4_5821432723499124422.mp3
2.05M
🔸ترتیل صفحه 155 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۵۵🌷
👈بهشت؛ سرای بدون کینه:
خداوند در آیات قبل، به سرنوشت شوم کافران اشاره کرد، و پس از آن، سرانجام نیک افراد باایمان را برشمرد. در این آیه، خدا به یکی از لطف های بزرگ خود به بهشتیان اشاره فرموده است. بر اساس این آیه و آیه ی 47 سوره ی حجر، خداوند هر گونه کینه و حسدی را که بهشتیان در گذشته نسبت به هم داشته اند، از دلهایشان برطرف می کند و آنها در بهشت بدون هیچ ناراحتی و کینه ای از یکدیگر با صلح و صفا روبروی هم می نشینند. آری، بهشت، سرای صلح و سلامت و نور و محبّت است، و تنها کسانی اجازه ی ورود به آن را دارند که دلهایی پاک و خالی از هر گونه خلق وخوی ناشایست مانند کینه و حسد داشته باشند. در مقابل، دل های اهل دوزخ که سرای زشتی ها و بداخلاقی هاست، پر از کینه و نفرت از یکدیگر است.
در آیه ی 38 همین سوره می خوانیم: «هر گروهی که وارد دوزخ می شوند، گروه دیگر را لعنت می کنند و از خدا می خواهند که بر عذاب آن ها بیفزاید»؛ در حالی که به فرموده ی قرآن، سخنان بهشتیان با یکدیگر، سرشار از لطف و مهربانی است و هیچ ناسزا و سخن زشتی میان آنان رد و بدل نمی شود. در حقیقت، دشمنی با افراد باایمان و نگه داشتن کینه ی آنان در دل، صفت ناپسندی است که برازنده ی اهل بهشت نیست، و به همین سبب اگر در دل و جانشان کینه ای وجود داشته باشد، در همان ابتدای بهشتی شدن، از دل هایشان پاک می شود. پس چه خوب است که ما در همین دنیا، دل و جانمان را از این خوی زشت پاک کنیم و هیچ کینه ای از مردم باایمان در دل نداشته باشیم، و اگر خدای ناکرده با کسی دشمنی داریم، با خلق و خوی خوب و دادن هدیه ای به او، آن را برطرف کنیم؛ زیرا در روایتی از پیامبر می خوانیم: «خوش رویی، کینه را از بین می برد.» همچنین امام صادق فرموده است: «به یکدیگر هدیه، بدهید تا محبّت میان شما زیاد شود؛ زیرا هدیه، کینه ها را از بین می برد.» به یاد داشته باشیم که پیشوای ششم ما فرموده همچنین است: «کینه ی مؤمن [اگر پیش بیاید]، فقط به همان اندازه ای است که اختلافی با برادر مؤمنش پیدا می کند، و پس از این که از برادر دینی اش جدا می شود، دیگر هیچ احساس بدی نسبت به او ندارد؛ ولی انسان کافر در تمام عمرش به دیگران کینه می ورزد.»
16.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ عراقيها به شعر من ايرانم و تو عراقي چه فراقي😭😭
🔴برای خدا کار کنید
#نهج_البلاغه
🌟وَ اعْمَلُوا في غَيْرِ رياء وَ لاسُمْعَة، فإنَّهُ مَنْ يَعْمَلْ لِغَيْرِ اللهِ يَکِلْهُ اللهُ لِمَنْ عَمِلَ لَهُ
💠عمل نیک انجام دهید بدون آن که به ریا و خودنمایی مبتلا شوید ، زیرا هرکس ،کاری برای غیر خدا انجام دهد ، خدا او را به همان غیر واگذارد.
📚 #خطبه_23
✅تلنگر
✍نمکدان را که پُر میکنی توجهی به ریختن نمکها نداری ... اما زعفران را که میسابی به دانه دانه اش توجه میکنی حال آنکه بدونِ نمک هیچ غذایی خوشمزه نیست، ولی بدون زعفران ماهها و سالها میتوان آشپزی کرد و غذا خورد.
مراقب نمک های زندگیتان باشید... ساده و بی ریا و همیشه دم دستتان هستند. ولی روزی اگر نباشند وای بر سفره زندگی...!
📚 زکات طلا
💠 سؤال: آیا به #طلای_زینتی زنان و یا #سکه_طلا #زکات تعلق میگیرد؟
✅ جواب: به طور كلى طلای#مسكوك اگر به شکل سكه در معاملات رایج باشد، زکات دارد، البته باید يك سال در ملك انسان بوده و به #حدّ_نصاب رسيده باشد؛ بدین جهت #سكه_طلا در زمان ما که سكه رايج معاملى محسوب نمىشود، زكات ندارد.
#احکام_زکات #زکات_طلا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
👤 #استاد_عالی
💌 ۲ پیامِ امام حسین به شیعیان
#همسرانه
رابطه زن و شوهر شبیه چیست؟
ازدواج یعنی رابطهای بسیار متفاوت از روابط دو دوست، هم ازنظر کمی و هم از نظر کیفی. پس اگر کسی این دوتا را شبیه هم کرد یا در کتابی- غربی یا شرقی- توصیههای مربوط به دوستان را برای زن و شوهرها آورد، اشتباه کرده است.
👈اسلام بیش از اینکه رابطه زن و شوهر را شبیه دو دوست بداند، شبیه رابطه پدر و فرزند میداند. یعنی از طرفی، همانطور که مرد وظیفه محبت کردن و پرورش فرزند را دارد، باید به همسر خود مهربانی بورزد:
إنَّ أرضاکم عِندَاللَّهِ أسبَغُکم عَلی عِیالِهِ[1]
امام سجّاد (علیهالسلام): خداوند از آنکس خشنودتر است که خانواده خود را بیشتر در آسایش قرار دهد.
و همانطور که فرزند باید از پدر و مادر فرمانبرداری کند، وظیفه زن اطاعتِ همراه با محبت از شوهر است:
أَنْ تُطِیعَهُ وَ لَا تَعْصِیه[2]
👈پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله): (وظیفه زن این است که) فرمانبردار شوهر باشد و از او نافرمانی نکند.
ظاهرش جالب نیست، مخصوصاً به خاطر تبلیغات منفی غربیها. اما باطنش شیرین است هم برای مرد هم برای زن. کافی است تجربه کنند، تجربهای مؤمنانه...
📚[1] (بحار الأنوار، ج 78، ص 136)
📚[2] (الکافی (ط - الإسلامیة)، ج5، ص: 507)
🔴 #سبک_همسرداری_داوطلبانه
💠 همیشه افراد و نیروهای #داوطلب در میدان جنگ، محبوبیّت و عزّت خاصّی دارند و مورد #تمجید و تشویق ویژهی فرماندهان و جامعه قرار میگیرند. داوطلب یعنی کسی که بدون اجبار و با پیشی گرفتن بر دیگران کاری را انجام میدهد و رفتارش موجب تعجّب دیگران میشود چرا که بدون هیچ چشمداشتی، فداکارانه، مسئولانه و #مخلصانه پیشقدم میگردد.
💠 در زندگی مشترک یکی از تکنیکهایی که در محبوب شدن زن و مرد بسیار موثر است و آنها را بسیار #عزیز میکند همسرداری داوطلبانه است. قبل از اینکه همسرتان بگوید فلان کار را انجام بده یا نیاز خود را اعلام کند شما آن را تشخیص دهید و انجام دهید. از کارهای کوچک گرفته تا بزرگ اگر با سیستم داوطلبانه انجام شود #محبّت و عشق بین شما شعلهور شده و پایدار خواهد ماند.
💠 از برکات دیگر سبک همسرداری داوطلبانه، #درک و توجه دائمی به نیازهای همسر و زندگی، احساس مسئولیّت، مبارزه با خودبینی و تقویت روحیهی #ایثار و معنویّت است.
💠 سبک همسرداری داوطلبانه، اکسیری دارد که عیوب و نقصهای شما را تحتالشعاع قرار داده و محبوبیّت حاصل از آن #مانعِ ابراز گلایه و توقّعات زیاد همسرتان میگردد.