مورد منتشر کردیم، اطلاعات کافی در اختیار داریم که بر اساس واقعیتهای موجود است.» برخی رسانههای روسیه در روزهای اخیر مدعی شدهاند که جمهوری آذربایجان، شماری از جنگجویان در سوریه (گروه های تروریستی حاضر در سوریه) را با کمک ترکیه به این کشور منتقل کرده و این افراد در زد و خوردهای مسلحانه در قره باغ شرکت میکنند. وزارت خارجه روسیه در بیانیهای در این باره افزود: «بر اساس اطلاعات موجود، در منطقه مناقشه قره باغ ستیزهجویانی از سوریه و لیبی برای شرکت در اقدامات نظامی منتقل میشوند.»
نظامیان کودتا نمیکنند؟!
«سیدمصطفی هاشمیطبا» کاندیدای دوره اخیر ریاستجمهوری معتقد است: «رئیسجمهور نظامی، غیرنظامی، هر چه میخواهد بیاید هم همین است. کار خاصی نمیتواند بکند. الان نامهای نظامی جوان با رزومه عملکردی خیلی خوبی مطرح است که انسانهای خوب و توانا و کاربلدی در حیطه خودشان هستند؛ اما اداره مملکت با موفقیت در اداره پروژههای بزرگ تفاوت دارد. رؤسایجمهور در زمان نامزدی شعار میدهند. برنامه نمیدهند، شعار میدهند. فرقی هم نمیکند، چه آقای احمدینژاد و چه آقای خاتمی و چه آقای روحانی، شعار میدهند. لباس تن کاندیدا مهم نیست نظامی باشد.» در همین زمینه «منصور حقیقتپور» اذعان داشت: «حضور یکی از نظامیان خوشنام در انتخابات ریاستجمهوری نه تنها اشکال ندارد، بلکه خیلی هم خوب است.» این نماینده ادوار مجلس افزود: «موج منفی که بعضا درباره گزینههای نظامی به راه میافتد، در شرایطی است که نظامیان قرار نیست کودتا کنند و فقط برای خدمت به مردم خودشان را در معرض رأی عمومی میگذارند. ما باید بدانیم، حق نداریم نظامیان را از حق مسلمشان برای حضور در انتخابات و تلاش برای رأی گرفتن از مردم محروم کنیم.» او همچنین تصریح کرد: «مراسم باشکوهی که در تشییع پیکر شهید سلیمانی انجام شد، نشان داد اگر چهرههای نظامی اساس کارشان را برای خدمت به مردم بگذارند، جامعه حتما از تلاشهایشان قدردانی خواهد کرد.»
#مقام_معظم_رهبری
اربعین به روز یادآوی حادثه عاشورا و زنده نگه داشتن یاد شهادت و ظلم ستیزی تبدیل شد. اجتماع کوچک خاندان امام حسین (ع) و برخی از بنی هاشم گویا بیعتی با حقیقت و ارزشهای والایی انسانی بود.
@ghasedak40
📌 سه پیشنهاد برای اربعین امسال (۲)
🔸 اربعین به مزار شهدا برویم یا در پشتبام خانه زیارتنامه بخوانیم
🔻 پیشنهاد دوم این است که روز اربعین-اگر شرایط کرونا اجازه داد- به مزار شهدا برویم؛ با مراسم یا بیمراسم! اربعین روز زیارت شهداست. ما سنت زیارت شهدا را از حضرت زهرا(س) یاد گرفتهایم؛ ایشان با آن مقام بلندش، هر هفته به زیارت شهدا میرفت.
🔻 اصلاً رسم بشود که اربعین به یاد شهیدان کربلا به مزار شهدایمان مراجعه کنیم. اگر توانستیم آنجا یک صوتی از نوحههای اربعین را پخش کنیم و اگر توانستیم آنجا مراسم بگیریم؛ با توجه به اینکه آنجا فضای باز هست.
🔻 امامباقر(ع) میفرماید: عاشورا اگر نتوانستید کربلا بروید، به صحرا بروید و عزاداری کنید. این اتفاق در اربعین هم میتواند تکرار شود. (کاملالزیارات/۱۷۴) همچنین میفرماید: اگر نتوانستید کربلا بروید، به پشتبام خانه بروید و از آنجا امامحسین(ع) را زیارت کنید.
🔻 چقدر زیباست که عصر روز اربعین، آدم به پشتبام خانه برود و یک زیارتنامهای بخواند و یک نالۀ غریبی را از چند خانه آنطرفتر خطاب به کربلای امامحسین(ع) بشنود.
🔻 در پشتبام خانه هم اگر همسایهها موافق باشند و صدا اذیتشان نکند، میشود یک بلندگوی کوچکی بگذارید و زیارت عاشورا بخوانید تا صدایش به بقیه برسد.
👤علیرضا پناهیان
🚩 نشست هماندیشی فعالین اربعین - ۹۹.۷.۴
🌷 @IslamlifeStyles
🔸 حجت الاسلام پناهیان:
" خدا میداند در این مانوری که از نظم و خویشتنداری در ابراز عشق به امامحسین(علیه السلام) در محرم و اربعین برگزار میشود، برکاتی نهفته است که شاید در خود آن راهپیمایی میلیونی هم این برکات وجود نداشته باشد."
#اربعین
🌷 @IslamlifeStyles
ادواردو آنیلی
کسی که که درآمد 60 میلیارد دلاری سالانه و مالکیت کارخانجات بزرگ لامبورگینی، فراری، فیات و مالکیت باشگاه یوونتوس و... را بامحبت
اهل بیت(ع) عوض کرد.
🌷 @IslamlifeStyles