📷 بیست و نهم مرداد ۱۳۵۸ - تهران و بهشت زهرا
✅ برای اولین بار بعد از انقلاب - تهران و بهشت زهرا بار دیگر غرق شور و احساسات انقلابی مردم شد .
🌹 تشیع پیکر پاک ۱۸ تن از شهدای غائله پاوه
پیکر مطهر ۹ تن از شهدای پاوه به دلیل سربریدن و متلاشی شدن توسط ضدانقلاب غیر قابل شناسایی و تشیع بود و در همان شهر پاوه مدفون گردیدند که امروز به عنوان یادمان شهدای پاوه زیارتگاه زائرین است .
🔹🔹🔹امام خمینی : حزب دموکرات کردستان حزب شیطان است 🔹🔹🔹
🔹🔹کمک ۱۷ میلیون دیناری برای آشوب در کردستان🔹🔹
#پاوه
✳️ امنیت اتفاقی نیست
📷 سردار شهید محمد جندقیان - سردار شهید سید محمد فولادی
شهادت همزمان این دو سردار بزرگ در آبان ۱۳۷۳ - پاکسازی منطقه آورتین
✅ عشایر اهل سنت بلوچستان هم قسم با پاسداران مهاجر برای امنیت ایران اسلامی
🌷 امام خامنه ای دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ :
(( سیستان و بلوچستان منطقهی انقلاب است، منطقهی شهید دادن است، منطقهی حرکت در راه خدا است. دشمن نمیتواند این را ببیند، نمیتواند تحمّل کند. هم شهید وحدت داریم، هم شهید دفاع مقدّس داریم، هم شهید در راه امنیّت داریم ))
✳️ امنیت اتفاقی نیست
📷 سال ۱۳۷۰ - سرداران شهید علی معمار حسن آبادی و محمد جندقیان به همراه جمعی از بسیج عشایری سیستان و بلوچستان
دهه ۶۰ زندگی در مناطقی مثل ایرانشهر و خصوصا نیکشهر برای مردم بومی منطقه هم بسیار پر مشقت و سخت بود چه برسد به مهاجرین غیربومی .
شهر نیکشهر منطقه ای دورافتاده از یک طرف با ایرانشهر حدود ۲۰۰ کیلومتر از طریق ریگزارهای اسپکه و بعد مسیر پرپیچ و خم و ناامن تنگه سرحه و از طرف دیگر مسیر بیش از ۱۵۰ کیلومتری با چابهار .
مردم منطقه به خاطر دهها سال ظلم حکومتی غریبه ها را هنوز با عنوان قجرها می شناختند .
گرمای طاقت فرسا - نبود امکانات -خوانین و اشرار و ناامنی - دوری از مرکز - محرومیت فراوان - اجتماعی گریزان از غریبه ها دست به دست هم داده بود تا مهاجرین جهادی به این منطقه اگر با انگیزه خدایی نبودند برای لحظه ای تاب و توان ماندن در منطقه را نداشتند .
در این شرایط سخت و هولناک علی بعد از ازدواج دست همسرش را نیز گرفت و با خود همراه در همه مصائب و سختی های زندگی کرد . هر سه فرزند دختر علی در ایرانشهر و نیکشهر و در اوج سختی های محیطی به دنیا آمدند و بزرگ شدند و شکر خدا حالا هر کدامشان فرزندان تحصیل کرده موثر و به درد بخور سرزمین شان هستند .
شهیدان معمار و جندقیان را همه به عنوان یک زوج عملیاتی که هیچ وقت در هیچ ماموریتی همدیگر را تنها نمی گذارند می شناختند .
بعد از شهادت جندقیان علی بیش از ۵۰ روز طاقت نیاورد و در سمت جانشین فرمانده تیپ سلمان به یار دیرینه اش پیوست .
حاج قاسم در شهادت علی گفت : پشتم شکست
✳️ سنگری که در طول تاریخ نه بوده نه دیگر مثلش می آید
🌷🌹 فرماندهان بی نظیری که بیشتر شبیه اسطوره های افسانه ای بودند تا اینکه دراین دنیای واقعی
🔹 جزیره مجنون جنوبی در عملیات خیبر زیر آتش شدید است . ادوات مهندسی نیست تا خاکریز و سنگری بزند . یعنی جاده ای وجود ندارد و آنها که می آیند با بلم و قایق می آیند . ۱۴ کیلومتر عبور از هور از ساحل خودی تا ساحل جزیره جنوبی . سنگرهایی با دست و سرنیزه کنده اند که با لرزش انفجار خمپاره ها فرو می ریزد . رزمنده ها در مخلوط خیسی آب هور با خون شهدا مقاومت می کنند . آخر امامشان گفته جزایر باید حفظ شود . همین یک کلام برای رزمندگان کفایت می کرد تا روبروی همه دنیای جبهه باطل بایستند .
🔹 در این هجوم آتش و خون - در این غربت و مظلومیت - در این معرکه امتحان - یک سنگری به ابعاد یک متر در دو متر درست کرده اند و در آن پنج فرمانده ای حضور دارند که فقط در خواب باید آنها را دید . سرداران شهید حاج احمد کاظمی - حاج ابراهیم همت - مهدی زین الدین - مهدی باکری - حاج قاسم سلیمانی .
🔹 مهدی زین الدین صورت سفید و نورانیش را پوششی از غبار باروت و انفجار طوری گرفته که اگر کسی او را ببیند نمی شناسد .
🔹 به مهدی باکری خبر می دهند برادرت حمید آنسوی پل شهید شده اجازه بده او را بیاوریم . مهدی می گوید اگر پیکر همه شهدا را می آورید حمید را هم بیاورید و اینگونه حمید جاویدالاثر شد .
🔹 حاج همت که همه توان لشکر را در طلائیه گذاشته بوده حالا تنها یک دسته نیرو برایش مانده و آمده در جزیره مقاومت کند .
حاج همت به حاج قاسم می گوید : حاجی اگر می توانی یک دسته نیرو به من کمک کن . حاج قاسم مظلومیت همت را که می بیند که لشکر پرتوانی که از بچه های تهران هزاران نفر در لشکرش بوده اند و حالا اینجا بیش از ۴۵ نفر نیستند ویک دسته نیرو می خواهد به فرمانده گردان خود می گوید یک گروهان به کمک همت بفرستید . همت می رود برای گرفتن یک گروهان ولی این رفتن رفتن به سوی بهشت است . پیکر حاج همت دو ساعت در میان معرکه بدون سر افتاده بود و کسی نمی دانست او سردار بزرگ حاج ابراهیم همت است .
🔹 حاج احمد که مجبور شده از روز اول تا حالا همه توان لشکر۸ نجف اشرف را به جزیره بیاورد تقریبا بیشتر فرمانده گردان هایش به شهادت رسیده اند و خودش بار همه را به دوش می کشد .
🔹 جزایر ماند . مقاومت نتیجه داد . اما چه آمد بر سر بچه ها در این مقاومت فقط خدا می داند وبس .
🌹 تمام قد می ایستیم و درود و سلام خالصانه خود را نثار مردان بزرگی از این سرزمین می کنیم که نسلی از خود به جای گذاشتند تا سال ها بعد با اقتدای با آنها پشت جبهه هولناکی از شیاطین وهابیت و صهیونیسم و صلیبیون را شکستند .
🌹🌹 اللهم صل علی محمد و آل محمد 🌹🌹
✳️ روزهای قبل از تجاوز - ۱
✅ هر چند سابقه تجاوزات مرزی رژیم بعث عراق قبل از آغاز تجاوز مرزی یک سابقه ۱۷ ماهه دارد اما در این سلسله نوشتار به برخی وقایع یک ماهه قبل از تجاوز رسمی می پردازیم .
✅ مناطق شرقی کشور
تقریبا از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی هیچکدام از نقطه مرزی کشور در در آرامش و امنیت نبود. شاید درباره مرزهای شرقی کشور کمتر گفته و نوشته باشد . از این روی در اولین قسمت از این نوشتار گزارشاتی از روزهای یکم و دوم شهریور مناطق شرقی کشور را می خوانیم .
🔹 اول شهریور ۱۳۵۹ :
ستاد مشترك ارتش در گزارشي وضعيت مناطق مرزي شرق كشور را چنين بيان مي كند:
1. چندين لشكر ارتش سرخ در هرات متمركز شد ه اند تا درصورت تجاوز امريكا ، به ايران وارد شوند.
۲. افراد نواحي هشتادان افغانستان ازطريق رود هيرمند به مرز ايران وارد و احتمال نفوذ افراد خرابكار حزب پرچم و خلق افغانستان از اين راه وجود دارد.
۳. در بين مردم اين نگراني به وجود آمده كه تقريباً امريكا قصد حمله به ايران را دارد . همچنين گزارش ديگري از منابع اطلاعاتي خودي از منطقة شرق كشور حاكي است : عدة كثيري از چريكهاي آموزش ديدة بلوچ ايراني ، افغاني و پاكستاني در منطقه وارد پايگاه چريكي اتحادية بلوچستان واقع در نظرآباد گرديد ه اند. گفته مي شود هدف آنها حمله به پاسگاه ها و سپاه پاسداران و ترور روحانيون و طرف داران آنان و انجام خرابكاري مي باشد
🔹 دوم شهریور ۱۳۵۹ :
گزارش هاي منابع از نگراني هاي موجود در اين مناطق حكايت دارد. در شهري كوچك نزديك چاه بهار به نام سيرجاه از سيستان و بلوچستان خبر مي رسد كه ، پايگاه مخفي ساخته شده كه به كليه وسايل و تجهيزات براي پياده نمودن نيروهاي ضدانقلاب ايراني كه در مصر دوره ديد ه اند مجهز مي باشد .
برابر اعلام سپاه زاهدان، تعداد 8 شيء نوراني در آسمان [منطقة] چاه بهار با فاصله هاي معين ديده شده همچنين كه سپاه چاه بهار امكان فرستادن نيرو براي آنجا [به اين منطقه] را ندارد . » : فرمانده سپاه پاسداران مشهد نيز امروز اعلام كرد هر شب هواپيماها و هليكوپترهاي مشكوك غيرايراني در منطقة كويري طبس گلشن مشاهده مي گردد . عدم امكانات سپاه و بي توجهي مسئولين منجر به فاجعة بزرگي خواهد شد. بارها به ارتش گفته شده است كه جواب داده اند رادارهاي نيروي هوايي نديد ه اند
✳️ روزهای قبل از تجاوز - ۲
یکم شهریور ۱۳۵۹ - روزنامه کیهان
مروري بر سابقة روابط ايران و عراق در بيان وزير خارجة دولت موقت
✅ متن سخنراني ابراهيم يزدي وزير امور خارجه دولت موقت كه در شرايط كنوني سرپرست و نماينده امام در مؤسسه فرهنگي كيهان ميباشد .
يزدي اين سخنان را در دانشگاه دفاع ملي ارتش تحت عنوان "دكترين امنيت ملي؛ ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران در منطقه " ايراد كرده بود.
وي در اين سخنراني ضمن مروري بر سياست عراق به توضيح برخي برخوردها و اقدامات ديپلماتيك مؤثر در مقابله با سياست خارجي عراق پرداخته و گفته است:
🔹 عراق درجهت دشمني با ما درصدد آن بوده كه تمامي منطقه را عليه ما بسيج كند و به همين دليل ديپلماسي ما در اين جهت بايد حركت كند كه عراق را در منطقه منزوي كنيم. خوب، چگونه منزوي كنيم؟ آمديم و وضع عراق را در منطقه دررابطه با دولت هاي ديگر عربي بررسي كرديم. عراق با كشورهاي عربي منطقه روابط عميق دوستانه اي ندارد.
به عنوان نمونه، كويت يك كشوري است كه ما مي توانيم نقطة حركتمان از آنجا باشد. چرا؟
براي اينكه درست است كه كويت رابطه دوستانه اي با عربستان سعودي و با عراق و با بقيه دولت هاي عربي دارد، اما كويت كشوري است كه هم با عراق و هم با عربستان سعودي درگيري داشته و دارد؛ هر دوي اين كشورها بر قسمتي از خاك كويت نظر دارند. در چند مورد حتي درگيري نظامي به وجود آمده است. كويت هميشه از عراق نگران بوده است. باتوجه به اين ملاحظات و ملاحظات ديگري، ما به اين نتيجه رسيديم كه كويت از آن كشورهايي است در منطقه كه ما سريع تر از همه م يتوانيم با او كنار بياييم. در ابتداي انقلاب و بعد از انقلاب، عراق شروع كرد برعليه ما فحش دادن و تحريك كردن و خرابكاري در خوزستان و خوزستان را "عربستان " گفتن و اعراب خوزستان را "مواطنين " يا "هموطنان عرب" خود خواندن. آن اوايل اگر خاطرتان باشد، مطبوعات كويت هم، هم صدا با عراق همين حر ف ها را مي زدند. براساس تحليلي كه ما داشتيم به كويت نزديك شديم و براي كويت يك حساب جديدي باز كرديم . سفير جديدي كه مكتبي و وارد به كارش بود به كويت فرستاديم. وزير امور خارجه كويت هم آمد به ايران . آنها به صراحت نگراني هاي خود را بيان كردند. ما هم به صراحت مواضع خود را توضيح داديم و روشن كرديم. آنها گفتند كه اگر شما بخواهيد شيعيان عراق را تحريك بكنيد ما نگرانيم؛ براي اينكه ما هم شيعه داريم و مي دانيم اگر امروز نوبت شيعيان عراق است فردا نوبت شيعيان ما هم مي رسد. اگر شما بخواهيد شيعيان عراق و كويت را تحريك بكنيد در بحرين هم شيعيان هستند، در شيخ نشين ها هم هستند، پاكستاني ها هم مي آيند مي گويند ما هم شيعه اي م. قشر بزرگي از جامعة آنها شيعه است. در هند هم هست. در جاهاي ديگر هم هست. ديديم اگر بخواهيم روي اين مطلب فشار بياوريم كه چون انقلاب ما اسلامي است و منبعث از تشيع، پس علناً مي گوييم كه از شيعيان عراق پشتيباني مي كنيم [و] اين بسط پيدا ميكند به تمام منطقه؛ لذا گفتيم كه چنين چيزي فعلاً مطرح نيست؛ اگر عراق دست از اين تحريكاتش بردارد. الآن ما كاري به عراق نداريم. ما نميخواهيم آرامش تمام منطقه را برهم بزنيم . فقط بايد عراق دست بردارد. [و] به جاي متمركزكردن نيروها و توجهات و امكاناتش در مرزهاي ايران و عليه انقلاب اسلامي ايران، برود خود را عليه اسرائيل مجهز كند؛ مرز جنگ آنجاست نه در مرزهاي عراق با ايران، مگر آنكه عراق عامل اسرائيل باشد و در خط امريكا و اسرائيل بخواهد عمل كند.
به هرحال، ما مواضع خود را براي كويتي ها روشن كرديم و به آنها اطمينان داديم. آنها قول همه گونه همكاري را دادند. بلافاصله بعد از برگشت وزير خارجه كويت ، تمام مطالب تحريك كننده عليه ايران در مطبوعات و راديوي كويت قطع شد. حتي دولت كويت براي جلوگيري از قاچاق از كويت به مرزهاي ايران اقداماتي را آغاز كرد. ديپلماسي ما كويت را از عراق جدا كرد
✳️ روزهای قبل از تجاوز - ۳
✅ سی ام شهریور ۱۳۵۹ - روزنامه آبزرور - پاتريس سيل صاحب نظر در امور عربي :
سؤالي كه درنتيجه جنگ ايران و عراق پيش مي آيد آن است كه كنترل شط العرب و ساير مسائل مرزي ، منتهاي حد مقاصد عراق خواهد بود يا خير؟
آيا مي توان سخنان پرزيدنت صدام حسين را مبني بر اينكه عراق نظري توسعه طلبانه بر مناطق ايران ندارد و طالب جنگ نيست باور كرد؟
ايران در محافل بين المللي تقريباً بدون دوست و پشتيبان است .
پرزيدنت صدام حسين بدون شك عقيده دارد كه فرصت مناسب تري براي خواركردن تكان دهنده يك همسايه خطرناك پيش نخواهد آمد .
احتمالاً صدام حسين اميدوار است با تضعيف كنترل ايران بر استان خوزستان كه بيشتر جمعيتش را ايرانيان عرب تشكيل مي دهند و ازلحاظ نفت غني مي باشد، به اين هدف خود برسد .
پی نوشت : روزنامه آبزرور چاپ انگلیس از قدیمی ترین روزنامه های جهان است . این روزنامه در دهه ۷۰ شمسی در تملک گروه رسانه ای گاردین قرار گرفت .
✳️ روزهای قبل از تجاوز - ۴
✅ ملاقات ها - خیانت ها - توطئه ها
🔹 گزارش سری دیوید میرز مسئول بخش خاورمیانه وزارت خارجه بریتانیا خبر از سفر بختیار به عراق میدهد. در این گزارش عنوان شده که عراق از اپوزیسیون ایرانی خواسته تا در جبهههای نبرد پشت سر نیروهای عراقی حاضر شوند تا دول خود را در مناطق اشغالی تشکیل دهند.
🔹 دیدار لرد جورج براون معاون سابق وزیر خارجه بریتانیا با مقامات عراقی، بختیار و اویسی در پاریس
🔹 ملاقات لرد جورج براون با صدام حسین و طارق عزیز معاون نخستوزیر عراق
جورج براون در ملاقات با صدام: گروه بختیار و اویسی میتوانند به شیوه نهضت مقاومت ملی فرانسه در جنگ جهانی دوم، خوزستان را جدا کرده و حکومت خود را در آن جا شکل دهند
✳️ روزهای قبل از تجاوز – ۵
✅ شبهات – ۱
شایعه خبر غیر مطمئن و مشکوک و غالبا کذب و برای زمان حال است و شبهه با هدف ایجاد تردید در سوابق تاریخی و معمولا مربوط به گذشته است .
فاصله تاریخی حوادث و رویدادها و افراد مرتبط در آن با زمان ایراد شبهه که یک یا چند چرخش نسلی در آن صورت گرفته نقش موثری در پذیرش شبهه از سوی مخاطب دارد .
دفاع مقدس پیروزمندانه ۸ ساله مردم ایران به دلیل برجستگی و ارزشمند بودن آن در حکومتی که به نام دین تشکیل شده است یکی از سرفصل های مهم ابراز خشم مخالفین نسبت به جمهوری اسلامی می باشد .
از این روی در محاسبات آنها این واقعه تاریخی مهم و افتخار آمیز یک ملت باید مخدوش شود تا سکوی پرش ، حجت ادامه راه و نشانه اقتدار حکومت دینی نباشد .
تقریبا تمامی شبهات وارده به موضوع مهم دفاع مقدس حداقل یک دهه بعد از پایان دفاع مقدس مطرح شده است .
دو دلیل عمده برای قبول شبهات دفاع مقدس توسط اشخاص غیر مغرض و منصف وجود دارد :
🔹 بی اطلاعی یا کم اطلاعی از تاریخ معاصر
🔹 عدم شناخت ماهیت حزب بعث عراق و در راس آن صدام می باشد .
✳️ روزهای قبل از تجاوز – ۶
شبهات – ۲
سخنرانی های امام خمینی بر علیه عراق دلیل شروع جنگ توسط صدام بود – ۱
✅ این شبهه که بیشتر احساسی است تا منطقی و حقوقی ، نفوذ و تاثیری برای کسانی که حداقل اطلاعاتی از حقوق بین الملل و تاریخ جنگ ها داشته باشند ندارد.
اینکه امام خمینی (ره) در حدفاصل پیروزی انقلاب اسلامي تا آغاز تجاوز ارتش بعث چه بیاناتی داشته اند که بهانه شبهه سازی این سالها شده است در یکی از بخش های این مقاله به آن پرداخته خواهد شد .
اما به عنوان مقدمه بحث و اینکه از نظر حقوقی و منطقی و تاریخی آیا سخنرانی و بیانیه و اطلاعیه می تواند آغازگر جنگ باشد يا نه ؟ اشاره به دو موضوع می تواند راهگشای بی اعتباری این شبهه باشد :
🔹 ۱ - آیا اصولا در حقوق بین المل و حقوق جنگ ، اشاره ای به سخنرانی به عنوان عامل آغاز یک جنگ شده است ؟
خیر .
واکنش به سخنرانی رهبران و روسای حکومت ها از طرف مقابل می تواند شامل : تسلیم یادداشت – شکایت به سازمان ملل – فراخوان سفیر و در شدیدترین واکنش اخراج سفیر باشد . حتی در موردهای عملیاتی نهایتا تنش های مرزی نه یک هجوم گسترده و همه جانبه .
به عنوان مثال : برای جنگ ایران و عراق شورای امنیت سازمان ملل ۱۶ قطعنامه صادر کرد و علیرغم اینکه در همه قطعنامه تا قبل از قطعنامه ۵۹۸ جهت گیری به نفع کشور عراق در آنها وجود داشت در هیچکدام از آنها به سخنرانی به عنوان عامل توجیه کننده شروع جنگ اشاره ائی نشده است .
🔹 ۲– از منظر بررسی تاریخ جنگ ها خصوصا در طول دوره تاریخ مدرن و معاصر آیا موردی از آغاز یک جنگ گسترده و همه جانبه به دلیل سخنرانی و اطلاعیه یکی از طرفین وجود دارد ؟
خیر .
زیرا در تاریخ بسیار از سخنرانی های تحریک آمیز و حتی تهدید کننده کشورها بر علیه یکدیگر وجود دارد که هیچکدام منجر و یا دلیل اصلی آغاز یک جنگ نبوده است .
به عنوان مثال :
۲آذر۱۳۳۸ – پادشاه اردن کشور همسایه عراق : مردم و ارتش عراق بر علیه حکومت عبدالکریم قاسم طغیان کنند .
۶آذر۱۳۳۸- حملات تند جمال عبدالناصر بر علیه ژنرال عبدالکریم قاسم .
آیا این اظهارات موجب حمله عراق به کشور اردن شد ؟
خیر . حتی به یک تنش مرزی نیز منجر نشد .
✅ پس با این شرح آیا بایستی برای اولین بار در تاریخ و به دور از دلایل عقلانی و منطقی و تاریخی این شبهه ، قابلیت پذیرش داشته باشد ؟
والله و اعلم
خرد و انصاف اسب راهور عبور از شبهات است .
✅ پی نوشت :
۱- سرتیپ عبدالکریم قاسم اولین نخست وزیر دوران جمهوری در عراق بعد از کودتا بر علیه حکومت سلطنتی در عراق بود . چندسال بعد کودتای بعثی ها با محوریت صدام موجب سقوط و قتل عبدالکریم قاسم شد .
۲ – به دلیل حوصله کم مطالعه مطالب توسط مخاطب ، متن ها در مختصرترین صورت ممکن ارائه می شوند .
✳️ روزهای قبل از تجاوز – ۷
شبهات – ۳
سخنرانی های امام خمینی بر علیه عراق دلیل شروع جنگ توسط صدام بود – ۲
📷 ارتش بعثی عراق از فروردین تا اسفند ۱۳۵۸ فقط در محدوده استان کرمانشاه ۲۰ مورد تجاوز مرزی زمینی و ۹ مورد تجاوز مرزی هوایی به ایران داشت .
اگر به این آمار اقدامات تجزیه طلبانه در کردستان و کرمانشاه و خوزستان را اضافه کنید صدها عملیات خرابکارانه و جنگی به دست می آید .
🔹 در این دوره یکساله ۱۳۵۸ کدام مدارک و اسناد نشان دهنده فعالیت های خصمانه ایران نسبت به کشوز عراق است ؟
🔹 در حالی که عراق و مردمش خصوصا شیعیان در امنیتی ترین شکل ممکن در کنترل کامل حزب بعث بودند کدام بحران امنیتی ناشی از دخالت ایران به وقوع پیوسته بود ؟
🔹 کودتا شده بود ؟ انقلاب شده بود ؟ حرکت تجزیه طلبانه انجام شده بود ؟
🔹 پس تجاوزات مرزی روز افزون رژیم بعث عراق با چه توجیهی شروع و ادامه دار شده بود ؟