4_5990126381617382988.mp3
1.78M
🔸ترتیل صفحه 115 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۱۵🌸
حرام خواری و آثار آن در زندگی دنیا و آخرت:
مال و ثروت، یکی از ضروریات زندگی انسان هاست که بدون آن، گذران زندگی ممکن نخواهد بود. به همین سبب، کسبِ درآمد و تلاش برای به دست آوردن آن، یکی از مهم ترین دغدغه های بشر است. انسانها از راههای متفاوتی می توانند به ثروت برسند؛ ولی آیا پیمودن همهی آن راه ها مجاز است؟ بی شک جواب منفی است. بسیاری از راه های کسب مال، راههای ممنوع است و درآمد حاصل از آن، « مال حرام» محسوب می شود. رباخواری، گرفتن رشوه، کم فروشی، کلاه برداری، کم گذاشتن از کار، دزدی و ...، نمونه هایی از حرام خواری هستند.
با مطالعه ی تعلیمات قرآن و پیشوایان معصوم دین، به روشنی درمی یابیم که کسب مال حرام، تأثیرات بسیار منفی و مخرّبی در زندگی دنیایی انسان و حیات پس از مرگ او دارد. از جمله ی این آثار این هاست:
1ـ قبول نشدن کارهای نیک: از امام باقر روایت شده است: «هنگامی که کسی مالی از راه حرام به دست آورد، حج و عمره و صلهی رحم او پذیرفته نمی شود.»
2ـ رفتن برکت از مال و زندگی : امام کاظم فرموده است: «مال حرام رشد نمی کند، و اگر هم زیاد شود، برکتی ندارد، و آنچه از آن انفاق شود، پاداشی ندارد، و هر آنچه که انسان پس از مرگش از آن به جای گذارد، توشه¬اش برای آتش دوزخ خواهد بود.»
3ـ تأثیر منفی در سعادت نسل: امام صادق فرموده است که تأثیر منفی درآمد حرام، در نسل انسان آشکار می شود.
4ـ سنگ دلی: در تاریخ آمده است که در روز عاشورا، هنگامی که لشکریان عمر سعد، امام حسین را از هر طرف محاصره کردند و دور وی حلقه زدند، امام از آنان خواست که ساکت شوند تا آن¬ها را موعظه کند؛ ولی آنان ساکت نشدند. امام خطاب به آنان فرمود: «وای بر شما! چرا ساکت نمی شوید تا سخنم را بشنوید؟ ... این برای این است که شکم های شما از غذاهای حرام پر و دل هایتان سنگ شده است. »
در آموزه های اهلبیت، کسب مال حلال و پرهیز از مال حرام، یکی از برترین عبادات برشمرده شده است. از پیامبر اسلام روایت شده است:
«عبادت، هفتاد بخش دارد، و برترین بخش آن، کسب مال حلال است.» همچنین از امام صادق نقل شده است: «پرهیز از یک لقمه مال حرام نزد خدا، از خواندن دو هزار رکعت نماز مستحب بهتر است.» از اینجا می توان فهمید که چرا مولای متقیان علی بر فراز منبر سه مرتبه چنین ندا داد:
«ای تاجران و کاسبان، ابتدا احکام خدا را در مورد کسب حلال و حرام یاد بگیرید و پس از آن تجارت کنید»
🔴گناهان همچون اسبهاى سرکشند!
#نهج_البلاغه
◽️الا وَ اِنَّ الْخَطايا خَيْلٌ شُمُسٌ حُمِلَ عَلَيْها اَهْلُها، وَ خُلِعَتْ لُجُمُها، فَتَقَحَّمَتْ بِهِمْ فِى النّارِ
🌗«آگاه باشيد! گناهان و خطاها اسبهاى سرکشى هستند که اهلش را بر آنها سوار مى کنند و لجامهاى آنها برگرفته مى شود و سرانجام آنان را در دوزخ سرنگون مى کنند!»
📚#خطبه_16
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺امام صادق علیه السلام:
◽️إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمَّا خَلَقَ الْعَرْشَ كَتَبَ عَلَيْهِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين ...ِ فَإِذَا قَالَ أَحَدُكُمْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ فَلْيَقُلْ عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ
🔹وقتی خدا عرش را آفرید، روی آن نوشت : لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين... پس هر وقت یکی از شما گفت: لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ باید در پی آن بگوید: عَلِيٌّ أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ...
📚 احتجاج ج۱، ص۱۵۸.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌸 ۱۶ روز تا برترین عید. 🌸
11.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پادکست
✅شرط خدایی بودن انسان
🌷اگر چنانچه یک انسان مسلمان، یک بخشی از زندگیاش را برای خدا قرار داد و در راه خدا قرار داد و دیگر بخشها را نه، این انسان صددرصد یک انسان خدایی و توحیدی نیست. شرط خدایی بودن به طور کامل این است که دربست و بهطور کامل همهی نمودهای زندگی این انسان در راه خدا و برای خدا باشد. از جمله همسر گرفتن و از جمله فرزنددار شدن، از جمله آیندهی این فرزندان.
🌸 بیانات در مراسم قرائت خطبه عقد
#خانواده
#حیات_طیبه
➡️ ۱۳۵۶/۰۱/۱۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
📺سخنرانی حاج آقا قرائتی
✍️موضوع: اگر ولخرجی کنترل نشود، تولید هدر میرود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت حجاب زنان و دختران ایرانی در دوران باستان
استاد رحیمپور ازغدی
VID_20210713_06-1626140133469.m4a
2.27M
✅تفاوت های روانشناختی زن ومرد
🎙حجت الاسلام پناهیان
#همسرانه
🎀 #سیاستهای_همسرداری 🎀
💕 اگر زمان خرید کادو و هدیه برای خانواده همسر، با شوهرتون هم نظر نیستید، قبل خرید یا حتی توی مغاره هرگز مخالفتتون رو صریح اعلام نکنید بلکه کم کم نظراتتون رو اعمال کنید؛
✔️ مثال:
میخواید برید منزل خواهر شوهرتون، همسرتون میگه فلان کادو رو بخریم براشون.
❌ واکنش های غلط:
«ما الان خودمون کلی مشکل مالی داریم یه چیز ارزونتر بردار»، «وای چه خبره مگه! زیاده»، «مگه اونا واسه ما چی آوردن که ما اینو ببریم؟»
✅ واکنش درست:
وقتی رفتید کادو بخرید یه چیز مناسب تر انتخاب کنید و بگید:
«عزیزم این بیشتر به کارشون میاد» یا «این با سلیقه خواهرت بیشتر جور درمیاد» یا «این مدل جدیدتر و شیکتره» و...
👌 پس این مواقع فقط به شیوه غیر مستقیم نظرتون رو پیاده کنید.
🌸 #قصه_گویی، هنری مادرانه
📖 رهبرانقلاب: قصّهگویی، هنر بسیار خوبی است. قصّههای خوب، سازندهی #شخصیت کودک است.
👶 همان قصّههای قدیمی را که ما از مادر خودمان، از مادربزرگ و یا از پیرزن دیگری در کودکی شنیدهایم، امروز که مرور میکنیم، میبینیم در آنها چقدر حکمت وجود دارد!
💎 انسان، بعضی از خصال و تفکّرات خودش را که ریشهیابی میکند، به این قصّهها میرسد.
✅ قصّه مقولهی خیلی مهمّی است؛ منتها قصّههای خوب. ۱۳۷۷/۲/۲۳