🌺نکته تفسیری صفحه ۳۳:🌺
بهای بهشت:
آسایش و راحت، آرزوی مشترک همه ی ما انسان هاست. همه ی ما در دنیای خیال خود، جهانی بی دغدغه و آرام را تصور می کنیم و تا آنجا که می توانیم، می کوشیم به آن جهان زیبا دست یابیم؛ ولی هرچه بیشتر زندگی می کنیم، بیشتر متوجه می شویم که رسیدن به آرامش کامل در این دنیا محال است. مال و ثروت، با همه ی خوبی و فایده اش، سختی هایی نیز با خود می آورد و رؤیای آرامش را تیره و تار می کند. ترس از دست رفتن ثروت و مشکل نگهداری آن، نمونه های روشنی از آن سختی هاست. اینها همه به ما می فهماند که جهان آرزوهای ما، این زندگی کوتاه و گذرا نیست.
پیامبران نیز این نوید را از سوی خدا آورده اند که «بهشت»، سرزمین موعود و بی رنج و دردسر همه ی ما انسان هاست و ما برای این به دنیا آمده ایم که روزی به آن وارد شویم؛ ولی آیا ورود به بهشت، ساده و رایگان است؟ آیا هر کس هر طور که زندگی کند، بهشتی می شود؟ آیا آنان که برای حفظ ایمانشان، دار و ندارشان را رها می کنند و به سرزمین دیگری هجرت می کنند، مانند کسانی هستند که برای حفظ خانه و کاشانه شان، دین خدا را نمی پذیرند و به او شرک می ورزند؟ آیا کسانی که برای نگهبانی از دین خدا سلاح به دست می گیرند و سلامت و جان خود را به خطر می اندازند، مانند عافیت طلبانی هستند که همیشه منتظر پیروزی یکی از دو طرف جنگ هستند تا به آنان ملحق شوند؟! آیا کسانی که برای فرمان برداری از دستورهای پروردگارشان، یک ماه روزه می گیرند و از آب گوارا و غذاهای لذیذ صرف نظر می کنند، مانند بی خبرانی هستند که مهمترین مسئله در زندگیشان، سیری شکمشان است؟ آیا آنان که از ترس خدا، لذّتهای حرام را زیر پا می گذارند، مانند کسانی هستند که لذّت جویی، بزرگترین هدف آنهاست و حلال و حرام بودن آن، برایشان اهمیتی ندارد؟ شاید این سؤالات به پاسخ نیاز نداشته باشد؛ ولی سؤال مهم تر این است که اگر این دو گروه یکسان نیستند، پس چرا بسیاری از مردم، راه خطا را انتخاب می کنند؟ پاسخ این است که قانون خدا چنین است که رسیدن به بهشت برین، مشروط به فرمانبرداری از اوست؛ ولی در برخی موارد، فرمان خدا در ظاهر با راحت طلبی ها و لذّت جویی های ما سازگار نیست. در اینجا، کسانی که به خدا و روز قیامت ایمان دارند، سختی فرمانبرداری از خدا را به جان می خرند؛ زیرا می دانند که آن سختی، گردنه ای برای رسیدن به قلّه ی سعادت است و باید از آن گذر کرد. آری، اگر ایمان ما به خدا و جهان پس از مرگ، ایمان حقیقی باشد، دیگر از رنج عبادت ها و اطاعت ها هراسی پیدا نمی کنیم و سختی آنها را به جان می خریم. اکنون می فهمیم که چرا پیامبر بزرگ ما فرمود:
«گرداگرد بهشت، با سختیها و مشکلات پوشانده شده، و دور تا دور جهنّم با لذّتهای حرام پوشانده شده است.» [1]
[1] . بحارالانوار، ج68، ص72
#ناظر_بر_همه_كارها
#نهج_البلاغه
🔸ان الله سبحانه و تعالى لا يخفى عليه ما العباد مقترفون فى ليلهم و نهارهم. لطُف به خُبرا؛ و أحاط به علما، أعضاؤكم شهودُه و جوارحكم جنودُه، و ضمائركم عيونه و خلواتكم عيانه.
🌗همانا بر خداوند سبحان پنهان نيست آنچه را كه بندگان در شب و روز انجام مى دهند، كه دقيقا بر اعمال آنها آگاه است، و با علم خويش بر آنها احاطه دارد. اعضاء شما مردم گواه او، و اندام شما سپاهيان او، روان و جانتان جاسوسان او، و خلوت هاى شما بر او آشكار است.
📘#خطبه_199
230.5K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_نماز_شب
❓لطفاً کیفیت «نماز شب» را به تفصیل بیان فرمایید؟
✅ نماز شب يازده رکعت است، هشت رکعت آن که بهصورت چهار نماز دو رکعتی خوانده مىشود، که «نماز شب» نام دارد و دو رکعت آن «نماز شفع» است که مانند نماز صبح خوانده مىشود، و يک رکعت هم «نماز وتر» نام دارد که در قنوت آن استغفار و دعا براى مؤمنين و طلب حاجات از خداوند منّان به ترتيبى که در کتابهای ادعيه ذکر شده، مستحب است.
❓آیا هنگام خواندن نماز شب، واجب است که کسی متوجه نماز خواندن ما نشود؟ و آیا واجب است که آن را در تاریکی بخوانیم؟
✅ خواندن نماز شب در تاريکى و مخفى کردن آن از ديگران شرط نيست، اما ريا هم در آن جايز نيست.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
🔴 زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
🔵 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخآئِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَيوةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّي اللهُ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الاَْمْرِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يامَوْلايَ، اَنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ وَاُخْريكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ، وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلي يَدَيْكَ، وَاَسْئَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ يَجْعَلَني مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلي اَعْدآئِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيآئِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، َالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالاِْجارَةِ، فَاَضِفْني وَ اَجِرْني، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
#امام_زمان
🔴 "دیدی گفتــم" ممـــنوع!
💠 وقتی همسرتان اشتباه میکند بلافاصله به او نگویید: دیدی گفتم؟ اگر از اشتباه كردن در حضور شما هراس داشته باشد شک نكنيد به تدريج از شما دورتر می شود و به مرور، احساس آرامش و لذتِ با شما بودن برایش کمرنگ میشود.
💠 این هراس، زمینهی از بین رفتن اقتدار و اعتماد بهنفس همسر، مخفیکاری، دروغگویی و کم شدن ارتباط کلامی او با شما شده و به مرور باعث اختلاف و ســرد شدن رابطهتان خواهـــد شـــد.
💠 تغافل و یا توجیه خطای همسر در نزد دیگران، هم زمینهی اصلاح همسرتان را فراهم میکند و هم شما را در نزد او محبوب میسازد.
💠 درخطاهای بزرگ و ریشهدار که از همسرتان سر میزند اگر استمرار پیدا کرد حتماً با مشاور در میان بگذارید.
سوالات مسابقه کتاب عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی اسلامی.pdf
152.1K
مسابقه کتابخوانی👇
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: شنبه ۰۳ دیماه ۱۴۰۱
میلادی:Satur 24 december 2022
قمری: السبت ٢٩ جمادي الأولى ۱۴۴۴
🌹متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا رب العالمین
👈 ۱۰۶۰مرتبه یاغنى بگوید تا غنى گردد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
🇮🇷روز ثبت احوال
روز شمار تاریخ:
⏳💐۰١ روز تا میلاد حضرت مسیح علیه السلام 🥀
⬛️⏳۰٣ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ه ق)
⬛️⏳۱٣ روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
💐⏳۲٠ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (سال هشتم قبل از هجرت)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌺نکته تفسیری صفحه ۳۴:🌺
دری از درهای بهشت:
شخصی با آرامش در خانه ی خود استراحت می کند که ناگهان صدایی می شنود.
سراسیمه پشت در می رود. صدای کسی را می شنود که فریاد می کشد و می خواهد به زور وارد خانه ی او شود. صاحب خانه، فردی منطقی و داناست و با زبان خوش با آن شخص صحبت می کند؛ ولی او حرف حساب نمی فهمد و می خواهد به حریم آن خانه تجاوز کند. به نظر شما، صاحبخانه چه رفتاری باید داشته باشد؟ آیا دست روی دست گذاشتن و ادامه دادن به صحبت های زیبا و منطقی، مشکل را حل می کند؟ یا اینکه او هم باید فریاد برآورد و از حریم خصوصی زندگی اش دفاع کند و با آن شخص متجاوز گلاویز شود؟ آیا درگیری او با آن شخص، کاری غلط و غیر منطقی است؟ اسلام که آخرین و کامل ترین آیین بشر است، از روز اول، همه ی مردم را به تفکّر و گفت وگوی صمیمانه دعوت کرده است. اسلام با هر گونه ظلم و ستم مخالف است و هیچگونه تجاوز و بی عدالتی را نمی پذیرد.
هنگامی که به زندگی انسانها در گذشته و حال نگاه می کنیم، می بینیم که همیشه افرادی وجود داشته اند که زندگی و آزادی بشریت را تهدید کرده اند؛ افراد طغیانگر و قدرت طلبی که مردم را بردگان خود فرض می کردند و آرزوی حکمرانی بر همگان را در سر می پروراندند. از طرف دیگر، آزادگی و سعادت جاودان انسانها نیز از سوی برخی از مردم در خطر بوده است. «کفر و شرک»، بزرگترین آفت سعادت بشر است که انسانیت انسان را از او میگیرد و او را به موجودی بی هدف، سرگردان، خرافه پرست، بی منطق و خلافکار تبدیل می کند. آیا اسلام ـ این برنامه ی زندگی انسان ـ برای مقابله با دشمنان زندگی دنیا و آخرت او برنامه ای ندارد؟ آیا این آیین حیات بخش، مردم را به مردن و هلاک شدن توسط متجاوزان دعوت می کند؟ هرگز. اسلام اگرچه دنیایی پر از صلح و آرامش می خواهد، با قاطعیت، مسلمانان را به جنگ و جهاد با دشمنان دین و دنیای انسانها فرا می خواند. مسلمانان وظیفه دارند در برابر متجاوزان به دفاع برخیزند و آنان را سر جای خود بنشانند. همچنین مسلمانان با صلاحدید پیامبر یا امام معصوم موظف اند به جنگ با دشمنان آزادگی و یکتاپرستی انسانها بروند و ریشه ی شرک و کفر را در جهان بخشکانند. این جهاد شاید ظاهری زیبا نداشته باشد؛ ولی آسایش و سعادت بشر در گرو آن است و کشته شدن در آن، بزرگترین شرف و سعادت انسان محسوب می شود؛ زیرا انسان بهترین سرمایه اش یعنی جان خود را برای خدا و سعادت و کمال بندگان او فدا کرده است.
شاید در طول تاریخ بشر، کمتر کسی به اندازه ی امام یکم ما، عمر خود را در جنگ و جهاد سپری کرده باشد؛ کسی که بارها برای محافظت از پیامبر خدا و اسلام تا پای جان جنگید و خم به ابرو نیاورد. در جنگ صفین، هنگامی که سپاهیان معاویه آب را بر لشکر امام بستند، امام رو به سپاه خود کرد و فرمود:
«آنها با بستن آب، شما را به جنگ دعوت کرده اند. اکنون بر سر دوراهی قرار دارید؛ یا با ذلّت و خواری بر جای خود بنشینید، یا شمشیرهایتان را از خون آنان سیراب کنید تا بتوانید از آب گوارا سیراب شوید؛ چرا که اگر در زندگی شکستخورده باشید، همچون مردگان هستید، و اگر پیروزمندانه بمیرید، زندگان حقیقی خواهید بود.»[1]
آری، جهاد در راه خدا، کلید سعادت انسانهاست. هم از این رو امام علی علیه السلام فرموده است: «جهاد، دری از درهای بهشت است که خدا آن را برای دوستان ویژه ی خود گشوده است.» [2]
[1] . نهج البلاغه، خطبه88
[2] . همان، خطبه27
🔴مردم دشمن چه چيزند⁉️
#نهج_البلاغه
💥النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا.
🌖 مردم دشمن آنند كه نمى دانند.
🖊ممكن است بسيارى از امور داراى فوايد زيادى باشد اما شخصى كه از آن بى خبر است با آن به مخالفت برمى خيزد
داروهاى تلخ و شفابخش براى كودكى كه از آن اطلاعى ندارد تنفرآميز است و به اين آسانى حاضر به نوشيدن آن نيست و با آن دشمنى مى كند در حالى كه افرادى كه از آثار آن دارو باخبرند براى به دست آوردن آن هرگونه بهايى را مى پردازند و با عشق و علاقه آن را مى خورند.
📘#حکمت_438
YEKNET.IR - zamine - fatemie 2 - 1401 - hanif taheri.mp3
6.87M
⏯ #زمینه احساسی
🍃کشتی پهلو شکسته بین موج غمها
🍃من حسینم که شده چشام برا تو دریا
🎤 #حنیف_طاهری
👌بسیار دلنشین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روزنما | سقوط آزادی
🔸با انقلاب صنعتی حق مالکیت در اروپا به زنها داده شد و اونها رو وارد جامعه کرد، اما اعطای این حقوق واقعا برای احترام به کرامت زنها بوده؟
🏡گلخانه من 🌳
#شمعدانی_گلدهی
#شمعدانی
اگه میخوای شمعدونیت گل بده چهار نکته زیر رو رعایت کن
1⃣اول از همه محیطی پرنور همراه با تابش آفتاب،وادار میکنه شمعدونی رو تا گل بده🌺🌞
2⃣دوم هرس هر سه ماه یکبار شمعدونی، یک سوم از سرشاخه هاشو بزنید و شاخ و برگ زرد وخشک شدشو جدا کنید وچندسانت از خاکشو زیرو رو کنیدکه در علم باغبانی بهش نمگیری میگن✂️
3⃣سوم خاک مناسب برای شمعدانی،خاک باغچه و کمی ماسه و کود گوسفندی پوسیده (هر سه ماه حتما به هر گلدان یک مشت کود گوسفندی اضافه کنید)
از بهار تا اخر پاییز هر ماه کود 18.18.18بهش بدید👌
4⃣شمعدونی حتما باید خاکش خشک بشه و بعد سیراب شه، این تنش آبی کمک میکنه تا گل بده🌺
نکته:❌(شمعدونی نبایدتشنگی بکشه، مگرنه برگهاش خشک میشه) ابیاری زیاد هم باعث زرد شدن برگهاش میشه🦋
❣️⏪😉بهترین رشد رو شمعدونی در دمای 15درجه داره، پس گرمش نشه، بیرون خونه هم یخ نزنه
✅زمستون پلاستیک ضخیم روشون بکشید یا به پشت پنجره آفتابگیر منتقلشون کنید
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌸🍃🌸🍃
شما در خرید گوشت به چ نکاتی توجه میکنید؟
✅اول اینکه موقع خرید گوشت به رنگ گوشت توجه کنید چسبنده و مترشح و خشک نباشه.
✅گوشت خیلی نرم و شل نباشه.
✅رنگ گوشت طبیعی باشه خیلی تیره و قهوه ای یا سیاه نباشه.
✅رنگ گوشت تازه باید صورتی مایل به قرمز باشه.
✅وقتی گوشت گرفتین فوری بشورید و فریز کنید.
بریم نکات چرخ کردن
✅قبل از چرخ گوشتی که شستید و آبش گرفته شد ۲ ساعت بزارید یخچال و اگر عجله برای چرخ کردن دارید بزارید فریزر ۳۰ دقیقه تا یک ساعت هر چ گوشت سردتر و کمی سفت باشه بهتره برای چرخ کردن .
✅ همیشه واسه ی کوبیده مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید و کمی دمبه اضافه کنیدخیلی خوشمزه میکنه .
✅موقع چرخ چن تکه گوشت و بعد چن تکه دمبه بزارید اینطور بهتر مخلوط میشه.
✅ودر آخر وقتی چرخ کردین چن تکه نان در چرخ گوشت بریزید چرخ کنید این کار باعث میشه که گوشتای که در چرخ مونده خارج بشن.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️☘️👌👌👌کوتاه و مفید
37.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایتگری شهدایی
🔰 روایتگری سپهبد قاسم سلیمانی از
معجزات حضرت زهرا(سلام الله علیها)
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
#وَعَجِّلْفَرَجَهُم
نشر مطالب باذکر صلوات
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: یکشنبه ۰۴ دیماه ۱۴۰۱
میلادی:Sunday 25 december 2022
قمری: الأحد، ۰۱ جمادي الثانيه ۱۴۴۴
🌹 متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
💐میلاد حضرت مسیح علیه السلام 🥀
🇮🇷روز بزرگداشت رودکی
🗓 روز شمار تاریخ:
⬛️⏳۰۲ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ه ق)
⬛️⏳۱۲ روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
💐⏳۱۹ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (سال هشتم قبل از هجرت)
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🌺نکته تفسیری صفحه ۳۵:🌺
لحظه ای برتر از یک سال:
شاید هیچ مکتب و آیینی مانند اسلام، انسانها را به «تفکّر» دعوت نکرده باشد. قرآن 17 بار از تفکّر، و بارها از عقل و فهم و ... سخن به میان آورده و احادیث پیشوایان ما لبریز از دعوت به تفکّر است. خداوند در آیات وحی، زیانهای شراب و قمار را برشمرده و توصیه می کند که در حد میانه ـ و نه با افراط و تفریط ـ انفاق کنیم. سپس می فرماید: این چنین خداوند آیاتش را برای شما توضیح میدهد و علّت پاره ای از دستورهایش را روشن می کند تا در مورد زندگیتان در دنیا و آخرت اندیشه کنید. یعنی اگرچه خدا به شما فرمان می دهد که از دستورهایش اطاعت کنید، از شما می خواهد که در باره ی آنها فکر کنید و آنها را با چشم باز بپذیرید؛ نه اجباری و کورکورانه.[1] هر یک از این دستورها، برنامه ای برای تکامل انسان است که اگر به درستی و با فهم و درک صحیح انجام شود، تأثیر فوقالعاده ای در رشد انسان می گذارد.
شناخت صحیح گناهان و اندیشه در باره ی زیان آنها نیز باعث میشود که انسان با میل و رغبت از آنها دوری کند و پرهیز از آنها را نوعی محرومیت و رنج نپندارد. امام رضا علیه السلام در این باره فرموده است: «عبادت راستین، نماز و روزه ی فراوان و بی فکر و اندیشه نیست؛ بلکه عبادت حقیقی، تفکّر در آفرینش خدا و دستورهای اوست.»[2] تاریخ، سرگذشت های فراوانی را از عبادت های خشک و بی مغز روایت کرده که هیچ فایده ای برای انجام دهنده ی آن نداشته است. داستان خوارج نهروان، نمونه ی روشنی از آنهاست. آنان، افراد خشک مغز و به ظاهر دینداری بودند که اعتقادات جاهلانه و پوچی داشتند و بر سر دشمنی با بزرگترین عبادت کننده ی زمانشان، علی علیه السلام ، سر دوستدار او را بریدند و همسر باردارش را کشتند و شکمش را دریدند و سر فرزندش را بریده، بر سر نیزه گذاشتند؛ در حالی که بسیاری از آنان، حافظان قرآن بودند و پیشانی هایشان از سجده ی فراوان پینه بسته بود! امیر مؤمنان علی علیه السلام در سرزمین نهروان به آنان نصیحت فراوانی کرد و پس از اتمام حجت، با آنان پیکار کرد و بیشتر آنان را به جهنّم فرستاد. به راستی چه می شود که چنین بلایی بر سر انسان میآید؟ در روایتی می خوانیم که شخصی نزد امام صادق علیه السلام از عبادت فراوان همسایه اش سخن به میان آورد. امام از او پرسید: «عقلش چگونه است؟» او گفت: «عقل درستی ندارد.» امام فرمود: «مقام او با آن عبادت ها بالا نمی رود.»[3] در مقابل، تاریخ از سعادت انسانهایی سخن میگوید که با لحظه ای فکر و اندیشه، از هلاکت ابدی نجات یافتند.
ماجرای «حُرّ بن یزید ریاحی»، یکی از نمونه های روشن این مطلب است. او نخستین کسی بود که مأمور شد حرکت امام حسین علیه السلام را مهار کند و اجازه ندهد آن حضرت تغییر مسیر دهد؛ امّا در روز عاشورا به فکر فرو رفت. شخصی به نام مهاجر بن اوس می گوید: «در روز عاشورا، بدن حر به لرزه افتاده بود. با تعجّب به او گفتم: آیا ترسیده ای؟ اگر از من می پرسیدند که شجاعت رین شخص کوفه کیست، تو را معرفی می کردم. حر گفت: من خود را بین بهشت و دوزخ میبینم. به خدا سوگند، اگر قطعه قطعه و سوخته شوم ، هیچ چیز را به جای بهشت انتخاب نمی کنم.» حر، این را گفت و به سپاه امام حسین‰ پیوست[4] و اکنون بیش از هزاروسیصد سال است که درود و سلام خدا و خوبان عالم به او میرسد. آری، بدینگونه انسان میفهمد که چرا امام صادق علیه السلام یک لحظه تفکّر را از یک سال عبادت برتر شمرده است. [5]
[1] . اقتباس از المیزان فی تفسیر القران ، ج2 ، ص197
[2] . کافی ، ج2 ، ص55
[3] . کافی ، ج1 ، ص24
[4] . زندگی امام حسین(ع)، تألیف محمد جواد نجفی، ص18
[5] . تفسیر عیاشی، ج2، ص208