هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
نگاهی اجمالی به زندگی، مبارزات، مسئولیتها و آثار آیتالله محسن اراکی
https://fa.wikifeqh.ir/%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%A7%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C#_%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%91%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7
هدایت شده از صوت و متن بیانات اقا
نسخه قابل چاپ - نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا.PDF
825.4K
نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا
۱۴۰۳/۳/۱۰
https://eitaa.com/bayanatvoicetext
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
سیاستگذارانی داریم که هر قرص نان مردم را میشمارند و برای فروش اینترنتی آن دستورالعمل صادر میکنند ولی نگران عدم ثبت اطلاعات دهها میلیار دلار ارز حاصل از صادرات یا تبادل میلیاردها دلار طلا و.. نمیشوند.
سیاستها را ذینفعان مینویسند. #انتخابات_ریاست_جمهوری
@DrRezaGholami
هدایت شده از احمد نبویان
🔻دور باطل افزایش قیمت سوخت / توهمی به نام قیمتهای جهانی
🔹نسبت به جزییات و چگونگی ایجاد دور باطل تعدیل قیمت سوخت در کشور، قبلاً در همین کانال بارها توضیح دادم، اما بدلیل واکنش برخی مخاطبین محترم نسبت به پیام قبلی درباره #طرح_وان دکتر #جلیلی ، یکبار دیگر به اختصار توضیح میدهم:
▪️مبنای استدلال این دوستان، مفهومی مجعول به نام «قیمت جهانی» است که فقط بعنوان یک نمونه، قبلاً در «اینجا» نشان دادیم که بنزین در دنیا با حدود ۱۷۰ قیمت مختلف عرضه میشود. قیمت جهانی کدام اینهاست؟
🔹حالا فرض کنید، با اغماض پذیرفتیم که «قیمت جهانی» مفهومی درست است و قیمت دلاری بنزین در خلیجفارس یا یکی از کشورهای غربی را بعنوان مبنای تعیین قیمت واقعی بنزین در نظر گرفتیم. اینجا این دوستان با ضرب این عدد در قیمت دلار آزاد (دلار تلگرامی و قاچاق) نتیجه میگیرند که مثلاً قیمت واقعی هر لیتر بنزین ۳۰ هزار تومان است. پس دولت برای هر لیتر، ۲۷ ه.ت یارانه پنهان پرداخت میکند و چون ثروتمندان بنزین بییشتری مصرف میکنند، سهم بیشتری از یارانه میبرند. پس برای اجرای عدالت باید با قیمت بنزین را آزاد نموده و سهم هرکس از یارانه را بصورت نقدی به او پرداخت کنیم. از هدفمندی یارانههای #احمدینژاد تا طرح اختصاص بنزین به هر کدملی #رائفیپور تا طرح وان #جلیلی همگی بر این مبنا طراحی شدهاند.
🔹در عمل اما چه اتفاقی میافتد؟
1⃣ یارانه پرداختی عملاً کفاف افزایش قیمتها را نخواهد داد، چرا که مبلغ یارانه بر مبنای افزایش مستقیم قیمت بنزین تعیین میگردد نه تأثیر تورمی آن بر سایر کالاها. حتی در طرح وان هم، شما مالک چند لیتر بنزین آزاد خواهید شد، که در برابر جهش تورمیِ ناشی از افزایش قیمت بنزین، قطعاً ناچیز خواهد بود.
2⃣ حتی اگر با اغماض بپذیریم که یارانه پرداختی در سال اول اجرای طرح، کفاف افزایش قیمتها را خواهد داد، مطمئنا در سالهای بعد و با عدم افزایش مبلغ یارانه به اندازه تورم، کمکم مبلغ یارانه به یک شوخی در زندگی مردم تبدیل میشود.
#حذف_تدریجی_یارانهها
(طرح وان البته این اشکال را مرتفع کرده اما از آنجاییکه عملاً مردم را بورسباز و ذینفعِ ظاهریِ افزایش قیمتها و بدبختی خودشان تبدیل میکند، حکم تخدیرکنندگی برای اجرای طرحهای گرانسازی را دارد)
3⃣ افزایش قیمتِ عامل مهم و محرکی مانند سوخت، با توجه به یله و رها بودن بازار ارز، بسرعت منجر به افزایش #قیمت_ارز بعنوان #لنگرگاه_تورم در کشور گشته و متعاقب آن سایر بازارهای دلالی مانند طلا، خودرو و مسکن افزایش قیمتهای شدیدی را متحمل خواهند شد.
4⃣ دولت هم علیرغم افزایش درآمد ناشی از فروش گرانتر سوخت، بدلیل اینکه خود بزرگترین مصرفکننده کشور است، تحت تاثیر افزایش قیمتها دچار تشدید کسری بودجه خواهد شد.
👈 در نتیجه، به موازات افزایش قیمت اقلام معیشتی و کوچکتر شدن سفره مردم، سرمایه صاحبان ارز و طلا و خودرو و مسکن چندبرابر خواهد شد. دقت کنید که همه این طرحها با عنوان اجرای عدالت و حمایت از محرومان اجرا میشود اما در عمل نتیجه عکس خواهد داشت.
💢 دور باطل و ناتمام:
بدتر از همه موارد فوق اینکه، افزایش قیمت ارز منجر به بالاتر رفتن قیمت واقعی! سوخت بر اساس فرمول ذکر شده (قیمت دلاری ضربدر دلار آزاد) میگردد و چند صباح دیگر همین دوستان خواهند گفت که قیمت واقعی هر لیتر بنزین، مثلاً ۶۰ هزار تومان است و بنزین ۳۰ هزار تومانی به نفع ثروتمندان و رانتخواران و ... است. خب چکار کنیم؟ بازهم قیمت را افزایش داده و به فقرا یارانه بدهیم.
و این دور باطل که مستقیماً زندگی مردم عادی بعنوان مدافعین اصلی انقلاب را هدف گرفته است، تا نابودی کامل اقتصاد کشور ادامه خواهد یافت!!!
👈 در پایان تأکید میگردد، تا تعیین تکلیف نشدن بازار بیضابطه و مخربِ ارز و طلای آزاد و عدم وضع و اجرای قوانین مالیاتی ِ مؤثر بر سفتهبازی، هرگونه جراحی و شوک درمانی ضربات جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد نمود!
#حذف_بازار_آزاد_ارزوطلا
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
May 11
هدایت شده از monem_ps فلسطین 🇵🇸🇮🇷
شب ۱ ذی الحجه
خطاب اهل غزه به امت اسلامی :
🇵🇸👨🎓اخبار غزه از زبان دانشجوی فلسطینی ساکن ایران
@monem_ps 🇵🇸
با سلام خدمت همراهان گرامی هاد🌺
ارزیابان هاد در تلاشند تا با شاخص های رویکرد اقتصاد مقاومتی برنامه های تلویزیونی کاندیداهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را بررسی کنند و در نهایت ملاک و معیاری برای کمک به تصمیم گیری بهتر مردم در انتخابات ارائه کنند.
برای این منظور سعی می کنیم برنامه های روزانه تلویزیونی را با سوالات خود پیگیری کنیم و خلاصه ای از آنچه بدست می آوریم را خدمتتان ارائه بدهیم، با این هدف که مسیر ارزیابی را همراه هم طی کنیم.
جملات خاصی که کاندیداها مطرح می کنند و توجه ما را در رویکرد اقتصاد مقاومتی جلب می کند چه از جهت مثبت و چه از جهت منفی، با شما مطرح می کنیم.
به امید بهترین سرنوشت ها برای ملت بزرگ ایران.🌺
@haad1442
آقای قاضی زاده هاشمی (۲۱ خرداد):
_تحقق آرمان های ایت الله رئیسی در تغییر ریل هایی که ایجاد کرده بود✅
_تحقق عدالت. مبارزه با فاسدان و اصلاح گلوگاه های فساد.⁉️ (جملات خوب منتها با کدام روش، نسبت این سخنان با گران سازی چیست؟)
_اصلاح اساسی ساختارها و دوری از محبوبیت آنی⁉️ (گران سازی؟)
_۷۰ سال است ما تورم مزمن داریم. گرانی کمرشکن. اقدامات خوبی دولت داشت در کنترل نقدینگی و تورم نقطه به نقطه.⛔️ (حذف ۴۲۰۰؟ تبدیل ارز ۲۸۵۰۰ به ارز ترجیحی؟ اوج گیری ارز در بازار و تبعیت دولت از بازار؟)
_ملی شدن همه امور به جای دولتی بودن⁉️ (با چه ترتیب و روشی؟ واگذاری به سرمایه داران یا عموم مردم؟ نحوه کار چیست که به هدف درست اصابت کند؟)
_اختاپوس اقتصاد دولتی /اقتصاد ملی و به نفع مردم⁉️ (چگونه باشد که مردم منتفع شوند و سرمایه سالاری نشود)
_مردم سهامداران دارایی دولت بشوند.⁉️ (بورس و مالی سازی بیشتر اقتصاد؟)
_توزیع ثروت عادلانه در کشور⁉️ (مکانیزم؟ گران سازی؟)
_دولت اگر وظیفه تصمیم گیری دارد، تصمیم گیری را مردم برای دولت می گیرند⛔️ (پس دولت چکاره است؟ نئولیبرالیسم غیر از این می گوید؟)
_اگر وظیفه اجرا دارد، اجرا به مردم واگذار می کند. ⁉️ (چه روشی؟)
_اگر از نظارت حرف میزنیم، مردم ناظرند. راه های افکار سنجی، نظر سنجی و رفراندوم.⁉️ (جایگاه هدایتگری دولت چه می شود؟)
_اقدامات متمرکز را به استانها و شهرستانها واگذار می کنیم⁉️ (واگذاری اختیارات دولت مرکزی تا چه حد؟)
_همه بنگاه های اقتصادی دولتی باید به مردم واگذار کنیم. شرکت های دولتی باید بشوند شرکت عمومی حتی شرکت گاز و شرکت نفت است⁉️ (این سخن خلاف بند الف ۲ سیاست های کلی اصل ۴۴ که نفت و گاز را استثناء کرده، می تواند ضامن منهدم کردن دولت باشد و خطرناک؟)
_اشتغال مرد خانواده، مهارت و تحصیل و اثرگذاری اجتماعی زنان و تشکیل خانواده✅ (جملات خوب)
_به جراحی های بزرگ احتیاج داریم در نظام اداری، برای درست شدن اقتصاد. ساختار سلب نمی گذارد تورم ۷۰ ساله از بین برود.⁉️ (مردم ما از جراحی خاطره گران سازی های نجومی دارند)
_ساختار نامتوازن بودجه که باعث می شود دائم دولت ها دست در جیب مردم کنند و تورم تحمیل کنند.⁉️ (ریشه کسری بودجه چیست؟ افزایش حقوق کارمندان؟ چگونه می خواهید جلو کسری بودجه را بگیرید؟)
@haad1442
آقای قالیباف (۲۱ خرداد):
_اقتصاد کشور بر دوپایه سرمایه و بهره وری ست. اگر به هر دلیلی در حوزه سرمایه مشکل داریم، با بهره وری تحول ایجاد می کنیم✅
_تحول از طریق هوشمند سازی، شفاف سازی، فناوری✅
_شایسته گزینی و مردمی سازی⁉️ (راهکار چیست؟مردمی سازی یا خصوصی سازی؟ مردم یا سرمایه داران؟ شایستگان کدامند؟ اطرافیان؟)
_اقتصاد مردمی یک اقتصاد پویاست⁉️
_برنامه های کوتاه مدت اقتصادی برای رفع فقر مطلق و ایجاد اسایش⁉️ (گران سازی و یارانه پنهان یا مکانیزم دیگری؟)
_محور كار، برنامه ي هفتم توسعه است✅
_سرمايه گذاري و توليد ثروت در رشد اقتصادي توام با عدالت بايد باشد وگرنه مشكلات بيشتري پيش خواهد آمد.✅
_راه حل پایان نوسانات و عدم ثبات در بازار پیشرفت است و پیشرفت با سرمایه گذاری حاصل می شود⁉️ (سرمایه از کجا؟ دنبال برجام خواهید رفت برای آمدن سرمایه؟)
_قوه دیوانسالاری بر سه قوه کشور سوار است⁉️ ( سخن درست اما راهکار چیست؟)
_اقتصاد دولتی حاکم است و فسادزاست. از بین بردن گلوگاه های فساد⁉️ (الان اقتصاد ما دولتی نیست. آیا ته مانده اختیارات دولت را هم واگذار خواهد کرد؟)
@haad1442
آقای پزشکیان (۲۱ خرداد):
_ما قرار نیست برنامه جدید بنویسیم. ما قرار نیست سیاست جدید در کشور اعلام بکنیم.سیاست های کلی مقام معظم رهبری مشخص هست. طبیعتا هر دولتی که بیاید باید برنامه هفتم را در جهت سیاست های کلی باید اجرا کند. راه اجرا و روش حتما در دولت قبلی تنظیم شده. همان را درست و به موقع اجرا خواهم کرد.✅ (جملات خوبی بود)
_اصولا هر لایحه ای که به مجلس میرود، کارشناسان از قبل همه جوانب را بررسی کرده اند. ما برای برنامه هفتم برنامه جدیدی نخواهیم نوشت. همان که تهیه شده را اجرا می کنیم. مگر در مواردی که خلاف سیاست های کلی باشد، تسریع لازم داشته باشد و مجریانی نتوانند انجام بدهند که انها را تغییر می دهیم.⁉️ (کدام کارشناسان؟ بدنه کارشناسی اقتصادی دولت های قبل؟)
_بانک جهانی⛔️ ۴۰ کشور را بررسی کرده و کارهایی که باید کشورها انجام بدهند تا برسند به اهداف را تعیین کرده. سه تا اصل و پنج استراتژی را تعیین کرده است. بدون این اصول به اهداف نمیرسیم⁉️ (از نسخه های اقتصادی بانک جهانی تبعیت خواهد شد؟)
_مسئولیت پذیری، کارامدی، رضایت درآمدی برای کارمندان دولت⁉️ (از چه طریقی؟راهکار چیست؟)
_توزیع عادلانه ثروت در کشور⁉️ (سخن درست اما از چه مکانیسمی؟ گران سازی؟)
_برای اقتصاد نیاز به سرمایه گذاری داریم. برای سرمایه گذاری باید ببینیم چه محدوده ای را می بینیم⁉️ (سرمایه از کجا می آید. به برجام ربطی پیدا می کند؟ سرمایه داخلی یا خارجی و در ازای چه چیزی؟)
_ارتباط درست بین مردم و دولت.⁉️ (راهکار چیست؟)
_تغیرات مدیران مانع سرمایه گذاری ست. ثبات در قانونگذاری، ثبات در تصمیم گیری، . سرمایه دار از کشور خارج می شود⁉️ (آیا ثبات نسبتی با مذاکرات دارد؟)
_احترام به تولید و برداشتن موانع✅ (جمله خوب منتها کدام تولید؟ تولید مواد خام فولاد و پتروشیمی و مواد معدنی و خام فروشی یا تولید پایین دست و تولید کننده واقعی در اقتصاد مقاومتی)
_احترام به کارشناس، احترام به علم ⁉️ (علم اقتصاد مرسوم؟)
_داده های شفاف نیست و مالیات نداریم
رشوه و فساد هست. اف ای تی اف داخلی پیاده کنیم. قانونش را هم داریم✅ (جمله خوب با تعبیر اشتباه)
@haad1442
آقای قاضی زاده هاشمی (۲۲ خرداد):
_فوریت اقتصاد است، اولویت خانواده✅
_خروج دولت از بنگاهداری و واگذاری امور به مردم. در برای مثال در بنیاد شهید سازمان اقتصادی کوثر را واگذار کردیم. سهام داری شد. بانک دی در شرف انحلال بود. الان بالاترین رشد سپرده را دارد. بیمه دی به همین ترتیب.✅
_نظام اداری دیوانسالارانه به نظام فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما صدمه میزند. مدل حکمرانی مردمی در بنیاد شهید اجرا کردیم. هرم دولت را وارونه کردیم. نظامات هوشمند شدند. آنکه بیشترین تماس و ارتباط با مردم را دارد بیشترین اختیار را دارد.✅
_مردم لذت رشد اقتصادی را نچشیده اند چون بخشی از مردم از نظر اقتصادی رشد کردند نه همه. باید برای ورود مردم و جوانان به بهربرداری از منابع تسهیل گری بشود. ورود همه جانبه مردم✅
_اصلاح ساختار بودجه، رفع ناترازی بودجه⁉️ (علت ناترازی بودجه چیست؟ راهکار؟)
_در قیمت گذاری ها و تعرفه گذاری ها شرکت های دولتی منافع شرکت را نبینند، منافع عموم مردم را ببینند.✅
_تمرکز مسئولیت در یک نفر و در نتیجه پاسخگویی همان فرد✅
_سامانه شفافیت ایجاد بشود. سامانه سوت زنی در بنیاد شهید ایجاد کردیم.✅
_به ثبات سیاست، ثبات مدیریت نیاز داریم. با زینفعان هر حوزه برای تعیین مدیر مشورت می شود. بزرگترین مشاور من بنیاد نخبگان است. به نسلی از مدیران باهوش نیاز داریم.✅
@haad1442
آقای جلیلی (۲۲ خرداد):
_مقام ریاست جمهوری، مقام اجرا به معنای پیمان کاری نیست، ریاست جمهوری جایگاه تشخیص و تصمیم است✅
_دوری از تردید، تاخیر و تعجیلهای نادرست، لازمه جایگاه ریاست جمهوری است✅
_انضباط مالی باید یکی از اصلیترین اولویتهای رئیس جمهور باشد✅
_جلوگیری از پرتی های نفتی و ....که نهایتا به صورت قاچاق از سرمایه ملی کسر خواهد شد✅
_اولین شرط انضباط مالی این است که ریال که واحد رسمی پول کشور است، حاکمیت داشته باشد.✅
_ مشارکت فراگیر و همه جانبه همه آحاد و اقشار مردم در پیشرفت کشور است.⁉️ (به چه صورت؟ کوچک مقیاس یا بورس؟)
_(پیشران اقتصادی) توسعه اقتصاد دریا محور✅
_مشارکت روستا و مردم آن در چرخه اقتصاد✅
_توانایی ارتباط با بیش از۲۰۰کشور، چشم بریدن از ۳تا۴ کشور متخاصم✅
@haad1442
آقای قالیباف (۲۲ خرداد):
_برنامه ضرورت است. برنامه باید قابل پیش بینی باشد. برای سرمایه گذار و کارگر و کارمند و خانواده باید بتواند برنامه ریزی کند.✅
_در رشد بهره وری و سرمایه گذاری مهم است و بهره وری از سرمایه گذاری مهم تر است. اصل مهم نحوه مداخلات دولت است. مثلا در خودرو سهم دولت ۷ درصد است اما ۱۰۰ درصد مداخله می کند. این درست نیست.✅
در انرژی ۵۰ درصد انرژی قبل از مصرف، هدر می رود. باید این دارایی ها را تبدیل به ثروت کنیم.✅
در معدن سهم دولت ۶ یا ۷ همت بوده. ۴۴ همت شده ولی ۴۴ همت سوبسید انرژی می دهد، یعنی دولت عملا از معدن سهمی نمی برد.✅
در مسکن قانون اجاره بها و مالیات سنگین بر احتکار مسکن، صنعتی شدن، در برنامه هفتم مصوب کردیم که ۲درصد از مساحت کل کشور به زمین اختصاص پیدا کند. سازمان زمین و مسکن ۱ میلیون هکتار زمین در اختیار دارد✅
_ در سرمایه گذاری قانون جدید بانک مرکزی را تصویب کردیم⛔️ (استقلال بانک مرکزی از دولت اتفاق مثبتی نبود برای جمع کردن بانک های خصوصی و اعمال اقتدار بانک مرکزی بر انها نیاز به استقلال از دولت نبود. پروژه ۲۰۴۰ استنفورد)
_رشد نقدینگی علت ناترازی است.⁉️ (عامل اول را اگر این بدانیم از ارز غافل مانده ایم و راهکارها بی فایده ست)
_نقدینگی اگر به سمت تولید برود مشکلی نیست✅ (امروز تولید ما از نبود نقدینگی رنج می برد. راهکار برای هدایت نقدینگی به تولید چیست؟)
_برای ایجاد امنیت سرمایه گذاری در حوزه بیمه یک نهاد مستقل طراحی کردیم برای دادرسی. در مالیات همینطور✅
_قیمت دستوری نیاز نداریم. قیمت تمام شده را در چرخه تولید دنبال کنیم نه در محصول نهایی✅
_دولت وقتی از شرکت های بزرگ دستوری پول برمی دارد، سرمایه نمی آید چون منفعتی ندارد.⛔️ (ارز حاصل از صادرات جزء منابع عمومی ست و سرمایه خصوصی شرکت نیست)
_مالیات باید سامانه محور بشود. بیش از یک دهه است در این کار تعلل شده در حالی که قانون است.فرار مالیاتی از این طریق باید رفع شود.✅
_ به تولید معافیت مالیاتی دادیم. مالیات بر عایدی بستیم تا مانع سفته بازی و رانت شویم.✅
_تورم و گرانی: به ثبات در قیمت ها و ثبات نرخ ارز نیاز داریم. به میزان تورم حداقل حقوق ها باید افزایش پیدا کند.✅
علت افزایش نرخ ارز: تورم کشور با تورم جهانی فاصله دارد در نتیجه ارزش پول ملی ما کاهش پیدا می کند و ارز از کشور خارج می شود⛔️ (قیمت گذاری دلاری مواد اولیه تولید برای تولید کننده داخلی علت کاهش ارزش پول ملی و تورم است)
@haad1442
آقای زاکانی ۲۳ خرداد:
_مبارزه با فساد را از قوی ترین افراد شروع کردیم و پیروز از دادگاه ها خارج شدیم✅
_بعضی مسئولین ما از هم خجالت می کشند و تعارف دارند، اما از مردم خجالت نمی کشند✅
_ قوای ما سر جای خودشان نیستند. قانون اساسی کامل اجرا نشده. دولت ملی و دولت محلی باید داشته باشیم. دولت محلی هنوز شکل نگرفته. دولت ملی باید حامی، هادی، تسهیل گر، ناظر، سیاست گذار، مکمل دولت محلی، باشد و حوزه هایی مثل امنیت را خودش بر عهده بگیرد.✅
_مجلس نباید در شورهای شهر و روستا دخالت کند.
_ در شهرداری ۱۱۸۰ واگن قرارداد بستیم که بیشتر از کل واگن های موجود بود⁉️ (با حمایت از تولید داخل یا خارج؟ واگن چینی؟)
_معتادین متجاهر را به کمپ ها منتقل کردیم✅
_طرح معیشتی تدوین کردیم و اجرا خواهد شد که گوشت دولتی را مردم درب منزل تحویل بگیرند.✅
_برای رفع مشکل دیوانسالاری تجربه موفقی در شهرداری داریم. اختیارات را تقسیم و تفویض کردیم. توزیع و سطح بندی اختیارات بسیاری از مشکلات را مرتفع می کند و مردم پشت در ما نمی مانند و مردم از دورن خانه ها خدمات را دریافت می کنند.✅
_راه مبارزه با فساد نظارت مردم بر ماست و اصحاب رسانه نمایندگان مردم هستند. امکانات شهرداری به یغما رفته بود که برگرداندیم✅
_از دولت قبل آقایان علی آیادی، محرابیان، اسماعیلی، صحرایی، منصوری، فرزین، لطیفی، مرتضوی، خاندوزی استفاده خواهم کرد.⛔️ (آقایان علی آبادی و خاندوزی و فرزین در اقتصاد از نسخه های نئولیبرال برای اقتصاد استفاده می کنند و وضعیت فعلی اقتصاد اثر همین نسخه هاست)
@haad1442
آقای پورمحمدی ۲۳ خرداد:
-میتوان با دشمنان بزرگمان مذاکره کرد اما از موضع قدرت و با توانایی و هوشمندی.⛔️ ( معطل کردن مجدد کشور و گره زدن حل مشکلات به مذاکرات؟)
- باید با پشتوانه قدرت ملی و اشراف و راهنماییهای خوب مشکلات کشور را حل کنیم⁉️ ( راهنمایی از کجا؟ کدام مشاوران؟ صندوق بین المللی پول؟)
-میدان و دیپلماسی یکدیگر را تکمیل میکنند⁉️ (این تاکید بر دیپلماسی با دشمن است یا کشورهای دوست و همسایه؟)
-امریکا هم اذعان کرده ایران در رقابت انتقال فناوری جزء چند کشور اول است✅
-سهمیهبندی بنزین اولین پروژه بزرگ دولت الکترونیک بود⛔️ (سهمیه بندی و گرانسازی و تورم)
- روش های کنترلی، مراقبتی و نظارتی است که به بهبود وضع کمک میکند✅
_رفع فیلترینگ در اولین فرصت⁉️ (با فضای مجازی ول چه می کنید؟)
- به فرهیختگان و دانشمندان و انسانهای برجسته اعتماد خواهم کردگرایشها و سلیقهها را مانع کمک و خدمت آنان قرار نمیدهم و از همه مدیران شایسته و نیروهای کارآمد بهرهگیری میکنم.⁉️ (ملاک شایسته گزینی و کارآمدی؟)
-ثروت که کشور را به اهداف خود میرساند و کشور ثروتمند با مردم ثروتمند ایجاد میشود و مردم باید ثروتمند شوند.⁉️ (چگونه؟)
@haad1442
آقای جلیلی ۲۳ خرداد:
_برنامه هفتم را در هیات عالی نظارت از جهت مطابقت با سیاست های کلی برنامه هفتم ابلاغی بررسی کردیم و اصلاحاتی انجام شد✅
_برنامه هفتم کامل نیست و تکالیفی برای نوشتن برنامه های درون آن برای دولت هست که ۶ ماهه و ۱ ساله و ۲ ساله و... برنامه ها باید نوشته بشود. پس دولت باید برای نوشتن آن برنامه ها به موقع اقدام کند.✅
_گردش ارز و مبادلات ارزی را بررسی کردیم. به نقاطی رسیدیم که باید اصلاح شوند تا ارز مدیریت بشود. مصارف ارزی و منابع ارزی و اولویت ها باید مشخص باشد. مثلا فاصله تخصیص ارز و تامین ارز باعث ایجاد شُک به بازار ارز می شود.⁉️ (گرانفروشی ارز حاصل از صادرات چرا اشاره ای نشد، فروش دلاری منابع داخلی به دلار به داخل چرا اشاره نشد؟)
_ارزش پول ملی و حاکمیت ریال باید برنامه داشته باشیم. پول های بزرگ در چه چرخه ای هستند؟⁉️ (برنامه چیست)
_اصلاح نظام بانکی. اعتبارات و تسهیلات به کجا میروند؟ خلق پول بانک های خصوصی برای بنگاه های خود✅
_مالیات ابزاری برای سیاست گذاری و جهت دهی. افراد با درآمدهای نجومی مالیات نمی دهند. معاملات صوری و شرکت های کاغذی✅
_در مسکن مشکل کمبود زمین نداریم. انحصار زمین داریم. با مصوبه مجلس ۲ دهم درصد از مساحت کشور به محیط سکونت گاهی اختصاص میباید. مسکن و اشتغال را با آمایش سرزمینی و اقتصاد کلان و جنبه های فرهنگی و اجتماعی آن با هم می بینیم و حل می کنیم. معماری مسکن و آرامش و سکنا و محلات ۱ دقیقه ای مد نظر است.✅
_دولت فوق هوشمند را دنبال می کنیم. مردم نه تنها در ادارات معطل نشوند بلکه ادارات به سراغ شما می آیند با فناوری و مدیریت و منابع انسانی بهره وری را افزایش می دهیم.✅
_در اقتصاد دریا با شیلات و صنایع مربوط به دریا و صنایع تبدیلی و صنایع مربوط به نفت و گاز و گردشگری باید بهره مندی از دریا را گسترش داد. کشوری مشابه ما ۴۶ درصد اقتصادش و ۳۶ درصد اشتغالش را از دریا تامین می کند.✅
_بنگاه های دولتی باید به مردم واگذار شود و دولت نظارت و تنظیم گری کند. به این اسم کارهایی شده اما ناموفق بوده اند. به اهلش داده نشده⁉️ (چگونه مانع تکرار می شوید)
_بر تحریم ها غلبه کردیم اما چرا نفت را بفروشیم؟ کشور متخصص و جوان کم ندارد. نفت را به فراورده تبدیل کنیم به صنایع پایین دست پتروشیمی بدهیم. بلکه نفت بخریم. اشتغال و ارز آوری ایجاد کنیم. مانند پتروپالایشگاه خلیج فارس ۵ تا داشته باشیم. سرمایه از مردم و سهیم بشوند.✅
_در مصرف انرژی مدیریت به به مردم بسپاریم. طرح وان⛔️ (مالی سازی بیشتر اقتصاد و تبدیل مردم به بورس باز و مشغولیت ذهنی بیشتر برای کارهای روزمره مثل تهیه بنزین و البته گرانسازی بنزین و واژه غلط یارانه پنهان)
@haad1442
آقای پورمحمدی ۲۴ خرداد:
_تقویت جبهه حق پرستان در مقابل ظالمان✅
_سیاست خارجی امتداد قدرت و توان داخلی ست. باید درباره مسائل خارجی انسجام ایجاد شود. ⁉️ (منظور روشن نیست)
_ نه هیچ دشمنی ابدی است و نه هیچ دوستی ابدی ست.⁉️ (منظور روشن نیست)
_دشمنان نباید تعیین کنند که ما با که پیمان داشته باشیم. دیپلماسی باید موانع را بردارد. منافع ما نباید تهدید بشود✅
__در دیپلماسی ما باید ماموریت اقتصادی حرفه ای و تخصصی دنبال شود.✅
_سیاست خارجی وفاق ملی ست. بعضی روابط و پیمان های ما پیگیری نشده و این فاجعه است. با عدم اجماع هدف هایمان ناکام مانده⁉️ (دوپهلو)
_فلسطین نماد دیپلماسی جمهوری اسلامی است و منافع ما در دفاع از فلسطین است✅
_یک مو از خرس کندن غنیمت است. حتی از آمریکا و اسرائیل هم شاید در موقعیتی بتوان چیزی بدست آورد.⛔️ (رونمایی از ایده مذاکره با رژیم صهیونیستی؟ آیا بهتر نیست شفاف تر صحبت کنیم؟)
_به فرض چک بی محل بودن برجام، بالاخره در بازار با یک قیمتی نقدش می کنیم⁉️
@haad1442
آقای جلیلی ۲۴ خرداد:
_کارمند را متهم نکنیم. ماشین دولت باید اصلاح بشود با دولت فوق هوشمند✅
_در دولت سایه طی ۱۱ سال افرادی که طرح و برنامه و کارنامه موفق دارند در عرصه های مختلف رصد و شناسایی کردیم.✅
_برنامه با اندیشکده نوشته نمی شود. تصمیم گیری باید به موقع باشد. ما فرصت تردید و تاخیر و تزلزل در تصمیم گیری نداریم.✅
@haad1442
آقای (زاکانی) ۲۴ خرداد:
_فرهنگ اولویت دارد. اقتصاد فوریت دارد✅
_دیوانسالاری را با رجوع به قانون اساسی و شکل گیری دولت محلی دنبال می کنیم. شهرداری ها و شورای شهر باید در امتداد دولت ملی و محلی باشد تا خدمات گسترش یابد.✅
_ بازسازی بافت فرسوده⁉️ *(به توسعه افقی توجه می شود)*
_رفع دست واسطه ها از سیستم توزیع مایحتاج مثل دارو، اقلام ضروری. با این روش اقلام در میادین ۳۰ تا ۷۰ درصد ارزان تر شد.✅
_دریافت اعتبار از خارج کشور چون تولید داخل کفایت نیاز مردم را نمی کرد و سرمایه گذاری خارجی صورت گرفت✅
_هزار دستگاه ماشین برقی پلاک گذاری و وارد ناوگان شد و تا ۵۵ هزار خواهد رسید✅
@haad1442
آقای قالیباف ۲۴ خرداد:
_وقتی کشوری متناوب تورم دارد سطح اخلاق در آن نازل می شود✅
_زن به عنوان مادر، فرهنگی ترین عنصر جامعه است. خانواده هسته پیشران فرهنگی کشور است. در شهرداری همیشه به زنان توجه کردیم.✅
_نیاز به ترمیم شکاف های اجتماعی داریم✅ (راهکار؟)
_آموزش و پرورش ملی و مردمی و عادلانه می خواهیم⁉️ (نقش حکومت اسلامی در این زمینه چیست؟ عادلانه بودن را با الگوی خصوصی و دولتی فعلی چگونه محقق می کنید؟)
_معلم و مدرسه دو عنصر اصلی هستند. سلسله مراتب فعلی درست نیست. به ثبات در مدیریت نیاز داریم. اصلاح نهادی می کنیم✅
_تکیه روی ذهن بچه هاست و توجه ما به تربیت و مهارت آموزی کم است✅ (تدبیر چیست که این حرف درست محقق شود؟)
_اگر کسی شاکی خصوصی داشته باشد، نمی شود مانع شد. ولی چشم من به اندازه خودم پیگیری می کنم⁉️
_فرهنگ زیربناست. به جای اینکه برای پروژه ها پیوست فرهنگی تهیه کنیم، در بطن پروژه ها فرهنگ باید وجود داشته باشد✅
_در حکمرانی مجازی بدون شک محدودیت هست که ولنگاری نباشد، به اندازه ای که مصون سازی کنیم، گشایش هم ایجاد می کنیم.✅
_بازی ها امروزه سهم مهمی در نشر فرهنگ کشورها دارند و آورده اقتصادی دارد. سهم ما از دنیا باید افزایش پیدا کند⁉️ (در نگاه تمدنی این سخن چه جایگاهی دارد؟)
_ملاک برای ممیزی های ارشاد و سینما قانون است⁉️ (انتظار میرود صریح از رعایت شرع و عرف مردم مسلمان ایران در تولیدات نمایشی و... حمایت کنند)
_بعضی اساتید که عذرشان از دانشگاه خواسته شده در عین حالی که رزومه علمی بالایی هم ندارند، می توانند برگردند به دانشگاه(سخن مشاور ایشان)⁉️
@haad1442
آقای پزشکیان ۲۴ خرداد
-حضرت علی (ع) از افرادی نام میبرد که هیچکدام پایدار نیستند مگر با تاجران و صاحبان صنعت. اگر همین نگاه را بپذیریم و قوانین و مقررات را بر این اساس تنظیم کنیم، به جایگاه درست خواهیم رسید.⁉️ (آیا نظام سرمایه سالاری را تایید می کنید؟)
-بدهی دولت به بانک مرکزی از آغاز سال ۱۴۰۰ تا بهمن از ۱۱۵ همت به ۳۰۲ همت رسیده است. یعنی ما ۱۸۷ همت افزایش داریم؛ همچنین بدهی دولت به بانکها از همان سال از ۴۱۶ همت به ۸۱۹ یعنی نزدیک به دو برابر رسیده است. انتشار اوراق مالی طی این سالها ۷۵۲ همت یعنی دو برابر آنچه که در شهریور ۱۴۰۰ وجود داشته است. ⛔️ (علت اصلی بدهکار شدن دولت که افزایش نرخ ارز است)
-وضعیت ارز ترجیحی به استناد گزارش رئیس کل بانک مرکزی در ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ این بوده که ۲۰ میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شده و ۵۰ میلیارد دلار ارز به نرخ زیر ۴۰ هزار تومان توزیع شده است که معنای این حرف آن است نزدیک به ۶۰۰ الی هزار هزار میلیارد تومان پول به عدهای رانت دادهایم.⛔ (در دور باطلی با عنوان ارز ترجیحی و حذف ارز ترجیحی گرفتاریم)
-الان وضعیت جامعه اینگونه است که کارمندان دیگر نمیتوانند راحت زندگی کنند و بازنشستگان گرفتار هستند قدرت خرید ندارند و دیگر نمیتوانند با پولی که میگیرند بخاطر تورمی که ایجاد شده بصورت روزمره زندگی خود را تامین کنند⛔️ (راهکار شما هم که رهاسازی نرخ ارز است و تبعیت دولت از بازار پس این دور ادامه خواهد داشت)
-ما قرار نبود که اینگونه شویم و تورم، گرانی و مشکلات کمر مردم را خرد کند و امروز با تصورات و پیشنهادات غیر علمی به جایی نمیرسیم⛔️ (با پیشنهاد علمی که تا کنون کارشناسان اقتصادی داده اند؟)
-درباره اصلاح نظام اداری و اقتصادی کشور، دلیل اینکه به اهداف برنامههای توسعهای قبل نرسیدیم این است که الزامات آن را مراعات نکردیم؛ چراکه عدهای غیرکارشناس به عنوان کارشناس در سیستم حضور دارند⁉️ (رویکرد شما چیست و رویکرد غلط فعلی چه بوده؟)
-امکان ندارد هیچ بیماری زمانی که مریض شد به دنبال پزشک حزباللهی یا مسلمان بگردد بلکه او به دنبال پزشک کارشناس میرود⛔️ (دوگانه های جعلی)
-باید برای رسیدن به اهداف مشخص و ایدهآل موجود از کارشناسان داخلی، مشاوران خارجی، عقل جمعی و راهحلهای علمی استفاده کنیم.⛔️ (مشاوران خارجی صندوق بین المللی پول)
-روابط خارجی خود را بدون تنش کنیم و با همه دعوا نکنیم؛ در سیاستهای کلی ابلاغی رهبری گفته شده که تنش را کاهش دهیم و با کشورهایی که در تنش نیستیم سرمایه گذاری مشترک انجام دهیم⛔️ (اتهام تنش زایی به سیاست های خارجی)
-لزوم سرمایه گذاری خارجی در کشور، به این صورت است که اگر در حوزههای انرژی، تورم و اصلاحات ساختاری بخواهیم کاری انجام دهیم مجبوریم یک عده آدم را به خیابان بریزیم؛ اگر بخواهیم حوزه انرژی را اصلاح کنیم و نتوانیم مشکل افرادی را که با این کار زیر چرخ تورم له میشوند را حل کنیم، نتیجه این میشود که مردم به خیابان میآیند؛ اگر سرمایهگذار خارجی را وارد کشور کنیم میتواند جلوی فشارهای موجود را بگیرد.⛔️ (تمام راه حل ها منوط به سرمایه گذارخارجی شده است)
-سهم هسته اقتصاد دیجیتال از جی دی پی ۴.۵ درصد است اما در اروپا این رقم تا ۶ است و سهم پوسته این حوزه در اروپا ۱۰ درصد و ما ۲ درصد هستیم؛ پیشران این فاصله ۸ درصد استارتاپها است اما ما چه کار کردیم؟ فیلتر کردیم و بستر را برای مهاجرت نیروها و مغزهای داخلی فراهم کردیم و از سوی دیگر شرایط را برای سرمایهگذاری فراهم نکردیم.⁉️
-من متخصص نیستم اما بر اساس اصلاحاتی که در دنیا انجام شده است عمل خواهم کرد؛ ما باید به قانون عمل کنیم و مشکل امروز ما نیز به این دلیل است⛔️ (تناقض در جملات)
_قوانین دنیا بر خلاف منافع ما بلکه برپایه منافع خودشان وضع شده است✅
@haad1442
آقای قاضی زاده هاشمی ۲۴ خرداد:
_دولت سرمایه های داخلی و خارجی را باید اهرم کند تا دیگران برایش بسازند نه اینکه مستقیم بسازد✅
_بسته های سرمایه گذاری بُرد بُرد با کشورهای همسایه تعریف کنیم برای تولیدات مشترک. خودرو را مشترک تولید کنیم. زنجیره گسترده تجاری منطقه باید ایجاد شود.✅
_سرمایه گذار خارجی وقتی مجبور باشد ارز را در بازار مبادله ببرد افت قیمت پیدا می کند و برایش جذاب نیست.⛔️ (کشور به حراج گذاشته بشود، جذاب تر می شود؟ قیمت ارز وقتی دست سرمایه گذار خارجی باشد تا هر کجا بخواهد می برد بالا. حد یقف این افزایش ها کجاست؟)
_دولت باید انظباط مالی را از خود شروع کند✅
_تسهیلات دهی بانکی متناسب باشد. مشابه کاری که ما در بانک دی انجام دادیم.
_لنگر اسمی(انتظار تورمی) از روی ارز باید ببریم روی ریال⛔️ (زمانی که افزایش قیمت ارز علتی واقعی دارد مانند فروش سرمایه داخلی به دلار به تولید کننده ایرانی، صحبت کردن از انتظار تورمی ندیدن واقعیت است)
_ثبات در بازار✅
_ایجاد رقابت و واردات خودرو⛔️ (صنعت نوپای داخلی در رقابت با صنعت پیشرفته نابودی در پیش دارد نه رشد)
_بازار غیر رسمی روشن داخلی نداریم. باید بازار غیر رسمی را به رسمیت بشناسیم. کشف قیمت توافقی صورت بگیرد⛔️ (ارز که دارایی ملی است، توسط انحصارگر قیمت گذاری شود)
_سرکوب صوری قیمت ارز باعث می شود، بعد از مدتی شوک درمانی صورت بگیرد. شناور مدیریت شده⛔️ (این جملات یعنی نفهمیدن علت افزایش قیمت ارز)
_مالیات ما ضد تولید است. مالیات پی آی تی نظام یکپارچه مالیات یارانه ای برای خانواده ها درست می کند. مالیات بر کل درآمد با سیستم هوشمند✅
_در مسکن مسیر دولت آقای رئیسی را ادامه میدهیم و وعده ایشان قابل تحقق است.اثر قیمت زمین با مصوبه جدید دولت حذف بشود و هزینه مجوزها و نقشه ها به صفر برسد، ۴۰ درصد قیمت مسکن کاهش پیدا می کند. توسعه افقی مسکن، مسکن رایگان به فاقدین مسکن✅
_ورود صندوق توسعه کشور در سواحل مکران و...✅
_تمام شرکت های دولت از جمله شروا های گاز و نفت به سهام عدالت تبدیل شود⛔️ (ایده محو دولت و خلاف سیاست های کلی اصل ۴۴)
_فقر مطلق ۱۲_۱۳ میلیون است. کمتر از این درآمد را دولت باید این فاصله را با بسته یارانه پر کند✅
_شهرک های شیمیایی درست کنیم. زنجیره از پتروشیمی خرد ایجاد کنیم. ایجاد اشتغال می کند و تولید ثروت می کند✅ (به شرط اینکه به قیمت بین المللی به نرخ دلار آزاد به داخل ندهند که تولید کننده مجبور به افزایش قیمت نشود)
_بسته اعتبار انرژی مطابق قانون هدفمندی یارانه ها برای هر خانواده طراحی کردیم. هر خانواده از محل یارانه ها دارای دارایی می شود. برق و گاز و بنزین قیمتش آزاد می شود.⛔️ (هدفمندی یارانه ها به پایان خود رسید. به دلیل اینکه مشخص شد مفهومی جعلی است. در قانون برنامه هفتم علی رغم وجود در قانون های قبلی، حذف شد و تمام)
@haad1442
آقای جليلي ٢٥ خرداد:
_باید از سیاست خارجی کشور برای معیشت مردم استفاده کنیم. در دوره ای که سفارت خانه های ما در اروپا پرتعداد بودند و در بعضی کشورها سفیری نداشتیم، با فرستادن آن افراد از اروپا به آن کشورها بازار های خوبی برای تولیدات ایرانی ایجاد کردیم مثل تراکتور در آمریکای لاتین✅
_با صادرات فنی می توان مقدار زیادی اشتغال و ارزآوری کرد✅
_یکی از وزرای خارجه غربی در سفر با خود ۴۰ بازرگان و نمایندگان بخش خصوصی را آورده بود. همسایه گان، آفریقا، آمریکای جنوبی، بازارهای خوبی برای کالاهای ما و صدور مهندسی هستند✅
_در روابط بین کشورها، معادله قدرت نباید تضعیف شود✅
_واقعیات را از فضای رمانتیک جدا کنیم. بعضی معتقد بودند تحریم ها بالمره لغو می شوند ولی چنین نبود. بعضی تحریم ها قرار بود ۸ سال بعد لغو شود که روز قبل از پایان ۸ سال بیانیه دادند و گفتند از همان هم نخواهد شد✅
_اولویت در روابط خارجه مهم است. چرا محدود بشویم به ۳ کشور در دنیا؟✅
_در آمریکا دعوا می کنند که نتوانسته اند مانع فروش نفت ایران بشوند✅
@haad1442
آقای پورمحمدی ۲۵ خرداد:
_باید سر قرار ماند. نمی شود به مردم گفت ما آواربرداری کردیم✅
_درآمد سرانه باید رشد کند تا تولید ناخالص ملی رشد کند. مردم باید ثروتمند شوند تا دولت ثروتمند شود✅ (راهکار؟)
_قدرت در داخل هم تعیین کننده ست. قدرت برای دفاع از حقوق مردم⁉️ (منظور روشن نیست)
_تحزب نیار داریم. چون حزب نداریم شناسایی افراد بر اساس شایستگی ها هم مشکل است✅
_یکی از اولویت هایم ساماندهی بروکراسی کشور است. یکی از راهکارهای مبارزه با فساد شفافیت است. نیاز به دولت الکترونیک داریم نه به صورت فعلی، به شکل صحیح، آزادی تبادل اطلاعات نیاز داریم که یکی از ارکانش رسانه است. رسانه ها آزادند که از هر جای دولت گزارش بدهند حتی اگر دروغ بگویند.✅
_دولت بزرگ و لخت شده⛔️ (دولت ما از نظر بزرگی در دنیا از آخر پنجم است.)
_از همه افرادی که به انقلاب و امام متعهد هستند، به شرطی که کاربلد و مردمی و مجرب و جدی و...باشند استفاده خواهم کرد. با توجه به شناختی که از تمامی مدیران و کارشناسان همه دولت ها آشنا هستم، چینشی تحول آفرین ایجاد خواهم کرد. دوستان ستادی اگر آن ویژگی ها را داشته باشند حق تقدم با آنهاست✅
_مذاکره با صدام برای آزادی اسرا نمونه پیوند میدان و دیپلماسی بود⁉️ (شباهت دارند؟)
@haad1442
آقای پزشکیان ۲۵ خرداد:
_زمانی که دولت بودم به وزرا خانه و زمین کنار سد لتیان میدادند، نگرفتم. برادرم که بعدا شهید شد ناراحت شد که جهاد می خواست به او حقوق بدهد.✅
_اجازه ندهیم رفتاری با مردم داشته باشند که نه انسانی ست، نه اسلامی ست، نه اخلاقی. چهره ای از دین نشان داده شده که چیزی جز خشونت و بدرفتاری و گرفتن و اخراج کردن نیست⁉️ (تهمت و فعال کردن گسل های اجتماعی)
_مشکل ماییم که کم سوادها را بر باسوادها حاکم کردیم. به قهرمانان مون بی احترامی می کنیم. به کسانی که شغل ایجاد می کنند و تولید کننده هستند بدرفتاری می کنیم. عده ای فکر می کنند مملکت فقط مال اوناست. بقیه احساس نارضایتی می کنند. ⁉️(مصادیق این سخنان؟)
_دولت و مجلس برای خود یه سفره پهن می کنند و برای مردم یک سفره دیگر. مردم از تبعیض ناراضی اند⛔️ (در جمله اول همین برنامه گفتید که سفره زمین و خانه را چه کسانی برای خود پهن کردند. شما الان جزو همان دسته ایید و دنبال حمایت همان دسته به انتخابات آمده ایید)
_مطالبه گران اجتماعی باید در صحنه باشند تا مسیر خلاف نرویم⁉️ (مطالبه گرانی که از ضد انقلاب و شبکه های معاند خط بگیرند مطالبه گرند؟ اگر مردم مطالبه ای داشتند بی سواد و بی شناسنامه هستند؟)
_معلم و مسجد و مهدکودک و اداره این مردم ما بودیم، آمریکا را که بیرون کردیم، رقص و آواز را هم که جلویش را گرفتیم. چه کردیم که چنین شد؟ اگر مداخله خوب بود ادامه بده اگر مداخله خوب نبود رها کن⛔️ (نگاه منفی به مردم دارند و این پیش فرض که همه خرابند و نتیجه نظام بوده. تئوری رهاسازی تا اضمحلال در فرهنگ غربی)
_این بچه ها فردای مایند اگر به فکرشانیم در عمل نشان بدهیم نه با گرفتن و زدن⛔️ (اتهام به نظام)
_ما دو تا گره داریم که اول باید این دو باز بشود. گره اول اینکه کشور برای همه است. همه را باید ببینیم. گره دوم اینکه از سر آشتی با دنیا دربیاییم. از در گفتگو و تبادل. ما داریم از چرخه اقتصاد دنیا کنار زده می شویم باید خودمان را در این چرخه حفظ کنیم⛔️ (برگشت به ۱۰ سال پیش در چنین روزی. گره زدن مشکلات به برجام و گفتگو با آمریکا و معطل کردن پیشرفت درونزای کشور)
_حاکمیت باید پناه بی پناهان باشد، وظیفه ما دیدن کسانی ست که در حاشیه اند و در خطرند. گوش و چشم آنها باشیم.✅
_مسئولین باید در صفی که مردم می ایستند، بایستند✅
@haad1442
آقای قالیباف ۲۵ خرداد:
_برای بهبود وضعیت اقتصادی دو کار داریم. مهار تورم و رشد اقتصادی. در مهار تورم کسری بودجه را باید برطرف کنیم و ناترازی بانک ها. رشد نقدینگی ۲۶ برابر شده و رشد کمتر از ۱ درصد بوده⛔️ (یعنی نقدینگی عامل تورم است)
_از ۱۴۰۰ کسری بودجه شدیدی داشتیم. انتظارات تورمی وجود داشت.رشد نقدینگی کنترل شد به ازای خارج کردن بخش خصوصی از دسترسی به تسهیلات یعنی دچار رکود تورمی شدیم. از انتهای ۱۴۰۲ نرخ بهره سپرده افزایش پیدا کرد وضعیت رکود شدید تر شد.تابلو بورس همیشه قرمز بود. تامین مالی بخش واقعی اقتصاد نشد. بانک مرکزی باید نرخ بهره را کاهش بدهد. ما دو راه بیشتر نداریم نگران تورم بالا هستیم اما رکود هم هست و هیچ راه راحتی باقی نمانده(سخن مشاور)⛔️ (گران سازی و تحمیل هزینه های دلاری به ملت که هنر نیست که آنرا به عنوان تنها راه موجود به مردم قالب کنیم. راه سخت را حکمران باید برای خود تعریف کند نه برای مردم. جنگیدن با ذیتفعال فروش دلاری محصولات و انحصارگران دلار کار سختی ست که دولت باید بر خود بار کند)
_تحریم داخلی را با آسان کردن سرمایه گذاری دنبال می کنیم. قوانین مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز را دنبال کردیم و تا مراحل پایانی جلو رفتیم الان به پوسته سخت آن رسیدیم. مجوز خانگی کامل حل شد. مجوز صتفی ۶۰ درصد حل شده. مجوز دستگاهی نصفش حل شده.✅
در مقررات زدایی سیستم های ناکارامد چسییدند به میزهایشان. به سرمایه گذار خصوصی می گویند بیزینس پلن ت کو؟ اگر بیزینس پلن می فهمیدند، که پشت میز حکومت نبودند برای گرفتن ۲۰ یا ۳۰ میلیون حقوق (سخن مشاور)⁉️ (روایت سنگ اندازی ها بدون توهین به کارمندان دولت ممکن نبود؟)
_نیاز به هوشمندسازی داریم تا بر دیوان سالاری غلبه کنیم. دولت نیازمند بودجه است اما در رده های میانی مدیران در غیر اولویت خودشان تصمیم می گیرند و بودجه را تلف می کنند.بحث ال پی جی✅
_در جلسه سران قوا درخواست شد که اجرای قانون بانک مرکزی را به تاخیر بیندازیم من مخالفت کردم⛔️ (قانون استقلال بانک مرکزی یکی از خطاهای راهبردی ست که باعث تضعیف دولت می شود. نسخه وارداتی مهارتورم است که جوابگو نخواهد بود)
_اگر خودرو با استاندارد خلیج دادیم باید بنزین با قیمت فوب خلیج بدهیم⁉️ (یعنی هم خودرو وارد کنیم هم بنزین را گران کنیم؟)
_با استقلال بانک مرکزی دخالت دولت در امورات بانک مرکزی را حداقل کردیم⛔️ (هنر کردید؟)
_ما به جای خرید خدمت، خرید خدمات می کنیم⛔️ (ایجاد شهروند درجه ۲ مانند آنچه که درباره نیروهای شرکتی رخ داده)
_دولت تصدی گری نخواهد کرد. ✅
_من قبول ندارم که شرکت های دولتی را یکی بفروشد یکی پس بگیرد مثل هفت تپه و مغان⛔️
_با بریکس و شانگهای در همان سال اول گشایش را خواهید دید✅
_بورس باید پیش بینی پذیر باشد. سرمایه های خارجی را بیاورد. دولت مداخله در بورس نکند.✅ (اگر منظور این است که از صندوق توسعه ملی پول نریزد در بورس که سبز بشود و رضایت مفطعی ایجاد کند برای عده ای محدود، خوب است)
دولت در بورس قیمت گذاری دستوری برای شرکت ها نکند⛔️ (شرکت های فولادی و پتروشیمی و ... بتازند بر سفره ملت؟ تولید کننده پایین دست اگر از خارج اجازه بدهند وارد کند که اجازه ندارد، از بورس ارزان تر بدست می آورد.)
_دولت دارد بورس را منهدم می کند. الان که منفی چهار است اگر مثبت ۱۵ هم بشود که نهایت رشد است، باز هم نرخ سود بانکی بالاتر از این است ۳۰ و ۳۶، ۳۷ است✅
_نهاد بورس باید اصلاحات ساختاری شود⁉️
_در تحریم نفت می فروشیم. پول را دو بار تبدیل می کنیم و برمی گردانیم از سر بی عرضگی و ناآگاهی ۳۰ درصد حیف می شود.⁉️ (راهکار؟)
_بودجه جاهای مهمی مثل سلامت و آموزش و پرورش و آموزش عالی و دفاع را کاهش نمیدهیم. اصلاحات نهادی انجام میدهیم.در آموزش و پرورش خصوصی سازی ضرورت ندارد اما مردمی سازی می خواهد.چندین رده ستادی نیاز نداریم. دو رکن اصلی مدرسه و معلم است.✅
_ارز را پیش بینی پذیر کنیم. دولت باید به گونه ای دخالت کند که خالص او در پایان سال صفر باشد⁉️ (چگونه)
_مسئولیت ارز با بانک مرکزی ست. نرخ نیمایی داریم. در کانالی باید بیفتد که بین ۱/۵ تا ۱/۷ رشد ملایمی داشته باشد با دخالت در بازار آزاد. ارز ترجیحی ۴۲۰۰ و بعد ۲۸۵۰۰ که دستوری بودند اشتباه بود⛔️
@haad1442
آقای قاضی زاده هاشمی ۲۵ خرداد:
-نگاه ما به حوزه فرهنگ نگاه تمدنی است، عنصر سازنده اصلی تمدنی فرهنگی ما در مقابل هجوم فرهنگی که در جامعه ماست مفهوم کلان است. در فرهنگ غرب مبنا فرد و پاسخ به نیازهای فرد است اما در فرهنگ ایرانی اسلامی فرهنگ جمع گرا و تبلور آن در خانواده است. عنصر اصلی خانواده مادر است.✅
-زنان فرصت هستند نه مسئله⁉️ ( کسی گفته بود زنان مسئله هستند؟)
-عدالت حکم می کند چون ۵۰ درصد جامعه ما بانوان هستند به طور کلی نظامات اجتماعی و اداری و تعلیم تربیت متفاوت را برای زنان نیز طراحی کنیم. اما این کار اتفاق نیفتاده است✅
-دولت نقش تنظیمگری و تسهیلگری را برعهده خواهد گرفت✅
- اگر همه در میدان باشند، قطعا مشکلات را میتوانیم حل کنیم. زمانی نگرانی وجود دارد که یک گروه خاص مملکت را مال خود میدانند و بقیه را بیگانه یعنی یک عده خودی هستند و روز به روز این حلقه خودیها تنگتر و تنگتر میشود.⁉️ (روشن نیست)
در کشورما نظام خانواده را در قالب یک محله تعریف می کنیم یعنی اینکه افراد در آن محله تربیت می شوند و به بلوغ فکری و فرهنگی می رسند و به نوعی خانواده در یک بستر عمومی پاسخ می گیرد در حالی که در رویکردهای غربی قالب های فردی ابعاد حیوانی دارد.(سخن مشاور)✅
-افکار شهید رئیسی را در حوزه فرهنگ دنبال خواهیم کرد و کسانی که به من کمک میکنند افرادی هستند که در ستاد تحول دولت حضور داشتند.⁉️ (ملاک موفقیت این ستاد چه بوده)
اصلی ترین وزارتخانه ها در دولت من وزارتخانههایی هستند که از عنصر خانواده پشتیبانی میکنند⁉️ (دقیقا با چه روشی)
-معتقد به نظریه مردم رشید هستم؛ مردمی که رشد پیدا کردند و قابلیت اعتماد دارند، نه مردمی که نیاز به بزرگتر دارند.⁉️(یعنی نفی مرجعیت های فکری و ایمانی؟)
- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را با مشورت جامعه فرهنگ و هنر و کسی که مقبول آنان باشد انتخاب میکنم چون قرار است در تعامل با آن جامعه باشد همچنین وزیر آموزش و پرورش را با نظر معلمان انتخاب خواهم کرد.✅ (مکانیزم مشورت چیست)
-به این قائل نیستم که غیرهنرمندان از هنرمندان مراقبت کنند، پزشکان، معلمان، خبرنگاران و هر جریانی نیز به همین ترتیب. وقتی میگویم کار را به مردم میسپارم، یعنی سیاستگذاری، اجرا و نظارت را به مردم میسپاریم.⛔️ (کلا دولت نباشد راحت می شوید؟حکومت چطور؟)
-در گام اول انقلاب ظرفیتهای بسیار بزرگی ایجاد شد اما نیاز به دگردیسی داریم. اسم این دوره را فصل پروانگی گذاشتم، پیله باید شکافته شود و موجودی جدید خلق شود و آغاز آن از تحول در نظام آموزش و پرورش است.⁉️ (روشن نیست)
-فاصله بین سن بلوغ و سن تشکیل خانواده نباید خیلی زیاد باشد. با تحصیلات دانشگاهی، این فاصله بیش از یک دهه است و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی زیادی وارد میکند. دوران تحصیل باید کوتاه شود و دانش آموز یک مهارت را برای پس از فارغ التحصیلی حتما اموخته باشد✅
-قویترین وزیر باید وزیر آموزشوپرورش باشد و در یک بازه زمانی چهار تا هشت ساله ۳۰ درصد بودجه کشور باید به آموزشوپرورش تخصیص داده شود.⁉️ (چگونه شدنی ست.شما که همه سرمایه دولت را واگذار می کنید حتی شرکت های نفت و گاز را؟)
- من با ساز و کار به شكل فيلترينگ مخالف هستم من معتقد هستم همان طور که جامعه هنری را خود هنرمندان میتوانند مدیریت کنند بهترین قضات برای حفظ سلامت فضای مجازی باز مردم هستند، در دنیا مردم دارند این کار را انجام میدهند مثلاً دسترسی به فضای مجازی در لیبرالترین کشور دنیا، پدر خانواده میتواند کد بدهد و بعضی از سایتها را روی فرزندش ببندد، این اجازه به او داده شده در همان آزادترین کشورهای دنیا، طبع خانواده و جامعه ما طبع عفیفی است اگر این کار را به خود مردم برسانیم.⛔ (نسبت شما با عبارت فضای مجازی ول و رها همین بود؟)
- ما یک نظام تعلیم و تربیت منعطف نیاز داریم که متناسب با آن ظرفیتها و تواناییها یک آغاز رشدی شروع کند این را تحویل بدهد در آن مسیرهای بعدی آن وقت وزارت بهداشت و درمان، وزارت آموزش عالی، جاهای دیگر بتوانند نقش خودشان را تکمیل کنند و به نتیجه برسانند.✅
-بعضیها میگویند شما تا یک آزادسازیهای فرهنگی انجام ندهید گردشگر نمیآید اولا بیشترین گردشگر ما گردشگر مذهبی است یعنی ۵ -۶ میلیون گردشگری که ما داریم سه و نیم، ۴ میلیون آن برای مشهد و قم و اینها است چه اشکالی دارد ما یک گردشگری حلال و خانواده محور به جهان عرضه کنیم؟✅
@haad1442
آقای زاکانی ۲۵ خرداد:
_پیش نویس برنامه ششم را خودم نوشتم چون دولت آقای روحانی برنامه ای ننوشت. برنامه هفتم را در مرکز پژوهش های مجلس بررسی کردیم و مسلطم به چرایی اجرا نشدن برنامه ها✅
_رئیس جمهور خودش باید اشراف و آگاهی داشته باشد که دیگران کلاه سرش نگذارند. باید سیستم پاسخگو باشند نسبت به برنامه با هوشمندسازی و فناوری✅
_برای غلبه بر دیوان سالاری نیاز به حلقه های میانی از مردم داریم. مدیریت محلی ظرفیت فراوانی را می تواند در اختیار دولت قرار بدهد✅
_بسته رفاه طراحی کردیم. در سلامت صد در صد مردم بیمه می شوند. ۷۰ درصد بیمه تکمیلی. ۴۰ درصد بیمه رایگان مثل کودکان زیر ۷ سال. در معیشت ۷۰ درصد مردم✅
_یارانه ها: توزیع عادلانه انرژی می تواند انقلاب بزرگی در کشور ایجاد کند⁉️ (یارانه پنهان؟)
_در مسکن ظرف ۴ سال دغدغه مردم را از مسکن برمیدارم. پلاک های ناپایدار و بافت های فرسوده با مشوق دولت خودشان می سازند. خارج کردن قیمت زمین از مسکن، صنعتی سازی مسکن، توسعه افقی، اجاره داری حرفه ای. جلوتر از برنامه هفتم حرکت خواهیم کرد.✅
_خلاء اطلاعات جامع داریم. پشتیبانی صحیح و هوشمندسازی کشاورزی و دامداری.ما در شهرداری برای میادین دلال ها را حذف کردیم.✅
_یارانه از ابتدای زنجیره حذف بشود و به حلقه آخر منتقل بشود مثل نان تا مشکل قاچاق نداشته باشیم⛔️ (حذف ارز دولتی)
_بانک ها تورم ایجاد کرده اند⛔️ (علت تورم قیمت ارز است)
_نرخ ارز را نمی شود بدست بازار داد. باید با احتساب واردات و صادرات به عدد درستی در نرخ ارز رسید و مبتنی بر ثبات فراتر از امکانات عمل کنیم✅
_مالیات در خدمت تولید باید باشد نه مانع. برای اصناف باید با اغماض عمل کرد. اما با گردن کلفت ها باید محکم برخورد کرد. با هوشمند سازی ده درصد برنامه قابل تحقق است✅
@haad1442
آقای زاکانی ۲۶ خرداد:
_نقطه آغاز روابط خارجی قدرت درون ایران است. امروز دانشگاه های آمریکا عمق استراتژیک تفکر مقاومت است. باید بگونه ای باشد که امنیت ما امنیت دیگران باشد.✅
_اولویت ما ارتباط همسایگی و عمق بخشی به محور مقاومت. پیوستگی با ملت ها و دولت های همسایه. حتی با عربستان. مبتنی بر منافع مشترک. پیمان های دفاعی و امنیتی ببندیم. در غرب آسیا و قفقاز.✅
_پالایشگاه های فراسرزمینی تحریم را به سخره گرفتند. مبادلات دانش بنیان. فراوری به جای خام فروشی هژمونی را می شکند.✅
_پیمان های دوجانبه دنبال می کنیم. بریکس و شانگهای. شراکت با همسایگان. سیاست نگاه به جنوب. محدود نشدن به چند کشور.✅
_در برجام خود باوری نبود. تفکر جهان تک قطبی بود. عدم تامل و کار کارشناسی بود. وزیر برجام را نخوانده بود.تعهدات متناظر نبود✅
_برجام اراده نظام نبود. اداره نظام مذاکره بود. برجام حاصل یک تفکر است که می خواهد مشکل ایران از طریق دشمن ایران حل کند. عقلانیت نداشت✅
_از دیپلماسی عمومی راضی نیستم. باید عمیق تر اتفاق بیوفتد.ابزار شکست این حصار نخبگان جهان، ایرانیان خارج از کشور و دستگاه دیپلماسی و سفارت خانه های ما است. باید محاصره تبلیغی را شکست.✅
_دستگاه دیپلماسی ما فعال تر و هماهنگ تر عمل کند. دریافت و درکمان از دنیا را دقیق کنیم. بفهمیم طرف مقابل چه درکی از مناسبات دارد و برای او نقش تعریف کنیم در پیشبرد اهداف خودمان✅
@haad1442
آقای پزشکیان ۲۶ خرداد:
_بر اساس قانون قاعدتا نباید با هم مشکل داشته باشیم✅
_افراد باید برای رسیدن به مناصب سلسله مراتب طی کنند. مدیری که نوع مدیر شدنش در چارچوب قانون نیست، بین او و پرسنل زبان مشترک ایجاد نمی شود.
بروکراسی زمانی بوجود می آید که آدمی از بیرون یک ساختار بیاید بالاسر مجموعه. آدم درست در جای درست.⁉️ (مکانیزم شما چیست؟)
_مغزهای ما چرا میروند؟ چون ما به مغزهایمان نیاز نداریم. کسانی که ارتباطاتی با ما دارند مدیر می کنیم⁉️ (دولت های مطبوع شما مدیر که بماند تا آبدارچی مدرسه را تغییر دادند و از هم باندی های خود گذاشتند. دم خروستان را باور کنیم یا ... ؟)
_مسیری که دنیا رفته بپذیریم⛔️ (غرب زدگی)
@haad1442