#آموزشی
🌵۵ دلیل پژمردگی #گیاهان_آپارتمانی
📌۱- آبیاری بیش از حد
این شاید اصلیترین دلیل مرگ گیاهان باشد. در حقیقت گیاهان گلدانی کمی وجود دارند که میتوانند آبیاری روزانه را تحمل کنند. حتی گیاهان استوایی هم آبیاری روزانه را دوست ندارند. بهترین روش برای آبیاری مجدد گیاه این است که اجازه دهیم چند سانتی متر سطحی خاک خشک شود و سپس گیاه را مجددا آبیاری کینم. این قانون برای اکثر گیاهان جواب میدهد. روش دیگر توجه به نشانههای تشنگی در گیاه است. نشانههایی مانند پژمردگی یا شل شدن برگها. نباید تا وقتی که گیاهتان به آب نیاز دارد آن را آبیاری کنید.
۲- زهکشی ضعیف
آبیاری و زهکشی رابطه تنگاتنگی دارند. هیج شکی نیست که زهکشی ضعیف گیاهان را میکشد. گلدانی با زهکشهای بسته شده و یا خاک قدیمی که زهکشی قبل را ندارد، میتواند آب را در کف گلدان نگه دارد، حتی اگر سطح خاک خشک باشد. نتیجه این خواهد شد که ریشهها میپوسید. یک شرایط مشابه دیگر این است که، بسیاری از افراد گیاه را تا زمانی آبیاری میکنند که آب از زیر گلدانی آن خارج شود و سپس زیر گلدانی را خالی نمیکنند و گلدان را در زیر گلدانی پر از آب باقی میگذارند.
برای جلوگیری از این مشکل، قبل از آبیاری گیاه سوراخهای زهکش گلدان را چک کنید و اگر بسته شده بودند آنها را باز کنید و همچنین در صورتی که خاک گلدان تجزیه شده بود، خاک را هم عوض کنید. هیچ وقت اجازه ندهید گیاه در زیر گلدانی پر از آب باقی بماند.
۳- عوض نکردن گلدان
این شرایط بسیار معمول است که شخصی گیاهی را برای ۱ الی ۲ سال نگهداری میکند و در طول این مدت گیاه بسیار سرحال است، اما بعد از مدتی بدون هیچ دلیلی شروع به برگ ریزی و پژمرده شدن میکند. از میان همه دلایل، دلیل این یکی کم بودن فضای خاک برای ریشه است. در این هنگام ریشه گیاه دیگر نمیتواند مواد غذایی را از خاک دریافت کند. البته مواد غذایی اندکی هم در خاک مانده است. همه گیاهان به تعویض گلدان هر ساله نیاز ندارند، اما گلدانشان باید هر از گاهی عوض شود.
۴- خاک گلدان قدیمی
این مورد مستقیما در رابطه با عدم تعویض گلدان است. اکثر خاکهای گلدانی پایه “پیت” دارند که بعد از مدتی تجزیه میشود و خاصیت اسیدی بیشتری پیدا میکند. وقتی پیت موجود در خاک تجزیه شد، برای آب و اکسیژن سختتر است که خود را به ناحیه ریشه برسانند و آن را تغذیه کنند. در نتیجه این شرایط، گیاه بدون هیچ گونه نشانه و دلیل دیگری از گرسنگی خواهد مرد. بهترین روش آن است که گیاه را تعویض گلدان کنید و یا اگر برای تعویض گلدان زود است، تنها خاک آن را عوض کنید. برای درمان گیاهان بسیار مسن، از کل گیاه قلمه بگیرید و گیاه مادر را دور بیاندازید.
۵- آبیاری کم
این مورد معمولا به خاطر بیتوجهی به وقوع میپیوندد. آبیاری مورد نیاز گیاهتان را در اینترنت و یا کتاب جستجو کنید و طبق آن برنامهای برای آبیاری گیاه تهیه کنید و به دیواری در کنار گیاهتان بچسبانید. به این طریق دیگر آبیاری آن را فراموش نخواهید کرد.
حتما متوجه شدید که جای نور آفتاب و کود دهی در این لیست خالی است. حقیقت این است که اگر به گیاهتان خوب رسیدگی کنید و آبیاری و زهکشی آن را درست انجام دهید، گیاه میتواند شرایط نوری و تغذیهای بسیاری را تحمل کند.
🍃 #گل_بابا_آدم
🍃نحوه نگهداری گل بابا آدم در آپارتمان
📌به منظور نگهداری از گل بابا آدم در منزل بهتر است، در محل نیمه روشن و دارای نور متوسط با دمای بالا از گیاه نگهداری شود. سایر شرایط محیطی لازم برای نگهداری گل بابا آدم در آپارتمان عبارت است از:
خاک: خاک مورد نیاز گیاه باید حاوی مقادیر بالایی از کودهای آلی گیاهی یا حیوانی باشد. بهترین خاک برای رشد و پرورش این گیاه، مخلوطی از خاک برگ پوسیده، خاک لومی، کود دامی و ماسه به نسبت مساوی می باشد. ضمناً لازم است برای جلوگیری از اسیدی شدن خاک به آن اضافه شود.
نور: گیاه به نور متوسط احتیاج دارد. از قرار دادن گل بابا آدم در نور مستقیم بپرهیزید. به عنوان مثال میتوانید گیاه را در فاصله 5/1 متری پنجره قرار دهید که هم نور خوبی دارد و هم از نور مستقیم در امان است.
📣📣🌿🌿🌿🌿🌿🌿😊
#گل_بابا_آدم
آب: نیاز آبی گیاه بالا بوده، همچنین مه پاشی به موقع و روزانه گیاه، در درشت تر شدن برگها موثر بوده، باعث زیباتر شدن گیاه میشود. (گلخانههای مرطوب و گرم بهترین گلخانهها برای گیاه بابا آدم است).
آفات و بیماریها: مهترین آفت این گیاه، کنه تار عنکبوتی است. همچنین پوسیدگی ریشه در اثر قارچ، که در اثر آبیاری بیش از حد و زهکش نامناسب گلدان به وجود می آید، از دیگر بیماری های گیاه شته، شپشک آرد آلود، سپرداران و کپک خاکستری است.
دما: بهترین دما برای نگهداری گل بابا آدم دمای 18 تا 24 درجه سانتی گراد است. لازم به ذکر است گیاه به سرما حساس بوده و باعث پژمرده شدن برگها میشود.
کوددهی: استفاده از مقادیر کم کود نیتروژن هر دو هفته یکبار از فصل بهار تا پاییز مفید میباشد. در بقیه فصول سال نیاز به کوددهی ندارد.
نحوه تکثیر گیاه بابا آدم:
تکثیر گیاه غالبا از طریق ریزوم انجام گرفته، بهترین زمان برای ازدیاد گیاه در فصل بهار است. همچنین اگر پاجوش، ریشه داشت به همراه خاک اطراف ریشه در گلدان جدید بکارید ولی اگر فاقد ریشه بود، پاجوشهایی را که از محل طوقه گیاه در میآید را باید با یک چاقوی تیز از گیاه مادری جدا کرده و در فصل بهار به عنوان یک گیاه جدید در گلدانی جدید بکارید.
استفاده از هورمون ریشهزایی برای تکثیر راحتتر و سریعتر گیاه مفید است. تا زمان ریشهدار شدن بستر همیشه باید مرطوب باشد و پس از ریشهدار شدن باید از دفعات آبیاری بتدریج کاسته شود.
📣📣👆👆🪴🪴🪴🪴🪴🪴
🌱😍💚
#فیکوس برای خونه هایی با پنجره های بزرگ مناسبه کنارسایه روشن پنجره نگهش دارید اگه برگ فیکوس شما کوچک شده و ساقه باریکه با ورمی کمپوست که نوعی خاک کوده تقویتش کنید برای گلدان متوسط چهار بیلچه باغبانی و برای گلدان بزرگ شش بیلچه باغبانی ورمی کمپوست استفاده کنید.تکثیرش از طریق برگ و قلمه ساقه گیاه انجام میشه در آب و یا درخاک براحتی ریشه دار میشه.ترکیب خاکبرگ+پرلیت+کوکوپیت+ورمی کمپوست یا پیت ماس مناسبشه
🌿💕🌿💕🌿💕🌿
💊🌱خراب شدن گیاه با #کود چند تا دلیل داره:
1⃣ حل نکردن کود در آب
2⃣ استفاده بیش از حد از کود
3⃣ حل کردن مقدار زیادی کود در آب
4⃣ کود دادن به گیاه تشنه نتیجه عکس میده
5⃣ تو هوای خیلی گرم نمیشه کود داد
6⃣ استفاده از کود ها با برند های نامشخص و نامعتبر
🔴اینا مواردی هست که نباید از کود استفاده کرد چون در این مواقع نتیجه عکس میده.
🦋🐛 راستی وقتی گلتون آفت داره و یا قارچی شده تا قبل از پایان دوره درمانش نباید بهش کود بدین چون گیاه ضعیف میشه و از بین میره.
🌡در مورد هوای گرم هم بگم وقتی محیط خونه رو تو دمای ایده ال بذارین یعنی یه چیزی بین 21 تا 27 درجه میتونین بهش کود بدین اما گل های بیرون خونه باید با احتیاط کود بدین.
💉مقدار دوز مصرفی باید مطابق دستور شرکت سازنده باشه ولی عموما یک قاشق چایی خوری در یک و نیم لیتر آبه.
🩸کود زیاد هم خوب نیست، تو بهار و تابستون اونم با فاصله 15 روز ایده اله👌