فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در طول روز پهلوونای زیادی از کنارمون رد میشن که نمیشناسیمشون؛ به افتخار همهشون ❤
18 اردیبهشت روز فرهنگ پهلوانی گرامی باد
#پهلوانی #معرفت #غزاله_شعبانی_سرخنی
@ghazaleh_shabani
💢 ضرورت شناخت مختصات فرهنگ سلبریتی
◾️ تعریف و جایگاه سلبریتیها در جامعه ما چیست و چه میزان دارای مرجعیت برای جامعهاند؟
🔺سلبریتی یا در نگاهی عامتر «فرهنگ سلبریتی» تعریف خاصی دارد که آن را از هر فرد مشهور یا شهرت و شناختهشدن به معنای عام متمایز میکند. سلبریتی از اساس با توجه و میل به شهرت و دیدهشدن تعریف میشود؛ سلبریتی با ترویج مصرفگرایی و کالاییشدن تعریف میشود؛ سلبریتی برخلاف افراد مشهوری که ما بنا به استعداد یا مهارت یا فضیلت خاصی میشناسیمشان، ممکن است بدون هیچ دلیل موجهی دیده و شناخته شده باشد. در مورد سلبریتی، به طور عموم، زندگی شخصی و حواشی او مهمتر از حرفه و توانمندی و فعالیت اوست.
🔺اینها برخی از مهمترین ویژگیهای فرهنگ شهرت هستند. بهجای ارزیابی موردی افراد و اطلاق یا عدم اطلاق لفظ سلبریتی به آنها، شاید بهتر باشد که ابتدا با مختصات این فرهنگ آشنا شویم. به این ترتیب امکان تشخیص گفتار و کردار سلبریتیوار آسانتر میشود و میتوانیم مواجهه منطقیتر و آگاهانهتری با آن داشته باشیم.
اما در خصوص جایگاه سلبریتیها در ایران، باید گفت متاسفانه این چهرهها در دهه گذشته از جایگاه به نسبت بالایی در رسانه و جامعه برخوردار شدهاند. این پدیده تکعلتی نیست و پژوهشگران و اندیشمندان تحلیلهای مختلفی را در این خصوص ارائه دادهاند. در واقع شرایط مختلفی دست به دست هم دادهاند و این چهرهها را به نوعی مرجع برای جامعه تبدیل کردهاند. از جمله مهمترین دلایل، سیاستهای (و یا شاید بیسیاستی) #صداوسیما در برجستهکردن بیش از حد این افراد در تلویزیون بوده است.
🔺حضور گسترده آنها در انواع برنامههای تلویزیونی، اظهارنظر در مسائل مرتبط و غیرمرتبط، تولید برنامههای سلبریتیمحور (همچون «دورهمی») و دامنزدن به فرهنگ سلبریتی در این برنامهها، ارزشمند جلوهدادن «دیدهشدن» در برنامههایی همچون «عصر جدید» و ...، از جمله انتقادهای وارد بر صداوسیماست.
همچنین، فراگیری استفاده از #شبکههای_اجتماعی در ایران در طول این دهه نیز بیتأثیر نبوده است. از سویی بسیاری از سلبریتیهای سنتی از این تریبون شخصی و جایگاهی که در نظر مخاطبان پیدا کرده بودند استفاده یا گاهی سوءاستفاده کردند.
🔺از سویی دیگر سلبریتیهای مخصوص فضای مجازی (همچون میکروسلبریتیها، اینفلوئنسرها و ...) با شهرتهای موجه یا غیرموجه از دل این شبکهها سر بر آوردند و دیگر بستر مناسب برای شکلگیری جماعتهای هواداری مجازی، بیش از پیش در این شبکهها فراهم شد.
عوامل دیگری همچون تغییرات سیاسی و اجتماعی در فضای کشور و بهدنبال تغییر در ذائقه و خواست مردم در طول این دهه را نیز میتوان از جمله یکی از علل برجستهشدن سلبریتیها در ایران مطرح کرد.
@ghazaleh_shabani
این تصویر برای اولین بار در وال استریت ژورنال منتشر شد، و طراح اون "ایوان کانو" تصویرگر ایتالیایی است.
طرحی که بسیاری با تحلیل سریع و اشتباه آن مسیر را نادرست رفتند...
🔸بیشتر این عکس فقط نظریات آن مجله و غرب می باشد نسبت به اتفاقات و همکاری های اخیر این سه کشور
🔺برای خواندن متن مقاله و تحلیل آن به پست بعدی مراجعه نمایید👇👇👇
#طراحی #نظم_نوین_جهانی #غزاله_شعبانی_سرخنی
@ghazaleh_shabani
🔰متن مقاله وال استریت ژورنال :
یادداشت اخیر وال استریت ژورنال درباره ایران به دلیل عکسی خاص، در چند روز اخیر حسابی پر سر و صدا شد
برخی نخوانده یا فقط از روی عکس، آن را کاملا منفی یا کاملا مثبت تحلیل کردند. ترجمه بخشهایی از آن را در ادامه میگذارم احتمالا بشود بهتر تحلیل کرد.
«دوستان جدید ایران : چین و روسیه»
ارتش سرخ در آغاز جنگ جهانی دوم، در یک توطئه مشترک با لندن با هدف حفاظت از خطوط تدارکاتی متفقین، تامین امنیت میادین نفتی ایران و جلوگیری از نفوذ آلمان، به شمال ایران حمله کرد و دوباره آن را اشغال کرد.
نیروهای روسی ۱۹۴۶ این منطقه را ترک کردند، اما نفوذ مسکو در تهران به عنوان یک دغدغه دائمی برای شاه و واشنگتن در طول جنگ سرد باقی ماند.
روسیه و ایران مدتهاست بیش از آنکه شریک باشند در رقابتی چند صد ساله برای کنترل دریای خزر و مسیرهای تجاری خلیج فارس رقیب یکدیگر بودهاند.
تریتا پارسی گفت: اکنون چین و روسیه به دلیل دشمنی مشترک با آمریکا و واقع گرایی کوتاه مدت به تهران نزدیک تر می شوند. او گفت: «آنها وجه اشتراکی دارند که نمی خواهند تک قطبی بودن آمریکا عامل تعیین کننده در نظم جهانی باشد. واشنگتن از این مسئله آگاه است.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ماه پیش در کنگره گفت: «من این را یک اتحاد کامل و واقعی نمیدانم، اما ما شاهد نزدیکتر شدن آنها به یکدیگر هستیم و این مشکلساز است. ماه درباره ایران، روسیه و چین. این سه کشور با هم برای سالهای آینده مشکلساز خواهند بود.
این تصور که ایران باید متحدان و شرکای اقتصادی در خارج از غرب پیدا کند، ابتدا در زمان محمود احمدینژاد، محافظهکاری که به دنبال متمایز کردن سیاستهای خود از سلف طرفدار غرب خود، محمد خاتمی بود، به وجود آمد.
اما وقتی تندروهای ایران شروع به دنبال کردن این استراتژی به اصطلاح «نگاه به شرق» کردند، تقریباً هیچکس از جمله چین و روسیه آن را جدی نگرفت. در داخل ایران، برخی از روحانیون محافظه کار آن را خیانت به اصل انقلاب ۱۹۷۹ (اشاره به شعار نه شرقی، نه غربی) می دانستند.
زمانی که ترامپ از توافق خارج شد و تحریمهای شدیدتری را اعمال کرد، آیتالله خامنهای، رهبر معظم ایران علناً شروع به تأیید روابط نزدیکتر با مسکو و پکن کرد. آقای خامنهای در سال ۲۰۱۸ به جمعی از دانشگاهیان گفت: «ما باید به شرق نگاه کنیم، نه غرب».
آقای پارسی گفت: "ایرانی ها به درستی یا نادرست به این نتیجه رسیده اند که ایالات متحده آمریکا به سادگی هرگز ایران را نخواهد پذیرفت." همگرایی حول این دیدگاه وجود دارد که ایجاد همکاری با غرب یک گزینه نیست.»
با وجود همه نشانهها از تعمیق روابط، محدودیتهای همکاری ایران با روسیه و چین قابل توجه است. تحلیلگران می گویند سرمایهگذاری مستقیم شرکت های روسی و چینی در ایران کم است. هر دو کشور نگرانند گره زدن بیش از حد اقتصادشان به ایران آنها را هدف تحریم های آمریکا علیه ایران قرار دهد.
همان مولفه هایی که واقعاً از سال ۲۰۱۲ همکاری اقتصادی روسیه و ایران و همکاری چین و ایران را کنار زده است، هنوز هم وجود دارند. اگرچه همسویی آنها به دلیل نارضایتی متقابل از آنچه هژمونی امریکا توصیف می کنند، هدایت می شود، همسویی آنها نشانه های کمی از یک اتحاد رسمی دارد.
روابط رو به رشد ایران با مسکو و پکن، این کشور را به غولی تبدیل نمی کند که بتواند آمریکا را از منطقه بیرون کند یا اسرائیل را نابود کند، اما اتحادهای جدید ممکن است برای مدت نامحدودی عمر رژیمی را افزایش دهد که همین چند ماه پیش به نظر میرسید،گزینههایش رو به اتمام است.
امروز ایران در بحبوحه یک تغییر ژئوپلیتیکی گسترده قرار دارد. ایران در حال ایجاد روابط نزدیکتر با روسیه و چین است و امیدوار است که مشکلات اقتصادی خود را کاهش دهد و یک محور قدرتمند جدید از قدرت های تجدیدنظرطلب ایجاد کند که قادر به مقابله با غرب به رهبری ایالات متحده باشد.
حرکت ایران به سمت روسیه و چین به خوبی می تواند ثبات رژیم را برای سال های آینده حفظ کند. توافق ۲۰۱۵ تهران با قدرتهای جهانی برای محدود کردن برنامه هستهایاش تحریمهای طولانی مدت را کاهش داده بود، اما دولت ترامپ در سال 2018 از توافق خارج شد.
برای مقامات ایران، تصویر اکنون واضح است: آنها با نگرانی شاهد سرنگونی یا نزدیک به سقوط رژیمهای عراق، افغانستان، لیبی، یمن و سوریه در دهههای اخیر بودهاند. تحلیلگران می گویند که آنها می ترسند ایران بعدی باشد، مگر اینکه بتواند از انزوای تحمیل شده توسط واشنگتن خارج شود.
@ghazaleh_shabani
🔰چند تحلیل کوتاه از این طراحی وال استریت ژورنال :
1.آنها از بالا دارند پله ها را پایین می آیند یعنی به سمت افول
2. دونفر سمت راست و چپ فرد وسطی را دارند کمک می کنند تا از پله ها پایین بیابد
3.متاسفانه رهبری را فرد چاق و و چهره اشان را نگران و مضطرب ترسیم کرده اند
4. پرچم ایران در تصویر در کنار پرچ آنها نیست و این می تواند نشانه حذف شدن باشد
5.رهبری دست پوتین را گرفته است این یعنی تکیه به پوتین داده است و نگاه دلسوزانه پوتین
6.شی جین پینگ دست به پشت کمر گذاشته است که این در رفتار دیپلماتیک یعنی میدان دار چین است
🔸در آخر عرض کنم که این فقط یک طرح و نظر آن مجله می باشد نه حکم مطلق
🔸به اشتباه عده ای با ذوق فراوان در حال پخش تحلیل نادرست این اتفاق هستند
#پوستر #روسیه #چین
#غزاله_شعبانی_سرخنی
@ghazaleh_shabani
🔴موشکهای مقاومت در خیابانهای تلآویو
موج اول حملات موشکی مقاومت در انتقام جنایت رژیم صهیونسیتی، گنبد آهنین را هم شبیه سران رژیم جعلی دچار سردرگمی شدید کرده است. حملات موشکی در زیر نور آفتاب راهبرد جدید مقاومت برای یک جنگ ترکیبی موشکی-روانی است.
در کنار بیتفاوتی تقریبی عجیب رسانههای داخلی به اتفاقات اخیر در قیاس با رسانههای عربی، الجزیره قطر به صورت زنده در حال پوشش اتفاقات فلسطین و مقاومت است.
🔻خبرنگار الجزیره اطلاعات خیلی خوب و جالبی در مورد موشکهای شلیک شده توسط مقاومت میدهد و تاکید میکنید که در موج اول شلیکها که عموما راکتهای سبک بودند گنبد آهنین با شلیک زیاد موفق به مقابله شد اما هر چه زمان گذشته همه نوع موشکها متفاوت شده و هم قدرت گنبد آهنین برای مقابله با آنها.
🔻به گفته وائل دحدودح، این موشکها برخی به صورت دو مرحلهای شلیک میشوند، برخی دود سفیدی دارند، برخی دود سیاه، برخی به صورت قوسی شلیک میشوند و برخی هم عمودی. همین مساله باعث شده تا گنبد آهنین در مقابله اولیه با آنها دچار مشکل شود. وی تاکید میکند که موشکها وقتی به صورت انبوه شلیک شوند گنبد آهنین رسماً هنگ میکند و عموم موشکها از آن عبور کرده و توفیقی در رهگیری و انهدام آنها پیدا نمیکند.
@ghazaleh_shabani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از صدای گذر آب چنان فهمیدم
تندتر از آب روان عمر گران میگذرد
زندگی را نفسی ارزش غم خوردن نیست
آنقدر سیر بخند که ندانی غم چیست🌱☁️
#صبح_بخیر #غزاله_شعبانی_سرخنی
@ghazaleh_shabani
🔸پایان کرونا
سازمان جهانی بهداشت (۵ مه ۲۰۲۳) با امید فراوان اعلام کرد همهگیری بیماری کووید ۱۹ ناشی از #کروناویروس از این پس دیگر یک وضعیت اضطراری برای بهداشت عمومی جهانی نیست.
The End of Covid
Rafat Alkhatib, 8 May 2023
The head of the UN World Health Organization (WHO) has declared “with great hope” an end to COVID-19 as a public
health emergency
#بهداشت_جهانی #کارتون
@ghazaleh_shabani
🔹 ایلان ماسک، مالک توئیتر: واتس آپ قابل اعتماد نیست
🔸ایلان ماسک توییتری را نقل قول کرده که میگوید واتس اپ در این بازه زمانی از میکروفن گوشیم استفاده کرده و دقیقا زمانیکه نصف شب خواب بوده
چه اتفاقی داره میافته؟
#واتس_اپ #ایلان_ماسک
@ghazaleh_shabani
💠 ۵ شیوه برای مقابله با بمباران خبری
🔸مایکل زیفرا از متخصصان روانشناسی گروهی پزشکی نورثوسترن آمریکا در یک یادداشت ۵ شیوه کارآمد مدیریت بمباران اخبار را پیشنهاد کرده است. خلاصه مقاله به نقل از یورونیوز:
۱. از موضوعات خبری تحریکآمیز دوری کنید
اگر بین شما و خبری که دنبال میکنید یک رابطه شخصی وجود داشته باشد، استرسی که حس میکنید دو چندان خواهد بود. اگر متوجه شدهاید که برخی کانالهای خبری و شبکههای تلویزیونی اخباری را پوشش میدهند که برای شما خوشایند نیست، بهتر است دیگر این منابع خبری را دنبال نکنید.
۲. زمان اختصاص یافته به اخبار را محدود کنید
با توجه به رشد #تکنولوژی گوشیهای هوشمند و تعدد #اپلیکیشنهایخبری شما هر روز بیشتر از گذشته در معرض حجم نامحدودی از اخبار قرار میگیرید. درست است که اطلاع داشتن از وقایع جاری در زندگی روزمره مهم است اما از یاد نبرید که اختصاص بیش از اندازه وقت به اخبار میتواند سلامت روانی شما را هم به مخاطره بیندازد. بهترین راه مدیریت علاقههای خود در مصرف زمان اختصاص یافته به اخبار و محدود کردن زمانی است که به دنبال کردن اخبار از روی وبسایتها و #شبکههایاجتماعی میپردازید.
۳. آگاهی نسبت به میزان استفاده از شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی این قابلیت را دارند که احساس شما از دنیای اخبار و #اطلاعات را تشدید کنند. همیشه و همهوقت اخبار به شکلی از اشکال در شبکههای اجتماعی ظاهر میشوند و بهصورت خودکار در معرض دید شما قرار میگیرند؛ موضوعی که میتواند تمام توجه شما را معطوف خود کند. مسئلهای که همزمان امکان تمرکز شما بر موضوعات دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و آنرا بشدت سخت میکند. بنابراین لازم است که نسبت به محتوای شبکههای اجتماعی هوشیار باشید و اپلیکیشنهایی را که برای روانتان مضر هستند از روی گوشی خود پاک کنید.
۴. تمرین مدیریت خوب استرس
مدیریت صحیح و در عین حال مداوم #استرس میتواند راهی آسان و موثر برای کمک به کاهش #اضطرابخبری باشد. ورزش منظم، خواب کافی و تغذیه مناسب از دیگر فاکتورهای لازم در مبارزه با استرس هستند. اگر فکر میکنید که تلفن شما باعث اضطرابتان میشود، خاموشش کنید.
۵. درک کنید که این طبیعی است
صرفنظر از اینکه چه نامی بر آن میگذارید، امروزه اضطراب ناشی از خبر به پدیده خیلی رایجی تبدیل شده است. ما در دوران نامطمئنی زندگی میکنیم و واقعیت این است که این عدم اطمینان خود به عامل اصلی #اضطرابزایی بین مردم مبدل شده است.
#عرصه_های_ارتباطی
@ghazaleh_shabani