فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کانال«فنون قرائت قرآن»
✳️ مرحله دوم/تمرین عملی ✳️
قرآن پژوهان عزیز و گرامی، برای تفهـیم هر چـه بهـتر مطالـب درسی، تلاوت یک صفحه از قرآن کریم کـه در زیـر بـارگـزاری گـردیده را با صدای اسـتاد خـلیل الحصری، استـماع نمایید. بهتر است برای این تمـرین ارزشـمند تصویر صفحه مورد نظر در مقابل شما بــاز بـوده، همزمان بـا نـگـاه کـردن به کلـمـات و خطوط قرآن، ضمن استماع تلاوت صحـیح استاد خلیل الحصری به نحوه اجرای قواعد تجویدی توسط این استاد دقت نمایید.
برای دسترسی به تلاوت کل قرآن با صدای استاد خلیل الحصری👈 اینجا کلیک کنید.
کانال«فنون قرائت قرآن»
شناخت دندان ها
از آن جایی که برای شناسایی محل برخی از حروف ، شناخت دندان ها لازم است قبل از بحث مخارج حروف، می بایست از اسامی دندان ها آگاه شویم...
هر انسان از ۷ تا ۱۵ سالگی دارای 28 دندان کامل می شود ...
از ۱۶ تا ۴۰ سالگی نیز دارای ۴ دندان عقل می گردد...
photo_2024-03-15_15-05-20.jpg
141.1K
ترتیب چیدمان دندان ها بنا بر ۳۲ دندان
اقسام دندانها و اساس آنها به قرار زیر است:
✔️اول: "ثَنایا" که عدد آنها چهار است و در مقابل بینی قرار گرفتهاند و در فارسی دندان پیشین نام دارند که دو تا در فکّ بالا و دو تا در فکّ پایین قرار دارند.
✔️دوم: "رَباعیات" آن هم چهار عدد است که در دو طرف ثنایای بالا و پایین قرار دارند.
باید دانست مفرد ثَنایا "ثَنِیَّهْ" و مفرد رَباعیّات "رَباعِیَهْ" میباشد و در فارسی به مجموع آنها دندانهای پیش یا پیشین گفته میشود. کار دندانهای ثنایا و رباعیات بریدن غذا میباشد.
✔️سوم: "اَنیابْ" و آن هم چهار عدد است که در دو طرف رباعیات بالا و پایین قرار دارند و در فارسی به آنها دندان نیش میگویند و مفرد آن "نابْ" بوده و کار آنها دریدن غذا میباشد.
✔️چهارم: "ضَواحِکْ" و آن هم چهار عدد است که در دو طرف انیاب بالا و پایین قرار دارند که در هنگام خندیدن نمایان میشوند.
✔️پنجم: "طَواحِنْ" یعنی دندانهای آسیاب یا کرسی که دوازده عدد بوده و بعد از ضواحک قرار دارند که شش عدد در فک بالا و شش عدد در فک پایین میباشند.
✔️ششم: "نَواجِذْ" و آنها چهار عدد است که در فارسی به آنها دندان عقل میگویند و آخر همه دندانها بیرون میآیند.
📝📝 به مجموع دندان های ضواحک و طواحن و نواجذ اَضراس می گویند...
لازم به ذکر است که مفرد کلمات ضواحک "ضاحِکَة"، طَواحِن "طاحِنَة" و نَواجِذ "ناجِذَة" میباشد و کار آنها خرد کردن و ساییدن غذا است.
توضیح اینکه دندانهای نَواجِذْ (عقل) در بعضی از افراد به سبب کوچک بودن فکها و یا به علل دیگر روییده نمیشوند و هیچگونه تأثیری در ساختار مخارج حروف ندارند یعنی نبودن آنها هیچ خللی در به وجود آمدن حروف ایجاد نمیکند.
🖍تبصره ۱- نواجد با دال که در برخی از کتب تجویدی آمده ، غلط مشهور بوده و پایه و اساسی ندارد.
🖍تبصره ۲- سه دسته ی اول از دندان ها را مَقادیم و سه دسته ی اضراس را مَآخر نیز می نامند.
🖍تبصره ۳- در کتاب های علوم طبیعی دندان های ثنایا و رباعیات را تواماً بنام پیشین و ۸ عدد و انیاب را ۴ عدد و آسیاهای کوچک ۸ عدد، و آسیاهای بزرگ را ۱۲ عدد (جمعا ۳۲ عدد) ذکر کرده اند.