#ختمقرآندوردوم
تلاوت صفحه ۶۳ قرآن کریم
🍀جزء سوم 🍀
📖سوره مبارکه آلعمران
آیات ۱۰۱ الی ۱۰۸✨
💚به نیت تعجیل در ظهور و سلامتی آقاجانمون مهدی صاحب الزمان عجل الله فرجه 💚
ا💠✨💠✨💠ا
ثواب قرائت امروز هدیه به چهارده معصوم علیهمالسلام و شهدایی که در این تاریخ به شهادت رسیدند و شهدای دشت کربلا وجمیع اموات مسلمین و مؤمنین و شهدای مدافع امنیت و شهدای حوادث اخیر
#تلاوت_روزی_یک_صفحه
#امام_زمان عجلاللهفرجه
صوت قرائت همراه با ترجمه👇🏻
⭕️از جهت اقسام علوم، مسلمان نهتنها مجاز است هر علمي را ياد بگيرد، بلكه لازم نيز هست. حتّي علوم غير خدا شناسي و غير معادشناسي و غير نبوّتشناسي. علومي از قبيل علوم سياسي، علوم اقتصادي، بهداشت، علوم اجتماعي، به جز علومي كه فَساد اخلاقي و اجتماعي دارد، مانند: سحر و جادو و شعبده كه ممنوع است، تمام علوم را ميتوان آموخت.
حتّي در بعضي موارد، آموختن اين علوم، به حدّ وجوب كفايي ميرسد و بر مسلمانان واجب ميشود كه بروند آن علم را تحصيل كنند، براي اينكه جامعة اسلامي را خودكفا كنند تا امّت اسلامي دست نياز به سوي كفّار دراز نكند.⭕️
همين يك آيه، براي فهم اين مطلب كافي است:
وَ لَن يَجعَلَ الله لِلكافِرين عَلَي المُؤمِنين سَبيلا؛
هرگز خدا نميپسندد كه مسلمانان تحت اِستيلاي كفّار قرار گيرند.
دست نياز به سوي آنها دراز كردن را خداوند هرگز، و در هيچ جهتي نميپسندد.
آري؛ همين يك آيه، كافي است تا رگ غيرت امّت اسلامي را تحريك كند كه بكوشند تا از همة علوم در دنيا باخبر شوند و دست نياز به سوي كفّار دراز نكنند و استقلال علمي، صنعتي و اقتصادي داشتهباشند.
بنابراين، ملاحظه ميشود كه: اسلام، در همة جهات، تحصيل علم را تعميم داده و آن را محدود به چيزي نكردهاست.
برگرفته از آثار آيتالله ضياءآبادي
@ghjariafsane
امّا نکتهايکه بايد توجّه داشت، اينکه⭕️تنهاعلميکه حياتبخش انسان است و انسان را زنده ميکند، علم به مبدأ و معاد است. خدا را شناختن و باورکردن و به قيامت معتقد شدن، علم انساني است و به شرف انساني مربوط است.
اگر تمام علوم عالم، زير ساية خداشناسي و قيامتشناسي قرار گرفتند، همة علوم، انساني شناخته شده و زندهکننده و حياتبخش ميشوند.
امّا اگر زير ساية علم به مبدأ و معاد نيامد، از نظر قرآن، همة آن علوم، حيواني به حساب ميآيند که نهتنها حياتبخش نميباشند، بلکه مرگآفرين نيز هستند.
و دنياي فعلي ما گرفتار همين مشکل است. در دنياي کنوني، به هر جا بنگريد، ميبينيد که تمام مؤسّسات و سازمانها، از قبيل مؤسّسات فرهنگي و هنري، بنگاههاي تجاري و مراکز صنعتي، تمامشان در خدمت جسم انسان هستند.
همة اين مراکز، براي بدن کار ميکنند و ميخواهند يک نوع زندگي براي بشر بسازند که در آن زندگي، با حيوانات شريک است!
نهايت خدمتي که اين علوم به بشر ميکنند، چيست؟ اين است که موادّ غذايي خوبي فراهم کنند، پوشاک خوبي به بازار عرضه کنند، خانه و کاشانة مردم را با برق روشن کنند و جادهها را آسفالت کنند. آيا سعادت بشر در همين است؟
به هر جاي دنيا که برويد، صحبت از پول است. مسألة روز، تکامل زندگي مادّي است و انسانيّت انسان و حيات معنوي بشر بهکلّي از قلم افتادهاست. درحالي که قرآن مجيد ميفرمايد: علم و آگاهي، به تنهايي براي تأمين سعادت انسان کافي نيست. حتّي علم توحيد يعني علم به خدا و خداآگاهي نیز کافي نيست.⭕️
@ghjariafsane
⭕️آنچه لازم است، ايمان به خدا و تسليم شدن در برابر خدا يا بهاصطلاح، خدا گرايي است. قرآن نشان ميدهد که شيطان، از جهت خداآگاهي، کامل است. ولي آنچه ندارد، ايمان و تسليم شدن در مقابل امر خدا و خداگرايي است.
قرآن ميگويد: علم منهاي ايمان کافي نيست. البتّه ايمان منهاي علم نیز کافي نيست؛ ايمان سفيهانه و جاهلانه، بيثمر است و نتيجة آن، در نهايت، مؤمن جاهل است. علم بدون ايمان هم، در نهايت، عالم بيايمان پرورش ميدهد.
بنابراين، علم و ايمان، هر دو لازم هستند.⭕️@ghjariafsane
و لذاست که همين آية 11:
«يَرفَعِ اللهُ الَّذين آمَنوا مِنکُم وَ الَّذينَ اوتُوا العِلمَ دَرَجات»؛
«خدا مقام اهل ايمان و اهل علم را رفيع ميگرداند»،
ميبينيم رفعت در دو جهان را در گرو دو چيز ميداند: علم و ايمان؛ هر دو بايد با هم باشند. يعني،⭕️بالا رفتن و پرواز انسان، دو بال ميخواهد.
علم، انسان را بر طبيعت مُسَيطِر و چيره کرده و انسان به کمک علم توانسته است نيروهاي طبيعي، چون برق و بخار را کشف و مهار کند و از آنها براي رفاه خود بهره گيرد، امّا علم، هرگز نميتواند انسان را مسيطر بر خودش بسازد به طوريکه خودش رام خود گردد. اينجا جاي ايمان است. نيروي قهّاري که انسان ساز است، تنها نيروي ايمان است.⭕️
@ghjariafsane
خلاصه اينکه⭕️در منطق قرآنکريم، بشر اگر ايمان به مبدأ و معاد داشتهباشد، انسان ميشود و تمام علومش نيز، علوم انساني و حياتبخش ميشود.
امّا اگر نداشت، همة علومش حيواني ميشود و براي بُعد حيواني کار ميکند.⭕️
@ghjariafsane