نکته تفسیری صفحه ۵۵۵:
قدر فرصت را بدان که عمر کوتاه است:
افرادی را در نظر بگیرید که سفری طولانی در پیش دارند. هر یک قدری پول دارند تا توشه ی مسافرتشان را با آن فراهم کنند. برخی، آذوقه و لباس و چیزهای لازم دیگر را با دقّت تمام تهیّه می کنند تا سفری راحت و بی دردسر داشته باشند؛ ولی بعضی دیگر، پول خود را صرف خوش گذرانی و تفریح می کنند. سرانجام فرصتِ خرید به پایان می رسد و سفر آغاز می شود. وضعیت افرادِ هر یک از این دو گروه در طول سفر، روشن است. همه ی ما انسانها، سفری طولانی در پیش داریم. این سفر، نیازمند توشه است. خدای بزرگ، از روی مهربانی خود، به وسیله ی پیامبرانش، ما را از سفر طولانیمان باخبر کرده و توشه ی مورد نیازمان را نیز به ما معرّفی کرده است. او سرمایه ی مهمّی در اختیار ما گذاشته تا از بازار دنیا توشه برگیریم. آن سرمایه ی مهم، «عمر» ماست. توشه ی مورد نیازمان نیز ایمان، تقوا و عمل صالح است. آری، عمر هر یک از ما، بزرگترین سرمایه ی ما برای کسب توشه ی سفر آخرت است؛ امّا این سرمایه، هم محدود است و هم معلوم نیست که در چه زمانی به پایان میرسد.
گروهی از انسانها، بیشترین استفاده را از این سرمایه می کنند و در این فرصت کوتاه، صاحب خانه می شوند؛ البته نه خانه ای معمول؛ بلکه خانه ای به وسعت آسمانها و زمین، در همسایگی پیامبران و امامان، و در کنار لطف و رضایت خدای جهان؛ خانه ای که هر آنچه بخواهند، در آن وجود دارد. گروه دیگر امّا آنقدر سرگرم مال و ثروت و جاذبه های مادیِ دیگر می شوند که به کلّی سفر دور و درازشان را فراموش می کنند، و با اعلام زمان حرکت، حتّی توشه ی مسافرت یک روزه را هم همراه خود ندارند! خداوند در این آیات به یاد ما می آورد که مبادا اموال و فرزندانمان، ما را از یاد او غافل کند. حقیقت این است که مال و فرزند، به خودی خود، چیز بدی نیست؛ بلکه نعمت و لطف خدا بر انسان است؛ اما اگر این نعمت، انسان را از یاد خدا باز دارد، باعث زیانکاری و بدبختی او می شود. سپس خداوند بر ضرورت استفاده ی مناسب از فرصت عمر تأکید می کند و بیان می فرماید که یکی از بهترین توشه های سفر آخرت، «انفاق و صدقه» است. خدا می فرماید که پیش از فرا رسیدن مرگ انفاق کنیم. در آن زمان، کسانی که فرصت طلایی عمر را از دست داده اند، با زاری و التماس می گویند: پروردگارا، ایکاش مرگ ما را اندکی تأخیر می انداختی تا صدقه دهیم و از رستگاران شویم؛ ولی هنگامی که مرگ افراد فرا می رسد، خداوند آن را به تأخیر نمی اندازد و در آن هنگام، او به خوبی میداند که هر کس برای سفر طولانی اش چه زاد و توشه ای فراهم کرده است.
🔴در برون رفت از فتنه ها
#نهج_البلاغه
💥أَیُّهَا النَّاسُ شُقُّوا أَمْوَاجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجَاةِ وَ عَرِّجُوا عَنْ طَرِیقِ الْمُنَافَرَةِ وَ ضَعُوا تِیجَانَ الْمُفَاخَرَةِ أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاحٍ أَوِ اسْتَسْلَمَ فَأَرَاحَ
🌓«اى مردم، امواج فتنهها را با کشتىهاى نجات درهم بشکنید، و از راه اختلاف و پراکندگى بپرهیزید، و تاجهاى فخر و برترى جویى را بر زمین نهید، رستگار شد آن کس که با یاران به پاخاست، یا کناره گیرى نمود و مردم را آسوده گذاشت».
📘#خطبه_5
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 اطلاعنگاشت | فصلِ شورانگیز
👈🏻 نگاهی به تهدیدات دشمن و دستاوردهای مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس
🔺 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار جمعی از پیشکسوتان و فرماندهان دفاع مقدس (۱۴۰۱/۰۶/۳۰) فرمودند: «قدرت انقلاب و رهبری امام و خصوصیّات ملّت ایران توانست تهدید بزرگ جنگ را تبدیل کند به فرصت بزرگ.» ایشان در ادامه برخی از تهدیدات و فرصتهای دفاع مقدس را بیان کردند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
15.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ | شهید حاج قاسم سلیمانی:
🔻همهی ما خصوصاً در بستر این انقلاب و در همهی حوادثی که در طول این نزدیک به چهل سال انقلاب اتفاق افتاده، همهی پیروزیها و توانمندیها و موفقیت هایمان را مدیون سرور و سالار شهیدان حسینابنعلی(علیه السلام) و خط او و راه او و یاران او و فرزندان او و ائمهی از نسل او بوده و هستیم و تا آخر خواهیم بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وقتی زیباکلام کم میاره!/خیلی عالییی بود...
✍اون از سطح سواد سلبریتی هاشون این هم از سطح علمی نظریه پردازشون...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: پنج شنبه ۰۷ مهرماه ۱۴۰۱
میلادی: Thursday 29 september 2022
قمری: الخميس ٠٢ ربيع الأول ۱٤٤٤
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علی العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه ذکر لا اله الا الله الملک الحق المبین
👈۳۰۸ مرتبه یا رزاق بگوید تا روزى اش فراوان شود.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
🇮🇷روز بزرگداشت شمس
🇮🇷روز آتش نشانی و ایمنی
🇮🇷روز بزرگداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس
🇮🇷شهادت سرداران اسلام: فلاحی ، فکوری، نامجو، کلاهدوز و جهان آرا(۱۳۶۰ه ش)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۵ روز تا شهادت حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها (۱۱۷ ه ق)
⬛️⌛️۰۶ روز تا شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف (۲۶۰ ه ق')
4_5933496030933813259.mp3
1.95M
🔸ترتیل صفحه 556 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
نکته تفسیری صفحه ۵۵۶:
بهترین صورتگر هستی:
آثار باستانیِ به جامانده از دوران کهن گواهی می دهند که نقاشی و صورتگری، از گذشته تاکنون مورد علاقه ی انسانها بوده است. همگان از اینکه تصویر چیزی بر روی سنگ یا کاغذ کشیده شود، لذت می برند.
در جهان امّا تصویرگری وجود دارد که در هر لحظه تصویری زیبا خلق می کند و تابلوی نقاشی اش را زیباتر می کند. انواع و اقسام گلهای رنگارنگ، گیاهان سرسبز، حیوانات اهلی و وحشی، آبزیان و...، نمونه هایی از نقاشی آن تصویرگر ماهر است. یکی از زیباترین آثار او، صورتگری انسان است. آیا تاکنون به چهره ی خود دقّت کرده اید؟ مو، ابرو، چشم و مژه، لب و دهان، گوشها و...، هر یک با استادی ویژه ای در محل خود قرار گرفته و به شما زیبایی خاصّی بخشیده است. البتّه به یاد داشته باشید که این اعضا، برای زیبایی نیست؛ بلکه هر یک وظیفه ی مهمّی دارند؛ امّا در عین حال، به شما زیبایی نیز می بخشند.
آیا باور می کنید که تصویر هر یک از ما در نخستین روزِ آفرینش، چگونه است؟:
آری، روزی که ما فقط یک سلول بودیم. نه دست، نه پا و نه صورت داشتیم. کم کم این تک سلول تکثیر شد و بزرگتر شدیم.
پس از چهار هفته، قدمان کمی بلندتر شد؛ حدود 7 میلی متر. به فرموده ی قرآن، در آن زمان، «مُضغَه» بودیم. مضغه به معنای گوشت جویده شده است. در آن زمان، سر، تنه، دم و قلب داشتیم؛ ولی هنوز شبیه یک انسان نبودیم؛ بلکه بدین صورت بودیم: آری، این شکل ما در ابتدای آفرینش است؛ امّا صورتگر زبردست عالم هستی، در مدّت کوتاهی، این تصویر را به انسانی زیبارو تبدیل کرد. او ما را صورتگری کرد، و این کار را چه زیبا به انجام رساند
(وَ صَوَّرَکُم فَاَحسَنَ صُوَرَکُم).
♨️ذم و نکوهش خوارج
#نهج_البلاغه
الشَّيْطَانُ الْمُضِلُّ وَ الْأَنْفُسُ الْأَمَّارَةُ بِالسُّوءِ غَرَّتْهُمْ بِالْأَمَانِيِّ وَ فَسَحَتْ لَهُمْ بِالْمَعَاصِي وَ وَعَدَتْهُمُ الْإِظْهَارَ فَاقْتَحَمَتْ بِهِمُ النَّارَ
🔴امام فرمود: (در جنگ نهروان هنگامى که از کنار کشتگان خوارج مى گذشت فرمود) بدا به حال شما آن که شما را فریب داد به شما زیان رساند. (پرسیدند چه کسى آنان را فریفت، اى امیر المؤمنین علیه السّلام فرمود) شیطان گمراه کننده، و نفسى که به بدى فرمان مى دهد، آنان را با آرزوها مغرور ساخت، و راه گناه را بر ایشان آماده کرد، و به آنان وعده پیروزى داد، و سرانجام به آتش جهنّم گرفتارشان کرد
📚 #حکمت_323
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥راه رسیدن به محبت خدا
🎙حجت الاسلام فرحزاد
🌼پنج شنبه است و ياد درگذشتگان
✍اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
شاخه گلی بفرستيم برای
تموم اونهايی كه در بين ما نيستند
و جاشون بين ما خالیه
شاخه گلی به زيبايی يك فاتحه و صلوات....
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
در روز هفتمِ مهر ماه سال ۱۳۵۹ وقتی که عراق به پالایشگاه آبادان حملهی هوایی کرد، آتشنشانان منطقه و شهرهایِ اطراف برایِ مهارِ آتش به پالایشگاه رفتند که در حینِ عملیاتِ خاموش کردنِ آتش، مجدداً هواپیماهایِ دشمن اقدام به بمبارانِ پالایشگاه میکنند که منجر به شهادتِ تعدادِ زیادی از آتشنشانان میشود.
هفتم مهرماه به نام «آتشنشانی و ایمنی» نامگذاری شده است. در واقع این روز بهانهای است تا به گرامیداشتِ انسانهایی بپردازیم که از جان و آسایشِ خود در راهِ حفظِ جان و آسایشِ ما میگذرند تا بتوانیم در امنیت زندگی کنیم.
هفتمِ مهرماه «روزِ آتشنشان» این فرشتگانِ نجاتِ بیادعا، بر تمامی جانبرکفان و خانوادههای صبورشان مبارک باد🌹
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: جمعه ۰۸ مهر ۱۴۰۱
میلادی: Friday 30 September 2022
قمری: الجمعة، ٠٣ ربيع الأول ۱٤٤٤ هجري قمري
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع روز:
🇮🇷روز بزرگداشت مولوی
🌍روز جهانی ناشنوایان
🌍روز جهانی دریانوردی
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۴ روز تا شهادت حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها (۱۱۷ ه ق)
⬛️⌛️۰۵ روز تا شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف (۲۶۰ ه ق')
4_5935954371429795313.mp3
1.58M
🔸ترتیل صفحه 557 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام حجازکار - نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
نکته تفسیری صفحه ۵۵۷:
هیچ مصیبتی رخ نمی نماید، مگر با اجازه ی خدا:
جهان هستی، مجموعه ای از اتّفاق هاست؛ اتفاق های خوب یا بد. امّا هر یک از این اتفاق ها، نتیجه ی اسباب و علل خاصّی است که آن اسباب و علل نیز اسباب و علل دیگری دارند. مثلاً زلزله که برای ما یک حادثه ی ناگوار است، در پی حرکت لایه های زمین به وجود می آید. این حرکت نیز نتیجه ی فشار مواد مذاب از زیر است. مواد مذابِ هسته ی زمین نیز از زمانِ جدا شدن زمین از خورشید تاکنون، داغ و جوشان است. این علّت ها، مانند حلقه های زنجیر، به هم متصل هستند؛ ولی سرانجام به یک علّت اصلی می رسند که خود آن، علّت دیگری ندارد و مخلوق نیست؛ بلکه خالق و آفریدگار علّت های دیگر است. او تمام اسباب و علل جهان را به وجود آورده و به آنها تأثیر ویژه ای بخشیده است. آتش به خواست او می سوزاند و آب به فرمان او آتش را خاموش می کند. بنابراین اگر ما دستمان را با آتش بسوزانیم، میتوانیم آن را به خودمان و همچنین به خدا نسبت دهیم. ما دستمان را سوزانده ایم؛ زیرا با اختیار خود این کار را کرده ایم. و آتش با اجازه ی خدا، دستمان را سوزانده؛ زیرا تأثیر سوزانندگیِ خود را از خدا گرفته است.
آیه ی مورد بحث به همین نکته اشاره میکند، بیان می فرماید که تمام حوادث ناگوار، به نحوی به خواست خدای بزرگ مرتبط است. هر کس به هر شکلی که بمیرد، یا به هر صورتی بیمار شود، یا حادثه ای برایش رخ نماید، از حوادثی تأثیر پذیرفته که تأثیر آن حوادث به خواست خدا بوده است. البتّه این نکته بدین معنا نیست که انسان باید در برابر تمام حوادث سکوت کند و تسلیم باشد؛ بلکه وظیفه ی انسان در برابر بسیاری از حوادث، پیشگیری، برخورد و مقابله است. مثلاً ما در برابر کسی که با چاقو به ما حمله ور شده، باید عکس العمل نشان دهیم؛ هرچند می دانیم که او با اجازه ی خدا زنده است و چاقویش نیز با اجازه ی خدا می بُرَد؛ ولی خدا به ما عقل و اختیار داده و از ما خواسته که در برابر ظلم و ستم تسلیم نشویم، و تا جایی که میتوانیم، برای آزادی و رهایی خود بکوشیم. یا اینکه ما در برابر زلزله باید از خود محافظت کنیم؛ هرچند می دانیم که زلزله، جزئی از حوادث جهان خلقت است، و جهان خلقت، مجموعه ای از قوانین آفریدگار هستی لست. البته در مواردی که تلاش ما به جایی نمی رسد، در برابر حوادث و مشکلات زندگی صبر می کنیم و مطمئن هستیم خدایی که این سختی ها را پدید آورده، پاداش فراوانی برای صبر و تحمّل در برابر مشکلات، برایمان در نظر گرفته است.[1]
[1] - در نگارش این متن از تفاسیر المیزان و نمونه، ذیل آیه ی مورد بحث استفاده شده است.
مسابقه کتابخوانی.pdf
85.5K
مسابقه کتابخوانی با موضوع امام خمینی(ره) از زبان رزمندگان اسلام- مهلت ارسال پاسخنامه 20 مهر 1401
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۱
میلادی:Satur 01 0ctober 2022
قمری: السبت ٠۴ ربیع الاول ۱۴۴۴
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا رب العالمین
👈 ۱۰۶۰مرتبه یاغنى بگوید تا غنى گردد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
👈خروج حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از غار ثور و حرکت به سمت مدینه (۰۱ ه ق)
🇮🇷روز همدردی و همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی
🌍روز جهانی سالمندان
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۱ روز تا شهادت حضرت سکینه خاتون سلام الله علیها (۱۱۷ ه ق)
⬛️⌛️۰۴ روز تا شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف (۲۶۰ ه ق')
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
4_5938206171243480453.mp3
1.82M
🔸ترتیل صفحه 558 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
نکته تفسیری صفحه ۵۵۸:
طلاق:
بر اساس قانون آفرینش خدا، هر انسانِ سالمی، هنگامی که به سن جوانی می رسد، به ازدواج و زندگی مشترک علاقه مند می شود. از این رو هر روز در تمام نقاط دنیا، ازدواج بسیاری صورت می پذیرد و مردان و زنان فراوانی با یکدیگر پیوند زناشویی می بندند. به فرموده ی پیامبر خدا، پیوند ازدواج، محبوب ترین پیوند نزد خداست. دین اسلام به پیروان خود تأکید کرده که پس از ازدواج، هر یک از مرد و زن، در حفظ حرمت همسر و رعایت حقوق او بکوشند و از بنیان خانواده شان محافظت کنند[1]. قرآن به خویشاوندان زن و شوهر نیز توصیه کرده که در صورت بروز اختلاف در میان آن دو، فوری از بزرگان هر یک از دو طرف برای میانجی گری دعوت کنند و میان آن دو را آشتی دهند[2].
اسلام با هر گونه طلاقِ غیرمنطقی و بی علت مخالف است. به فرموده ی پیشوایان دین، هرچند طلاق حلال است، منفورترین حلال ها نزد خداست[3]؛ زیرا باعث از هم پاشیده شدن بنیان خانواده میشود؛ زن و شوهر را از آینده و زندگی مشترک مجدد، نومید می کند؛ و از همه بدتر، فرزندان را از نعمت محبّت پدر یا مادر محروم و دچار عقده های روانی میکند و در بسیاری از موارد، از آنان، انسانهایی کینه توز و انتقام جو می سازد. بنابراین لازم است که انسان، در انتخاب همسر، با عقل و تدبیر و با شناخت کامل اقدام کند و شریک زندگی خود را بر اساس اعتقادات و سلایق مشترک انتخاب کند. با اینهمه امّا گاهی طلاق به صورت یک ضرورت اجتناب ناپذیر در می آید. در برخی اوقات، زن و شوهر به عللی نمی توانند به زندگی مشترک ادامه دهند، و در صورت ادامه، زندگیشان پیوسته به دعوا و جنجال و بی حرمتی و ضایع کردن حقوق یگدیگر سپری می شود. در این حالت، دین اسلام به مرد و زن اجازه می دهد که با رعایت احکام خاص طلاق، از یکدیگر جدا شوند، و هر یک، زندگی جدیدی را برای خود آغاز کنند. نکته ی مهم در مورد طلاق امّا «برخورد منطقی و دور از بی حرمتی و جار و جنجال» است. آری، در مواردی که زن و شوهر به این نتیجه می رسند که ادامه ی زندگی مشترک به هیچ وجه به صلاحشان نیست، باید با ادب و آرامش از یکدیگر جدا شوند. هر یک، حقوق و بدهی های دیگری را بپردازد و آنگاه یکدیگر را با بزرگواری ترک کنند. قرآن به مردها توصیه کرده که در صورت تصمیم به طلاق، با «احسان و نیکی کردن» از همسرانشان جدا شوند[4]، و به هر یک از دو طرف سفارش می کند که بخشش و گذشت را فراموش نکنند[5].
[1] - ر.ک به آیات 228 بقره و 19 نساء
[2] - بر اساس آیه 35 نساء
[3] - الکافی، ج6، ص54
[4] - بر اساس آیۀ 229 بقره
[5] - بر اساس آیۀ237 بقره
May 11