سوال کاربر👇👇
با عرض سلام خدمت کارشناس محترم
بنده دنبال احادیث و روایاتی در مورد سحر وساحری و جنها در آخر الزمان میگردم.
شنیدم مطالبی دراین زمینه در روایات هست اما بنده تو نت گشتم نیافتم غیر از احادیث درباره ملائکه و یاران جنّی امام مهدی علیه السلام. ممنون میشم این موارد را ذکر کنید.
جزاکم الله خیرا
وفقکم الله لکل خیر
پاسخ:⤵️⤵️
با عرض سلام و ادب
آنقدر در آخرالزمان مسائل سحر و ساحری رونق ميگيرد كه وقتي نداي آسماني به نفع امام زمان(عج الله تعالی) بلند ميشود، نعرهاي هم از جانب شيطان شنيده ميشود كه بعضيها حق و باطل را اشتباه ميكنند.
امام صادق(علیه السلام) در مورد زمان ظهور حضرت و نشان آن فرمودند:👇
منادي نام قائم را ندا ميدهد. پرسيدم: آيا اين ندا را بعضي ميشنوند يا همه؟ فرمودند: «همه؛ هر قومي به زبان خودش ميشنود» پرسيدم: پس با اين حال، ديگر چه كسي با حضرت مخالفت ميكند، در حالي كه نام او ندا داده شده و شكي در حقانيت او نيست؟
حضرت فرمودند: ابليس آنها را رها نميكند، تا اينكه در آخر شب نداي ديگري بدهد. پس مردم دچار شك ميشوند. (1)
در برخی روایات در رابطه با نصرت و یاری اجنه به امام زمان علیه السلام مطالبی آمده است :
امام صادق عليه السلام به مفضل فرمود: «مومنين جن او را نصرت خواهند کرد».
عرض کرد: «آيا ملائکه و جن ظاهر ميشوند براي مردم؟»
فرمود:
«بلي به خدا قسم با ايشان مخاطبه و تکلم ميکنند مانند اينکه شخص با اهل و عيال و حواشي خود مخاطبه مينمايد».
سپس فرمود:
«با او هر کجا برود ميروند و عدد ايشان به عدد ملائکه چهل و شش هزار خواهد بود». (2)
پی نوشتها:
(1). كمالالدين شيخ صدوق،ج2ص650.
(2). بحارالانوار،ج10ص53 ، الزام الناصب،ج2ص264 .
سوال:👇👇
آيا امام زمان قدرت های غيبی هم دارد؟
واگر دارد،چرا استفاده نمی كند،واگر اجازه استفاده ندارد،پس چرا دارای اين قدرت هست؟
پاسخ:⤵️⤵️
اینکه انبیاء و ائمه(علیهم السلام) از جمله آقا امام زمان(علیه السلام) به اذن خدا دارای قدرت مافوق قدرت بشری بوده و هستند،شکی نیست.اما اینکه چرا از این قدرت استفاده نمی کردند باید گفت:
⬅️ الف: بیتردید، ائمه اطهار(علیهماالسلام) که واسطه فیض الهی هستند، قدرت تصرّف در تکوین و نابود کردن دشمن را با یک اراده دارا بودند؛ زیرا استمرار حیات دشمنانشان، حرکت دست و پا، بینایی چشم و... حتی تیزی و برّندگی سلاح آنان که همگی، فیض الهی است به برکت و ... اذن تکوینی ائمه(علیهمالسلام) و وساطت آنها در فیض است،
لیکن چنین قدرتی تکلیفآور نیست؛ یعنی پیغمبراکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) و ائمه اطهار(علیهماالسلام) برای تبلیغ دین، پیشبرد اهداف دینی، دفاع از خویشتن و... از چنین قدرتی استفاده نمیکنند.
البته، اختیار استفاده از این قدرت غیر عادی به اراده الهی وابسته است و هر گاه خداوند متعال اراده کند، آنها از آن استفاده خواهند کرد.
سرّش آن است که دنیا نشئه تکلیف است و بر مدار علم عادی و تکلیف معمولی اداره میشود. اگر خداوند میخواست، خود از دشمنانش انتقام میگرفت، لیکن اراده کرد تا برخی از مردم را با برخی دیگر بیازماید؛.
از اینرو ائمه(علیهماالسلام) نیز مانند دیگران، مکلّف هستند برای تبلیغ و پیشرفت دین، با استفاده از اسباب و عوامل عادی تلاش کنند. اگر بنا باشد آنان برای پیشبرد اهدافشان از قدرت غیر عادی استفاده کنند و دشمنان خود را با یک اراده از بین ببرند ، اساس تکلیف از هم میپاشد؛ زیرا نه خودشان امتحان خواهند شد و نه هواداران صادق آنها.