ترجمه و شرح خطبه 187 نهج البلاغه؛ بخش اول: خبر از فتنه های آينده
💢اين خطبه در واقع دو بخش دارد، در بخش اوّل، امام عليه السلام سخن از گروهى به ميان آورده كه در آينده براى دفاع از حق، و نشر عدل و داد قيام مى كنند، در زمانى كه انواع مفاسد جهان را پر كرده و مردم سخت در فشار و گرفتارى هستند كه تناسب با ظهور حضرت مهدى عليه السلام و ياران او دارد.
خطبه اى از آن حضرت (ع) در آن اشارت است به پيشامدهاى ناگوار آينده:
💢بدانيد. پدر و مادرم فداى كسانى باد كه در آسمان مشهورند و در زمين مجهول.
چشم به راه حوادث آينده باشيد. حوادثى، چون پشت كردن كارهايتان و گسستن پيوندهايتان و روى كار آوردن خردسالان و كهترانتان. در آن هنگام، زخم شمشير آسانتر است از به دست آوردن يك درهم از راه حلال. در آن هنگام آنكه چيزى مى ستاند، پاداشش از آنكه چيزى عطا مى كند، بيشتر است. در آن هنگام، مستيتان از شراب نيست كه از نعمت است و لذت جويى است.
💢سوگند مى خوريد نه از روى ناچارى و ضرورت، دروغ مى گوييد، بى آنكه به تنگنا افتاده باشيد. در آن هنگام بلا شما را مى آزارد، آنسان، كه پالان كوهان شتر را مى آزارد. چه دراز است رنج و محنت شما و چه دور است آستان اميد شما.
#ولادت_حضرت_ولی_عصر_عج
موفق باشید
Sa🌿
💠 بلوغ عقل
🔸 اولین کار وجود مبارک حجت ابن الحجج البالغه (علیهم الصلاة و علیهم السلام) این است که مکتب را جهانی می کند؛
یعنی ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا﴾ را عملی می کند
﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ﴾ را عملی می کند
«الْإِسْلَامُ یعْلُو وَ لَا یعْلَی عَلَیه» که به حسب ظاهر جمله خبریه است ولی در حقیقت به داعی انشا القا شده است را عملی می کند.
همزمان که در صدد برجسته کردن #مکتب_جهانی_اسلام است، جامعه را هم به بهترین تمدن می رساند.
🔸 سرّ این دو موفقیت که وجود مبارک حجت ابن الحجج البالغه (علیهم أفضل صلوات المصلین) هم موفق می شود که ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا﴾ را پیروز کند و هم ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّه﴾ را بر تمام مکتب های فلسفی، کلامی، نحله ها و ملت ها، مللی که موجود است، نحلی که ساخته شده است و مانند اینها پیروز کند، آن است که این جامعه را ﴿خَیرُ الْبَرِیة﴾ کرده است و جامعه را عقلانی کرده است؛
با #جامعه_عقلانی، هم ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ﴾، عُلیا می شود و هم مکتب اسلام، ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّه﴾ می شود.
🔸 وقتی جامعه ای عقلانی شد و در بخش های #اندیشه، به علم و تحقیق عمل کرد و در بخش های #انگیزه، به عقل و عدل عمل کرده است، این همان ملت و امت وجود مبارک ولیّ عصر (ارواحنا فداه) خواهد بود که #اسلام_ناب را القا می کند و مردم #در_اثر_عقلانیت می پذیرند، آن گاه همزمان، هم مکتب بالا می رود هم ملت متمدن خواهد شد.
↙️ آپارات:
https://aparat.com/v/v4bZD
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#باز_پخش
📚 پیام به مناسبت ولادت حضرت حجت (سلام الله علیه) – نیمه شعبان
تاریخ: 1399/01/16
🌐 http://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 انتظار معقول
🔸 عید سعید و بزرگ و خجسته #نیمه _شعبان را به پیشگاه آن حضرت و عموم علاقه مندان به قرآن و عترت تهنیت عرض می کنیم!
🔸 حضرت که ظهور می کند، «وَضَعَ اللَّهُ یدَهُ عَلَی رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ كَمَلَتْ بِهِ أَحْلَامُهُم»؛ ذات اقدس الهی به برکت آن حضرت، دست روی سر مردم می گذارد و عقل مردم کامل می شود.
◀️ حضرت که ظهور میکند، بهترین ره آوردِ آن، عقل مردم است
جامعه را عقل اداره می کند.
🔸 کسانی که #منتظر_ظهور آن وجود مبارک هستند، باید برنامه های آن حضور و ظهور را فراهم کنند. #وظیفه_ما در عصر غیبت که منتظر ظهور آن حضرت هستیم چیست؟
↙️ بهترین عرض ادب به آنها این است:
ــ انسان، شاگردی آنها را قبول کند
ــ از علوم آنها بهره ببرد
ــ و از دستورات آنها استفاده کند.
🔸 کار مهمی که حوزه ها و دانشگاه ها باید انجام بدهند، مسئله #عقل است.
وظیفه همه، مخصوصاً حوزویان و دانشگا هیان، #عاقل_شدن است؛ عاقل نه بی راهه می رود و نه راه کسی را می بندد، راحت است.
مردم هم وقتی ببینند یک عده عاقل دارند کشور را اداره می کنند، یک عده عاقل دارند حرف می زنند، دنبالشان راه می افتند؛ حالا چند نفر اگر بی راهه رفتند، گفت: «آتش که را بسوزد گر بولهب نباشد»، آنها مهم نیست.
↙️ آپارات:
https://aparat.com/v/gI4vP
↙️ یوتیوب:
https://youtu.be/fHS31FPfIJo
#ولادت_حضرت_بقیة_الله_الاعظم_عج
#نیمه_شعبان
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#کلیپ
📚 سخنرانی در روز نیمه شعبان
تاریخ: 1397/02/12
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
آیتاللهالعظمی خامنهای: «گاهی یک رأی هم مؤثّر است؛ هیچکس نگوید رأی منِ تنها چه تأثیری دارد. گاهی یک رأی یا چند رأی، در سرنوشت یک کشور اثر میگذارد.
@HawzahNews
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز دو شنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۲/۱۲/۷
شرح خطبه ۱۷۶- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۷۵- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
ترجمه و شرح خطبه 176 نهج البلاغه؛ بخش (هشتم) انجام خوبی و ترک بدی
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 6، ص: 595-592
القرآن:
💢[فَإِنَ] وَ إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ لَمْ يَعِظْ أَحَداً بِمِثْلِ هَذَا الْقُرْآنِ، فَإِنَّهُ حَبْلُ اللَّهِ الْمَتِينُ وَ سَبَبُهُ الْأَمِينُ، وَ فِيهِ رَبِيعُ الْقَلْبِ وَ يَنَابِيعُ الْعِلْمِ وَ مَا لِلْقَلْبِ جِلَاءٌ غَيْرُهُ، مَعَ أَنَّهُ قَدْ ذَهَبَ الْمُتَذَكِّرُونَ وَ بَقِيَ النَّاسُونَ أَوِ الْمُتَنَاسُونَ؛ فَإِذَا رَأَيْتُمْ خَيْراً فَأَعِينُوا عَلَيْهِ، وَ إِذَا رَأَيْتُمْ شَرّاً فَاذْهَبُوا عَنْهُ، فَإِنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) كَانَ يَقُولُ: يَا ابْنَ آدَمَ اعْمَلِ الْخَيْرَ وَ دَعِ الشَّرَّ، فَإِذَا أَنْتَ جَوَادٌ قَاصِدٌ.
قرآن
💢خداى تعالى، هيچكس را پندى نداده همانند اين قرآن. قرآن ريسمان محكم خداست و وسيله اى است از سوى او عارى از هر خطا، بهار دلهاست و چشمه دانش است و دلها را جز آن صيقلى نيست. با آنكه عمل كنندگان به اندرزها، رفته اند و فراموشكاران يا كسانى كه خود را به فراموشى مى زنند، برجاى مانده اند، اگر خيرى ديديد آن را يارى دهيد و اگر شرّى ديديد از آن احتراز جوييد. زيرا، رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمود كه اى فرزند آدم، خير را به جاى آور و شر را واگذار كه اگر چنين كنى خوش رفتار و ميانه رفتار باشى.
موفق باشید
Sa🌿
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز سه شنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۲/۱۲/۸
شرح خطبه ۱۷۶- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۷۵- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
ترجمه و شرح خطبه 176 نهج البلاغه؛ بخش (هشتم) انجام خوبی و ترک بدی
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 6، ص: 595-592
در قرآن بهار دل ها و چشمه جوشان علوم است:
💢امام(عليه السلام) در اين بخش از خطبه، بار ديگر به سراغ قرآن و بيان عظمت و آثار آن مى رود تا آن چه را در بيانات قبل ذکر کرده است از اين طريق تحکيم و تکميل کند ; در اين جا به چند نکته تازه درباره قرآن مى پردازد ; نخست مى فرمايد: «خداوند سبحان، احدى را به چيزى مانند قرآن، پند و اندرز نداده است» (وَ إِنَّ اللهَ سُبْحَانَهُ لَمْ يَعِظْ أَحَداً بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ).
💢زيرا کتب آسمانى که از سوى خدا براى هدايت خلق نازل شده در بر گيرنده بهترين مواعظ الهى است. در ميان اين کتب، قرآن مجيد آفتابى است درخشان و به راستى مواعظ قرآن بى نظير و پند و اندرزهاى آن بى مانند است. 💢گاه مستقيماً با بندگان سخن مى گويد ; گاه به صورت سؤالى که پاسخش از درون وجدان بر مى خيزد آن ها را اندرز مى دهد ; گاه تاريخ مملوّ از عبرت پيشينيان را بازگو مى کند و زمانى با ذکر مثال هاى گويا و زيبا حقايق عقلى را لباس حسّى مى پوشاند و تمام اين ها با فصيح ترين عبارت و بليغ ترين تعبيرات بيان مى شود; به همين دليل مواعظى همچون مواعظ قرآن وجود ندارد.
موفق باشید
sa🌿