[ Photo ]
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر - 3
سنگرهای تعجیلی :
سنگرهایی بودند که قبل و حین حمله ( عملیات ) از آنها استفاده می شد .
وقت عملیات رزمندگان از مقرهای خود به خط اول منتقل می شدند . چند ساعتی تا شروع عملیات در خط اول می ماندند . در این چند ساعت نه فرصت و نه امکانات احداث یک سنگر مستحکم که ساخت آن چند روز طول می کشید نبود .
با امکانات موجود ، به وسیله سر نیزه یا بیل مقداری زمین را می کندند و در آن به صورت یک نفره یا چند نفره مستقر می شدند .
همچنین ، وقتی که عملیات آغاز می شد و خط دشمن سقوط می کرد ، به دلیل اینکه احتمال ادامه عملیات تا ساعاتی دیگر وجود داشت ، و همینطور امکان تعویض نیروهای عمل کننده با نیروهای تازه نفس وجود داشت ،لازم نبود که امکانات سنگر سازی مستحکم به خط جلو برای احداث سنگر بیاید .
زمانی که خط پیشروی به پایان می رسید و باید سنگرهای اصلی و مستحکم احداث شود ، چندین روز طول می کشید تا کار آن تمام شود و در این چند روز رزمندگان باید از سنگر و جان پناه های ساده تر که بدون سقف بودند استفاده کنند .
اگر سنگرهای دشمن قابل استفاده بود ، استفاده می شد ، وگرنه رزمندگان سنگری ساده و سر یع برای خود درست می کردند
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر - 4
سنگر با فرصت – ساده
سنگرهایی بود که در روزهای اولیه تثبیت خط و برای چندین روز احداث می شد .
بعد از پایان عملیات و تا زمانی که امکانات سنگرهای مستحکم به خط نبرد بیاید ، رزمندگان با استفاده از گونی و خاک و پلیت به صورت موقت ، سنگر می ساختند . اگر پلیت برای سقف موجود بود استفاده می شد وگرنه ، برای جلوگیری از سرما یا نور خورشید روی آن را پتو می کشیدند و برای جلوگیری از باران ، نایلون .
دیواره این سنگرها ، گونی از خاک پرشده یا جعبه های خالی شده مهمات که داخل آن خاک می ریختند بود .
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر - 5
سنگرهای با فرصت – ثابت
سنگرهایی بودند که به صورت دائمی و محکم در خطوط دفاعی ساخته می شد .
در سال های اول دفاع مقدس ، برای ساخت این سنگرها از بدنه گونی خاک ، سقف چوبی(الوار) و پلیت استفاده می شد .
به تدریج با تشکیل واحدهای سنگر ساز ، با استفاده از مصالحی چون سیمان و آهن ، قطعات سنگر ساخته و سپس به خط مقدم منتقل و راه اندازی می شد .
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر - 6
مراحل ساخت و راه اندازی سنگرهای با فرصت ثابت :
بعد از راه اندازی واحدهای سنگر ساز ، قطعات اولیه سنگر که شامل بدنه و سقف می شد در کارگاه های ساخت ، تهیه و سپس به خطوط نبرد منتقل و سنگر احداث می گردید .
سنگرهای سیمانی و فلزی از عمده ترین این نوع سنگرها بودند که بعد از جای گذاری در محل خود ، بوسیله لدر به روی آنها خاک ریخته می شد .
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر -7
آموزش سنگرسازی :
یکی از آموزش ها چه قبل از اعزام به جبهه و چه بعدا در جبهه ، آموزش سنگر کنی انفرادی بود . این آموزش برای حفر سنگرهای انفرادی و کانال بود . در واقع آموزش خاصی نبود .این آموزش ها ، برخی توضیحات پیرامون اهمیت سنگر و حفظ جان در شرایط رزم بود و بیشتر یک تمرین عملی برای استفاده صحیح از بیل و سرنیزه برای حفر زمین .
در ساخت سنگرهای تجمعی و مستحکم ، یا واحدهای سنگر ساز اقدام می کردند یا خود رزمندگان به صورت گروهی ، گونی ها را خاک می کردند ، گونی ها را به صورت دیوار روی هم می چیدند ، الوار یا آهن را برای پوشش سقف روی گونی ها می گذاشتند و پلیت ها را به عنوان سقف پهن می کردند و در پایان اگر لدر بود و گرنه خودشان دستی ، پشته بزرگی از خاک به روی سقف می ریختند .
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر -8
سنگر در مناطق مختلف :
حدود 1200 کیلومتر خط مرزی درگیر با جنگ ، به طور تقریبی ، از نظر نوع زمین به چهار شکل (دشت – هور – رمل – ارتفاعات) بوده است :
(فاو تا طلائیه ، دشت) – (طلائیه تا چزابه ، هور) – (چزابه تا فکه ، رمل) و از شمال فکه به بالا ابتدا تپه های کوچک که هر چه به سمت شمال ادامه پیدا می کرد بر بلندی و حجم ارتفاعات افزوده و جنس آن نیز از خاک به سنگ و صخره های سخت تبدیل می شد .
احداث سنگر در هر کدام از این مناطق با شیوه های مخصوص و مصالح متفاوتی بود . مثلا در جنوب اگر بیشتر از خاک استفاده می شد ، در مناطق کوهستانی به دلیل کمبود خاک از سنگ استفاده می شد .در هورهای جنوب که سنگرها باید روی آب ساخته می شد ، ابتدا باید سطحی کافی روی آب ایجاد و سپس سنگری سبک روی آن بنا می شد .
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر -9
نمونه سنگرهای کوهستانی
سه نمونه از سنگر در مناطق کوهستانی جبهه های کرمانشاه ، حد فاصل سرپل ذهاب – گیلانغرب
کمبود مصالح طبیعی – دشواری انتقال مصالح و تجهیزات سنگر سازی و استفاده از عوارض طبیعی ، نکات قابل توجه در سنگرهای کوهستانی بوده است .
مردادماه 1360 – جبهه بازی دراز – شهیدان احمد گل آرایی و احمد خرمی - استفاده از غار و سایر عوارض کوهستانی به عنوان سنگر
زمستان 1360 – جبهه شیاکوه – شهیدان جواد عنایتی – عباس صلاحی پور – محمد جندقیان – سنگر در شیب ارتفاعات
زمستان 1360 – جبهه تنگ کورک – شهید علیرضا کریمشاهی – حاج اصغر زاهدی – استفاده از گونی و صخره کوهستان
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر -11
سنگرهای هور – مناطق آبگرفتگی
هورها مثل هورالعظیم و هورالهویزه وقتی در عملیات های خیبر و بدر به عنوان مناطق عملیاتی ، محل استقرار رزمندگان واقع شد ، به دلیل وجود آبگرفتگی – باتلاق و نیزار ، علاوه بر محدودیت ها و مشکلات اتصال به خشکی و راهسازی ، برای سنگرسازی و استقرار نیز ویژگی های خاص خود را داشت . احداث سنگرهای سنگین و محکم تقریبا ناممکن بود . بیشتر سنگرهای نگهبانی و کمین فاقد سقف بودند و سنگرهای سقف دار هم در حد ترکش گیر بوده و در برابر هدف قرار گرفتن مستقیم استحکامی نداشتند .
نمونه یک سنگر در جزیره مجنون :
اتصال قطعاتی از پل خیبر برای تشکیل خط پدافندی
خرداد 1364 – جزیره مجنون - گردان انبیا - لشکر8نجف اشرف - شهید حسین نیکروش
پل خیبر ، پل و جاده ای بود به طول 14 کیلومتر که جزیره مجنون را به خشکی متصل می کرد . مصالح اصلی این پل فوم بوده است .
پل خیبر ، شاهکار مهندسی جنگ بود که هنوز در نوع خود بی نظیر است .
روزها و یادها
نشریه کار - سازمان چریک های فدایی خلق - 9 تیر 1359
روزهای آغازین تیرماه 1359 با دو سخنرانی از حضرت امام ، سرفصل جدیدی از تحولات سیاسی اجتماعی در جمهوری اسلامی روی داد :
حضرت امام برای اولین بار با صراحت بیشتری به گروه های انقلابی نما پرداخت و آنها را ضد اسلام و انقلاب خطاب کرد ، خصوصا مجاهدین خلق - چریک های فدایی و لیبرال های غرب زده
در سخنرانی دیگری حضرت امام موضوع طاغوت زدایی از وازارتخانه ها و ادارات را مطرح کردند .
در پست های بعدی به کمک آرشیو مطبوعات آن دوران به این سرفصل مهم انقلاب خواهیم پرداخت
روایت های انقلاب
تیرماه 59 ، امام و قاطعیت در برابر انحراف - قسمت اول
تاریخ جمهوری اسلامی ، روایت های عبرت آمیز زیادی دارد . دوستی ها و دشمنی ها ، فراز و فرودها ، ریزش ها و رویش ها ، شکست ها و پیروزی ها ، توطئه ها و حمایت ها ، عناوینی از این تاریخ عبرت آموز است .
یکی از این روایت ها ، عمر دو سال و چهارماهه سازمان منافقین خلق در سال های آغازین جمهوری اسلامی است .
ناسازگاری با روند انقلاب و رهبری حضرت امام ، تصرف مراکز و ساختمان ها ، جذب جوانان و آموزش نظامی ، جمع آوری سلاح ، تردد مسلحانه ، تقاضای انحلال ارتش ، تبلیغات خیابانی و انتشار جزوه و کتاب و نشریه آغازی پر تنش برای این گروه بود .
حضرت امام بلافاصله بعد از پیروزی یعنی 23 بهمن 1357 ، بیشترین هدایت های خود را مصروف برقراری نظم و تامین امنیت نمودند و از این رو بلافاصله دستور جمع آوری سلاح هایی که در روزهای اوج انقلاب به دست مردم و گروهها افتاده بود و تحویل آنها به مراکز صاحب صلاحیت را صادر نمودند .
سازمان منافقین و چریک های فدائی خلق دو گروهی بودند که در برابر این تدبیر مقاومت کردند و داستان رویارویی این دو سازمان با نیروهای انقلاب به اشکال مختلف آغاز شد
روایت های انقلاب
تیرماه 59 ، امام و قاطعیت در برابر انحراف - قسمت دوم
سازمان مجاهدین خلق با این توهم که اصلی ترین نیروی شکست دهنده رژیم در روزهای حساس بهمن 57 بوده است ، چیزی به عنوان انقلاب مردمی امام خمینی را در باطن قبول نداشت .
از این روی در یک راهبرد منافقانه ، خود را آماده روزی می کرد که بتواند کشور را کامل به دست گیرد .
جذب جوانان برای آموزش نظامی ، تصرف و در اختیار گرفتن برخی اماکن ، تلاش برای انحلال ارتش و همچنین جمع آوری سلاح در راستای راهبرد انتظار برای روز موعود بود .
از روش های منافقانه این گروه برای رسیدن به حداکثر قدرت ، تخریب جبهه انقلابیون در بین مردم و هواداران بود .
دو کلید واژه ارتجاع (برای روحانیت انقلاب) و چماقدار (برای مردم انقلابی) عناوینی بود که برای تخریب جریان انقلابی به کار می برد و به شکل وسیعی در اطلاعیه ها و نشریات خود از آن استفاده می کردند .
روزها و یادها
27 تیرماه 1360 – رسیدن نیروهای اعزامی از کاشان و آران و بیدگل به منطقه مریوان
این نیروها بعد از اعزام نزدیک به یک ماه در پادگان پادگان امام حسین علیه السلام تهران آموزش و سپس به کردستان اعزام شدند .
در تصویر تعدادی از این برادران به همراه لیست 20 نفری(ناقص) اعزام دیده می شود .
27-4-60 – شنبه - از نامه های رزمنده عباس رئیسی
ما ساعت 8 صبح روز شنبه 27-4-60 از سنندج با یک ستون نظامی به طرف مریوان حرکت کردیم و چون جاده خاکی و کوهستانی است ، هفت ساعت طول کشید تا به مریوان رسیدیم یعنی ساعت 3 بعدازظهر رسیدیم .
پ-ن :
دوستان در معرفی نفرات داخل تصویر کمک کنند
روزها و یادها
27 تیرماه 1367 – پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران
قسمت اول
برای تبیین قبول قطعنامه 598 از سوی ایران در تیرماه 67 ، بایستی به روزها و ماه های قبل از پذیرش قطعنامه نگاهی بیاندازیم . مهمترین تحول در ماه قبل از پذیرش ، انتصاب آقای هاشمی رفسنجانی به جانشینی فرماندهی کل قوا از سوی امام خمینی بود . این انتصاب با نامه پیشنهادی حضرت آیت الله خامنه ای به حضرت امام و معرفی آقای هاشمی در 12 خرداد 1367 صورت گرفت .
آقای هاشمی که از سال قبل ، در موقعیت های مختلف موضوع پایان جنگ را با برخی از جمله آقایان شمخانی و حسن روحانی مطرح کرده بود ، در سال 67 با تجاوزات جدید ارتش بعثی عراق به فاو و شلمچه و سپس رسیدن به جانشینی فرمانده کل قوا ، به صورتی جدی تر برای حل مشکل پایان جنگ در پی چاره بود .
با اعلام رسمی جانشینی فرمانده کل قوا برای آقای هاشمی ، اخبار و تحلیل های خارجی و داخلی ، حکایت از امکان تحولات در میدان جنگ و صحنه نبرد بود ، اما کسی نمی دانست که این انتصاب به جای تحول در صحنه جنگ ، به صورت سیاسی ، جنگ را به سوی پایان می برد .
روزها و یادها
27 تیرماه 1367 – پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران
قسمت دوم
بیش از چند روز از حمله ارتش عراق به فاو و تهدید مناطقی دیگر نگذشته ، که پیش آمدن مسائلی در حوزه فرماندهی مانند ادغام ارتش و سپاه و همچنین تشکیل ستاد فرماندهی کل قوا ، ذهن فرماندهان رده بالای جنگ را به جای پرداختن تام و تمام به جبهه ها ، به خود مشغول می کند .
از اردیبهشت ماه و در بحبوحه مشکلات جنگ ، مسئله ادغام ارتش و سپاه از سوی آقای هاشمی مطرح می شود . متعاقب آن با جانشینی فرماندهی کل قوا برای آقای هاشمی ، آقای هاشمی در پی تشکیل ستاد فرماندهی کل قوا هستند.
برخی آقای محسن رضایی را به عنوان رئیس ستاد مطرح می کنند ولی احتمال واکنش ها در ارتش ، نظرات را تغییر می دهد .
برخی دیگر ، نخست وزیر(موسوی) را به عنوان گزینه رئیس ستاد پیشنهاد می کنند . نخست وزیر شرایط و اختیاراتی مطرح می کند . امام با ریاست نخست وزیر بر ستاد موافق نیست . بین انتخاب فرماندهان ستاد کل اختلاف است . ارتشیان با فرماندهی عملیات توسط محسن رضایی مشکل دارند .
نهایتا شخص هاشمی خودش ریاست ستاد را به عهده می گیرند .
27 تیرماه 1367 – پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران
قسمت چهارم
تلاش ها برای پایان جنگ و مذاکرات سیاسی پایان جنگ ، مخالفین سرسختی داشت که عموما معروف به انقلابیون و اختصاصا معروف به خط امامی بودند .
مرحوم فخرالدین حجازی سخنران معروف و نماینده مجلس یکی از آنها بود .
آقای حجازی بدون اینکه بدانند آقای هاشمی در حال ترتیب مقدمات پایان جنگ هستند ، در نطق پیش از دستور مورخه 7-4-1367 مجلس شورا ، از ایشان به عنوان جانشین متفکر و قهرمان یاد کرد و گفتند :
در منطق امام سازش ناپذیر ، واژه صلح و سازش و مذاکره مفهومی ندارد
شایعه پراکنده اند که شاید در پنهان سخنی بوده است و یا سازشی و سخنی از صلحی و ترک جنگی .
پ-ن :
متن کامل تر در تصویر
39 سال قبل ، آخرین مرحله عملیات رمضان
سالگرد شهادت سید اصغر بعد از 39 سال به روز عید غدیر خم افتاد
امروز 7 مرداد 1400 روز عید سعید غدیر خم است ، اما 39 سال پیش یعنی 7 مرداد 1361 مطابق بوده با 8 شوال یعنی 8 روز بعد از پایان ماه مبارک رمضان .
دیشب آخرین مرحله عملیات رمضان شروع و امروز پایان یافته است . جوانان گرانقدری ، دیشب و امروز ، سعادت شامل حالشان شد و عند ربهم یرزقون شدند . خوشا به سعادتشان .
یکی از آن آسمانی ها ، پسر خاله عزیزم سید اصغر مصطفوی بود که آسمانی شد و پیکر مطهرش در منطقه ماند .
سید اصغر چند ماه قبل نیز در عملیات بیت المقدس شرکت کرده بود و در فراغ دوستان شهیدش ، مهدی جندقیان – ابوالفضل الماسی – علیرضا کریمشاهی روزها و شب هایی را به سختی گذرانده بود و حالا در جمع دوستان شهیدش بود .
سه روز دیگر 27 شهید در کاشان و آران و بیدگل تشیع می شوند ، ولی پیکر سید اصغر و شهدایی دیگر در منطقه مانده .
10 سال بعد مصادف با ماه مبارک رمضان انتظار حاج آقا فخرالدین و خاله جانم به سرآمد و مسافر غریب شان به شهر بازگشت و در جوار معلم شهید حسن خدمتی ، دیگر پسرخاله عزیز ، در گلزار شهدای امامزاده هادی بیدگل ماواء گرفت
🌷🌷🌷🌷🌷سیر و سیره مبارزاتی امام خمینی🌷🌷🌷🌷🌷
📝 اولین باری که حضرت امام صفت (( شیطان بزرگ )) را برای آمریکا به کار برد .
✅ حضرت امام در روز 14 آبان 1358 یعنی یک روز پس از تصرف جاسوسخانه آمریکا در تهران ، صفت شیطان بزرگ را برای دولت آمریکا به کار برد :
🌹🌹🌹🌹🌹🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🔹 در یک روایتی است که رسول خدا که مبعوث شد، آن شیطان بزرگ فریاد کرد و شیطان ها را دور خودش جمع کرد و اینکه مشکل شد کار بر ما. در این انقلاب شیطان بزرگ که آمریکاست شیاطین را با فریاد دور خودش دارد جمع می کند و چه بچه شیطان هائی که در ایران هستند و چه شیطان هائی که در خارج هستند، جمع کرده است و هیاهو به راه انداخته است.
🔹 الان این بساطی که آمریکا درآورده است و این هیاهویی که این شیطان بزرگ فریاد می زند و شیاطین را دور خودش جمع می کند این، برای این است که دستش کوتاه شده است، دستش از ذخایر ما، از منافعی که در اینجا داشت کوتاه شده است و ترس این را دارد که دیگر تا آخر این کوتاهی باشد، از این جهت توطئه می کند و آن مرکزی هم که جوان های ما رفتند گرفتند آنطور که اطلاع دادند مرکز جاسوسی و مرکز توطئه بوده است.
🔹 امروز خیانت های زیرزمینی است، یک توطئه های زیر زمینی است که توطئه های زیر زمینی در همین سفارتخانه ها که هست، دارد درست می شود که مهمش و عمده اش مال شیطان بزرگ است که آمریکا باشد و نمی شود بنشینید و آنها توطئه شان را بکنند.
🔹 همانطور که آن شیطان بزرگ از قرآن و اسلام می ترسید، حالا اینها هم از این نهضت که یک نهضت اسلامی است می ترسند و دنبال همان شیطان بزرگ مشغول شیطنت هستند و تضعیف می کنند روحیه ملت ما را.
#سیر_و_سیره_مبارزاتی_امام_خمینی
#سیر_و_سیره_مبارزاتی_امام_خمینی_آمریکا_شیطان_بزرگ
🌷🌷🌷🌷🌷سیر و سیره مبارزاتی امام خمینی🌷🌷🌷🌷🌷
🖌 روح بلندی که متصل به عالم غیب بود .
✅ (( برای همه روشن است که از این پس کمونیسم را باید در موزه های تاریخ سیاسی جهان جستجو کرد. ))
امام خمینی(ره) - 11-10-1367
🔹 هنوز نه دیوار برلینی فرو ریخته بود و نه نشانه ای از سقوط مکتب جهانی کمونیسم هویدا شده بود .
اما امام روشن ضمیر و مستظهر به امدادهای غیبی ، در پیامی عمیق و تاریخی به گورباچف رهبر شوروی ، هم پیش بینی شکست ایدئولوژی کمونیسم را اعلام نمود ، هم خطر در غلطیدن به اردوگاه غرب را گوشزد نمود و هم آنها را از گرایش مطلق جهان بینی مادی به سوی گرایش الهی فراخواند .
🔹 پیامی که در آن مقطع از سوی مقامات شوروی جدی گرفته نشد و گورباچف چندین سال بعد از سقوط اتحاد جماهیر شوروی اعتراف کرد ، اگر آن روز این پیام را جدی گرفته بودیم الان به مراتب در شرایطی دیگر و بهتر بودیم .
✅ 14 دی ماه 1367 سالگرد قرائت پیام الهام بخش امام خمینی خطاب به گورباچف توسط حضرت آیت الله جوادی آملی
#سیر_و_سیره_مبارزاتی_امام_خمینی
#سیر_و_سیره_مبارزاتی_امام_خمینی_پیامهای_تاریخی_سقوط_کمونیسم
📝 سیر و سیره مبارزاتی امام خامنه ای🌷
✳️ 33 سال بر مدار عزت و بزرگی
✅ سال 1368 که آمدی و روحی شد بر جان و روان های ناامید از هجرت امام کبیرشان ، آقای خامنه ای بودی ، مردی معروف به تقوا و پاکدامنی و انقلابی گری .
امروز بعد از 33 سال و علیرغم همه دشمنی هایی که ساعت و روزی متوقف نشد تا آفتاب تابان مهر و محبتت را در پس غبار فتنه بپوشانند ، از آقای خامنه ای به امام خامنه ای رسیده ایم .
اگر آن روز آقای خامنه ای بود و دوستدارانی در ایران ، امروز امام خامنه ای 🌷است و میلیون ها جان عاشق در سراسر جهان .
✅ به عشق وجودت و با رهبری های حکیمانه ات ، نسیم روح بخش انقلاب اسلامی از جغرافیای بسته ایران چنان به سوی قلب های مستعد سراسر منطقه وزیدن گرفته که دشمنان از آن به رویای امپراطوری ایران تعبیر و ما بر اساس کلام گهربارت از آن به تمدن ایرانی اسلامی نام می بریم و این شده دلیل همه دشمنی های مکاران جهانی .
✅ پرچمدار بزرگ انقلاب مقدس اسلامی ، عزتت روزافزون ، سرت به سلامت و کلام و مرامت پر رهرو باد .
#سیر_و_سیره_مبارزاتی_امام_خامنه_ای
📝 44 سال سردرگمی دشمنان
✅ زمانی که پارلمان اروپا از سر استیصال و بیچارگی سازمان منافقین خلق را به عنوان جانشین جمهوری اسلامی انتخاب و پیشنهاد کردند با اخراج جمهوری اسلامی از سازمان ملل ، منافقین را جایگزین نمایند .
اقدامی که با بی اعتنایی کامل جمهوری اسلامی و اعتراض همه گروه های ضدانقلاب خارج کشور اعم از سلطنت طلب و لیبرال و بنی صدر و.... مواجه شد .
📷 3 خرداد 1368 - قطعنامه پارلمان اروپا بعلاوه پیام تشکر مسعود رجوی
🌷🌷🌷🌷🌷سیر و سیره مبارزاتی امام خمینی🌷🌷🌷🌷🌷
📝 چرا که عصبانی نباشند ؟
📝 چرا که قلدران و عصیانگران و جهانخواران جهانی از دست روحانیت مبارز و پیشرو انقلاب عصبانی نباشند ؟
✅ گوشه ای از دلیل مخالفت همه سیاه دلان شب پرست از روحانیت در کلام امام خمینی (ره) :
(( کدام انقلاب مردمی اسلامی را سراغ کنیم که در آن حوزه و روحانیت پیش کسوت شهادت نبوده اند و بر بالای دار نرفته اند و اجساد مطهرشان بر سنگفرش های حوادث خونین به شهادت نایستاده است؟
در 15 خرداد و در حوادث قبل و بعد از پیروزی، شهدای اولین، از کدام قشر بوده اند؟
خدا را سپاس می گذاریم که از دیوارهای فیضیه گرفته تا سلول های مخوف و انفرادی رژیم شاه و از کوچه و خیابان تا مسجد و محراب امامت جمعه و جماعات و از دفاتر کار و محل خدمت تا خطوط مقدم جبهه ها و میادین مین، خون پاک شهدای حوزه و روحانیت افق فقاهت را گلگون کرده است و در پایان افتخارآمیز جنگ تحمیلی نیز رقم شهدا و جانبازان و مفقودین حوزه ها نسبت به قشرهای دیگر زیادتر است.
بیش از دوهزار و پانصد نفر از طلاب علوم دینیه در سراسر ایران در جنگ تحمیلی شهید شده اند و این رقم نشان می دهد که روحانیت برای دفاع از اسلام و کشور اسلامی ایران تا چه حد مهیا بوده است. ))
3-12-1367 - پیام امام خمینی خطاب به مراجع اسلام، روحانیون سراسر کشور
#سیر_و_سیره_مبارزاتی_امام_خمینی_روحانیت_شهدا