🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۸🌷
زندگی پاك:
یكی از ویژگی های منحصر به فرد انسان در میان موجودات دیگر، خلّاقیت و هنرمندی اوست. شاید به درستی معلوم نباشد كه از چه زمانی انسان ها هنرهای گوناگون را ایجاد كرده اند؛ ولی بدون شك تاریخ هنر به هزاران سال قبل باز می گردد. نقاشی، خطاطی، قالی بافی، قلم زنی و ... ، نمونه هایی از هنرهای معروفی است كه در میان ما رواج دارد. در میان این همه هنر امّا چه هنری از همه مهم تر و ارزشمندتر است؟ شاید بتوان ادعا كرد كه مهم ترین هنر در میان تمام انسان ها، هنر زندگی كردن است. آری، انسان ها در دوران كوتاه و زودگذر عمر، یكی پس از دیگری می آیند و می روند؛ ولی برخی از آنان استادانه زندگی می كنند و زیباترین اثر هنری انسانی یعنی زندگی زیبا و پاكی را از خود به جای می گذارند. سرگذشت های پیامبران و امامان، هر یك اثری جاودان و ماندنی ست كه همچون ستاره ای درخشان در آسمان انسانیت نورافشانی می كند. امّا چگونه می توان چنین اثر زیبایی را از خود به جا نهاد؟ آفریدگار مهربان انسان در این آیه به این سؤال پاسخ می دهد. به فرموده ی قرآن، قبول دعوت خداوند و ایمان آوردن به او و اطاعت از دستورهایش، به انسان بینش خاصّی می بخشد كه در پرتو آن، حق و حقیقت را به خوبی تشخیص می دهد و یقین می كند كه تنها وجود ماندنی در جهان، وجود خدای بی همتاست و چیزهای دیگر هر قدر هم زیبا و فریبنده باشند روزی از بین خواهند رفت.
به همین سبب، شخص باایمان و نیكوكار، با تمام وجود به خدا دل می بندد و تلاش و فعالیتش را یكسره برای خشنودی خدا و نزدیك شدن به او به كار می گیرد. در این حالت، زندگی انسان تنها یك جهت پیدا می كند، و آن، به دست آوردن خشنودی خداست؛ و تمام امکانات و شرایط زندگی برای رسیدن به این هدف، دست به دست هم می دهند. بدین ترتیب، سلامت و بیماری، ثروت و فقر، قدرت و ناتوانی، شهرت و گمنامی، همه و همه، مسائل فرعی زندگی می شوند كه انسانِ باایمان، بدون دل بستن به آن ها، به راه خود یعنی جلب رضایت خدا ادامه می دهد. در این حالت، تغییر اوضاع و احوال برای انسان تفاوتی نمی كند و انسان در هر حال، احساس لذّت، بزرگی، عزّت و كمال می كند؛ زیرا راه زندگی خود را پیدا كرده و در پناه خدایی قرار گرفته كه هیچ گونه ضعف و ناتوانی و بیماری و نابودی در او راه ندارد . قرآن، این زندگی را «حیات طیبه» می نامد؛ یعنی زندگی پاک؛ زندگی همراه با قناعت و روزی حلال و توفیق اطاعت و عبادت خداوند، و رضایت به آنچه او برای انسان مقدَّر کرده است، و به طور کلّی، زندگی دور از آلودگی ها، ظلم ها و خیانت ها. داستان كربلا، یكی از هنرمندانه ترین آثار تاریخ بشریت است؛ سرگذشت مردانی بزرگ كه برای خشنودی خدا، از همه چیز خود دست كشیدند و با فدا كردن باارزش ترین سرمایه شان یعنی جان خود در دریای رضای الهی غوطه ور شدند. در فرازی از این ماجرای زیبا می خوانیم که در مسیر كربلا، حضرت علی اكبر به پدر خود امام حسین عرض كرد: پدر جان، آیا ما بر حق نیستیم؟ حضرت فرمود: چرا پسرم؛ سوگند به خدایی كه بندگان به سوی او بازمی گردند، ما بر حقّیم. علی اكبر گفت: پدرجان، در این صورت، دیگر به مرگ اهمّیتی نمی دهم . همچنین در تاریخ می خوانیم كه چهره ی مبارك امام حسین و یاران خاص او در روز عاشورا، با نزدیك شدن به زمان شهادت، لحظه به لحظه برافروخته تر و بانشاط تر می شد. در واقع پاك و زیبا زیستن، با زندگی رفاه آلود و بی درد و رنج متفاوت است؛ زیرا در حالت یکم، دل و جان انسان به دریای بیكرانی متّصل است كه تمام سختی ها و رنج ها در آن ناپدید می شود، و در حال دوّم، روح و جان انسان مانند ظرف كوچكی از آب است كه انسان پیوسته غصّه ی آلوده شدن آن را می خورد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زنی که پاداش چند شهید را دارد
✍آیتالله مجتهدی تهرانی (ره)
❤️🍃❤️
↩️بانوی خونه
آقای خونه↪️
💚 هميشه در ابتدای هر رابطه همه چيز گل و بلبل است
و عادت داريم فقط #نكات_مثبت را ببينيم.
⚠️اما اگر بعد از مدتی ديديم بعضی مسائل آنطور نيستند كه ما فكر میكرديم
✔️ بايد سعی كنيم بقيه چيزها را خراب نكنيم.
✍ همسر ما حتما #نكات_مثبتی هم دارد.
معمولا بازسازی روابط سخت است
💯اما غيرممكن نیست
مشاوره نوجوان
💢وقتی با پسر نوجوانتان صحبت میکنید
✍ جملات واضح، روشن، منطقی
و به دور ازهر توضیح اضافی را انتخاب کنید.
❗️چون پسرها از توضيحات اضافي و مكالمات طولاني كلافه شده
❗️ و شروع به لجبازي ميكنند.
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۰
میلادی:Saturd 25 Desamber 2021
قمری: السبت ۲۰ جمادی الاولی ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
👈هزارمرتبه یا رب العالمین
👈 ۱۰۶۰مرتبه یاغنى بگوید تا غنى گردد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز::
💐میلاد حضرت مسیح علیه السلام
⏳🗓روز شمار تاریخ:
◼️۰۹ روز تا سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی
⬛️ ۱۲ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
⬛️ ۲۲ روز تا سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهدا
4_5902439019337221492.mp3
1.65M
🔸ترتیل صفحه 279 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۹🌷
كلید زشتی ها:
همه ی ما می دانیم كه بدی كارهای زشت و ناپسند، به یك اندازه نیست، و برخی از كارها، زشت تر از كارهای دیگر است. حتّی گاهی یك كار بد، منشأ چند كار ناپسند دیگر می-شود، و اگر انسان از آن خودداری كند، از انجام كارهای بد دیگر نیز در امان می ماند. یكی از روشن ترین نمونه های چنین گناهانی، دروغ گویی است. دروغ، یكی از زشت ترین كارهایی ست كه در میان تمام مردم جهان ـ با هر دین و آیینی ـ بد و نفرت انگیز محسوب می شود، و هر انسانی كه از سلامت روحی و روانی مناسبی برخوردار باشد، آن را ناپسند می شمرد؛ زیرا دروغ، ارزشمندترین گوهر انسانی یعنی حقیقت را پنهان می كند و چیزی را كه وجود ندارد، به جای چیزی كه وجود دارد، می نشاند. دروغ، اعتماد متقابل را در میان مردم از بین می برد و بدبینی و سوء ظن را رواج می دهد. دروغ، بزرگی گناه و تبهكاری و خیانتِ به دیگران را در چشم انسان كوچك می كند؛ زیرا انسانِ دروغگو پس از هر كار زشت، امیدوار است كه آن را بپوشاند و خود را درستكار جلوه دهد. در یك كلام، دروغ مانند غدّه ای سرطانی است كه در وجود انسان ریشه می دواند و هیچ جای سالمی برای او باقی نمی گذارد. از همین رو قرآن كریم و پیشوایان دین، دروغ را در ردیف كفر به خدا دانسته و وجود این ویژگی در انسان باایمان را محال برشمرده اند.
در همین آیه می خوانیم كه «تنها افراد بی ایمان دروغ می گویند». پیامبر اسلام در بیان زشتی دروغ چنین می فرماید:
«هرگاه انسان مسلمان دروغ بگوید، هفتادهزار فرشته او را لعنت می کنند و از قلبش بوی بدی خارج می شود که تا عرش خدا می رسد و مأموران عرش نیز او را لعنت می کنند.» در حدیثی از امام حسن عسکری می خوانیم: «تمام پلیدی ها در اتاقی قرار داده شده و کلید آن دروغ است. » رابطه ی دروغ و گناهانِ دیگر این است که انسان گناهکار هرگز نمی تواند راستگو باشد؛ زیرا راستگویی موجب رسوایی او می شود و برای پوشاندن آثار گناه معمولاً باید به دروغ متوسّل شد. آری، دروغ، راه را برای گناهکاری انسان می گشاید، و راستگویی، او را محدود می کند. در تاریخ آمده است که شخصی خدمت پیامبر رسید و گفت که متأسفانه مرتکب برخی از گناهان می شود. سپس از آن حضـرت راهنمایی خواست که نخست برای ترک کدام یک تلاش کند. پیامبر نخست او را از دروغگویی نهی فرمود. آن مرد به پیامبر قول داد که دیگر دروغ نگوید و از محضر پیامبر خارج شد؛ امّا دوباره در دلش وسوسه هایی برای انجام برخی از گناهان ایجاد شد؛ ولی فوری به یاد تعهّدش با پیامبر افتاد و در این فکر فرو رفت که اگر فردا پیامبر از او در باره ی کارهایش سؤال کند، چه می تواند بگوید؛ اگر راست بگوید، رسوا می شود، و اگر دروغ بگوید، قولش را زیر پا گذاشته است. پس از آن کار صرف نظر کرد، و خودداری او از دروغ باعث شد که برای همیشه تمام گناهان را ترک کند.