برخی دوستان دنبال یک تحلیل خوب وقابل اعتماد درخصوص برجام وتعهداتش، غربگرایان ونظراتشان، اروپائیان وبازی هایشان هستند. لطفا این تحلیل نسبتاطولانی راپیشنهادوهدیه میکنم؛
۱- هفته گذشته تحلیلهای مختلف هدفداری توسط رسانههای غربی درباره اینستکس به رسانههای غربگرای داخلی پمپاژ شد. اما در این سوی جبهه رسانهای که واقعیتهای برجام و اینستکس و اهداف جریان غربگرا را برای مردم تبیین میکنند، برخی از یک نکته مهم اساسی غفلت کردهاند و بعضا ناخواسته در دام فضاسازیهای رسانههای غربی قرار گرفتهاند. اهمیت موضوع در این است که مبنای هرگونه تحلیلی اگر غلط و یا مطالبات حداقلی باشد واقع بینانه نخواهد بود و آدرساشتباه دادن و قرارگرفتن در جنگ روانی و فضاسازیهای سیاسی– رسانهای غربی است.
۲- اولا نکته مهم این است که براساس تعهد و قولی که رئیسجمهور در سال ۹۴ و در آستانه امضا برجام و مکرر بعداز آن به مردم داد، اساسا مطالبه اصلی ملت ایران از اروپاییها اجرای تمام تعهداتشان در برجام بهطور کامل است و نه جبران خسارت خروج آمریکا از برجام و نه طرحهایی مثل اینستکس!، مخصوصا که اروپاییها نشان دادهاند اینستکس را نه در مسیر عمل به تعهدات برجامی خود و نه در جهت جبران خروج آمریکا از برجام طراحی کردهاند. آقای روحانی به مردم قول داده بود که «هیچ توافقی را امضا نمیکند، مگر اینکه تمام تحریمهای اقتصادی در همان روز لغو شوند»!. ثانیا حتی نباید مطالبه ایران از اروپاییها فروش نفت و گشایش بانکی باشد چراکه اجرای کامل تعهدات اروپاییها در برجام بهعنوان مطالبه حداکثری موضوعی فراتر از فروش نفت و مبادلات بانکی از جمله داراییهای بلوکه شده ایران و دهها تعهد دیگر است که در فصلی جدا از فصل تعهدات آمریکا در برجام ذکر شده است. ثالثا اصولا اروپاییها چه قبل از خروج آمریکا از برجام و چه بعداز آن و چه در دوران اوباما و چه در دوران ترامپ به هیچکدام از تعهداتشان عمل نکردند و بعداز اینکه آمریکا از برجام خارج شد، در جهت «به فراموشی سپردن تعهدات خود» و با هدف نگه داشتن ایران تحت فشار حداکثری برجام ادعا کردند که میخواهیم خسارت خروج آمریکا از برجام را جبران کنیم!. لذا پذیرش اینستکس یعنی تایید اینکه اروپا هیچ تعهد برجامی نداشته و ندارد!. حال با توجه به اینکه اروپاییها در سناریوی هماهنگ با آمریکا هیچ اقدام عملی برای اجرای تعهداتشان انجام ندادهاند، دولت چگونه انتظار دارد و خود اروپاییها چگونه مدعی جبران خسارت خروج آمریکا از برجام هستند؟!! و باید پاسخ داده شود که براساس کدام منطق سیاسی و دیپلماتیک و عقل سلیم ایران باید در برجام بماند و منتظر وعدههای سرخرمن مثل اینستکس باشد؟!. رابعا باید توجه داشت اروپاییها در مذاکرات سعدآباد میگفتند شما باید با آمریکا مذاکره و توافق کنید و دولت به این توصیه غربیها عمل کرد و مدعی بود باید با کدخدا ببندیم! اکنون که دولت با کدخدا مذاکره کرد و بست و بعد کدخدا هم زیر همهچیز زد، حال اروپاییها با این همه بدعهدی و معطل نگه داشتن ایران در برجام، در نفاقی هماهنگ با آمریکاییها ادعا میکنند شما که با آمریکا بسته اید چه انتظاری از ما دارید؟!!. خامسا پشتوانههای سازمان ملل متحد و قطعنامه شورای امنیت و ۱۴ بار تایید آژانس بینالمللی انرژی اتمی و امضاء پنج کشور عضو شورای امنیت، همه با هم نتوانست آمريکا و اروپاييها را متعهد به اجراي تعهداتشان کند و ضمانت اجرایی برای برجام نبود و برجام مثل آب خوردن از سوي امريکا پاره شد و از سوي اروپاييها اجرايي نشد، حالا که اينستکس که حداقل یک ضمانت اجرايي نمادين و هيچ یک از این پشتوانههای برجام را به تنهایی نیز ندارد، چگونه میتواند مایه «امیدواری کاذب» دوباره مردم بعداز برجام شود؟. بهویژه که حتی نمايندگان هفت کشور اروپايي در نشستي در پايتخت اتريش که خواستار ماندن ایران در برجام شدند، حاضر نشدند هيچ صحبتي از برقراری روابط اقتصادی با ایران و حداقل مشارکت مالي در اینستکس کنند. سادسا اینکه ادعا شود آمریکا میخواهد ایران را تحریک کند تا از برجام خارج شود و غیرذالک، همه فریبکاری و انحراف افکارعمومی از واقعیت لزوم خروج از برجام است.
۳- درخصوص ادعای اجراییشدن اينستکس: اولا اين ادعا بعداز تهديد و مهلت شصت روزه ايران به اروپا رخ داد. اين يعني اينکه مقاومت، حتی در اقدامي نمادين جواب میدهد. ثانیا به راحتي میتوان نتيجه گرفت که اگر فشارهاي جمهوري اسلامي ادامه يابد میتوان اروپاییها را مجبور به اجرای تعهداتشان و دادن امتيازات بيشتر کرد. لذا دولت نباید تحت تاثیر هیچ تحلیل غلطی از اقدامات حداقل گام به گام خود برای متوقفکردن اجرای تعهداتش در برجام و نهایتا خروج از برجام دست بردارد. ثالثا نکته مهم اينکه اروپاييها در ظاهر چنين القا ميکنند که بین ایران و آمریکا ، ايران و برجام را انتخاب کردهاند اما واقعیت اين است که اروپا با
چراغ سبز آمريکا دست به تلاش نمادین و تبلیغات در اینستکس زده است و مهلت شصت روزه و تهدید جمهوری اسلامی در متوقف کردن تعهداتش باعث عقب نشيني آمریکا و اروپاییها شده است. رابعا به نظر ميرسد آمريکا و اروپا تحت تاثیر سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا و حوادث خليج فارس چارهای جز دادن امتيازات اقتصادي به ايران برای جلوگیری از اقدامات بازدارنده بیشتر جمهوری اسلامی ندارند. خامسا آمریکا و اروپاییها در سناریوی هماهنگ خود تلاش ميکنند از یکطرف با ادعای مذاکره و از سوی دیگر با تاکتیک اینستکس از خدشهدارشدن بیشتر اعتبار بينالمللي خود جلوگيري کنند.سادسا باید نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین را «آخـرين فـرصت فریبکاری اروپاييها» تلقی کرد و امیدی به نشست این کمیسیون با حضور وزرای خارجه کشورهای باقیمانده نداشت مگر اینکه همچنان اهدافی پشت پردهای برای حفظ برجام به هر قیمتی وجود داشته باشد.
۴-اما اظهارات متناقض و شاذ برخی از مسئولان دیپلماسی کشور برای مردم قابل هضم و درک نیست. اولا این مواضع پر تناقض آقای ظریف که «اينستکس پاسخي به خواست جمهوري اسلامي ايران نيست، اما ارزشي راهبردي دارد و آمریکا فقط با بمب اتمی میتواند ایران را نابود کند»!!!، یعنی اینکه چیزی که برای ملت ایران ارزشی ندارد، برای برخی ارزش راهبردی دارد، همانگونه که برجام برای ملت نون نشد، برای برخی شد و کاسبان مذاکره و القاء سایه جنگ نگران از دستدادن قدرت و قطع منافع خود هستند. لذا تلاش دارند با خدشهدارکردن امنیت و منافع ملی ترس خود را به ملت منتقل کنند!. ثانیا بهنظر میرسد راهبردی خواندن یک تصمیم تاکتیکی اروپاییها، تلاشی برای متناظر نشاندادن آن با تصمیم راهبردی نظام در کاهش تعهدات برجامی ایران در مقابل بدعهدی اروپاییها باشد. بنابراین باید مراقب بود که کسانی ادعا نکنند. حالا که اروپاییها یک تصمیم به اصطلاح راهبردی گرفتهاند، ایران نیز میتواند در تصمیم راهبردی خود تجدیدنظر کند!. ثالثا ادعاي اينکه «نزديکترين متحدين آمريکا در حال فاصله گرفتن از اين کشور در روابط اقتصاديشان هستند»، از کسي که مدعي هنر مذاکره است و از نزديک بارها مواضع اروپاييها در همراهي با امريکا را از جمله در مذاکرات سعدآباد و برجام تجربه کرده، هم جاي تعجب دارد و هم جاي سؤال؟. اینکه هنوز برخی نمیخواهند بفهمند، اروپاييها فقط بهدنبال نگهداشتن ايران در سناریوی فشار حداکثری با برجام برای احترام گذاشتن به آمریکا هستند و لاغير، مایه تأسف است!. رابعا کسانی که هنوز به این نتیجه نرسیدند و مدعیاند منتقدان برجام هیچ استدلالی ندارند و شعار ماندن در برجام را میدهند فقط به یک سؤال از هزاران سؤال درباره برجام پاسخ دهند. جریان غربگرای برجامی که در توجیه ضرورت امضای برجام ادعا داشتند کشور هر روز از تاخیر در اجرای برجام معادل ۱۵۰ میلیون دلار هزینه ضرر میکند، اکنون پاسخ دهند چرا و به اجازه چه کسی و با چه مجوزی یک میلیون و 926 هزار میلیارد تومان (19/260/000/000/000/000 ریال) ناشی از اجرا نشدن برجام در سه سال و نیم گذشته (حدود هزار و ۲۸۰ روز) را از جیب مردم پرداخت کردید و شعار دادید؟. به قول آقای رئیسجمهور هزینه شعارهایتان را از جیب خودتان پرداخت کنید، چرا از جیب مردم شعار میدهید؟!. خامسا اینکه ترامپ در واکنش به خروج ایران از برجام ادعا کرده ایرانیها با آتش بازی نکنند، اولا بخوبی میداند مهم نیست چه کسی با آتش بازی میکند بلکه مهم این است که چه کسی آتش را در منطقه روشن میکند. ترامپ با این ادعای خود نشان داد نگران و هراسان است آتشی که روشن کرده دامن خود و متحدانش را بگیرد که در این صورت خاموش کردنش محال است. سرنگونی پهپاد آمریکا بهخوبی این فرضیه را اثبات میکند. ثانیا این واکنش تهدیدآمیز ترامپ نشان داد که بر خلاف ادعاهای آقایان روحانی و ظریف، برجام برای آمریکاییها گوهری ذیقیمت و در جهت منافع آنهاست نه اینکه چون حالا فهمیدند توافق بدی بوده و کلاه سرشان رفته، از برجام خارج شدند!
۵- برجام و طرحهایی مثل اينستکس عملاً از راهبرد اقتصادي کشور برای حل مشکلات مردم خارج و تاريخ مصرف آنها تمام شده است. لذا اروپاييها در چارچوب سناریوی آمریکاییها فقط تلاش ميکنند شاید شرايط را براي مذاکره جديدی فراهم کنند نه اينکه توافقنامه هستهاي را نجات دهند، اما ادعاي مذاکره همزمان با تهديد به نابودي در حقيقت «مذاکره براي نابودي ملت ایران» است نه براي «پيشرفت ملت ايران»!
@ghotbnama
🔹پاسخ گستاخی انگلیس اقدام متقابل است نه احضار سفیر و توئیت
واکنش دولت به توقیف نفتکش ایرانی توسط دزدان دریایی روباه پیر در شرایطی تنها به احضار سفیر و پاسخ توئیتری محدود شده که انتظار افکار عمومی این است که با اقدام متقابل و کاملا قانونی تنگه هرمز را بر نفتکشها و شناورهای انگلیس ببندد و آنها را توقیف کند.
بامداد پنجشنبه سیزدهم تیرماه، نیروی دریایی انگلیس به بهانه ممانعت از نقض تحریمهای ضد سوری اتحادیه اروپا یک نفتکش حامل 2 میلیون بشکه نفت ایران را در تنگه بینالمللی جبلالطارق توقیف کرد. این در حالی بود که دولت اسپانیا که بر سر حاکمیت بر آبهای اطراف جبلالطارق با لندن اختلاف دارد، در بیانیهای تأکید کرد که انگلیس این اقدام را به درخواست آمریکا انجام داده است. در این شرایط توقیف نفتکشها و شناورهای انگلیس در تنگه هرمز حق قانونی جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدام خصمانه انگلیس است. چراکه براساس کنوانسیون 1958 ژنو «تشخیص بیضرر بودن عبور کشتیها از آبراه نیز برعهده کشور ساحلی است.» از این رو، در حالی که انگلیس با توقیف نفتکش ایرانی اقدامی تخاصمی و علیه منافع ملی ایران انجام داده، توقیف نفتکشهای انگلیس حقی روشن و قانونی برای ایران است.
بهویژه اینکه توقیف نفتکش ایرانی تداوم استیصال آمریکا و انگلیس و همپیماناش را در برابر اقتدار مثالزدنی ایران نشان میدهد. سلسله پیروزیهای جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در برابر جبهه شر از جمله به شکست کشاندن آمریکا، غرب و ارتجاع منطقه در عراق و سوریه و یمن، موضع مقتدرانه رهبر معظم انقلاب در برابر پیغام فریبکارانه ترامپ برای مذاکره و انهدام پهپاد جاسوسی فوقپیشرفته آمریکا، بدخواهان ایران اسلامی را در موقعیت ضعف قرار داده و توقیف نفتکش ایران ناشی از عصبانیت آنها از قرار گرفتن در وضعیت درماندگی است.
توقف نفتکش انگلیسی از ترس توقیف از سوی ایران
تعلل دولت در اقدام متقابل در شرایطی است که شبکه خبری بلومبرگ خبر داده که یک نفتکش متعلق به شرکت نفت بیپی با نام «بریتیش هریتیج» به دلیل نگرانی از آنچه توقیف احتمالی توسط ایران خوانده، از حرکت به سوی تنگه هرمز خودداری کرده و متوقف شده است! بلومبرگ نوشته مقامهای ایرانی میگویند نفتکش حامل نفت ایران که توسط نیروی دریایی بریتانیا در جبلالطارق توقیف شده، «راهزنی دریایی» است و این اقدام بریتانیا «بدون پاسخ نخواهد ماند».
با این حال، واکنش دولت به اقدام گستاخانه انگلیس، تنها در احضار راب مکایر، سفیر انگلیس و پاسخ توئیتری وزیر امور خارجه محدود شده است. سفیر انگلیس در تهران روز گذشته در پی توقیف نفتکش حامل نفت ایران برای سومین بار ظرف چند روز اخیر، در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حضور یافت.
در همین حال سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما درخصوص حضور «رابرت مکایر» سفیر انگلیس در وزارت امور خارجه گفت: حضور دیروز سفیر انگلیس در وزارت امور خارجه احضار نبوده و دلیل آن پیگیری وزارت امور خارجه در موضوع پیگیری نفتکش توقیفشده ایرانی در تنگه جبلالطارق و در چارچوب دیدارهای برنامهریزیشده بوده است.
ظریف: توقیف نفتکش ایرانی، دزدی دریایی است
علاوهبر این، محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان روز گذشته به توقیف نفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبلالطارق واکنش نشان داد و ضمن اشاره تلویحی به اینکه تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه فقط شامل کشورهای اروپایی میشود، در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «ایران نه عضو اتحادیه اروپاست و نه مشمول تحریم فروش نفت اروپا (به سوریه) میشود.»
وی با لحنی کنایهآمیز درباره ادعای اتحادیه اروپا برای عدم اجرای تحریمهای فرا سرزمینی، توضیح داد: «تا جاییکه میدانستم اتحادیه اروپا ضد فراسرزمینگرایی بود.»
وزیر خارجه ایران با تأکید بر غیرقانونی بودن توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط نظامیان بریتانیایی در آبهای سرزمینی اسپانیا، گفت: «(این اقدام) که به نیابت از تیم ب انجام شد، دزدی دریایی است.»
ظریف در پایان تأکید کرد این اقدام نظامیان انگلیس «یک بدعت خطرناک است که باید همین الان پایان یابد.»
وی همچنین توئیتی از «کارل بیلت»، نخستوزیر پیشین سوئد را نقل قول کرد و نوشت: «دقیقاً»
به گزارش فارس، کارل بیلت نوشته بود: «منطق توقیف نفتکشی که عازم سوریه بود مرا قانع نمیکند. آنها به تحریمهای اتحادیه اروپا ارجاع میدهند اما ایران عضو اتحادیه اروپا نیست و اروپا اصولاً نمیتواند تحریمهای خود را به دیگران تحمیل کند. این دقیقاً همان کاری است که آمریکا میکند.»
توقیف نفتکش ایرانی در شرایطی است که اروپاییها خرید نفت از ایران و تسهیل روابط بانکی را تعهد کرده بودند. از این رو، اقدام خصمانه دزدان دریایی انگلیس، نقض آشکار برجام نیز به حساب میآید. انتظار افکار عمومی از دولت این است که در برابر گستاخی انگلیس، اقدام متقابل ان
جام دهد و عکسالعملی عبرتآموز و پشیمانکننده داشته باشد. این اقدام متقابل، مطالبه مردم و مسئولان است.
آیتالله رئیسی: به نفع انگلیس است که هر چه زودتر نفتکش ایران را رفع توقیف کند
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، دیروز در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به اقدام نیروی دریایی انگلستان به نیابت از آمریکا در توقیف نفتکش ایرانی در جبلالطارق، این امر را نقض همه قوانین و مقررات بینالمللی دانست و خاطرنشان کرد: چطور زمانی که گروه تروریستی داعش، نفت سوریه و عراق را ظالمانه تصاحب کرده بود و در همین آبراهها به راحتی حضور مییافت و جلوی چشم همین کشورها نفت قاچاق را بهصورت غیرقانونی انتقال میداد، صدایی از این کشورها شنیده نشد، اما امروز که نفتکش جمهوری اسلامی در یک اقدام قانونی و با رعایت همه قوانین بینالمللی، در جبلالطارق تردد میکند، از سوی انگلستان توقیف میشود؟
وی گفت: به نظر میرسد که انگلیسیها و اروپاییها به خوبی از دسترسیها و ظرفیتهای جمهوری اسلامی با خبر هستند و بر این اساس به نفع خودشان است که هر چه زودتر نسبت به رفع توقیف این نفتکش اقدام کنند وگرنه باید منتظر عواقب این کار باشند.
وزیر دفاع: راهزنی دریایی انگلیس بیپاسخ نمیماند
ایرنا نیز گزارش داد، امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع روز دوشنبه در مراسم تحویل شناورهای کلاس حیدر به ناوگان شناوری مرزبانی ناجا در بندرعباس ضمن تأکید بر نقش خطیر و حساس نیروی انتظامی در برقراری نظم و امنیت، گفت: توقیف نفتکش ایرانی توسط نیروی دریایی ارتش انگلیس در جبلالطارق این اقدام خلاف موازین بینالمللی بوده و یک نوع راهزنی دریایی است و جمهوری اسلامی که همواره با راهزنی دریایی قاطعانه مبارزه کرده، این نوع راهزنی دریایی را تحمل نخواهد کرد و بیپاسخ نخواهد گذارد.
حق اقدام متقابل داریم
همچنین، الهام امینزاده معاون حقوقی سابق رئیسجمهور در گفتوگو با مهر، در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس، گفت: به دلیل تأخیر انتقال محموله نفتی خسارتهای مالی به ایران وارد شده که براساس ماده ۳۶ باید پرداخت خسارتهای لازم به ایران و کشورهای مربوطه انجام شود...[همچنین] بر اساس ماده ۳۷ طرح مسئولیت باید رسماً از ایران عذرخواهی کنند.
وی گفت: مردم کشورهای مقصد و مبدأ در موضوع توقیف نفتکش ایرانی از درآمدهای نفتی منتفع میشدند اما با اقدام انگلیس، این ملتها آسیب دیدند و حرکت انگلیس نقض حقوق بشر ملتها است.
امینزاده افزود: اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی کاملاً خلاف حقوق بینالملل است و ایران میتواند از طریق مجامع بینالمللی شکایت کند؛ حتی کشورهایی که در این محموله نفتی هم ذینفع هستند میتوانند شکایت کنند.
معاون حقوقی سابق رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال «اگر سازمان ملل کوتاهی کرد و اقدامات لازم را انجام نداد از لحاظ حقوقی ایران چگونه میتواند پیگیریهای خود را ادامه دهد؟»، تأکید کرد: اگر سازمان ملل کوتاهی کند و یا درخواست خود را مطرح اما بریتانیا آن را انجام ندهد تنها کاری که ما میتوانیم بر اساس ماده ۴۹ طرح مسئولیتهای بینالمللی دولتها انجام دهیم، «اقدام متقابل» است.امینزاده اضافه کرد: در این صورت، اقدام متقابل ایران برای کشتیهایی که نفت انگلیس را به سمت خارج از تنگه هرمز حمل میکنند جایز است.
وی درباره اینکه این موضوع در کدام یک از قواعد بینالملل لحاظ شده است؟ گفت: بر اساس مواد ۴۹ تا ۵۳ طرح مسئولیت میتوان «اقدام متقابل» انجام داد. البته در اینجا باید تعریفی هم از «اقدام متقابل» ارائه دهیم
@ghotbnama
⭕️ یادش بخیر زمان شاه...!
✅ یادش_بخیر اون زمان لوله_کشی_گاز نداشتیم و توی سرما و گرما باید توی صف نفت میموندیم! باوجود این همه ذخایر گازی!
✅ یادش_بخیر روستاها خیلیشون برق و جاده نداشتن، برق شهر هم نوبتی قطع می شد!
✅ یادش_بخیر سرکوچه مخزن آب بود مادرا اونجا لباس میشستن روستاها که آب شرب نداشت.
✅ یادش_بخیر پزشک نداشتیم اونا هم که بودن اکثرا هندی و پاکستانی بودن، واسه کوچکترین بیماری باید میرفتی تهران! یا حتما پول داشتی تا بری خارج!
✅ یادش_بخیر توی کوچه یکی دوتا خانواده تلویزیون داشتن قبلتر که رادیو داشتن نشان لاکچری بودن بود.
✅ یادش_بخیر توی محله مون چندتا خونواده فقط تلفن داشتن هرکی کار داشت خونه همسایه زنگ میزد!
✅ یادش_بخیر حموم نداشتیم یا روی شعله آب گرم میکردیم! آخه حموم واسه پولدارا بود ما باید میرفتیم حموم عمومی اونم خزینه داشت!
✅ یادش_بخیر ماشین کم بود، توی روز فقط یه مینی بوس از روستا بود به شهر. شهری ها هم خیلی ها ماشین نداشتن.
✅ یادش_بخیر بیش از ۴۶ درصد جامعه حتی سواد خوندن و نوشتن نداشتن
✅ یادش_بخیر چون ماما و بیمارستان کم بود خیلی از بچه ها سر زا میمردن
✅ یادش_بخیر پایین شهر با حلب های روغن خونه میساختن، معروف بود به حلبی آباد...
✅ یادش_بخیر رضاخان بزور زمینهای گیلان، مازندران، گلستان و خراسان رو گرفته بود.
✅ یادش_بخیر آمریکایی ها توی تهران بار و دیسکو داشتن و واسه عشق و حال دخترای ما رو میبردن
✅ یادش_بخیر توی کاباره به دخترا پول میدادن تا لخت برقصن تا از قِر کمرشون مردا کیف کنن، قمار کنن و عرق بخورن
✅ یادش_بخیر بحرین استان سیزدهم ایران رو با اون همه نفت و گاز به اجبار انگلیسا دادیم رفت!
✅ یادش_بخیر ساواک، شکنجه، اعدامها، زندانهایی که ساختیم، شکنجه گاه کمیته مشترک ضدخرابکاری...
✅ یادش_بخیر کشتار ۱۵ خرداد، قتل عام پیشوا ورامین، رگبار میدان ژاله، کشتار زنجان و تبریز...
✅ یادش_بخیر حکومت نظامی از ساعت ۵ عصر تا ۶ صبح فردا هیچ کس حق بیرون اومدن نداشت.
✅ یادش_بخیر کارهای دربار و اشرف، جنایت اسدالله علم و شعبان بی مخ و اشرف چهارچشم و پری بلنده
✅ یادش_بخیر انتخاباتها که با زور ارتش از قبل تعیین میشدن، سناتورهایی که شاه خودش انتخاب میکرد.
❌آره یادش_بخیر یه روزی شبکه_منوتو از اینا برامون میگه! بشین تا بگه!!!
@ghotbnama
12.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند سناریو
🔸نفس های آخر تروریست های فرتوت گروهک منافقین
در این مستند برای اولین درباره اطلاعاتی تازه از زندگی مریم و مسعود رجوی و تعامل منافقین و غرب و نقش آنها در حادثه انفجار بندر فجیره منتشر شده است
@ghotbnama
🔴 انگلیسی ها رسماً اعلام کنند که برده آمریکا هستند‼️
🔻 #ظریف:
🔹توجیهات انگلیسیها در ارتباط با توقیف نفتکش، بچگانه و مضحک است.
🔹انگلیسیها رسما اعلام کنند که برده آمریکا هستند و دستورات این کشور را اجرا میکنند.
🔹ترامپ این محبت انگلیسیها را با کودن و احمق خواندن نخستوزیر انگلیس و سفیر لندن در واشنگتن پاسخ داد.
@ghotbnama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراف ارتشبد قرهباغی وزیر کشور کابینه ازهاری در جلسه شورای امنیت ملی پیرامون کشتار مسجد گوهرشاد
🔹در همین مسجد گوهرشاد مشهد ۳۵۰ نفر را به مسلسل بستند.
@ghotbnama
🔴 عبور از #روحانی ....‼️
🔻یک پایگاه اینترنتی نزدیک به جریان اصلاحات در تحلیلی به رئیسجمهور پیشنهاد میدهد #استعفا دهد؛
🔹« #عصر_ایران » با تأکید بر اینکه برخی آدمها برای مقطعی مناسب هستند و بعد از مدت دیگر جواب نمیدهند و باید جای خود را به دیگری بدهند، مینویسد: « حسن روحانی شانسی برای اداره کشور از طریق مذاکره و گفتوگو با طرفهای مقابل ندارد. آمریکا حرف خود را میزند. اروپا منفعل است و دقیقاً نمیداند در مقابل ایران و آمریکا چه باید بکند، عربستان و اسرائیل هم تا آنجایی که میتوانند در حال موش دواندن در این فضا هستند. فضای روحانی، فضای مذاکره است و الان دیگر استراتژیهای او جواب نمیدهد و کشور در حالت سکون مانده است. فضای جدید سیاست جهانی شاید احتیاج به #آدم_تازه_ای داشته باشد.»
🔸این پایگاه در ادامه می نویسد: «روحانی میتواند به عنوان اولین رئيسجمهور #مستعفی ایران شناخته شود. ایران احتیاج به دولتی دارد که بتواند گلیم خود را در شرایط فعلی از آب بیرون بیاورد.»
🔹اما سؤال اینجاست که چرا رسانهای که در دوران انتخابات از حامیان سرسخت آقای روحانی بوده است، حالا باید به وی توصیه کند که از قدرت کنار برود! اگرچه برای این پرسش پاسخهای متفاوتی میتوان فرض کرد؛ اما به احتمال بسیار زیاد دلیل اصلی را باید در #فرار از پاسخگویی و نزدیک شدن به #انتخابات مجلس یازدهم جستوجو کرد!
🔸 گویا طرح عبور از روحانی که بارها در فضای غیررسمی و شبکههای اجتماعی، برخی چهرههای اصلاحطلب از آن سخن گفتند، آرام آرام در حال وارد شدن به ادبیات رسمی و رسانههای شناسنامهدار و معتبر این جریان است!
@ghotbnama