گفتگوهای طلبگی 01.05.19.mp3
13.55M
سلسله نشست های هویت طلبگی
جلسه دوازدهم
#ویژه_طلاب
🆔 @h_falahati
⭕️ روی دیگر سکه بافت سبز اطراف حرم امام رضا (ع) در زمان پهلوی
✍️ مهدی پناهی، روزنامه نگار اقتصادی
🔹(با اشاره به استوری امیر تفرشی که مقایسه بافت اطراف حرم مطهر رضوی در قبل از انقلاب و بعد از انقلاب است) در تاریخ بازسازی اطراف حرم مطهر رضوی ثبت است که محمدرضا شاه و فرح با همراهی ولیان استاندار وقت چگونه با زور تلاش کردند حرم امام رضا را از مردم و بافت شهر جدا و ایزوله کنند تا یک واتیکان شیعی و خنثی و غیرسیاسی درست شود.
🔹حالا یک عده ذوق میزنند که ببینید زمان شاه اطراف حرم امام رضا فضای سبز بود!
🔹ولی نمیگویند در زمان پهلوی تمام راههای ارتباطی به همین فضای سبز بسته شده و دور تا دور حرم امام رضا دیوار کشیدند و مردم سالها به نشانه اعتراض این دیوار را سوراخ میکردند
🔹یا تعمدا اطراف بافت اطراف حرم را به صورت مخروبه و پر از فساد نگه داشتند تا غرق در فقر و فساد شود
🔹بسیاری تصور میکنند که نقد دوره پهلوی، یعنی دفاع از دوره بعد از انقلاب.
🔹اما واقعیت این هست که پهلوی در بازسازی بافت اطراف حرم، تعمدا هدف جدایی امام رضا(ع) از مردم را داشت و در دوره بعد از انقلاب هم یا نتوانستند مسیر را عوض کنند یا نمیدانستند که ادامه مسیر پهلوی یعنی خارج کردن مفهوم زیارت از زندگی روزمره مردم.
🔹چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب برخی موارد مشابه بوده
1️⃣ عوارض مدرنیته (از بین رفتن هویتهای سنتی و بومی و ... غلبه فن سالاری و ...)
2️⃣ پولهای باداورده اقتصاد نفتی که توهم مداخله گسترده به برخی مجریان داد
🔹اما چیزی که متفاوت است؛ جریان مطالبه گر و نقاد است.
🔹از ابتدای شروع بازسازی بافت اطراف حرم رضوی بعد از انقلاب، صداهای مخالف مطرح بوده و جریان های مردمی زیادی برای تغییر تلاش کردند.
🔹و بعد از شاید سه دهه در نهایت توانستند طرح های قدیمی را خلع ید و طرح جدیدی را تصویب کنند؛ هرچند هنوز اجرا نشده است
🔹اقتصادی سیاسی زمین سفره چربی برای برخی افراد و نهادها درست کرده است و همین سرمنشا مقاومت است.
🔹با این حال چه آستان قدس رضوی و چه شخصیت های بزرگ ملی و شهری همواره نسبت مدل بازسازی بافت اطراف حرم نقد داشته و برای تغییر تلاش کردند
🔹نامه معروف رهبری درباره منع تملک اجباری در بازسازی بافت اطراف حرم مطهر رضوی و لزوم رعایت حقوق مردم و هویت شهر مشهد، یکی از کلیدی تیرن مقاومتها بوده است اما سرنوشت آن چه بود؟
🔹تا سالها حتی بالاترین نهادهای تصمیمگیر حوزه شهرسازی(دبیرخانه شورای عالی شهرسازی) با مخفی کاری امثال عباس آخوندی(وزیر وقت مسکن و شهرسازی) از این نامه مطلع نبودند.
🔹همه اینها یعنی بین دوره قبل و بعد ار انقلاب تفاوت وجود داشته است و عمیقتر باید به آن پرداخت نه این که با یک عکس فضای سبز دوره حرم ذوق زده بشویم
🔹بعد از انقلاب با نیت تکریم زائر بازسازی اطراف حرم را دوباره استارت زدند اما سودهای بالای اقتصاد زمین ملغمه فعلی را رقم رده است.
صفحه اینستاگرامی مهدی پناهی
🆔 @h_falahati
💠 حدیث روز💠
💎 اهمیت اخلاص در عبادت در کلام امام حسن عسکری(ع)
🔻امام حسن عسکری عليه السلام:
لَوْ جَعـَلْتُ الدُنْيا كُلَّها لُقْمـَةً واحِدَةً لَقَمْتُها مَنْ يَعْبُدُ اللّه َ خالِصا لَرَأَيْتُ أَنّى مُقـَصِّرٌ فِى حَقِّهِ، وَلَوْ مَنَعْتُ الكافِرَ مِنْها حَتّى يَمُوتَ جُوعا وَعَطَشا ثُمَّ أَذَقْتُهُ شَرْبَةً مِنَ الماءِ لَرَأَيْتُ أَنّى قَدْ أَسْرَفْتُ
❇️ اگر همه دنيا را تبديل به يك لقمه غذا كنم و به انسانى كه خدا را از روى خلوص عبادت میكند بخورانم، درباره او كوتاهى كرده و خودم را مقصّر میدانم و چنانچه فرد كافرى را گرسنگى دهم تا به آن اندازه كه جانش از شدّت گرسنگى و تشنگى به لب برسد، آنگاه مقدارى كمى آب به او بدهم، خود را نسبت به او اسراف كار میپندارم.
📚 مجموعه ورام، ص ۳۵۰
🆔 @h_falahati
17.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این خاطره حاج مهدی سلحشور برای من ترجمه و تفسیری از این بیت شعر بود:
سال ها گریه به تو جرم تلقی می شد
گریه هر شب ما برکت روح الله است...
رحمت خدا بر احیا کننده اسلام و معارف شیعی در قرنی که گذشت؛ روح الله خمینی...
✍ غصه دار است که عده ای منبری و مداح و مخاطب شعور این نعمت را ندارند و نمک نشناسند!
این رفتار مجالس سکولار محبوب ناموس حسینیان است یا مورد پسند یزیدی مسلک های عالم!
🆔 @h_falahati
#حدیث_روز
امیرالمؤمنین عليه السلام:
💠هركس خود راه اصلاح نفس خویش، در رنج افكند، به سعادت دست پیدا خواهد کرد
مَن أجهَدَ نَفسَهُ في إصلاحِها سَعِدَ
غررالحكم حدیث8246
🆔 @h_falahati
🔰 ستاد اربعین!
واقعا کار این ستاد که همه به دست بچه های مدیر و حزباللهی هست چیست؟!
غیر از این است که مسیر حرکت به عراق و زیارت کربلا را برای خیل عظیم عشاق اباعبدالله ع، تسهیل کند!!!
اين یعنی اگر با خودروی شخصی یا وسایل نقلیه عمومی می خواهیم برویم عبور و مرور تسهیل شود!
امکان تغذیه در بین راه آسان سهل گردد!
خدمات رسانی روان صورت گیرد؟!
اگر روادید نیاز است همراه با صعوبت نباشد!
همه این موارد دچار ایراد و اشکال فراوان است!
من نمی دانم واقعا کجای کار اربعین مدیریت می شود!
بلیط اتوبوس ها تا دو برابر در بازار سیاه و دلالی و در برخی شهرها نایاب است!
مراکز بین راهی قیمتها بالا رفته است و خدمات گران است!
مردم متاسفانه نشان داده اند که حاضر نیستند در این زمینه ها با خدا معامله کنند و اربعین برای بخشی از مردم ما میدان کاسبی شده است!
ستاد اربعین اینها را نمی دانست!
موکب داران عزیز در عراق مردم کار خودشان را بلد هستند، بیایید و داخل ایران خدمات رسانی کنید! چرا که شبکه دلالی دست از (مواساة لسیدة زینب س) هم برنمی دارد و مانند ارز و دلار و اجاره بها به این تحول اجتماعی می نگرد!
این فرهنگ نیاز به یک انقلاب دارد!
خیلی متفاوت با فرهنگ عراقی هاست!
#اربعین
🆔 @h_falahati
سخنی بارییس جمهور.pdf
79.3K
سخنی با رییس جمهور
🔸برغم قوت های دولت سیزدهم ،ضعف های جدی در عرصه مسکن و فرهنگ و اسلامی سازی علوم انسانی وجود دارد که اقدام انقلابی لازم دارد
این مقاله سخنی است با رییس جمهور محترم!
دکتر روانبخش
#نقد_دولت
🆔 @h_falahati
🔻آفات سیاستورزیِ اقتضایی در فرهنگ
🖋 مهدی جمشیدی
۱. تصاویر متعدّدی که دیروز از حضور زنان و دختران در ورزشگاه آزادی منتشر گردید، بهنهایت تلخ و گزنده بودند. در واقع، دولت سیزدهم با تندردادن به این موقعیّت ضدّارزشی و اباحیگرانه، منزلت «رسمی» و «هنجارین» به بیحجابی و بدحجابی بخشید و نشان داد که اگر دچار «تعارض منافع» شود، «قدرت» را بر «حقیقت» ترجیح میدهد. گویا زنجیرهای از سیاستهای مبتنی بر «تساهلوتسامح» در پیش گرفته شده و اتّفاق دیروز، یکی از حلقههای این زنجیره است. ما با یک «واقعیّت منفرد» روبرو نیستیم. آنچه که رخ داده، «خطّ» است نه «خطا». این اتّفاق، نهفقط جای دفاع و توجیه و حملبرصحت ندارد، بلکه دیگر سکوت و مصلحتاندیشی نیز روا نیست.
۲. بر این گمان نیستم که این «زاویههای هویّتی» و «فاصلههای ارزشی» با خطّ اصیل انقلاب، در همین موارد متوقف بماند و میل به پیشروی نداشته باشد، بلکه استدلالها و جهتگیریهایی که برای توضیح این سیاستها بهکار گرفته شدهاند، انحرافها و استحالههای دیگری را نیز پوشش خواهند داد و این «زنجیرۀ توجیههای عملگرایانه» ادامه خواهد یافت. ما با مجموعهای از شخصیّتهای «متوسط» و «بینابینی» روبرو هستیم که «خودآگاهی تاریخی» ندارند و چهبسا دچار چرخشها و دگردیسیهای پیشبینیناپذیر شوند. نباید آفت «عملگرایی» را سبک انگاشت؛ این آفت میتواند آنچنان در معرکۀ نبرد میان «عقاید» و «منافع»، فرسایش ایجاد کند که در نهایت به لیبرالیسم فرهنگی بینجامد.
۳. واقعیّت عریان و آشکار این است که دولت سیزدهم در قلمرو فرهنگ، نه «نظریه» دارد و نه «نقشۀ راه»، بلکه غرق در «روزمرّگی» و «اقدامهای موردی» و «علاجهای موقتی» و «عقبنشینیهای موقعیّتی» و «ملاحظههای سیاسی» و «محاسبههای قدرتمدارانه» و «گفتارهای دوپهلو» است. یک سال از بیانشدن مسألۀ «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگ و رسانه» گذشته است و دولت باید در این مدّت، دستکم «طرح» مشخص و خاصی در این باره مینگاشت و در نشستهای متعدّدی، به «گفتگو» و «مباحثه» با نخبگان فکری و فرهنگی دربارۀ آن مینشست، امّا چنین نشده است. نه طرحی نگاشته شده و نه نظری خواسته شده؛ چنانکه گویا چنین «کلانمسأله»ای در برابر کارگزاران فرهنگی این دولت قرار داده نشده است. این وضع یعنی ضلع فرهنگیِ دولت، یا «ارادۀ انقلابی» ندارد یا «اندیشۀ انقلابی» و یا هر دو. هرچه که هست، یکسال زمان کمی برای تولید این طرح و صورتبندی همگراییِ حداکثری پیرامون آن نبود، که البتّه این فرصت تاریخی برای رقمزدن تحوّل، بهآسانی از دست رفت.
۴. تحلیل من از ریشهها و سرچشمههای وضع یادشده این است که: اوّلاً، شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «تخصص فرهنگی» ندارد و از بیرونِ فرهنگ به وادی فرهنگ پا نهاده و باید تا سالها فقط بیاموزد و آزمونوخطا کند تا با واقعیّتها و قواعد فرهنگ آشنا گردد. ثانیاً، هیچگونه جمع و حلقهای که «قوّۀ عاقلۀ فرهنگی» بهشمار آید نیز در این دولت به چشم نمیخورد و تصمیمهای خُرد و کلان، ساختهوپرداختۀ «کارگزاران اجرایی و مدیریّتی» است، نه «نظریۀ حکیمانه» و «اندیشۀ متعمّقانه». ثالثاً، دولت سیزدهم بهشدّت نگران حفظ «بدنۀ اجتماعیِ خویش» است و نمیخواهد با سیاستهایی که شاید مواجهه و انتقاد بیافرینند یا دستخوش روایتپردازیهای منفی شوند، موقعیّت اجتماعیِ خود را به خطر افکند. ازاینرو، یا «حداقلی» و «رقیق» عمل میکند، یا رفتارهای «سطحی» و «روزمرّه» را برمیگزیند یا با «ذائقۀ طبقۀ متوسطِ جدید»، همراهیِ ملایم و نامحسوس میکند، یا جهتگیریهای «صوری» و «سختافزاری» را در پیش میگیرد. این انتخابها و جهتگیریها، حاصل آن نقصانها و ضعفهاست.
۵. در اینجا لازم است توضیح اندکی دربارۀ بخشی از سخنان دیروز رهبر انقلاب که معطوف به عملکرد فرهنگیِ دولت بود نیز ارائه کنم. ایشان گفتند: «در مواردی، این تلاشها[ی دولت،] نتایج محسوسی هم داشت که مردم به چشم دیدند، مثل ... بعضی بخشهای فرهنگی.» و در جای دیگر نیز: «در زمینۀ فرهنگ، رویکردهای خوبی دیده میشود؛ [البتّه] حالا این رویکردها تا به عملیّات منتهی بشود یک مقداری فاصله دارد.» اوّلاً، روشن است که مطرحشدن نقدهای صریح از سوی رهبر انقلاب در یک «نشست عمومی»، همواره بهصلاح نیست و ایشان نشستهای خصوصی را برای بیان اعتراضهای خود انتخاب میکنند. ثانیاً، شدّت و غلظت موضعگیریها، وابسته به «موقعیّت اجتماعیِ افراد» است و اینچنین نیست که ما نیز بهعنوان نیروهای غیررسمی در عرصۀ عمومی، باید مقیّد و محدود به همان ملاحظههای خاص و گاه انحصاری باشیم. ثالثاً، عبارتهای نقلشده، «برجستگی» ندارند و از «درخشش» و «کارآمدی چشمگیر» حکایت نمیکنند، بلکه فقط تمجید از «رویکردهای خوب» و «برخی نتایج عملی» هستند.
دکتر جمشیدی
#نقد_دولت
🆔 @h_falahati
آمار فاجعه بار عملکرد روحانی و آخوندی در حوزه مسکن!
ایجاد یک شکاف یک میلیونی در کمبود مسکن!
واقعا این اگر ترک فعل نیست چه عمل یا تصمیمی مصداق ترک فعل است!
چرا باید مسوولان از مزایای مدیریت برخوردار باشند ولی پاسخگو نبوده و هزینه بحران آفرینی را نپردازند!
#عدالت_اسلامی
#محاکمه_مسئولان_ناکارآمد
🆔 @h_falahati
روزنامه های فارسی زبان انگلیسی تبار!
با جریان رسانه ای ملکه در ایران آشنا شوید!
#جریان_اصلاحات_اعتدال
🆔 @h_falahati