زيارة حضرت فاطمة الزهراء عليها السلام :
اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ نَبِىِّ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ حَبيبِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَليلِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ صَفىِّ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَمينِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِ خَلْقِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَفْضَلِ اَنْبِياءِ اللهِ وَرُسُلِهِ وَمَلائِكَتِهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِ الْبَرِّيَةِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا سِيِّدَةَ نِساءِ الْعالَمينَ مِنَ الاَْوَّلينَ وَالاْخِرينَ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا زَوْجَةَ وَلِيِّ اللهِ وَخَيْرِ الْخَلْقِ بَعْدَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا اُمَّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الصِّدّيقَةُ الشَّهيدَةُ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْفاضِلـَةُ الزَّكِيـَّةُ ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْحَوْراءُ الاِْنْسِيَّة🏴🥀
✨اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج✨
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز جمعه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۹/۱۶
شرح خطبه ۱۸۸- آیت الله مکارم ،دشتی
ترجمه و شرح خطبه 189 نهج البلاغه؛ بخش دوم: هجرت و مهاجر واقعى
پیام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج7، ص: 288-284
💢هجرت بر همان وضع نخستين خود باقى است! خداوند به کسانى که در روى زمين زندگى مى کنند; خواه ايمانشان را پنهان نمايند يا آشکار سازند نيازى ندارد. (و اگر دستور به هجرت داده به مصلحت اهل ايمان است که بتوانند در برابر دشمن قوى شوند) و نام هجرت بر کسى اطلاق نمى شود مگر اينکه حجّت خدا را بر روى زمين بشناسد. آنها که حجت خدا را بشناسند و به او ايمان آورند مهاجرند (هر چند ظاهراً سفرى نکرده باشند) و نام مستضعف بر کسى که حجت به او رسيده و گوشش آن را شنيده و قلبش آن را حفظ کرده نهاده نمى شود.
💢(بدانيد) شناخت موقعيت ما کارى است بس دشوار که جز بنده مؤمنى که خداوند قلبش را به وسيله ايمان آزموده است آن را پذيرا نمى شود و احاديث ما را جز سينه ها و افکار امين و عقلهاى وزين درک نمى کنند.
موفق باشید
Sa🌿
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز شنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۹/۱۷
شرح خطبه ۱۸۹- آیت الله مکارم ،دشتی
ترجمه و شرح خطبه 189 نهج البلاغه؛ بخش دوم: هجرت و مهاجر واقعى
پیام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج7، ص: 288-284
💢امام(عليه السلام) در اين بخش از خطبه به سه نکته مهم اشاره مى فرمايد: نخست تفسير روشنى از مسئله هجرت دارد. مى دانيم در آغاز دعوت پيامبر(صلى الله عليه وآله) در مدينه، نشانه ايمان، هجرت بود; يعنى کسانى که در مناطق ديگر از جمله مکه ايمان پيدا مى کردند بايد به حضور پيامبر(صلى الله عليه وآله) بشتابند; هم تعاليم اسلام را فرا گيرند و هم جمعيّت مؤمنان را با حضور خود تقويت کنند; ولى بعد از سيطره اسلام بر جزيرة العرب، هجرت ظاهراً مفهوم خود را از دست داد. ديگر لزومى نداشت کسانى که در مناطق ديگر ايمان پيدا کرده اند به حضور پيامبر(صلى الله عليه وآله) بشتابند; ولى هجرت به مفهوم ديگرى که در واقع روح همان هجرت نخستين است، پايدار ماند.
💢امام(عليه السلام) اشاره به اين معناى هجرت مى کند و مى فرمايد: «هجرت بر همان وضع نخستين خود باقى است. خداوند به کسانى که در روى زمين زندگى مى کنند; خواه ايمانشان را پنهان نمايند يا آشکار سازند نيازى ندارد (و اگر دستور به هجرت داده به مصلحت اهل ايمان است که بتوانند از اين طريق در مقابل دشمن قوى شوند)»; (وَالْهِجْرَةُ قَائِمَةٌ عَلَى حَدِّهَا الاَْوَّلِ. مَا کَانَ لِلّهِ فِي أَهْلِ الاَْرْضِ حَاجَةٌ مِنْ مُسْتَسِرِّ(1) الاِْمَّةِ وَ مُعْلِنِهَا).(2)
💢«اِمَّة» (به کسر همزه) در عبارت بالا به معناى حالت است و در اينجا به ايمان اشاره دارد; يعنى کسى که ايمان خود را پنهان سازد; ولى بعضى اُمة (با ضم همزه) خوانده اند که بر طبق آن معنا جمله اين مى شود: آن افرادى از امت اسلامى که ايمان خود را پنهان سازند و آن افرادى که ايمان خود را آشکار نمايند.
پی نوشت:
1. «مستسرّ» از ريشه «سرّ» گرفته شده و به معناى کسى است که در پى اخفا کردن چيزى است.
2. مطابق آنچه در بالا آمد «ما» در جمله «ما کان للّه...» نافيه است; ولى بعضى از شارحان نهج البلاغه «ما» را زمانيه به معناى «مادامَ» دانسته اند و گفته اند مفهوم جمله اين است: تا زمانى که خداوند نياز به ايمان مردم دارد، هجرت باقى و برقرار است و نياز در اينجا به معناى طلب و ناظر به همان اوامر و نواهى خداوند خطاب به مردم است; ولى معناى اوّل مناسب تر به نظر مى رسد.
موفق باشید
Sa🌿
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز یکشنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۹/۱۸
شرح خطبه ۱۸۸- آیت الله مکارم ،دشتی
ترجمه و شرح خطبه 189 نهج البلاغه؛ بخش دوم: هجرت و مهاجر واقعى
پیام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج7، ص: 288-284
💢سپس امام(عليه السلام) بعد از اين بيان اجمالى به شرح معناى هجرت در کلامى شفاف مى پردازد و مى فرمايد: «نام هجرت بر کسى اطلاق نمى شود مگر اينکه حجّت خدا بر روى زمين را بشناسد. آنها که حجت خدا را بشناسند و به او ايمان آورند مهاجرند، (هر چند ظاهراً سفرى نکرده باشند) و نام مستضعف بر کسى که حجت به او رسيده و گوشش آن را شنيده و قلبش آن را حفظ کرده نهاده نمى شود»; (لاَ يَقَعُ اسْمُ الْهِجْرَةِ عَلَى أَحَد بِمَعْرِفَةِ الْحُجَّةِ فِي الاَْرْضِ. فَمَنْ عَرَفَهَا وَ أَقَرَّ بِهَا فَهُوَ مُهَاجِرٌ. وَ لاَ يَقَعُ اسْمُ الاِْسْتِضْعَافِ عَلَى مَنْ بَلَغَتْهُ الْحُجَّةُ فَسَمِعَتْهَا أُذُنُهُ وَ وَعَاهَا قَلْبُهُ).(3)
💢عصاره کلام امام(عليه السلام) اين است که هجرت در هر زمان و هر مکانى همچون عصر پيامبر(صلى الله عليه وآله) باقى و برقرار است; اما نه به اين معنا که اهل ايمان از جايى به جاى ديگر بروند، بلکه به اين معنا که حجت خدا را يعنى جانشين واقعى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و به تعبير روايت معروف نبوى، امام زمان خود را بشناسند و به او ايمان آورند; خواه اين امر از طريق هجرت مکانى صورت گيرد يا بدون آن، حاصل شود. کسى که امام زمان خود را بشناسد مهاجر واقعى است، زيرا هدف از هجرت که شناخت حجت خدا در زمين است براى او حاصل شده و کسانى که چنين نباشند مستضعف اند که گاه معذورند و گاه غير معذور. آنها که راه براى شناخت نداشته باشند جزء گروه اوّل اند (يعنى معذورند) و آنها که راه براى شناخت داشته باشند و عمل نکنند جزو گروه دوّم اند (يعنى غير معذورند).
3. توجه داشته باشيد که در بعضى نسخ صبحى صالح «الا» حذف شده ولى در نسخه تصحيح شده موجود است و جمله بدون «الا» معناى درستى ندارد.
موفق باشید
Sa🌿
14030918 سوریه.mp3
10.68M
و اما #سوریه...
⭕️خیلی فوری⭕️
سخنان حاج آقا #محسن_عباسی_ولدی دربارۀ تحولات اخیر سوریه
حتما گوش کنید و منتشر کنید.
@abbasivaladi
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز دوشنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۹/۱۹
شرح خطبه ۱۸۹- آیت الله مکارم ،دشتی
ترجمه و شرح خطبه 189 نهج البلاغه؛ بخش دوم: هجرت و مهاجر واقعى
پیام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج7، ص: 288-284
💢«مستضعف» در قرآن و روايات اسلامى به دو معنا اطلاق شده : کسانى که از
نظر زندگى مادى در فشارند; مانند آنچه در آيه پنج سوره قصص آمده، مى فرمايد: «(وَنُرِيدُ أَنْ نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِى الاَْرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ) ; ما مى خواهيم بر مستضعفان زمين منت نهيم و آنان را پيشوايان و وارثان روى زمين قرار دهيم». اين آيه اشاره اى به داستان بنى اسرائيل و فرعونيان است و اصل کلّى را در باب مستضعفان بيان دارد.
💢دوم کسانى که از نظر دينى در فشار واقع شده اند و قادر بر هجرت از محل زندگى خود نيستند; قرآن مجيد درباره آنها مى گويد: (وَمَا لَکُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِى سَبِيلِ اللهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنْکَ وَلِيّاً وَاجْعَل لَّنَا مِنْ لَّدُنْکَ نَصِيراً).(4) اين آيه ناظر به مسلمانان مکه است که توانايى هجرت نداشتند و مشرکان به آنها اجازه نمى دادند مراسم دينى خود را آزادانه انجام دهند. قرآن مسلمانان مدينه را تشويق به نجات آنها از چنگال مشرکان مى کند و نام مستضعف بر آنها مى نهد.
💢گاه اين واژه در روايات معناى سومى نيز دارد و آن کسى است که توانايى بر تحقيق از حقّ و شناخت آن را ندارد; خواه بر اثر ضعف فکرى باشد يا عدم دسترسى به منابع تحقيق. در روايتى از امام باقر(عليه السلام) مى خوانيم که از آن حضرت درباره مستضعف سؤال کردند، فرمود: «هُوَ الَّذى لا يَهْتَدى حيلَةً إلَى الْکُفْرِ فَيَکْفُرُ وَ لا يَهْتَدى سَبيلا إلى الإيمانِ، لا يَسْتَطيعُ أنْ يُؤْمِنَ وَ لا يَسْتَطيعُ أَنْ يَکْفُرَ ; مستضعف کسى ا ست که راهى بر شناخت کفر و ايمان ندارد; نه مى تواند ايمان را اختيار کند و نه مى تواند کفر را بپذيرد».(5)
💢منظور امام(عليه السلام) در خطبه بالا همين معناى سوم است.
4. نساء، آيه 75.
5. الکافى، جلد 2، صفحه 404، باب
موفق باشید
Sa🌿