⭕️از چه زماني «قرآن»، «کتاب» شدهاست؟
از ميان هفت آية پاياني سورة احقاف از صفحة 506 ، چهار آية آغازين اين صفحه، دربارة ايمانآوردن گروهي از جنّيان به پيامبر اسلام(ص) و قرآن سخن ميگويند.
که بناي ما، استفادهاي از دو آية نخست است.
دو آية 29 و 30 خطاب به پيامبر(ص) ميفرمايد:
«بهخاطر بياور موقعيکه گروهي از جن را بهسوي تو متوجّه ساختيمکه به قرآن گوش فرا دهند. هنگامي که تلاوت قرآن پايان يافت، همچون مبلّغاني به سوي قوم خود رفتند و آنها را انذار کردند. گفتند: اي قوم! ما کتابي را استماع کرديم که بعد از موسي نازل شده و به سوي حق و راه مستقيم هدايت ميکند».
⭕️
در اينکه آيا سورهها وآيات قرآن در زمان خود پيغمبر اکرم(ص) و بهامر و نظارت آن حضرت جمعآوري گرديده و تنظيم شدهاست؟ يا بعد از رحلت آن حضرت(ص) در زمان ابوبکر اين عمل انجام پذيرفته و سپس در زمان عثمان تکميل گرديدهاست؟
وجوه و اقوالي در کتب و نوشتههاي محقّقين از علماي اسلامي آمدهاست.⭕️
برگرفته از آثار آيتالله ضياءآبادي
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
🍃🌺🍃⊱@ghjariafsane
همانگونه که ديده ميشود، در اينجا خداوند از زبان جنّيان، از قرآن تعبير به «کتاب» فرمودهاست. و همين بيان، يکي از شواهد روشني است بر اينکه:
⭕️در زمان خود پيغمبر اکرم(ص) تمام آيات و سورههاي قرآن، به صورت مجموعه و «کتابِ» مدوّن و منظّمي درآمدهاست.⭕️
وگرنه، بسيار مستبعد و دور از ميزان بَلاغت به نظر ميرسد که خداوند از زبان جنّيان از آيات پراکنده و نامنظّميکه بر روي قطعاتي از سنگهاي صاف کمحجم و پوستهاي ضخيم درختان خرما و استخوانهاي شانههاي گوسفندان نوشته شده و در خانههاي مسلمانان پخش است و قسمت ديگرش در سينههاي قاريان و حافظان قرآن ضبط است، تعبير به «کتاب» فرمودهباشد.
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
🍃🌺🍃⊱@ghjariafsane
کما اينکه⭕️در حديث مشهور ثَقَلين که مُتَّفَقٌ عَلَيهِ بَينَ الفَريقين، از شيعه و سنّي است، رسول خدا(ص) نيز از قرآن تعبير به «کتاب» فرموده و آن را به عنوان ماتُرِکِ بعد از خود نشان دادهاست.⭕️که:
إنّي تارِکٌ فيکُمُ الثَّقَلَين: کِتابَ الله وَ عِترَتي أهلَ بَيتي وَ إنَّهُما لَن يَفتَرِقا حَتّي يَرِدا عَلَيَّ الحَوض؛
حقيقت آنکه من در بين شما دو چيز گرانقدر از خود باقي ميگذارم: کتاب خدا و عترتم اهل بيتم و محقّقاً آن دو، هرگز از يکديگر جدا نخواهند شد تا در روز قيامت بر من وارد شوند.
مسألة جمع قرآن در حيات پيغمبر اکرم(ص)، عِلاوه بر دو شاهد فوق، هم داراي استدلال عقلي است، و هم ادلّه و شواهد نقليّة فراوان ديگري دارد که ما در اين مجال، قسمتي از آن ادلّه و شواهد نقليّه را به طور نمونه ارائه ميکنيم:
ثالثاً:⭕️خود قرآن، در سورة مبارکة قيامت ميفرمايد:
إنَّ عَلَينا جَمعَهُ وَ قُرآنَه؛
حقيقت آنکه جمعآوري قرآن و تنظيم و ترتيب آن، بر عهدة ما ميباشد.⭕️
از مؤلّف کتاب مقدّمهُالمَباني نقل است که ذيل همين آية شريفه ميگويد:
و اين، بهترين دليل است که خداوند جمع و نظم قرآن را خود به عهده گرفته و به وسيلة جبرئيل(ع) بر رسول اکرم(ص) نازل نمودهاست.
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
🍃🌺🍃⊱@ghjariafsane
رابعاً: ما در قرآن مکرّر بهکلمة سوره و در يکجا بهکلمة سُوَرکه بهمعناي سورهها ست بر ميخوريم و ميدانيم که مقصود از کلمة سوره در اصطلاح قرآن مجموعة آياتي است که بر اساس ارتباط خاصّي، يا به لحاظ مصالح ويژهاي، با هم مجتمع گشته و يک قسمت از قرآن را تشکيل دادهاند و براي امتياز از هم، به نامهاي مخصوصي ناميده شدهاند.
بنابراين،⭕️از تعبير خود قرآن به سوره و سُوَر، معلوم ميشود که:
آيات قرآن در همانزمان نزول و حيات پيغمبر اکرم(ص) تنظيم شده و سورهسوره بوده⭕️و سورهها نيز از هم متمايز، و در بين مردم حتّي مشرکين و اهل کتاب از يهود و نصارا، معروف و شناخته شده بودهاست، بهطوريکه آنها از همين طريق، دعوت به مبارزه شدهاند و تَعجيزاً آوردن مانند ده يا يک سوره از سورههاي قرآن، به آنان پيشنهاد گرديدهاست.
چه آنکه بديهي است اگر آيات منظّمهاي به نام سوره در ميان مردم معروف و مبيّن نباشد، تَحَدّي يعني دعوت مخالفين به مبارزه بر اساس آوردن مانند سوره اي از قرآن سخني نامفهوم و دور از حدّ بَلاغت و ناسازگار با حکمت متکلّم حکيم خواهد بود.@ghjariafsane
خامساً:⭕️در بيانات پيغمبر اکرم(ص) نيز که از طريق شيعه و سنّي رسيده است، هم کلمة سوره، و هم نامهاي بسياري از سورهها آمدهاست.
و همين نيز، مانند تعابير خود قرآن که گذشت، شاهد روشني است بر تدوين و تنظيم قرآن بهصورت سورههاي مشخّص در حيات رسول خدا(ص) و معروفيّت آن سورهها در ميان مسلمانان پيش از رحلت آن حضرت(ص)
سادساً:⭕️نامگذاري سورة حمد به فاتِحَهُالکِتاب که در روايات از رسول خدا(ص) رسيدهاست، از شواهد بسيار روشن بر اين حقيقت است که:
قرآن در زمان پيغمبر اکرم(ص) به صورت کتاب، يعني مجموعة مضبوط و مرتّبي در آمده و اين سوره هم، چنانکه فعلاً هست، سرآغاز آن کتاب بودهاست.⭕️
لذا از ناحية خود آن حضرت(ص) به نام فاتحهالکتاب، يعني سورة افتتاحکننده و سرگشاي قرآن، ناميده شدهاست. چه آنکه نزول قرآن، با اين سوره افتتاح نشدهاست تا از آن نظر به فاتحهالکتاب ناميده شدهباشد. زيرا بنا بر مشهور و مستفاد از روايات، اوّلين سورة نازلة بر رسول خدا(ص)، سورة علق بودهاست.
بنابراين، تنها وجه تسمية سورة حمد به فاتِحَهُالکِتاب، همانا افتتاح ترتيب و تدوين قرآن به اين سورة مبارکه، در حيات پيغمبر اکرم(ص) ميباشد.
@ghjariafsane
سابعاً:⭕️تعبير به: فتح و ختم قرآن، و نصف و ثلث و ربع قرآن، که در بيان پيغمبر اکرم(ص) ضمن احاديث واردة از آن حضرت(ص) آمدهاست، ظاهر در همين مطلب است که: قرآن در حيات خود آن حضرت(ص) مجموعة کاملي را تشکيل داده و داراي مبدأ و مَختَم و کلّ و جزءِ معروف و شناختهشدة در ميان مسلمانان بوده است، به طوري که مردم از شنيدن عباراتِ افتتاح و اختتام و کلّ و نصف و ثلث از زبان پيامبر اکرم(ص) به معناي آنکلمات انتقال ذهني پيدا کرده و مقدار معدودي از قرآن را در اذهان خود تصوّر نموده و ميفهميدند.⭕️
وگرنه، روشن است که اوراق پراکنده و نامنظّم، مبدأ و مختمي ندارد و تعبير به: کلّ و جزء و نصف و ربع دربارة آن، مفهوم مُحَصَّلي نخواهد داشت.
@ghjariafsane
#ختمقرآندوردوم
تلاوت صفحه ۲۶ قرآن کریم
🍀جزء دوم 🍀
📖سوره مبارکه بقره
آیات ۱۷۰ الی ۱۷۶
💚به نیت تعجیل در ظهور و سلامتی آقاجانمون مهدی صاحب الزمان عجل الله فرجه 💚
ا💠✨💠✨💠ا
ثواب قرائت امروز هدیه به چهارده معصوم علیهمالسلام و شهدایی که در این تاریخ به شهادت رسیدند و شهدای دشت کربلا وجمیع اموات مسلمین و مؤمنین و شهدای مدافع امنیت و شهدای حوادث اخیر و بانو حضرت زینب کبری سلام الله علیها
#تلاوت_روزی_یک_صفحه
#امام_زمان عجلاللهفرجه
صوت قرائت همراه با ترجمه👇🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 در زمان غیبت از چه کسی پیروی کنیم؟
🌸 حجتالاسلام #ماندگاری
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
🍃🌺🍃⊱@ghjariafsane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام صبح بخیر
امیرالمؤمنین عليه السلام:
اگر پنج خصلت نبود، همه مردم
جزوِ صالحان مى شدند:
قانع بودن به نادانى،
آزمندى به دنيا،
بخل ورزى به زيادى،
رياكارى در عمل،
و خودرأی بودن
المواعظ العدديّة، صفحه 263
سلام ڪه تڪرار شود،قطره قطرۀ ڪدورتهاےجان را شستشو مےدهد
باز هم سلام ڪه نام خداست
ومفهوم زندگیست و بهانۀ شروع ارتباط وزیبایےحضور آدمےو نمایش احساس .
" زندگی "
به من یاد داده برای داشتن آرامش و آسایش امروز را با خدا قدم بر دارم
و فردا را به او بسپارم...
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
🍃🌺🍃⊱@ghjariafsane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یڪ سبد گــــــــل🌸
تقدیم به تڪ تڪ شما خوبان🌸
خوشحالم از این که هستین 🌸
لینک کانال در محضر قرآن واهل بیت (علیهم السلام)👇👇
@ghjariafsane
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
🔶استغفار راهی برای تقرب به امامزمان(عج)
🔹یکی از اعمال و اذکاری که فراوان در ماه رجب نسبت به انجام آن توصیه شده، استغفار است.
🔸گفتهاند و شنیدهایم یکی از علّتهای غیبت اماممان و محرومیت ما از زیارت ایشان، خود ما و گناهانمان است، لذا اگر گناه نکرده یا اثر آن را برطرف کنیم، میتوانیم به زیارت و دوستی آن حضرت امیدوار باشیم.
✨چنان که خدا میفرماید:
"قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللّهِ إِنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ"
📔 زمر، 53
🔹یکی از راههایی که با آن میتوان به ظهور امام عصر امیدوار بود، استغفار به معنی دوری و پرهیز از گناهان است.
لذا اگر ما چشم، زبان و گوش را که از اسباب اصلی گناهان هستند، کنترل کنیم و در صورت گناه، استغفار کرده و از ارتکاب مجدد بپرهیزیم، میتوانیم به اثرگذاری انتظارهایمان در امر فرج امیدوار باشیم.
🔸زمانی الهی العفو و استغفار فایده دارد که متوجه باشیم گناه ما را از خدا و امام زمان علیهالسلام دور کرده است.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
لینک کانال در محضر قرآن واهل بیت (علیهم السلام)👇👇
@ghjariafsane
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🌸پروردگارا...
✨سپاس از صبح امروز
✨که باز هم
🌸سلامت عزیزانم،
✨قشنگترین هدیه
✨زندگی من است ؛
🌸و دل انگیز ترین
✨نغمه است
✨شنیدن صدای نفسهایشان،
✨بر حریر زندگی
🌸و این همه را سپاس
آدینتون وهه فجر مبارک🌸🍃
لینک کانال در محضر قرآن واهل بیت (علیهم السلام)👇👇
@ghjariafsane
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_زمان
ایـن معـز الولیـا❔
انقلاب ایران؛ آغاز انقلاب بزرگ جهان به پرچمداری حضرت حجت
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
🍃🌺🍃⊱@ghjariafsane