4_5854755965999515020.mp3
1.98M
🔸ترتیل صفحه 263 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۶۳🌷
باد و باران:
بدون شک مهم ترین مادّه ی حیاتی روی زمین، «آب» است. به همین سبب، نخستین و مهم ترین انگیزه برای اقامت در یک منطقه، وجود آب در آنجاست، و از گذشته نیز گفته اند که هر جا آب باشد، آبادانی نیز هست. امّا چرخه ی آب و کیفیّت رسیدن آن با بارش باران و برف به جاندارانِ روی زمین، یکی از شگفت انگیزترین پدیده های جهان هستی است. از این رو قرآن کریم بارها به این پدیده اشاره کرده و آن را یکی از نشانه های علم و قدرت خدا برشمرده است. شاید در گذشته، فهم مردم از این حقیقت، در حـدّ مشاهدات حسّی بوده است؛ ولی پیشـرفت علم، پرده از حقایق عمیق تری از این پدیده برداشته که می تواند در شناخت ما از بزرگی آفریدگار هستی بسیار اثرگذار باشد. نخستین عامل انتقال آب از دریاها به خشکی ها، بادها هستند. تا ابتدای قرن بیستم، تنها رابطه ی شناخته شده ی بین باد و باران این بود که بادها، ابرها را به حرکت درمی آورند؛ ولی اکنون در علم هواشناسی، نقش باروری بادها ثابت شده است.
طبق کشفیات دانشمندان، با برخورد جریان های آب با یکدیگر، حباب هایی بر روی سطح اقیانوس ها و دریاها تشکیل می شود. وقتی این حباب ها می ترکند، هزاران ذرّه با قطری معادل یکصدم میلیمتر به هوا پرتاب می شوند. این ذرّات که «آیروسول» نامیده می شوند، با گرد و غباری که بادها آورده اند، ترکیب می شوند، به لایه های بالاتر جو می روند و با بخار آب مخلوط می شوند. بخار آب در اطراف این ذرّات متراکم شده، به قطره های بسیار کوچک آب تبدیل می شود. این قطره های کوچک در کنار هم ابر را تشکیل می دهند. بدین ترتیب، باد، ذرّات بخار آب را در هوا بارور می کند و ابرها را شکل می دهد. اگر باد چنین خاصیتی نداشت، ذرّات کوچک آب در ارتفاعات شکل نمی گرفتند و باران ایجاد نمی شد. نکته ی مهم این است که قرن ها قبل، در زمان و مکانی که مردم از پدیده های طبیعی اطلاعات بسیار اندکی داشتند، در قرآن به این نقش حیاتی بادها در تشکیل باران اشاره شده است.
یکی دیگر از شگفتی های چرخه ی آب، جابجایی صدها تن آبِ پاک و شیرین از یک نقطه به نقطه ای دیگر در زمین است که کیلومترها با جای پیشین فاصله دارد. همچنین فرود نرم و آرام دانه های باران، از نشانه های دیگر خداست. بر اساس یافته های علمی، کمترین فاصله ی تشکیل توده های ابر از زمین، ارتفاع 1200متری است. چنانچه هر چیز دیگری در اندازه و سنگینی قطرات باران از این ارتفاع سقوط کند، لحظه به لحظه بر سرعت آن افزوده می شود؛ تا جایی که نهایتاً با سرعت 558 کیلومتر در ساعت به زمین برخورد می کند! بی شک هر چیز دیگری با این سرعت به زمین برخورد کند، خسارات زیادی بر جای خواهد گذاشت. بنابراین اگر باران به این شیوه ببارد، همه ی محصولات کره ی زمین را از بین می برد و به ساختمان ها و اتومبیل ها آسیب می رساند و مردم هم بدون پیش بینی وسایل لازم نمی توانند از پناهگاه خود خارج شوند! البتّه این فاصله، کمترین ارتفاع است؛ در حالی که برخی از ابرهای باران زا، در ارتفاع ده هزار متری قرار دارند که در این صورت، یک قطرهی باران میتواند به بالاترین حد ویرانگری برسد. به خواست خدا امّا هرگز چنین اتّفاقی نمی افتد و سرعت قطرات باران، تنها 8 تا 10 کیلومتر در ساعت است؛ زیرا در هنگام فرود، شکل خاصّی به خود می گیرند که بر اصطکاک آن ها با اتمسفر می افزاید و از شتاب بیشتر آنان کاسته می شود. امروزه، چتر نجات، بر اساس همین شکل خاص طراحی شده و از آن استفاده می شود . البتّه این ها تنها نکات اندکی از شگفتی های این پدیده است و پیشرفت بیشتر علم و دانش، این حقیقت را آشکارتر خواهد کرد.
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: جمعه ۱۹ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Friday 10 Desamber 2021
قمری: الجمعة، ۰۵ جمادی الاولی ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
💐ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار (۰۵ ه ق)
🇹🇯تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی رحمه الله علیه (۱۳۶۳ ه ش)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⏳۰۸ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به روایتی (۱۱ ه ق)
💐⏳۱۰ روز تا ولادت باسعادت حضرت امام سجاد علیه السلام به قولی(۳۸ ه ق)
4_5857347867093501674.mp3
1.82M
🔸ترتیل صفحه 264 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۶۴🌷
با دشمن بزرگمان بیشتر آشنا شویم:
یک راهنمای خوب، علاوه بر نشان دادن دقیق راه، انسان را از خطرات مسیر و دشمنان و آسیب های راه آگاه می کند و خصوصیات آن ها را برایش توضیح می دهد تا مبادا از روی بی خبری و ناآگاهی در دام دشمن بیفتد یا آسیبی جدّی ببیند. انسان برای رسیدن به هدف نهایی خود باید مسیر پرخطری را طی کند. به همین سبب، آفریدگار مهربان، به وسیله ی فرستادگان خویش، مسیر پیش روی او را به دقّت برایش نمایانده و انسان را از وجود دشمنان و راهزنان آگاه کرده است. بر اساس آیات قرآن، یکی از بزرگ ترین دشمنان ما در مسیر سعادت، «شیطان» است. قرآن 7 بار او را «عَدُوٌّ مُبینٌ» (دشمن آشکار و تمام عیار) نامیده و در آیات متعدد، به علّت کینه و تنفّر بی حدّ و اندازهی او از ما و نیز روش حمله ی او به ما اشاره کرده است.
آیات مورد بحث بیان می کند که شیطان به علّت خودبزرگ بینی و برتر دانستن خود از آدم، فرمان خدا در مورد سجده و احترام به آدم را زیر پا گذاشت و به همین سبب از صف فرشتگان اخراج شد و مقام والایی را که پس از سال ها عبادت به دست آورده بود، در یک لحظه از دست داد و برای همیشه از دایره ی لطف و رحمت خدا رانده شد و تا قیامت مشمول لعنت او قرار گرفت. در آن هنگام، شیطان از خدا درخواست کرد که جان او را نگیرد و اجازه دهد که تا روز قیامت زنده بماند. خدا نیز با درخواست ابلیس موافقت کرد تا هم پاداش عبادت های چندهزارساله ی او را در همین دنیا داده باشد و هم برای انسان ها آزمون دشواری قرار دهد تا آنان در نبرد با دشمنی قوی ورزیده شوند و افراد قوی و نیرومند از افراد ضعیف و ناتوان مشخّص گردند و پاداش بی¬پایان او به کسانی برسد که لیاقت آن را دارند. البتّه خدا با درخواست ابلیس موافقت کامل نکرد و نه تا قیامت، بلکه تا زمان مشخّصی بدو مهلت داد؛ زمانی که در قرآن معیّن نشده، ولی از برخی روایات فهمیده می شود که ابلیس پس از ظهور حضرت مهدی به دست آن حضرت کشته خواهد شد. امّا شیطان که آتش انتقام از آدم و فرزندان او در وجودش شعله می کشید با گرفتن مهلت از خدا، نیّت پلیدش را نمایاند و اعلام کرد که تمام توانش را برای گمراه کردن انسان ها به کار می برد و برای رسیدن به این هدف، کارهای زشت و باطل و نافرمانی خدا را در نظر آنها زیبا جلوه می دهد. آری، این بزرگ ترین شگرد ابلیس برای بیچاره کردن انسان هاست. بررسی پرونده-های موجود در دادگاهها و زندان ها به خوبی نشان می دهد که بیشتر مجرمان در هنگام ارتکاب جرم، از نادرست بودن کارشان آگاهی دارند؛ امّا نیروی مرموزی آن را در چشم ایشان درست جلوه می دهد و آنان را به انجام آن تشویق می کند. شاید خدای ناکرده خود ما نیز تجربه ی برخی اشتباهات و گناهان را داشته باشیم و به خوبی درک کنیم که در هنگام انجام خطا، چگونه قدرت ناپیدایی ما را به آن کار تشویق می کند و آن را در نظرمان زیبا جلوه می دهد. پس لازم است که انسان با تمام وجود به خود بیاید و لذّت زودگذری را که نتیجه ی شومی دارد، به حفظ خود از گناه که شاید کمی دشوار باشد و البتّه سرانجامی شیرین دارد، ترجیح ندهد و از شرّ شیطان به خدا پناه برد .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
#با_آبروی_کسی_بازی_نکنیم
#نهج_البلاغه
◽️فَکَيْفَ بِالْعَائِبِ الَّذِي عَابَ أَخَاهُ وَعَيَّرَهُ بِبَلْوَاهُ ! أَمَا ذَکَرَ مَوْضِعَ سَتْرِ اللهِ عَلَيْهِ مِنْ ذُنُوبِهِ مِمَّا هُوَ أَعْظَمُ مِنَ الذَّنْبِ الَّذِي عَابَهُ بِهِ
🌗چگونه آن عيب جو بر برادر خود عيب مى گيرد، و او را به خاطر بلايى که گرفتار شده است سرزنش مى کند، (در حالى که خودش کانون آن عيب هاست، و خدا به لطفش بر آن پرده افکنده است) آيا به خاطر نمى آورد که آنچه را خدا از گناهان او مستور داشته، (شايد) بزرگتر از گناهى است که بر ديگران عيب مى گيرد»
📘#خطبه ۱۴۰
🎤حجتالاسلام حسینی #قمی
نماز بدون چادر
برخی از خانم ها فکر می کنند نماز خواندن بدون چادر، اشکال دارد
در حالی که مهم پوشیده بودن بدن نمازگزار است چه با چادر و چه با پوشش دیگر.
پرسش: اگر خانمی با لباس محفوظ مثل مانتوی گشاد و شلوار و روسری یا مقنعه بزرگ نماز بخواند، درست است یا خیر؟
پاسخ: اشکال ندارد.
استفتائات امام خمینی ج1 ص137 س35
✨﷽✨
#یک_حدیث_یک_حکمت
✍ آنکه تو را هشدار داد چون کسى است، که مژده داد. (نهجالبلاغه - حکمت 56)
برخی از ما «مژده» را فقط خبر خوب میدانیم. کسی بگوید: برای تو فلان مبلغ، عیدی خواهند داد، فقط این را یک مژده میدانیم در حالیکه اگر فردی خطری را به ما نشان دهد و از عواقب آن خطر ما را بترساند تا آن خطر از ما دور شود، آن شخص سود عظیمی بر ما رسانده است و مستحقِ دریافت انعام و مژدگانی است.
مثال: در جادهای با ماشین رانندگی میکنیم؛ کسی ما را خبر میدهد که، در جلو هوا خراب است و رانندگان زیادی تصادف کرده و آسیب دیدهاند و ما را میترساند تا از ادامهی راه منصرف شویم، چنین شخصی به ما مژده داده است.
ولی اکثر ما این حالت را مژده نمیدانیم. در مسائل دین هم، همینطور است؛ اگر کسی از بهشت خبری به ما دهد، شاد شده و به او مژدگانی میدهیم، اما اگر کسی ما را از جهنم بترساند، هیچ مژدگانی به او نداده و حتی خبر او را، خبر بدی تلقی کرده و از او فرار میکنیم؛ در حالیکه اگر کسی ضرر و زیانی را با خبری از ما دور کند کمتر از کسی که خیری را با خبری به ما میرساند، به ما خدمت نکرده و شایسته تقدیر و قدردانی است.