eitaa logo
گلها و گیاهان مفید
967 دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
404 ویدیو
2 فایل
نشانی کانال جهت معرفی به دیگر علاقه مندان به گل و گیاه👇 @gologeyahan
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
میدونید چرا به گل شمعدانی ، شمعدانی میگن ؟ آشنایی با نحوه صحیح پرورش و نگهداری و نیاز های گل شمعدانی بسیار حائز اهمیت است که در ادامه با انواع شمعدانی، نکات مهم خرید شمعدانی و چگونگی مراقبت از شمعدانی آشنا خواهید شد.
اصول و قواعد مراقبت از گیاه شمعدانی در خانه گیاه شمعدانی گیاه بسیار پرطرفداری است. پروش دادن این گیاه آسان است و رنگ های متنوع با بوی مطبوعی دارد. در این قسمت به شما آموزش می دهیم که چگونه از گیاه شمعدانی در خانه و باغچه مراقبت کنید. اگرچه که می توان این گیاه را در روزهای گرم تر سال نیز در خارج از منزل نگه داشت اما بهتر است که شمعدانی ها را در طول زمستان به داخل خانه بیاورید. اگر شمعدانی نور کافی را دریافت کند، می تواند کل سال در داخل خانه هم شکوفه داشته باشد. اصالت ریشه گیاه شمعدانی به آفریقای جنوبی در اوایل قرن هجدهم بر می گردد. این گیاهان در سراسر دنیا پرورش داده می شوند. گاهی اوقات نیز با انواع دیگر اشتباه گرفته می شوند.
انواع شمعدانی : شمعدانی با نام علمی Pelargonium سرده ای از گیاهان گل دار است و دارای حدود 200 گونه می باشد. شمعدانی ها گیاهانی علفی، یکساله یا چندساله و پایا هستند و خیلی کم در برخی از آنها (به جز پلارگونیوم) بوته های پیچان با ساقه گوشتی وجود دارند. برگها منفرد یا متقابل، غالباً گوشوارک دار، پهنک برگهات همیشه منقسم، دارای بریدگی های بسیار، بطور کلی پنجه ای و پوشیده از کرکهای غده ای و اسانس دار هستند. گلبرگهای جلویی از 10 پرچم که در قاعده بهم پیوسته اند، تشکیل شده که فقط 7 پرچم زایاست. کاسه، شامل کاسبرگهایی از پایین بهم پیوسته است و قطعه عقبی آن به صورت مهمیز با دمگل متحد می شود و حفره لوله مانند درون دمگل را بوجود می آورد. خامه گوشتی می باشد و زمان رسیدن میوه از بالا به پایین خم می شود. میوه این گیاهان مشابه میوه جنس ارودیوم است. انواع شمعدانی عبارت است از :
رگال: این نوع شمعدانی چندساله و همیشه سبز و دارای برگهای دایره ای شکل با حاشیه دندانه دار است که گاهی به بخشهایی تقسیم شده اند و دارای گلهایی با 5 عدد گلبرگ به رنگهای ارغوانی روشن، صورتی، بنفش و یا سفید می باشد. این گیاهان را می توان در فضای باز و یا گلدان کاشت. شمعدانی های اژدریا شمعدانی آلمانی و یا شمعدانی گل درشت نیز در این گروه قرار میگیرند.
آنجل: دارای شاخه های متراکم و شبیه گروه رگال هستند و مشتق شده از گونه P.crispum می باشند.
برگ عشقه ای: این نوع شمعدانیهای چندساله و همیشه سبز دارای شاخسار خزنده و گلهایی ساده (5 عدد گلبرگ) هستند که در گلدان یا در سبدهای آویخته کاشته می شوند
زونال : این نوع از شمعدانیها، چندساله با شاخسار علفی و آبدارهستند و دارای گلهایی ساده (5 عدد گلبرگ) با تعداد گلبرگ بیشتر و دارای برگ جذاب و زیبا هستند. شمعدانی های این گروه از گونه های P.inquinans و P.zonale بدست آمده اند.
برگهای عطری: بوته هایی همیشه سبز که به دلیل عطر خوش برگهایشان و استفاده از برگها در صنایع غذایی یا عطر سازی کاشته می شوند. پهنه برگهای این گیاهان به چند قسمت تقسیم شده اند و یا حاشیه هایی دندانه دار و یا با بریدگی دارند. برخی نیز برگهایی ابلق دارند. به دلیل استفاده از برگ گیاه به عنوان طعم دهنده چای به این گیاهان ، گیاه عطر چای می گویند. گونه های مختلف شمعدانی دارای عطرهای مختلفی مانند P.quercifolium عطر بادام، P. odoralarioides عطر سیب ، P.grossalarioides عطر نارگیل، P.crispum عطر لیمو، P.graveolens و P.capitatum و P.radens عطر گل رزهستند. خوردن برگسار و گلهای این گیاه ممکن است سبب مسمومیت حیوانات خانگی همانند سگ و گربه شود.