حجت الاسلام فرحزاد 9-1-403.mp3
23.61M
#سخنرانی
📝موضوع: ویژگی مومنین
🎤حجت الاسلام #استاد_فرحزاد
📆۹ فروردین 1403
🕌 حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله
🌻|↫#امام_حسن #رمضان
کانال
صوتهای دلنشین
هدیه به چهارده معصوم
@delneshinha
🍀💛🍀🧡🍀💛
بسمه تعالی شانه
شرح مراتب نفس اماره
قسمت ۲۳
«يَا يَحْيَىٰ خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا» (مریم/۱۲) بعضی افراد هستند که حق متعال حقایق را در باطن آنها القا میکند و آنان نیز آن را به خوبی دریافت میکنند. ممکن است اینها به ظاهر کودک باشند اما باطنشان بتواند پذیرای حقایق الهی و قرآن باشد. همچنین ممکن است این افراد پیر باشند ولی باطنشان هنوز استعداد پذیرفتن حقایق را حفظ کرده باشد. اینها ولی الهی هستند. در این بخش «لا فارض» این دو قسم مدنظر نیستند. فارض کسی است که یک عمر هشتاد ساله را در راه غیرخدا صرف کرده باشد. این شخص دیگر نمیتواند با نفس اماره خودش بجنگد.
در ادامهی توصیف ویژگیهای آن گاو، خداوند متعال میفرماید: «وَ لا بِکْرُ». برای انسانی که هنوز کودک است و استعدادهایش شکوفا نشده است، نمیتوان تکلیفی مقرر کرد؛ از نوجوان چهارده ساله که نمیشود توقع مبارزه با نفس داشت، البته باید استثنائات را کنار بگذاریم. در هر عصری هم استثناء وجود دارد که مورد بحث ما نیستند. نه پیر و نه خیلی جوان بلکه باید بین این دو باشد. «عَوَانٌ بَيْنَ ذَٰلِكَ». میگویند اگر انسان در مسیر حق متعال درست قدم بردارد، در چهل سالگی او عَوَانٌ بَيْنَ ذَٰلِكَ میشود لذا داریم که چهل سالگی خیلی مهم است. «إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَىٰ وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ» (احقاف/۱۵) چهل سالگی مرتبهای است که قوای انسان به اوج خودش میرسد. ما باید تا چهل سالگی سر نفس اماره خود را ببریم. اگر تا چهل سالگی این کار را کردیم که هیچ، در غیر این صورت دیگر کنترل این نفس سخت است. انسانی که چهل سال هر طور دلش میخواسته زندگی کرده است، تغییر این عادات و ملکات دیگر برایش خیلی سخت است.
«قَالُوا ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لَّنَا مَا لَوْنُهَا قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ صَفْرَاءُ فَاقِعٌ لَّوْنُهَا تَسُرُّ النَّاظِرِينَ» (بقره/۶۹) باز هم با این توضیحات بنیاسرائیل متوجه نشدند و از رنگ گاو سوال کردند. خدا پاسخ میدهد که رنگ این گاوِ نفس، زرد روشنی است که وقتی کسی به آن مینگرد مسرور میشود. یعنی چه که با دیدن این نفسی که باید در راه خدا ذبح شود انسان مسرور میشود؟ رنگ جسم سیاه است و بهرهای از نور عقلانیت ندارد لذا این دنیا پایینترین و سیاهترین مرتبه از عالم وجود است اما نور عقل سفید است. در روایت داریم که پیغمبر صلی الله علیه و آله در شب نیمه شعبان به سجده رفت و فرمود: «اللَهُمَّ سَجَدَ لَكَ سَوَادِى وَ خَيَالِى وَ بَيَاضِى». حضرت سجده کرده و میگوید خدایا سواد یا سیاهی من یعنی همین جسم مادی من، خیال من و بیاض یا سفیدی من یعنی عقل من بر تو سجده میکنند. بین سیاهی و سفیدی چه رنگی است؟ سرخ. جناب سهروردی کتابی نوشته به نام عقل سرخ. عقل سرخ اینجا به مراتب برزخی انسان یعنی نفس او اشاره میکند. نفس انسان برزخ بین جسم و عقل ماست. از عقل ساقط که وهم و خیال است به عقل سرخ تعبیر کرده است اما قرآن در آیهی مذکور از نفس به عنوان عقل سرخ یاد نمیکند بلکه آن را زرد رنگ توصیف میکند، آن هم زرد روشن. اگر نفس ما هنوز سرخ باشد که ذبحش کار بسیار مشکلی است. آن مقام، مقام حیوانیت صرف است. آن نفسی زرد است که تمایل به روحانیت و عقل دارد. یعنی رو به سوی عالم باطن دارد، این نفس را امید ذبح شدن هست...
ادامه دارد
التماس دعا
صادقزاده
19.mp3
4.08M
࿐᪥•💞﷽💞•᪥࿐
@ghoran_tasviri_akhlagh
#قرآنتصویری
࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐
💠تند خوانی جزء نوزدهم🌸
🎙استاد معتز آقایی🌸
تقدیم به ساحت مقدس امام عصر ارواحنا فداه❤️
🌹دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان🌹
🍀بسم الله الرحمن الرحیم🍀
اللهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَكاتِهِ وسَهّلْ سَبیلی الى خَیْراتِهِ ولا تَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ یا هادیاً الى الحَقّ المُبین.
خدایا زیاد بگردان در آن بهره مرا از بركاتش وآسان كن راه مرا به سوى خیرهایش و محروم نكن ما را از پذیرفتن نیكیهایش اى راهنماى به سوى حـق آشكار .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
࿐᪥•💞﷽💞•᪥࿐
@ghoran_tasviri_akhlagh
جانِ گرگان و سگان از هم جداست
متّحد، جان های شیران خداست
(ایجاد دوستی عادلانه)
🌸ایجاد نزاع و درگیری میان مؤمنان، یک جرقّه است نه یک جریان،موقّتی است نه دائمی. «اقْتَتَلُوا» نشان از پدید آمدن نزاع است، نه دوام آن وگرنه می فرمود:«یقتتلون»
🌼اگر یکی از دو گروه درگیر، یاغی گری کرد، امّت اسلامی باید بر ضدّ او بسیج شود. فَإِنْ بَغَتْ/فَقاتِلُوا الَّتِی تَبْغِی
🌸برای برقراری امنیّت و عدالت، حتّی اگر لازم شد باید مسلمانان یاغی کشته شوند.آری، خون یاغی ارزش ندارد.فَإِنْ بَغَتْ/ فَقاتِلُوا
🌼در برابر خشونت باید خشونت به خرج داد. فَإِنْ بَغَتْ/ فَقاتِلُوا
🌸مدّت مبارزه تا زمان رسیدن به هدف است، «حَتّی تَفِیءَ إِلی أَمْرِ اللّهِ» و ساعت،ماه و تاریخ خاصّی ندارد
🌼در مبارزات اسلامی، هدفهای شخصی، قومی،حزبی، یا انتقام، خودنمائی و گرفتن زهر چشم از دیگران مطرح نیست، بلکه هدف، برگشتن یاغی به راه خداست. «حَتّی تَفِیءَ إِلی أَمْرِ اللّهِ»
🌸صلحی ارزش دارد که حقّ به صاحبش برسد، وگرنه سازش ذلّت بار،مرگ آفرین و تحمیلی است. اصلحوا.و اقسطوا
🌼 صلح دادن دو طرف جنگ بدون برقراری عدالت، محبوب خداوند نیست
رابطه برادری، در گرو ایمان است.(مسائل اقتصادی،سیاسی،نژادی، جغرافیایی،تاریخی و...نمی تواند در مردم روح برادری به وجود آورد.) «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَهٌ»
🌸جلوگیری از نزاع و اقدام برای اصلاح و برقراری صلح، وظیفه ی همه است، نه گروهی خاص. «فَأَصْلِحُوا»
🌼 اصلاح کننده نیز خود را برادر طرفین درگیر بداند. «فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ»
🔛تلاوت تصویری سوره حجرات ۹ و ۱۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چرا در بیشتر تصاویر پشت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به ماست؟
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
در جوشن كبير يک عبارتی هست كه مىگوييم: "يا كَريمَ الصَّفْح"
معنای آن خيلى جالبه؛
یک وقتی یک کسی تو رو میبخشه اما یادش نمیره که فلان خطا رو کردی و همیشه یهجوری نگات میکنه که تو میفهمی هنوز یادش نرفته! یهجورایی انگار که سابقهی بدت رو مدام به یادت میاره ...!
ولی یک وقتی، یک کسی تو رو میبخشه و یکطوری فراموش میکنه انگار نه انگار که تو خطایی رو مرتکب شدی، اصلا هم به روت نمیاره؛
به این نوع بخشش میگن صَفح.
و خدای ما اینگونه است ...
یا کریم الصفح
بسمه تعالی شانه
شرح لیلةالقدر
قسمت ۶
حضرت بقیةاللهالاعظم(عج) هم فرد است. صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ الشَّرِیدُ الطَّرِیدُ الْفَرِیدُ الْوَحِیدُ. پیرامون او اولیاء الهی بسیارند. ابدال، اوتاد، صلحا، نقبا، نجبا. ایشان شیرمردان در عالم اند و در خدمت آقا هستند اما این الشَّرِیدُ الطَّرِیدُ الْفَرِیدُ الْوَحِیدُ معنایی دیگر دارد. این همه شنیدهاید که در محضر او اولیاء و بزرگانی هستند، جوانانی و پیرانی، مردان خدا واوتاد و ابدالی خادم درگاهش اند، اما او در نظام هستی فرید و وحید است. این فردیت به رتبه خلافت اللهی او مربوط میشود نه عالم طبیعت!!! لذا چون اولین عدد فرد ۳ است، پیغمبر حکمتش را مبتنی بر ثلاث بیان میکند. حبّبَ الىَّ مِن دنياكم ثلاثٌ: النساءُ و الطّيب و جُعلت قرّةُ عينى فى الصلاةِ. نساء به معنی فلان خانم نیست، نساء اشاره به نفوس دارد که سیدة نساء العالمین نفس کلی است که جامع و مربی نفوس است. نساء! و رایحهی او. رایحهی حضرت زهرا چیست؟ رآئِحَةً طَیِّبَةً، کَاَنَّها رآئِحَةُ جَدّی رَسُولِ اللَّهِ. رایحه پیغمبر و حضرت زهرا یک رایحه است. کَاَنَّها... رایحه حضرت فاطمه زهرا خیلی شبیه رایحه پیغمبر است. منتها رایحه حضرت زهرا کنه رایحه پیغمبر و اصل این عطر است. و جُعلت قرّةُ عينى فى الصلاةِ و أنا الصلاة. صلاة ولایت است که نور چشم پیغمبر نیز ولایت است. پس من سه چیز را دوست دارم: اول زن اعنی سیدة نساء العالمین. و این زن جزء من است. فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی. زن جزء مرد است. و رایحه خوش او را که از ذات احدیت حق متعال منشعب شده است و قرّةُ عينى فى الصلاةِ نور چشم من در نماز است که ولایت امیرالمؤمنین است. لذا جزء به کلِّ خودش میل دارد. فاطمه میل به امیرالمؤمنین پیدا میکند. و همینگونه است که کل نیز به جزء خودش میل دارد. لذا در تمام حوادث روزگار، اهلبیت به مادرشان فاطمه زهرا میل پیدا میکنند. البته حضرت زهرا نسبت به ائمه اطهار جنبهی امومت و اصالت و مبدئیت دارد.
به ادامهی روایت میپردازیم. من او را در آسمان به همسری علی درآوردم و یک پنجم زمین را مهریه او قرار دادم. یعنی چه؟ یعنی امام در قسمت خشکی زمین است و در اینجا باید باشد. امام همواره در قسمت خشکی زمین است. چرا؟ چون مهر مادرش است. و نمیشود که امام در دریا باشد. امام زمان-علیهالسلام- همواره در قسمت خشکی زمین است. اصلُه قائمٌ و نسلُه دائم. تا خدا خدایی میکند باید در این قسمت یک پنجم خشکی انسان کامل باشد. و از آن دو بزودی نسل و فرزندان پاکیزهای بیرون خواهد آمد که آنان چراغ بهشت خواهند بود. حسن و حسین -علیهم السّلام- و از صلب حسین -علیهالسّلام- امامانی پدید میآیند که کشته میشوند و خوار میگردند. وای بر کشنده و خوار کننده آنها.
این روایت و روایت دیگری میفرماید برای اینکه حضرت ختمی مرتبت نطفه حضرت فاطمه زهرا را در شب ۲۳ ماه مبارک رمضان منعقد کند در غار حرا اربعین گرفت. این اربعین به چه معناست؟ اربعین نفوس مستکفی [نفوسی که ناقصاند و در مسیر استکمال اند و میخواهند کامل بشوند] مشخص است اما نفوس مکتفی [ که در مسیر استکمال نیستند بلکه در مسیر تکمیلاند، حرکتشان حرکت تکمیلی است و جنبهی نقص ندارند، حالت انتظار ندارند و کامل هستند] به چه معناست؟ نفوس مستکفی چهله و اربعین میگیرد که قوای خودش را تکمیل کند و قابلیتهای خودش را به فعلیت برساند و نواقص خویش را رفع کند. انسان کامل صاحب نفس مکتفی چرا اربعین میگیرد؟! اربعین او چه معنایی میتواند داشته باشد؟ کمااینکه میگوییم استغفار انسان کامل برای چیست که پیغمبر میفرماید، لیغان قلبی و انی لأَسْتَغْفِرُ اللَّهَ كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً. غباری بر قلب من مینشیند و من به دلیل آن غبار هفتاد مرتبه در روز استغفار میکنم. این غبار چیست؟ حضرت امام(ره) میفرمودند این غبار، غبار توجه به اسماء و صفات حسنی الهی است. چرا؟ چون اسماء و صفات حسنی الهی شئون انسان کامل اند. در آیهی قرآن میفرماید؛ ولله الاسماء الحسنی فَادْعُوهُ بِهَا معصوم(ع) در ذیل آن میفرماید که نَحنُ وَاللهِ الأسماءُ الحُسنی بَل أمثالُ العُلیاء. پس اسماءالله شأن و مخلوق انسان کامل میشوند چون نَحنُ أسماءُ الله، اسماء الله به ذات انسان کامل مضاف شده است. ما اسماء هستیم. پس آن سرّ شما چیست؟ همهی اسماءالله و همهی اسماء و صفات نظام وجود، شئون، مظاهر و مخلوقات انسان کاملاند. وقتی انسان کامل به مظاهر و مخلوقات خودش توجه میکند یعنی به مادون توجه میکند. برای انسان کامل تنزل درجه است. لذا باید استغفار کند...
ادامه دارد
التماس دعا
صادقزاده
بسمه تعالی شانه
شرح مراتب نفس اماره
قسمت ۲۴
«فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ» (توبه/۱۰۵). خدا ناظر بر اعمال ماست. «أَلَمْ يَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ» (علق/۱۴) اصلا یکی از اسماء حق متعال خبیر است. خبیر یعنی «فَإِنَّ النّاقِدَ بَصیرٌ بَصیرٌ» به این معنی که او به کوچکترین اعمال و خطورات ذهنی ما آگاه است. علاوه بر خداوند متعال رسول او یعنی امام زمان او نیز آگاه هست. علاه بر این، مؤمنین که همین اولیاء الهی هستند نیز آگاهند. اولیاء الهی کسانی هستند که تور پهن کردهاند و ناظر هستند. اگر ببینند نفس کسی هنوز رو به سوی عقلانیت دارد خوشحال میشوند. این نفس «تَسُرُّ النَّاظِرِينَ» است که ائمه سلام الله علیهم و اولیاء الهی با نگریستن به آن مسرور میشوند. نفسی که اینگونه است امید به ذبح کردن و نجات دادنش وجود دارد.
در مسلخ عشق جز نکو را نشکند
روبه صفتان زشتخو را نکشند
لذا در کربلا میبینیم که جناب حر که نفسش رو به سوی عقل دارد، ذبح میشود. وقتی که امام حسین علیه السلام هنگام نماز خواندن به حر میگوید که تو با سپاه خود نماز بخوان و من با سپاه خودم، جناب حر که هنوز نفسش رو به سوی عقل کل دارد با اباعبدالله نماز میخواند. این نشان میدهد که این نفس مستعد ذبح شدن است. لذا در کربلا وقتی امام حسین علیه السلام حر را میدیدند مسرور میشدند چون این نفس تَسُرُّ النَّاظِرِينَ است. اولیاء خدا همین گونه هستند. وقتی کسی که نفس مستعدی دارد پیش ولی خدا میرود، ولی خدا از دیدن نفسی که قابلیت ذبح شدن دارد خوشحال میشود و ذبحش میکند. ولی خدا ذابحی است که وقتی شما را ذبح میکند اصلا متوجه آن نمیشوید. لذا یکی از راههای کشتن نفس آن است که انسان خودش را به یک پیر برساند. شکل اتم آن شرکت در مجالس اهلبیت علیهمالسلام است. اولیاء الهی مقید هستند و جلوهای از جلوات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف میباشند.
گر دست نمیدهد وصالش
دست من و دامن خیالش
ما که توفیق نداریم خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف برسیم، خدمت دوستان حضرت میرسیم. وقتی شما در کنار پیر نشستید؛ آن پیر به وجود و نور خودش تو را ذبح میکند. دست به باطنت میکشد و اصلاحت میکند. وقتی خدمت حاج آقای دولابی میرسیدیم میفرمود وقتی شما وارد جلسه میشوید من نفس شما را ورق میزنم و به وفق نفس شما حرف میزنم. ولیّ خدا مثل آب کر است و نجاسات اگر در معرض آب کر قرار بگیرد پاک میشود. او نیز طاهر است و طهارت میبخشد.
ادامه دارد
التماس دعا
صادقزاده
#مولاجانم
🍃چه شود که نازنینا، رُخ خود به من نمائی
به تبسّمی، نگاهی،گرهی ز دل گشائی...
🍃به کدام واژه جویم، صفت لطیف عشقت
که تو پاک تر از آنی که درون واژه آیی...
#امام_زمان
تعجیل در فرج مولایمان صلوات
#شبتونمهدوی🌙
20.mp3
4.01M
࿐᪥•💞﷽💞•᪥࿐
@ghoran_tasviri_akhlagh
#قرآنتصویری
࿐჻ᭂ❣🌸❣჻ᭂ࿐
💠تند خوانی جزء نوزدهم🌸
🎙استاد معتز آقایی🌸
تقدیم به ساحت مقدس امام عصر ارواحنا فداه❤️
12_20_Ghaseme_Musavi(Vijeye_Mah_Ramazan)_(www.rasekhoon.net).mp3
688.9K
♻️ دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان♻️
🎤استاد #موسوی_قهار
بسم الله الرحمن الرحیم
✨اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ
واغْلِقْ عَنّی فیهِ أبوابَ النّیرانِ
وَ وَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ
یا مُنَزّلِ السّکینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین.
✅خدایا بگشا برایم در آن درهاى بهشت
و ببند برایم درهاى آتش دوزخ را
و توفیقم ده در آن براى تلاوت قرآن
اى نازل کننده آرامش در دلهاى مؤمنان.
#ادعیه_روزانه_ماه_رمضان
کانال
صوتهای دلنشین
هدیه به چهارده معصوم علیهمالسلام
🍀🖤🍀🖤🍀🖤
🔰 بیستم) فواید پاداش اخروی
🔶 مجموعه لوح #نکات_ناب_قرآنی برشی از تفسیر #حجت_الاسلام_راجی در مسجد امام رضا علیه السلام دانشگاه فردوسی مشهد
🔷 هر روز یک موضوع، در #ماه_مبارک_رمضان
______________________
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
💠 کانال تفسیر قرآن
🆔 @soada_ir
🆔 @soada_tafsir