eitaa logo
گلها و گیاهان مفید
979 دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
398 ویدیو
2 فایل
نشانی کانال جهت معرفی به دیگر علاقه مندان به گل و گیاه👇 @gologeyahan
مشاهده در ایتا
دانلود
شرایط نگهداری گل سانسوریا گونه¬های مختلف سانسوریا همچون سایر گیاهان به شرایط محیطی مناسب و مطلوب احتیاج دارند. اگرچه این نوع گیاهان در شرایط محیطی نامناسب نیز رشد می¬کنند و مقاومت بالایی در برابر خرابی دارند، اما فراهم کردن زمینه رشد و پرورش بیشتر گیاه برای تمام طرفداران گل و گیاه ضروری است.
1. آبیاری گیاه: درست مانند ساکولنتها، گیاه سانسوریا نیز برای رشد بهتر نیاز به آبیاری کم دارد. اگر در این کار افراط کنید ریشه های گیاه را در معرض خرابی و پوسیدگی قرار میگیرند. بنابراین آبیاری گیاه را به گونه ای تنظیم کنید که در فصل زمستان هر دو هفته یک بار و در فصل تابستان هفته. ای یک بار به گیاه خود آب دهید. این برنامه ریزی با توجه به موقعیت قرارگیری گیاه و میزان نور و حرارت محیط متغیر خواهد بود.
2. نور محیطی: اگر تمام شرایط گیاه نرمال و ایدهآل باشد، میزان نور دهی متوسط برای او کافی خواهد بود. با اینحال گیاه سانسوریا در محیطهای کم نور و پر نور نیز به خوبی رشد می کند. کافیست آن را در فاصله دو متری پنجرههای جنوبی و غربی قرار دهید. همچنین قرارگیری گیاه در معرض نور مستقیم موجب سوختن برگهای آن می شود. همواره به خاطر داشته باشید که نوع ابلق گل سانسوریا نیاز به نور بیشتری دارد. قرارگیری آن در محیطهای کم نور موجب کمرنگ شدن نوارهای زرد رنگ میشود.
3. دما: همانطور که گفته شد، سانسوریا یک گیاه زینتی آپارتمانی است. دمای معمول خانه برای سانسوریا قابل تحمل و ایدهآل است. اما قراگیری آن در زیر باران و برف موجب آسیب به گیاه می-شود.
4. رطوبت: سانسوریا جان سخت تر از این حرف هاست که رطوبت محیط در آن تأثیر گذار باشد. برای همین است که می¬توانید آن را حتی در حمام هم نگهداری کنید!
5. خاک: برخلاف رطوبت نسبی محیط که تأثیری بر رشد گیاه ندارد، خاک آن بسیار حائز اهمیت است. خاک مناسب برای سانسوریا خاک سنگین است. خاکی که مخلوطی از شن، ماسه، مواد آل و رس باشد، بستر مناسبی برای رشد گل سانسوریا خواهد بود.
6. کود: برای رشد بهتر گیاه به کود نیاز خواهید داشت. مقدار کمی کود برگ جنگی و یا کود دامی پوسیده می¬تواند بسیار موثر باشد. در صورت عدم دسترسی به این نوع کودها میتوانید از کود گیاهان زینتی استفده کنید. تغذیه سانسوریا و کودهی آن میبایست در فصل بهار و تابستان صورت بگیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
❓❓: ⭕️ چرا برگ های میشود؟ ✳️ پاسخ: گیاه سانسوریا یک گیاه متعادل است یعنی دوستدار دما، نور و رطوبت متوسط است. عوامل اصلی برگ های بترتیب اهمیت، شرایط نامناسب زیر است: 🔹آبیاری 🔹دمای هوا 🔹خاک و زهکشی 🔹میزان نور و 🔸آفت 🔴آبیاری نامناسب عمده دلیلی که باعث لوله یا چروک شدن برگ سانسوریا می شود از میزان آبیاری است. یا آبیاری زیاد و یا آبیاری کم . فرقی ندارد، هر دو مورد باعث خراب شدن گیاه می شود. گیاه سانسوریا جزو گیاهانی است که در برابر خشکی مقاوم است و نیاز به آبیاری زیاد ندارد. بنابراین دقت کنید که آبیاری زیاد انجام ندهید. در زمستان نیاز آبی گیاه کمتر و در تابستان بیشتر می شود. بنابراین با توجه به فصل و مکان قرارگیری گیاه، میزان آبیاری را تنظیم کنید. گیاهانی که در فضای باز نگهداری می شوند بیشتر از گیاهانی که در آپارتمان هستند به آب احتیاج دارند. بنابراین قبل از این که سانسوریا داخل منزل را آبیاری کنید، تست خشکی انجام دهید. (یک بند از انگشت خود را داخل خاک فرو کنید، اگر رطوبتی احساس نکردید آبیاری کامل انجام دهید.) 🔴دمای هوای نامناسب سانسوریا هوای معتدل را دوست دارد. بهترین دما برای سانسوریا بازه 20 الی 25 درجه سانتی گراد است پس از قرار دادن آن در کنار شوفاژ و یا وسیله های سرمایشی خودداری کنید. ادامه👇👇
🔴خاک و زهکش نامناسب گاهی اوقات زهکش و خاک نامناسب هم می تواند منجر به این مشکل شود. زمانی که خاک نامناسب باشد یا زهکش گلدان درست نباشد، به محض آبیاری، تمام آب تخلیه شده و خاک خیلی زود خشک می شود. به همین دلیل گیاه تشنه شده و برگ های خود را جمع می کند. پس خاک گلدان و زهکش را بررسی و اصلاح کنید. 🔴میزان نور نامناسب درست است که سانسوریا جزو گیاهان سایه دوست است و در مکان های کم نور به رشد خود ادامه می دهد، اما این بدان معنا نیست که گیاه را در یک مکان بدون نور قرار داده و توقع رشد خوب و کافی داشته باشیم. سانسوریا برای رشد نیاز به نور غیرمستقیم دارد. تابش مستقیم نور خورشید به سانسوریا باعث آفتاب سوختگی و در نتیجه پوسیدگی گیاه میشه. پس از قرار دادن گیاه در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید. این گیاه نور غیر مستقیم را ترجیح میدهد اما در سایه و آپارتمان هم قادر به ادامه زندگی هست. 🔶 آفت لکه های سفید پنبه ای روی برگ نشان از آفت است.