4_5879470754008924966.mp3
1.58M
🔸ترتیل صفحه 358 با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند - حجازکار
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۸🌷
سلام:
تمام مردم جهان در هر قوم و ملیّتی هنگامی که به یکدیگر می رسند، به شکلی با هم سلام و احوال پرسی می کنند و به یکدیگر احترام می گزارند. در اسلام نیز سلام کردن یک ادب مهم شمرده شده است. خداوند در این آیه به تمام مسلمانان دستور می دهد که هنگام ورود به هر خانه ای سلام کنند. این سلام ممکن است از سوی میهمان به میزبان، یا از سوی یکی از اعضای خانواده به دیگران، یا حتّی از سوی شخصی به خودش باشد. در حدیثی از امام باقر می خوانیم: «هنگامی که کسی از شما وارد خانه اش می شود، اگر در آنجا کسی باشد، به او سلام کند، و اگر کسی نباشد، بگوید: «اَلسَّلامُ عَلَینا مِن عِندَ رَبِّنا».» به فرموده ی این آیه، سلام بر اهالی خانه، لطف و رحمت خدا و برکت و پاکیزگی را برای آن ها ارمغان می آورد (تَحِیَّةً مِن عِندِ اللهِ مُبارَکَةً طَیِّبَه). امّا فراتر از این دستور ویژه، سلام کردن، یک ادب اسلامی است که هر مسلمانی باید آن را رعایت کند. بر اساس روایات، بزرگ رهبر مسلمانان، حضرت محمّد، با هر فرد خردسال و بزرگ سالی که روبه رو می شد، ابتدا سلام می کرد، و همواره در سلام کردن از دیگران سبقت می گرفت. اهمّیّت این مطلب چنان زیاد است که در روایتی از آن حضرت می خوانیم:
«پاسخ کسی را که سخنش را پیش از سلام آغاز کند، ندهید».
در حدیث دیگری از آن حضرت آمده است: «بخیل، کسی است که از سلام کردن بخل ورزد.» خوب است بدانیم که پیشوایان ما آدابی را برای سلام کردن بیان فرموده اند. بر اساس روایات، کوچک تر به بزرگ تر، سواره به پیاده، رونده به نشسته، گروه کوچک تر به گروه بزرگ تر، کسی که وسیلهی نقلیه ی بهتر دارد به کسی که وسیله ی نقلیه ی پایین تر دارد، و افرادی که وارد مجلسی می شوند، باید به حاضران سلام کنند . همچنین پیشوایان ما توصیه کرده اند که بلند و واضح به دیگران سلام کنیم . نکته ی دیگر این که بر اساس روایات، سلام کردن مستحب، و پاسخ آن واجب است؛ امّا به سلام کننده نودونه پاداش، و به پاسخ دهنده، تنها یک پاداش داده می شود . البتّه دادن جواب سلام چنان مهم است که اگر به شخصی که در حال نماز است، سلام شود، باید جواب سلام را در همان حال نماز بدهد.
🔔قبل از اینکه دیر شود بذر مرغوب بکار
#نهج_البلاغه
💥إنَّما قَلبُ الحَدَثِ كَالارضِ الخاليَةِ ما اُلقىَ فيها مِن شَىْ ءٍ قَبِلَتهُ»
🌎دل نوجوان مانند زمين آماده است كه هر بذرى در آن افشانده شود، مى پذيرد.
📘 #نامه_31
✨﷽✨
✅پنج اصل تربیتی
✍️جوان به پنج تربیت نیاز دارد و علے اڪبر مظهر این پنج تربیت است.
1️⃣تربےت دینے : خداشناسے، اهمیت ارتباط باخدا و اهل بیت را باید به جوان آموزش داد و رسول خدا(ص) روے این موضوع خیلے سرمایه گذارے مے ڪرد. این تربیت آنقدر مهم است ڪه حتے اگر پدر و مادر خلاف آن را گفتند، نباید پذیرفت. افرادی مے گویند نماز تڪرارے است و روزے 5 بار باید خوانده شود و این ڪار خسته ڪننده است. باید دانست ڪه زندگے انسان تڪرار است از خوردن، غذا درست ڪردن، خوابیدن و مدرسه رفتن و ... همه تڪرارے هستند و با تڪرار است ڪه زندگے جریان پیدا مے ڪند.
2️⃣تربےت اخلاقے : آموزش مسائل اخلاقے به فرزندان از جمله صداقت و راستگویے و دورے از غیبت و دروغ از مواردے است باید دورے شود. تربیت بچه ها آنچه ڪه ما دلمان میخواهد نمے شود بلڪه آن چه ڪه هستیم، مے شوند.
3️⃣تربےت اجتماعے : متاسفانه آمارے ڪه روانشناسان مے دهند نشان از رشد درون گرایے در جوانان است ڪه یک مشڪل جدے است و در آینده بعد از ازدواجشان به مشڪل برمے خورند. انفاق، صدقه، مشارڪت در ڪارهاے عام المنفعه، صله رحم، ملاقات مریض و ... از عوامل رشد اجتماعے جوانان و ڪودڪان است.
4️⃣تربےت علمے: این تربیت از اصولے است ڪه باید رعایت شود و در علم نیز اولویت سنجے باید ڪرد.علمی ڪه به درد زندگے جوان بخورد. از شبهه نترسید بلڪه از در شبهه ماندن بترسید. و سعے ڪنید همیشه با یک آدم دینے در ارتباط باشید.
5️⃣تربےت سیاسے : نظام ولایت فقیه یک نظام سیاسے نیست بلڪه یک نظام دینے است و امام خمینی(ره) آمد و یک حڪومت دینے را تشڪیل داد و جوانان باید به این موضوع آگاه باشند. دین دارے از سیاست جدا نیست چرا ڪه تمامے امامان و معصومین ما به دلیل سیاسے بودنشان به شهادت رسیدند. حضرت علے اڪبر مظهر تربیت دینے، اخلاقے، اجتماعے، علمے و سیاسے بود و آینه تمام نماے پیغمبر(ص) بود.
🌷میلاد حضرت علی اکبر (ع)
و روز جوان بر همگان مبارک
💢آسیبهای ارتباط نامشروع با نامحرم 💢
ما فهرستی از پیامدهای این رابطه نامشروع را می شماریم و امیدواریم که جوانان با بصیرت و هوشیاری تمام ؛مقدمات ازدواجی عاقلانه وزندگی عاشقانه رافراهم کرده و درصدد ساختن آینده ای روشن برای خود باشند.
1️⃣اولین آسیب؛ایجاد وابستگی عاطفی و به اصطلاح عاشق شدن است.
نوع خلقت انسان به ويژه در سن جوانى طوری است كه جنس مخالف، براى او جاذبه فوق العاده دارد و اگر ارتباط پيوسته بين پسر و دخترى برقرار باشد، بعد از مدتى، به يكديگر علاقهمند مىشوند و اگر اين ارتباط و دوستى ادامه يابد، از حد عاقلانه گذشته، شيفته و عاشق يكديگر مىگردند؛ تا حد زیادی كه معايب يكديگر را نمىبينند.
«حُبُّكَ الشَّيْءَ يُعْمِي وَ يُصِمُ»
📚عوالي اللئالي العزيزية في الأحاديث الدينية ؛ ج1 ؛ ص290
اين عشق و علاقه، فقط به جهت ارتباط حاصل مىشود و منشأ آن، غريزه جنسى است و به دور از ملاكها و معيارهاى منطقى، عقلايى و عرفى مىباشد.
عقل مىگويد: اين وابستگى، به مصلحت نيست و تمام انرژى و نشاط جوان را مىگيرد؛ به طورى كه جوان از فعاليتهاى درسى و اجتماعى، باز مىماند و مبتلا به نوعى افسردگى و كسالت مىشود.
2️⃣دومین آسیب:
تقويت خواستههاى مرحلهاى است
در اين گونه ارتباط، هريك از دو طرف ابتدا به حداقلها راضى و خشنودند و شايد هدفى جز نگاه كردن و سخن گفتن با يكديگر ندارند؛ ولى هنگامى كه رفاقت و معاشرت حاصل شد، ديگر به اين حد قانع نيستند و خواهان ارتباط بيشتر مىشوند؛ به شكلى كه قدم به قدم و مرحله به مرحله، خواستههاى طرفين فزونى يافته، ارتباط پيشين را به هيچ وجه كافى و ارضا كننده به حساب نمىآورند.
لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبينٌ (168)بقره
از گامهاى شيطان پيروى مكنيد كه او دشمن آشكار شماست
3️⃣سومین آسیب:
عدم اعتمادمتقابل به همدیگرمی باشد.
يكى از پيامدهاى روابط افسارگسيخته عدم اعتماد جوانان به جنس مخالف است كه به خاطر اين بىاعتمادى يا ازدواج نمىكنند و يا اگر ازدواج كنند در زندگى مشترك مشكل خواهند داشت.
ارتباطهاى غير متعارفى كه در چارچوب فرهنگ دينى نباشد، از آن جا كه در طول زمان با افراد مختلف، متعدد و متنوع صورت مىپذيرند، موجب مىشوند كه چنين شخصى در زندگى آينده خود، دچار مشكل شده، زندگى مملو از سوء ظن و اتهام و عدم اعتمادگردد.
4️⃣چهارمین آسیب:
خطر به دام افتادگى در نقشههاى شوم شيادان و بىرحمان نسبت به عِرض و آبرو و عفت افراد(اعم از دختر و پسر) است.
دفع ضرر محتمل عقلا واجب است و نباید گول موارد و مصادیق را نخورد و از احتمال ضعیف دوری میکنند و خود را در مهلکه احتمالی نمی اندازد.چه رسد به مظنه و محل خطرات...
🥮🍴#آش_دنگو_بختیاری🫕🥘
مواد لازم🥗🥘
لوبیا چشم بلبلی ۱پیمانه کوچک
بلغور گندم ۱پیمانه کوچک
نخود ۱پیمانه
ماش نصف پیمانه
زردچوبه ۱ق.م
پیاز ۱عدد
عدس نصف پیمانه
طرز تهیه:🫕🫕🫕
ابتدا در قابلمه کمی روغن می ریزیم پیاز را سرخ می کنیم. بعد از سرخ شدن زردچوبه و بلغور گندم را ریخته کمی تفت می دهیم حدود ۱ایتر آب می ریزیم، سپس ماش،عدس،نخود و لوبیا چشمبلبلی را اضافه می کنیم. در مرحله آخر نمک و فلفل و ۱لیتر دیگر آب ریخته درب قابلمه را گذاشته تا کاملاً بپزد و جا بیوفتد آماده سرو است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهیدی که برای خود کفن نخواست!
🔹امروز سالروز شهادت عبدالحسین برونسی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 #استوری | ویژه #روز_جوان
🔻 رهبرانقلاب: جوانهای امروز، جوانهای انقلابی امروز، از جوانهای انقلابی اول انقلاب بهترند. معرفتشان بیشتر است، عمقشان بیشتر است، بصیرتشان بیشتر است.
💻 @Khamenei_ir
🌹شهید ماه اسفند؛ سردار شهید عبدالحسین برونسی
🌹سهم خانواده من
🌹همسر شهید: يك روز با دو تا از همرزماش آمده بود خانه. آن وقتها هنوز كوی طلاب مینشستيم. خانه كوچک بود و تا دلت بخواهد #گرم. فصل #تابستان بود و عرق همينطور شُرشُر از سرو رويمان میريخت. رفتم آشپزخانه. يک پارچ آب يخ درست كردم و آوردم برايشان. یكی از دوستهای عبدالحسين گفت:"ببخشيد حاج آقا." اگر جسارت نباشد میخواستم بگويم كولری را كه داديد به آن بنده خدا، برای خانه خودتان واجبتر بود. يكی ديگر به تاييد حرف او گفت: آره بابا، بچههای شما اينجا خيلي بيشتر گرما میخورند.
🌹كنجكاو شدم. با خودم گفتم: پس شوهر ما #كولر هم تقسيم میكند! منتظر بودم ببينم عبدالحسين چه میگويد. خندهای كرد و گفت: اين حرفها چيه شما میزنيد؟ رفيقش گفت: جدی میگويم حاج آقا. باز خنديد و گفت: شوخی نكن بابا جلوی اين زنها! الان خانم ما باورش میشود و فكر میكند اجازه تقسيم كولرهای دنيا، دست ماست. انگار فهميدند عبدالحسين دوست ندارد راجع به اين موضوع صحبت شود؛ ديگر چيزی نگفتند. من هم خيال كولر را از سرم بيرون كردم. میدانستم كاری كه نبايد بكند، نمیكند. از اتاق آمدم بيرون.
🌹 بعد از شهادتش، همان رفيقش میگفت: آن روزها وقتی شما از اتاق رفتيد بيرون، حاج آقا گفت: میشود آن خانوادهای كه شهيد دادند، آن #مادر شهيدی كه جگرش داغ دار است، توی گرما باشد و بچه های من زير كولر؟! كولر سهم مادر شهيد است، خانواده من گرما را میتوانند تحمل كنند.
📚منبع: برگرفته از کتاب خاکهای نرم کوشک
یادش گرامی وراهش پررهرو
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ