🔰حساسیت نسبت به رعایت احکام شرعی.
مرحوم آیت الله سید صدرالدین عاملی در امر به معروف و نهى از منكر، بسيار ساعى بود و چندان معصيت در نظرش عظيم بود كه گويند: یک وقتی ایشان در مجلسی حاضر شد ، كه برپا شده بود براى اقامه عزاى حضرت سيّد الشهداء (ارواحنا فداه)؛ و در آن مجلس جماعتى از اعيان و اشراف بودند؛ ناگاه وارد شد در آن مجلس. يكى از شاهزادگان كه ريشش را تراشيده بود، سيّد چون نظرش به او افتاد فرمود كه: تراشيدن ريش از شعار گبران و عمل اهل خلاف است و اين مرد ريش خود را تراشيده و آمده در اين مجلس، كه منعقد شده براى عزاى سيّد الشهداء (عليه السّلام) و من میترسم كه هرگاه روضه خوان بالاى منبر رود و اين مرد در اينجا باشد، سقف فرود آيد. پس در آن مجلس نماند و بيرون رفت».
📚منبع:منتهی الآمال شیخ عباس قمی صفحه874
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
هدایت شده از الهادی
#اربعین
🔻 یکی از اساتید قبل از اربعین زنگ زد، گفت که آقا من خانمم دو روز دیگر وضع حمل دارد، بچهمان به دنیا میآید. به خانمم میگویم که بگذار من بروم پیادهروی کربلا، نصف ثواب این زیارت برای تو
🔸 خانمم گفته است یک زنگ بزن به فلانی هر چه گفت باشه، زنگ زد به من که شما میگویید چه کار کنیم؟ من نصف ثواب زیارتم را میگذارم برای این خانم، شما میگویید چه کار کنیم؟
🔹گفتم که من میگویم بمان نصف ثواب زایمان این خانم برای تو، چرا تو عبادت را پیشفروش میکنی! اون ثواب دارد که دارد بیچاره جانش را...
🔸 خیلی سختشان میشود زنها در وضع حمل، زنت را رها کنی بروی، انسان باید انصاف بدهد، گفتم بمان، نصف ثواب زایمان برای تو، فکر کنم بیشتر هم شده است. گفت باشد باشد گرفتم.
کد ۱۳۹۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
🔰ثواب زائر پیاده امام حسین علیه السلام کجا و تعداد قطرات باران کجا!
حجه الاسلام و المسلمین آقای سید کاظم بادکوبی فرمودند که مرحوم پدرم آیت الله سید محمد باقر بادکوبی نقل کردند: سفری در خدمت آیه الله سید محمود شاهرودی پیاده به کربلا رفتیم.
وسایل سفر را در مدرسه بادکوبه ای گذاشتیم، برای زیارت امام حسین علیه السّلام با همان حال خستگی و پاهای تاول زده وارد صحن حضرت ابا عبد الله شدیم.
یک زائر ایرانی متوجه شده بود که ایشان با پای پیاده به کربلا مشرّف شده اند، با اصرار زیاد التماس می کرد که ثواب این زیارت پیاده را به او بفروشند.
مرحوم آیه الله شاهرودی به تقاضای ایشان اعتنا نکردند و به سوی حرم مطهر حرکت کردند.
بعد از زیارت به مدرسه بادکوبه ای آمدیم و استراحت نمودیم.
فردا صبح خادم مدرسه آمد و گفت: سید محمود شاهرودی و سید محمد باقر بادکوبه ای کجا هستند؟ یک نفر کارشان دارد.
بعد از ملاقات متوجّه شدیم که او همان شخص دیروزی است که می خواست ثواب زیارت ما را بخرد.
او گفت: دیشب حضرت ابا عبد الله علیه السّلام را در عالم رؤیا دیدم که در مجلسی تشریف دارند و جمعی در اطراف آن حضرت هستند.
من با گریه خدمت حضرت رسیدم و عرض کردم که من می خواستم ثواب زیارت پیادۀ دو سید را بخرم و آن دو سید قبول نکردند.
حضرت ابا عبد الله علیه السّلام به کسی روی کردند و فرمودند:
برو به نزد برادرم حضرت عباس و بگو: ثواب زیارت پیاده سید محمود شاهرودی و سید محمد باقر بادکوبه ای چقدر می باشد؟
من با آن شخص به محضر حضرت عباس علیه السّلام رفتم. ایشان نیز در صحن نشسته بودند و جمعی در اطراف ایشان بودند.
آن شخص این مطلب را از حضرت عباس علیه السّلام پرسید. حضرت رو کردند به ملائکه ای که در آنجا حضور داشتند و فرمودند:
ثواب زیارت پیاده آن دو سید را چقدر می نویسید؟
ملائکه مرا با خود بردند و از من پرسیدند: چه می بینی؟
نگاه کردم دیدم که آسمان درحال بارش است، گفتم: باران می بینم که درحال بارش می باشد.
به من فرمودند: اگر خداوند به ما امر بفرماید که قطرات این باران را حساب کنیم، می توانیم آن را حساب کنیم، ولی ما قدرت نداریم که ثواب زیارت پیادۀ این دو سید را حساب کنیم.
📚منبع: جرعه ای از کرامات امام حسین علیه السلام صفحه 120
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰برای بانوانی که پیاده به زیارت می روند
✍️عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ:
إِنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ أَسَدٍ أُمَّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ كَانَتْ أَوَّلَ امْرَأَةٍ هَاجَرَتْ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص مِنْ مَكَّةَ إِلَى الْمَدِينَةِ عَلَى قَدَمَيْهَا...
امام صادق عليه السلام فرمود:
فاطمه بنت اسد مادر امير المؤمنين نخستين زنى بود كه پياده از مكه به مدينه بسوى پيغمبر (ص) مهاجرت كرد...
📚منبع: اصول کافی جلد1صفحه453
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰خانم ها بخوانند
من هرگز به یاد ندارم که امام در مورد لباس پوشیدن من در منزل اشکالی گرفته باشند، ولی همیشه می گفتند: درست است که می گویند وجه و کفین(صورت و دستها تا قسمت مچ دست) پیداباشد، اما جوانها بهتر است که کمی بیشتر خود را بپوشانند. و خیلی تأکید می کردند که در خارج از منزل، هیچگونه عطری مصرف نشود.
📚منبع: عاطفه اشراقی؛ زن روز، ش 1267، ص 48
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰برسد به دست آقایان اهل منبر و مداح!
یکی از فضلای با دیانت اهل منبر در محضر فقیه زاهد جناب حاج ملا محمد ابراهیم کلباسی رحمه الله علیه در ذیل قصه ایی گفت : سیدالشهدا علیه السلام فرمود یا زینب یا زینب، آن فقیه با تقوا بی محابا در ملا عام به آواز بلند فرمود: خدا دهنت را بشکند، امام دو دفعه نفرمود یا زینب یا زینب.
📚منبع: منتهی الآمال شیخ عباس قمی رحمه الله علیه جلد یک صفحه 611
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰دستور العمل مرحوم امام برای ترک گناه غیبت.
گاهی اوقات ما مینشستیم راجع به یک میهمانی یا راجع به چیزی صحبت میکردیم. ایشان میگفتند: «حرف غیر نزنید.» میگفتیم: «آقا اینکه حرف کسی نیست. ما داریم یک مطلبی را میگوییم چیزی را تعریف میکنیم.» میگفتند: «وقتی حرف غیر به میان آمد، شاید ناخودآگاه به غیبت کشیده بشود مگر خودتان حرف ندارید؟ حرف خودتان را بزنید. چرا حرف غیر را میزنید؟»
📚منبع: خانم فرشته اعرابی نوه امام ،پا به پای آفتاب ج اول، صفحه 222و سیمای آفتاب صفحه 100
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰 این مطلب را به دقت بخوانیم
آیت الله مهدوی کنی رحمه الله علیه:
شهید بهشتی رحمه الله علیه می گفت:
(اگر می خواهید تقوای اشخاص را محک بزنید، در مسائل مالی، که حقوق دیگران در آن است، آنها را بیازمایید.
در مصرف بیت المال است که می شود تقوای افراد را فهمید.)
بسیاری از افراد در نماز وضو، وسواس دارند و در اموری که با دنیای آنان سروکار ندارد، بسیار جانب احتیاط را رعایت می کنند، ولی در امور مالی و منافع مادی، اصلاً گرد احتیاط نمی گردند.
مثلی است می گویند:
(گربه وقتی باران می آید، از کنار دیوار می رود و مواظب است قطره ای باران روی او نریزد که خیس شود، ولی وقتی چشمش به ماهی داخل حوض می افتد، به سر، تا عمق حوض فرو می رود.)
📚منبع: مصاحبه باحضرت آیت الله محمد رضا مهدوی کنی مجله حوزه صفحه شاره 73و74
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰زائرین خود را آلوده به گناه نکنند
خوشا به حال کسانی که قدر این نعمت(پیاده روی اربعین) را بدانند و بعد از این سفر که از هر گناهی پاکیزه می شوند ، مراقب باشند که خود را آلوده نکنند، و خدا و امام زمان علیه السلام را هرگز فراموش ننمایند.
سزاوار است کسانی که از ایران مشرف می شوند ، به نیابت امام هشتم علی بن موسی الرضا علیهما السلام بروند.
📚منبع: بیانیه حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی درسال ۱۳۹۲ به مناسبت اربعین(شفقنا)
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰عملی بزرگ است که خدا قبول کند نه آنکه در چشم ما بزرگ باشد
مرحوم آیت الله میلانی از شخصی که مرحوم آقای حاج شیخ عبدالله گلپایگانی را در خواب دیده بود ، نقل کردند که :مرا پس از فوت به آسمان بردند و از من پرسیدند که چه آورده ای ؟
گفتم :درس و بحث .
ملائکه در آن خدشه کردند . من جواب دادم . دوباره خدشه کردند ؛ باز جواب دادم . باز خدشه کردند و بالاخره نتوانستم جواب بدهم .
گفتند :دیگر چه داری ؟
گفتم :نماز و روزه و عبادات ، باز ملائکه در آنها نیز خدشه کردند . من جواب دادم ؛ دوباره خدشه کردند . باز جواب دادم ؛ باز خدشه کردند و عاقبت از عهده جواب بر نیامدم .
گفتند :دیگر چه داری ؟
گفتم :زیارت و توسل . در آن هم مانند قبلی ها خدشه کردند و من جواب دادم . باز خدشه کردند ، من جواب دادم . باز خدشه کردند ، عاقبت از جواب عاجز شدم .
گفتند :دیگر چه داری ؟
گفتم :چیزی ندارم و مایوس شدم . آنگاه ملائکه گفتند :تو نزد ما دُرّ گرانبهایی داری .
گفتم :من دُرّی نداشتم .
گفتند :چرا آن وقتی که یکی از تجار از گلپایگان برای زیارت اعتاب مقدسه به کربلا آمده بود تو شنیدی و خواستی از نجف نزد او بروی و مقداری کمک مالی بگیری ، رفتی که مرکبی کرایه کنی که به کربلا بروی نتوانستی ، زیرا دو ریال کرایه آن را نداشتی ! و گفتی پیاده می روم ، وقتی پیاده می رفتی خار به پایت فرو رفت و عاجزشدی و نشستی و گفتی من آقا شیخ عبدالله که درس و بحث خوبی دارم چطور بایددو ریالی نداشته باشم که بتوانم مرکبی کرایه کنم ؟ بعد به فکرت رسید این چه حرفی بود من زدم و پشیمان شدی و گفتی :الحمدلله رب العالمین این الحمدلله همان دُرّی است که نزد ما محفوظ مانده است و همین نیز به درد تو می خورد .
📚منبع: یادنامه آیت الله العظمی اراکی (ره) / بخش بیست و چهارم ; داستانهای خواندنی
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰قلب هرزه نتیجه چشم هرزه است.
مردی بود در خراسان به نام مرحوم حاج آقا آخوند ملّا عباس تربتى (پدر آقاى راشد) كه بسيار مرد باتقوا و فوق العاده اى بود و با مرحوم پدر ما خيلى دوست بودند. آقاى راشد نقل میكرد كه در سنه هجده كه پدر ايشان به تهران آمده بود گاهى كه به خيابان مى رفتيم، [اگر چيزى به ايشان نشان میدادند] مثلا میگفتند: اين خيابان را خراب كرده اند، اينجا چنين است، آنجا را ببينيد ...
هرچه میگفتند، ايشان سرش را بلند نمیكرد و نگاه نمیكرد. گفتم: چرا نگاه نمیكنيد؟ گفت: چون فايدهاى به حال من ندارد. به همان اندازه كه نگاه كنم توجهم جلب میشود و آن مطلب مى آيد در روح من و غذاى روح من مى شود. من بايد حساب كنم كه اين غذاى روحى براى من لازم است يا نه، مفيد است يا مفيد نيست؟
📚منبع: مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (آشنايى با قرآن(10 - 14))، ج28، ص: 375
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰کتاب مثنوی مولوی در عین عظمت، اشتباهات بزرگی دارد
✍️عالم ذوالفنون آیت الله سید عزالدین زنجانی رحمه الله علیه:
یادم است که در سال 42, که در زندان بودم و مرحوم مطهری هم بودند,ایشان , به یک وسیله ای مثنوی را داخل آوردند و با هم مطالعه می کردیم و من اشعاری را که اشاره به آیات قرآن و یا حدیث داشت , آیات واحادیثش را مشخص می کردم . بطوری که یادم است مرحوم مطهری , در حاشیه مثنوی یادداشت می کردند. خلاصه , عظمت مثنوی را متوجه هستم .امااز آن طرف نباید غلو کرد.اشتباهات بزرگی هم دارد.
خدا رحمت کند مرحوم مطهری را, در نوشته هایشان دارند که اشتباهات افراد فوق العاده - چون معصوم نیستند - مثل خودشان بزرگ است . من از اینها زیاد یافتم . بالاخره , در عین اعتراف به عظمت آن , باید متوجه بود که نباید شش دانگ خود را تسلیم آن کتاب کرد.
📚منبع: مصاحبه با عالم ذوالفنون آیت الله سید عزالدین زنجانی رحمه الله علیه مجله حوزه شماره24
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰الگویی برای اساتید حوزه و دانشگاه و معلمان
یادم نمی رود که در آن زمان که من , درس اسفارامام می رفتم (در آن زمان اسفار تقریبا غیرموسوم و در حکم قاچاق بود.) مبتلا به حصبه شدم .از قضا فصل زمستان بود. آن موقع , حصبه , بیماری خطرناکی بشمار می آمد. منزل ما در گذر جدا بود.از قضا, منزل امام در حوالی آن گذر, بود.ایشان , پس از آن که اطلاع از بیماری من پیدا کردند, هر صبح و شب به عیادت من می آمدند. یادم است که ایشان , یک شب به عیادت من آمده بودند. دکتری قبل ازایشان آمده بود, دوای اشتباهی داده بود و حال من بسیار بد بود. حضرت امام ,این مرد ربانی بزرگوار, در آن زمستان سرد, پیاده به دنبال طبیبی , که بطرز قدیم معالجه می کرد, رفته واو را آوردند. و پس از بهبودی نسبی حال من منزل را ترک فرمودند. آنگاه وسائل انتقال مرا به بیمارستان فراهم ساختند.اینها فراموش شدنی نیست . دیگران هم بودند که در درسشان شرکت می کردم ,اما یک مرتبه هم به عیادت نیامدند. حتی یک نفر را نفرستادند که چرا درس شرکت نمی کنم .
📚منبع: مصاحبه با عالم ذوالفنون آیت الله سید عزالدین زنجانی رحمه الله علیه مجله حوزه شماره24
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰تا تو دنیا بود که احکام خدا رو عمل نمی کرد!
مرحوم آیت الله حاج رحیم ارباب نقل می کرد:
(یک روز درس مرحوم آخوند کاشی رحمه الله علیه حاضر نشدم. روز بعد که رفتم پرسید: دیروز کجا بودی؟
گفتم: رفته بودم زیارت قبور موٌمنین.
فرمود: چطور تااینان در دنیا بودند در کسب و کار و بازار رعایت امور شرعی رانمی کردند. حال که مرده اند شده اند موٌمنین!)
📚منبع: مصاحبه باآیة الله حاج شیخ حیدر علی محقق مجله حوزه شماره53
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰چقدر مودب بودند
آیت الله العظمی بروجردی اعلی الله مقامه می گفتند:
من دراطاقی که کتب حدیثی باشد، حتی یک حدیث داشته باشد در عمرم نخوابیده ام .
📚منبع: مصاحبه آیت الله نوری همدانی مجله حوزه شماره 27
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴شهادت حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله تسلیت باد
🔰مطمئن بودم که انتقام نمیگیری!
شخصی عبای پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم را با شدت بر گردن حضرت فشار داد و کشید و باعث خراش و ناراحتی حضرت شد، ولی حضرت فرمود: آیا از انتقام نترسیدی؟ وی گفت: مطمئن بودم که انتقام نمیگیری.
ما باید در تحصیل صبر و حلم و تواضع سعی کنیم، و از اینکه دیگران از ترس به ما احترام بگذارند، احتراز کنیم، بهخصوص کسانی که ارباب رجوع و مناصب و مراجع و رؤسای ادارات، و اولیای منازل و مدارس هستند.
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۳۰۷
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴شهادت حضرت امام مجتبی علیه السلام تسلیت باد
🔰گریه امام مجتبی علیه السلام به هنگام شهادت
الإمام الباقر(ع): لَمّا حَضَرَتِ الحَسَنَ(علیه السلام) الوَفاةُ بَکی، فَقیلَ لَهُ: یابنَ رَسولِ اللّهِ، تَبکی ومَکانُک مِن رَسولِ اللّهِ(صلوات الله علیه) الَّذی أنتَ بِهِ، وقَد قالَ فیک ما قالَ، وقَد حَجَجتَ عِشرینَ حَجَّةً ماشِیا، وقَد قاسَمتَ مالَک ثَلاثَ مَرّاتٍ حَتَّی النَّعلَ بِالنَّعلِ؟!
فَقالَ: إنَّما أبکی لِخَصلَتَینِ: لِهَولِ المُطَّلَعِ، وفِراقِ الأَحِبَّةِ.
امام باقر(ع): حسن(علیه السلام) چون هنگام رحلتش فرا رسید، گریست. گفته شد: ای پسر پیامبر خدا! شما چرا گریه می کنید، در حالی که نسبت به پیامبر خدا(صلوات الله علیه) چنان جایگاهی دارید، و در حقّ شما گفتنی ها گفته است، و بیست مرتبه پیاده به حج رفته اید، و سه بار دارایی خود را [میان خود و تهی دستان و نیازمندان، به طور برابر] تقسیم کرده اید تا جایی که کفشی دادید و کفشی برای خود نگه داشتید؟!
فرمود: «برای دو چیز می گریم: برای وحشت قبر و قیامت، و جدا شدن از عزیزان و دوستان».
📚منبع: الکافی: ج ۱ ص ۴۶۱ ح ۱
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰انگار فرزندش فوت شده بود
مرحوم آيت الله ميرزا على آقا شيرازى (رحمه الله) كه از علماى وارسته اصفهان بود، زمانى به قم آمده بود و به دليل ارادتى كه شهيد آيت الله مطهرى (رحمه الله) به ايشان داشت، ميهمان او بود. يك شب تعدادى از فضلا به ديدن آقاى شيرازى آمده بودند و جلسه آنان تا حدود نيمه شب طول كشيد و آقاى شيرازى ديرتر از هر شب خوابيد. همين موضوع توفيق تهجّد و نماز شب را از آيت الله شيرازى (رحمه الله) سلب كرد و موجب شد آن مرد الهى، هنگام اذان صبح از خواب بيدار شود. نقل مىكنند آيت الله شيرازى (رحمه الله) به قدرى از اين اتّفاق متأثّر شده بود و گريه و زارى كرده بود كه گوئى فرزند ايشان فوت شده است. بعد گفته بود من شانزده هفده ساله بودم كه يك شب براى نماز شب بيدار نشدم، آن روز تا شب گريه مىكردم و شب گذشته آن حادثه تكرار شد.
📚منبع: سير و سلوك ( مقدمه: سلوك معنوى در پرتو نور قرآن و عترت )آیت الله مظاهری ، ص: 25
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰ننگ است برای شیعه...
از مرحوم آيت الله العظمى مرعشى نجفى (رحمه الله) نقل شده است كه: «روزى در راه زيارت گم شدم و بالأخره تا نزديك مرگ بى تاب گشتم. با توسّلى به امام زمان «ارواحنافداه»، حضرت به سراغ من آمدند و مرا نجات دادند و فرمودند كه «ننگ است براى شيعيان ما كه نماز شب نداشته باشند.»
📚منبع: سير و سلوك ( مقدمه: سلوك معنوى در پرتو نور قرآن و عترت )آیت الله مظاهری ، ص: 26
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
▪️قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
ما خلق الله افضل منّی
خداوند مخلوقی برتر از من نیافریده است...
📚منبع: عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج1، ص: 262
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰عکسی که تا آخر در اتاق امام بود
یک تابلوی نقاشی از چهره منسوب به دوران نوجوانی پیامبر(ص) برای حضرت امام به دفتر آوردند. مدتی نسبتاً طولانی، در دفتر ماند و در این که خدمت امام ببرم، آیا خوششان میآید یا خیر، تردید داشتم. به تصور قیاس با عکسهای نقاشی شده از پیغمبر(ص) و حضرت امیر(ع) که نوعا به دلیل نامربوط بودن آنها مورد توجه اهل معنی قرار نمی گیرند. ولی به هر حال، تصمیم گرفتیم برای ادای امانت، آن را نزد معظم له ببریم. تابلو به دست این جانب بود که متوجّه شدم حضرت امام به آن خیره شدهاند. گفتم: این عکس معروفی است که منسوب به پیغمبر اکرم(ص) است و متوقّع بودم که طبق معمول، در بسیاری از موارد بفرمایند: «ببرید»؛ ولی بدون تأمل فرمودند: «بگذارید این جا».
روز بعد که مشرف شدیم، عکس را در اتاق ندیدیم و دیگر اطلاعی از آن نداشتیم که چه شده است و بعد از مدتی که حضرت امام، دچار بیماری قلبی جدیدی شدند، بعد از بیمارستان به خانه منتقل شدند و طبعاً برای مدتی به محل و اتاقی که هر روز برای کارها و ملاقات تشریف میآوردند، نیامدند. به همین جهت، ما برای اولین بار، برای انجام دادن کارهایمان به اتاق اصلی - که محلّ زندگی شخصی امام بود - ، مشرّف شدیم. اولین چیزی که در آن اتاق توجّه ما را جلب کرد، همان تابلو بود که در آن جا قرارداده شده بود آن هم در نقطهای که درست روبهروی امام و مقابل تختی بود که ایشان روی آن مینشستند و سرانجام، این عکس تا آخر زندگی ایشان در آن مکانْ باقی بود.
📚منبع: «در سایه آفتاب» به قلم حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن رحیمیان(خبرآنلاین)
لینک کانال قصص العلما
@ghesasolama
🔰خبر از رحلت خود می دهد
علامه جعفری رحمه الله علیه:
یکی از آخرین روزهای ذی الحجه که برای درس خدمت مرحوم شیخ مرتضی طالقانی رسیدم ، فرمودند برای چه آمدی عرض کردم برای درس فرمودند درس تمام شد و من تصور کردم مقصودایشان فرا رسیدن تعطیلات محرم است عرض کردم دو روز به محرم مانده و هنوز درسها تعطیل نشده است ایشان فرمودند می دانم ، درس تمام شده است خر طالقان رفته پالانش مانده . روح رفته جسدش مانده . من فهمیدم که ایشان خبر رحلت خود را می دهند خدا را شاهد می گیرم که هیچ گونه علامت بیماری درایشان نبود بسیار منقلب شدم و خواهش کردم نکته ای را به عنوان یادگار بفرمائید.ابتدا کلمه لااله الاالله را با یک حالت روحانی و رو به ابدیت فرمودند و بعد در حالیکه اشک بر محاسن شریفشان جاری بود، در حال عبوراز پل زندگی فانی به سرای ابدیت و باقی این بیت را زمزمه کردند:
تا رسید دستت به خود شو کارگر
چون فتی از کار خواهی زد به سر
بار دیگر کلمه لااله الاالله را فرمودند، هر چه تلاش کردم ، دست مبارکشان را ببوسم موفق نشدم .با قدرت زیاد مانع می شدند. پیشانی و محاسن مبارک ایشان را چند بار بوسیدم ،اثر قطرات اشکهای مقدس آن مسافر دیارابدیت را بر صورتم احساس کردم و رفتم ، دو روز بعد خبر رحلت آن عالم ربانی را شنیدیم در مراسم تدفین اواغلب مراجع و بزرگان حوزه شرکت داشتند هنگامی که بدن مطهراو را غسل می دادند چنان بوی عطر دل انگیزی به مشام می رسید که هر کس از دیگری سوال می کرد شما عطر زدید جوابها منفی بود و من تا کنون هیچگاه دیگر چنان بوی دل انگیزی که آنروز در فضای روحانی آنجا به مشامم خورداستشمام نکردم .
📚منبع: مصاحبه علامه محمد تقی جعفری رحمه الله علیه مجله حوزه شماره19
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰نظر دکتر شریعتی در مورد روحانیت و مخالفین روحانیت به نقل از مقام معظم رهبری
🔴اگر کسی با روحانیت مخالفت بکند، یقیناً از یک آبشخور استعماری تغذیه میشود.
حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله :
در سال ۱۳۴۹ در مشهد، در یک مجمعی از طلاب و فضلای مشهد، من درس تفسیر میگفتم.
در این درس تفسیر یک روز راجع به روحانیت صحبت کردم و نظراتی را که درمورد بازسازی روحانیت یعنی جامعه روحانیت وجود داشت به صورت فرض و احتمال مطرح کردم، گفتم چهارنظر وجود دارد. یک؛ حذف روحانیت به کلی، یعنی اینکه اصلا روحانیتی نمیخواهیم. دو؛ قبول روحانیت به همین شکلی که هست با همین نظام و سازمان کنونی قبولش کنیم و هیچ اصلاحی را در آن ندانیم. سه؛ تبدیل به کلی، یعنی اینها و روحانیت کنونی را برداریم، یک روحانیت جدید بیاوریم و بهجای این روحانیت، با شرایط لازم و مقرری که برایش می پسندیم روحانیت جدید بنیانگذاری کنیم. و چهار؛ اصلاً همان چیزی که هست، بحث کردم روی مسأله و صحبت کردم. البته طبیعی است که من آن سه نظر اول را رد می کردم و با ارایه دلیل و به نظر چهارم معتقد بودم.
همان اوقاتی بود که تازه زمزمههایی علیه دکتر شریعتی بلند شده بود و گفته میشد که دکتر شریعتی راجع به افکار شریعت کمعقیده است یا بیعقیده است یا نسبت به روحانیت علاقهای ندارد و از این قبیل تعبیرات. جلسهای داشتیم همان روزها با دکتر شریعتی من برای او نقل کردم که من در جلسه درسمان این مطلب را بیان میکردم، با علاقه فراوانی گوش میداد. من برایش گفتم.
گفتم بله، یکی اینکه نفی روحانیت بهکلی، که گفت این غلط است. دوم اثبات همین روحانیت موجود به کلی، که هیچ تغییری در او وارد نکنیم. گفت: این هم که غلط است. سوم اینکه تبدیل کنیم روحانیت را باز به کلی، یعنی این روحانیت را کلاً برداریم یک روحانیت دیگر جای او بگذاریم، با شرایط لازم. تا این قسمت سوم را گفتم شریعتی ناگهان گفت: اوه، اوه، این از همه بدتر است. توجه میکنید! گفت این از همه بدتر است. از همه خطرناکتر است، این از همه استعماریتر است و رسیدیم به نظر چهارم که آن اصلاح روحانیت موجود بود گفت بله این نظر خوبی است. شریعتی بهخلاف آنچه گفته میشود درباره او و هنوز هم عدهای خیال میکنند، نه فقط ضد روحانی نبود، بلکه عمیقاً مؤمن و معتقد به رسالت روحانیت بود، او میگفت که روحانیت یک ضرورت است، یک نهاد اصیل و عمیق و غیرقابل خدشه است، و اگر کسی با روحانیت مخالفت بکند، یقیناً از یک آبشخور استعماری تغذیه میشود.
📚منبع: گفت و گوی مجله سروش با حضرت آیت الله خامنه ای شماره102خرداد1360(مشرق نیوز)
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🏴شهادت حضرت امام رضا علیه السلام تسلیت باد.
رَأَى رَجُلٌ مِنَ الصَّالِحِينَ فِيمَا يَرَى النَّائِمُ رَسُولَ اللَّهِ ص فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَنْ أَزُورُ مِنْ أَوْلَادِكَ فَقَالَ ص إِنَّ مِنْ أَوْلَادِي مَنْ أَتَانِي مَسْمُوماً وَ إِنَّ مِنْ أَوْلَادِي مَنْ أَتَانِي مَقْتُولًا قَالَ فَقُلْتُ لَهُ فَمَنْ أَزُورُ مِنْهُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَعَ تَشَتُّتِ مَشَاهِدِهِمْ أَوْ قَالَ أَمَاكِنِهِمْ قَالَ مَنْ هُوَ أَقْرَبُ مِنْكَ يَعْنِي بِالْمُجَاوَرَةِ وَ هُوَ مَدْفُونٌ بِأَرْضِ الْغُرْبَةِ قَالَ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ تَعْنِي الرِّضَا ع فَقَالَ ص قُلْ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ قُلْ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ ثَلَاثاً.
مردى از صالحان، پيغمبر اكرم را در خواب ديد و از آن حضرت پرسيد يا رسول اللَّه قبر كداميك از فرزندان تو را زيارت كنم؟ فرمود: عده ای از اولادم را كه با زهر بقتل رسانده اند نزد من آمدند، و عده ای نيز كه با شمشير بقتل رسانده بودند به نزدم آمدند، عرض كردم كداميك را زيارت كنم اى پيامبر خدا با دور بودن [مكان] هر كدام از يك ديگر، فرمود: كسى را زيارت كن كه بتو نزديكتر است و تو با آن مجاورى، و بزمين غربت بخاك سپرده شده است، گويد: عرض كردم يا رسول اللَّه مرادتان رضا عليه السّلام است؟
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمود:
بگو صلّى اللَّه عليه، صلّى اللَّه عليه، صلّى اللَّه عليه.
📚منبع:عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج2، ص: 281
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama
🔰قبل از کتاب خواندن حواست باشه
مرحوم آیت الله حجت کوه کمره ای رحمه الله علیه توصیه می کرد: هر کتاب و نوشته ای را که می خواهید مطالعه کنید، اوّل ، مؤلّف آن را بشناسید. زیرا نویسندگان مغرض ، در لابه لای حرفهای زیبا و دلپسند خود، زهر می ریزند و حرفهای مسموشان را جای می دهند.
توصیه دیگری که دربارهء مطالعه کتاب می فرمود، این بود که :
وقتی کتابی را شروع می کنید، تا تمام نشده ، رهایش نکنید و به کتاب دیگری بپردازید، زیرا مؤلّف کتاب ، با شما صحبت می کند. درست نیست صحبت کسی ، را قطع کنید.
📚منبع: مصاحبه با آیة الله عبد الحسین غروی تبریزی مجله حوزه شماره 62
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama