مبشرصبح
Timeline of Iran map.gif محدوده جغرافیایی حکومت های ایرانی از هخامنشیان تا انقلاب اسلامی @h_shafiei
🔰الف: دوره اسطوره ای؛
1. عصر ودایی یا پیشدادیان
2. عصر کیانیان
3. عصر زرتشت
🔰ب: ادوار تاریخی ایران؛
🔻أ) ادوار پیش از اسلام
1. ایلامیان- عیلامیان
2. مادها
3. هخامنشیان
4. سلوکیان
5. اشکانیان
6. ساسانیان
🔺ب) ادوار پس از اسلام؛
1. خلافت خلفای نخستین
2. خلافت امیرالمومنین و امام حسن علیهماالسلام
3. خلافت امویان
4. خلافت عباسیان
🔸ت) حکومتهای نیمه مستقل
1. طاهریان. ایرانی، شیعه
2. صفاریان. ایرانی، تسنن
3. سامانیان. ایرانی، تسنن
4. آل زیار. ایرانی، شیعه
5. آل بویه. ایرانی، شیعه
6. غزنویان. ترک، تسنن
7. سلجوقیان. ترک، تسنن
8. خوارزمشاهیان. ترک، تسنن
🔹ج) از حمله مغول تا برآمدن صفویه
1. حمله مغول
2. ایلخانیان
3. تیموریان
4. آق قویونلو
5. قراقویونلو
🔶خ) شکل گیری دولتهای مستقل ملی در ایران
1. صفویان
2. افشاریان
3. زندیان
4. قاجاریان
5. پهلوی
6. جمهوری اسلامی ایران
مبشرصبح
⁉️معیار حقیقی و اصلی برای تشخیص درست از غلط چیست؟ ⁉️ آیا دوگانه عقل و وحی یا علم و دین، دوگانه درستی
🔸برخی #فقط_عقل را معیار تشخیص حق و باطل می دانند و آن هنگامی که میزان تشخیص درست و غلط فقط عقل شد، هر کسی محصول تعقل و برداشت عقلی خود را حق و صائب می داند و این پایانی است بر رشد و کمال انسان و آغازی است بر دگم اندیشی، درگیری های فردی و تنازعات اجتماعی.
🔹انسان یونانی برای برون رفت از این تنازعات و درگیری های جانکاه بجای اصلاح معیار و میزان به #نسبی_گرایی متوسل شد و پذیرفت که برداشت و نگاه دیگران حتی اگر مخالف حقی که او می پندارد باشد، درست است. این بی راهه تا بدان جا کشیده شد که عده ای حق و حقیقت را منکر شدند و نهایتا معتقد شدند اگر حقیقتی هم وجود داشته باشد انسان توان شناخت آن را ندارد.
🔻از آنجا که این نگاه به هستی و حقیقت باعث بی مبالاتی فکری و رفتاری می شد مورد استقبال خاص مردم قرار گرفت و به جای علوم هدایت گرانه به روش های مناظره و جدل پرداختند ؛ کمااینکه در یونان پیشاسقراطی، سوفیست ها با همین سفسطه در دادگاهها هر چه می خواستند انجام می داند، حق را باطل و باطل را حق جلوه می دادند. ویل دورانت درباره این سوفیست ها می نویسد: «اغلب، کاری جز این نداشتند که یکی را پیدا کنند و شکایتی از او در دادگاه ترتیب بدهند و موفق شوند ثروت او را به عنوان ادعای خود تصاحب کنند. این چنین عمده وقت مردم در دادگاه ها می گذشت و همه برای این که بتوانند از حقوقشان دفاع کنند مجبور بودند خود و فرزندانشان را نزد سوفیست ها به تعلیم فنون بحث و جدل بپردازند».
🔺یکی دیگر از ثمرات این اندیشه یونانی #دموکراسی اشراف بود. بدین نحو که هر ماه شهرواندان آزاد (که دارای نسبت یک به چهار در مقابل بردگان بودند) با عضویت 50 نفر به پارلمان موافقت می کردند. با ادامه این روش آرام آرام هرج و مرج فکری و اجتماعی در آتن حاکم می گردد که با مخالفت های سقراط مواجه می شود این مخالفت ها تا بدان جا کشیده می شود که دموکراسی آتن با اکثریت آراءی پارلمان حکم مرگ سقراط را تصویب می کند و او را وادار به نوشیدن جام زهر می کند. افلاطون دموکراسی را آزادی افسارگسیخته معرفی می کند که نتیجه اش چیزی جز استبداد و دیکتاتوری نمی باشد.
🔶حال بعد از این مرور بسیار تلخیص گونه این سوال مطرح می شود که چه چیزی معیار اصلی است؟ چه چیزی توان راهبری انسان و جوامع بشری را دارا می باشد؟ آیا عقل به تنهایی کفایت این راهبرد را دارد؟ آیا عقل بشر برای سعادت او کافی است؟
🔷وقتی به تاریخ بشر واقعیت های تاریخی و علمی بشر نگاه می کنیم، می بینیم که عقول انسانها نتوانسته اند بشر را به سرمنزل مقصود راهنمایی کند، حتی ارسطو و افلاطون و سقراط نتوانستند بشر را اداره کنند. اینجا سوال دیگری مطرح می شود و آن این است که چرا عقل توان راهبری و به مقصد رساندن انسان را ندارد؟ شاید به این دلیل باشد که عقل بشر محدود است و بی نهایت نیست در حالیکه نیازها و سوالهای بشری بی نهایت است.لذا نیازمند نیرویی همراه با عقل هستیم که بتواند انسان را به سعادت خود برساند و آن #وحی است. وحی نه تنها با عقل تعارضی ندارد بلکه باعث رشد و شکوفایی آن هم می شود. وحی با عقل سرجنگ ندارد همچنانکه با غریزه و حواس انسان تضادی ندارد، اصلا عقل است که نیازمندی انسان به وحی را تبیین می کند، وحی نیز دائما انسان را به تعقل، تفکر و اندیشیدن دعوت می کند.
✅جدا کردن این دو (عقل و وحی) از هم و تمسک به یکی از اینها ثمره ای جز تحجر و تصلب، انحطاط و سقوط، جنگ و خونریزی به دنبال نخواهد داشت، معیار حقیقی، میزان اصلی و پل نجات بخش بشر #عقل_و_وحی است.
💠 نوشته شده توسط #مبشرصبح در تاریخ 13 اسفند 98
@h_shafiei
🔰تصویری که از سفر هند برایم مونده غیر از مکانهای توریستی و مظاهر تمدنی هند مثل تاج محل و جامو مسجد و لال قلعه و معابد ... و غذاهای تندش؛ رفتارهای مسالمت آمیز مردمانش بود فرقی هم نمی کرد هندو یا مسلمان و ... یقین دارم این داستان هند از جایی غیر از هند مدیریت می شود.
🇬🇧 یقین کنید انگلستان بزرگترین استعمارگر جهان هنوز در این کشور قدرت و سلطه دارد. استعمار برای بقای خود کماکان به استثمار و استعمار این کشور مانند گذشته نیاز دارد و مهمترین عامل استعمار #جنگ_داخلی و ایجاد تفرقه است. همان کاری که استعمارگران خوب بلد هستند و سالهاست در کشورهای مختلف سیاست (تفرقه بنداز و حکومت کن) را انجام داده اند و می دهند.
🕉این هم بگوییم حزب حاکم به گاندی رهبر انقلاب و استقلال خود رحم نکردند چه برسد به مسلمانان، مسلمانانی که همراه آثار به جای مانده از حکومت گورکانیان جزء هویت لاینفک هندوستان هستند.
⚠️ این را می دانم که این داستان وحشتناک از بیرون هند مدیریت می شود یا مستقیم یا با نفوذ.
@h_shafiei
جواد.pdf
2.1M
📚عنوان : جوادالائمه (ع)
✍نویسنده : سیدمنذر حکیم
📝مترجم : سیدحسین اسلامی
📖موضوع : امام جواد
📄تعداد صفحات : ۲۶۴ صفحه
📆به مناسبت میلاد با برکت امام جواد (ع)
#امام_جواد
💢 به کتابخانه عمومی ایتا ( کتابیتا ) بپیوندید :
🆔 http://eitaa.com/joinchat/839057428Cbb18df1b3c
جمعه 16 کرونا ببخشید اسفند 😊
ادامه بحث تاریخ و تمدن با رعایت نکات بهداشتی.😷
بررسی آیین، فلسفه، اقتصاد، سیاست، هنر و معماری، علوم، آموزش و فرهنگ تمدن غرب از یونان و روم تا پایان قرون وسطی...
برای شناخت دقیق تری از تمدن غرب چاره ای نیست الا اینکه از ریشه ها و سرچشمه های آن شروع کنیم.
🌹راستی برخی از رفقا پای کار کمک به پرستارها و بیماران کرونایی بودن. دمشون گرم، ان شاء الله ماجور باشن💟
@h_shafiei
وجود #امیرالمومنین از جهات متعدد و در شرایط گوناگون، برای همه ی نسل های بشر، یک #درس_جاودانه و #فراموش_نشدنی است؛ چه در عمل فردی و شخصی خود، چه در محراب عبادتش...
1⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص ۸۱
@h_shafiei
آن روزی که #نبی_اکرم بار رسالت را بر دوش گرفت، از اولین ساعات، یک مبارز و مجاهد و مومن و فداکار که هنوز در دوران نوجوانی بود در کنار خود پیدا کرد، و او #علی بود.
2⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۲
@h_shafiei
اگر امثال #علی_بن_ابیطالب که در طول تاریخ بشر بسیار نادرند، نمی بودند، امروز #ارزش_های_انسانی وجود نداشت. عنوان های جذاب برای بشریت، جذابیت نداشت.
3⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص ۸۲
@h_shafiei
امیرالمؤمنین تجسم #حکومت_الهی، تجسم #آیات_قرآن در میان مسلمین، تجسم "اَشِداءُ عَلَی الکُفّارِ رُحماءُ بینهم" و تجسم #عدل_مطلق بود.
4⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۳
@ensane250saale
@h_shafiei
تاریخ زندگی #امیرالمومنین را نگاه کنید در طول این پنجاه سال، یا پنجاه و دو سه سال، یک خط مستمری وجود دارد در شرح حال زندگی #امیرالمومنین و آن خط #ایثار و #از_خود_گذشتگی است.
5⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۴
@h_shafiei
علی علیه السلام امتیازش این بود که در حصار "خود" گرفتار نبود. برای او"من" مطرح نبود، آنچه برای او مطرح بود، #وظیفه بود و #هدف بود و #جهاد_فی_سبیل_الله بود و #خدا بود.
5⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۵
@ensane250saale
@h_shafiei
#امیرالمومنین فرمود: سوگند به خدا دست روی دست خواهم خواهم گذاشت تا وقتی که احساس می کنم امور مسلمین با سلامت در جریان است، تا وقتی که به مردم ظلم نمی شود.
7⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۸۸
@h_shafiei
#امیرالمؤمنین در سه اردوگاه با سه خط جداگانه #ناکثین، #قاسطین و #مارقین جنگید. امیرالمؤمنین شاخص حق و باطل است، ایشان در طول عمر خود همواره جان خود را در راه خدا داد.
8⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۹۴
@ensane250saale
@h_shafiei
اصول اسلامی، عدالت اسلامی، تکریم انسان، روحیه جهاد سازندگی اسلامی، مبانی اخلاقی و ارزشی اسلام در دوران #پیامبر با وحیِ #الهی نازل شد.
9⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۹۵
@ensane250saale
@h_shafiei
#امیرالمؤمنین در پنج سال حکومتش، با عمل و سیره و شیوه ی خود نشان داد که، همان اصولِ درخشان صدر نبوت، همان توحید، همان عدل، همان انصاف و مساوات... با خلیفه ی مقتدری مثل #امیرالمومنین قابل اجراست.
🔟کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۹۶
@ensane250saale
@h_shafiei
🔴امیرالمؤمنین در جهت عدالت اجتماعی، احیای اصول نبوی و دوباره بنا کردن #بنای_اسلامی، سه جنگ جمل، صفین و نهروان را تحمل کرد.
@h_shafiei
در شخصیت زندگی و شهادت #امیرالمومنین سه عنصر جمع شده است، این سه عنصر عبارت است از #اقتدار، #مظلومیت و #پیروزی.
1⃣1⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۰۴
@ensane250saale
@h_shafiei
دوران حکومت #امیرالمؤمنین یک حکومت #مقتدرانه و در عین حال #مظلومانه و #پیروز بود.
2⃣1⃣کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص ۱۱۴
@ensane250saale
@h_shafiei
کشف.pdf
3.93M
📚عنوان : کشف الیقین فی فضائل امیرالمومنین
✍نویسنده : علامه حلی
📝مترجم : حمیدرضا آژیر
📖موضوع : امیرالمومنین (ع)
📄تعداد صفحات : ۲۹۱ صفحه
📆 به مناسبت سالروز ولادت حضرت امیرالمومنین (ع)
#امیرالمومنین
#کشف_الیقین
💢 به کتابخانه عمومی ایتا ( کتابیتا ) بپیوندید :
🆔 http://eitaa.com/joinchat/839057428Cbb18df1b3c
📚 #معرفی_کتاب
📖 جمال کعبه؛ شرحی بر تاریخ اسلام به روایت امام علی علیه السلام.
🖋 نویسنده: دکتر محمد حسین دانش کیا.
✅در این ایام خانه نشینی در کنار توجه به نکات بهداشتی و توسل به اهلبیت علیهم السلام فرصت مناسبی است تا با مطالعه تاریخ اهلبیت از منابع و کتب موثق و مورد اعتماد معرفت خود را به این ذوات مقدسه بالا ببریم.
📌نسخه الکترونیکی این کتاب نیز در فضای مجازی و سایت نور در دسترس می باشد.
@h_shafiei
نمیشود گفت عظمت و بزرگی حضرت زینب بهخاطر این است که دختر علیبنابیطالب است. نسبتها هرگز نمیتوانند چنین عظمتی را خلق کنند. ارزش و عظمت زینب کبری، بهخاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است.
📚کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۹۱
@h_shafiei
بخش عمده عظمت حضرت زینب از اینجاست که اولاََ موقعیت را شناخت؛ هم موقعیت قبل از رفتن امام حسین به کربلا، هم موقعیت لحظات بحرانی روز عاشورا، هم موقعیت حوادث کشنده بعد از شهادت امام حسین را و ثانیاََ طبق هر موقعیت، یک انتخاب کرد. این انتخابها زینب را ساخت.
📚کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۹۱
@ensane250saale
@h_shafiei