هدایت شده از KHAMENEI.IR
202030_1491314185.mp3
5.71M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت
📥 https://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=50829
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_5809986858993585696.mp3
4.44M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار شرکتکنندگان در هفتمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت(ع)
📥 farsi.khamenei.ir/audio-content?id=50877
💻 Farsi.Khamenei.ir
شما به این عروسی دعوتید❗️
شما بانی این عروسی هستید❗️
💡طرح بزرگ اهداء ٣٠ فقره جهیزیه
(اجرای مرحله اول: مهرماه ١۴٠١ ــ شیراز)
💰هر پنجاه هزار تومان یک سهم
💳 مهدی متوسل ۵٠۴١٧٢١٠۵٩۶۵٠۴٠٩
📌قنوت خمار
@ghonootekhomar
هدایت شده از پردیسان
📲 ارسال پیامک رایگان با سیم کارت ایرانی حتی در خاک عراق👇
بهترین و بی هزینه ترین روش ارتباط در سفر #اربعین بدون نیاز به تهیه سیم کارت عراقی
👈روش ثبت پیام یا تعیین وضعیت شما:
*500*500*1#
👈روش مشاهده پیام یا وضعیت دیگران:#2*500*500* سپس ورود شماره همراه فرد مورد نظر
@pardiesan
🔷🔸🔹💠🔹🔸🔷
هدایت شده از KHAMENEI.IR
202030_169339333.mp3
2.19M
🎙 بشنوید | صوت بیانات امروز رهبر انقلاب اسلامی در مراسم اربعین حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام). ۱۴۰۱/۰۶/۲۶
🏷 #از_تبیین_تا_قیام | #اربعین
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
-1576198397_-206716546.mp3
13.36M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از پیشکسوتان و فرماندهان دفاع مقدس. ۱۴۰۱/۶/۳۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از «طلبه اصولطلب»
◀️ سلبریتی های ایرانو کار ندارم، اما سلبریتی های بین المللی، هیچ وقت بصورت اتفاقی نشدن "سلبریتی"؛ اکثرا قبول کردن که رهرو اهداف استکبار باشن و در عوضش اونام با رسانه های قویشون بهشون شهرت میبخشن.
.
◀️ این پسر هم از این قاعده مستثنی نیست، وقتی میلیونی شد و در عرض یکسال تبدیل به نفر اول تیکتاک شد، همه در تحیر بودن و تحلیل های مختلفی اومد که بگه چگونه یه آدم معمولی میتونه یهویی اینقدر رشد کنه؟!
الآن اما وقتی شاهد بازی کردنش برای استکبار هستیم، کاملا باید متوجه بشیم که چجوری این آدم یکساله مشهور شد!
و به نظرم این چیزی نیست، بابت شهرتی که کسب کرده حالا حالاها باید سواری بده..
.
◀️ هزاران سلبریتی دیگه هم مثل این بد بخت اسیر استکبارن که این روزها میتونید با پستا و استوری هایی که درمورد ایران میزارن به راحتی شناساییشون کنید؛ کسایی که ذره ای اتفاقات ایران براشون مهم نیست، اما دستور دارن که به سهم خودشون، "مردم سیاره زمین" رو از انقلاب اسلامی که جریان مقابل استکباره بیزار کنن.
.
@talabeh_osoultalab
هدایت شده از پاسخ به شبهات فجازی
▫️ ﷽
🔹آیا بدحجاب تر شدیم؟
🔹آیا بدحجابی مساوی است با بی دینی؟
🔹آیا بدحجابی ها سیاسی است؟
🆔 @shobhe_shenasi
شبهه ای که وجود دارد اینست که آیا رشد بدحجابی در ایران نشانه بیدینی است؟ آیا بدحجابی بدتر شده است؟ آیا بانوان ما نسبت به سال 57 بی تقواترشدند؟ آیا بدحجابی سیاسی است؟ پس چرا می گوئید جامعه معنوی ترست؟
به نظر می رسد بدحجابی در جامعه ما بد روایت شده است. این روایت نادرست باعث شده واکنش ها به بدحجابی عجیب و غریب باشد. یکی فکر می کند بدحجابی در ایران سیاسی است و تلاش میکند آن را به براندازی نزدیک کند و دیگری فکر می کند بدحجابی در ایران ناشی از کاهش دین ورزی است و تلاش می کند اصلا اهمیت حجاب را منکر شود.
اما واقعا ریشه بدحجابی در جامعه ماچیست؟ ماجرا را از منظری متفاوت ببینید.
🔹بدحجاب تر؟
گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد حدود 30 تا 40 درصد جامعه حجاب شرعی دارند. اما بقیه که حجاب شرعی ندارند اعتقادشان به حجاب چیست؟ نتایج 3 پژوهش رسمی سازمان تبلیغات و ارزشها و گرایش ایرانیان وزارت ارشاد و کتاب وضعیتسنجی پوشش و آرایش ایرانیان، نشان می دهد 90درصد جامعه به حجاب شرعی اعتقاد و آن را ضروری می دانند و 85 درصد آن را مانع ارتکاب گناه در جامعه می دانند. اما اشکال این است که اما در مصداق حجاب تابع عرف، راحت طلبی و زیباپسندی هایی هستند که منشاء غربی دارد.
این آمار یعنی جامعه نسبت به ضرورت حجاب و جنبه دینی و شرعی آن، کاملا معتقد عمل میکند اما در مصداق دچار غفلت است. یعنی بین قرائت شرعی حجاب و قرائت عرفی آن از سر غفلت تفاوت قائل شده است. مضافا اینکه هرچند پوشش رکن اصیل حجاب است اما حقیقت حجاب حیا و عفت است. امری که در قاطبه¬ی زنان جامعه ی ما وجود دارد.
بنابراین بدحجابی در جامعه نه منشا سیاسی دارد و نه نشانه¬ی بی دینی.
حضور پرشور زنان با پوشش های مختلف در صحنه های انقلابی مانند راهپیمایی ها، تشییع شهدا، انتخابات، راهیان نور و همینطور مجالس مذهبی مانند اعتکاف، اربعین، شبهای قدر و مجالس سیدالشهدا نیز اینکه بدحجابی سیاسی است یا نشانه ی بی دینی است را کاملاً رد می کند.
🔹خطای تحلیل ایستا
تحلیل نقطه ای یعنی مقایسه زنان در سال 97 با زنان در سال 57 بدون اینکه شرایط جامعه تحلیل شود. اساسا تقوای جامعه را باید در حرکت تحلیل کرد. برای اینکه تقوا را تحلیل کنیم باید شرایط و هجمه دشمن و قدرت شیطان را هم در نظر گرفت. همجه ی سنگین رسانه های شیطانی در این سالها به هیچ وجه با وضعیت سال 57 و قبل از آن قابل مقایسه نیست. تقوا در مسیر حرکت و اجتماعی شدن شکل میگیرد نه سر سجاده و در خلوت و انزوا. با این سخن باید سوال کرد خانم بدحجاب در جامعه امروز با این حجم از هجمههای شیطانی چه میزان جلوتر از زنان سال 57 است؟ از این گذشته زن در جامعه امروز در سطوح مختلف علمی و خدمت رسانی حضور دارد. امری که در گذشته هیچ نشانه ای از آن نبوده است.
🔹حجاب پرقدرت
نکته مهمتر از همه رشد کیفی حجاب است. حجاب پرقدرت، حجابی است که از سر جهل و #میراث_خانواده و... نیست، بلکه امروزه حجاب ابعاد انقلابی پیدا کرده است و #نشانه یک اعتقاد راستین به مبارزه و #جهاد است. چنین حجابی را در کدام برهه از تاریخ سراغ داریم؟
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از موسسه مصاف
رکورد اربعین شکسته شد
🔹در ایام اربعین امسال ۲۱میلیون و ۱۹۸هزار و ۶۴۰ زائر برای شرکت در مراسم اربعین وارد کربلا شدهاند.
☑️ @Masaf
هدایت شده از گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
mahsa amini 01.mp3
827.6K
مهسا امینی ۵۰ میلیون جستجو خورده در گوگل ولی حاج قاسم طی همه ی سالهای فعالیت و شهادت و بعد از آن ، تنها ۱۲ میلیون جستجو خورده... این نشانه ی طراحی دشمن است
🎙گزیده ای از صحبت های بسیار مهم و متفاوت استاد #محسن_عباسی_ولدی درباره ماجرای #مهسا_امینی و رویدادهای اخیر
هدایت شده از «طلبه اصولطلب»
🔴 یهویی رنگ عوض کردن!
🔴 حرف از اتحاد میزنن!
.
◀️ تجربه ثابت کرده که این جماعت؛ پشیزی برای عقائد شما ارزش قائل نیستن و اگه زورشون میرسید، سر به تن شما و ایدئولوژی شما نمیزاشتن. منتها الآن فهمیدن که بدون همراهی افراد متدین هیچ غلطی نمیتونن بکنن و دنبال جذب سیاهه لشکرن.
.
🟥 متدین عزیز:
هر چقدر حرم جمهوری اسلامی در خطر باشه؛ سایر حرم ها و حریم های اعتقادی شما هم در خطره.. بازیچه نشید.
.
🟥حتی اگه دوست ندارید توی این شرایط موضعی بگیرید و مدافع جمهوری اسلامی باشید؛ حد اقل سکوت کنید و از کسی اثر نپذیرید تا آتش این فتنه خاموش بشه و دامن شما رو نگیره.
.
🟥 این پیام رو هم تا حد ممکن انتشار بدید.
.
@talabeh_osoultalab
May 11
هدایت شده از شرح حال
✍ نیت قوی...
✅ دوستی میگفت به یکی از اولیاء خدا گفتم مدتی است، زیاد مریض میشوم و بدنم ضعیف شده است، به درس و کارهایم نمیرسم، به نظرتان چکار کنم؟
به من جواب دادند: نیتت را قوی کن.
✅ برایش خیلی عجیب بود. همان دوستم میگفت: یک روز قبل از سفر اربعین حالم خیلی بد بود، سرم زدم و رفتم و سه چهار روزی که عراق بودم، مثل اینکه جان گرفته بودم و حالم خوب خوب بود. ولی همین که برگشتم دوباره حالم بد شد.
✅ خوب که دقت کردم دیدم واقعا کسانی که نیتشان قوی است، بدنشان هم همراهی میکند، مصداق بارز آن هم در اربعین بارها دیدهایم که پیرزن و پیرمرد و زن باردار و... همه در آن چند روز سفر مثل یک جوان سرحال و با نشاط با وجود فشار زیاد سفر و پیاده روی و... به این سفر میآیند عین خیالشان هم نیست.
✅ مثال دیگرش مادرم هست، که بیماری دارد و در ایام معمول سال چندان فعالیت نمیکند اما وقتی من و بچههایم به خانه مادرم میرویم، آنقدر ذوق و شاد است که در تمام روزهایی که خانه پدرم هستیم، انگار نه انگار که مریض هستند و شاداب و سرحال کارهای خانه را میکنند، غذا درست میکنند و دائم فعال هستند.
✅ از امام صادق (علیهالسلام) روایت است: «ما ضَعُف بَدَنٌ عمّا قَوِیَتُ علیه النّیّة»
«در موردی که نیّت و اراده آدم قوی باشد، بدن دچار ضعف و ناتوانی نمیشود.»
✅ بدن و روح ما باهم هستند، روح از بدن و بدن از روح تاثیر میگیرد، اما تاثیرشان یکسان نیست، قدرت و تأثیر روح بر بدن بارها و بارها از تاثیر بدن بر روح بیشتر است به حدی که روح قوی میتواند تمام نیازهای بدن حتی ضروریترین آنها مثل خواب و استراحت و غذا و حتی ضربان قلب و... را هم جبران کند.
https://eitaa.com/sharhe_hal
هدایت شده از 📌قنوت خمار
☑️ اسطورهای در افق هستی
🔻این عبارات زیبا، بخش کوچکی از ویژگیهای رفتاری پیامبر اکرم (ص) است که از زبان حضرت سیدالشهداء علیهالسلام توصیف شده است:
✅ «دائمُ الفکر» بود؛ همیشه در تفکر بود، هرگز از فکر کردن خسته نمیشد؛ «مُتِواصِلُ الأحزانِ» بود؛ یعنی همواره در غمِ شیرینِ باوقاری فرو رفته بود و معلوم میشد که غم متصلی است و بخش اعظم این غم، در دل پیامبر(ص) بود؛ در حالیکه معمولاً بر لبش، لبخند جاری بود؛ اما غمِ سنگین و ریشهداری در دل همراه او بود. آیا غمِ ناشی از درکِ یک حقیقتِ بزرگ بود؟ غمِ مردم بود؟ «لِیسَت لَهِ راحةٌ» هرگز پیامبر را بیدغدغه نمیدیدیم، همیشه دغدغۀ چیزی داشت. «طَویلُ السَّکت» یعنی اهل سکوتهای طولانی بود.
✅ «لایَتَکَلَّمُ فی غَیرِ حاجَةٍ» جز زمانیکه لازم و مفید بود، سخن نگفت. بنای پیامبر بر سکوت بود، الا وقتیکه حرف زدن، ضرورت و فایدهای میداشت.
✅ لَیِّن و اهل مدارا بود. اما تو خالی و بیاراده نبود. باوقار بود، در عین حال ترسناک هم نبود. پیامبر همیشه در بین ما حُرمت و ابهّت داشت، اما هیچوقت از او نمیترسیدیم.
✅نعمت هرچند اندک، نزد او بزرگ بود. بدِ هیچکس و هیچچیز را نمیگفت. هرگز برای امر دنیوی و برای منافع خود عصبانی نشد. هرگز قاهقاه نخندید اما همواره تبسّم بر لب داشت، ظاهر و باطنش با مردم یکی بود. در خلوت و جلوَت یک شخصیت داشت.
✅ رفتارش در جامعه با مردم چگونه بود؟ سیدالشهداء میفرماید: بنای پیامبر بر دوستی و جذب و وحدت و محبت و اُلفت با مردم بود، نه ایجاد نفرت. «کانَ یُؤَلِّفُهُم و لایُنَفِّرُهُم».
✅ «مَن سَألَهُ حاجَةً لَم یَرجِع إلا بِها أو بِمَیسورٍ مِنَ القَولِ» هرکس به پیامبر رجوع میکرد و از او چیزی و کمکی میخواست، محال بود که بیجواب و با دست خالی برگردد؛ پیغمبر اگر داشت، میداد و اگر نداشت، او را با کلماتِ زیبا بدرقه میکرد، از او عذر میخواست، به او آرامش میداد و بهگونهای سخن میگفت که از دادنِ آن چیز هم نزد آن فرد عزیزتر بود.
✅ هیچکس از محضر(ص) پیامبر ناراحت بیرون نمیرفت، حتی دشمنانش وقتی نزد ایشان میرفتند و در ساحت قدس او قرار میگرفتند، از جلسه که بیرون میآمدند، نمیتوانستند از او متنفّر باشند.
✅ «و صارَ لَهُم أباً» برای مردم پدر بود «و صارَ عِندَه سِواء» و همۀ مردم بدون استثناء در چشم او مساوی بودند. برای هیچکس بیدلیل، احترامی بیش از بقیه یا بیاحترامی قائل نمیشد. اهل «تَسوِیَةُ النَّظَرِ و الإستِماعِ بَینَ الناس» بود. یعنی حتی نگاهش بین مردم به تساوی میچرخید و حتی به سخنان افراد که گوش میداد، بهطرز مساوی گوش میداد. تا این حدّ بر حقوقِ بشر تأکید و دقت داشت.
✅ مجلس پیامبر (ص) مجلس صدق حلم، حیاء، صدق و امانت بود. در حضور او هیچوقت صدا بلند نمیشد. در مجلسی که او حضور داشت، همه متعادل بودند؛ همه بر اساس تقوا سخن میگفتند و همه متواضع بودند. به بزرگترها و مُسنّترها احترام میگذاشتند و با کوچکترها با مهربانی برخورد میکردند. «وَ یُوثِرونَ ذا الحاجةَ» و نیازمندان را بر خود مقدم میداشتند.
✅ چهرۀ پیامبر(ص) شاد بود، ابرو گره نمیکرد، مگر آنگاه که بیعدالتی یا منکری را میدید. «سَهِلُ الخُلق» بود؛ یعنی خیلی راحت میشد با او رابطه برقرار کرد. «لَیسَ بِفَظٍّ و لاغَلیظٍ» خَشِن و تندخو نبود. «و لافَحّاشٍ و لاعَیّاب» هرگز فحش بر لب او جاری نشد، عیبگیر نبود، عیب مردم را تعقیب نمیکرد. «و لامَدّاحٍ» در عین حال اهل مبالغه در تمجید از افراد هم نبود.
📚 محمد پیامبری برای همیشه / حسن رحیمپور ازغدی / ص ۲۹-۳۴
🔺پ.ن: تمام این جملات، ترجمه و توضیح فقراتی از روایت نسبتاً طولانیای است که در کتاب شریف «معانیالاخبار، ص۸۲» نقل شده است.
📌قنوت خمار
@ghonootekhomar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدف این نیست که مردم خوب بشوند، هدف این است که شرایط خوب شدن آنها فراهم بشود. آنگاه آنها هستند که میتوانند انتخاب کنند و اتخاذ کنند.
📚 عین صاد | مسئولیت و سازندگی | ص۲۰۹
📌قنوت خمار
@ghonootekhomar
هدایت شده از رب الناس/بقلم علیرضا کمیلی
⭕️ اعتراف کنیم همه در بند استحمار مدرن ایم!
خدا رحمت کند شریعتی را که پنجاه سال قبل از تغییر سیاست استعمار در کتاب خودآگاهی استحمار سخن گفت و به خوبی گفت که دیگر زمان اینکه رای مردم را فیزیکی و در صندوق اخذ رأی تغییر بدهند گذشته و حالا دیگر با تاثیرگذاری بر صندوق خلق رای که همان ذهنیت و افکار مردم است استعمار را رقم می زنند!
ماجرای مهسا امینی به وضوح اوج حاکمیت غرب بر افکار جوامع و حتی جامعه ما را به تصویر کشید و نشان داد که چطور حتی رئیس جمهور چپ شیلی که علیه رژیم صهیونیستی موضع می گیرد هم مجبور می شود با فضایی که امپراطوری رسانه ای غرب ساخته همراهی کند و پروژه ایشان را امضا نماید.
دیگر چه انتظاری است از سلبریتی های ما که هویت شان را از غرب می گیرند؟ حتی دانشجویان ما که روزگاری در شانزده آذر ماه در مقابل استعمار ایستادند و شهید دادند، حالا تحت نفوذ فکری کامل و صد در صد غرب اند و نظام حساسیت شان را از استعمار می گیرند.
این است پیچیدگی دوره آخرالزمانی و حاکمیت دجال یک چشم رسانه بر زندگی ما... این است همان قدرتی که دیروز تصمیم گرفته بود دروغ بزرگ جنگ پنجشیر را مساله اول همه حتی حزب اللهی ها کند و حالا نوبت مهسا امینی بود و فردا...
📍 @komeilialireza
😁😁 ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
عِرض خود میبری و زحمت ما میداری
📌قنوت خمار
@ghonootekhomar
☑️ مثل گل و گیاه!
گل و گیاه را اول صبح آب میدهند، چون جذب بیشتری دارد.
ما آدمها هم همینطور؛
یعنی اگر بخواهیم بركات بیشتری را جذب كنیم، باید صبحخیز و اهل سحر باشیم.
صبح در دستگاه خداوند قیمت دارد.
به همین خاطر خداوند به آن سوگند یاد میكند.
سوگند به صبح!
«عجب ملکی است، ملک صبحگاهی
در آن کشور بیابی هر چه خواهی»
📌قنوت خمار
@ghonootekhomar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😭😭 هِی میگفت: نه کفن گیرش اومد، نه گور گیرش اومد، جلوی من اسم ماهى نياريد!!
⏯ | این چهار دهه دلتنگی و چشم انتظاری رو برسونید به دست همه❗️
🎞 دقایقی از مستند خوب "چشم به راه"
📌قنوت خمار 👈 سَری بزنید
@ghonootekhomar
هدایت شده از واقعا ۲ تا کمه!
🚨 نگاه استعماری غرب به زن
💥در غرب بر زنان چه میگذرد⁉️
📌 42٪ از بریتانیایی ها به ازدواج شان خیانت میکنند، در ایتالیا 38٪و در فرانسه 36٪
👈 به نقل از بی بی سی
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/177333.stm
📌 و اگر از این زنان، کسی حامله شد، باید بین قبول مسئوليت فرزندش و قتلش(سقط جنین) یکی را انتخاب کند.
👈 به نقل از آمارگیری آمریکا
http://www.census.gov/populati…/…/socdemo/hh-fam/p20-561.pdf
📌 و فقط در آمریکا سالیانه یک میلیون نوزاد کشته میشود (سقط میشود)
👈 به نقل از مرکز حکومتی آمریکا برای پیشگیری از بیماری ها
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/ss5511a1.htm
📌 سالیانه 1320 زن توسط زوج هایشان یا دوست پسرانشان در آمریکا کشته میشوند.
👈 به نقل از وزارت عدل آمریکا
http://www.ncjrs.gov/pdffiles1/nij/199701_sectionI.pdf
📌 50-40٪ زنانی که کشته می شوند توسط شوهرشان یا دوست پسرشان کشته میشوند
👈 به نقل از وزارت عدل آمریکا
http://www.nij.gov/…/intimate-partner-violence/measuring.htm
📌 89٪ از خدمتگزاران و کارگران شستشو ، زنان هستند.
http://www.dol.gov/wb/factsheets/20lead2007.htm
📌 که 66٪ آنها توسط مدیرانشان مورد تعرض جنسی قرار میگیرند.
http://time.com/3478041/restaurant-sexual-harassment-survey
📌 ۳۰٪ زنانی که در خدمت سربازی بسر میبرند، مورد تعرض جنسی توسط سربازان قرار میگیرند.
👈 به نقل از وزارت آمریکایی Veterans Affairs
http://www.rehab.research.va.gov/jour/08/45/3/pdf/Street.pdf
📌 در آمریکا و اروپا رستوران هایی انتشار یافته است که غذا را زنانی خدمتگذار برهنه تقدیم میکنند. و همچنین زنانی برهنه ماشین ها را میشورند.
http://www.reuters.com/news/oddlyEnough
http://news.bbc.co.uk/…/…/england/leicestershire/4889570.stm
📌 سالیانه 50 هزار زن و دختربچه را به زنا مجبور میکنند.
http://www.state.gov/documents/organization/10815.pdf
📌 سالیانه 12 میلیارد دلار در آمد حاصل خرید و فروش جنسی زن هست!
http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSN1265950
📌 بیش از 65 میلیون نفر در معرض بیماری جنسی قرار دارد.
http://www.cdc.gov/STD/Trends2000/Trends2000.pdf
#نگاه_استعماری_غرب_به_زن
#سبک_زندگی_غربی
#حجاب
#خارجیهای_چشم_و_دل_سیرررر!!!
╔═══════════╗
📌مجمع فعالان صیانت از جمعیت
https://chat.whatsapp.com/ERFdn1Jyf21G9F7v0zg6nQ
📌 صفحه اینستاگرام👇👇
https://Instagram.com/jebhefars_pop
🔻کانال ایتا 👇👇
eitaa.com/dotakame
لطفاً منتشر بفرمایید
نقد انیمیشن سینمایی جدید #پسر_دلفینی را در اینجا بخوانید👇
https://eitaa.com/ghonootekhomar/1053
📌قنوت خمار
@ghonootekhomar
#پسر_دلفینی
تصمیم گرفتیم خانوادگی بریم اما خیلی خانوادگی!! 😍 از شب گذشته چند نفر از رفقای عزیز رو با خبر کردم تا اینکه انیمیشن پسر دلفینی رو همراه با گلبچههای نازنینشون (١٧ نفری بودیم😉) در سینما دیدم. اثری که در سطح خودش به لحاظ فرم و محتوا قابل توجه بود؛
1⃣ یکم: بهرهگیری از نمادها به خوبی در این فیلم انجام شده بود؛ همینطور که میدونید رابطه فرهنگ و نماد، مثل رابطه بدن و اعضاء بدنه؛ فرهنگ بدون نمادها دیگه فرهنگ نیست! به عبارتی نماد چنان در معنى ذوب میشه که میشه به جاى احضار معنى از نمادش استفاده کرد و همین نماد باعث تسهیل انتقال معنای مطلب فرهنگی مورد نظرمون میشه و جالبه بدونید با توجه به ظرفیت بالای تبلیغی نمادها، در قرآن کریم خدا با عنوان قاعده اساسی تعظیم شعائر الهی در جامعه دینی، از این اصل یاد کرده. در این سینمایی دلفین، هشتپا (اختاپوس) و... هر کدوم در نمادشناسی مورد بررسی و توجه هست مثلاً با تماشای دلفین به یاد تعادل و هماهنگی، مهربونی، صلحجویی و قدرت درونی عمیق میاُفتیم و اختاپوس هم نمادی از چنبره زدن و نوعی مافياست، قدرتی که با اون ظاهر ترسناک و سياه در اطراف چیزی خودش رو محاط میکنه تا اونجایی که گاهی به مرگ اون چیز یا اصل و قانون میانجامه
2⃣ دوم: یکی از شیوههای قرآن کریم در انتقال پیام و معنا و "ارزشهای خانوادگی، اجتماعی و انسانی"، استفاده از اصل داستان و قصهگویی هست و نکته اینجاست که این پیامها به دلیل غیرمستقیم بودن، برای مخاطب دلنشینتر، جذابتر و دوستداشتنیترن. تا جاییکه میتونه ریشه خیلی از انحرافات رو در نوجوانها بخشکونه و بر اونها تأثیرات تربیتی داشته باشه
3⃣ سوم: اما فیلم چی بود؟
جنگ خیر و شر! مبارزه سیاهی و سفیدی! ، همراهی، همدلی، همفکری، همکاری، مادر، دفاع و ایثار اون هم بدون اینکه اسمی از ایران و خلیج فارس برده بشه؛ کاملاً حس میکردی در موقعیت بچههای آبادانی اما در تنگه هرمز! 😎
4⃣ چهارم: البته از نقاط ضعف محتوایی فیلم هم نمیشه صرفنظر کرد؛ با توجه به اثرگذاری بالای رسانه بهطور عام و انیمیشن بهطور خاص بر روی کودکان و حتی مقبولیتش برای والدین، مسئله رقص و رقص مختلط حتی در قالب شوخی اون هم در یک محصول خودی قابل نقد و حائز اهمیته. سبک و سیاقی که در دامان فرهنگی دیگهای زاده شده و از لحاظ محتوایی وامدار تولیدکنندگان غیربومی و فرهنگ غربیه؛ فرهنگی که تفاوتها و تضادهای بنیادینش با فرهنگ خودی، بر کسی پوشیده نیست. شاید یکی از بزرگترین آسیبهایی که باعث میشه ذائقه کودکان و تلقیشون رو از شادی به شدّت تحتتأثیر قرار بده، همین باشه جوری که مخاطب کودک و نوجوان در طول زمان، بُروز شادی رو تنها در قالب رقص و پایکوبی مشاهده میکنه، تا جاییکه بهش خو میگیره و ذائقهش در بزرگسالی، نوع دیگهای از شاد بودن رو که همراه با جذبه معنوی و آرامش درون باشه و نه حرکات تند بدنی، نمیتونه درک کنه. در حرمت رقص هم روایات بسیاری آورده شده بهطوری که حرام بودنش، مورد اجماع فقهاست. مسئلهای که بهعنوان یک موضوع فرعی در کنار سایر آموزهها و سبکهای زندگی در فیلم گنجونده شده که خواسته یا ناخواسته به تعریفی برای ابراز شادی تبدیل خواهد شد
5⃣ پنجم: از طرفی هر چند سازنده تلاش کرده مسئله حجاب و محرم و نامحرم رو بهصورت یک امر بدیهی، محترم و حتی باورپذیر در این اثر بگنجونه اما معتقدم تناقضهای جزئی موجود در فیلم (قابل گفتگو و تأمله) این مهم رو در ضمیر ناخودآگاه مخاطب نوجوانش به حاشیه کشونده!
6⃣ ششم: راستی مشغول تماشای دقایق پایانی فیلم بودم که یکی از بچهها بهم گفت: این هواپیمایی که مادر پسر دلفینی توش بود و سقوط کرد آیا همون ماجرای حمله موشکی ناوجنگی آمریکا به هواپیمای مسافربری سال ۶۷ نیست؟ فارغ از اینکه سازندگان چنین هدفی داشتن یا نه اما این تداعی و تصویرسازی هم به نوبه خودش برام خیلی جالب بود!
7⃣ هفتم: مثل همیشه دوبلهها عالی بود
خصوصاً نادر سلیمانی و تورج نصر و همه!😊
8⃣ هشتم: خلاصه اینکه برای کودک و نوجوان در این روزهای حساس و مهم ایران اسلامی عزیز اگه ارادهای باشه مفاهیم فرهنگی و دینی با توجه به غنای محتوایی و فنی خودمون، قابلیت تصویرسازی هنری زیادی رو داره.
⏹ آخر: دستمریزاد به همه عوامل. یاعلی
📌قنوت خمار
@ghonootekhoma