⭕️ سه راهی سرنوشتساز شبکههای اجتماعی خارجی
✍️ مهدی پناهی، کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی
🔹سؤال عموم مردم این است که فیلتر برخی پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی برداشته میشود یا خیر؟
🔹برخی جریانات خاص هم پشت تیترهای زیان چند هزارمیلیاردی کسبوکارهای اینترنتی و بیتوجه به مسائل امنیتی کف خیابان و بیرون از مرزها فشار میآورند که هرچه زودتر این شبکههای اجتماعی خارجی باز شوند.
🔹جریانهای دیگری نیز با استناد به تجربههای گذشته و فعلی که ثابت میکند شبکههای اجتماعی خارجی اثر منفی و حتی مخرب و براندازانه دارند، خواستار تعیین تکلیف این شبکههای خارجی هستند و راهکارشان هم فیلتر کردن است.
🔹جریان دیگری نیز با مسدودسازی اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی پرکاربرد و روزمره مردم مخالف بوده، اما این مخالفت با فیلترینگ را به معنای موافقت با تداوم فعالیت شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام به شکل گذشته و رهاشده نمیدانند. در ادامه به استدلالهای این جریان میپردازم.
🔹ادبیات انتقادی نسبت به شبکههای اجتماعی در دنیای مدرن منحصر به ایران نیست./ از سال ۲۰۲۱ قانونگذاران سنای آمریکا بررسی آسیبهای فیسبوک به کاربران جوان را آغاز کردهاند، این تحقیق و تفحص، پس از آن شروع شد که یک کارمند سابق فیسبوک گزارشهای داخلی این شرکت را به روزنامه والاستریت ژورنال ارائه داد و در آن درباره قدرت تأثیرگذاری محصولاتی مانند اینستاگرام در تشویق نوجوانان به آزار رسانی به خود، بهخصوص میان دختران جوان دست به افشاگری زد.دامنه این تحقیقات و انتقادات به سایر شبکههای اجتماعی و حوزههای امنیتی نیز کشیده شده است.
🔹روبیکا و هر محصول داخلی مشابه اینستاگرام همان عوارض و تبعات را در پی خواهد داشت که اینستاگرام دارد. نمیتوان بیتوجه به ذات دنیای شبکهای توقع داشته باشیم بتوانیم یک محیط سالم و ایمن درست کنیم.
🔹اگر قرار باشد با همان معماری ارزشی اینستاگرام و توییتر نمونههای داخلی را بسازیم، بازهم مسیر اشتباه گذشته را رفتهایم چون طبق اذعان مطالعات ارتباطی و فرهنگی، معماری توییتر برای تولید خشم طراحیشده است یا معماری اینستاگرام بر مبنای خودنمایی و شهوت است و بسیاری معتقدند مضرترین شبکه اجتماعی برای گروه سنی نوجوان همین اینستاگرام است.همان نوجوانانی که امروز به بهانه فوت مرحومه مهسا امینی از پشت گوشیهای موبایل و بازیهای کامپیوتر بیرون آمدند و به شعارهای فریبنده بیرون از مرزها گوش فرا دادند و تبدیل اعتراض به اغتشاشش را تسهیل کردند.
🔹همان نوجوان و جوانانی که به neet ها معروف شدهاند؛ نه کار میکند، نه درس میخواند و نه حرفهوفنی میآموزد.
🔹سه مسیر در پیش روی تصمیم گیران است؛ بیهیچ توضیحی برای همیشه شبکههای اجتماعی خارجی پرکاربرد را ببندند، یا با اقناع ذینفعان (مردم و کسبوکارها) و همکاری اندیشمندان اجازه ساخت نمونههای داخلی مبتنی بر ارزشهای ملی و درنهایت مهاجرت کاربر به آنها داده شود یا اینکه بار دیگر بدون هیچ منطقی این شبکههای اجتماعی را رها کنند تا هرروز دیرتر از دیروز شود.
قدس
🆔 @h_falahati
🔻در دفاع از استاد کچویان:
فرهیختهستیزیِ نافرهیختگان
🖋 مهدی جمشیدی
۱. سردبیر روزنامۀ «فرهیختگان»، آقای مسعود فروغی، در یاداشتی با عنوان «جناب کچویان! اقناع پیشکش، آتش را زیاد نکنید» مدّعی شده است که استاد کچویان در گفتگوی خویش با شبکۀ افق، همۀ کسانی را که شعار «زن، زندگی، آزادی» میدهند به «هرزگی» و «فحشا» متهم کرده است؛ چون ایشان گفته است از شعار «زن، زندگی، آزادی»، «زن، هرزگی، فحشا» را میخواهند. بهنظرم چنانچه «پیشداوریهای غیرمعرفتی» و «سوگیریهای لجوجانه» را کنار بگذاریم و صادقانه به سخن ایشان بنگریم، بهروشنی درخواهیم یافت که مقصود ایشان، خواستِ «تکتک» کسانیکه این شعار را در خیابان سرمیدهند نیست، بلکه این «خواست»، به طرّاحان این شعار و همچنین آن عدّهای که در خیابان در پی هرزگی و فحشا هستند بازمیگردد، نه «همگان». بسیارند کسانی که فهم سیاسی و درک اجتماعی ندارند و از خاستگاه این شعار و زنجیرۀ فرهنگیِ تعریفشده در پشت آن بیخبرند و فقط یک «هیجانِ ناگهانی»، آنها را به صحنه کشانده است. چنین کسانی، اهل هرزگی و فحشا نیستند. این تفسیر، آنقدر «بدیهی» است که تفسیر دیگر را جز با «جوزدگی» یا «غرضورزی» نمیتوان توجیه کرد.
۲. استاد کچویان با مطرحکردن این «مفاهیمِ جایگزین»، به دنبال آن است که «واقعیّتِ نهفته» را برای مخاطب، آشکار سازد و به او تفهیم کند که الفاظ «زندگی» و «آزادی»، پوششها و لعابهایی هستند برای «هوسبازی» و «لذّتپرستی»، و چنانچه این زنجیره ادامه یابد، پرده از این واقعیّتها برداشته خواهد شد. ایشان در همین «نقطۀ آغاز»، سرنوشت و فرجام را بیان میکند تا مخاطب جوان، آگاه شود که این «راه»، به کدام «مقصد» میرسد. طرّاحان این شعار، با زیرکی دریافتهاند که باید در مراحل آغازین، مفاهیم «خنثی» و «چندپهلو» بیافرینند تا بتوانند یک «چتر کلّی» ایجاد کنند که بسیاری از جوانان با «ذهنیّتهای خویش»، و نه بر اساس «دلالت واقعیِ این مفاهیم»، خویش را در زیر آن تعریف کنند و با آن همصدا شوند. امّا پس از اینکه بدنۀ اجتماعی در راستای این شعار بسیج شد و حرکت و جنبش به راه افتاد، بهتدریج، خویشتنِ واقعیشان را عیان میکنند. «متفکّرِ عاقبتاندیش»، میکوشد شعارها و نمادها و گفتهها را در همین مرحلۀ ابتدایی، «واسازی» کند و مخاطب را با واقعیّتهایی که چندی بعد آشکار خواهند شد، روبرو نماید. روشن است که این امر، مخاطب جوان را دچار «تردید» میکند و به وادی «پرسش» و «تأمّل» میافکند و احساسش را مهار میکند.
۳. دو بند پیشین، بر اساس خوشبینی نگاشته نشده است و چهبسا مخاطب از غلظت و شدّت آن تعجب کند. این برداشت، درست است و دلیلش نیز این است که «روزنامۀ فرهیختگان»، در مسیری غلتیده است که من آن را «شبهانقلابیگریِ متمایل به لیبرالیسم» میخوانم. مواضع این روزنامه نشان میدهد که پای یک «خطّ» در میان است و بناست با پرچم جبهه و جریان «انقلاب»، همان استدلالهای فسیلشدۀ «جریان روشنفکریِ شبهدینی»، تکرار شود. انقلابی که اینها از آن سخن میگویند، بیشتر به «اصلاح» شبیه است تا «انقلاب». در ماجرای طرح تنظیمگری فضای مجازی، هرچه که در توان داشتند را برای تخریب این طرح و مسدود کردن باب «نفوذ غرب» بهکار بستند و شعلهها افروختند. من این جریان را «خطرناک» قلمداد میکنم و معتقدم روایت اینان از انقلاب و انقلابیگری، آغشته به «تحریف» و «ناراستی» است. رندانه میخواهند «چهرۀ روشنفکرانه» از خویش بسازند. اگر جریان چپ، سالها کوشش کرد که از امام خمینی، تصویرسازیِ لیبرالی کند، اینان نیز ارائۀ «روایت لیبرالی از آیتالله خامنهای» را در دستورکار خویش قرار دادهاند. چیزهایی که این روزها مینویسند، «تحریف نظرات رهبر انقلاب» است. «مواجهۀ گزینشی» میکنند تا خویش را اثبات کنند و حقیقت را در چاه کجروایت حبس کنند. سردبیر که این اندازه بیربط و معوج بنویسد، حساب باقی روشن است. به «مهدی فضائلی» استناد کردهاند تا نظر «رهبر انقلاب»، آشکار شود! عجبا! چه زبانی «گویاتر» و «رساتر» از زبان رهبر انقلاب؟! ایشان محتاج «سخنگو» و «زبان مکمّل» نیست. هرچه لازم بوده و هست را خود گفته و تصریح کرده است که حکومت اسلامی باید از «حرام اجتماعی»، از جمله کشف حجاب، جلوگیری کند! امّا روزنامۀ فرهیختگان، این پاره از تفکّر ایشان را «حذف» میکند تا از آب گلآلود، ماهی خویش را صید کند. این بازیِ غیراخلاقی با تفکّر رهبر انقلاب، روا نیست. اعتبارزدایی از متفکّری همچون استاد کچویان که در تمام ایران، نظیر ندارد و کارنامهاش، سرشار از خدمات و حسنات به انقلاب است، جفای ناجوانمردانهای است. میخواهند «صدای دشمن» را در جبهۀ انقلاب، طنینانداز کنند و با «مسألهسازیهای دروغین»، توان ما را بفرسایند. جنگ روایتها، این اندازه «درونی» و «نزدیک» شده است.
دکتر جمشیدی
#انقلابی_مکتبی
🆔 @h_falahati
📮 #توییت
⭕️ میثم ظهوریان، مدیر اندیشکده توسعه منطقه ای خراسان رضوی:
🔹بیش از یک چهارم از عمر دولت سپری شد و هنوز دبیر مهمترین شوراهای عالی تصمیم ساز کشور، یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای امنیت ملی همان منصوبان حسن روحانی هستند. رییسی هم هر چند وقت یکبار در مورد ممنوعیت استفاده از بانیان وضع موجود در عرصه مدیریتی سخنوری میکند.
🖊 واقعا این دیگر تناقض نیست نوع تصمیم گیری است و متاسفیم از این وضعیت!!
🆔 @h_falahati
یک ضرب المثلی قدیمی هست که موقع هرج و مرج کاربرد داشت!
می گفتند خِشت از خَرَنْ در رفته است!
کنایه از اینکه دیگه کنترل اوضاع دستمون نیست!
یک بخش امنیتی اقدامی می کند و بخش دیگر در توییتر داخلی!! انتقاد می کند!!
انسان شک میکند که قوه عاقله ای هست!
توییتر خودی است!
مخاطبین آن خودی هستند!
مگر فیلتر نیست!
این توییت برای کیست!
مخاطبین آن چه کسانی هستند!
چرا از اینقدر تناقض اذیت نمی شوید!
🆔 @h_falahati
6.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک معترض مدنی! در مشهد که توسط مامورین جرّار حکومتی دستگیر شده است.
محتویات کیف این فرد لوازم عادی افراد حاضر در خیابان است!!؟
#داعشی
#اغتشاشگر
🆔 @h_falahati
بسته موضوعات ارتباطی.pdf
51K
با توجه به درخواست متولیان آموزشی و مسوولین جهت ورود مربیان و مبلغین در میان سطح سنی هدف گذاری در اغتشاشات، سوالات و موضوعات پیشنهادی در فایل بارگذاری شده جهت ارتباط و شروع گفتگو با مخاطب تقدیم می گردد.
#ویژه_طلاب
#ویژه_مربیان
#ویژه_معلمین
🆔 @h_falahati
10.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این بخش از سخنان دکتر کچویان که هفته قبل ایراد شد، بسیار مهم و مبنایی بود. البته من انتظار ندارم آن جوان 15 ساله ای که از روی احساساتش این روزها کف خیابان آمده این بحث را متوجه شود اما آن به اصطلاح نخبه ای که فکر می کند چند شورش کور اسمش «انقلاب» است عجیب است که این بدیهیات تاریخ یک قرن اخیر ایران را نمی داند.
عجیب است که برخی به اصطلاح نخبگان هم هنوز نفهمیده اند قوی تر از نهاد دین در تاریخ این کشور وجود نداشته و هرآنچه در تقابل با آن باشد به لحاظ اجتماعی نیز شکست خواهد خورد، چه برسد به اینکه انقلابی علیه آن صورت بگیرد...
امیرحسین ثابتی
🖊#احمق ها فکر می کنند با ترقه بازی انقلاب آمده که با ترقه بازی برود!
یک عده در این کشور مزخرف تحویل آمریکاییها همان #احمق_های_درجه_یک می دهند و بعد گمان می کنند در کف خیابان ها بوی کباب بلند شده است!
آن انقلابی شما در کف خیابان چند گرم حشیش و گل مصرف کرده است!
این انقلاب است!
فقط این نوجوان بیچاره را سابقه دار می کنند و نابود!
🆔 @h_falahati
در خندوانه معروف شد!
در عروسی ساسی مانکن شرکت کرد!
برای آبادان حالش بد شد!
در ماجرای فتنه حجاب سرش را تراشید!
اکنون در شبکه منو و تو کار گرفت!
خیانت در رسانه یک نوع کاسبی است!
کثیف ترین نوع آن بدون اینکه دیگران از تو بیزار شوند!
🆔 @h_falahati
12.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🔺 انتقاد رسایی از برخی اصولگرایان ساکت
🔹 برخی سیاسیون ما موقع رأیگیری و پشت میز رفتن، احساس تکلیف میکنند و دائم الحضور هستند ولی موقع بحران، خبری از آنها نیست و نمیدانیم کجا هستند. کاری به اصلاحطلبان ندارم، منظورم بعضی اصولگرایان است.
🔹 میگویند حرف نمیزنیم تا دوقطبی نشود، چطور در انتخابات، خودشان دو قطبیسازی میکنند تا رأی بیاورند؟
#بیماری_اصولگرایی
🆔 @h_falahati
صحبت کردن آن هم به نحو سخیف و زشت راجع به فریضه امر به معروف و نهی از منکر از جانب مدعیان اصولگرایی یعنی ما دیگر اصولی نداریم!
حیران های پشیمان!
🆔 @h_falahati
📸 #عکس_نوشت | مرحوم آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) به مناسبتی فرمودند: این صحیح نیست که ما از اول با یک نفر سنی مذهب درباره مسائلی که موجب ناراحتیشان می شود با شدت و حدت بحث کنیم.
#وحدت
🆔 @h_falahati