.
#سرود
#عید_مبعث
#حسین_کریمی_نیا
غار حرا امشب نور علی نور است
حرا هزاران بار برتر ز وادی طور است
رسان محمد کلام حق را به کل این عالم
تویی رسول گرامی دین پیمبر خاتم
صلی الله علیک یا سید الانبیا
یا محمد یا محمد یاابا الزهرا
سحر شده امشب شب غم و تاریک
به منجی عالم به صاحب الزمان تبریک
توصاحب خلق اعظمی وپیمبر رحمتی
توصاحب حوص کوثری وتو شافع امتی
صلی الله علیک یا سید الانبیا
یا محمد یا محمد یا ابالزهرا
که گفته تنهایی، تولشکری داری
تو یاوری چون شیر حق، تو حیدری داری
علی امام وعلی قیام وعلی کلام خداست
علی قعود و علی سجود و صراط ومیزان ماست
صلی الله علیک یا سید الانبیا
یا محمد یا محمد یا ابا الزهرا
در این شب مبعث، هوایی یاریم
هوای ایوان طلای ثامن الحجج داریم
دلم پریده چنان کبوتر در این حرم هر سو
بگیرم عیدی خود زدستان ضامن آهو
صلی الله علیک یا علی موسی الرضا
#سرود_مبعث_رسول_اکرم_ص
حسین_کریمی_نیا✍
👇
.
#شرح_عید
امام حسن عسکرى علیه السّلام در توصیف #بعثت نبى اکرم صلّى اللّه علیه و آله بود، می فرماید: «... تا این که به چهل سالگى رسید، و خداوند قلب کریمش را بهترین و والاترین و خاشعترین و مطیعترین قلبها یافت. پس به درهاى آسمان اجازه داد و آنها بازشدند و به ملائکه اجازه داد و آنها نازل شدند و در این حال محمد صلّى اللّه علیه و آله به آنها مىنگریست. پس رحمت از طرف عرش بر وى نازل شد و او به روح الامین (جبرئیل) نگاه مىکرد، جبرئیل نزد او فرود آمد و دستش را گرفت و تکان داد و گفت: اى محمد! بخوان، محمد فرمود: چه چیزى را بخوانم؟ گفت: اى محمد! «اِقْرَاْ بِاسْمِ رَبِّک الَّذی خَلَقَ * خَلَقَ الْاِنسانَ مِنْ عَلَقَ * اِقْرَا وَ رَبُّک الْاَکرَمُ * اَلَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ...». (قرآن را) به نام پروردگارت -که هستى را آفرید- بخوان، همو که انسان را از خون بسته آفرید. بخوان که پروردگارت از همه ارجمندتر است. همو که با قلم تعلیم داد و آن چه را که انسان نمىدانست به او آموخت.(۱)
سپس آنچه را که مىبایست بر او نازل کرد و خودش به سوى پروردگارش بالا رفت. محمد صلّى اللّه علیه و آله از کوه پایین آمد در حالى که عظمت خداوند و جلالت ابّهت الهى او را مدهوش خود کرده بود و به تب و لرز دچار شده بود. چیزى که اضطرابش را بیشتر مىکرد، این بود که مىترسید، قریشیان او را تکذیب کرده و او را به دیوانگى نسبت دهند، در حالى که او عاقلترین مردم و گرامىترین آنان بود و مبغوضترین چیزها در نظر او شیاطین و اعمال دیوانگان بود؛ بنابراین، خداوند اراده کرد که قلبش را مملوّ از شجاعت نماید و به او فراخى دل عنایت فرماید. براى همین از کنار هر سنگ و درختى که رد مىشد، مىشنید که مىگفتند: «السّلام علیک یا رسول اللّه».(۲)
به روایتی، همین که پیامبر وارد خانه شد از نور چهره مبارکش خانه خدیجه کبری سلام الله علیها منور شد و آن بانوی پرهیزکار پرسید: ای محمد! این چه نوری است که در تو مشاهده میکنم؟ حضرت فرمود: این نور پیامبری است، بگو: لا إله الا الله، محمد رسول الله. خدیجه گفت: شهادت میدهم که خدایی جز خداوند یکتا نیست و تو رسول و پیامبر خدایی. بدین گونه خدیجه نخستین کسی بود که به همسرش حضرت محمد صلی الله علیه و آله ایمان آورد.
از میان مردان نیز امام علی بن ابیطالب علیهالسلام، به محض دیدن چهره نورانی پیامبر صلی الله علیه و آله به وی ایمان آورد و شهادتین را بر زبان جاری کرد. از آن پس پیامبر صلی الله علیه و آله در کنار خانه خدا نماز میگذارد و خدیجه سلام الله علیها و علی علیهالسلام بر او اقتدا میکردند و نماز میخواندند.(۳)این سه نفر، با جان و مال و هستی خویش اسلام را پرورانده و فراگیر نمودند
۱-منتهی الآمال، ج ۱، ص ۴۷.
۲- تاریخ تحقیقى اسلام (موسوعة التاریخ الاسلامى)، ج۱، ص: ۳۱۶، به نقل از بحار الانوار، ج ۱۸، ص ۲۰۶
۳-فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، ص ۹۵
#مبعث
#عید_مبعث
.
.
مـنطلبـنیوجـدنـی
ومـن وجـدنـیعـرفـنی
ومـنعـرفـنیاحـبنـے
ومـنعشقـتهقتـلتہ¹، ━━═━━⊰❀❀⊱━━═━
۱.آنکس که مرا طلب کند،مرا مۍیابد
و آن کس که مرا یافت،مرا میشناسد
وآن کس که مرا مۍشناخت،مرا دوست میدارد،
آن کس را که من بکشم،خونبهایاو بر من واجب است.
.
...............
كسي كه به واجبات الهي عمل و از محرماتش پرهيز مي كند، در طلب حق است و مطلوب را به دست مي آورد. چنين شخصي وجودش از عشق به حق متبلور شده نور الهي از جبين اش ساطع مي شود. او دلش خداي را طلبيده و ميزبانش شده است و ميان ميزبان و ميهمان اين سخن بس كه ميهمان به عشق ديدار ميزبان، وارد سرايش مي شود تا در ايوان عشق اش قدم نهد.
اين حديث زيباي امام صادق(ع) است كه فرمود:
" الْقَلْبُ حَرَمُ اللَّهِ فَلَا تُسْكِنْ حَرَمَ اللَّهِ غَيْرَ اللَّهِ"(1) دل حرم خدا است در حرم خدا، غير خدا ساكن نكن!
تو خود بخوان حديث مفصل از اين مجمل.
و اما حديث قدسي"من طلبني وجدني، و من وجدني عرفني، و من عرفني أحبّني، و من أحبّني عشقني، و من عشقني عشقته، و من عشقته قتلته، و من قتلته فعليّ ديته، و من عليّ ديته فأنا ديته." (2)
اين حديث بيان پيچيده اي ندارد و كاملا روشن است كسي كه در طلب دوست باشد، يعني قدم در راه معرفت الهي گذارده و حق را مي يابد و كسي كه حق را يافت از شهد وجودش بهره خواهد گرفت و عاشقي شعله برخواهد كشيد.خداي متعال عاشق بنده اي خواهد شد كه قواعد بندگي را خوب آموخته باشد. پس توجه حق به سوي بنده اش، به معناي توجه عاشقانه به اوست.
........
تمام معرفت الهي در مسير طلب معبود نهفته است و بس و هر كسي اين كلام قدسي را بخواند، مي فهمد كه اگر كسي سراغ خانه دوست را بگيرد، به سرايش خواهد رسيد و طلب يعني جستجو كردن و سر انجام يافتن و اين همان مسير كسب معرفتي است كه تمام بندگان خالص خداي متعال آن را پيموده به وصالش رسيدند.
حضرت موسي(ع) خطاب به پروردگار چنين مسئلت كرد. "اين أجدك يا رب، قال يا موسي، إذا قصدت اليّ فقد وصلت اليّ"(3)
يعني: كجا تو را بيابم؟ و پاسخي كوتاه، اما پر معنا دريافت مي كند كه اي موسي هر وقت قصد مرا كردي، بدان كه مرا يافتي.
عشق پروانه به شمع زماني نتيجه مي دهد كه پروانه بال و پرش بسوزد و كنار شمع جان دهد و اشك شمع او را بپوشاند، نه كه فقط نوري به صورتش بتابد و گرمايي بر گيرد.
معرفت الهي پيش يا بيش از آن كه از راه علمي(كه مي بايست به كتاب هاي تفسيري و عقايدي مراجعه نمود) به دست آيد، از راه عملي حاصل مي شود، عمل به احكام و تكاليفي كه خداي متعال بر بندگانش مقرر نمود و پرهيز از گناهاني كه شيطان از مسير نفس اماره انسان را مي فريبد.
خداي متعال فرمود:
"وَ الَّذينَ جاهَدُوا فينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنينَ"(4)
و آن ها كه در راه ما (با خلوص نيّت) جهاد كنند، قطعاً به راههاي خود، هدايت شان خواهيم كرد و خداوند با نيكوكاران است.
و وقتي راه هدايت را بر بنده اي بنمودند، او را تا به مقصد خواهند برد.
.
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. مـنطلبـنیوجـدنـی ومـن وجـدنـیعـرفـنی ومـنعـرفـنیاحـبنـے ومـنعشقـتهقتـلتہ¹،
.
#شهادت #شهدا
مشهورترین حدیث درباره ی شهادت، #حدیث_قدسی زیر باشد که از جمله احادیث قدسی است که ملامحسن فیض کاشانی در کلمات مکنونه خود آورده است.
قال الله تبارک و تعالی:
«مَن طَلَبَنی، وَجَدَنی و مَن وَجَدَنی، عَرَفَنی و مَن عَرَفَنی، أحَبَّنی و مَن أحَبَّنی، عَشِقَنی و مَن عَشِقَنی، عَشِقتُهُ. و مَن عَشِقتُهُ، قَتَلتُهُ و مَن قَتَلتُهُ، فَعَلَیَّ دیَتُهُ و مَن عَلَیَّ دیَتُهُ، فأنا دیَتُهُ.»
«آن کس که مرا طلب کند می یابد، آن کس که مرا یافت می شناسد، آن کس که دوستم داشت به من عشق می ورزد، آن کس که به من عشق ورزید من نیز به او عشق می ورزم، آن کس که به او عشق ورزیدم کشته ام می شود و آن کس که کشته ام شود خون بهایش بر من واجب است و آن کس که خون بهایش بر من واجب است پس من خودم خون بهایش هستم.»
در این حدیث، که از معدود احادیثی است که لفظ عشق در آن آمده، مراحل عشق الهی و سیر و سلوک عرفانی در هفت مرحله تبیین شده که عبارتند از:
1ـ طلب
2ـ یافتن
3ـ معرفت
4ـ محبت
5ـ عشق
6ـ شهادت
7ـ فنا
با توجه به این حدیث شریف، خداوند می فرماید کسانی موفق به درک فیض شهادت می شوند که به خاطر اعمال و نیات صادق و پاکشان خداوند به آن ها عشق می ورزد و به خاطر این عشق آن ها را از میان بندگان خویش جدا نموده است و ارزش خون این شهیدان آن قدر بالاست که خداوند خود خون بهای آنان خواهد بود.
آنچه جان عاشقان از دست زلفت می کشد
کس ندیدست در جهان جز کشتگان کربلا
.
سخنرانی.mp3
22.41M
#سخنرانی
🎤 #حاج_مهدی_توکلی
شرح دعای مکارم اخلاق
.
گاها با خودم فکر میکنم چرا بعضیا اینقدر اصرار دارند که از می و مطرب و میخانه و ...در شعر استفاده نکنیم... مگر بزرگان شعر پارسی وعرفا و اهل معنا اینکار را نکرده اند....؟
اما وقتی می بینم ...طرف، شعر قتلگاهی گفته و همه ی ابیاتش رو به می و مستی آراسته.. تحیرم بیشتر میشود و می اندیشم ... شعرای گذشته در محافل ادبی شعر میخواندند و شاید کمتر به کف جامعه می آمد... اما شعر امروز بلافاصله به لطف فضای مجازی ، بدست مخاطب عام میرسد... و بعد آن شاعر در شعرش در وصف حضرت زهرا و قتلگاه میگوید:
درد را سر میکشد ... مست و خرامان میرسد..(نقل به مضمون)
امید که بدانیم ساحت اهلبیت ... از این کلمات دور است... و سخت ترین روضه های اهلبیت..روضه مجلس شراب است
.
D1738094T14613872(Web).mp3
16.34M
1_899391349.mp3
11.57M
🎬بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
◀️مکارم اخلاقی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
#مبعث
#عید_مبعث
#استاد_مومنی🎤
🔖منبر کوتاه 🔖
#حضرت_ابوطالب علیه السلام #ابوالائمه
💠 ایمان پدر همه ائمه 💠 ابوالائمه
♦️علمای امامیه و نیز علمای زیدیه و برخی از علمای (1) اهل سنت به استناد روایات اسلامی و حکایات تاریخی بر این عقیده اند که ابوطالب پس از بعثت پیامبر(ص) و اعلان علنی اسلام در سال سوم بعثت پس از نزول آیه «و انذر عشیرتک الاقربین » (2) به آیین حیات بخش اسلام ایمان آورد و تا روزی که زنده بود مسلمان بود و با دلی مالامال از ایمان و اخلاص به آیین توحید از این دنیا رفت اما برای آن که از آیین یکتاپرستی بهتر دفاع کند و مسؤولیت خود را در حفظ جان پیامبر(ص) در پیشبرد اهدف اسلام بیشتر ادا نماید، تقیه کرد و ایمان و اعتقاد خود را نسبت به اسلام و پیامبر(ص) کتمان نمود.
✍اما مع الاسف بعضی به دور از حق و انصاف در اسلام ابوطالب تردید کرده و در مقام اظهار نظر توقف نموده و گفته اند که نسبت به اسلام ابوطالب امر به ما مشتبه است و در مسلمان بودن او تردید داریم.
‼️برخی دیگر از علمای اهل جماعت که نسبت به امیرالمؤمنین علی(ع) کینه قلبی داشته و برای جلوگیری از نشر فضایل آن حضرت از هیچ کوششی دریغ نمی کرده اند، برای پایین آوردن مقام و منزلت آن حضرت، نه تنها اسلام پدرش را انکار نموده، بلکه با گستاخی تمام گفته اند:
◾️«بعضی آیات کفر و عذاب در قرآن کریم در شان ابوطالب نازل شده است. درباره کسی که ابن ابی الحدید می گوید: «ان الاسلام لولا ابوطالب لم یکن شیئا مذکورا; اگر ابوطالب نمی بود از اسلام هم خبری نبود.»(3)
🔷برخی مغرضان در کتابهای خود، بدون اینکه تحقیق و بررسی در این باره کرده باشند. افکار مردم عوام را نسبت به این بزرگ مرد الهی و فدایی اسلام و قرآن، مخدوش کرده اند و کار را به جایی رسانده اند که اگر شیعه ای در مکه معظمه کنار پل حجون بخواهد بر سر مزار ابوطالب فاتحه ای بخواند و طلب مغفرت نماید، با تمسخر و عتاب مواجه خواهد شد.
♦️مغرضان و متعصبان چون نتوانسته اند حمایتهای شجاعانه و فداکاریهای مخلصانه آن مرد بزرگ را از اسلام و پیامبر(ص) انکار نمایند از این طریق خواسته اند آن از خود گذشتگی ها را توجیه نمایند و گفته اند که ابوطالب حمایتهایش از روی ایمان و اعتقاد به پیامبر(ص) نبوده بلکه به دلیل نسبت فامیلی و روی علاقه شدیدی که به برادرزاده اش محمد داشته است، در برابر مخالفان و مشرکان می ایستاد و از او دفاع می کرد تا جان پسر برادرش سالم بماند. اما به آیین و مکتب محمد(ص) کاری نداشت.
🔷دلایل ایمان محکم ابوالائمه علیهم السلام
با اندکی تامل و دقت در حمایتها و جانفشانی های مخلصانه ابوطالب به بی اساس بودن این توجیهات و بی انصافی و غرض ورزی دشمنان اهل بیت پی می بریم; زیرا
1⃣مگر ممکن است شخصیتی مثل ابوطالب که از مقام و منزلت والایی در بین قریش و مردم مکه برخوردار بوده بر خلاف اعتقاد درونی خود و فقط بر اثر نسبت خانوادگی حاضر شود تمام هستی خود را فدای محمد(ص) نماید؟
2⃣آیا ممکن است برای شخصیتی مثل ابوطالب به دلیل دوست داشتن برادرزاده اش فرزند خود علی(ع) را در خدمت او گزارد و سفارش کند تا پای جان از آیین او حمایت نماید؟
3⃣ ایا ممکن است خود نیز حاضر شود مدت سه سال در شعب ابوطالب گرسنگی و تشنگی و فشارهای روحی و جسمی را تحمل کند و در کنار محمد(ص) و یارانش به دلیل تعصب قومی و فامیلی بماند؟
⏺بدون تردید حمایتهای همه جانبه ابوطالب از پیامبر اسلام انگیزه الهی و معنوی داشته است; نه انگیزه ای مادی و تعصب قومی. به طور قطع او تشخیص داده بوده که «پیامبر(ص) مظهر کاملی از انسانیت و فضیلت است و آیین او بهترین برنامه سعادت بشریت است، و دفاع از چنین مکتبی، فضیلت و شرف است.» از این رو او با عقیده به آیین و مکتب اسلام در مقام دفاع از برادرزاده اش برخاست و مدت ده سال باقیمانده عمرش که پس از بعثت آن حضرت در قید حیات بود، لحظه ای از فداکاری و از خودگذشتگی ننشست و با قلبی مملو از ایمان و اعتقاد به خدا و قیامت و پیامبر(ص) جهان را وداع گفت و در جوار رحمت حق و رضوان او قرار گرفت سلام و درود خدا و پیامبران و فرشتگان بهشت بر او باد.
♦️در فداکاری و ایمان ابوطالب همین بس که ابن ابی الحدید درباره اش چنین اشعاری به ثبت رسانده است:
و لولا ابوطالب و ابنه لما مثل الدین شخصا فقاما فذاک بمکة آوی و حامی و هذا بیثرب جس الحماما تکفل عبد مناف بامر و اودی فکان علی تماما(4)
♦️اگر ابوطالب و فرزندش علی نبود، ستون دین برپا نمی شد.ابوطالب در مکه از دین خدا حمایت کرد و به آن پناه داد; و علی در مدینه کبوتر دین را به پرواز درآورد.ابوطالب کاری را در دست گرفت و چون درگذشت علی آن را به اتمام رسانید.
━━━━━━⊱《●○●》⊰━━━━━━
پی نوشت :
(1)زینی دحلان، مفتی مکه متوفای 1304
(2)شعراء (26) آیه 214.
(3)شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 1، ص 142.
(4)شرح نهج البلاغه ج 14 ص 84
#عید_مبعث
1_898415810.pdf
667.8K
🔖فیش منبر 🔖
#مبعث
💠اهداف بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم 💠
🔻هدف های مبعوث شدن نبی مکرم اسلام🔻
#عید_مبعث
#بعثت_پیامبر_اکرم
ارمغان بعثت برای بشریت.pdf
410.2K
🔖فیش منبر 🔖
#مبعث
💠ارمغان بعثت برای بشریت 💠
🔻آثار بعثت در جهان هستی🔻
#عید_مبعث
#بعثت_پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
بزرگترین کار پیغمبر چه بود؟.pdf
277.5K
💠منبر مکتوب 💠
#مبعث
#عید_مبعث
♦️ بزرگترین کار پیغمبر
🔻هرچقدر آدم ها روح بزرگتری داشته باشند، خدا کارهای بزرگتری را به روی دوش آدم می گذارد. آدم های کوچک، ساخته شده اند برای کارهای کوچک. آدم های بزرگ، ساخته شده اند برای کارهای بزرگ؛ حالا پیغمبر که اشرف مخلوقات عالم هست، پیغمبری که اگرچه خاتم انبیاء است اما سرآمد همۀ انبیاء و تاج سر بشریت است برای چه کاری ساخته شده است؟
پدر مولای ما.pdf
910.3K
🔖فیش منبر 🔖
#حضرت_ابوطالب علیه السلام
💠 پدر مولای ما 💠
🔷تولد ابوطالب
🔷نام ابوطالب
🔷جلوه هایی از ایثار و فداکاری ابوطالب
🔷بحث و تحلیلی در ایمان ابوطالب
🔷تذکر و نتیجه گیری
🔷طرح ایمان ابوطالب ریشه سیاسی دارد
✍۲۶ رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام
سیمای درخشان حضرت ابو طالب علیه السلام.pdf
884.2K
🔖فیش منبر 🔖
#حضرت_ابوطالب علیه السلام
💠سیمای درخشان حضرت ابوطالب علیه السلام 💠
▪️نام ابو طالب علیه السلام
▪️آخرین حجت در عهد فترت
▪️سیمای ابو طالب در کلام قدسی
▪️ابو طالب از دیدگاه پیامبر صلی الله علیه و آله
▪️ابو طالب از دیدگاه علی علیهماالسلام
▪️از دیدگاه امام سجاد علیه السلام
▪️از دیدگاه امام باقر علیه السلام
▪️آن گاه بیش از 10 دلیل برای ایمان او اقامه می کند.
▪️از دیدگاه امام صادق علیه السلام
▪️از دیدگاه امام رضا علیه السلام
▪️از دیدگاه حضرت بقیة اللّه علیه السلام
▪️سیمای ابو طالب در آیینه کتاب
▪️وفات
▪️عذر تقصیر
اخلاق و رفتار نبی مکرم اسلام استاد قرائتی.pdf
595K
🔖فیش منبر 🔖
#مبعث
💠اخلاق و رفتار وجود نازنین نبی مکرم اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم 💠
🔻استاد قرائتی🔻
#عید_مبعث
#بعثت_پیامبر_اکرم
مسئولیت سنگین رسالت استاد انصاریان.pdf
607.5K
🔖فیش منبر 🔖
#مبعث
💠مسئولیت سنگین رسالت نبی مکرم اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم 💠
🔻استاد انصاریان🔻
#عید_مبعث
#بعثت_پیامبر_اکرم
بعثت و مکارم اخلاق پیامبر.pdf
632.4K
Pdf
#سخنرانی مکتوب با موضوع بعثت و مکارم اخلاق پیامبر
#استاد_مومنی
♦️متن این سخنرانی کاملا تایپ شده ودارای فهرست بندی می باشد ضمنا ویراستاری و منبع شناسی انجام شده است و تمامی منابع ذکر شده است .
🕹مناسبت: #عید_مبعث
🕹مخاطب: عام
🕹موضوع: بعثت و مکارم اخلاق پیامبر
🕹برگرفته از سخنان استاد مومنی
🕹تعداد جلسات: ۱ جلسه
🕹تعداد صفحات :24 صفحه
🗳فهرست
🗳مقدمه
🗳ارسال رُسُل، نعمتِ با منت
🗳فلسفه ارسال رسل، اتمام مکارم اخلاق
🗳امتحان خود به مکارم اخلاق
🗳نشانه های مکارم اخلاق
1-الیقین
2- والقناعه
3- والصبر
4- والشکر
5- والحلم
6- حسن خلق
7- سخا
8- والغیرت
9-والشجاعه
10- والمُروه
.
#امام_حسین علیه_السلام
#28رجب
◼️ چهار " عبدالله " هنگام خروج اباعبدالله الحسین سلام الله علیه جلوی حضرت را گرفتند
👈🏼👈🏼 به مناسبت ۲۸ رجب ، مصادف با خروج سیدالشهدا علیه السلام از مدینه
هنگامی که امام حسین علیه السلام از مدینه خارج شدند افرادی تلاش کردند حضرت را از این حرکت باز بدارند که از جمله آنها چهار نفر مسمی به عبدالله هستند :
➊ عبد اللّه بن مُطیع
عبد اللّه بن مطیع، امام حسین (علیه السلام) را در بین راه مدینه به مکه ملاقات کرد و به ایشان عرض کرد:
«به فدایت گردم! از خدا برای شما طلب خیر میکنم، مبادا از مکه به سوی کوفه حرکت کنی؛ چرا که کوفه همان شهر بدخاطرهای است که پدرت را در آنجا کشتند و برادرت امام حسن مجتبی را در چنگ دشمن رها کردند .. در حرم و خانه خدا بمان در آنجا بمان تا مردم از اطراف به گرد تو جمع گردند.
➋ عبدالله بن زبیر
ابن زبیر با اینکه قلبا از رفتن امام حسین به کوفه خوشحال بود؛ ولی برای حفظ ظاهر و رفع اتهامات به حضرت پیشنهاد کرد که در مکه اقامت کند تا او با امام بیعت نموده، مردم نیز با امام بیعت نمایند. این کار بدین جهت بود که از خود رفع تهمت کند و مردم این پیشنهاد را به عنوان حسن نیت و خیرخواهی او تلقی کنند.
حضرت فرمود: «یابْنَ زُبَیر لَئِنْ اُدْفَنُ بِشاطِی ء الْفُراتِ اَحَبُّ اِلَی منان اَدْفَنَ بِفِناءِ الْکعْبَه؛ پسر زبیر! اگر در سرزمین فرات دفن شوم، برایم بهتر است از اینکه در آستانه کعبه به خاک سپرده شوم.»
➌ عبدالله ابن عمر
وقتی از جریان حرکت امام حسین به سوی کوفه باخبر شد، محضر آن حضرت رسید و از ایشان خواست که با گمراهان سازش کند. همچنین او را از جنگ و کشته شدن برحذر داشت.
امام در پاسخ او فرمود: «ای ابا عبد الرحمن! مگر نمیدانی که یک نمونه ناچیز بودن دنیا در نزد خدای تعالی این است که سر یحیی بن زکریا به عنوان هدیه نزد زنی بدکاره از بنی اسرائیل فرستاده شد؟ آیا نمیدانی که بنی اسرائیل از طلوع فجر تا طلوع آفتاب هفتاد پیامبر خدا را میکشتند و بعد مثل اینکه هیچ اتفاقی نیفتاده و حرکت ناروایی رخ نداده است، در بازارها نشسته و مشغول خرید و فروش میشدند؟ خداوند در کیفر آنان شتاب نکرد و به موقع از آنها انتقام گرفت. ای ابا عبد الرحمن! از خدا بترس و از یاری من روی برمگردان.»
➍ عبدالله ابن عباس
عبد اللّه بن عباس به ملاقات امام حسین آمد و امام را سوگند داد که در مکه بماند. وی اهالی کوفه را مذمت نمود و به حضرت عرض کرد: شما نزد کسانی میروید که پدرتان را کشته و برادرتان را مجروح ساختهاند و مسلما با شما چنین رفتار خواهند کرد.
امام در جواب ابن عباس فرمود: «یا ابْنَ عَمّ آ ِنِّی وَاللَّهِ لَاَعْلَمُ اَنَّک ناصِحٌ مُشْفِقٌ وَلکنِّی اَزْمَعْتُ وَاَجْمَعْتُ عَلَی الْمَسِیرِ؛ ای پسر عمو! به خدا قسم میدانم تو نصیحت گر دلسوزی هستی؛ ولی من تصمیم گرفتهام که (به سوی عراق) بروم.»
#خروج_کاروان_از_مدینه
.