4_5963038671421572742.mp3
1.81M
🔸ترتیل صفحه 477 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام بیات - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۷۷🌷
دوران های آفرینش آسمان و زمین:
یکی از موضوعاتی که بارها در قرآن به آن اشاره شده، توجّه به آفرینش آسمان ها و زمین و آفریدگار دانا و توانای آن است. در این آیات، خدا به مراحل آفرینش آسمان ها و زمین اشاره کرده، کافران را توبیخ می کند که چگونه می توانند به چنان پروردگار مقتدری کفر ورزند. نکته ی مهمّی که در مورد فهم این آیات باید مورد توجّه قرار گیرد، این است که هرچند واژهی «یوم» در اصل به معنای زمان بین طلوع و غروب خورشید است، بسیاری از اوقات برای محدوده ای فراتر از این معنی ـ و گاه بسیار طولانی ـ به کار می رود . خداوند در آیات فراوانی از قرآن بیان کرده که آسمان ها و زمین را در شش دوره (سِتَّةِ اَیّام) آفریده است . آیات مورد بحث (9 تا 12 فصّلت) به چهار دوره از آن ها اشاره کرده اند. بر اساس این آیات، آفرینش زمین و آماده شدنِ آن برای زندگی ساکنانش، در دو دوره به انجام رسیده است. در این دو مرحله، کوه ها از آب ها سر بر آوردند و بر روی زمین شکل گرفتند و آنچه برای زندگی ساکنان زمین لازم بود، در آن ها ذخیره شد. البتّه این ذخیره سازی، به شکلی بسیار استادانه صورت گرفت؛ چنان که آن ذخیره ها به مرور زمان و به شکل بارش باران، رویش گیاهان، پرورش دام ها و طیور و ماهی ها، و ... آرام آرام در اختیار جانوران، حیوانات و انسان ها قرار می گیرد.
آیه ی 10 به یکی از مهم ترین عوامل وجود مواد غذایی گوناگون برای جانوران اشاره می کند؛ چهار فصل. آری، چهار فصلِ بهار، تابستان، پاییز و زمستان، باعث پدید آمدن انواع و اقسام مواد غذایی با خواصّ گوناگون هستند که ما انسان ها و جانورانِ دیگر این کرهی خاکی از آن ها بهره می بریم . پس از آگاهی از آفرینش زمین، در آیات 11 و 12 می خوانیم که آفرینشِ آسمان ها در دو دوره انجام شده است؛ دوره هایی که شاید میلیاردها سال طول کشیده باشد. بر اساس آیه ی 11، آسمان ها چون توده ی گسترده و بزرگ از گازها بوده اند. این یافته، با آخرین تحقیقات علمی در مورد آغاز آفرینش، کاملاً هماهنگ است. هم اکنون نیز بسیاری از ستارگانِ آسمان، همچون تودهی فشرده ای از گازها هستند. هرچند به درستی روشن نیست که منظور خدا از شش دورهی آفرینش چیست، می دانیم که این فرموده، از جانب کسی صادر شده که خودش آسمان ها و زمین را آفریده است. بنابراین در عین تلاش برای فهم بهتر این آیات، در برابر آن ها سر تسلیم فرود می آوریم و به آن ها ایمان داریم؛ هرچند در حال حاضر از اسرار آن ها ناآگاهیم .
#نتیجه_تقوا
#نهج_البلاغه
💥ألَا وَ إِنَّ التَّقْوَي مَطَايَا ذُلُلٌ حُمِلَ عَلَيْهَا أَهْلُهَاوَ أُعْطُوا أَزِمَّتَهَا فَأَوْرَدَتْهُمُ الْجَنَّةَ
🌗تقوی، چونان مركب های فرمانبرداری هستند كه سواران خود را، عنان بر دست، وارد بهشت جاویدان می كنند.
📚 #خطبه_16
💢 وجوب فوری حج
✍🏻 پاسخ:
بر هر شخص مستطیع در طول عمر، بیش از یک بار حج واجب نیست که آن «حَجَّةالاسلام» نام دارد. ضمنا وجوب حج فوری است بدین معنا که در صورت تحقق شرایط استطاعت، باید در همان سال نسبت به انجام حج مبادرت نماید و به تأخیر انداختن آن بدون عذر، جایز نیست.
💢 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
هدایت شده از KHAMENEI.IR
28.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | آقای «محمدحسین ملکیان» خرداد ماه ۱۳۹۷ در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب شعری با این مطلع دربارهی ماجرای گوهرشاد خواندند:
یکایک سر شکست آن روز اما عهد و پیمان نه / غم دین بود در اندیشهی مردم، غم نان نه
👈🏻 حضرت آیتالله خامنهای این شعر را تحسین و از پرداخت به این موضوع بعد از ۸۳ سال تشکر کردند.
🔺رسانه KHAMENEI.IR در سالروز واقعهی خونین کشتار مردم معترض به #کشف_حجاب رضاخانی در #مسجد_گوهرشاد مشهد، نماهنگ بر همان عهد را بازنشر میکند.
📥 سایر کیفیتها:
https://khl.ink/f/46031
💑 در هنگام ورود همسرتان به خانـه مشکلات را کنار بگذاریـد!
🔸آقای خانه! وقتی به خانه بر میگردید از همــسرتان بپرسید که آیا روز خوبی را پشت سر گذاشته یا نه؟ به حرفهایش توجه کنید، اما در مورد کارهایـش قضاوت نکنــید. با او همدردی کنـید، بگذارید هر چه میخواهد گله و شکایت کند.
🔸خانم خانه! حتماً هنــگام ورود همــسرتان به خانه لبخند به لب داشته باشــید، حتی اگر کوهی از مشکلات بر دوشتان سنگینی میکند. اصلاً خوب نیست که موقع ورود همسرتان به تلویزیون چسبیده باشید و یا در آشپزخانه یا اتاق پنهان شده باشـــید!
⚘اَݪٰلّہُـمَّ؏َجِّلݪِوَلیِّڪَالفَرَجـ⚘
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
⁉️ قیام مسجد گوهرشاد چرا و چگونه اتفاق افتاد؟
۲۱ تیرماه؛ سالروز قیام گوهرشاد و روز عفاف و حجاب
🕌 واقعه #مسجد_گوهرشاد تجمع مردم مشهد در تیر ماه سال ۱۳۱۴ در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون تغییر لباس توسط رضاخان بود که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد.
♦️ علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن #کشف_حجاب و کلاه شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیت الله سید حسین قمی (در پی اعتراض به قوانین تغییر لباس) بود.
♦️ در ۲۰ تیرماه، درگیری اولیه در مسجد #گوهرشاد باعث شهادت ۲۰ نفر شد. پس از آن بر تعداد متحصنین افزوده شد و بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در مسجد گوهرشاد و اطراف آن گرد آمدند.
♦️ فردای آن روز در ۲۱ تیرماه و پس از آنکه تلاش نظامیان برای متفرق کردن جمعیت با مقاومت مردم رو به رو شد، راههای ورود و خروج به مسجد گوهرشاد بسته و دستور شلیک صادر شد.
♦️ بدین ترتیب این تحصن به شدت سرکوب و بیش از ۱۶۰۰ نفر شهید شدند. پس از این واقعه روحانیان سرشناس مشهد دستگیر شدند و تبعید شدند و به دستور رضا شاه برخی از روسای ادارات مشهد تغییر کردند.