مبشرصبح
⁉️معیار حقیقی و اصلی برای تشخیص درست از غلط چیست؟ ⁉️ آیا دوگانه عقل و وحی یا علم و دین، دوگانه درستی
🔸برخی #فقط_عقل را معیار تشخیص حق و باطل می دانند و آن هنگامی که میزان تشخیص درست و غلط فقط عقل شد، هر کسی محصول تعقل و برداشت عقلی خود را حق و صائب می داند و این پایانی است بر رشد و کمال انسان و آغازی است بر دگم اندیشی، درگیری های فردی و تنازعات اجتماعی.
🔹انسان یونانی برای برون رفت از این تنازعات و درگیری های جانکاه بجای اصلاح معیار و میزان به #نسبی_گرایی متوسل شد و پذیرفت که برداشت و نگاه دیگران حتی اگر مخالف حقی که او می پندارد باشد، درست است. این بی راهه تا بدان جا کشیده شد که عده ای حق و حقیقت را منکر شدند و نهایتا معتقد شدند اگر حقیقتی هم وجود داشته باشد انسان توان شناخت آن را ندارد.
🔻از آنجا که این نگاه به هستی و حقیقت باعث بی مبالاتی فکری و رفتاری می شد مورد استقبال خاص مردم قرار گرفت و به جای علوم هدایت گرانه به روش های مناظره و جدل پرداختند ؛ کمااینکه در یونان پیشاسقراطی، سوفیست ها با همین سفسطه در دادگاهها هر چه می خواستند انجام می داند، حق را باطل و باطل را حق جلوه می دادند. ویل دورانت درباره این سوفیست ها می نویسد: «اغلب، کاری جز این نداشتند که یکی را پیدا کنند و شکایتی از او در دادگاه ترتیب بدهند و موفق شوند ثروت او را به عنوان ادعای خود تصاحب کنند. این چنین عمده وقت مردم در دادگاه ها می گذشت و همه برای این که بتوانند از حقوقشان دفاع کنند مجبور بودند خود و فرزندانشان را نزد سوفیست ها به تعلیم فنون بحث و جدل بپردازند».
🔺یکی دیگر از ثمرات این اندیشه یونانی #دموکراسی اشراف بود. بدین نحو که هر ماه شهرواندان آزاد (که دارای نسبت یک به چهار در مقابل بردگان بودند) با عضویت 50 نفر به پارلمان موافقت می کردند. با ادامه این روش آرام آرام هرج و مرج فکری و اجتماعی در آتن حاکم می گردد که با مخالفت های سقراط مواجه می شود این مخالفت ها تا بدان جا کشیده می شود که دموکراسی آتن با اکثریت آراءی پارلمان حکم مرگ سقراط را تصویب می کند و او را وادار به نوشیدن جام زهر می کند. افلاطون دموکراسی را آزادی افسارگسیخته معرفی می کند که نتیجه اش چیزی جز استبداد و دیکتاتوری نمی باشد.
🔶حال بعد از این مرور بسیار تلخیص گونه این سوال مطرح می شود که چه چیزی معیار اصلی است؟ چه چیزی توان راهبری انسان و جوامع بشری را دارا می باشد؟ آیا عقل به تنهایی کفایت این راهبرد را دارد؟ آیا عقل بشر برای سعادت او کافی است؟
🔷وقتی به تاریخ بشر واقعیت های تاریخی و علمی بشر نگاه می کنیم، می بینیم که عقول انسانها نتوانسته اند بشر را به سرمنزل مقصود راهنمایی کند، حتی ارسطو و افلاطون و سقراط نتوانستند بشر را اداره کنند. اینجا سوال دیگری مطرح می شود و آن این است که چرا عقل توان راهبری و به مقصد رساندن انسان را ندارد؟ شاید به این دلیل باشد که عقل بشر محدود است و بی نهایت نیست در حالیکه نیازها و سوالهای بشری بی نهایت است.لذا نیازمند نیرویی همراه با عقل هستیم که بتواند انسان را به سعادت خود برساند و آن #وحی است. وحی نه تنها با عقل تعارضی ندارد بلکه باعث رشد و شکوفایی آن هم می شود. وحی با عقل سرجنگ ندارد همچنانکه با غریزه و حواس انسان تضادی ندارد، اصلا عقل است که نیازمندی انسان به وحی را تبیین می کند، وحی نیز دائما انسان را به تعقل، تفکر و اندیشیدن دعوت می کند.
✅جدا کردن این دو (عقل و وحی) از هم و تمسک به یکی از اینها ثمره ای جز تحجر و تصلب، انحطاط و سقوط، جنگ و خونریزی به دنبال نخواهد داشت، معیار حقیقی، میزان اصلی و پل نجات بخش بشر #عقل_و_وحی است.
💠 نوشته شده توسط #مبشرصبح در تاریخ 13 اسفند 98
@h_shafiei
🔰تصویری که از سفر هند برایم مونده غیر از مکانهای توریستی و مظاهر تمدنی هند مثل تاج محل و جامو مسجد و لال قلعه و معابد ... و غذاهای تندش؛ رفتارهای مسالمت آمیز مردمانش بود فرقی هم نمی کرد هندو یا مسلمان و ... یقین دارم این داستان هند از جایی غیر از هند مدیریت می شود.
🇬🇧 یقین کنید انگلستان بزرگترین استعمارگر جهان هنوز در این کشور قدرت و سلطه دارد. استعمار برای بقای خود کماکان به استثمار و استعمار این کشور مانند گذشته نیاز دارد و مهمترین عامل استعمار #جنگ_داخلی و ایجاد تفرقه است. همان کاری که استعمارگران خوب بلد هستند و سالهاست در کشورهای مختلف سیاست (تفرقه بنداز و حکومت کن) را انجام داده اند و می دهند.
🕉این هم بگوییم حزب حاکم به گاندی رهبر انقلاب و استقلال خود رحم نکردند چه برسد به مسلمانان، مسلمانانی که همراه آثار به جای مانده از حکومت گورکانیان جزء هویت لاینفک هندوستان هستند.
⚠️ این را می دانم که این داستان وحشتناک از بیرون هند مدیریت می شود یا مستقیم یا با نفوذ.
@h_shafiei
جواد.pdf
2.1M
📚عنوان : جوادالائمه (ع)
✍نویسنده : سیدمنذر حکیم
📝مترجم : سیدحسین اسلامی
📖موضوع : امام جواد
📄تعداد صفحات : ۲۶۴ صفحه
📆به مناسبت میلاد با برکت امام جواد (ع)
#امام_جواد
💢 به کتابخانه عمومی ایتا ( کتابیتا ) بپیوندید :
🆔 http://eitaa.com/joinchat/839057428Cbb18df1b3c
جمعه 16 کرونا ببخشید اسفند 😊
ادامه بحث تاریخ و تمدن با رعایت نکات بهداشتی.😷
بررسی آیین، فلسفه، اقتصاد، سیاست، هنر و معماری، علوم، آموزش و فرهنگ تمدن غرب از یونان و روم تا پایان قرون وسطی...
برای شناخت دقیق تری از تمدن غرب چاره ای نیست الا اینکه از ریشه ها و سرچشمه های آن شروع کنیم.
🌹راستی برخی از رفقا پای کار کمک به پرستارها و بیماران کرونایی بودن. دمشون گرم، ان شاء الله ماجور باشن💟
@h_shafiei
وجود #امیرالمومنین از جهات متعدد و در شرایط گوناگون، برای همه ی نسل های بشر، یک #درس_جاودانه و #فراموش_نشدنی است؛ چه در عمل فردی و شخصی خود، چه در محراب عبادتش...
1⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص ۸۱
@h_shafiei
آن روزی که #نبی_اکرم بار رسالت را بر دوش گرفت، از اولین ساعات، یک مبارز و مجاهد و مومن و فداکار که هنوز در دوران نوجوانی بود در کنار خود پیدا کرد، و او #علی بود.
2⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۲
@h_shafiei
اگر امثال #علی_بن_ابیطالب که در طول تاریخ بشر بسیار نادرند، نمی بودند، امروز #ارزش_های_انسانی وجود نداشت. عنوان های جذاب برای بشریت، جذابیت نداشت.
3⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص ۸۲
@h_shafiei
امیرالمؤمنین تجسم #حکومت_الهی، تجسم #آیات_قرآن در میان مسلمین، تجسم "اَشِداءُ عَلَی الکُفّارِ رُحماءُ بینهم" و تجسم #عدل_مطلق بود.
4⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۳
@ensane250saale
@h_shafiei
تاریخ زندگی #امیرالمومنین را نگاه کنید در طول این پنجاه سال، یا پنجاه و دو سه سال، یک خط مستمری وجود دارد در شرح حال زندگی #امیرالمومنین و آن خط #ایثار و #از_خود_گذشتگی است.
5⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۴
@h_shafiei
علی علیه السلام امتیازش این بود که در حصار "خود" گرفتار نبود. برای او"من" مطرح نبود، آنچه برای او مطرح بود، #وظیفه بود و #هدف بود و #جهاد_فی_سبیل_الله بود و #خدا بود.
5⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۵
@ensane250saale
@h_shafiei
#امیرالمومنین فرمود: سوگند به خدا دست روی دست خواهم خواهم گذاشت تا وقتی که احساس می کنم امور مسلمین با سلامت در جریان است، تا وقتی که به مردم ظلم نمی شود.
7⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۸
@h_shafiei