انقلاب دموکراتیک در شوروی و شوک درمانی متناقض بودند
🔸 صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و سایر نهادهای عمده وامدهنده پس از گردهمایی گروه ۷ به گورباچف فرمانهایی برای آغاز شوکدرمانی دادند. چندی بعد در همان سال وقتی روسیه برای مقابله با یک بحران اقتصادی فاجعهبار خواستار بخشوده شدن وامهایش شد، به خشکی پاسخ شنید که وامها باید تسویه شود.
🔸 انقلاب دموکراتیک شوروی آن زمان در نیمه راه خود بود ولی برای آنکه برنامه اقتصادیِ مکتب اقتصادی شیکاگو را پیش ببرند، روند مسالمتآمیزی که شروع شده بود، باید متوقف میشد تا بتوان جراحی اقتصادی را در پیش گرفت و گورباچف در این روند کند حرکت میکرد
🔸 رسانهها و روزنامههای غربی در حرکتی هماهنگ و پرتعداد از ایده کودتا برای خلاصی از شر گورباچفِ کندرو حمایت کردند. کوتاه مدتی بعد، گورباچف خود را با مخالفی مواجه یافت که بسیار مشتاق بود نقش یک پینوشهی روس را ایفا کند. بوریس یلتسین اگرچه سمت رئیسجمهور روسیه را بر عهده داشت، در مقایسه با گورباچف که ریاست کل اتحاد شوروی را عهدهدار بود، از وجهه بسیار پایینتری برخوردار بود. اما یک ماه بعد از اجلاس گروه ۷ با یک اتفاق تاریخی این وضع به نحو چشمگیری تغییر کرد.
🔸گروهی از کهنه سربازان کمونیسم، کاخ سفید (ساختمان پارلمان روسیه) را با تانک به محاصره درآوردند و در تلاش برای توقف روند دموکراسیسازی تهدید کردند که اولین پارلمان انتخابی کشور را مورد حمله قرار خواهند داد. یلتسین در جمع روسهایی که مصمم بودند از دموکراسی نوینشان دفاع کنند، روی یکی از تانکها رفت و تعرض به پارلمان را محکوم کرد. تانکها عقبنشینی کردند و یلتسین به عنوان یک مدافع شجاع دموکراسی ظاهر شد.
🔸پیش از کودتا، بسیاری از روسها درباره یلتسین تردیدهایی داشتند، اما او در برابر کودتای کمونیستها به نجات دموکراسی کمک کرده بود و این کار او را قهرمان مردم کرده بود.
#دکترین_شوک ۹۰
@haad1442
هدایت شده از روزنوشت های د.رسول محمدزاده
🔴 من اسرائیل را می زنم
♦️۱۷۶۳ روز بعد از شهادت شهید سلیمانی:
من اسرائیل را میزنم و فکر اینکه چه اتفاقی میافتد هم نخواهم بود...
🔹️من همه جا گفتم اگر اسرائیلیها غلطی بکنند و محلی از ما را بزنند که کسی شهید بشود من حتماً تلاویو را میزنم. حتماً این کار را می کنم. دشمن میداند ما برای این [موضوع] خودمان را هم آماده کردیم. میداند خودمان را برای این تجهیز کردیم، میداند. و تردید نمیکنیم در این کار.
🔸️ما یا نیستیم یا اگر بنا باشد باشیم از عزتمان دفاع میکنیم، این حتمی است. اگر بنا باشد کسی بگوید به من که: نه، زدند تو نزن! من نیستم! حتماً نخواهم ماند. من حتماً درنگ نمیکنم سؤال هم از جایی نمیکنم و میزنم. در فکر اینکه چه اتفاقی میافتد نخواهم بود.
🔹️به هر صورت این عزت نباید در هیچ شرایطی خدشهدار بشود. ما برای تفریح که نیامدیم، ما برای دفاع از این نظام آمدیم. تا وقتی عزت داریم میمانیم اگر روزی بنا شد ما برویم با عزت میرویم.
🔰 سخنرانی خصوصی شهید سلیمانی در جمع فرماندهان یگانهای نیروی قدس در حرم حضرت رقیه، سوریه، اسفند ۱۳۹۷
@rasooll_ir
قدرت از نوع دیکتاتوری برای برقراری بازار آزاد ضروری است
🔸 تا هنگامی که اتحاد شوروی به عنوان یک کشور پابرجا بود، یلتسین در مقایسه با گورباچف کمتر میتوانست امور را کنترل کند. یلتسین بیدرنگ از قدرت سیاسی خود که ناشی از خواباندن کودتا بود، استفاده کرد و دست به یک ترفند سیاسی زد.او در مقام رئیسجمهور روسیه با دو جمهوری دیگرِ اتحاد جماهیر شوروی اعلام وحدت کرد.
🔸 تاثیر این حرکت تجزیه فوریِ اتحاد جماهیر شوروی بود و در نتیجه گورباچف را مجبور به استعفا کرد. از میان بردنِ اتحاد شوروی شوکی قوی بر ذهن و روان روسها بود. یلتسین اعلام کرده بود که :"آقایان! فقط میخوام اعلام کنم که اتحاد شوروی پایان یافته است"
🔸 او از مشاورانش از صندوق بینالمللی پول خواست که همان تامین منابع مالی که برای لهستان انجام شده بود، برای روسیه هم انجام دهند تا با سرعت به سمت بازار آزاد برود. یلتسین میگفت: "تنها امید ما وعدههای گروه ۷ برای تحویل سریع کمکهای فراوانِ مالی است."
🔸برای بریدن از اقتصاد متمرکز، فقط دو گزینه وجود داشت. یکی اینکه داراییها بین همه اعضای جامعه تقسیم شود. دیگر اینکه بهترینِ آنها به رهبران داده شود. یعنی یک رویکرد دموکراتیک وجود داشت و یک رویکردِ از ما بهترانی و همراه با پارتیبازی. یلتسین رویکرد دوم را در پیش گرفت و در این کار عجله هم داشت.
🔸او در اواخر سال ۱۹۹۱ به پارلمان رفت و پیشنهادی سنتشکنانه ارائه کرد. اگر پارلمان برای یک سال به وی اختیارات ویژه قانونگذاری دهد تا با "صدور فرمان" قانون وضع کند، بحران اقتصادی را برطرف و نظامی شکوفا و سالم ایجاد خواهد کرد.
🔸آنچه یلتسین طلب میکرد قدرت اجراییِ دیکتاتورها بود و نه قدرت رهبرانی پایبند به دموکراسی. اما پارلمان به سبب نقش یلتسین در مقابله با کودتا، هنوز خود را مدیون او میدانست و کشور هم تشنه کمک خارجی بود. پاسخ پارلمان "آری" بود.
#دکترین_شوک ۹۱
@haad1442
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
🔸حدود 100 روز از آغاز دولت چهاردهم گذشت و متاسفانه شاهد بیشترین کاهش ارزش پول ملی در مقایسه با شروع کار دولتهای بعد از انقلاب بودیم!
🔹افزایش نرخ ارز رسمی به تبعیت از #بازار_آزاد_قاچاق شدیدترین آسیبها را بر سفرۀ مردم وارد کرده است.
حسین صمصامی
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
بچههای شیکاگوی روسیه و نظام پینوشهای روس
🔸یلتسین پس از اجازه پارلمان به او برای داشتن یکسال قدرت مطلق، تیمی از اقتصاددانان را گردآورد که بسیاری از آنها، در سالهای پایانی کمونیسم، نوعی انجمن کتاب "بازار آزاد" تشکیل داده بودند و در آنجا متون پایهایِ اندیشهورزانِ "مکتب اقتصادی شیکاگو" را میخواندند و درباره اینکه چگونه میتوان این نظریهها را در روسیه اجرا کرد، با یکدیگر بحث میکردند.
🔸 اگرچه هیچ وقت در آمریکا تحصیل نکرده بودند ولی چنان طرفدارانِ پروپاقرص میلتون فریدمن بودند که مطبوعات روسیه آنها را "بچههای شیکاگو"ی روسیه مینامیدند. در غرب آنها را "اصلاحگریان جوان" میخواندند.
🔸روزنامه روسی نوشت: "برای نخستین بار گروهی از لیبرالهایی که خود را پیروان هایک و مکتب اقتصادی شیکاگوی فریدمن میدانند در روسیه به دولت راه خواهند یافت. سیاستهای آنها کاملا روشن است: حرکت طبق نسخههای تجویزیِ شوکدرمانی"
🔸این روزنامه به این نکته نیز توجه داشت که یلتسین همزمان فرد مقتدر بدنامی چون یوری اسکوکوف را مسئول دوایر امور دفاعی و سرکوب یعنی ارتش، وزارت کشور و کمیته امنیت کشور کرد و گفت این تصمیمات به وضوح با یکدیکر مرتبطاند.
🔸این مقاله در آخر پیشبینی کرد: غیرمترقبه نخواهد بود اگر چیزی نظیر یک نظام پینوشهایِ روسی بنا کنند که بچههای شیکاگوی روسی هم در آن نقش اساسی داشته باشند.
#دکترین_شوک ۹۲
@haad1442
راز سردرگمی اقتصادی
🔸مجری(دولتها) به سیاستهای نظام تعهد لازم را ندارند.
🔸الگوی متناسب با سیاست ها برای ایفای نقش دولت در اقتصاد طراحی و پیاده سازی نشده است.
🔸شرط لازم پیشرفت اجتناب از سیاست های لیبرالیسم تجویزی است. اساسیترین مشکل طیف فکری لیبرال اين است كه بر تجربه غرب چشم می بندند و کورکورانه تجویزش را می پذیرد.
#قدرت_و_پیشرفت ۲۸
@haad1442
هدایت شده از monem_ps فلسطین 🇵🇸🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از اول جنگ گزارشهای متعددی از دزدیدن گاز غزه توسط آمریکاییها دریافت شد
صهیونیستها وآمریکاییها پس از اینکه سرزمین مقدس را اشغال کردند همیشه به گاز غزه طمع داشتند، به شهید اسماعیل هنیه ميگفتند شما در ساحل غزه بیش از 35 ملیارد متر مکعب گاز دارین اجازه بدین ما این گاز رو استخراج کنیم و یک درصدی خوبی از سودش به شما میدیم که بتونید در غزه کشور خودتون رو بسازید و ما تضمین میکنیم غزه رو به سوییسی جدید در خاورمیانه تبدیل میکنیم اونم به یک شرط که فقط اسحلهتون رو زمین بگذارید .
شما حتما میدونید جواب شهید هنیه چه بود .
الان آمریکاییهای دزد شیطان صفت از نسل کشی صهیونیستها در غزه بهترین استفاده میکنند وگاز غزه را میدزدند
@monem_ps
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب های هجر را گذرانديم و زنده ايم
ما را به سخت جانی خود اين گمان نبود😭
@haad1442
دموکراسی همیشه و همه جا مانعی برای طرحهای مکتب اقتصادی شیکاگو
🔸 برای کمک فنی به بچههای شیکاگوی یلتسین، دولت آمریکا کارشناسان خود در عرصه گذار را تامین مالی کرد و فرستاد. دانشگاه هاروارد جلودار این حرکت بود. حیطه کار آنان از تهیه متن فرمانهای خصوصیسازی و راهاندازی بورس سهام به سبک نیویورک تا طراحی بازاری برای یک صندوق مشاع سهام روسی بود.
🔸یلتسین در اکتبر ۱۹۹۱ با این پیشبینی که "با آزاد کردن قیمتها، هر چیزی در جای صحیح خودش قرار خواهد گرفت" لغو کنترل قیمتها را اعلام کرد. یعنی یک هفته پس از استعفای گورباچف.
🔸 این برنامه شوکدرمانی علاوه بر لغو کنترل قیمتها شامل سیاستهای تجارت آزاد و مرحله اول خصوصیسازیِ بیامانِ حدود ۲۲۵ هزار شرکت دولتی نیز بود.
🔸 برنامه مکتب اقتصادی شیکاگو کشور را غافلگیر کرده بود. این غافلگیری عمدی بود برای اینکه مقاومتی شکل نگیرد. دموکراسی همیشه و همه جا مانعی برای طرحهای مکتب اقتصادی شیکاگو بود.
🔸مردم روس اگرچه نمیخواستند حزب کمونیست اقتصادشان را سازماندهی کند ولی اکثر آنان هنوز به بازتوزیع ثروت و نقش فعال دولت قاطعانه اعتقاد داشتند. ۶۷ درصد از روسها مثل هواداران لهستانیِ "همبستگی" در سال ۱۹۹۲ در نظرسنجی گفتند که به اعتقاد آنان، منصفانهترین راه برای خصوصیسازیِ داراییهای حکومت کمونیستی تشکیل "تعاونیهای کارگری" است و ۷۹ درصد گفتند که "حفظ وضعیت اشتغال کامل" را از وظایف محوری دولت میدانند.
#دکترین_شوک ۹۳
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گرانسازی بنزین؛ به نام محرومین، به کام مرفهین...
@syjebraily
اضمحلال هژمونيك آمريكا در عرصه اقتصادی
🔸خانم«آرایانا هافینگتون» تصویر دقیق وضع اقتصادی آمریکا در قرن ۲۱ را شرح میدهد. زیرساختهای فرسوده و ناکارآمد، عدم سرمایهگذاری برای نوسازی و به روز شدن زیرساختها، اضمحلال طبقه متوسط به عنوان نيرویی كه باعث قدرت گرفتن امریکا شده بود، فساد سیاسی و اقتصادی، ناکارآمدی نظام آموزشی و این لیست در کتاب آمریکای جهان سومی مفصلا ادامه دارد.
🔸آمریکا ۱۹ هزار میلیارد دلار بدهی دارد که ۳۵ درصد آن به ساير کشورها است. فعلا آمریکا به واسطه ارزش دلار در دنیا واردات ارزان انجام میدهد اما این بدهی زمانی معنادار خواهد شد که دلار جايگاه خود را به عنوان ارز رایج از دست بدهد، آمريكا دیگر قادر به واردات نخواهد بود و وارد بحران تورمی خواهد شد.
🔸زمانی اعلام میشد کشورها باید عضو WTO باشند در غیر این صورت از تجارت جا خواهند ماند ولی به خاطر ناکارآمدی WTO حتی کشورهای عضو به سمت ترتیبات تجاری دوجانبه و چند جانبه و منطقه ای رفته اند.
🔸 بانک سرمایهگذاری زیربنایی آسیا به دلیل مقاومت آمریکا برای حفظ حق وتوی خود جایگزین IMF شده است. این صندوق هنجارهای IMF را تحمیل نمیکند و با اقبال قابل توجهی مواجه شده است.
#قدرت_و_پیشرفت ۲۹
@haad1442
کارآفرینی به سبک مکتب اقتصادی شیکاگو
🔸مناسبترین شرایط برای شوکهای اقتصادی وجود مردمی خسته و درمانده است که در اثر مبارزات سیاسیِ قبلی از پا افتادهاند. به همین علت در شب قبل از آزادسازی قیمتها، دولت یلتسین مطمئن بود که درگیری اجتماعی خاصی اتفاق نمیافتد و دولت سرنگون نمیشود.
🔸یلتسین وعده داد که فقط چیزی حدود شش ماه، اوضاع بدتر خواهد شد و پس از آن همه چیز رو به بهبود میرود و کوتاه مدتی بعد روسیه غولی اقتصادی و یکی از چهار اقتصاد برتر جهان خواهد شد
🔸منطق ویرانگریِ خلاقِ مکتب اقتصادی شیکاگو به خلاقیتی ناچیز اما تخریبی فزاینده انجامید. پس از گذشت فقط یک سال، شوکدرمانی قربانیها گرفت: با سقوط ارزش پول، میلیونها نفر از طبقه متوسط روسیه، اندوخته یک عمر خود را از دست دادند.قطع فوری یارانهها باعث شد دستمزد میلیونها نفر کارگر ماهها پرداخت نشود. شهروند متوسط روس در سال ۱۹۹۲ مجبور بود ۴۰ درصد کمتر از ۱۹۹۱ مصرف کند و یکسوم جمعیت به زیر خط فقر درغلتند. افراد طبقه متوسط مجبور شدند با گذاشتن میزهایی مقوایی در خیابانها، اموال شخصیشان را بفروشند.
🔸 اقتصاددانان مکتب شیکاگو این اقدامات را که از سر ناچاری انجام میشد، برخاسته از روحیه کارآفرینی برشمرده، تحسین میکردند و نشانه این میدانستند که یک نوزاییِ سرمایهداری در شرف تکوین است. نوزاییِ سرمایهداری با فروشِ پیدرپیِ میراث آبا و اجدادی و لباسهای دست دوم اعضای خانواده!
دکترین_شوک ۹۴
@haad1442
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⚠کوثر یوسفی، از بورسیه های بنیاد HAND (بورسیه بیتا دریاباری)، رئیس هیئت نظارت بانک مرکزی شد.
⛔کسانی که مباحث مربوط به بنیاد HAND را فراموش کردند، به این (لینک) مراجعه کنند.
@jebhetse
هدایت شده از تلک الایام
و إنّا إن شاءلله بکم لاحقون
هنر می تواند خون تازه ای در رگ های زندگی باشد
و همواره به حیات، عمق و معنای باشکوه تری ببخشد
اگر خود دچار کهنگی و یکنواختی و اسیر کلیشه ها نشود
این روزها مقاومت و شهادت، خون تازه ای در رگهای هنر جاری کرده است
کسی فکرش را نمی کرد که نشستن بر مبل نماد ایستادگی و عزت شود
در چوب دست تا این حد "مآرب أُخری" باشد...
و پای گوشواره و النگو به ادبیات جهاد و پایداری باز شود
حالا عاشقانه سراها تا قرن ها می توانند از زن و شوهری بسرایند که در لحظه ی شهادت، میان درخت ها می دویدند و دستشان در دست یکدیگر بود...
و یادم نمی رود شهید عبا بر دوشی را که با یارانش
زیر باران،
در میانه ی مه
در جنگل و کوه
و از میان شعله ها
به آسمان پرکشید...
@telkalayyam
رای پارلمان روسیه به پایان ماجراجوییهای سادیستی اقتصادی
🔸سرانجام روسها نیز مانند لهستانیها به خود آمدند و خواستار پایاندادن به ماجراجوییهای سادیستیِ اقتصادی شدند. شعار "جراحی بس است" از شعارهای پرطرفداری بود که بر دیوارهای مسکو نقش میبست.
🔸زیر فشار رایدهندگان، پارلمان منتخب کشور به این نتیجه رسید که زمان مهار رئیس جمهور و بچههای شیکاگو فرا رسیده است. پارلمان به برکناری مسئول گروه اقتصادی رای داد. سه ماه بعد پارلمان به بازپسگیریِ قدرتهای ویژهای رای داد که در اختیار یلتسین گذاشته بودند تا قوانین اقتصادیاش را با صدور فرمان تحمیل کند.
🔸فرصتی که در اختیارش نهاده بودند، پایان یافته بود و حاصل کار نیز فضاحتبار بود. اما یلتسین به قدرت افزایش یافتهاش عادت کرده بود و بیشتر خود را یک پادشاه میدانست. او برای انتقامجویی از پارلمانِ متمرد و بازپسگیری قدرت شاهانهاش بر صفحه تلویزیون ظاهر شد و حالت فوقالعاده اعلام کرد. سه روز بعد دادگاه مستقل قانون اساسی روسیه به ۸ مورد نقض قانون اساسی توسط یلتسین رای داد.
🔸تا این مرحله هنوز میشد اصلاحات اقتصادی و اصلاحات دموکراتیک را به عنوان مولفههای پروژه واحدی در روسیه عنوان کرد. اما وقتی یلتسین وضعیت فوقالعاده اعلام کرد، این دو پروژه متناقض با یکدیگر قرار گرفتند به طوری که یلتسین و کارشناسانِ شوکدرمانیاش با پارلمان منتخب و قانون اساسی در تضاد مستقیم قرار گرفته بودند.
#دکترین_شوک ۹۵
@haad1442
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
سناریوهای تکراریِ سیاستگذاران حرفهای
سال 1392: سامانهای درست کنیم تا وارد کنندگان و صادرکنندگان با هم ارز خرید و فروش کنند... بازار مبادله: نرخ 2034 تومان
سال 1394: سامانهای درست کنیم تا.... شکل گیری بازار دوم: نرخ 3450 تومان
سال 1397: سامانه ای... شکل گیری بازار نیما: نرخ 7700 تومان
سال 1399: سامانهای... سامانه متشکل ارزی: نرخ 31500
سال 1401: سامانهای.... نیما: نرخ 34000 تومان
سال 1403: سامانهای.... ارز توافقی: نرخ 55000 تومان
متوجه منظورشان از سامانه شدید؟
سیاستها را ذینفعان مینویسند.
@DrRezaGholami
مخالفین شوکدرمانی، تندروهای کمونیست نامیده میشوند
🔸با همه این پشتپا زدنها به دموکراسی توسط یلتسین، غرب از او پشتیبانی کامل میکرد و او را در نقش "فردی پیشرو که از صمیم قلب به آزادی و دموکراسی پایبند و صادقانه به اصلاحات متعهد است"، تصویر میکرد. اینها عبارات بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت ایالات متحده در وصف یلتسین بود. اکثر رسانههای غرب نیز با یلتسین همسو شدند و علیه پارلمان موضع گرفتند و اعضای آن را تندروهایی کمونیست مینامیدند که میکوشند اصلاحات دموکراتیک را به عقب برانند.
🔸اعضای پارلمان به رغم همه نقاط ضعفشان، همان سیاستمدارانی بودند که در سال ۱۹۹۱ در برابر کودتای کمونیستها در کنار یلتسین و گورباچف ایستادند و به انحلال اتحاد شوروی رای دادند و تا همان اواخر از یلتسین حمایت کردند و قدرت ویژهی یکساله به او دادند.با این حال واشنگتن پست آنها را ضدحاکمیت خواند گویی که یک مشت فضول مزاحم بودند و خود بخشی از حاکمیت نبودند.
🔸در بهار ۱۹۹۳ وقتی پارلمان لایحه بودجهای را مطرح کرد که از خواستهای صندوق بینالمللی پول مبنی بر اعمال سیاستهای ریاضتی پیروی نمیکرد، یلتسین به کمک مطبوعاتی که همه چیز را وارونه نشان میدادند، یک همهپرسی راه انداخت که در آن از رای دهندگان سوال میشد که آیا با انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات فوری موافقند یا نه.
🔸تعداد رای دهندگانی که پای صندوق رای آمدند برای تجهیز یلتسین به اختیارات مورر نظرش کفایت نمیکرد. با وجود این او هنوز مدعی پیروزی بود. واقعیت این بود که یلتسین و حامی او واشنگتن، هنوز گرفتار پارلمانی بودند که اقداماتش باعث کندشدن سرعت شوکدرمانی و تغییر و تحولات ناشی از آن میشد.
🔸معاون وزیر خزانهداری ایالات متحده هشدار داد که "شتاب اصلاحات در روسیه باید دیگر بار تقویت شود و شدت یابد تا بتوان از حمایتهای چند جانبه پایدار اطمینان حاصل کرد"
🔸 صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که ۵/۱ میلیارد دلار وام معهود، منتفی است زیرا که صندوق از پاپس کشیدن روسیه از اصلاحات ناخشنود است
#دکترین_شوک ۹۶
@haad1442
اجرای روش پینوشه در روسیه به پشتوانه آمریکا
🔸یک روز پس از درزِ خبر منتفی شدن وام از سوی صندوق بینالمللی پول، یلتسین با اتکا به حمایت غرب، اولین گام بدون بازگشتش را که حالا بدون رودربایستی "گزینه پینوشه" خوانده میشد، برداشت. او با صدور فرمانِ ۱۴۰۰ ابطال قانون اساسی و انحلال پارلمان را اعلام کرد. دو روز بعد از بابت اقدام اهانتآمیز یلتسین، پارلمان با ۶۳۶ رای موافق در برابر ۲ رای مخالف به استیضاح وی رای داد.
🔸به رغم اینکه دادگاه قانون اساسیِ روسیه یک بار دیگر رفتار یلتسین را مغایر با قانون اساسی اعلام کرد، کلینتون رئیسجمهور آمریکا به حمایت از او ادامه داد و کنگره آمریکا نیز رای داد که ۲/۵ میلیارد دلار در اختیار یلتسین قرار دهد.
🔸یلتسین با جسارتی برخاسته از این حمایتها قوای نظامی را به محاصره پارلمان فرستاد و دستور داد برق و گرما و خطوط تلفن ساختمان کنگره را قطع کنند.
🔸 مردم روسیه هزاران هزار میآمدند و سعی داشتند محاصره را بشکنند. پس از دو هفته تظاهرات مسالمتآمیز و مواجهه با قوای نظامی و پلیس، محاصره تا حدی تخفیف یافت و مردم توانستند آب و غذا به درون پارلمان ببرند.
🔸در حالی که یلتسین گزینههایش را سبک و سنگین میکرد، از لهستان خبر رسید که مردم پای صندوقهای رای با حضور انبوه خود حزب همبستگی را تنبیه کردند، حزبی که با اتخاذ سیاست شوکدرمانی به مردم خیانت کرده بود. یلتسین متوجه شد که انتخابات زودهنگام به نفع او نخواهد بود بنابراین وضعیت جنگی در پیش گرفت.
🔸او که به تازگی حقوق نظامیان را دو چندان کرده بود محاصره پارلمان را جدیتر کرد و سرانجام نظامیان به مردم هوادار پارلمان یورش بردند و آنان را به رگبار مسلسل بستند. حدود صد نفر به قتل رسیدند. اقدام بعدی یلتسین انحلال همه شوراهای شهری و محلی کشور بود. دموکراسی نوپای روسیه داشت تکهتکه به نابودی کشیده میشد.
#دکترین_شوک ۹۷
@haad1442
1_14751905264.mp3
13.13M
تعلل تصمیمگیران در انجام اقداماتی بازدارنده علیه رژیم صهیونیستی باعث شد حضرت آقا چنین بیاناتی را در جلسه با خبرگان رهبری مطرح کنند
@haad1442
هدایت شده از جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرگ بر بی حجاب یا مرگ بر سرمایه دار بی درد؟
.
▪️هفته پیش در جلسه پنجم دوره نقشه اسلام(بازخوانی و تدریس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن) یک دوگانهای مطرح کردم تا الویت های جامعه را بهتر بشناسیم و دوگانه دوتا شعار بود که در برهه های مختلف در انقلاب اسلامی شنیده شده است. در دهه ۶۰ دوگانه مستضعف و سرمایه دار و در دهه اخیر دوگانه بیحجاب باحجاب ؛ دوگانه های داغ فضای عمومی بودند اما الویت چیست؟
برای مطالعهی متن کامل وارد کانال شوید...
💠@Jaraian
هدایت شده از جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
🔶 مرگ بر بی حجاب یا مرگ بر سرمایه دار بی درد؟
.
▪️هفته پیش در جلسه پنجم دوره نقشه اسلام(بازخوانی و تدریس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن) یک دوگانهای مطرح کردم تا الویت های جامعه را بهتر بشناسیم و دوگانه دوتا شعار بود که در برهه های مختلف در انقلاب اسلامی شنیده شده است. در دهه ۶۰ دوگانه مستضعف و سرمایه دار و در دهه اخیر دوگانه بیحجاب باحجاب ؛ دوگانه های داغ فضای عمومی بودند اما الویت چیست؟
▪️ دوگانه اول در واقع Zeitgeist یا روح کلی جلد ۲۱ صحیفه سجادیه امام است و در واقع دوگانهای امام ساز تلقی میشود.
چرایی آن را امروز به خوبی میبینید که سرمایه دار با به بردگی کشاندن کارگر و استثمار نتیجه کار او در بازار آزاد رقابتی که به بهانه توسعه شکل گرفته است برای خود حکومتی دیکتاتوری رقم زده است. او تعیین میکند چه کسی چه گونه بپوشد با حجاب باشد یا بی حجاب این کارفرماست که حتی ریش شما را مدیریت میکند این نتیجه دولت حداقلی و پیاده سازی دستورات IMF در جهت توسعه با الگوی بازار آزاد رقابتی و مدل نئولیبرالیسم میباشد.
پایان کار اینجا نیست!
در آمریکا که نمونه جهش یافته این مدل پیاده سازی شده است ترامپ با بهره گیری از این سیستم رأی میگیرد ؛ در واقع او به یک کارآفرین موفق و کاریزماتیک نیاز دارد که مورد پذیرش کارفرمایان بزرگ باشد تا به وسیله تطمیع کارخانه داران رأی کارگران آن ها را به صندوق خود بیاورد و این است قدرت سیستم رأی گیری سوپر الکترال!
▪️در فروشگاه های بالا شهر لباس مصوب زنان شبیه لباس مصوب زنان در فرانسه است سرمایه دار تعیین میکند که همه باید بی حجاب باشند در واقع نوعی دیکتاتوری نوین در حال پیاده سازی است حالا شما به دنبال کدام دوگانه میروید؟
▪️اکنون شاید بیش از پیش به اهمیت اصل ۴۳ قانون اساسی پی ببرید که شهید بهشتی بزرگوار با هوشمندی آن را به نگارش در آورد تا یک حکمرانی مردمی را در برابر دیکتاتوری نوین علم کند.
امروز در حالی به دنبال با حجاب کردن بی حجاب ها هستیم که سرمایه داران دسته دسته مردم را به سمت بی حجابی اجباری سوق میدهند و این بازی ، بازی در زمین دشمن است.
✍ امیرحسین اسفندیاری
💠@Jaraian
با ما در جریان باشید.
دفاع از اقتصاد سرمایهداریِ نوینِ روسیه در برابر تهدید جدیِ دموکراسی
🔸سرانجام در صبح روز چهارم اکتبر ۱۹۹۳ یلتسین در کسوت پینوشه واقعیِ روسیه درآمد. اقدامات او زنجیرهای از رویدادهای خشونتبار به راه انداخت که پژواکهایی روشن از کودتای ۲۰ سال پیشِ شیلی به همراه داشت.
🔸یلتسین دستور داد و ارتش به کاخ سفیدِ روسیه (ساختمان پارلمان) هجوم برد و آن را به آتش کشید و از ساختمانِ همان نهادی که فقط دو سالِ پیش با دفاع از آن به شهرت رسیده بود، تلّی از خاکستر باقی گذارد.
🔸کمونیسم شاید حتی بدون شلیک گلولهای فرومیپاشید، اما سیرِ حوادث نشان داد که سرمایهداری به سبک "مکتب اقتصادی شیکاگو" برای دفاع از خود نیازمند آتشباریِ سنگینی است.
🔸در روسیه ثروت بسیار زیادی وجود داشت که بلاتکلیف مانده بود. حوزههای نفتی عظیم، حدود ۳۰ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان، ۲۰ درصد منابع نیکل دنیا و کارخانههای اسلحهسازی و...
🔸اگر واشنگتن یا اتحادیه اروپا اشارهای میکردند، یلتسین مجبور میشد با اعضای پارلمان وارد مذاکرات جدی شود اما او از بابت هر آنچه میکرد صرفا مورد تشویق واشنگتن و اروپا قرار میگرفت.
🔸یلتسین ۵ هزار سرباز همراه با دهها تانک و نفربر مسلح، بالگرد و نیروهای ویژه شوک، مسلح به مسلسلهای خودکار را به صحنه فراخواند و همه این خشونتها برای دفاع از اقتصاد سرمایهداریِ نوینِ روسیه در برابر تهدید جدیِ دموکراسی بود!
#دکترین_شوک ۹۸
@haad1442
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بارون اومده...
حاج قاسم برات مهمون اومده...
محل شهادت سیدحسن نصرالله
@haad1442
بچههای شیکاگو در زمان حکومت نظامی و انحلال نهادهای دموکراتیک چه میکنند؟
🔸طی عملیات پاکسازی ساختمان پارلمان و مناطق دور و بر آن، بدست نظامیان یلتسین در روسیه، ۷ هزار و صد نفر دستگیر شدند. برخی از بازداشت شدگان را در یک استادیوم ورزشی حبس کردند. این اقدام شیوههای پینوشه بعد از کودتای سال ۱۹۷۳ شیلی را به خاطر میآورد.
🔸اما ماجرای روسیه نه تکرار شیلی که درست عکس جریانات شیلی بود. پینوشه دست به کودتا زد. نهادهای دموکراسی را منحل کرد و سپس به تحمیل شوکدرمانی پرداخت. یلتسین شوکدرمانیاش را به یک دموکراسی تحمیل کرد و سپس فقط با انحلال دموکراسی و راه انداختن کودتا میتوانست از برنامه شوکدرمانی دفاع کند و غرب از هر دو سناریو مشتاقانه حمایت کرد.
🔸یلتسین کاخ سفید(ساختمان پارلمان) را چنان سوزانده بود که حالا آن را کاخ سیاه میخواندند. یک شهروند میانسال روس با وحشت به یک فیلمبردار خارجی گفت: "مردم برای این از یلتسین حمایت میکردند که به ما وعده دموکراسی داده بود، اما او دموکراسی را نه فقط زیر پا گذاشت بلکه آن را در نطفه خفه کرد"
🔸در پی کودتا دیکتاتوری مطلق بر روسیه حاکم شد. نهادهای انتخابی کشور منحل شدند. دادگاه قانون اساسی و خود قانون اساسی به حالت تعلیق درآمدند، تانکها خیابانها را درنوردیدند. حکومت نظامی برقرار بود و سانسورِ فراگیر بر مطبوعات اعمال میشد.
🔸اما در این برههی تعیینکننده، "بچههای شیکاگو" و مشاوران غربیشان چه میکردند؟ درست همان کاری را که وقتی سانتیاگو غرق آتش و دود بود و یا بغداد در آتش میسوخت انجام میدادند. یعنی سرمست از رهایی از بندِ دخالتهای دموکراسی، به قانونگذاری نشستند.
🔸به گزارش نیوزویک: "این روزها، تیم اقتصادی لیبرالِ یلتسین بسیار پرتحرک است. روز پس از انحلال پارلمان به دست رئیسجمهور، به اصلاحگرانِ بازار دستور رسید که فرمانها را تهیه کنید"
دکترین_شوک ۹۹
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
توافق پاریس.pptx
24.61M
سال ۹۷ بابت اجرای غیرقانونی توافق پاریس توسط دولت دوازدهم به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت و در جلسهای اسناد مربوطه را ارائه کردم. پاورپوینت ارائه شده در آن جلسه را ملاحظه بفرمائید.
چندی بعد کمیسیون طی نامهای محرمانه اعلام کرد صلاحیت رسیدگی به موضوع را ندارد.
درباره توافق پاریس، همچنین در آذرماه ۱۳۹۷ مناظرهای را بامهندس زندی نماینده سازمان حفاظت محیط زیست داشتم که از این لینک قابل دریافت است. پس از این مناظره، مهندس زندی برکنار شد.
@syjebraily