هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 تبیین و تحلیل | #آغاز_یک_خروش
👈 یادداشت آقای عبدالله شهبازی، مورخ و پژوهشگر تاریخ سیاسی معاصر
🏷به مناسبت #روز_دانشجو
🔻 ۲۴ آذر ۱۳۸۷ رهبر انقلاب اسلامی ضمن حضور در دانشگاه «علم و صنعت» بیانات مهمی را پیرامون تاریخچهی «جنبش دانشجویی در ایران»، خاستگاه و خصوصیات آن مطرح کردند.
🔹️ حضرت آیتالله خامنهای در سخنان خود به موضوع حادثهی #۱۶آذر ۱۳۳۲ و اعتراض ضد استکباری دانشجویان اشاره کردند و با توجه به ریشههای ضد استعماری شکلگیریِ جنبش دانشجویی در تاریخ معاصر ایران، روز دانشجو را متعلق به دانشجویانِ «ضد آمریکا» دانستند: «۱۶ آذر مال دانشجوی ضدّ نیکسون است، دانشجوی ضدّ آمریکا است، دانشجوی ضدّ سلطه است.»
⏳بخش تاریخ (درس و عبرت) پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بهمناسبت فرارسیدن روز دانشجو در مطلب تاریخی - تحلیلی ذیل که به قلم جناب آقای #عبدالله_شهبازی، مورخ و پژوهشگر تاریخ سیاسی معاصر نگاشته شده، روند دخالتهای استعماری دولت وقت آمریکا در ایران، اقدامات نیسکون رئیسجمهور وقت آمریکا، سرسپردگی و وابستگی رژیم پهلوی به آمریکاییها و در نهایت ریشههای ضد آمریکایی اعتراضات دانشجویان و ملت ایران را مورد بررسی قرار داده است.
🔍 متن کامل این یادداشت جدید را از اینجا بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=41086
شهرداری عکس یه آدم ویلچری زده و رو بیلبورد نوشته:
«استفاده از امکانات شهری حق همه است»
انگار مثلا همهجا واسه ویلچری ها امکانات شهری ساختن ولی ما با نانچیکو وایسادیم نمیذاریم استفاده کنن😁
#حناچی
فقط بلدن ادا در بیارن و ظاهر سازی😏
💠 پدرم همیشه به ما می گفت که در خوردن و خوابیدن زیاده روی نکنیم؛ چون انسان قانع هیچ وقت تسلیم زور نشده و در برابر زر و زیور دنیا، وسوسه نمی شود.
🔸 هفتاد و پنجمین هفته ختم قرآن کریم برنامه سمت خدا با گرامیداشت یاد عالم مبارز و سیاستمدار ، آیت الله شهید سید حسن مدرس (۱۲۴۹ تا ۱۳۱۶ هجری شمسی) برگزار گردید.
📝 با هم بخشهایی از زندگی ایشان را میخوانیم :
🔹 روزی که رضاخان یقه او را گرفت و او را با خشم به کنج دیوار کشید و فریاد زد، «سید! آخر تو از جان من چه می خواهی؟»، مرحوم مدرس بی آنکه ذره ای ترس به دل راه بدهد، با لهجه شیرین اصفهانی جواب داد، «می خواهم که تو نباشی! »
🔹 شهید مدرس میگوید : با خودم فکر می کردم چرا ممالک اسلامی رو به ضعف رفته و ممالک غیر اسلامی رو به ترقی!
چندین روز فکر می کردم و بالاخره چنین فهمیدم که ممالک اسلامی سیاست و دیانت را از هم جدا کرده اند؛ ولی ممالک دیگر سیاستشان عین دیانتشان یا جزو آن است، ممکن هم هست (در انتخاب دینشان) اشتباه هم کرده باشند (اما همان مرام اشتباه را هم با سیاستشان گرده زده اند و در مسیر تحقق آن هستند)
🔹 دختر ایشان می گوید:
بسیار اتفاق می افتاد پدرم بدون قبا یا پیراهن در حالی که عباش را به خود پیچیده بود به خانه می آمد. می دانستیم که او برهنه ای را در راه دیده و لباس خویش را بدو بخشیده است.
روزی به ایشان گفتیم: اجازه بدهید ده بیست ذرع کرباس در خانه داشته باشیم که بتوانیم در چنین مواقعی فوری برایتان لباس تهیه کنیم.
ایشان پاسخ داد: ممکن است دیگری به کرباسی که ما ذخیره می کنیم نیاز پیدا کند، به همین مقدار که برای پیراهن یا قبا یا شلوار لازم است، تهیه کنید.
🔹 روزی یکی از طلاب که به نفع مدرس و رفقای او در انتخابات تهران کوشش فراوان کرده و به همین جهت از درس و امتحان، یک هفته باز مانده بود، اصرار داشت حقوق همان هفته را بگیرد.
مدرس با تذکر اینکه حاضر است سه برابر شهریه مدرسه از محل دیگری به وی پرداخت کند، از دادن شهریه به آن طلبه خودداری نمود.
حتی در پاسخ یکی از حاضران که می خواست بدون این تذکر مدرس، وجه را در اختیار آن طلبه قرار دهد گفت:
«خیر! این نوعی تزویر است، او باید بداند که مزد کار دیگر را از محل خودش می گیرد، اما پرداخت شهریه مدرسه، به درس خواندن منوط است و بس.»
▪️ آرامگاه این شهید مجاهد در شهر کاشمر زیارتگاه عموم مردم است.