👈اصولگرایان از تبعات سیاست تعدیل کاملا آگاه بودند.
آنها میدانستند که حذف ارز ۴۲۰۰ به زندگی مردم ضربه خواهد زد. میدانستند اجرای این سیاست آثار اجتماعی ناگواری خواهد داشت؛ اما به جای جراحی توبره سرمایهداران، سفره مستضعفان را جراحی کردند.
👈مردمی که با #گرانسازی_ارز به زیر خط فقر سقوط کردند، پولی نداشتند که صدای زجر کشیدنشان را در فضای مجازی وایرال کنند. سر صندوق رای، انتقام این جنایت را از جریان اصولگرا گرفتند؛ چه با مشارکت نکردنشان، چه با رای دادن به جریان رقیب دولت اصولگرا.
#جبرائیلی
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢 هوشمندی فرماندهان مقاومت و کیش شدن نتانیاهو !
سران رژیم صهیونیستی در مقابله با جبهههای گشوده شده توسط محور مقاومت، بدجور کم آوردهاند تا آنجا که هر کاری میکنند تا پای ارتش آمریکا را به درگیری با مقاومت بکشانند.
سناریوی جدی نتانیاهو این بود که کاری کند تا یک درگیری هماهنگ میان تمام اجزاء محور مقاومت با رژیم شکل بگیرد و این حمله گسترده باعث شود آمریکا و برخی از ارتشهای دیگر غربی مستقیم وارد نبرد با مقاومت شوند تا فشار سنگین موجود از روی رژیم صهیونیستی برداشته شود.
اما فرماندهان مقاومت با هوشمندی #سناریوی_ضربات_مکرر را جایگزین #وحدت_میادین کردند. در این سناریو چند اتفاق مبارک میافتد؛
👈اول اینکه طراحی صورت گرفته برای نبرد مستقیم ناتو با جبهه مقاومت خنثی میشود و پوزه نتانیاهو به زمین میکشد.
👈دوم اینکه در شرایط استهلاک سنگین ارتش و #افت_شدید_آمادگی_رزم آن، مقاومت یک ضربه را به چند ضربه تقسیم میکند و چوب را مدت بیشتری بالای سر دزد نگاه میدارد.
مدت آمادهباشِ بالای نظامی به فشار بیشتر و استهلاک افزون تر توان رزم ارتش رژیم کودککش میانجامد.
👈سوم هم اینکه شرایط روانی آشفته درون جامعه رژیم نیز بیشتر طول میکشد و استهلاک اجتماعی رژیم نیز افزایش مییابد.
و اینگونه است که مقاومت شرایط را بیش از گذشته برای سران #باند_تبهکار حاکم بر فلسطین اشغالی سخت و پیچیده کرده است...
#صدیقی
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢قوانین چپاول به سبک بازار آزاد
پل برمر (حاکم نظامی عراق که پس از اشغال از طرف آمریکا منصوب شد) مجموعهای از قوانین را تصویب کرد که در مجموع، برنامه سنتی و کلاسیک شوکدرمانیِ "مکتب اقتصادی شیکاگو" را تشکیل میدهد.
اقتصاد عراق پیش از تهاجم آمریکا بر شرکت ملی نفت و ۲۰۰ شرکت دولتی اتکا داشت که مواد غذایی و مواد اولیه صنایع عراق_از سیمان تا کاغذ و روغن خوراکی_ را تولید میکردند.
👈برمر اعلام کرد که ۲۰۰ شرکت دولتی باید بیدرنگ خصوصیسازی شود. به گفته او: "برای احیای عراق، تسلیم بنگاههای دولتی ناکارآمد به بخش خصوصی اقدامی ضروری است"
بعد نوبت به قوانین اقتصادی رسید. برمر برای نشان دادن درِ باغ سبز به سرمایهگذاران خارجی برای شرکت در حراج داراییهای دولتی عراق، یک سلسله قوانین ریشهای تصویب کرد که مجله اکونومیست با عنوان "فهرست آرزوهای سرمایهگذاران خارجی در بازارهای نوظهور" از آنها یاد کرد.
👈یکی از این قوانین که مستقیما برگرفته از کتاب میلتون فریدمن است، قانون کاهش مالیات بر شرکتهای عراقی از ۴۵ درصد به نرخ ثابت ۱۵ درصد بود.
👈قانون دیگر به شرکتهای خارجی اجازه میداد که سهام شرکتهای عراقی را تا سقف ۱۰۰ درصد تملیک کنند. این یعنی جلوگیری از تصاحب داراییهای دولت توسط بخش ثروتمند عراقی.
👈بهتر از اینها قانونی بود که اجازه میداد سرمایهگذاران همه سود حاصل از عملیات خود را از عراق خارج کنند، بدون آنکه ملزم به سرمایهگذاری دوباره آن و یا پرداخت مالیات باشند. همچنین قید شده بود که سرمایهگذاران می توانند قراردادهای اجاره یا پیمانهای چهلسالهای منعقد کنند که بعد از این مدت هم تمدیدپذیر است.
👈همه این اقدامات زمانی انجام میشد که ۵۰ درصد مردم عراق هنوز آب آشامیدنی نداشتند، چراغهای راهنمایی کار نمیکرد و جرم و جنایت فراگیر شده بود.
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
11.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر معظم انقلاب امروز در دیدار با رئیس جمهور و کابینه جدید رسما اعلام کردند که "تعداد بیشتری از وزرای پیشنهادی را نمیشناختند و درباره آنها نظری نداشتند" اما سخنان پزشکیان در مجلس طوری بود که انگار تک تک این افراد را رهبرانقلاب پیشنهاد داده اند و وظیفه نمایندگان است که به همه کابینه رای بدهند.
جالب اینکه برخی از نمایندگان انقلابی نیز تحت تاثیر همین حرفها، به کل کابینه رای مثبت دادند و این جو از چند روز قبل توسط برخی از نمایندگان اصولگرا در مجلس راه افتاده بود. یک نفر از همینهایی که با رای امت حزب الله در تهران وارد مجلس شده بود هفته قبل به خود من میگفت باید به همه کابینه رای مثبت بدهیم چون کل کابینه را آقا تایید کرده است!
@Sabety_ir ✅
فتـــح قلّهها بسوی ظهور
رهبر معظم انقلاب امروز در دیدار با رئیس جمهور و کابینه جدید رسما اعلام کردند که "تعداد بیشتری از وزر
💢بالاخره در فرمایشات امروز آقا، حقیقت این ادعا که کل کابینه با هماهنگی و تایید ایشان بوده هویدا شد. اکنون ما هستیم و حداقل سه سوال بیپاسخ زیر:
👈- چه کسی پاسخگوی انتساب یک خبر مهم ولی کذب به رهبر معظم انقلاب و هزینه کردن از ایشان برای رای آوری کل وزرا (چه ضعیف و چه قوی) است؟!
👈- چه کسی پاسخگوی ساده لوحی برخی نمایندگان مجلس و اعتماد از دست رفته مردم به خانه ملت است؟!
👈- چه کسی پاسخگوی عملکرد برخی وزرایی است که نباید رای میآوردند ولی با سوء استفاده از جایگاه رهبری و ساده لوحی مجلس رای آوردند؟!
#رئیسی_عزیز
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
فتـــح قلّهها بسوی ظهور
💢 دُم خروس در باشت پیدا شد! 👈بازداشت و زندانی شدنِ #فرماندار_باشت لکهی ننگِ تقلب در انتخابات اسفند
💢 معافیت شبههبرانگیز فرزندِ استاندار #کهگیلویه_و_بویراحمد ؛ زنگ خطری برای اعتماد عمومی
✍ ایشان که نیاز به مراقبت داشت
چطور میخواست از یک استان مراقبت نماید!!؟
👈آیا استاندار کهگیلویه وبویراحمد و نیاز به مراقبت داشت؟
👈در صورت تایید این تخلف باید خون گریست، آقای احمدزاده زمین گرد است و خدا بزرگ، تنها چند ماه از انتخابات نگذشته و انتشار این اخبار نشان میدهد "عزت و ذلت دست خداست" . چه آبروهایی که در این دو سال و انتخابات ریخته نشد!
و چه حقهایی که خورده نشد!
👈رنج جامعه ما امروز همین تخلفات و رانتهای مسئولان است و درد آورتر عدم پیگیری توسط مسئولان زیربط است.
✅ چه شانی بالاتر از جمهوری اسلامی و خون شهدا داریم و امروز به پاسداشت عظمت نظام باید موضوع پیگیری شود.
🔷️🔷️ به گزارش خبری آوای رودکوف از یاسوج ؛ در روزهای اخیر، فضای مجازی بهویژه در استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد انتشار خبری مبنی بر معافیت فرزند #سیدعلی_احمدزاده ، استاندار این استان، به دلیل «ضعف شدید جسمانی پدر و نیاز به مراقبت» بود. این خبر که همراه با سندی در اینباره منتشر شد، واکنشهای منفی گستردهای را در میان مردم به همراه داشته است. حتی افرادی همچون #عبدالرضا_داوری نیز با انتشار این خبر در توئیتر، به انتقادات خود نسبت به این موضوع افزودهاند.
👈سیدعلی احمدزاده از زمان انتصاب به عنوان #استاندار_کهگیلویه_و_بویراحمد با حواشی بسیاری مواجه بوده و عملکرد او بارها باعث ایجاد نگرانی و بدبینی در میان مردم نسبت به دولت سیزدهم شده است. انتصابات او که به نظر میرسد بیشتر تحت تأثیر نظرات نمایندگان مجلس انجام شده باشد، نیز بر این بدبینیها افزوده است.
اکنون، با انتشار خبر #معافیت_غیرقانونی_فرزند_استاندار ، او خود را در مرکز اتهامات جدی قرار داده است.
👈این واقعه نشاندهنده آن است که چگونه سوءاستفاده از موقعیتهای قدرت میتواند به سرعت باعث فروپاشی اعتماد عمومی شود. مردم انتظار دارند که مسئولان دولتی و مقامات محلی نمونهای از صداقت و پایبندی به قانون باشند. با این حال، چنین اقداماتی نشان میدهد که برخی از مسئولان نه تنها به قانون پایبند نیستند، بلکه از آن برای منافع شخصی خود استفاده میکنند.
انتشار این خبر بار دیگر نشان داد که عدم #شفافیت و فساد در سطوح مختلف مدیریتی چگونه میتواند بر اعتماد عمومی تأثیر بگذارد. هنگامی که مردم احساس کنند که حقوق آنها نادیده گرفته میشود و قوانین تنها برای گروهی خاص اعمال میشود، پایههای اعتماد به نظام سیاسی و اداری کشور لرزان میشود. این مسئله نه تنها برای استان کهگیلویه و بویراحمد بلکه برای کل کشور یک زنگ خطر جدی است.
👈مردم ایران، به ویژه جوانان، نیازمند الگویی از مسئولین و مدیران هستند که به عدالت، شفافیت و صداقت متعهد باشد. مسئولانی که بهجای منافع شخصی، منافع عمومی را در اولویت قرار دهند و به مردم پاسخگو باشند. درغیر اینصورت، چگونه میتوان انتظار داشت که نسل جدید به نهادهای دولتی و مسئولان رده بالا اعتماد کنند؟
#مار_در_آستین_انقلاب
#تبعیض
#ناعدالتی
#ژن_خوک
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
👈سیزده توصیه رهبر انقلاب به دولت چهاردهم در ۶شهریور۱۴۰۳ چه بود؟
رهبر انقلاب اسلامی صبح سهشنبه ۶شهریور در اولین دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت چهاردهم توصیههایی را خطاب به دولتمردان بیان داشتند که سرفصلهای این موارد سیزدهگانه به شرح زیر منتشر میشود.
۱. شکر الهی برای نعمت خدمت به مردم
۲. شناسایی ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور؛ شرط کارآمدی کارگزاران
۳. انتخاب همکاران با این خصوصیات: جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه
۴. خردمندانه شدن حکمرانی در صورت رجوع به کارشناس
۵. حضور در بین مردم و رفتن به سفر استانی
۶. تهیه پیوست عدالت برای هر قانون و تصمیم مهم دولت
۷. رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی از جمله انرژی هستهای و کارهای فوری از جمله گرانی و تورم
۸. حکمرانی قانونمند در فضای مجازی؛ دستیابی به فناوری و لایههای زیرساختی هوش مصنوعی
۹. جدی گرفتن تولید ملی به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
۱۰. علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور
۱۱. نهراسیدن از مانع در کارها
۱۲. امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمنان نماندن برای برنامهها
۱۳. رسیدگی هر چه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
سلام علیکم
برجام فرصت یا تهدید؟
خدمت یا خیانت؟
آیا رهبری وزرا رو تعیین کردن؟
عرض ادب و احترام دارم خدمت همه شما عزیزان
امشب میخوایم درمورد دو تا موضوع زمزمههای احیای برجام و همچنین صحبت امروز حضرت آقا در مورد تایید و تاکید برخی وزرا مطالب کوتاهی رو به عرض مبارکتان برسانیم
یکی از تجربههای تلخ این انقلاب، روی کار اومدن برخی مهرههای غربزده است که تا زمانی که در مسند قدرت قرار میگیرند ، مملکت رو دربست در اختیار غربیها قرار میدن
و تمام راهحلهای برونرفت از مشکلات کشور را در تعامل با غرب تعریف میکنند
در حالیکه کشور عزیز ما در بهترین جای دنیا واقع شده و با دارا بودن هزاران پتانسیلی که در خودش داره ، متاسفانه در جایگاه اصلی خودش قرار نگرفته
و غالب مسئولینی که بعد از انقلاب مسئولیت اداره کشور رو به عهده گرفتن ، اصلا به سمت فعالسازی این پتانسیلها نرفتن
ما دارای انواع و اقسام معادن سنگ از زینتی و گران قیمت تا آهن، مس،طلا، لیتیوم و... هستیم و تقریبا این منابع در کشور دست نخورده است
منابع نفت و گاز ما ، با خام فروشی داره از بین میره
درحالیکه فقط استحصال نفت و فرآوری اون به ۱۱ محصول مثل بنزین سبک، بنزین سنگین، بنزین هواپیما، نفت سبک، نفت سنگین، گازوییل،پلاستیک، قیر و... میتونه درآمدهای سرشاری برای مملکت داشته باشه
ما در داشتن پالایشگاه و پتروشیمی بسیار عقبیم چون عادت به خام فروشی کردیم
از لحاظ منابع دریایی ما یکی از بزرگترین کشورهای دنیا هستیم که مرز آبی بسیار زیادی داره
با داشتن این ظرفیت ، ما فقط ۵ درصد مصرف ماهی کشور رو خودمون تامین میکنیم و مابقی از کشور فرانسه و بلژیک و... داره وارد میشه
و این بسیار خنده داره
کشوری که به دریاهای آزاد راه داره ، احتیاج داخلی مصرف کشور خودش رو نمیتونه تامین کنه
از لحاظ وضعیت سوق الجیشی کشور ما به جرأت جزو سه کشور مهم دنیاست که اقتصاد نصف دنیا که چین و هند و آسیای شرقی هستند رو نصف دیگه دنیا یعنی اروپا و آفریقا متصل میکنه
و ما فقط در زمان شهید رئیسی به فکر درآمدزایی از این موقعیت عالی بودیم
از لحاظ وضعیت آب و هوایی و حاصلخیزی خاک ما در جهان جزو سه کشور اصلی هستیم
ولی ۶۰ درصد زمینهای کشاورزی کشورمون زیر کشت نمیره
و ما مجبور میشیم از هند و پاکستان برنج و از اوکراین گندم وارد کنیم
خداییش خندهدار نیست که کشوری با این همه فرصت و استعداد ، به جای فعالسازی پتانسیلها دست به دامن غرب بشه
غربی که نشان داده هیچوقت از ما خوشش نیومده و برای دشمنی با ما همه کار کرده
باور کنید توی دنیا کشورهایی هستند که با یک صدم پتانسیل منابع ما که خودشون دارن ، هزینه مملکتشون رو در میارن
مثل برخی کشورهای اروپایی که فقط با فروش و صادرات ماهی دارن کشورشون رو اداره میکنن
بسیاری از استانهای ما ظرفیت این رو دارند که همه هزینههای کشور رو براحتی بدون تکیه بر فروش نفت ، تامین کنند
و ما اینها رو نادیده میگیریم و به دامن غرب غش میکنیم
این یکی از بزرگترین ظلمهای غربگراها به ماست
که امام خمینی ره فرمودن که ما از دست رضاخان و پسرش نجات پیدا میکنیم ولی از دست این غربگراها حالا حالاها نجات نخواهیم یافت
و کاش حداقل این غربگرایان یک مورد از مزایای ارتباط با غرب را که کشور ما چشیده بیان کنند
متاسفانه با روی کار اومدن مهرهای مثل عراقچی باز هم زمزمه احیای برجام داره به گوش میرسه
برجامی که به فرموده حضرت آقا خسارت محض بود
به جای عزت بخشیدن به پاسپورت ایرانی ، ما رو خار و ذلیلتر کردند
پزشکیان از گذشته عبرت بگیرد و مملکت رو معطل در توافق با غرب نکند
این آزمودهای است که ما ۸ سال تمام در دوره منحوس روحانی اون رو آزمودیم و هیچ دستاوردی نداشتیم
ما هر زمان روی پای خودمان ایستادیم تونستیم پیشرفت کنیم
و باز هم خواهید دید که از تعامل با غرب هیچ عایدی قسمت ما نخواهد شد
👈و اما موضوع دوم حضرت آقا امروز فرمودن در مورد وزرا با من مشورت کردن که برخی را تایید و برخی را تاکید کردم و بیشتر وزرا رو هم بنده نمیشناسم
حالا از اون زمان ، رسانههای معاند داخلی و خارجی شروع کردن به بیان اینکه ، دیدید گفتیم رهبری وزرا رو انتخاب میکنه و رئیس جمهور کاره ای نیست در این کشور
👈 ادامه دارد:
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
فتـــح قلّهها بسوی ظهور
سلام علیکم برجام فرصت یا تهدید؟ خدمت یا خیانت؟ آیا رهبری وزرا رو تعیین کردن؟ عرض ادب و احترام دارم
ادامه بخش دوم:
👈و اما اصل موضوع چی بود
بنده به عنوان کسی که منظومه فکری و ادبیات حضرت آقا رو دنبال میکنن عرض میکنم که هیچ احدالناسی رو ندیدم به اندازه حضرت آقا مسلط به بیان برخی کلمات و جملات در جایگاه مناسب خودش باشه
ایشان در فن سخنوری و خطابه استاد مسلّم هستند و میدونن که چطور جوری صحبت کنند که بین مردم و دولت اختلاف و دو قطبی ایجاد نشه
مثلا حضرت آقا فرمودن که با من در مورد وزرا مشورت شد
برخی را تایید و برخی را تاکید کردم و خیلیهاشون رو هم نمیشناسم
این جمله یعنی چی؟
یعنی اینکه جناب رئیس جمهور یک گزینه رو معرفی کردن و از من نظر خواستن و منهم اونو تایید کردم نه اینکه من اون رو به رئیس جمهور معرفی کرده و تایید کردم
پزشکیان در روز رأی اعتماد مجلس به وزرا جوری صحبت کرد که برخی از این وزرا رو حضرت آقا مشخص کردن که این اصلا صحت نداره
در مورد تاکید هم باز همینطور
پزشکیان یک گزینه رو انتخاب کرده و حضرت اقا هم اون رو تاکید کردن نه معرفی و انتصاب
و باید از همین الان نگذاریم که هزینه ناکارآمدی آینده این وزرا به اسم انتصابات رهبری نوشته بشه
این لحن سخن حضرت آقا نوعی حمایت از رئیس جمهور بود که همیشه حضرت آقا از رئیس دولتها حمایت مینمایند حتی از روحانی که زمانی رئیس دولت بود
و این حمایتها هم برای اینه که دولتها فردا روزی نگن که حضرت آقا از ما حمایت نکردن.
و در آخر دعا میکنم که خداوند سایه این سید عظیم الشأن رو تا ظهور امام مهدی عج بر سر ما مستدام بداره.
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
✍️ قرارگاه جهادی شهید ابراهیم هادی
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈این قسمت از صحبتهای آقای پزشکیان درباره اعزام گروههای دوستی به کشورها حقیقتِ تاسفبرانگیز در سیستمِ مدیریتی کشور است.
خروجی بساط بیبرنامگی و فقدان دغدغه استراتژیک و ملی که بعد از این همه فرصت و اتلاف سهدهه زمان طلایی این شده که مبادلات تجاری ما با قاره آفریقا یعنی ۵۴ کشور به زور یک میلیارد دلار است.
این درحالی است که ترکیه ۴۰ میلیارد دلار مبادله تجاری با آفریقا دارد و با بسیاری از کشورهای این قاره کریدور هوایی برقرار کرده است.
درحالیکه ما حتی یک خط پرواز مستقیم به آفریقا نداریم.
باگ در مدیریتهای راهبردی و حساس کشور میشه همین، طرف توی باغ نیست که کجا قرار گرفته و میخواد برای چه چیزی تصمیمگیری بکنه و ذهنیت راهبردی منسجمی هم نداره خودشم نمیدونه چجوری به اینجا رسیده
نظم آینده جهانی متعلق به ذهنهای استراتژیک و راهبردی است و آنها هستند که سهم کشور و جامعه خود را در آینده مشخص می کنند.
چگونگی حضور در نظم آینده کاملا خواستنی و ساختنی است و باید برای آن برنامه پیچیده و راهبردی داشت.
سهم ایران در آینده جهانی به همان میزانی است که برای آینده خود ایران متصور هستیم.
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
فتـــح قلّهها بسوی ظهور
👈این قسمت از صحبتهای آقای پزشکیان درباره اعزام گروههای دوستی به کشورها حقیقتِ تاسفبرانگیز در سیست
👈آقایی که با رانت سیاسی پلکان قدرت را طی میکند،نمیتواند صادقانه با رانت و فساد مقابله کند.
روزنامه یا سایتی که مجوز آن با رانت و خارج از نوبت مجوز فعالیت بگیرد نمیتواند داعیه صداقت و دفاع از ارزشهای انقلابی و حکمرانی و مقابله با رانت را به دوش بکشد.
کسی که برای مجوز یک سایت معمولی به رانت متوسل میشود در مسائل بزرگتر هم از رانتهای پر پیمانهتر استفاده میکند.
نزدیک به سه هزار نفر توی صف مجوز سایت و روزنامه و... هستند آن وقت وزیر ارشاد مملکت در روز روشن جلوی افکار عمومی مجوز سایت خود و برخی نور چشمیها را خارج از روال متعارف صادر میکنند
رانت شما ظلم به چند هزار نفری است که در صف مجوزاند
صادقانه از وزیر جدید ارشاد میخواهم جلوی مصونیتهای سفارشی و رانتهای مشابه را بگیرند.
#ابوقاسم
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢حمله موشکی ایران از منظر حقوق بینالملل راهبردی
درخصوص اینکه گفته میشود ایران در واکنش به نقض حاکمیت خود در ترور اسماعیل هنیه میتواند به استناد حق ذاتی دفاع مشروع (Self defense) حمله موشکی دیگری نظیر آنچه در عملیات وعده صادق رخ داد را ترتیب دهد، گفتنیهایی است:
مبحث دفاع مشروع (ماده ۵۱ منشور) در این موضوع، به دلیل آنکه اقدام تروریستی اسرائیل، مشمول قید حمله نظامی (Armed attack) مندرج در ماده ۵۱ نیست، موضوعیت نداشته و طرح آن از جانب ایران صرفا از باب توجیه حقوقی برای محاسبه و تصمیم نظامیِ اتخاذ شده است.
در اینجا و برای انتقام موشکی ایران، نه میتوان به اصل اقدام متقابل (Countermeasure) که ناظر به اقدامات غیرنظامی است استناد کرد و نه حتی اقدام تلافیجویانه (Reprisal)، حمله پیشدستانه (Preemptive attack) و یا انباشت وقایع (Accumulation of events) را که هر سه صرفا ساحت دکترین دارند و مورد نخست محدود به واکنش متناسب و مادون حمله نظامی است، مستمسک قرار داد.
خصوصا که رژیم صهیونیستی، مسؤلیت اقدام خویش را برعهده نگرفته و از این روی انتساب ترور هنیه و نقض حاکمیت ایران به اسرائیل، از منظر حقوقی مردود است.
برای توجیه حقوقی تمسک به ماده ۵۱ منشور، برخی به قطعنامههای ۱۳۶۸ و ۱۳۷۳ استناد کردهاند که در آن با توسیع ضمنی مفهوم حمله نظامی، اقدامات تروریستی ۱۱ سپتامبر را نیز مشمول دفاع مشروع دانسته است؛ خصوصا که ماده ۱ قطعنامه ۳۳۱۴ تعریف تجاوز مجمع عمومی، استفاده از قوای نظامی توسط یک کشور علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی کشور دیگر را شامل تعریف تجاوز میداند و ماده ۳ آن نیز استفاده از هرگونه سلاح توسط یک کشور علیه قلمرو کشور دیگر را از جمله مصادیق تجاوز قلمداد مینماید و از این جهات ظاهرا همه چیز برای دفاع مشروع دانستن واکنش نظامی ایران به ترور هنیه مهیاست.
👈نکته اما اینجاست که قطعنامه شورای امنیت نمیتواند منشور و قواعد آن را به عنوان مبنای مشروعیت خویش تغییر دهد و تفسیر فرصتطلبانه آمریکا و انگلیس از قطعنامه ۱۳۶۸ شورای امنیت، هیچگاه مورد قبول جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها نبوده است.
از سوی دیگر، هر رفتی، برگشتی هم دارد و میتواند ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هم بنابر همین استدلال و ناظر به حملات پرتعداد نیروهای نظامی وابسته به ایران در منطقه، مجاز به حمله نظامی علیه کشورمان گرداند.
👈مسیرهای مُجازی که از مجرای حقوق بینالملل و سازمان ملل میتواند وجود داشته باشد عبارت است از شورای امنیت، مجمع عمومی، دیوان بینالمللی دادگستری(ICJ) و دیوان بینالمللی کیفری(ICC) که به شرح آن میپردازیم.
👈شورای امنیت: علاوه بر دفاع مشروع فردی یا جمعی در مواجهه با حمله و تجاوز نظامی مندرج در ماده ۵۱ منشور، تنها راه مشروع توسل به زور در نظام بینالملل، تجویز شورای امنیت مطابق ماده ۴۲ است که محقق نمیگردد مگر با موافقت حداقل ۹عضو از ۱۵عضو شورای امنیت در صورتی که هیچکدام از اعضای دائم آن را وتو ننمایند؛ فرضی که با وجود حمایتهای همیشگی دول غربی و علیالخصوص آمریکا، عملا ناممکن است.
👈مجمع عمومی: قطعنامههای محکومیت مجمع عمومی علیه اسرائیل گرچه پرتکرار اما بیاثر و فاقد ضمانت اجرا بوده است.
👈دیوان بینالمللی دادگستری: طرح دعوای حقوقی علیه اسرائیل نیازمند مبنای صلاحیتی بوده و فاقد ضمانت اجرا است و از این روی ممکن و مؤثر نیست.
👈دیوان بینالمللی کیفری: از آنجایی که ایران و اسرائیل هیچکدام عضو اساسنامه رم نیستند، امکان طرح شکایت علیه اشخاص آمر و عامل جنایت وجود ندارد و صرفا شورای امنیت میتوان وضعیت را به دادستان دیوان ارجاع دهد که به دلیل مؤلفه وتو، عملا این مسیر نیز مسدود است.
بنابراین همانطور که شرح آن رفت، تمام مسیرهای قانونی واکنش نظامی یا رسیدگی حقوقی-کیفری به روی ایران بسته است و در این جنگ حقوقی، تنها راهکار قابل اجرایی که به نظر میرسد، انعقاد #پیمان_دفاعی_میان_ایران_و_سوریه است تا جمهوری اسلامی بیآنکه ملزم شود، دربرابر حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه، مجاز به حمله به رژیم صهیونیستی در قالب #دفاع_مشروع_جمعی (ماده ۵۱) گردد.
✅البته در فقدان مبانی حقوقی پاسخ نظامی هم نکته مهم ومغفولی وجود دارد: وقتی رژیمی مستمر و غیرقانونی دست به ترور دانشمندان و سران و خرابکاری در تأسیسات حساس وحیاتی میزند ودولتهای حامیاش توصیه به خویشتنداری واقدام از مجرای حقوقی (شورای امنیت) میکنند، درست آن است که اینبار ایران پاسخی درخور دهد تا طرف مقابل به نسخه خود عمل و بطور «قانونی» و از مسیر شورای امنیت موضوع را پیگیری نماید.
👈نظام ناعادلانه و رو به ازهمگسیختگی بینالمللی حتی اگر جنگل هم باشد، قانون خود یعنی تنازع بقا و اصالت قدرت را دارد.
قانونزدگی یکجانبه، بدترین حالت ممکن و موجب نقض حاکمیت وتهدید امنیت و موجودیت است.
#قدیری
#ققنوس_آتشین
🌐 @ghoghnuos13