🌷نکته تفسیری صفحه ۱۷۳🌷
دانشمندی که به دام شیطان افتاد:
تاریخ و داستان های آن، گویای سرگذشت های فراوانی از هدایت گمراهان یا گمراهی افراد هدایت شده است؛ ولی برخی از این سرگذشت ها چنان عجیب و حیرت انگیز است که برای همیشه در دفتر تاریخ بشریت ثبت شده و از حافظه ها پاک نخواهد شد. یکی از آن سرگذشت های عجیب، داستان «بلعم باعورا» است. بر اساس روایات و سخنان مفسّران، او مردی از بنی اسرائیل بود که در عصر موسی زندگی می کرد و در ابتدا از پیروان آن حضرت محسوب می شد و در مسیر حق قرار داشت و کارش آن قدر بالا گرفته بود که دعایش در دَم مستجاب می شد؛ ولی سرانجام به سبب دنیاپرستی و علاقه ی شدید به ثروت و قدرت و لذّت های مادی، راهش را از موسی جدا کرد و در دام شیطان افتاد. فرعون که می دانست او از برخی از اسرار غیبی باخبر است و دعایش مستجاب می شود، او را به سمت خود جذب کرد و با وعده های فریبنده به دام خود انداخت و از او خواست که برای نابودی موسی دعا و او را نفرین کند. او نیز درخواست فرعون را پذیرفت. بدین ترتیب، بلعم، آخرین گام خود را برای سقوط به درّه ی هلاکت برداشت و در یک لحظه فهمید که تمام علوم و اسراری که نزدش بوده، از دل و جانش پاک شده و دیگر خبری از آن مقام پیشین نیست. آری، آن دانشمند هواپرست، چنان تشنه ی لذّات دنیا شد که خدا او را به سگی توصیف کرد که زبانش از تشنگی همیشه آویزان است و هیچ گاه سیراب نمی شود. داستان بلعم، زنگ خطری برای همه ی ماست تا مراقب باشیم که هواپرستی، ما را از عزّت نزدیکی به خدا به ذلّت هم نشینی با شیطان نکشاند. در روایتی از امام باقر در توضیح این آیات می خوانیم:
«این آیات، در اصل در مورد بلعم باعوراست؛ سپس خدا آن را برای گروهی از مسلمانان مثال زد که هواپرستی را بر خداپرستی و هدایت خدا ترجیح دادند.»
❣ #سلام_امام_زمانم❣
بیا که با تو بگویم غم ملالت دل💔
چرا که بی تو👤 ندارم
#مجال گفت و شنید
بهای #وصل تو💞
گر #جان بود خریدارم
که جنس خوب
#مُبصّر به هر چه دید خرید✅
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌸🍃
🌹🍃🌹🍃
✨﷽✨
💔قلب هایمان به ده دلیل مرده است!
اول : خدا را شناختیم ولیکن حقش را ادا نکردیم.
دوم : گمان بردیم که پیامبر خدا رو دوست داریم سپس سنتش را ترک نمودیم.
سوم : قرأن را قرائت کردیم ولی بدان عمل نکردیم.
چهارم : نعمت خدا را خوردیم ولی شکرش را بجا نیاوردیم.
پنجم : گفتیم شیطان دشمن ماست ولی با او در امور توافق کردیم.
ششم : گفتیم بهشت حق است ولی برای رسیدن به آن کوشش نکردیم.
هفتم : گفتیم جهنم حق است ولی از آن نگریختیم.
هشتم : دانستیم مرگ حق است اما برای آن آماده نشدیم.
نهم : به عیب مردم مشغول گشتیم و عیب خویش را فراموش کردیم
دهم : مردگانمان را دفن کردیم ولی عبرت نگرفتیم
❤️🍃❤️
#سیاستهای_زنانه
❌اطرافیان را واسطه صحبتهایتان نکنید.
✅ #خودتان بهترین کسی هستید که میتوانید
منظورتان را کامل و واضح به همسرتان بفهمانید ...
❤️🍃❤️
#همسرداری
#دلبری_های_مردانه
"نگران نباش. من درستش میکنم."
"غصه نخور. بسپارش به من”
✍کلام مرد باید پر باشه از:👇
❣حس حمایتگری
❣پشتیبانی
❣ مراقبت از همسر
#کودکان_ساکت و #ساکن؛
حتی وقتی به ساکن بودن عادت میکنند، باز هم درون ناآرامی دارند.
رابطۀ کودک و فعالیت جسمی مثل رابطۀ مادر و فرزند است.
وقتی به زور مادر را از فرزند جدا میکنید، با هیچ چیز دیگری نمیتوانید آرامشی را که مادر از کودک میگرفت به او برگردانید. این مادر، همیشه ناآرام است؛
حتی اگر نمایشِ آرامش را بازی کند.
شما فکر میکنید این مادر نسبت به کسی که فرزندش را به او برگرداند چه حسی دارد؟
پس بیایید فرزند کودکانمان را به آنها برگردانیم.(یعنی همان تحرک، هیجان، و... )
📚کتاب منِ دیگرِ ما
❌ #غیبت_کردن
⁉️ سوال: وقتی بزرگ تر های جمع مثلاً مادر و خاله و … غیبت می کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
✅پاسخ 👇
اگر بدانید در مجلسی غیبت می شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید #ردّ_غیبت * کنید.
♨️ *ردّ غیبت، یعنی نفی آن نسبتی که غیبتکننده به غیبتشونده میدهد؛ مثلاً وقتی گفته میشود: “فلانی مال ناحق خورده”، بگوییم: «از کجا معلوم، شاید معامله کرده یا شاید حلال بوده است» یا «ممکن است تا کنون توبه و استغفار کرده باشد»
🔹 پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله خامنه ای
#سواد_رسانهای
🔆لطفا سواد رسانه داشته باشید .
📡 رسانه می تونه کاری کنه که عامل بدبختی و آوارگی ملتی رو منجی شون معرفی کنه!
🔴 #آداب_صدا_زدن
💠 وقتی در مورد همسرتون صحبت میکنید از اسامی اشاره مثل "این" یا "اون" و همچنین کلمههایی مثل "ببین"، "الو" و "آهای" استفاده نکنید.
💠وقتی همسرتان شما را صدا میزند با علاقه بهش جواب بدید! مثلا به جای گفتن: "هااان!؟" یا گفتن یک "بله" خالی به او بگویید: بله عزیزم، جان دلم یا جانم و ...
💠مطمئن باشید در ازای احترام گذاشتن خودتان احترام میبینید. زیبا صداکردن زن و مرد، بهترین شیوه برای ابراز محبت و نوعی شخصیت دادن به طرف مقابل است.
🔰 #تحلیل_و_تبیین | توبه روشنفکرانه
👈🏼 چرا زندگی پر فراز و نشیب جلال آلاحمد یک مسیر رو به تکامل بود؟
🗒 همزمان با سالروز درگذشت جلال آلاحمد پایگاه KHEMANEI.IR در گزارشی تحلیلی به بررسی شخصیت وی پرداخته است.
🔻 رهبر انقلاب درباره شخصیت جلال عقیده دارند: «... روزی تودهای بود. روزی ضد تودهای بود و روزی هم نه این بود و [نه] آن. بخش مهمی از شخصیت جلال و جلالت قدر او همین عبور از گردنهها و فرازونشیبها و متوقّف نماندن او در هیچکدام از آنها بود. کاش چند صباح دیگر هم میماند و قلههای بلندتر را هم تجربه میکرد.»
▫️در ادامهی همان یادداشت هویت و ماهیت سیر زندگی مرحوم آلاحمد را چنین تشریح میکنند: «در نظر من، آلاحمد، شاخصهی یک جریان در محیط تفکر اجتماعی ایران است... در یک کلمه میشود آن را توبهی روشنفکری نامید. با همهی بار مفهوم مذهبی و اسلامی که در کلمه توبه هست.»
▫️در چنین نگاهی، میتوان شاخصهی اصلی شخصیتهایی مانند جلال و جریانهای شبیه به آن را جریان توبه و یا بهعبارت لغویاش جریان بازگشت دانست. اگر سخن از بازگشت کنیم، سوال بعدی این خواهد بود که بازگشت از کدام مسیر؟ بازگشت از مسیر قهر با سنتهای فکری و فرهنگی خودی!
▫️مهمترین دلیل نگاه منفی جامعهی روشنفکری داخلی به جلال هم بهدلیل همین مسائل بود. روشنفکر دست به قلمی که به تعبیر حضرت آیتالله خامنهای در روزگاری که او را شناختند، نهتنها ضد مذهب نبود، بلکه گرایش به مذهب داشت…
🔍 ادامه این گزارش را در آدرس khl.ink/FlKu3 بخوانید