eitaa logo
گفتمان انقلابی
231 دنبال‌کننده
3هزار عکس
2.7هزار ویدیو
45 فایل
گروهی تحلیلی و تبیینی، فرهنگی و دینی، سیاسی، اجتماعی و انتقادی با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب آیدی مدیر جهت دریافت نظرات: @javad5812
مشاهده در ایتا
دانلود
‍ 📌زنگزور؛ کمربند خفگی ایران در محاصره ناتوی قفقازی 🔹در دل مناقشات قفقاز، تهدیدی خزنده و فاجعه‌بار در حال شکل‌گیری‌ست؛ دالان زنگزور، پروژه‌ای که اگر به سرانجام برسد، نه‌فقط ایران را از مزیت‌های حیاتی ترانزیتی محروم می‌کند، بلکه امنیت ملی، منافع اقتصادی و ژئوپلیتیک کشور را در شمال به‌طور جدی در معرض خطر قرار می‌دهد. 🔹در سال ۲۰۲۰، رژیم صهیونیستی با سرازیر کردن پهپادها، تسلیحات و اطلاعات نظامی به باکو، نقشی تعیین‌کننده در پیروزی جمهوری آذربایجان در نبرد قره‌باغ ایفا کرد. و امروز، خاک آذربایجان تبدیل به سکوی پرتاب عملیات‌های جاسوسی و پهپادی علیه ایران شده است. سکوت و بی‌تفاوتی در برابر این روند، تکرار اشتباهات استراتژیک تاریخی‌ست که می‌تواند به قیمت حبس ژئوپلیتیکی ایران تمام شود. 🔹دالان زنگزور فقط یک جاده نیست، یک خنجر است؛ مسیری که اگر آذربایجان و ترکیه آن را به کنترل کامل خود درآورند، ایران را از شاهراه‌های ترانزیتی اوراسیا حذف کرده و امکان اتصال مستقیم انرژی با اروپا را برای باکو فراهم می‌کند. ایران، که امروز از حق ترانزیت گاز و کالا بهره می‌برد، در این سناریو به کشوری منزوی، و تماشاگر عبور لوله‌ها، قطارها و سودهای کلان از پشت مرزهایش بدل خواهد شد. 🔹این پروژه همچنین ضربه‌ای مستقیم به منافع استراتژیک روسیه و چین در منطقه خواهد بود، و طبیعتاً در راستای اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تجزیه قدرت‌های رقیب در اوراسیا قابل تحلیل است. اگر جمهوری اسلامی ایران امروز به صورت فعال و قاطع وارد میدان نشود، فردا باید برای عبور یک واگن از خاک ارمنستان یا نخجوان، منتظر امضای ناتوی قفقازی بماند. 🔹تهدید زنگزور، تهدید فردا نیست؛ خطر امروز است. مذاکرات ابوظبی و دیگر رایزنی‌های ظاهراً دیپلماتیک، صرفاً پوششی‌اند بر روی حرکت خزنده‌ی ائتلاف ترکیه-آذربایجان-رژیم صهیونیستی برای کنترل قلب اوراسیا. ایران باید از همین امروز، با فعال‌سازی ظرفیت‌های میدانی، دیپلماتیک و امنیتی خود، جلوی تحقق این سناریوی خطرناک را بگیرد. 🔹خاموشی در برابر زنگزور، به معنای دفن نقش ایران در اقتصاد منطقه است. این تنها یک تهدید جغرافیایی نیست؛ این خفگی تدریجی نقش تمدنی ایران در اوراسیاست.
🔴 کریدور زنگزور یعنی چی ؟؟ ▪️ کریدور زنگزور کجاست؟ کریدور زنگزور مسیریه که قراره جمهوری آذربایجان رو به منطقه نخجوان (که بخشی از خاک آذربایجانه ولی از خاک اصلی جداست) وصل کنه از طریق خاک ارمنستان. یعنی آذربایجان می‌خواد یک راه زمینی مستقیم بین خاک اصلی خودش و نخجوان (و از اونجا به ترکیه) داشته باشه، بدون اینکه مجبور باشه از خاک ایران استفاده کنه. ▪️ چرا اسمش زنگزورِ؟ زنگزور نام تاریخی ناحیه‌ایه که الان توی جنوب ارمنستان قرار داره و شامل استان سیونیک امروزی می‌شه. آذربایجان و ترکیه به این منطقه می‌گن "زنگزور" و مدعی‌ هستن که باید کریدوری از اونجا عبور کنه. ▪️ چرا مهمه؟ 1. برای آذربایجان: راهی برای وصل شدن به نخجوان بدون عبور از خاک ایران. یعنی از مرز ایران بی‌نیاز می‌شه. 2. برای ترکیه: از طریق نخجوان مستقیماً به آذربایجان، دریای خزر، آسیای مرکزی و چین وصل می‌شه (پروژه پان‌ترکیسم). 3. برای ارمنستان: تهدید به از دست دادن بخشی از حاکمیت خودش روی خاکش. چون آذربایجان می‌گه باید "کریدور بدون حاکمیت ارمنستان" باشه، مثل دالان خودمختار. 4. برای ایران: خیلی خطرناکه، چون اگر این کریدور عملیاتی بشه، ارتباط زمینی ایران با ارمنستان قطع می‌شه و در عوض ترکیه و آذربایجان به‌هم می‌چسبن. یعنی نقشه منطقه عوض می‌شه. ▪️آیا توافقی شده؟ در توافق آتش‌بس سال ۲۰۲۰ (بین آذربایجان، ارمنستان و با میانجی‌گری روسیه)، فقط گفته شده که باید «راه‌های ارتباطی باز بشه» ولی هیچ‌جا از واژه "کریدور زنگزور" استفاده نشده. الان آذربایجان می‌خواد اون بند رو این‌جوری تفسیر کنه که یعنی ارمنستان باید یک کریدور کامل بده، ولی ارمنستان مخالفه.
▫️۱۷ مرداد؛ روز خبرنگار بر تک تک منادیان صدای حقیقت مبارک باد.
📸🖋 بدون خبرنگار، لحظه‌ها ماندگار نمی‌شود 🔹 رهبر معظم انقلاب: «اگر زحمات شما [خبرنگارها] نباشد، این لحظه‌ها هرگز ماندگار نمی‌شود… شما آن را حفظ می‌کنید و در اختیار افکار مردم قرار می‌دهید. بدون این دوربین‌ها، قلم‌ها و دلسوزی‌های شما برای تهیه و تنظیم اخبار و مطالب، این کارهای ما مثل چیزهای تثبیت نشده است.» (۱۳۸۰/۸/۲۳) 🔰 ۱۷ مرداد، سالروز شهادت شهید محمود صارمی و روز خبرنگار، بهونه‌ایه برای اینکه یه «خسته نباشید» محکم بگیم به همه خبرنگارای دغدغه‌مند و شجاع، 🎯 دم شما گرم که بی‌منت واسه روشن‌تر شدن حقیقت، شب و روز نمی‌شناسید ❤️
37.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ خزعبلات دیگری از خانم سخنگو 🔻 خانم مهاجرانی مردم رو نفهم فرض کرده !! فقط شما اصلاح طلبها خوبید و اون ۱۶ میلیون نفر 🤢 هم با تدبیر !! سرباز وطن !! صادق و مهربان!!
⭕️فکر کن این خانم با این سطح از ارادت به سران فتنه‌ای که شعار اون ‎ بود؛ امروز سخنگوی دولت جمهوری اسلامیه و جواد ظریف رو سرباز دلسوز و مخلص نظام معرفی میکنه!
. 1⃣ سوریه که افتاد دست معارضین مشروع و الآن مردم شون توی خیابون در حال رقصیدن در نماهنگ ذبح و خون و گلوله با رویکرد تجزیه هستن! 2⃣ لبنان هم که نا امید از ایران داره وسط دیپلماسی چه خاکی به سرم کنم دست و پا میزنه و دنبال خلع سلاح حزب الله است به توهم اینکه شاید بتونه اندکی نفس بکشه! 3⃣ مسئله جزئی گذرگاه ترامپ (زنگزور سابق) هم رفع شد و محاصره اقتصادی_نظامی ایران داره کامل میشه به لطف آقای پزشکیان و دیپلماسی فعال بده بره می خواییم چکار؟! 👈 تا ۴۸ ساعت آینده نیروهای آمریکایی در زنگزور مستقر میشن! 4⃣ 👈 دیگه الآن فقط مسائل خیلی جزئی تری مانند تجزیه ایران باقی مونده که اونم قابل باکو و اردوغان و امارات و الاحوازی و کومله و ... نداره! 👈 اونا رو هم بدیم بره دیگه فقط می مونه جشن پیروزی ایران با دعوت از مستر ترامپ عزیز! 👈 که تنها مشکل دعوت از ترامپ فعلا اینه که هنوز تصمیم گرفته نشده، رنگ کارت دعوتش سرخ به رنگ خون بیش از نیمی از ملت ایران باشه یا سیاه به رنگ بیرق عزا 🏴 ✍ میگن درسته مراکز هسته ای بمباران شد و دانشمندان مون ترور شدن و برجام منطقه ای عملا اجرا شد و محاصره نظامی و اقتصادی ایران تقریبا داره کامل میشه، اما هنوز خلع سلاح نشدیم! 👈 غافل از اینکه وقتی تجزیه بشیم خلع سلاح هم شدیم! 👈 البته باز هم غمی نیست چون ظریف سرباز نظام است! 🔴 وقتی به جای وفاق با خدا و طی راه امام و شهدا، حکم خدا رو مانع خودمون بینیم و دنبال مصالحه با مذاکره ی با شیطان باشیم پلن آخر در بهترین شکل میشیم سوریه! .
‌ 👤تأثیر توافق کریدور زنگزور ("مسیر ترامپ") بر ایران این توافق که با میانجیگری آمریکا بین ارمنستان و آذربایجان امضا شد، پیامدهای قابل توجهی برای ایران دارد: 1. تضعیف دسترسی ژئوپلیتیک: - کریدور زنگزور (با نام رسمی TRIPP: مسیر ترامپ برای صلح و رفاه بین‌المللی) دسترسی زمینی ایران به ارمنستان و مسیر ترانزیت به روسیه/اروپا را قطع میکند، پدیدهای که تحلیلگران ایرانی آن را "خفگی ژئوپلیتیک" مینامند . - ایران بخشی از کریدور حمل‌ونقل شمال-جنوب (هند به روسیه) را از دست میدهد و جایگاه آن در ابتکار "کمربند و جاده" چین تضعیف میشود . 2. تهدیدهای امنیتی: - نزدیکی این کریدور به مرزهای شمالی ایران (**فاصله ۴۰ کیلومتری**) و مدیریت آن توسط کنسرسیوم آمریکایی-ناتو، نگرانیها درباره نقاط مرزی ایران و احتمال استفاده نظامی غرب را افزایش داده است . - تقویت همکاری آذربایجان با اسرائیل و ترکیه نیز امنیت منطقهای ایران را به چالش میکشد . 3. خسارات اقتصادی: - ایران از مسیرهای ترانزیتی جدید آسیا به اروپا حذف میشود و سالانه میلیاردها دلار درآمد گمرکی و ترانزیتی را از دست میدهد . - پروژه‌های مشابه مانند کریدور "آیمک" (هند به اروپا) نیز بدون مشارکت ایران پیش میرود . 4. تقسیم در سیاست داخلی ایران: - رئیس‌جمهور پزشکیان با بیان "حساسیت‌زدایی"، مخالفت با کریدور را "مسأله‌ای جزئی" خواند . - در مقابل، مشاور رهبر ایران (ولایتی) هشدار داد هرگونه تغییر مرزها با "واکنش محکم" ایران مواجه خواهد شد . 5. تغییر موازنه قدرت در منطقه: - کاهش نفوذ روسیه و چین در قفقاز و افزایش نقش آمریکا و ترکیه، ایران را در حلقه اتحاد غرب-ترکیه-آذربایجان محاصره میکند . - ارمنستان با جایگزینی آمریکا به جای ایران به عنوان شریک راهبردی، به سمت غرب گرایش یافته است . این توافق با ایجاد دالان ترانزیتی غرب‌محور، هم انزوای ژئوپلیتیک ایران را تشدید میکند و هم تهدیدهای امنیتی در مرزهای شمالغربی را افزایش میدهد. واکنش ایران به این تغییرات، احتمالاً به تشدید تنش با آذربایجان و غرب منجر خواهد شد.
518.1K حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ عباس موسوی معاون تشریفات ریاست جمهوری به قاتل شهید سلیمانی و مردک قمارباز هوسرانی که در هم‌دستی با نتانیاهو دستش به خون مردم غزه و عزیزان جبهه مقاومت و شهیدان جنگ دوازده روزه آلوده است، می‌گوید "ترامپ عزیز" ⁉️بارالها چه معصیتی به درگاهت مرتکب شده بودیم که به این ابتلا دچار گشته‌ایم! آیا کسی که در دولت نظام مقدس جمهوری اسلامی مسئولیت دارد، می‌تواند این اندازه بی‌عار و وقیح باشد؟ ✍ مریم اشرفی گودرزی 💠تازه فهمیدن بودار هست!
3.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این حرفا مال الان نیست مال چهار سال پیشه! ظرفیت‌های ترانزیتی ایران یکی یکی داره سوخت میره؛ آقایون مسئول بیدار شید...
🔻سعید جلیلی، آخرین زنگی زمانه! ✍حجت الله عدالت پناه 🔹این روزها وقتی وارد فضای مجازی میشوی و تیترهای خبرگزاری ها یا روزنامه های رسمی را نگاه میکنی به گونه ای عجیب همه تیترها را علیه دکتر سعید جلیلی می بینی! پیش خودت شک میکنی نکند جلیلی رئیس جمهور است! یا رئیس مجلس است که همه مشکلات مملکت و وضعیت فعلی مردم گردن ایشان است! 🔹هر چه تاریخ بعد انقلاب را مرور کردم به جز شش سالی که او دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده، جایگاه کلیدی در ساختار سیاسی کشور نداشته و به جز همان شش سال هم در هیچ برهه ای مذاکره کننده اصلی نبوده! 🔹قرارداد الجزایر را که نگاه میکنی، هدایت مذاکرات با بهزاد نبوی بوده ولی جلیلی نبوده! همان قراردادی که ما گروگانهای آمریکایی را آزاد کردیم ولی آمریکا پولهای بلوکه شده ایران را آزاد نکرد که هیچ، کلی هم بعدش علیه ما اقدام کرد! آن موقع جلیلی ساکن آمریکا نبوده و یحتمل داشته کوله اش را می بسته که به جبهه برود! 🔹قطعنامه ۵۹۸ را هم که میبینی، جلیلی در حالی که پای راستش را در جبهه جا گذاشته بوده در دانشگاه داشته درس میخوانده! ولی جواد ظریف و ولایتی بودند! رفسنجانی و روحانی هم نقش داشتند. در آن قطعنامه اگر یک بند الزام آور وجود داشت که صدام را مجبور به غرامت دادن کرده باشد، خیلی از مشکلات بعد از جنگ حل میشد. جنگی که بیش از هزار میلیارد دلار برآورد خسارت مادی اش بود! 🔹اما شما طی در ۶ سالی که جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده را بررسی کنید و ببینید قراردی هست که امضای جلیلی پای آن باشد ولی بعدا جلیلی بگوید من فلان قسمتش را نخوندم یا فلان کسی آمد و کلمه ای را عوض کرد و ما نفهمیدیم؟! 🔹وقتی جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود سوریه را که از دست ندادیم که هیچ، جبهه مقاومت هم در اوج قدرت بود! آمریکا و اسرائیل حتی به مخیله شان هم خطور نمیکرد که حاج قاسم و سید حسن و اکثر فرمانده هان ارشد ما را ترور کنند چه رسد به آنکه جنگ را به خاک کشورمان برسانند و جان شریف چند صدنفر از غیر نطامیان ما را هم بگیرند. 🔹وقتی جلیلی دبیر شورا بود، ما ده تن اورانیوم غنی شده مان که هر گرمش میلیونها تومان هزینه داشت را با دست خودمان از بین نبردیم و در قلب راکتور اراک بتن نریختیم! 🔹وقتی جلیلی دبیر شورا بود دو نفر از معاون هایش را به جرم جاسوسی نگرفتند! 🔹وقتی جلیلی دبیر شورا بود یکی از معاونین اصلی اش را به جرم اختلاس و فساد اقتصادی دستگیر نکردند! املاک نجومی هم به هیچ کس نداد! 🔹برادرش یا برادر معاونش هم به جرم فساد اقتصادی دادگاهی نشد! پسرش هم نفتکش نداشت و الان ندارد! کلا یک پسر دارد که نخبه است و در دانشگاه شریف درس میخواند و به بهانه ادامه تحصیل هم اپلای نکرده تا به دانشگاه های اروپایی و آمریکایی برود. 🔹همسر جلیلی نیز پزشک است و خیریه هم تاسیس نکرده که در پوشش آن حرف و حدیثی داشته باشد! این زوج میتوانستند از موقعیتشان سواستفاده کنند و به اسم خیریه کار اقتصادی کنند و مثل خیلی از مسئولان دیگر مولتی میلیاردر شوند و خانه چند هزار متری در ولنجک یا خیابان یاسر بخرند یا اصلا یکی از خانه های مصادره ای در نیاوران را صاحب شوند ولی چنین نکردند و بین مردم زندگی می کنند. حتی دفتر جلیلی فضای ساده و معمولی و بدون تجمل اش تعجب برانگیز است و برای پذیرایی جز چند فلاسک چای و بیسکویت ساقه طلایی چیز دیگری نیستش دیدم که میگویم! 🔹مواضع سیاسی ایشان نه! اینهاست که اصلاح طلب و اصولگرا را علیه ایشان شورانده! جلیلی در سپهر سیاسی ایران تنها چهره باقیمانده است که هنوز بوی خمینی میدهد! جلیلی، آخرین بازمانده‌ی یک گفتمان انقلابی اصیل، ساده‌زیست و ایدئولوژیک در دل سیاست‌مداران تکنوکرات یا پراگماتیست است. 🔹او وابسته به هیچ حزب، لابی سیاسی یا سهم‌خواهی جناحی نیست. اهل زد و بند و مصلحت‌سنجی‌های مرسوم نیست. سعید جلیلی امروز: برای اصلاح‌طلب‌ها یک «خطر جدی گفتمانی» و برای اصولگرایان حزبی یک «بازیگر غیرقابل پیش‌بینی و مهارناپذیر» و برای سیاست‌ورزان رند، یک «نامزد درد سرساز در آینده نزدیک» است. 🔹او یک تهدید بالفعل و بالقوه برای تمام کسانی‌ است که برای ۱۴۰۷ برنامه دارند! جلیلی شاید برای این مردم خسته، «آخرین زنگی زمانه» باشد.