نکته تفسیری صفحه ۹۰:
از خداست یا از خودمان؟:
تمام موجودات روی زمین، در دنیای خود، خوبی ها و بدی هایی را تصوّر می کنند. مثلاً از نظر یک شیر درنده، کشتن و خوردن یک آهوی جوان، حادثه ی بسیار خوب و شیرینی محسوب می شود؛ در حالی که از نظر آهو، از این اتفاق بدتر وجود ندارد. ما انسانها نیز بی آنکه اختیاری داشته باشیم، دچار حوادثی می شویم که از نظر ما خوب یا بد هستند. بریدن سر یک گوسفند و خوردن گوشت او، از نظر ما یک حادثه ی خوب، و گزیده شدن توسّط یک عقرب، حادثه ای بد محسوب می شود.
این حوادث و اتّفاقات، اموریست که در نظام هستی قرار داده شده و بی آنکه ما در به وجود آمدن آنها اختیاری داشته باشیم، با گردش روزگار پدید می آید. روشن است که آفریننده ی این امور، پروردگار جهان است و اوست که بنا بر مصلحت و حکمت والای خویش، چرخ هستی را چنان که باید و شاید، می چرخاند. این گروه از خوبی ها و بدی ها، نخستین گروه از خوبی ها و بدی ها هستند که ما در پدید آمدن آنها اختیاری نداریم. در جهان امّا حوادث و چیزهای خوب و بدی وجود دارد که با اختیار انسانها پدید میآید. نجات انسانهای دیگر از مرگ، آموزش علوم و دانش به دیگران، مهربانی کردن به همنوع و...، امور خوبی است که انسانها در زندگی خود ایجاد می کنند و از پاداش خوب آن نیز در زندگی دنیا و آخرت خود بهره مند می شوند. در مقابل، کشتار و خونریزی، ظلم و تجاوز، خیانت و پیمان شکنی، و...، کارهایی است که انسانها در جامعه ی خود ایجاد می کنند و کیفر آن را هم در این زندگی و زندگی پس از مرگ می چشند. این گروه از خوبی ها و بدی ها، دوّمین گروه از خوبی ها و بدی های جهان هستند که انسانها در به وجود آمدن آنها نقش دارند. اگرچه کارهای خوب انسانها در گروه دوم، از جهتی به خود آنها مربوط می شود، با نگاهی عمیق تر در می یابیم که علّت اصلی آنها، لطف و مهربانی خداست؛ زیرا روحیه ی مهربانی، علاقه ی به هم نوع، محبّت و توان فکری و جسمی برای حل مشکلات، همگی نعمتهای خداست که در وجود انسان ها نهفته شده است و اگر خدا آن را در انسان قرار نمی داد، بی شک او به کارهای خوب و شایسته دست نمی زد. بنابراین، انجام کارهای پسندیده و دیدن و چشیدن نتیجه ی خوب آنها، از لطف و مهربانی خداست که به انسانها عنایت شده است؛ ولی منشأ کارهای زشت و بد انسانها، خودخواهی، لذّت جویی و توجّه به اغراض شخصی است. این کارهای بد، نتایج بد و ناپسندی دارد که انسانها را گرفتار می کند. بی شک این کارها و نتایج شوم آنها، به خدای بزرگ ربطی ندارد، و بالعکس، به سبب بی توجّهی به فرمان خدا ایجاد شده است. این دو آیه، به این دو گروه از خوبی ها و بدی های جهان اشاره می کند و توضیح می دهد که خوبی ها و بدی ها در گروه اول، از اختیار انسانها خارج است و مربوط به خدا می شود؛ ولی در گروه دوّم، منشأ خوبی ها، خدای بزرگ و مهربان است، و سبب بدی ها، خود انسانها هستند که با بی توجّهی به خواست خدا، خود را گرفتار می کنند. [1]
[1] - در نگارش این متن به تفسیر الکاشف و علی بن ابراهیم قمی توجه شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠زيارت پیامبر اکرم صلى الله عليه وآله وسلم با صدای أباذر الحلواجي
🔹السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَبِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَبْدِاللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خاتَمَ النَّبِيِّينَ، أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ بَلَّغْتَ الرِّسالَةَ، وَأَقَمْتَ الصَّلَاةَ، وَآتَيْتَ الزَّكَاةَ، وَأَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ، وَنَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَعَبَدْتَ اللّٰهَ مُخْلِصاً حَتَّىٰ أَتاكَ الْيَقِينُ، فَصَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَرَحْمَتُهُ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّاهِرِينَ.
📗مفاتیح الجنان
#عید_مبعث مبارک
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
📖 تقویم شیعه
☀️
شمسی: یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
میلادیSunday : 19 february 2023
قمری: الأحد، ۲۸ رجب ۱۴۴۴
🌹 متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
🕋حرکت حضرت امام حسین علیه السلام از مدینه به مکه معظمه
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۵ روز تا سالروز ولادت حضرت امام حسین علیه السلام(۰۴ هجری قمری)روز پاسدار
💐⏳۰۶ روز تا سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام(۲۶ ه ق) روز جانباز
💐⏳۰۷ روز تا سالروز میلاد حضرت امام زین العابدین علیه السلام(۳۱ه ق)روز صحیفه سجادیه
💐⏳۱۳ روز تا ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام (۳۳ ه ق) روز جوان
💐⏳۱۷ روز تا سالروز ولادت حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف(۲۵۵ه ق) نیمه شعبان
🌹🇮🇷 ۳۰ روز تا آغاز سال نو شمسی
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
نکته تفسیری صفحه ۹۱:
چرا در قرآن تدبّر نمی کنید؟:
ما به قرآن احترام می گزاریم، آن را می بوسیم و در جای مناسبی قرار می دهیم. سوره های آن را حفظ و با صدای زیبا تلاوت می کنیم و از خواندن و شنیدن آن لذّت می بریم. اینها همه خوب و مهم است؛ امّا آیا از محتوای این پیام مهم نیز خبر داریم؟ آیا تا به حال در معنای آیاتش اندیشیده ایم؟ خداوند در این آیه به ما پیغام می دهد و از ما می پرسد که «چرا در آیات قرآن تدبّر نمی کنید؟». پیشوایان ما نیز بیش از هر کاری در مورد قرآن، ما را به اندیشه در مفاهیم والای آن دعوت کرده اند. خداوند در آیه ی 121 سوره ی بقره می فرماید: «کسانی که کتاب آسمانی به آنان داده ایم، آن را چنان که شایسته است، می خوانند. آنان واقعاً به قرآن ایمان دارند.» امام صادق(ع) در توضیح این آیه فرموده است: «منظور این است که آیات قرآن را با دقّت و شمرده بخوانند و حقایق آن را بفهمند و به احکام آن عمل کنند. به مژده های آن امیدوار و از بیم های آن ترسان باشند. از داستان های آن عبرت بگیرند. به دستورهایش گردن نهند و از آنچه که نهی کرده، بپرهیزند. به خدا سوگند، منظور از شایسته خواندن قرآن، حفظ کردن آیات و یاد گرفتن حروف و تلاوت سوره ها و فرا گرفتن اعشار و اخماس آن [تقسیماتی که در قرآن و سوره های آن می شود؛ مانند تقسیم به سی جزء یا چهار حزب و...] نیست.
برخی از مردم، حروف قرآن را حفظ کردند؛ امّا احکام و دستورهایش را ضایع کردند. منظور این است که در آیات قرآن بیندیشند و به احکامش عمل کنند.»[1] واقعیت این است که قرآن با همه ی ارج و احترامی که در میان مسلمان ها دارد، هنوز جایگاه حقیقی خود را در میانشان پیدا نکرده است. همه ی کسانی که قرآن را در سفره های عقدشان می گذارند، آیا در زندگی مشترک خود به دستورهای آن توجّه می کنند؟ همه ی کسانی که قرآن را در وسیله های نقلیه ی خود می آویزند آیا در هنگام رانندگی به دستورهای آن در مورد احترام به دیگران و توجّه به حقوق آنان عمل می کنند؟ همه ی کسانی که قرآن را در قسمت بالای خانه ی خود می نهند، آیا به توصیه های آن در زندگی عمل می کنند؟ پس من و تو ای مسلمان، باید به خود بیاییم و تصمیمی جدّی بگیریم که این پیام مهم را به گونه ای دیگر بررسی کنیم. مبادا عمری از ما بگذرد و از محتوای کتاب آسمانی خویش بی خبر باشیم! به یاد داشته باشیم که آورنده ی این پیام الهی فرموده است: «قرآن، انسان را از گمراهی باز می دارد، هدایتش می کند، چشمانش را باز می گشاید، راه حق را به او نشان می دهد و از لغزش نگه می دارد. قرآن در تاریکی های جهان، نور و روشناییست. قرآن، مردمان را از هلاکت نجات می دهد و از دنیا به زندگی خوب آخرت می رساند. در قرآن، کمال دین شماست و هیچکس از قرآن کناره نگرفت مگر اینکه به دوزخ رسید.»[2] البته نخستین گام برای تدبّر در قرآن، انس پیدا کردن با آن به وسیله ی تلاوت مستمر و دائم آیات آن است؛ تلاوتی آگاهانه و با دقّت. پیشوایان ما نیز بر هر دو مطلب، یعنی تلاوت قرآن و تدبّر در آن، بسیار تأکید کرده اند.
[1] - المیزان فی تفسیر القرآن، ج 1، ص 266
[2] - تفسیر کنز الدقائق و بحرالغرائب، ج 9، ص 391
🔴صحبتهای جالب رهبر معظم انقلاب دربارهی همسرشان
🔹باید به صبر و شکیبایی فراوان او (همسرم)، در تحمل سختی و مشقت زندگی در دوران پیش از انقلاب و اصرار او بر ساده زیستی، در دوران پس از انقلاب اشاره کنم.
🔹بحمدالله خانه ما همواره تاکنون از زوائد زندگی و #زرق_و_برقهای دنیوی، که حتی در خانههای معمولی مردم یافت میشود به دور مانده است و #همسرم در این امر بالاترین سهم و مهمترین نقش را داشته است. درست است که من زندگیام را به همین شکل آغاز کردم و همسرم را نیز در این مسیر هدایت کردم و این روحیه را در او زنده کردم، اما صادقانه میگویم که او در این زمینه بسیار از من پیشی گرفته است.
🔹من درباره زهد و پارسایی این بانوی صالحه تصویرهای بسیاری در ذهن خود دارم که بیان برخی از آنها خوب نیست. از جمله مواردی که میتوانم بگویم این است که: هرگز از من درخواست #خرید_لباس نکرده است، بلکه نیاز خیلی ضروری خانواده به لباس را به من یاد آور میشد و خود میرفت و میخرید.
🔹هیچ وقت برای خود #زیورآلات نخرید. مقداری زیورالات داشت که از خانه پدری آورده بود و یا هدیه برخی بستگان بود. همه آنها را فروخته و پول آنها را در راه خدا صرف کرد. او اینک حتی یک قطعه زر و زیور و حتی یک انگشتر معمولی هم ندارد.
📘 کتاب "خون دلی که لعل شد"، فصل دهم
ص 159
اگرخواهان تربیت فرزنداني خوش برخورد هستید:
👈سعی کنیدبه حرفهای کودک خود با دقت کامل گوش دهید
🍃با همدیگر به اردو بروید
🎀 ودر پایان ازاوبخواهید
درمورد آنچه دیده است صحبت کند🌸
🦋 #نورچشم
🌼برخی والدین هرگز از کلمه نمیدانم استفاده نمیکنند👇
حتی اگر پاسخ سوالی را ندانند، فرزندشان را به گونهای سرگرم میکنند تا بتوانند در مورد آن مساله کمی اطلاعات به دست بیاورند. واقعا لازم نیست در نگاه فرزندتان خود را قدرت مطلق و بینقص نشان دهید زیرا درنهایت فرزندتان بزرگ میشود و متوجه نقص اطلاعاتی شما خواهد شد. در عین حال همیشه هم نباید با گفتن نمیدانم و محول کردن کودک به شخص دیگری برای یافتن جوابهایش خود را خلاص کنید. باید به کودک نشان دهید که شما هم به تفکر نیاز دارید و در برخی شرایط دنبال یادگیری و آموختن هستند.
╾────┄┈•𖢻•┈┄───
20.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
:
اگه حاجقاسم نبود..
ویدئو شبیهسازی شده از حضور داعش در ایران
حالا خودش نیست و....
🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️
#پیروزی_نزدیک_است
نکته تفسیری صفحه ۹۲:
کسی که اظهار اسلام می کند، در امان است؛ بدگمانی ممنوع!:
پس از جنگ خیبر، پیامبر(ص) شخصی به نام «اسامة بن زید» را با جمعی از مسلمانان به سوی برخی از یهودیان فرستاد تا آنان را به اسلام دعوت کند، و اگر نپذیرفتند، جزیه دهند؛ یعنی در قبال تأمین امنیتشان توسط حکومت اسلامی، مالیات ویژه ای را بپردازند. یکی از یهودیان به نام «مرداس» که از آمدن سپاه اسلام باخبر شده بود، اموال و فرزندان خود را در پناه کوهی قرار داد و به استقبال مسلمانان شتافت، و این در حالی بود که به یگانگی خدا و رسالت حضرت محمد(ص) گواهی می داد؛ ولی اسامة بن زید به گمان اینکه آن مرد یهودی از ترس جان و برای حفظ اموالش اظهار اسلام می کند و در باطن مسلمان نیست، به او حمله کرد و او را کشت و اموال و گوسفندانش را به غنیمت گرفت. هنگامی که این خبر به پیامبر(ص) رسید، آن حضرت از این ماجرا بسیار ناراحت شد و اسامه را به شدّت سرزنش کرد. در آن موقع، این آیه نازل شد و به مسلمانان هشدار داد که برای به دست آوردن غنایم جنگی و مانند آن حق ندارند سخن کسانی را که اظهار اسلام می کنند، رد کنند؛ بلکه باید سخن آنان را بپذیرند. [1]
بر اساس آموزه های قرآن و معصومین، هر کس به یگانگی خدا و رسالت حضرت محمد(ص) گواهی دهد، مسلمان است و جان و مال و ناموس و آبروی او، مانند دیگر مسلمانان در امان است و به هیچ وجه کسی حق ندارد به آن تجاوز کند؛ مگر اینکه مرتکب گناهان ویژه ای شود و از سوی «حاکم شرع»، حکم جدیدی در باره ی او صادر شود. در روایتی از پیامبر خدا(ص) می خوانیم: «عبارت «لا اله الا الله» نزد خدا سخنی بزرگ و گرامیست. هر کس آن را از روی اخلاص بگوید، شایسته ی بهشت می شود، و هر کس آن را به دروغ به زبان براند، مال و جانش در امان است؛ ولی سرانجام به آتش دوزخ خواهد رفت.»[2] در روایت دیگری از همان حضرت نقل شده است: «دشنام دادن به مسلمان، نافرمانی خدا، و پیکار با او، کفر، و غیبت او که مانند خوردن گوشت اوست، از گناهان است، و همان طور که نمی توان به جان او آسیبی رساند، نمی توان به مال او نیز آسیبی رساند»[3]. هم اکنون نیز این دستور مهم اسلامی باید آویزه ی گوش افراد باایمان باشد. مبادا برخی از مسلمانان با بی توجّهی به این دستور و با بهانه ی اینکه اسلامِ شخص دیگری، اسلام حقیقی نیست و او از منافقان است، به جان و مال و آبروی او تعرّض کنند. به یاد داشته باشیم که پیامبر گرامی ما فرموده است: «تعرّض به تمام چیزهای مسلمان ممنوع است؛ چه آبرو، چه مال و چه جانش.»
[1] - تفسیر نمونه، ج 4، ص 73
[2] - توحید صدوق، ص 23
[3] - مشکاى الانوار، ص 190
🦋#همدم
🌼 کلام گهربار پیامبر مهربانی، تقدیم به آقایان گرامی!
🔆 امیرالمومنین عليهالسلام فرمود:
روزی در حالى كه فاطمه(سلام الله علیها) نزدیک من نشسته بود و من عدس پاک میکردم
پیامبر صلی الله علیه و اله وارد شدند و فرمودند:
آنچه ميگويم بشنو زیرا من هیچ حرفی نمیزنم مگر اینکه به امر پروردگار است
✔️مردى كه به زن خود در خانه کمک كند، خدا ثواب یک سال عبادتی را که روزها روزه باشد و شبها به قیام و نماز ایستاده باشد به او میدهد.
╾────┄┈•𖢻•┈┄────╼.
🦋 #شفا
🌼 ۱۰ گیاه دارویی که باید همیشه درخانه داشته باشید 🍃
۱ . نعناع :
ضد نفخ، دل درد، ناراحتی معده، دلپیچه کودکان پس از خوردن سردی ها، رفع اسهال.
۲ . پونه :
ضد نفخ، بادشکن، گرم کننده کلیه ها، رفع شب ادراری کودکان، تقویت روده، رفع اسهالی.
۳ . خاکشیر :
رفع گرمازدگی، رفع گرمی کردن( مصرف بیش از حد خوراکی های طبع گرم)، گر گرفتگی، کهیر و خارش پوست.
۴ . سنبل الطیب :
آرامبخش، رفع کم خوابی، ضد استرس.
۵ . سیر :
کاهش سریع فشار خون، کاهش چربی خون و کلتسرول مضر، آنتی بیوتیک گیاهی.
۶ . سنجد :
آرد سنجد کامل( با پوست و دانه)، رفع درد معده و سوزش مری، رفع و پیشگیری از پوکی استخوان و ارتروز.
۷ . گشنیز :
کاهش سریع فشار خون، خوشبو کننده دهان، ضد نفخ برای افراد گرم مزاج به جای نعناع و پونه، ضد آفت.
۸ . گل گاوزبان :
آرامبخش اعصاب، رفع تپش قلب و بهبود زکام و سرفه خشک.
۹ . زنجبیل :
ضد تهوع و استفراغ، رفع درد عادت ماهانه، بهبود سرما خوردگی وسردی، ضد رماتیسم، تقویت نیروی جنسی.
۱۰ . گزنه :
رفع سنگ و عفونت کلیه و مثانه، رفع کم خونی ، ضد عفونت لوزه ها، کاهش قند خون
╾────┄┈•𖢻•┈┄────╼
مداحی آنلاین - برای رفیق - آیت الله مجتهدی تهرانی.mp3
12.39M
♨️برای رفیق!
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤 #آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
🔆 تناقض به سبک غربیها و غربگراها!
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: سه شنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
میلادی: Tuesday 21 february 2023
قمری: الثلاثاء ۳۰ رجب ١٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا ارحم الراحمین
👈۹۰۳مرتبه یا قابض بگوید تا به حاجت خود برسد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۳ روز تا سالروز ولادت حضرت امام حسین علیه السلام(۰۴ هجری قمری)روز پاسدار
💐⏳۰۴ روز تا سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام(۲۶ ه ق) روز جانباز
💐⏳۰۵ روز تا سالروز میلاد حضرت امام زین العابدین علیه السلام(۳۱ه ق)روز صحیفه سجادیه
💐⏳۱۱ روز تا ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام (۳۳ ه ق) روز جوان
💐⏳۱۵ روز تا سالروز ولادت حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف(۲۵۵ه ق) نیمه شعبان
🌹🇮🇷 ۲۸ روز تا آغاز سال نو شمسی
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
نکته تفسیری صفحه ۹۳:
هجرت:
یکی از اتفاقات عمومی زندگی و حیات در دنیا، «مهاجرت» است. بسیاری از جانداران، هنگامی که مکان زندگی خود را برای ادامه ی حیات مناسب نمی بینند، مهاجرت می کنند. مهاجرتِ هجده هزار کیلومتری برخی از پرندگان از قطب شمال تا قطب جنوب، نمونهی روشنی از این حقیقت است.
تاریخ زندگی بشـر گواهی می دهد که انسان های اولیه نیز پس از تغییر اوضاع جغرافیایی زمین، برای ادامه ی حیات، از زادگاه خود به نقاط دیگری کوچ می کردند. هم اکنون نیز اگر در یک سرزمین، وضع مساعد زندگی از دست برود و میکروب های کشنده یا گازهای شیمیایی و... سراسر آن را بپوشاند، مردم آن سرزمین آنجا را رها کرده، به نقطه ی دیگری از زمین کوچ می کنند. همه ی این مهاجرت ها، برای حفظ زندگی مادّی و دنیایی است. اگر امّا ماندن در یک سرزمین، سعادت ابدی انسان را به خطر بیندازد، چه باید کرد؟ آیا ارزش زندگی جاودانه ی انسان، از زندگی کوتاه او در دنیا کمتر است؟ این آیات به انسانها می آموزد که اگر ماندن در یک سرزمین، مانع دینداریشان شود، باید آنجا را رها کنند و خود را به جایی برسانند که بتوانند به راحت ایمان خود را حفظ کنند. اگر هم در اثنای این مهاجرت از دنیا بروند یا کشته شوند، پاداشی بسیار بزرگ خواهند داشت که تنها خدا از آن باخبر است. اگر امّا از مهاجرت سر باز زنند و با ماندن در آن سرزمین، دین خود را از دست بدهند و بیایمان از دنیا بروند، عذرشان پذیرفته نمی شود و مجازات خواهند شد. تاریخ زندگی پیامبر(ص)، گویای دو مهاجرت مسلمانان است: نخست، مهاجرت گروهی از مسلمانان مکّه به حبشه، و دوم، مهاجرت پیامبر(ص) و مسلمانان از مکّه به مدینه. هجرت مسلمانان به مدینه، یکی از بزرگترین حوادث تاریخ اسلام محسوب می شود. این حادثه ی درخشان، سرآغاز فصل نوینی از تاریخ اسلام بود؛ زیرا پیش از آن، مسلمانان در ظاهر هیچگونه قدرت اجتماعی و سیاسی نداشتند؛ امّا پس از هجرت، بلافاصله حکومت اسلامی را تشکیل دادند و با سرعت فراوانی در همه ی زمینه ها پیشرفت کردند. این حادثه چنان اهمّیت داشت که به پیشنهاد حضـرت علی(ع)، مبدأ تاریخ مسلمانان قرار گرفت. هم اکنون نیز این قانون حیات بخش زنده است. ممکن است برخی از مردم در نقاطی به سر برند که نگه داشتن ایمانشان در آنجا ممکن نباشد و کفر و گناه در آن منطقه حاکم باشد. در این صورت، بهانه هایی مانند اقامت در وطن، درس خواندن، کسب درآمد و...، هیچیک نمی تواند مانع مهاجرت انسان شود؛ بلکه آدمی باید با امید و توکّل به خدا، سرزمین کفر و گناه را ترک کند و به جایی هجرت کند که بتواند از گوهر ایمان خود پاسداری کند[1]. در حقیقت، هجرت، به معنای فرار از «ظلمت» به سوی «نور» است، و مهاجر حقیقی، کسی است که از بدی ها به سمت خوبی ها حرکت کند. حال ممکن است این هجرت، از مکانی به مکان دیگر، یا هجرت در درون انسان از گناه به سمت رضایت و خشنودی خداوند باشد؛ چنانکه امیر مؤمنان علی علیه السلام می فرماید: «مهاجران راستین، کسانی هستند که از گناهان هجرت می کنند و دیگر به سمت آن نمی روند.»
[1] - اقتباس از تفسیر نمونه، ج 4، ص 90
#نهج_البلاغه
💥فإِنَّ الْجَاهِلَ بِقَدْرِ نَفْسِهِ يَکُونُ بِقَدْرِ غَيْرِهِ أَجْهَلَ
🌐همانا آن كه از شناخت قدر خويش عاجز باشد، در شناخت قدر ديگران جاهل تر است.
📘#نامه_53
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قرآن را نور ببینیم!!!
🔸 استاد مسعود عالی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔹تلنگری زیبا برای همه ما
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠"حد ترخص" و "مسافت شرعی"
⁉️ تفاوت "حد ترخص" و "مسافت شرعی" چیست؟
🔻آیا حد ترخص تنها در مسافرت کاربرد دارد؟
🔻ملاک آغاز و پایان سفر چیست؟
🔻آیا با شروع سفر میتوانیم نمازمان را شکسته بخوانیم؟
🔻مسافت شرعی چند کیلومتر است؟
💠 #استاد_وحیدپور
#اینفوتبیان | دستورالعملهای دینی برای مقابله با بدبینی
🔸بدبینی سرچشمه خیلی از گناهها و رفتارهای منفیه که خیلیموقعها قبل از اینکه برای اطرافیان ناخوشایند باشه برای خود آدمها آزاردهنده است.
⁉️ چرا حمید فرخ نژاد و برزو ارجمند؟
♻️ حمید فرخ نژاد و برزو ارجمند که دشمن روی آنها دست گذاشت و آنها را جذب خود کرد ، هر دو یک ویژگی مشترک داشتند و آن تعدّد نقش های مذهبی و ارزشیِ آنها در سینما و تلویزیون بود.
⚠️ یقیناً این مسیر و تلاش برای جذب بازیگران ما از طرف دشمن ادامه دارد و در چنین شرایطی که آتش #جنگ_شناختی دشمن انقدر سنگین است ، سه دسته افراد باید خیلی خیلی مواظب باشند ؛
1️⃣ بازیگران ؛ آنها باید بدانند که دشمن برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی برای جذب آنها به طرف خود برنامه دارد! این هشدار برای بازیگرانی که در کارنامهی هنری آنها نقش های ماندگار ، مثبت و انقلابی دیده میشود ، شدیدتر است.
2️⃣ مردم : مردم باید بدانند بازیگران ، فقط بازیگرند و نه بیشتر! و به طور مثال اگر بازیگری مثل برزو ارجمند که چندین نقش روحانی بازی کرده جذب دشمن شد ، آنها نباید اجازه بدهند تصویر و محبت چنین فردی در ذهنها و دلهایشان [که در اثر خلق آثارش ایجاد شده] ، در اعتقاد آنها تزلزل و ناامیدی ایجاد نماید.
3️⃣ مسئولین و فیلمسازان : آنها باید بدانند که نقش های ماندگار همانند نقش و نگارهایی ثابت بر ذهن مردم حک میشوند و باید در سپردن نقش های مذهبی و انقلابی به بازیگران ، نهایت احتیاط و تحقیق را لحاظ نمایند. هر بازیگری لیاقت نقش های ماندگار را ندارد ، حتی اگر بهترین بازیگر باشد!
✍️ میلاد خورسندی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♥️ ببينيد| مالكوم ايكس، شهيدی كه رهبرانقلاب برای او فاتحه خواندند
➕ سخنان مالکوم ایکس درباره مخالفان اسلام
🏴 انتشار به مناسبت سالگرد شهادت مالکوم ایکس
💻 Farsi.Khamenei.ir
جمعه ای بر این سرای غم تو عابر میشوی
چون نگینی میدرخشی ماهِ کامل می شوی
آفتابِ سبز قامت، مرکب آذین سوار
در میان حق و باطل، حدفاصل می شوی
یوسف گمگشته باز آید به کنعان بی گمان
کلبه ی احزانِ ما را روزی حاضر می شوی
هلهله در آسمان ، بزم و طرب اندر جهان
آن زمان که بر زمین، تنها تو عادل می شوی
عطرِ نرگس می دهی ای صاحب چشمان تَر
بر غریبی های چشمم ، آب طاهر میشوی
شرمسارِ ماهِ رخسارِ توام آقا مپرس
اینهمه میگویی واز ما تو غافل میشوی؟
می نویسم در جوابت کِی تو غافل می شوی؟!
بردلِ طوفان زده یکباره ساحل میشوی
سیده صدیقه حسینی
#مسابقه #مسابقه #مسابقه #مسابقه #مسابقه🔹
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻سؤالات مسابقه :
🔹1- بر اساس نظر دکتر بورنوک جنگ اساساً........ افراد را هدف قرار می دهد. الف : ذهن ب: جسم
ج: ماهیت د: ضعف
🔹2-اولین اقدام نتانیاهو پس از رسیدن به قدرت چیست؟
الف: تغییر مرزها ب: لغو قانون سکونت یهودیان در نوار غزه ج : اتمام ساخت شهرک های جدید د: ایجاد دیوار حائل جدید
🔹3-شهید حاج قاسم سلیمانی در خصوص پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند، اولین قدم امام ره این بود که ........ ؟
الف: ماهیت نظام طاغوتی را افشا کرد
ب: وحدت بین اقشار جامعه ایجاد کرد
ج: اسلام ناب را به جهان معرفی کرد
د: حوزه را از عزلت نشینی خارج و وارد سیاست کرد
🔹4-در بیانات مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان نیروی هوایی با معظم له ،ایشان تاکید فرمودندکه راهبرد ما ..........است؟
الف : انسجام اجتماعی
ب: امنیت ملی و اقتصادی
ج: اتحاد ملی
د: پایبندی به اصول انقلاب
🌷شرکت کنندگان عزیز می بایست پاسخ مورد نظر را تا پایان روز 10 اسفند بصورت یک عدد 4رقمی به شماره 300069252627 پیامک نمایند.
مثال:
🔻مسابقه 4142 ( ابتدا کلمه "مسابقه" و سپس پاسخ سوالات به ترتیب از چپ به راست))
🌹تقویم شیعه🌹
☀️
شمسی: چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱
میلادیWednesday 22 february 2023
قمری: الأربعاء ۰۱ شعبان ١٤٤٤
🌹 متعلق است به:
🔸حضرت امام موسی بن جعفر كاظم عليه السّلام
🔸حضرت امام علی بن موسی الرضا عليهما السّلام
🔸حضرت جواد الائمه؛ محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸حضرت امام هادي، علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈صد مرتبه یا حى یا قیوم
👈۵۴۱مرتبه یا متعال بگوید تا عزت دائمی یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن ، خداوندا در آخر الزمان دین ما را حفظ کن
✅ وقایع روز:
🇮🇷کودتای انگلیسی رضاخان (۱۲۹۹ ه ش)
🗓روز شمار تاریخ:
💐⏳۰۲ روز تا سالروز ولادت حضرت امام حسین علیه السلام(۰۴ هجری قمری)روز پاسدار
💐⏳۰۳ روز تا سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام(۲۶ ه ق) روز جانباز
💐⏳۰۴ روز تا سالروز میلاد حضرت امام زین العابدین علیه السلام(۳۱ه ق)روز صحیفه سجادیه
💐⏳۱۰ روز تا ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام (۳۳ ه ق) روز جوان
💐⏳۱۴ روز تا سالروز ولادت حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف(۲۵۵ه ق) نیمه شعبان
🌹🇮🇷 ۲۷ روز تا آغاز سال نو شمسی
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.