پاسخ کسانی (مردمی یامسولین )که هنوز چشمشان به دست غرب بویژه آمریکاست!
واقعاازاین شفاف ترکجا گیرمیاد؟
آیاآمریکا دروین تضمینی به ما می دهد که دولت بعدی خارج نشود وزیرمیز نزند؟!
که ما همه چیز راتعطیل کنیم؟
پاسخ صریح؛ تد کروز: هر توافقی که معاهده نباشد، دولت بعد آن را پاره خواهد کرد
🔹سناتور جمهوریخواه تندروی آمریکایی در واکنش به درخواست تضمین ایران درباره عدم خروج دوباره واشنگتن از برجام، مدعی شد این فقط یک راه دارد؛ بایدن توافق هستهای ایران را بهعنوان معاهده (به کنگره) ارائه کند که این کار را نخواهد کرد زیرا میدانند مخالفت حداکثری دو حزبی وجود دارد.
🔹هر توافقی که به شکل معاهده نباشد، در دولت بعدی آمریکا پاره خواهد شد.
@ghotbnama
18.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای تغییرحالمان که واقعا همه مانیازداریم.
التماس دعا
@ghotbnama
🔴🆕تحولات جدید افغانستان را چگونه تحلیل کنیم
آیا ایران به حکومت طالبان در افغانستان راضی شده؟!
طی روزهای اخیر با تصرف اکثر مناطق افغانستان توسط طالبان، موضوعات متعددی درباره ماهیت این گروه و همچنین نحوه مواجه فعلی ایران با آن در افکار عمومی دوباره زنده شده است. مواضع و تجربه ایران در بیست سال اخیر در مواجه با طالبان با فراز و نشیبهای روبه رو بوده و در این روزها به سوژه بسیاری از کاربران فضای مجازی تبدیل شده که از داعشی بودن طالبان تا رضایت ایران از آنها در آن سخن گفته شده است!
برای درک موضع فعلی ایران در قبال طالبان فهم نکات مقدماتی ذیل بسیار راهگشا است:
یک: کشور افغانستان برای ایران با بیش از چهل سال تجربه نظامی این کشور در جنگ با شوروی و آمریکا و همچنین ظهور و بروز گروه های همچون القاعده و طالبان تا تجربه همکاری با مجاهدین افغان و گروههای جدیدی همچون فاطمیون آمیخته شده است. ایران نه تنها در حوزه نظامی و اطلاعاتی بلکه در فهم و تعامل با ساحت های قومی و مذهبی افغانستان از پشتون ها و تاجیک ها گرفته تا ازبک ها و هزاره ها نیز کشوری بسیار باتجربه و ورزیده و بانفوذ محسوب میشود.
دو: ایران بیشک یکی از موفقترین تجربههای اطلاعاتی و نظامی خود را در افغانستان کسب کرده است. برای درک این موضوع کافیست بدانیم هم نطفه القاعده و هم نطفه طالبان در افغانستان در بستر سرویس های اطلاعاتی عربستان و آمریکا و با پیمانکاری افسران مرموز سرویس اطلاعاتی پاکستان بسته شده است. سالها قبل این گروههای بزرگ تندرو مذهبی قرار بود؛ اولین دولتی جهادی را در بیخ گوش ایران ایجاد کرده و جمهوری اسلامی را با بزرگترین خطر نظامی حتی بالاتر از دولت صدام در وسعتی بسیار بیشتر از مرزهای زمینی با عراق مواجه کنند.
سه: اما دستگاه های امنیتی و نظامی ایران در سالهای اخیر از دل چنین طراحی بزرگ ضدامنیتی و نظامی آمریکایی در افغانستان، نه تنها توانسته روندهای ضدامنیتی در افغانستان را کنترل بلکه این روندها را به خود آمریکاییها برگرداند. ایران بی شک در کنترل رفتار القاعده و تطور نسبی طالبان نقش بسزا و بسیار پیچیده ای را ایفا کرده است. بد نیز نیست که بدانیم ایران در همین دو سال اخیر تلاش برای ایجاد تولد مجدد داعش اینبار در افغانستان را از طریق همین روندهای به ظاهر ضدامنیتی محدود کرده است.
چهار: ایران اولین بار نیست که تجربه تصرف اکثریت شهرهای افغانستان توسط طالبان و همچنین حتی حضور آنها را در مرزهای خود تجربه میکند. اما تحرکات اخیر طالبان در حالی اتفاق افتاده است، که ایران نه تنها بر اقدامات نظامی آنها اشراف اطلاعاتی نظامی و اطلاعاتی گسترده تری از هر زمان دیگری را دارد بلکه توانسته طالبان را در رعایت حفظ منافع ایران و همچنین رعایت جان و حقوق اقوام افغانستانی غیر پشتون و همچنین شیعیان افغانستان ملزم به برخی همکاریها بکند. موضع ایران در مواجه با طالبان جدید ترکیبی از مذاکره و هوشیاری و اشراف و آمادگی اجرای سناریوهای متعدد و گاه متضاد است. طالبان نیز پذیرفته اند که در برابر ایران نمیتوانند غیرمسئولانه برخورد کنند چون در غیر آن صورت ممکن است با هزینههای هنگفتی روبهرو شوند.
پنج: موضع ایران در برابر کلیت افغانستان و آینده آن کاملا روشن است، ایران به دنبال دولتی در افغانستان با حضور همه اقوام و برخواسته از آرای مردم افغانستان و همچنین دولتی غیر وابسته به آمریکا و مسئول در برابر منافع همسایگان هست. این اصول برای ایران اهمیت دارد و هر گروه در افغانستان برای ایران با این اصول سنجیده خواهد شد.
شش: آوردگاه افغانستان برای ایران فراتر از طالبان، در مواجه با طراحیهای آمریکا معنای راهبردیتری پیدا می کند. ایران هم اکنون تمام سناریوهای احتمالی دولت بایدن از بازگشت منجی گونه به صحنه نظامی افغانستان و یا ترک افغانستان با هدف ایجاد بی ثباتی نظامی و اختلافات گسترده قومی تا خلق یک صحنه ضدامنیتی و نظامی بزرگ علیه مرزهای شرقی ایران و یا ایجاد یک دولت دلخواهتر در افغانستان، زیرنظر دارد و جمهوری اسلامی در این صحنه پیچیده از بازی گرفتن هوشمندانه همه بازیگران افغانستانی منجمله طالبان به عنوان گروهی غیرقابل حذف و بخشی از آینده این کشور، در این شرایط غفلت نخواهد کرد.
@ghotbnama
«کلیدواژگان غرب زدگان و ایجاد ابهام ذهنی در مورد افغانستان»
در ایام اخیر شاهد هستیم که افرادی که چارچوب و پایه های اسلامی نظام را قبول ندارند، با تفکرات متعفن غربگرایانه خود در رابطه با سیاست خارجی جمهوری اسلامی هم مدام نظر میدهند. کسانی که در دوره حاکمیت اصلاح طلبان مدام سعی در استحاله نظام و اتصال آن به آمریکا داشتند و خوشبختانه این روزها راهی خانه های خود میشوند، بیش از همه از «رفتن آمریکا از منطقه» دلخورند. اینها با همدلی ای که با غربگرایان افغانستانی و عراقی و اماراتی و سعودی دارند از هر سیاست ضدآمریکا به شکلی انتقاد میکنند و حالا هم با کلیدواژه «تطهیر طالبان» سعی در ادامه دیکتاتوری رسانه ای خود دارند. رسانه ها و نهادهایی که بی بی سی و شرق و تاجزاده و عبدی و ... به آنها حمله میکنند هیچکدام دفاع از حکومت یکجانبه طالبان نکرده اند ونمیکنند و تنها با زدودن شایعات و ابهام ها به این حقیقت اشاره کرده اند که برای حل مشکلات افغانستان بایستی طالبان را هم به درستی دید، با ایشان گفتگو کرد و به تناسبی از قدرت متوازن در دولت آینده افغانستان دست یافت.
کسانی که با مبانی غربگرایانه به موضوع نگاه میکنند خوشبختانه دیگر منشأ اثر نخواهند بود اما از دوستان میخواهیم که با پرهیز کردن و پرهیز دادن از کاربست کلیدواژه های بی بی سی و چهره های رادیکال اصلاح طلب (تاجزاده، عبدی، دهباشی و ...) یعنی کلماتی مثل «تطهیر» به دنبال بیان راه حل باشند نه دامن زدن به موج احساسات که نتیجه اش ادامه جنگ برای چهل سال دیگر خواهد بود.
با تشکر از همه دلسوزان انقلاب اسلامی و همه کسانی که به اصلاح امور امت (به ویژه در مورد مردمان مسلمان ایران و افغانستان) اهتمام میورزند.
@ghotbnama
24.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام این کلیپ رو امروز ساعت ۱۲ توی اینستا گذاشتن اینستا پاکش کرد، حالا همه با هم توی گروه ها بفرستید تا توی زحمتی که برای این کلیپ کشیده شده شما هم سهیم باشید و به دانشمندان جوان کشور افتخار کنید.
@ghotbnama
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر این اتفاق در ایران می افتاد!!!!!
قضاوت با شما
@ghotbnama
مککنزی جانشین ژنرال اسکات میلر در افغانستان
🔹درحالیکه نظامیان آمریکایی در حال خروج از افغانستان هستند، پنتاگون در اقدامی از پیش اعلام نشده، فرمانده تروریستهای سنتکام را جایگزین فرمانده نظامیان این کشور در افغانستان کرد.
@ghotbnama
📍تسلط طالبان بر افغانستان؛ فرصت یا تهدید!؟
◀️ برای تحلیل تسلط طالبان بر افغانستان و وضعیت موجود در این کشور، گزاره های زیر را کنار هم قرار دهید:
✓طالبان یک نیروی نظامی، اجتماعی و سیاسی برخاسته از درون جامعه افغانستان است.
✓طالبان حنفی مذهبند و در این مذهب اندیشه تکفیر خیلی عمق ندارد.
✓طالبان در سالهای اخیر از نظر سیاسی تغییر کرده و تاحدود زیادی معتدلتر شده است.
✓در میان طالبان سه جریان اصلی وجود دارد که دو جریان به شدت ضدآمریکایی است و روابطی با ایران برقرار کرده است.
✓مشی سیاسی جدید طالبان عدم درگیری و جنگ با سایر اقوام و مذاهب است.
✓دولت مرکزی حاکم بر کابل آمریکایی است و مواضع ضد ایرانی دارد و هرگز در موضع دوستی با ایران قرار نخواهد گرفت. سلطه این دولت بر افغاستان به یک حوزه کوچک و حداقلی محدود شده است.
✓جمهوری اسلامی اشراف و نفوذ بالایی بر حوادث نظامی و سیاسی این کشور دارد.
✓عمده جنایات علیه شیعیان این کشور توسط داعش افغان در حال انجام است.
✓همین الان ارتباطات و تعاملات خوبی میان ایران و بخشی بزرگی از طالبان برقرار است و این گروه رفتار نسبتا مسئولانه ای در قبال منافع ایران در این کشور دارد.
✓طالبان آن رابطه سربازی با عربستان و پاکستان را که در گذشته داشته دیگر ندارد.
بنابراین:
طالبان را واقع گرایانه تحلیل کنیم؛ این گروه یک واقعیت حاکم بر افغانستان است. هیچ گریز و چاره ای جز تعامل هوشمندانه با آن وجود ندارد. طالبان بر هرجا در این کشور مسلط شده، امنیت را حاکم کرده و یک مشی معتدل اجتماعی را اجرا کرده است. اخراج آمریکا از افغانستان منفعت مشترک ما با طالبان است. چینی ها، روسها و تا حدودی هم هندی ها اکنون راضی به تسلط طالبان بر افغانستان و اخراج آمریکا از این کشور و تشکیل یک حکومت مستقل در کابل هستند. طالبان اکنون بر ده ها منطقه شیعه نشین حاکم شده و واقعا مشکل حادی ایجاد نکرده است. هرچند در یک نگاه بدبینانه تسلط این گروه بر افغانستان تهدیداتی هم خواهد داشت اما در یک تحلیل عمیق، فرصتهای این وضعیت بیشتر خواهد بود.
/مجتبی صدیقی
@ghotbnama