#یادداشت
📜 جنایت عریان
سکوت بلند مدعیان حقوق بشر
هدف جنایتکار: ترساندن مقاومت
اثر واقعی: انباشت خشم و نفرت، تقویت تفکر مقاومت، و رساندن مقاومت به نقطه انفجار
وسیعلم الذین ظلموا ایّ منقلب ینقلبون
#یادداشت
⚠️ جنایت عریان میتواند منجر به رعب شود اما اگر طولانی و شدید باشد به «ضربه معکوس» تبدیل شده و منجر به شکست راهبردی جنایتکار میشود. داستان کربلا و واقعه عاشورا از همین قسم است! جنایت شدید و عریان یزید به ضربه معکوس تبدیل شد و سرمایه اجتماعی عظیمی را تولید کرد که تجلی آن را در زیارت اربعین میتوان مشاهده کرد....
💢 بیتردید جنایتهای عریان و فجیع رژیم غاصب صهیونیستی درحال تولید سرمایه اجتماعی برای جبهه مقاومت است. این سرمایههای به ظاهر قطرهای، روزگاری به تراکم سرمایه اجتماعی تبدیل و سیلی غاصب برانداز را ایجاد خواهد کرد.
#یادداشت
📜 جنایت عریان
تجربه نشان داده جبهه مقاومت پس از هر حادثهای رشد کرده است. این خاصیت پویایی و بالندگی جبهه مقاومت است که میتواند ضربههای قاتل را به رشد و تقویت خود تبدیل کند. از انقلاب سنگ تا پرتاب موشک و پهباد و از جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل تا نبردهای پیروز ۳۳ و ۲۲ و ۸ روزه و از دفاع در خانه خود تا هجوم به لانه شیطان، همه و همه نشان میدهد جبهه مقاومت ضربه را به رشد و توسعه خود تبدیل کرده است.
#یادداشت
📜 قرآن کتاب مقاومت و شجاعت
💪🏻 استوار و مستحکم
🤛🏻 شجاع و نترس
وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُوا ۗ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ
چه بسا پیامبرانی که انبوهی دانشمندانِ الهی مسلک [و کاملان در دینِ] به همراه او با دشمنان جنگیدند،
پس در برابر آسیب هایی که در راه خدا به آنان رسید، سستی نکردند
و ناتوان نشدند
و [در برابر دشمن] سر تسلیم و فروتنی فرود نیاوردند؛
و خدا شکیبایان را دوست دارد. (آل عمران: ۱۴۶)
#یادداشت
📜 قرآن، کتاب مقاومت و شجاعت
وَ لا تَهِنُوا فِی ابْتِغاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَکونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ یأْلَمُونَ کما تَأْلَمُونَ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ ما لا یرْجُونَ وَ کانَ اللَّهُ عَلیماً حَکیماً.(نساء آیه 104)
و در جستجو و تعقیب آن گروه (کفار) سستی نورزید، اگر شما درد و رنج میکشید آنها نیز مانند شما درد و رنج میکشند و شما چیزی را از خدا امید دارید که آنها امید ندارند، و خدا همواره دانا و حکیم است.
🟢 مسئله این آیه شریف، «وهن و سستی» در برابر دشمن است. و خداوند سه راهکار برای سستیزدایی به کار برده است. این تحلیلها و یافتهها میتواند در پردازش تئوری «وهن» مؤثر واقع شود. تئوری وهن باید به این پرسش پاسخ دهد که چه تبیین علمی برای سستی انسان در تعقیب دشمن وجود دارد؟
🔵 راهکارها سستی زدایی:
🔺1- راهکار نخست به «مقایسه رنج» هر دو گروه پرداخته است که بر اساس آن، توجه فرد را از رنج خود، به رنج طرف مقابل نیز توسعه میدهد. «تمرکز بر رنج خود» و ندیدن رنج طرف مقابل و یا حتی تصور موفقیت طرف مقابل، یکی از عوامل مهم در احساس ضعف و ناتوانی در مقابله با دشمن است.
🔺2- راهکار دوم به مزیت مسلمانان و «مقایسه امیدها» میپردازد و اشاره میکند که عبارت است از امید به فضل و رحمت خداوند، در حالی که آنان چنین چیزی ندارند. این مقایسه، نه یک مقایسه همسان، بلکه یک «مقایسه برترِ به سود خود» است. در این روش، گروه مسلمانان متوجه میشوند که در مقایسه با کفار، نه تنها عقب نیستند، بلکه جلوتر بوده و مزایایی دارند که آنها ندارند. این نشان میدهد که «ندیدن مزیت خود»، عامل مهمی در احساس سستی در برابر دشمن است.
🔺3- و اما راهکار سوم، به توصیف خداوند متعال به عنوان منبع صادر کننده دستور، پرداخته است. مأموریت این راهکار، «اعتمادزایی نسبت به منبع دستور» است. از معکوسسازی این روش میتوان فهمید که «احساس بیمعنایی» یکی از عوام مهم در ضعف و سستی نسبت به انجام دستور است. این احساس ناشی از بیتوجهی به صفات منبع صدور حکم است. از این رو خداوند متعال با برشمردن ویژگی خود، به مسلمانان اطمینان میدهد که دستور او عالمانه و حکیمانه است.
🔶 در مجموع میتوان گفت که احساس قدرت در برابر دشمن دست کم بر اساس یافتههای این آیه سه پایه اساسی دارد:
▪️یکی احساس برابری، دیگری احساس برتری و سومی حکیمانه بودن اقدام. یافته دیگر، تعامل این سه عامل و مکانیزم اثر آنهاست. دو مورد اول، مبتنی بر مقایسه بین خود و دشمن است و سومی مبتنی بر اعتماد به فرمان است.
🔸مقایسه درد و رنج، توهم تنها زیان دیدن را از بین میبرد و از فشار روانی موقعیت میکاهد و وضعیتی برابر ایجاد میکند(توازن).
🔸مقایسه امیدها و مزیتها و برتر دیدن مزیت خود، موجب میشود دشمن را در وضعیت فروتر ببیند و احساس قدرت کند(موازنه مثبت).
🔸حکیم دانستن منبع دستور نیز موجب اعتماد و حکیمانه دانستن مواجهه مجدد میشود و احساس بیفایدگی را از بین میبرد(معناداری).
🔷 پس اینها از دو سوی متفاوت عمل و بر دو بعد متفاوت اثر میگذارند. بعد نخست، توازن است. مقایسهها نخست موازنه منفی به نفع دشمن را به توازن و سپس توازن را به موازنه مثبت به نفع خود تبدیل میکند.
اما در بعد دیگر به اصل فرمان و عملی که بناست انجام شود پرداخته شده و احساس بیمعنایی را به احساس معناداری و سودمندی تبدیل میکند. ترکیب تغییر توازن و معناداری، موجب احساس قدرت در برابر دشمن میشود.
این یافتهها میتواند فرضیهای برای پژوهشهای تجربی باشد که با طراحی و اجرای مقیاسها، وضعیت افراد سنجیده شود و با طراحی و اجرای مداخلات، وضعیت آنها تغییر کند.
✂️ برشی از کتاب: «روش فهم روانشناختی متون دینی»
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
هدایت شده از گفتار پسندیده
39.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
📜 روانشناسی زیارت
❓ روانشناسان درباره زیارت چه میگویند؟
❓ رفتار زیارت، از نظر روانشناسان چه تحلیلی دارد؟
🔸 توصيف زیارت
🔸 مراحل زیارت
🔸 انگیزههای زیارت
🔸 آثار روانشناختی زیارت
🟢 ماهیت زیارت:
🔹 رهاشدن از روزمرگی
🔸 پیگیری یک آرمان
🔹 تطهیر خود
🔸 شروع مجدد زندگی
🔹 ارتباط با قدرت آنجهانی
🔸 پاسخ به ندای درونی
🔹 جایگاه انرژی معنوی
🔸 جستجوی اصالت و معنویت
🔹 انضباط معنوی
🗓 ۱۴۰۲/۰۷/۰۶
⭕️ صوت کامل 👈🏻 کلیک کنید
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
#یادداشت
📜 قرآن کتاب مقاومت و شجاعت
🏷 وهن و حزن در برابر دشمن
«وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنینَ * إِن یمْسَسْکمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ وَ تِلْک الْأَیامُ نُدَاوِلُهَا بَینَْ النَّاس».
و [در انجام فرمان هایِ حق و در جهاد با دشمن] سستی نکنید و [از پیش آمدها و حوادث و سختی هایی که به شما می رسد] اندوهگین مشوید که شما اگر مؤمن باشید، برترید.
اگر [در جنگ احد] به شما آسیب و جراحتی رسید، آن گروه را نیز [در جنگ بدر] آسیب و جراحتی مانند آن رسید. و ما این روزها [یِ پیروزی و شکست] را در میان مردم میگردانیم و خدا کسانی را که ایمان آورده اند، مشخص کند و از میان شما گواهانی بگیرد؛ و خدا ستمکاران را دوست ندارد.¹
💢 در این آیه، دو توصیه(وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا) و سه تعلیل(أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنینَ * إِن یمْسَسْکمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ وَ تِلْک الْأَیامُ نُدَاوِلُهَا بَینَْ النَّاس) وجود دارد. تعلیلهای سهگانه یکی از جنس واقعیت ایمانشناختی و دیگری از جنس واقعیت بیرونی و سومی از جنس قانون هستیشناختی است.
🔺 تعلیل اول دال بر برتری ایمانی مسلمانان است، تعلیل دوم دال بر همسانی دو گروه در آسیب دیدن و تعلیل سوم دال بر سنت تداول(دست به دست شدن) و تغییر ایام است به این معنا که بنا نیست همیشه یک گروه خاص، پیروزی داشته باشد؛ حتی اگر مسلمان باشد.
🔺 از دو توصیه موجود در آیه شریف، میتوان مسئله و متغیر وابسته را و از تعلیلها، میتوان سببِ مسئله و متغیر مستقل را به دست آورد. معکوسسازی توصیه نشان میدهد که مسئله آیه شریف، «احساس وهن و حزن» مردم است و معکوس سازی توصیف نشان میدهد که سببِ مسئله نیز احساس فروتری، بیتوجهی به آسیب دیدگی دشمن و انتظار پیروزی داشتن.
🔷 بر اساس این اطلاعات میتوان گفت که:
🔸 احساس فروتری، و آسیب نادیدگی دشمن و انتظار پیروزی همیشگی، موجب وهن و حزن در شکست نظامی میشود.
🔸 احساس برتری ایمانی، توجه به آسیبدیدگیِ هماندازه دشمن و تعدیل انتظار پیروزی، عامل پیشگیری از احساس وهن و حزن در شکست نظامی است.
❓ از مسایل زندگی شکست نظامی در جنگ با دشمن است که میتواند موجب وهن و حزن گردد. سؤال این است که چه تئورییی میتواند این وضعیت را تبیین کند و راه حل آن را بیان نماید؟
✳️ بر اساس یافتههای یاد شده، معلوم میشود رابطه مستقیمی بین احساس فروتری و برآورده نشدن انتظارات با احساس وهن و حزن وجود دارد. اگر انتظار متفاوت از وضع موجود باشد، احساس ضعف و حزن میآورد. کسی که انتظار پیروزیاش برآورده نشود، دچار وهن و حزن میشود. تحلیل اطلاعات این متن میتواند به تئوریپردازی در باره وهن و حزن، و ساخت مداخله برای برطرف کردن آن دو کمک کند.
۱. آل عمران، ۱۳۹ و ۱۴۰
📘 روش فهم روانشناختی متون دینی
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
#یادداشت
📜 آنچه دیده نمیشود
✈️ سفر مقامات سیاسی، امنیتی و نظامی آمریکایی و غربی به فلسطین، نشانه قدرت تبلیغ میشود؛ اما آنچه مهم است زمینه نیاز به این سفرها است.
نیاز به اینگونه سفرها وقتی شکل میگیرد که کشور مقصد دچار ترس وجودی و درگیر بحران موجودیت شده باشد. این واقعیتی است که مورد توجه قرار نگرفته است.
✳️ سفر بایدن به عنوان بالاترین مقام سیاسی آمریکا، نشان دهنده بحران روانی شدید حاکم بر رژیم صهیونیستی و خطر موجودیتی است که اسرائیل را تهدید میکند.
او برای ترمیم وضعیت روانی آشفته صهیونیستها آمده و این نشانه ضربه کاری مقاومت بر اسرائیل و حاکی از فروپاشی روانی آن رژیم است.
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
اعتماد اجتماعی ۱.mp3
34.42M
#بشنوید
#خاطرهها
📜 اعتماد اجتماعی (۱)
اعتماد اجتماعی، شاخص جامعه شیعی
✳️ اعتماد، ضرورت زندگی اجتماعی
▪️ اعتماد در کسب و کار
▪️ اعتماد در بازار
▪️ اعتماد در خانواده
▪️ اعتماد در حکومت
▪️ اعتماد در حمل و نقل
✳️ اعتماد چیست؟ (مولفهها)
▪️ انتظار مثبت (نه خیانت)
▪️ احساس اطمینان (نه اضطراب)
▪️ واگذاری کار و اتکا
⁉️ چقدر قابل اعتماد هستیم؟
⁉️ چقدر میتوانیم به دیگران اعتماد کنیم؟
✳️ چرا به اعتماد نیاز داریم؟
▪️ تعدد مسائل زندگی و نیاز ما به دیگران
✳️ عوامل اعتماد آفرین؟
▪️ ۱- رعایت حقوق دیگران
و قضاوت منصفانه درباره آنها
▫️ عدم رعایت حق، عامل بیاعتمادی
🕌 حرم مطهر رضوی
🗓 تابستان ۱۳۹۸
⭕️ فیلم کامل 👈🏻 کلیک کنید
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
اعتماد اجتماعی ۲.mp3
31.29M
#بشنوید
#خاطرهها
📜 اعتماد اجتماعی (۲)
انواع اعتماد
اعتماد اجتماعی (بین مردم)
اعتماد سیاسی (بین مردم و حاکمان)
03:44 من چگونه میتوانم اعتماد را ایجاد کنم؟
عوامل اعتماد آفرین ۲:
۱. رعایت حقوق دیگران
۲. صداقت (یکسانی بود و نمود)
۳. امانتداری
08:58 ۴. کارآمدی و توانمندی
ویژگی موسی: قوی و امین
ویژگی یوسف: حافظ و علیم
16:18 ۵. تعهد و پایبندی
وفاداری به پیمانها
21:30 ۶. احساس امنیت
مال، جان، آبرو، راز و...
زیرآب زدن، خراب کردن دیگران
پیجویی عیوب دیگران
🕌 حرم مطهر رضوی
🗓 تابستان ۱۳۹۸
⭕️ فیلم کامل 👈🏻 کلیک کنید
⭕️ بخش اول 👈🏻 کلیک کنید
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات