.
❇️ اشرافی گری دولتی دردی جانکاه ❇️
✍ پورخردمند
⚫️ در آسیب شناسی انقلابها ؛ نظریه ای وجود دارد تحت عنوان ترمیدور ( بمعنای بازگشت به نقطه صفر ) بر اساس آن ؛ هر چه انقلابها از آرمان خود دورتر شوند به همان میزان به ترمیدور نزدیک تر می شوند .
✅ علیرغم اینکه انقلابهای بزرگ جهان مثل انقلاب کبیر فرانسه به ترمیدور رسیدند انقلاب اسلامی علیرغم مواجهه با چالشهای داخلی و خارجی خوشبختانه به ترمیدور نرسیده اما سوگمندانه باید گفت برخی علایم آن دیده شده که باید چاره اندیشی گردد و گر نه خطر تهدید جدی ست .
لوسین بای اندیشمند غربی در نظریه خود تحت عنوان توالی بحرانها به پنج بحران پیش روی جوامع در حال گذار در رسیدن به توسعه سیاسی اشاره میکند :
1⃣ بحران هویت
2⃣ بحران توزیع
3⃣ بحران مشارکت
4⃣ بحران مشروعیت
5⃣ بحران نفوذ
نکته حائز اهمیت این که همه این بحرانها مثل حلقه های زنجیر به هم وصل هستند و وجود یک بحران در سپهر سیاسی یک کشور ؛ بحرانهای دیگر را هم بوجود می آورد .
از میان همه چالشهای موجود و با در نظر گرفتن بحرانهای پیش گفته که هر کدام دلایل خاص خود را دارد ؛ با استفاده از سخن حکیمانه رهبری در بیانیه گام دوم که می فرمایند « اگر در برهه هایی در مردم دلزدگی بوجود بیاید بخاطر دوری مسئولان از ارزشهای دینی ست » و با نگاه به تجارب تاریخی ؛ بنظر نگارنده مهمترین آفتی که نظام اسلامی را تهدید میکند « اشرافی گری مسئولان است » اگر چنانچه کسی زندگی اشرافی داشته باشد محل مناقشه نیست اما به چنین کسی نباید مسئولیت داد چرا که این طبقه از جنس مردم نیستند و برای همین نمیتوانند درد مردم را بفهمند و درک کنند اینان مردم را کوتوله می بینند و نگاه تحقیر آمیزی دارند . اینان همواره در مقابل مهمترین فلسفه حکومت که همانا برقراری عدالت است سنگ اندازی می کنند ؛ کسانی که مار خوردند و اژدها شدند عدالت را بر نمی تابند . اشرافی گری پدیده شومی ست و آنگاه که با قدرت سیاسی عجین گردد درد جانکاه می شود . شکاف طبقاتی تا حدی اجتناب ناپذیر است اما آنگاه که دره عمیق شکل گرفت بحران خود نمایی میکند . بی انصافی ست اگر تصور کنیم همه مسئولان زندگی و روحیه اشرافی دارند اما مسئولین اشرافی حتی اگر کم هم باشند دمل چرکینی هستند که همه جا را متعفن می کنند . زالو صفتانی که هنرشان تنها در مکیدن خون انسانهایی ست که جرمشان این است که خون دل می خورند و حیایی دارند .
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
❇️ خوش شانسم و بد شانسم ❇️
✍ پورخردمند
جان من بخوان آخر قصه بنفع من و توست
⚫️ رئیس سازمان رسانه ملی اعلام کرد افزایش مشارکت مردمی و داغ کردن تنور انتخابات از وظایف ذاتی این سازمان میباشد برای نیل به همین هدف نامزدهای انتخاباتی می توانند بمدت 20 دقیقه از طریق شبکه های استانی گفتگوی تبلیغاتی داشته باشند .
✅ بادا بادا مبارک بادا ایشاللا مبارک بادا !!!
دست مریزاد رئیس التلویزیون الممالک !!
بقول شیخ علی برکت الله که روزگاری گفته اونچنون رونق اقتصادی ایجاد کنم که مردم اصلا به این یارانه احتیاجی نداشته باشند و البته الحق و الانصاف بیشتر از قولی که داده بود عمل کرد بطوریکه امروز مشاهده و ملاحظه می فرماییم که این یارانه ها در نظر مردم هیچ و پوچ است .
جناب جبلی الدوله !!! شما هم اونچنون تنور انتخابات را داغ کردی که رعایای این ملک ایضا ممالک دیگر در هوای برف و باران احساس کمبود سوخت نکرده و به گرمی و داغی تنور انتخابات ؛ زمستان سرد را البته با یک فنجان چای داغ دبش پشت سر خواهند گذاشت اونچنون که داغ پشیمانی بر پیشانی زمستان نقش بندد که دیگر هوس نکند تن آدمیان را بلرزاند .
✅ الغرض ! همسایه سراپا تقصیر ما که تصادفا تشابه اسمی هم با من داره و یکی از نامزدهای ازدواجاتی ؛ ببخشید انتخاباتی ست میگفت خوشحال و سر حال رفتم ثبت نام کنم تا در جعبه جادویی بمدت ۲۰ دقیقه مردم چشم انتظار را به فیض اکمل برسانم چون یکی از سئوالات نکیر و منکر از خلایق هم همین خواهد بود که آیا سخنان گهر بار نامزد المله را از قاب تلویزیون شنیدی ؟ وای بحالشان اگر بگویند نه ؛ عذاب دردناکی در انتظارشان خواهد بود .
اما اما بقول مداحان عزیز که می گویند این روضه را نخواندم مگر بخاطر این بیت ؛ همسایه ما هم این قصه رو تعریف نکرد مگر بخاطر این عبارت :
هزینه گفتگوی تلویزیونی
1/000/000/000 ریال ل ل ل ل . نگاه عمیقی به تعداد صفرها انداختم از تبریز و بستان آباد و سراب و اردبیل گذشتم و آخرین صفر را در گردنه حیران یافتم و انگشت حیران بر دهان .
✅ میگفت از یک جهت شانس آوردم و خدا را صد هزار مرتبه شکر گفتم که خوشبختانه حضور در تلویزیون اجباری نیست و گر نه خانه خراب می شدم ممنون از لطف و محبتتون اما از یک جهت هم بد شانس هستم یعنی اگر رد صلاحیت می شدم و بعداً صلاحیتم تایید میشد دیگه نیازی به تبلیغات و اینهمه هزینه نداشتم ؛ آخه رد صلاحیت اولیه بد جوری آورده داره ؛ دلیلش رو نپرس که نمیگم .
✅ از 290 نماینده مجلس فعلی 275 نفر مجددا ثبت نام کردهاند لذا همسایه همنام ما در راستای صرفه جویی در وقت و کاهش هزینه ها پیشنهاد میکند مجلس دوازدهم با همین ترکیب مجلس فعلی چهار سال دیگر به حیات پر بارش ادامه دهد ؛ اگر موافقید صلوات بفرستید .
« اللهم صل علی محمد و آل محمد »
https://eitaa.com/ghotbnama1
✍ م . همت زاده
و امشب لیله الرغائب است ...
زمزمههای دعا و نیاز میپیچد:
یکی دست به دعا میبرد بهر دخترک بیمارش،
مادری اشک میریزد برای سالم به دنیا آمدن فرزندش،
آن طرفتر پدری با التماس، خوشبختی فرزندانش را خواستار است.
پسری راز و نیاز میکند و خواهان قبولی در کنکور است.
از خدایی با این عظمت که حاجت میخواهی کم نخواه...
میان ظلمت دنیایمان، ظهور نور را بخواه و طلوع عدالت را...
و یادت نرود این سخن امام باقر(ع) را که فرمود: « دعا، مُقدّراتِ حتمیِ خدا را تغییر میدهد »
یابن الحسن!
به دنیاگیر شدنمان نگاه نکن!
به این در و آن در زدن ها و خود فراموشیهایمان نگاه نکن!
شاید درگیر مشغلههای دنیا شدن باعث شود که خودمان را فراموش کنیم، اما محال است که تو را فراموش کنیم.
گرچه در این آشفته بازارِ دنیای آخرالزمان، حیران و سرگردانیم، اما هنوز هم، اول و آخر دعاهایمان تویی
و اگر از مهمترین آرزویمان بپرسند، بی درنگ نام و یاد تو بر دل و زبانمان جاری میشود. درست مثل امشب که رسیدن به ایام ظهور تو را از خدا می خواهیم.
آرزویی که با برآورده شدنش، دیگر آرزوی تحقق نیافتهای باقی نمیماند.
گفتم آرزو!
آرزو، اشتیاق، امید، انتظار، تمنّا، خواست، خواهش، رغبت، مراد...
همهٔ این واژهها تو را فریاد میزنند.
امشب، شب فریادِ بیصدای این واژههاست برای برگشتن تو و برای داشتنت.
یا ایهاالعزیز! برگرد و ما را از سنگینی این واژهها که سالیانیست بر روح و جانمان سایه انداخته است نجات بده.
گفته بودم چو بیایی غم دل با تو بگویم
چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی
https://eitaa.com/ghotbnama1
.
. ❇️ مدیران زیر خط فهم ❇️
✍ پورخردمند
◼️اولیور وندل هلمز ؛ پزشک و رمان نویس آمریکایی می گوید :
درجه ای وحشتناک تر و هولناکتر از « نفهمی »
وجود دارد و آن «بدفهمی » می باشد .نفهمی را با آموزش میتوان درمان کرد اما بد فهمی علاج ناپذیر است.
در عالم حکمرانی دسته ای از سیاستمداران هستند که از نفهمی به بد فهمی کوچ کرده اند و برای همین ؛ عرصه را هم برای خود و هم برای مردم تیره و تار می کنند لذا این قبیل سیاستمداران را که در اصل سیاست باز هستند مثل پوشک بچه ؛ زود به زود باید عوض کرد و البته هر دو به یک دلیل کاملا مشخص. بالاترین فقر ؛ فقر فرهنگی ست که البته بد دردی ست. دعا میکنیم هیچ بنی بشری به این مرض مبتلا نشود.
در آستانه انتخابات سرنوشت ساز هستیم باید سطح آگاهی و هوشیاری خود را به درجه ای از عقلانیت برسانیم که از یک سوراخ ؛ دوباره و چند باره گزیده نشویم .برای اینکه حافظه تاریخی یاری مان کند فقط به چند نمونه از این نوع سیاست ورزی خانمان سوز اشاره میکنیم :
✅ از مردم رای میگیرند اما خرشان که از پل گذشت پشت به مردم و بعضا رو به دشمن می کنند و برنامه کارشان را با کارتابل کاخ سفید تنظیم می کنند.
✅ همنوا با دشمن مدعی مهندسی انتخابات و بی ارزش بودن آرای مردم هستند اما همزمان از میزان مشارکت پایین شکوه میکنند.
✅ همایش حمایت از کالای ایرانی برگزار می کنند اما با لباس های برند خارجی در آن حضور می یابند.
✅ اندیشمندان و نخبگان را تشویق به ماندن در کشور و خدمت به مردم میکنند اما فرزندان خودشان در آنسوی اقیانوسها زندگی می کنند .
✅ ادعا می کنند در شرایط دفاع مقدس اقتصادی هستیم اما در وسط میدان نیستند و اقتصاد برون زا را به اقتصاد درونزا ترجیح می دهند .
✅ مردم را دعوت به سرمایه گذاری در بازار بورس می کنند اما فقط لباس قرمز را برازنده تن این بازار می دانند .
✅ دستورالعملهای رفع موانع صادرات می نویسند اما با افزایش بی رویه واردات موافقت می کنند .
✅ از جمهوریت دم می زنند اما بوقتش آنرا به پای دیکتاتوری ذبح می کنند.
✅ به وقت انتخابات دو قطبی سازی های رنگارنگ غیر واقعی تولید می کنند اما بعد از به قدرت رسیدن ؛ کوچکترین انتقاد را وحدت شکنی و چند صدایی می خوانند .
✅ به وقت سخن از آرمانها می گویند اما بوقت عمل در سیاست خارجی دست به آرمان زدایی می زنند .
✅ مطالبه گر و نقاد هستند به وقت رأی گرفتن اما غیر پاسخگو هستند به وقت در صدر نشستن .
✅ وقتی در قدرت هستند خود را اکثریت حاکم می دانند اما وقتی از قدرت کنار می روند با طعنه می گویند اقلیت حاکم .
✅ رقیب را به دیوار کشیدن در پیاده رو ها متهم می کنند اما بین خود و مردم دیوار میکشند .
✅ مردم را به عقلانیت دعوت می کنند اما به وقت انتخابات پوپولیست تر از خودشان پیدا نمی شود .
✅ به وقت تبلیغات از شفافیت آرا دم می زنند اما به مجلس که راه یافتند با شفافیت کامل با شفافیت آرا مخالفت می کنند .
◼️عزیزان همراه ؛ صراحتم را حمل بر جسارتم نکنید اما از واقعیت گریزینیست و در مثل هم مناقشه نیست ؛ همینجا بر خود فرض میدانیم از مدیران و کارگزاران و نمایندگان خدوم و کارآمد در همه قوا و نهادها که شمارشان هم زیاد است قدر دانی کنیم اما بعضی آدمها تاکید میکنم فقط بعضی آدمها مصداق این دو بیت شعر هستند ؛ خدا انصافت دهد شاعر ؛ چرا این شعر را گفتی ؛ ادب را جمله تو شستی ؟ :
نه فقط خر به نشان سم و افسار خر است
گر بود هیکل خر در کت و شلوار خر است
دو سه مثقال خریت ز خران چیزی نیست
آدمی هست که الحق دو سه خروار خر است
https://eitaa.com/ghotbnama1
. ❇️ منافع من یا منافع ما ؟ ❇️
✍ پورخردمند
تیم ملی ایتالیا برای رفتن به جام جهانی روسیه احتیاج به یک گل داشت، ونتورا سرمربی ایتالیا تصمیم گرفت در لحظات پایانی بازی، دِروسی هافبک دفاعی را وارد بازی کند، دستیار سرمربی به سراغ این هافبک مشهور میرود و میگوید باید خودت را آماده ورود به زمین کنی.
اما واکنش دِروسی به این تعویض جالب بود، با حالتی عصبانی به دستیار سرمربی میگوید چرا من باید به زمین بروم؟ ما که به تساوی نیاز نداریم، باید ببریم! به ونتورا بگو تمام بازیکنان میخواهند "اینسینیه" به زمین برود نه من.
دِروسی میدانست که ورودش به زمین کمکی به ایتالیا نخواهد کرد، به خاطر همین می خواهد بازیکن هجومی که میتواند به تیم کشورش کمک کند وارد بازی شود. ایتالیا به جام جهانی نرفت اما دِروسی جهانی شد، این بازیکن نشان داد که منافع ملی مهمتر از منافع فردی است، می دانست صعود ایتالیا به جام جهانی به نفع همه است که این همه شامل او هم میشود.
حالا سوالی که میشود پرسید این است که ما در ایران چند «دِروسی» داریم؟
کدام یک از مدیر های کشور ما حاضرند بخاطر انقلابی که متعلق به امام زمان و مردم است، منافع فردی خود را قربانی منافع ملی کنند؟
همه ما باید بدانیم که منافع ملی بر هر تصمیم شخصی ارجحیت دارد، پیشرفت ایران و انقلاب به نفع همه ماست...
و نظام مقتدر میتواند پرچم مقدس را بطور شایسته ای به صاحب اصلی آن برساند...
May 11
لینک گروه همراهان احمد پورخردمند در پیامرسان های زیر :
تلگرام
https://t.me/pourkheradmand
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/C5hmSItaWinL7qLhKUFy9v
اینستاگرام
https://www.instagram.com/dr.pourkheradmand?igsh=MTdxdmg0M2s3Z3hmdg==
ایتا
https://eitaa.com/ghotbnama1
سروش
https://splus.ir/pourkherdmanda
تلفن دفتر : ۳۳۳۶۰۹۴۱
ادرس : چای کنار - بعد از خیابان شهید رضا نژاد - جنب شیرینی بوغدا - ساختمان رز - طبقه ۴ .
May 11
❇️ اومده از آسمون ها ؛ بهترین بابای دنیا ❇️
✍ پورخردمند
ولادت با سعادت مولی الموحدین ؛ اسدالله غالب علی بن ابی طالب علیه السلام را خدمت عموم شیفتگان ؛ محبان و آزادگان جهان تبریک و تهنیت عرض میکنم .
سال گذشته توفیق داشتیم در همین روز در معیت عده ای از برادران و خواهران و کودکان ؛ بمناسبت ولادت حضرت مولی الموحدین علی (ع) و روز پدر ؛ در بیمارستان فجر حضور پیدا کرده و با جانبازان اعصاب و روان دیداری داشته باشیم . امسال این توفیق بدلیل شرایط جوی حاصل نشد و نتوانستیم با اسوه های ایثار و از خودگذشتگی و مردان پولادین دیداری تازه کنیم ؛ احساس کردم خالی از لطف نخواهد بود مجددا لحظات شیرین و به یادماندنی آن دیدار را مرور کنیم شاید ادای دینی کرده باشیم به مردان مرد روزگار .
آنچه که دیدم و شنیدم از طرفی از ته دل گریه کردم و خجالت زده و شرمسار از اینکه چقدر از این عزیزان غافل شده ایم و دیدار و ملاقات چند دقیقه ای را از آنها دریغ نموده و فراموششان کرده ایم . وقتی یکی از اینها با هق هق گریه گفت اصلا انتظار نداشتیم به دیدن ما دلشکستگان بیایید ؛ ذوق زده شده بود ؛ هم می خندید هم گریه میکرد ؛ آن دیگری با درد جانکاه و با حسرت میگفت نمیتوانم کنار خانواده ام باشم ؛ در این میان جانباز دیگری که به گوشه دیوار خیره شده بود حرفی نزد اما در پس نگاهش حرفهایی بود از جنس اشک و حسرت و آه و دلواپسی ؛ از جنس بی توجهی و کم کاری و بعضا خیانت برخی از مسئولان نا مسئول ؛ از کم رنگ شدن ارزشهای دینی و انقلابی و خلاصه حرفهایی از جنس ؛ ما ز یاران چشم یاری داشتیم . البته در حوزه درمان خواسته هایی هم داشتند و از کاستیها گفتند ؛ داشتم به این فکر میکردم بطور متوسط ۳۵ الی ۴۰ نفر در این آسایشگاه بستری هستند تامین هزینه های درمانی و رفاهی آنها ؛ اساس نظام هستی را بهم نمی ریزد .
آقایان مسئول ! فرمایش امام راحل را یادآوری میکنم که فرمودند نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی به فراموشی سپرده شوند ؛ این نسل را دریابیم تا پایدار بمانیم .
از طرفی از ته دل خوشحال شدم و خندیدم وقتی دیدم اغلب این راست قامتان ؛ بمب انرژی بودند ؛ راستش رفته بودیم مثلا روحیه دهیم اما حقیقتا روحیه گرفتیم و امیدوار به آینده درخشانی که دلاوران این سرزمین همچنان استوار چون کوه ؛ خروشان چون دریا ؛ ملایم چون باد بهاری ؛ لطیف چون شبنم باران ؛ جاری چون رود روان و قلبهایشان مالامال از ایمان نفس می کشند وقتی یکی گفت این دهه فجرها به ظهور منتهی خواهد شد ؛ آن دیگری گفت جانم فدای رهبر ؛ یکی گفت خدای نکرده اگر جنگی اتفاق افتاد روی من حساب کنید ؛ دیگری هم گفت نگذارید بفرموده امام ؛ انقلاب به دست نااهلان بیافتد ؛ یکی هم با تواضع گفت دعا کنید عاقبت بخیر شویم .
القصه با گل و شیرینی به استقبالشان رفتیم و کودکان معصوم سرود « اومده از آسمونها ؛ بهترین بابای دنیا » را تقدیمشان کردند و در نهایت با عکس یادگاری از یادگاران هشت سال دفاع مقدس خداحافظی کردیم .
صادقانه عرض میکنم و زبان حال همه همراهان هست که یک روز به یاد ماندنی را در کنار جانبازان عزیز ؛ سپری کردیم و روز پدر را هر چند دقایقی اندک در کنارشان بودیم و در کنارمان بودند .
https://eitaa.com/ghotbnama1