کاش یکی بود چشمامونو میفهمید، وقتی ناراحت میشدیم به سینهاش اشاره میکرد و میگفت: «اینجا وطن توست»
@ghazaleh_shabani
🔰 چطور «روایت» دنیای ما را به تسخیر خود درآورد؟
🔴 «روایت» به غولِ همهفنحریف دنیای ما تبدیل شده است. طوری که امروز دیگر ممکن نیست یک بسته بیسکویت را ببیند یا یک اسپری بدن را در اینترنت پیدا کنید، بدون اینکه با داستانهای جورواجورِ کارآفرینان جوانِ بلندپرواز و قهرمانان آرمانگرایی روبهرو شوید که از کودکی رؤیای تولید بیسکوئیت یا اسپری بدن را داشتهاند و حالا هم قرار است با محصولات ارگانیک یا بدون مواد نگهدارندۀ خود بیماریها را ریشهکن کنند و خنده به لب همگان بیاورند و دنیا را نجات دهند.
🔴 ما چنان از «داستان» اشباع و به آن معتادیم که به مصرفکنندگانی بیتمیز تبدیل شدهایم و، حتی آنجا که لازم است دربارۀ منشاء اطلاعات و اشخاصی که آن را بیان میکنند تردید کنیم، مشتاقانه با داستانهایشان همراه میشویم.
🔴 پیتر بروکس، نظریهپرداز ادبیِ مشهوری که چهل سال پیش در کتاب دورانساز خود به دفاع از «روایت» برخاست و اعلام کرد درک ما از خودمان بهواسطۀ داستانها شکل میگیرد، امروز نگران استیلای روایت بر زندگی ماست. بروکس در کتاب جدیدش فریب داستان: استفاده و سوءاستفاده از روایت، دربارۀ «تورم افسارگسیختۀ داستان» سخن میگوید و میپرسد: چرا «اَشکال دیگرِ ارائه و فهم عمدتاً بهنفع داستانسرایی کنار گذاشته شدهاند؟». او هشدار میدهد که «داستانیشدن واقعیت» میتواند پیامدهای خطرناکی برای ما داشته باشد.
🔴 از نظر بروکس، مواجهۀ دائمی با روایت حتی ممکن است ما را در برابر تئوریهای توطئه نیز آسیبپذیر کند، زیرا مواجهۀ نقادانۀ ما با واقعیت را کمرنگ میکند.
🔴 در قرن هجدهم، نویسندگان رمانها رنج بسیاری میکشیدند تا شرح دهند ماجرای داستانی که نقل میکنند از کجا آمده و غالباً پیشگفتارهای مفصلی مینوشتند و مدعی میشدند نسخهای خطی یا چند نامه را در چمدانی رهاشده پیدا کردهاند یا آنکه میخواهند بهطور ناشناخته اعترافی خطرناک را منتشر کنند. این نوع قاببندیها خوانندگان را مجبور میکردند به رابطۀ نویسنده و داستان نگاهی نقادانه داشته باشند و این مسئله را فراموش نکنند که «داستان واقعیت نیست».
🔴 تدریجاً که ژانر رمان مشروعیت یافت، نویسندگان راحتتر توانستند خوانندگانشان را مستقیماً به درون جهان داستانی و، درنهایت، خودآگاهیِ داستانی پرتاب کنند. این مسئله باعثِ غرقشدنِ ما در داستانها بدون هشدارهای لازم میشود.
🔴 بروکس میگوید امروزه ما چنان در محاصرۀ داستانها گیر افتادهایم که ناگزیریم عدسیِ روایت را بهسوی خودمان نیز بچرخانیم و رخدادهای زندگیمان را حوادثی داستانی و بخشهایی از سفر یک قهرمان خیالی بپنداریم. چیزی که نمونۀ آن را حتی در رزومۀ کاری افراد میبینیم. اما زندگی ما، تفاوتهای بنیادینی با داستان دارد و شاید از همه مهمتر، اینکه ما «پایان داستان» خودمان را نمیدانیم. بنابراین اگرچه میتوانیم معناهایی «جزئی و موقت» برای زندگیمان بتراشیم، اما معنای کامل عمر ما، تا لحظۀ مرگ روشن نمیشود.
🔺 آنچه خواندید مروری کوتاه بر مطلب «زندگی داستان نيست، چون پايانش را نمیدانيم» است . این مطلب نوشتۀ الیس راب است و عرفان قادری آن را ترجمه کرده است.
@ghazaleh_shabani
🔰 خط خبری دوگانه رسانههای معاند در داغترین تابستان تاریخ
♨️ موج گرما طی هفتههای اخیر بیشتر نقاط جهان را فراگرفته، بهگونهای که در بسیاری از کشورها علاوه بر هشدارهای بهداشتی و زیست محیطی، تأکید دولتها بر لزوم مشارکت همگانی برای عبور از شرایط مذکور با صرفهجویی در مصرف آب و انرژی را به همراه داشته است.
🔸در این میان؛ نوع واکنش رسانههای غربی در قبال تابستان داغ جهان و بحرانهای اقلیمی، بیانگر تکرار دوگانگیها و سوءاستفادههای سیاسی برای انحراف افکار عمومی است.
🔹 به عنوان نمونه؛ خط رسانهای رسانههای معاند فارسیزبان طی هفتههای اخیر ذیل مباحثی همچون
گرمای هوا، کم آبی، تامین برق، جنگلسوزی، تغییرات اقلیمی و... در مناطق مختلف ایران،
ناامیدسازی مردم از حال و آینده کشور، تحریک افکار عمومی در مناطق خاصی از ایران و القاء بیتوجهی مسئولین بوده است.
🔺 این رسانهها با مقصر معرفی کردن جمهوری اسلامی در بروز شرایط آبوهوایی مذکور، سعی دارند ضمن تحریک گسلهای قومی و ایجاد تنشهای اجتماعی و امنیتی، سناریوی التهابآفرینی و ایجاد شکاف میان مردم و نظام را بهروزرسانی کنند.
‼️ از جمله تکنیکهای استفاده شده در این خصوص، تکرار پُرحجم تیترها و تصاویر سیاه و ناامیدکننده است، مثلا:
📌 «مردم با دست خالی آتش را مهار میکنند/
📌تلاش مردم برای خاموش کردن جنگلهای مریوان بدون تجهیزات و کمک مسؤولان/
📌 ریزگردها 20 هزار نفر را در خراسان جنوبی راهی بیمارستان کردند/
📌ساکنان تهران در تیرماه 19 روز هوای آلوده تنفس کردهاند/
📌 توفان در سیستان 1200 نفر را راهی بیمارستان کرد/
📌منازل فقط چند ساعت در روز آب آشامیدنی دارند/
📌 دریاچه ارومیه تا دو ماه دیگر خشک خواهد شد و...»
🔺نکته اینکه؛ این رسانهها با سانسور شدید اقدامات دولت و نهادهای مسؤول، کمترین خبری از تلاشهای گسترده برای خدمترسانی به مردم و کاهش مشکلات کشور منتشر نکرده و بدون هیچ اشارهای به جهانی بودن بحرانهای اقلیمی و این حقیقت که ایران در منطقهای خشک و کمبارش قرار دارد، به دنبال تبدیل این موضوع به امری سیاسی وامنیتی هستند.
‼️در مقابل اما؛ همین رسانهها در پردازش تحولات اقلیمی در غرب رویکردی کاملا متفاوت را در در پیش گرفته و هرچند در ظاهر اخبار مربوط به آن را پوشش میدهند، اما کلیدواژهها، عناوین و تصاویر استفاده شده در این گزارشها
اولا رویکردی امیدبخش داشته و
ثانیا اصل موضوع را امری طبیعی و بیارتباط با دولتها القاء میکنند!
🔺عبارات به کار رفته در گزارش این رسانهها درباره تحولات اقلیمی در کشورهای غربی در قیاس با آنچه درباره ایران برجستهسازی میشود گویای این رفتار دوگانه است:
📌 «تغییرات اقلیمی آنقدر شدید شده که به نظر میرسد آبوهوا وحشی شده است.
📌 از سیلابهای ناگهانی تا گرمای سوزان بیسابقه.
📌 کارشناسان هواشناسی میگویند این شروع پدیده النینو است که وضعیت بسیاری از مناطق را بهطور غیرمعمول تحت تاثیر قرار داده است...»
🔺این رسانهها در حالی درخواست دستگاههای دولتی ایران از مردم برای صرفهجویی در مصرف آب و برق را نشانه ناکارآمدی و ضعف دولت دانسته و حتی مخاطبین را به استفاده بیرویه از برق و آب برای ضربه به نظام تشویق میکنند که اخطارها و جریمههای اعمال شده از سوی دولتهای غربی به شهروندانشان را ابتکار عمل و تدابیر حمایتی از مردم مینامند!
🔺تکنیک پُراستفاده دیگر رسانههای غربی ذیل استانداردهای دوگانه خود، «عادیانگاری» در کشورهای خود و «القاء بحران» در کشورهایی از جمله ایران است، چنانچه در پردازش خبری بحران آب، گرمای شدید و آتشسوزی جنگلها و مراتع در غرب، بر کلیدواژه «موسمی» تاکید شده و امدادرسانی و تلاش دولتهای غربی بزرگنمایی میشود اما مثلا همین کلیدواژه در گزارش توفانهای سیستانوبلوچستان به تیغ سانسور گرفتار میآید...!
⚠️ شگردهای رسانه های بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر می شود، شناختن و درک این #جنگ_شناختی قسمتی از #سواد_رسانه ای مورد نیاز امروز ما است.
#ژئوپلیتیک_رسانه
@ghazaleh_shabani
You don’t have to cheat to lose a person. You can lose somebody from a lack of communication, connection, intimacy, or respect. It's not always about what you do – sometimes it's what you "don’t" do.
همیشه قرار نیست کسی را به خاطر خیانت از دست بدهی گاهی می توانی کسی را به خاطر ارتباط کم ، کمبود صمیمیت یا احترام از دست بدهی. جدایی همیشه مربوط به کارهایی نیست که شما انجام می دهید. گاهی اوقات به خاطر کاری است که شما آن را انجام نمی دهید.
@ghazaleh_shabani
یه وقتایی هم باید موبایلت رو بذاری یه گوشه و خودت رو از شبکههای اجتماعی دور کنی
تا نیم ساعت بعد که رفتی سراغش حسابی از نوتیفیکیشها لذت ببری :)
@ghazaleh_shabani
•••
گفت: جاییخواندهام با یک راه میشود
تمام قانونهای جذب را دور زد.
آیا دوست داری
که همه دوستت داشته باشند؟❤️
بعد یک حدیث خواند:
[إنَّ الصَّمتَ يُکسِبُ المَحَبَّةَ]
سکوتوخاموشی، محبت به بار میآوَرَد🌱
•••
+حدیث از امامرضاعلیهالسلام
@ghazaleh_shabani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعا گوی همه عزیزان، شب زیارتی امام حسین و به یاد حاج قاسم سلیمانی در جوار مرقد مطهر آقا امام رضا (ع)
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله #شب_زیارتی #حاج_قاسم #غزاله_شعبانی_سرخنی #السلام_علیک_یا_امام_رضا
@ghazaleh_shabani
در زندگی مشکلات بزرگ نیست که به آدم با اراده احتیاج دارد بلکه به نظرم با خنده به استقبال مشکلات کوچک رفتن، واقعا احتیاج به عزم و اراده دارد.
من هم سعی می کنم چنین اراده ای را در خود به وجود بیاورم. می خواهم به خودم تلقین کنم که زندگی فقط یک بازی ست و من باید تا آنجا که می توانم ماهرانه و درست آن را بازی کنم. چه در این بازی ببرم و چه ببازم، در هر حال شانه ها را بالا می اندازم و می خندم ...
خوشی های بزرگ زیاد مهم نیستند مهم این است که آدم بتواند با چیزهای کوچک خیلی خوش باشد...
@ghazaleh_shabani
Your dark times will often shine light on who your true friends, supporters and backbones are. Be grateful for your storms.
دوران تاریک شما اغلب با دوستان، حامیان و پشت و پناه واقعی شما روشن می شود.
قدردان طوفان های زندگیت باش.
@ghazaleh_shabani
🔰 از غزاله شعبانی، مدیر باشگاه خبرنگاران دانشجوی ایران در شهرستان آمل به عنوان مدیر دفتر موفق باشگاه خبرنگاران دانشجویی کشور تقدیر به عمل آمد.
🔸دومین نشست هم اندیشی مسئولین دفاتر استانی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) با حضور دکتر محمد مهدی طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی ایران، دکتر معصومه طباطبایی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، سید امیر محجوب مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، علی صادقچه مدیرمسئول دفاتر استانها، دکتر محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و مدیران استانی ایسکانیوز در مشهد مقدس برگزار گردید.
🔸از مباحث مطرح شده در این نشست می توان به بیان برنامه های آینده و خط مشی دفاتر، کارگاه انتقال تجربه نگاری مسئولین دفاتر استانی، نحوه تولید محتوای خبری اشاره داشت.
🔸در حاشیه این نشست، دفتر خبرگزاری ایسکانیوز استان مازندران و شهرستان آمل به عنوان دفتر موفق شناخته و در پایان تقدیر و تشکر به عمل آمد.
#ایسکانیوز #ایسکانیوز_مازندران. #غزاله_شعبانی_سرخنی #باشگاه_خبرنگاران_دانشجویی_ایران #دانشگاه_آزاد_اسلامی
@ghazaleh_shabani