آقای کیانیان!
اگر زندگی دلیل نمیخواهد پس تو چرا هنوز زندهای و به قول بعضی روشنفکران جدید و اصلاحطلبان امروزین و بر اساس ابداع تازه آنها "مرگ خود خواسته"! را انتخاب نمی کنی؟!
جامعه ایران مانند همه جوامع عالم ضعفها و قوت هایی دارد؛ اما متأسفانه، سالهاست برخی سلبریتی های ایرانی با تیره و تار نشان دادن اوضاع عمومی،راه امید و اصلاح را بسته شده معرفی میکنند، به جامعه آدرس بنبست و آخرِخط میدهند و در نهایت حسّ تنفر و خشونت عمیق و گسترده میپراکنند!
ریشه برخی حوادث اجتماعی تلخِ امروز را باید در چنین جاهایی جستجو کرد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
المیادین: #عربستان تصمیم گرفته به جنگ #یمن پایان دهد. پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که دولت عربستان، اعضای شورای ریاستی یمن را فراخوانده و جزئیات توافقش با صنعاء برای #پایان_جنگ را به آنها اعلام کرده است.
@ghazanfari58
رويکردی ثابت در سیاست همسایگی
بر خلاف برخی فضاسازیهای رسانهای که میکوشد ایران را بازیگر اختلال گر در حوزه منطقه ای و همسایگی معرفی نماید، اما واقعیت چیز دیگری است. در رابطه با رفتار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عربی خلیج فارس به نظر می رسد که اختلافات موجود، قبل از آن که ناشی از تعارضات داخلی منطقه ای باشد،نشات گرفته از سیاست های قدرت های بزرگ مخصوصا آمریکا در حوزه استراتژیک خلیج فارس می باشد؛ به تبع این، استراتژی منطقه ای آمریکا در خلیج فارس مهمترین عامل بازدارنده سیاست همگرایانه ایران در خلیج فارس به حساب می آید. این در حالی است که، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای ضلع جنوبی خلیج فارس، فارغ از اینکه چه دولتی در کشور بر سر کار بوده است، به ویژه از دهه ۷۰، به سمت واقع گرایی، اعتماد سازی و اتخاذ راهکارهای همگرایانه سویه پیدا کرده است.
سفرهای تاریخی و موثر مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی به عربستان و شکستن فضای بی اعتمادی در آن مقطع، برگزاری اجلاس موفق سران کنفرانس اسلامی در تهران در دوره آقای خاتمی، و ۴ سفر آقای احمدی نژاد به عربستان، سفر وی به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی و دعوت از وی برای شرکت در نشست شورای همکاری خلیج فارس به عنوان نخستین رئیس جمهور ایران و هم اینک نیز از سرگیری روابط با عربستان سعودی پس از ۷ سال و توافق مهم، تعیین کننده و اثرگذار با آن کشور در دوره آقای رئیسی همگی شواهد و قرائن این ادعاست که نظام جمهوری اسلامی ایران برقراری روابط دوستانه و اتخاذ شیوه های اعتماد ساز را اولویت اصلی سیاست خارجی منطقه ای خود در خصوص همسایگان قلمداد کرده است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
آیا تا الان کسی هست که در #جنگ_ترکیبی و #شناختی بیسابقه دشمن همچنان تردید داشته باشد؟! جهت اطلاع این افراد باید با تأسف و تعجب گفت که #مادر_کیان_پیر_فلک قاتل پسرش را بیگناه دانسته و به مدح او پرداخته و نوشته است:
ای مجاهد، ای مظهر شرف!!
ای گذشته ز جان در ره هدف!!
@ghazanfari58
برداشتهایی از یک سخنرانی
در خصوص مواضع اخیر حاج آقای انصاريان و مقایسهای که بین صحبتهای ایشان در سال۹۴ و چند شب پیش صورت میگیرد توجه به چند نکته ضروری به نظر میآيد:
اولا، مراقب باشیم در نحوه مواجهه با موضوع ناخواسته خط تقابل با روحانیت شکل نگیرد. اصولا در همه شرایط دوقطبی سازی به ضرر منافع ملی است، مخصوصا در شرایط کنونی که دشمن به چنین اتفاقاتی دل خوش کرده و حساب ویژه باز کرده است.
ثانیا، برآیند کلی سخنرانی حاج آقای انصاريان درباره مسائل اجتماعی اخیر کشور و بدحجابان و بی حجابان تا آنجایی که حقیر دنبال کردم مثبت است و آن گونه که برخی میخواهند ایجاد مسئله و مشکل کنند نیست.
ثالثا، این حاج آقای انصاريان همان فردی است که چند سال پیش،در سخنرانی شب احیا با حوصله ای مثال زدنی با نام بردن از بسیاری طبقات و گروههای اجتماعی از آنها یاد و برای آنان دعا کرد که بازتاب مثبت و گسترده ای در فضای عمومی جامعه داشت. معمولا کسی در جامعه حواسش به رفتگرها نیست، اما ایشان از زحمات آنان هم یاد کرد.
رابعا، مقایسه سخنرانی استاد انصاريان در سال۱۳۹۴ با فروردین ۱۴۰۲ قدری ناصحیح به نظر می آید. در جریان باشیم که هم اکنون ما با جامعه ای مواجه هستیم که از چند ماه جنگ بی سابقه و ترکيبي دشمنان رهایی یافته است. دشمنان به طرز عجیبی می کوشند بین بخش های گوناگون اجتماعی کشور تولید نفرت و عصبانیت کنند. مع الاسف در این زمینه دشمنان موفقیتهایی نیز داشته اند. کار آنچنان سخت و پیچیده است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از دختران کم حجاب دلجویی کرده و آنان را دلبسته به کشور و دین معرفی کردند. به نظر می آید سخنرانی حاج آقای انصاريان را باید با در نظر گرفتن چنین زمینه ها و زمانه ای مورد بررسی قرار داد.
خامسا، تجربه نشان داده که برای حل مسئله حجاب در کنار برخی اقدامات سلبی اجتنابناپذیر که وظیفه دستگاههای دیگر است، اما در فضای کلی و عمومی جامعه و مخصوصا از سوی روحانیون دعوت به حجاب باید مبتنی بر آرامش و مودت اسلامی باشد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
اصل طراحی این سفر حماقت آمیز بود، ترتیب دادن این دیدار با قاتل مردم مظلوم فلسطین از آن حماقت آمیزتر. برای اثبات نشان دادن ماهیت #ربع_پهلوی و #وطنفروشان و خائنین به ملت ایران و پیوند آنان با #رژیم_کودک_کش نیاز به کار زیادی وجود داشت،که با این اقدام کار معرفی این موجودات آسان شد.
@ghazanfari58
نه این و نه آن؛ وسطش را بگیرید!
عزیز غضنفری
بخش اول:
۱)از هنگامیکه رهبر معظم انقلاب اسلامی جملاتی کوتاه درباره رفراندوم مطرح کردند حجم گستردهای از واکنشها را در جامعه برانگیخته است. در این میان گفتهها و نوشتههای منتقدین قابل تامل و بررسی است. مثلا برخی گفتند که اگر مردم قدرت تحلیل ندارند شرکت آنها در همه پرسی نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی چگونه قابل تحلیل و تفسیر است. برخی نیز مدعی شدند چرا وقتی جوانهای کشور عازم جبههها میشدند کسی مانع رفتن آنها نشد و نگفت که چون قدرت تحلیل ندارید نروید!
۲)به نظر میرسد بدون در نظر گرفتن عنصر اقتضائات زمانه و تخصصی و پیچیده شدن امور نمیتوان دریافت درست و دقیقی از بیان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی درباره رفراندوم پیدا کرد. اجازه بدهید این موضوع با ذکر برخی تجربیات و وقایع کشور به بحث گذاشته شود.
۳)فروردین ماه سال ۱۳۹۷ بود که نرخ ارز کمتر از یک سال از روی کار آمدن دولت دوازدهم سیر صعودی به خود گرفت. این نرخ که از دی ماه سال ۱۳۹۶ از ۴۴۰ تومان به ازای هر دلار فراتر رفته بود، در اولین روزهای کاری سال ۱۳۹۷ بنابر گزارش موجود خبرگزاریهای رسمی از ۵۵۰۰ تومان نیز فراتر رفت و بعضا به ۵۸۰۰ تومان نیز رسید. در پی این وضعیت دو جلسه مهم به ریاست رئیس جمهور وقت برگزار شد و طبیعتا رجال اقتصادی جریان اصلاحات نیز در آن جلسات حاضر بودند. در این جلسه دو تصمیم مهم و تاریخی گرفته میشود که برخی اقتصاددانان آن دو تصميم را از پرخسارتترین فجایع اقتصادی تاریخ ایران نام میبرند. نخست مصوب میشود که سیاست کنترل نرخ ارز اجرا شده و نرخ ارز کنترلی در نظر گرفته شود! درباره قیمت نرخ ارز نیز نظر آقای روحانی عدد۳۸۰۰ تومان است و نگاه مدیران بانک مرکزی عددی حدود۶۵۰۰ تومان. در همین میانه آقای جهانگیری وارد بحث میشود و میگوید نه آن و نه این، وسطش را بگیریم! و عدد۴۲۰۰ را مطرح و سپس اعلام میکند. نرخ ارز ۴۲۰۰ که به ارز جهانگیری معروف است بدینگونه متولد میشود!
۴)بر اساس بررسی صورت گرفته، آمار تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی در ۳ سال اول اجرای این سیاست نشان میدهد طی این مدت ۷۷۵ هزار میلیارد تومان یارانه هدر رفته است. در حالی که با این مبلغ امکان ایجاد اشتغال برای ۷ میلیون نفر، ساخت ۷۷ میلیون مترمربع مسکن و خرید ۲۵۰ فروند هواپیما امکان پذیر بود. همچنین این مبلغ معادل تامین ۹۰ درصد بودجه کشور در یک سال، همسان سازی حقوق معلمان با بودجه ۸۰ هزار میلیارد تومانی، پرداخت یارانه یک میلیونی در یک سال به ۶۰ میلیون نفر و تخصیص ۷ برابر بودجه عمرانی استانها بود.
۵)فقره فوق علیرغم طولانی شدن بدین خاطر آورده شد تا نشان داده شود که مسائل مهم زمانه تا این میزان واجد پیچیدگی است. آن قدر هم پیچیده و ابهام بر آنها تسلط دارد که در جلسهای که رجال اقتصادی اصلاحطلب حضور دارند چنین تصمیماتی جبرانناپذیر و خسارتآفرین گرفته میشود. به گونهای که دولت کنونی و طبیعتا مردم تا همین حالا باید تاوان این فاجعه بزرگ را پس دهند. جالبتر اما زمانی است که افرادی که این خسارت را بر کشور و مردم تحمیل کردند اینک مدعی هستند برای حل مسائل مهم از مردم نظرخواهی کنیم!
@ghazanfari58
بخش دوم:
۶)مراجعه به متخصصان برای حل مشکلات اقتصادی و بیان این نکته که مردم تحلیل صحیح و کامل از موضوعات مناقشه برانگیز ندارند سخن معتبری است. چون پیچیدگی و تخصصی شدن مسائل و مناقشات کار بررسی و تحلیل مسائل را برای همگان دشوار کرده است. این موضوعات پیچیده و پرابهامِ تخصصی را نباید با زمانه و موضوعاتی مانند تعیین نظام جمهوری اسلامی یا اعلام نظر درباره قانون اساسی و یا حمایت و رفتن مردم و جوانان به جنگ مقایسه کرد. آنهم مردمی که از دهه۴۰ پای درس و مکتب امام نشستهاند و عقاید اسلامی و انقلابی را از ایشان و شاگردان امام مشق کردهاند.
۷)موضوعات و مسائل تخصصی زمانه منحصر به موضوعات اقتصادی نیست. بیاد دارم که در سال ۹۴ در یک نشست، یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده در پاسخ به این سؤال که ضمانت اجرای برجام چیست و در کجای متن آن قرار دارد، پاسخ عجیب و باور نکردنی داد؛ او گفت پرستیژ بینالمللی آمریکا ضامن اجرای توافق هستهای است! به عبارت سادهتر آمریکا برای حفظ آبروی خودش هم که شده کاری نمیکند که برجام هوا شود! این تحلیل کارشناس مهم و اصلی تیم مذاکرهکننده را مقایسه کنید با تصمیمی که ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ گرفت و مانند آب خوردن از برجام خارج شد! پیچیده شدن مسائل زمانه به حدی است که وزیر شناخته شده کشور و منسوب به اصلاحطلبان در مهرماه ۱۴۰۰ اعلام کرد که «در مجلس گفتم در برجام کلمه «تعلیق» وجود ندارد؛ اشتباه از من بود. چهار بار کلمه «تعلیق» در برجام وجود دارد ولی مذاکرهکننده ما به من اطلاع نداده بود»!
۸)بیان و سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی ناظر بر چنین وقایع تلخ و جبرانناپذیری بوده که در گذشته رخ داده است. در شرایطی که مدعيان و متخصصان امر از تحلیل و تشخیص صحیح مسائل پیچیده و تخصصی اقتصادی و سیاسی عاجز ماندهاند چگونه میتوان تعیین تکلیف در این زمینهها را از مردمی مطالبه کرد که بدلایل منطقی و طبیعی اطلاعات لازم و کامل را در این باره در اختیار ندارند. البته مردم و جوانان ایران که در مکتب امام عظیمالشأن و رهبر حکیم انقلاب تربیت يافتهاند درباره کلیت نظام و انقلاب و شناخت دشمنان نشان دادهاند از بصيرت، تحلیل و تشخیص و عمل به هنگام برخوردار هستند. اگر اینگونه نبود سران جریان اصلاحات که امروز مدعی رفراندوم هستند در جریان انتخابات سال۸۸ با فتنهای که به پا کردند، کار را بر ایران و کشور تمام کرده بودند! اما هوشمندی و تحلیل و تشخيص مردم سد راه نقشههای شوم آنان شد. جالب اینجاست که مدعيان امروز رفراندوم انتخابات سال ۸۸ و رای مردم که خود یک همه پرسی گویا و روشن بود را تخطئه کردند و با قانونشکنی اردوکشی خیابانی به راه انداختند. جالبتر اما آنکه همین جماعت در سال ۸۴ نتیجه انتخاباتي که خودشان برگزار کردند را نیز نپذیرفتند و نوشتند که شکایت را نزد خدا میبریم! پس لطفا صداقت و بیان واقعبینانه رهبر معظم انقلاب را با فرافکنی و جابجا کردن بحث، تفسیر و تحلیل غلط نکنید.
@ghazanfari58
همه مردم ایران برای لحظاتی ذهن خود را از گشت ارشاد، مهسا امینی، فراجا، حجاب اجباری و اختیاری و کلا وقایع اخیر کشور خارج کنند؛ این وضعیت و گسترش آن جنگ آشکار با هویت و فرهنگ ایران و تخاصم با شرافت و حیای ایرانیان و نابود کننده تمدن ایران است. انتهای پروژه عرفی گرایی و سبک زندگی غربی همین است. اینجا همان جایی است که همه باید به طور حقیقی نگران شوند.
@ghazanfari58
💢موقعیتی تاریخی و حل یک مشکل
۱) بلینکن وزیر خارجه آمریکا در صفحه شخصی خود جملاتی بیان کرد که چندان مورد توجه افکار عمومی و رسانهها قرار نگرفت او نوشت: «گروه ۷ در قبال ایران با وحدت رویه پیش میرود که شامل تنشزدایی و دیپلماسی همراه با بازدارندگی است.»
۲)آنهایی که با دقت و آگاهی مباحث سیاسی و امنیتی را در سطح راهبردی دنبال میکنند از مفهوم و کاربرد واژه "بازدارندگی" اطلاع دارند. این که وزیر خارجه آمریکا بگوید کشور متبوعش و دیگر اعضای دولتهای گروه هفت که کشورهای بزرگ صنعتی دنیا به حساب میآیند به دنبال آن هستند تا در مقابل ایران به نقطه "بازدارندگی" برسند هرگز اظهارنظری عادی و کم اهمیت محسوب نمیشود. این یک سخن ساده نیست و از طرف مقام یک کشور معمولی نیز بیان نمیشود؛ این به معنای اعتراف به اقتدار منطقهای و جهانی جمهوری اسلامی ایران است. این یعنی جمهوری اسلامی ایران پای در عرصه جدیدی از سطوح قدرت جهانی گذاشته است.
۳)البته این اظهارنظر وزیر خارجه آمریکا حرف جدیدی نیست، پیش از او اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در اوایل سال ۱۳۹۵ در جمع نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی الظفره در حومه ابوظبی اعلام کرد که نظامیان این کشور برای ایجاد "بازدارندگی" در برابر اقدامات ایران در خاورمیانه، در این مکان مستقر شدهاند.
۴)چنین وضعیتی که از سوی مقامات آمریکا برای اقتدار جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته میشود و از قضا مطابق با واقعیتهای جاری نظام منطقهای و جهانی است، از جهت امنیت ملی موضوعی استثنایی محسوب میگردد که در تاریخ ایران مسبوق به سابقه نیست. تاریخ آنچه به یاد دارد آن است که ایران در دو جنگ جهانی توسط قدرتهای بزرگ اشغال شد و ارتش ایران فرو ریخت، مناطقی مختلف و مهم از ایران جدا شدند و ایران در ادوار گوناگون مورد تاختوتاز دولتهای سلطهگر قرار گرفته است. حالا همه این قدرتها در پی آن هستند تا بلکه بتوانند با بهکارگیری برخی شیوهها، در برابر قدرت و توانمندیهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران ایجاد بازدارندگی نمایند.
۵)امروزه به دلیل مسایل اقتصادی و معیشتی که مردم ایران با آن مواجه هستند و نیز جنگ ترکیبی دشمنان که از طریق بزرگنمایی ضعفها و کوچک نشان دادن دستاوردها، سیاست ناامیدسازی جامعه و جوانان را در پیش گرفتهاند، امکان درک این موقعیت بینظیر تاریخی چندان به خوبی صورت نمیگیرد که لازم است برای حل این نقصیه فکری کرد و طرحی نو درانداخت. بیاد داشته باشیم همین موقعیت تاریخی بهترین امکان برای پیشبرد برخی پروژههای کلان اقتصادی به حساب میآید.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58