4_5773810177660683727.mp3
1.05M
🔸ترتیل صفحه ۱۳۹ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : نهاوند
☘️☘️☘️☘️
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 139
وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قَالُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَىٰ بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ ۗ قُلْ مَنْ أَنْزَلَ الْكِتَابَ الَّذِي جَاءَ بِهِ مُوسَىٰ نُورًا وَهُدًى لِلنَّاسِ ۖ تَجْعَلُونَهُ قَرَاطِيسَ تُبْدُونَهَا وَتُخْفُونَ كَثِيرًا ۖ وَعُلِّمْتُمْ مَا لَمْ تَعْلَمُوا أَنْتُمْ وَلَا آبَاؤُكُمْ ۖ قُلِ اللَّهُ ۖ ثُمَّ ذَرْهُمْ فِي خَوْضِهِمْ يَلْعَبُونَ (91)
و خدا را چنانکه شايسته شناختن است نشناختند چون گفتند: خدا بر هيچ بشرى چيزى نازل نکرده است. بگو: چه کسى آن کتابى را که موسى آورد نازل کرده است [همان کتابى] که براى مردم نور و هدايت بود ـ و شما [بخشى از ]آن را در کاغذهايى ثبت مى کنيد و آن را آشکار مى سازيد و بسيارى [آن ]را پنهان مى داريد ـ و [به وسيله آن ]چيزهايى به شما تعليم داده شد که نه شما و نه پدرانتان آن را نمى دانستند. بگو: خدا [آن را نازل کرده است ]سپس آنان را در حالى که در ياوه گويى خويش به بازى مشغولند به حال خود واگذار. (91)
وَهَٰذَا كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ مُبَارَكٌ مُصَدِّقُ الَّذِي بَيْنَ يَدَيْهِ وَلِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرَىٰ وَمَنْ حَوْلَهَا ۚ وَالَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ يُؤْمِنُونَ بِهِ ۖ وَهُمْ عَلَىٰ صَلَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (92)
و اين (قرآن) کتابى است مبارک و تصديق کننده کتاب هايى که پيش از آن بود; آن را نازل کرديم تا [مردم را هدايت کنى و ]به اهل مکّه و مردم اطراف آن اخطار دهى. و کسانى که به آخرت ايمان دارند به آن ايمان مى آورند در حالى که بر نمازشان مراقبت مى کنند. (92)
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ قَالَ أُوحِيَ إِلَيَّ وَلَمْ يُوحَ إِلَيْهِ شَيْءٌ وَمَنْ قَالَ سَأُنْزِلُ مِثْلَ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ ۗ وَلَوْ تَرَىٰ إِذِ الظَّالِمُونَ فِي غَمَرَاتِ الْمَوْتِ وَالْمَلَائِكَةُ بَاسِطُو أَيْدِيهِمْ أَخْرِجُوا أَنْفُسَكُمُ ۖ الْيَوْمَ تُجْزَوْنَ عَذَابَ الْهُونِ بِمَا كُنْتُمْ تَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ غَيْرَ الْحَقِّ وَكُنْتُمْ عَنْ آيَاتِهِ تَسْتَكْبِرُونَ (93)
و کيست ستمکارتر از کسى که بر خدا دروغ بندد يا بگويد: به من وحى شده است با اينکه به او وحى نشده است و کسى که بگويد: به زودى مانند آنچه را خدا نازل کرده است نازل خواهم کرد؟ و اگر بنگرى وقتى را که اين ستمکاران در گردابهاى مرگ واقع شده اند و فرشتگان (مأموران قبض روح) دست هايشان را گشوده اند [و مى گويند: ]جان هايتان را خارج کنيد، امروز به سزاى اينکه به ناحق بر خدا دروغ مى بستيد و نسبت به آيات او تکبّر مى کرديد به عذاب خوار کننده اى مجازات خواهيد شد. (93)
وَلَقَدْ جِئْتُمُونَا فُرَادَىٰ كَمَا خَلَقْنَاكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَتَرَكْتُمْ مَا خَوَّلْنَاكُمْ وَرَاءَ ظُهُورِكُمْ ۖ وَمَا نَرَىٰ مَعَكُمْ شُفَعَاءَكُمُ الَّذِينَ زَعَمْتُمْ أَنَّهُمْ فِيكُمْ شُرَكَاءُ ۚ لَقَدْ تَقَطَّعَ بَيْنَكُمْ وَضَلَّ عَنْكُمْ مَا كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ (94)
و همانا شما تنها سوى ما آمده ايد همانگونه که اوّل بار شما را [تنها ]آفريديم، و آنچه را به شما داده بوديم پشت سرتان واگذاشته ايد در حاليکه شفيعانتان را که مى پنداشتيد در [عبادت ]شما شريک [خدا ]هستند با شما نمى بينيم. بى شک رابطه ميان شما گسسته است، و آنچه را که مى پنداشتيد [شفيع شمايند ]از شما گم شده اند. (94)
💐💐💐💐
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۳۹🌷
🌷 مراقبت از نماز:
پیامبر خدا در مسجد نشسته بود. جماعتی از مسلمانان نیز در محضر ایشان بودند و از وجود نورانی اش بهره می بردند. مردی وارد مسجد شد و در کناری به نماز ایستاد؛ ولی نمازش عجیب و غریب به نظر می رسید. هنوز به رکوع نرفته، بلند می شد. همین که پیشانی اش را به زمین گذاشت، می نشست! پیامبر با تأسّف به آن مرد نگاه کرد و با ناراحتی فرمود:
«مانند کلاغ که به زمین نوک می زند، سر به زمین می کوبد! اگر این مرد بمیرد و نمازش به همین صورت باشد، بر دین و آیینی غیر از دین من مرده است.»
یکی از مهم ترین دستورهای دین اسلام، نماز است؛ تا آن حد که این عبادت به ستون دین تشبیه شده، و ترک آن، مساوی با از بین رفتن ساختمان دین در وجود انسان شمرده شده است.
بر اساس این آیه، کسانی که به آخرت ایمان دارند، دارای دو ویژگی مهم هستند:
1ـ به قرآن و احکام و دستورهای آن ایمان دارند؛
2ـ از نمازهایشان مراقبت می کنند.
در حقیقت، انسانِ مسلمان، علاوه بر اعتقاد به خدا، معاد، نبوّت، امامت و ... ، در عمل نیز به دستورهای خدا پایبند است؛ به خصوص برای مهم ترین عمل دینی یعنی نماز اهمیت ویژه ای قائل است و مانند گوهر گرانبهایی از آن مراقبت می کند. در میان کارهایی که برای مراقبت از نماز لازم است، دو کـار مهم تر به نـظر می رسد:
1ـ خواندن آن در وقت مشخّص شده اش، به ویژه در اول وقت. در روایتی از امام باقر می خوانیم: «نخستین کار از کارهای انسان که [در قیامت] محاسبه می شود، نماز است؛ که اگر پذیرفته شود، اعمال دیگرش نیز پذیرفته خواهد شد. هنگامی که نماز در اول وقت خوانده شود و به آسمان رود، در حالی که سفیدرو و درخشان است، نزد نمازگزار بازمی گردد و می گوید: از من مراقبت کردی؛ خدا نیز از تو مراقبت کند. ولی هنگامی که در غیر وقتش و بدون رعایت آداب و دستورهایش خوانده شود و به آسمان رود، در حالی که سیاه رو و تاریک است، نزد نمازگزار بازمی گردد و می گوید: مرا تباه کردی؛ خدا نیز تو را تباه کند!»
2ـ دومین کار برای مراقبت از نماز، انجام آداب و دستورهای آن، و توجّه به معانی اش است. امام صادق در این باره فرموده است: «تو تنها از آن سهمی از نمازت بهره میبری که باتوجّه خوانده ای.»
37.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گزارش
⭕️ در کوچه پس کوچه های مشهد هیأتی هست آشنا به نام کوچه محرم..
مشهد، میدان پژوهش
آنها فقط با دو میز و صندلی شروع کردند و الآن با گروهشان شکل دهنده کوچه محرم هستند.
روایتشان را از خودشان بشنوید.