1_14751905264.mp3
13.13M
تعلل تصمیمگیران در انجام اقداماتی بازدارنده علیه رژیم صهیونیستی باعث شد حضرت آقا چنین بیاناتی را در جلسه با خبرگان رهبری مطرح کنند
@haad1442
هدایت شده از جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرگ بر بی حجاب یا مرگ بر سرمایه دار بی درد؟
.
▪️هفته پیش در جلسه پنجم دوره نقشه اسلام(بازخوانی و تدریس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن) یک دوگانهای مطرح کردم تا الویت های جامعه را بهتر بشناسیم و دوگانه دوتا شعار بود که در برهه های مختلف در انقلاب اسلامی شنیده شده است. در دهه ۶۰ دوگانه مستضعف و سرمایه دار و در دهه اخیر دوگانه بیحجاب باحجاب ؛ دوگانه های داغ فضای عمومی بودند اما الویت چیست؟
برای مطالعهی متن کامل وارد کانال شوید...
💠@Jaraian
هدایت شده از جَرَیٰانْ| امیرحسیناسفندیاری
🔶 مرگ بر بی حجاب یا مرگ بر سرمایه دار بی درد؟
.
▪️هفته پیش در جلسه پنجم دوره نقشه اسلام(بازخوانی و تدریس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن) یک دوگانهای مطرح کردم تا الویت های جامعه را بهتر بشناسیم و دوگانه دوتا شعار بود که در برهه های مختلف در انقلاب اسلامی شنیده شده است. در دهه ۶۰ دوگانه مستضعف و سرمایه دار و در دهه اخیر دوگانه بیحجاب باحجاب ؛ دوگانه های داغ فضای عمومی بودند اما الویت چیست؟
▪️ دوگانه اول در واقع Zeitgeist یا روح کلی جلد ۲۱ صحیفه سجادیه امام است و در واقع دوگانهای امام ساز تلقی میشود.
چرایی آن را امروز به خوبی میبینید که سرمایه دار با به بردگی کشاندن کارگر و استثمار نتیجه کار او در بازار آزاد رقابتی که به بهانه توسعه شکل گرفته است برای خود حکومتی دیکتاتوری رقم زده است. او تعیین میکند چه کسی چه گونه بپوشد با حجاب باشد یا بی حجاب این کارفرماست که حتی ریش شما را مدیریت میکند این نتیجه دولت حداقلی و پیاده سازی دستورات IMF در جهت توسعه با الگوی بازار آزاد رقابتی و مدل نئولیبرالیسم میباشد.
پایان کار اینجا نیست!
در آمریکا که نمونه جهش یافته این مدل پیاده سازی شده است ترامپ با بهره گیری از این سیستم رأی میگیرد ؛ در واقع او به یک کارآفرین موفق و کاریزماتیک نیاز دارد که مورد پذیرش کارفرمایان بزرگ باشد تا به وسیله تطمیع کارخانه داران رأی کارگران آن ها را به صندوق خود بیاورد و این است قدرت سیستم رأی گیری سوپر الکترال!
▪️در فروشگاه های بالا شهر لباس مصوب زنان شبیه لباس مصوب زنان در فرانسه است سرمایه دار تعیین میکند که همه باید بی حجاب باشند در واقع نوعی دیکتاتوری نوین در حال پیاده سازی است حالا شما به دنبال کدام دوگانه میروید؟
▪️اکنون شاید بیش از پیش به اهمیت اصل ۴۳ قانون اساسی پی ببرید که شهید بهشتی بزرگوار با هوشمندی آن را به نگارش در آورد تا یک حکمرانی مردمی را در برابر دیکتاتوری نوین علم کند.
امروز در حالی به دنبال با حجاب کردن بی حجاب ها هستیم که سرمایه داران دسته دسته مردم را به سمت بی حجابی اجباری سوق میدهند و این بازی ، بازی در زمین دشمن است.
✍ امیرحسین اسفندیاری
💠@Jaraian
با ما در جریان باشید.
دفاع از اقتصاد سرمایهداریِ نوینِ روسیه در برابر تهدید جدیِ دموکراسی
🔸سرانجام در صبح روز چهارم اکتبر ۱۹۹۳ یلتسین در کسوت پینوشه واقعیِ روسیه درآمد. اقدامات او زنجیرهای از رویدادهای خشونتبار به راه انداخت که پژواکهایی روشن از کودتای ۲۰ سال پیشِ شیلی به همراه داشت.
🔸یلتسین دستور داد و ارتش به کاخ سفیدِ روسیه (ساختمان پارلمان) هجوم برد و آن را به آتش کشید و از ساختمانِ همان نهادی که فقط دو سالِ پیش با دفاع از آن به شهرت رسیده بود، تلّی از خاکستر باقی گذارد.
🔸کمونیسم شاید حتی بدون شلیک گلولهای فرومیپاشید، اما سیرِ حوادث نشان داد که سرمایهداری به سبک "مکتب اقتصادی شیکاگو" برای دفاع از خود نیازمند آتشباریِ سنگینی است.
🔸در روسیه ثروت بسیار زیادی وجود داشت که بلاتکلیف مانده بود. حوزههای نفتی عظیم، حدود ۳۰ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان، ۲۰ درصد منابع نیکل دنیا و کارخانههای اسلحهسازی و...
🔸اگر واشنگتن یا اتحادیه اروپا اشارهای میکردند، یلتسین مجبور میشد با اعضای پارلمان وارد مذاکرات جدی شود اما او از بابت هر آنچه میکرد صرفا مورد تشویق واشنگتن و اروپا قرار میگرفت.
🔸یلتسین ۵ هزار سرباز همراه با دهها تانک و نفربر مسلح، بالگرد و نیروهای ویژه شوک، مسلح به مسلسلهای خودکار را به صحنه فراخواند و همه این خشونتها برای دفاع از اقتصاد سرمایهداریِ نوینِ روسیه در برابر تهدید جدیِ دموکراسی بود!
#دکترین_شوک ۹۸
@haad1442
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بارون اومده...
حاج قاسم برات مهمون اومده...
محل شهادت سیدحسن نصرالله
@haad1442
بچههای شیکاگو در زمان حکومت نظامی و انحلال نهادهای دموکراتیک چه میکنند؟
🔸طی عملیات پاکسازی ساختمان پارلمان و مناطق دور و بر آن، بدست نظامیان یلتسین در روسیه، ۷ هزار و صد نفر دستگیر شدند. برخی از بازداشت شدگان را در یک استادیوم ورزشی حبس کردند. این اقدام شیوههای پینوشه بعد از کودتای سال ۱۹۷۳ شیلی را به خاطر میآورد.
🔸اما ماجرای روسیه نه تکرار شیلی که درست عکس جریانات شیلی بود. پینوشه دست به کودتا زد. نهادهای دموکراسی را منحل کرد و سپس به تحمیل شوکدرمانی پرداخت. یلتسین شوکدرمانیاش را به یک دموکراسی تحمیل کرد و سپس فقط با انحلال دموکراسی و راه انداختن کودتا میتوانست از برنامه شوکدرمانی دفاع کند و غرب از هر دو سناریو مشتاقانه حمایت کرد.
🔸یلتسین کاخ سفید(ساختمان پارلمان) را چنان سوزانده بود که حالا آن را کاخ سیاه میخواندند. یک شهروند میانسال روس با وحشت به یک فیلمبردار خارجی گفت: "مردم برای این از یلتسین حمایت میکردند که به ما وعده دموکراسی داده بود، اما او دموکراسی را نه فقط زیر پا گذاشت بلکه آن را در نطفه خفه کرد"
🔸در پی کودتا دیکتاتوری مطلق بر روسیه حاکم شد. نهادهای انتخابی کشور منحل شدند. دادگاه قانون اساسی و خود قانون اساسی به حالت تعلیق درآمدند، تانکها خیابانها را درنوردیدند. حکومت نظامی برقرار بود و سانسورِ فراگیر بر مطبوعات اعمال میشد.
🔸اما در این برههی تعیینکننده، "بچههای شیکاگو" و مشاوران غربیشان چه میکردند؟ درست همان کاری را که وقتی سانتیاگو غرق آتش و دود بود و یا بغداد در آتش میسوخت انجام میدادند. یعنی سرمست از رهایی از بندِ دخالتهای دموکراسی، به قانونگذاری نشستند.
🔸به گزارش نیوزویک: "این روزها، تیم اقتصادی لیبرالِ یلتسین بسیار پرتحرک است. روز پس از انحلال پارلمان به دست رئیسجمهور، به اصلاحگرانِ بازار دستور رسید که فرمانها را تهیه کنید"
دکترین_شوک ۹۹
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
توافق پاریس.pptx
24.61M
سال ۹۷ بابت اجرای غیرقانونی توافق پاریس توسط دولت دوازدهم به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت و در جلسهای اسناد مربوطه را ارائه کردم. پاورپوینت ارائه شده در آن جلسه را ملاحظه بفرمائید.
چندی بعد کمیسیون طی نامهای محرمانه اعلام کرد صلاحیت رسیدگی به موضوع را ندارد.
درباره توافق پاریس، همچنین در آذرماه ۱۳۹۷ مناظرهای را بامهندس زندی نماینده سازمان حفاظت محیط زیست داشتم که از این لینک قابل دریافت است. پس از این مناظره، مهندس زندی برکنار شد.
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
سال ۹۷ طی یادداشتهایی نشان دادم که دولت آقای روحانی در راستای اجرای غیرقانونی #توافق_پاریس، روند توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور را کند کرده است.
بازخوانی این دو یادداشت خالی از لطف نیست؛
۱- پشت پرده خاموشیها
۲- خاموشیها و فراموشیها
@syjebraily
خوشگذرانی اقتصاددانان بازار آزاد در شرایط سردرگمی مردم
🔸در حالی که پارلمان روسیه در آتش میسوخت یک اقتصاددان غربیِ غرقه در شادمانی به نیوزویک گفت: "با از میان برداشتن پارلمان، زمان بسیار خوبی برای اصلاحات فرارسیده است. اقتصاددانان این دور و بر خیلی دلسرد بودند اما حالا روز و شب مشغول کاریم."
🔸اقتصاددانِ ارشدِ مسئول میزِ روسیه در "بانک جهانی" به وال استریت ژورنال گفت: "هیچ وقت در عمرم اینقدر بهم خوش نگذشته بود." جای تردید باقی نماند که در روسیه دموکراسی همواره مانعی در مقابل طرح بازار بوده است.
🔸و خوشگذرانیها تازه شروع شده بود. در حالی که مردم از حملاتِ پیدرپی گیج و سردرگم شده بودند، بچههای شیکاگوی یلتسین جنجالیترین تمهیدات برنامهشان را حقنه کردند:
_کاهش بسیار زیادِ ارقام مربوط به اقلام مختلف بودجه
_حذف کنترل بر قیمت مواد غذاییِ پایه از جمله نان
_خصوصیسازیهای باز هم بیشتر و سریعتر
🔸یعنی اعمال سیاستهای استانداردی که چنان سریع باعث فلاکت گسترده میشود که برای پیشگیری از تظاهرات اعتراضآمیز ناشی از وضع بدِ مردم، باید حکومت پلیسی برپا کرد.
🔸 صندوق بینالمللی پول از "حرکت هر چه سریعتر در همه جبههها" دفاع کرد. دولت کلینتون گفت: "خصوصیسازی و لیبرالیزه کردن باید هر چه زودتر کامل شود"
#دکترین_شوک ۱۰۰
@haad1442
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻روایت انقباض -۱
🖊مهدی جمشیدی
۱. در نیمهی سال هزار و چهارصد، رهبر معظم انقلاب از ضرورت «بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی» سخن گفتند و یک سال پس از آن هم توضیح دادند که مقصودشان از ساختار فرهنگی، «ذهنیت مردم» است که از ارزشهای اصیل و اولیهی انقلاب، فاصله گرفته است. این سخنان، هم در جمع دولت گفته شد و هم در جمع شورای عالی انقلاب فرهنگی. روشن است که مخاطب اصلی و کانونی این مطالبه، شورای عالی انقلاب فرهنگی است و اکنون با گذشت سه سال از این مطالبه، انتظار میرود که برای تحقق این امر، یک «نقشهی راه» ترسیم شده باشد و در قالب مجموعهای از سیاستهای منسجم و عالی، «طرح عملیاتی» برای بازسازی ذهنیت اجتماعی، نگاشته شده باشد و حتی برای ایجاد همگرایی و زمینهی گفتمانی، این طرح با اصحاب فکر و معرفت در میان نهاده شده بود و نوعی «اجماع نخبگانی» پدید آمده باشد.
۲. اما با تأسف باید گفت مانند همیشه و مطابق انتظار از شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مطالبه نیز بر زمین مانده است. در همان جلسه، رهبر معظم انقلاب به اعضای شورا دستور دادند که باید روزانه، دو ساعت زمان، صرف مسائل شورا کنید و همچنین تصریح کردند که شورا در آنجایی که انتظار میرود کنشگر و حاضر و مؤثر باشد، نیست. روشن است که بیاعتنایی به طراحی نقشهی راه عملیاتی و سیاستی برای بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی، از فروعات و نتایج همین بیاهتمامی و انفعال و بیخیالی بسیاری از اعضای شورا است. مسألههای شورا به انتصابات و آییننامههای اجرایی و نحوهی کنکور، تقلیل پیدا کرده است. این، آن شورایی نیست که امام خمینی برای «انقلاب فرهنگی» طراحی کرده بود. در این اشخاص و سازوکارها، امکان انقلابی و بضاعت تحولی به چشم نمیآید. این شورا، اداری است و نه عالی، محافظهکار است و نه انقلابی، صوری است و نه فرهنگی. از حقیقت و مسئولیت تاریخیاش تهی شده و جنبهی تزیینی و تشریفاتی یافته است.
۳. دوستان مؤمن و انقلابی! گذشته از دولتهایی نشسته در شورا که هویت لیبرالی دارند، حتی به دیگران نیز نباید امید بست. من از یکی از اعضای متفکر این شورا، درخواست ملاقات کردم تا مسائلی را با وی در میان بگذارم، اما او نپذیرفت. عضو دیگر شورا که یکی از مسئولان فرهنگی عالی در دولت قبل بود، در حد پنج دقیقه، نظرات مرا دربارهی سیاستهایی که از متن نظریهی فرهنگی متفکران مسلمان میتوان استنتاج کرد، نطلبید و نشنید. یک ماه پیش، یک متن سیصد صفحهای را که دربارهی تدبیر حجاب نگاشته بودم، در اختیار یکی از اعضای شورا و قائممقام یکی دیگر از اعضای شورا نهادم، اما تا این لحظه، هیچ خبری نشده است. و ... . بیشتر برای خویش، مخالفسازی و دشمنتراشی نکنم، اما همین قدر بدانید که شورا، رقیق است، بیخاصیت است، منفعل است، بیاراده است. در ماجرای اغتشاش، شما کنش و کاری از این شورا مشاهده کردید؟! مگر مسألهی حجاب، ماهیت فرهنگی ندارد و مگر اینان سخن از راهحل فرهنگی نمیگفتند؟! و در کدام مسألهی فرهنگی، اینان یقه چاک دادند و هزینه پرداختند؟! هیچ و هیچ. از آنکه انتظار میرفت واکنشی نشان بدهد و فریاد برآورد، در قم به شرح اسفار سرگرم است، بیآنکه خودش اهل سفر باشد؛ برحذر است از چالش. در آن جمع بالانشین و بیصدا، یک حسین کچویان بود که تفکر انقلابی را به صورتی آشکار، نمایندگی میکرد؛ که البته او را برچیدند تا آسودهتر بخوابند و با همگان بسازند و آداب محافظهکاری بهجا آورند.
۴. دل و جانم، سرشار از یاد و ذکر آقاسیدمرتضی آوینی است و بیش از همیشه، دلتنگ او هستم. کاش نبودم در زمانهای که او نیست. از کسی سخن میگویم که در سال هفتادویک، نامهای نه صفحهای به رهبر معظم انقلاب نگاشت و در آن، هشدار و انذار داد که کار فرهنگ با این کارگزاران شبهفرهنگی، بسامان نخواهد شد و جامعه از انقلاب، دور خواهد افتاد. و مگر چنین نشد و رهبر معظم انقلاب از «واگراییهای دههی هفتاد» سخن نگفتند؟! باور کنید اگر قرار باشد گرهی گشوده شود، به دست همین نیروهای فکری و فرهنگی غیررسمی و میدانی خواهد بود که همانند آوینی، درد و داغ دارند و فرهنگ را میفهمند، و نه این کارگزاران بوروکرات و ابوالمشاغل و محافظهکار. اینان اگر عزم و ارادهای داشتند، گره از کار فروبستهی حجاب میگشودند و با بیعملیشان، خیابانهای امالقرای جهان اسلام را به بستر ظهور و تجلی نظریهی لذتپرستی و بدنزدگی و خودبنیادی تبدیل نمیکردند. سکوت و انفعال این شورا در مسألهی اغتشاش و حجاب، همهی واقعیت نهفته و پشتپردهی آن را رسوا میکند و نشان میدهد که نباید از این ساختار فرسوده و بیجان، کمترین توقعی داشت. سخنگفتن با محافظهکاران و خاموشان، هیچ حاصلی ندارد. باید خودمان - یعنی جریان و جبههی خودجوش فرهنگی - طریق قیاملله را در پیش بگیریم و ارزشهای فرهنگی انقلاب را احیا کنیم.
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60
مردم نمیدانستند کارخانهها و معادنشان به چه کسانی فروخته شده
🔸تغییرات به قدری سریع بود که همگامی با آن برای مردم روس ناممکن بود. کارگران اغلب نمیدانستند که کارخانهها و معادنشان فروخته شده است. چه رسد به اینکه چگونه یا به چه کسی فروخته شده است.
🔸به لحاظ نظری همه این ساخت و پاختها و معاملات قرار بود به شکوفایی اقتصادیای منجر شود که روسیه را از درماندگی برهاند. اما در عمل جای کشوری کمونیستی را یک کشور صنفگرا میگرفت: کسانی که از شکوفایی اقتصادی بهرهمند شدند به جمع کوچکی از روسها محدود میشد که بسیاری از آنها گردانندگان سابق "حزب کمونیست" بودند و نیز انگشتشماری از مدیران صندوقهای مشاع سهام غربی که با سرمایهگذاری در شرکتهای جدیدا خصوصیسازی شده روس بازده سرسامآوری نصیبشان میشد.
🔸 دارودستهای از نومیلیاردها با "بچههای شیکاگو"ی یلتسین همدست شدند و کشور را تقریبا از هر چیز ارزشمندی که داشت، لخت کردند و ثروتهای هنگفتی را به میزان ماهانه دو میلیارد دلار از کشور خارج کردند. بسیاری از این نوکیسگانِ میلیاردر به سبب قدرت شاهانهشان، تحت عنوان الیگارشی یا اندکسالاران شناخته میشوند.
🔸در یک مورد استثنائی یلتسین و تیمش از مکتب اقتصادی شیکاگو عدول کردند و اجازه ندادند شرکتهای چندملیتی خارجی داراییهای روسیه را تماما بخرند. بهترینها را برای روسها نگهداشتند و سپس شرکتهای تازه خصوصیسازیشده تحت مالکیتِ اعضای الیگارشی روس را به روی سهامداران خارجی گشودند.
🔸با وجود این از نظر خارجیها حتی بازده اینگونه سرمایهگذاریها هم سر به فلک میکشید. روزنامه والاستریت ژورنال میپرسید: "آیا دنبال سرمایهگذاریای با افزایش بهای دو هزار درصد ظرف سه سال هستید؟" و بعد پاسخ میداد: "فقط یک بازار سهام سرشار از چنین امیدی است: روسیه"
#دکترین_شوک ۱۰۱
@haad1442
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پخش زنده
مسئله مسکن و شهرسازی و راهکار انقلاب اسلامی
بخش ۱
[زیستشهرهای نوین مولد؛ الگویی همافزا برای حل مشکلات مسکن، اشتغال و جمعیت]
🔹با ارائه دکتر عباس جهانبخش
⏱ پنجشنبه ۲۴ آبان
▪️ دوره MPA حکمرانی مردمی
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/shipaa
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
اقتصاد ایران بیش از سه دهه در تلۀ «یکسان سازی نرخ ارز» گرفتار شده و مادامی که قوانین مبارزه با قاچاق و پولشویی با دقت کامل اجرا نشود،
یکسان سازی نرخ ارز با استدلال «بازگشت ارزهای صادرات غیرنفتی و حذف رانت» سرابی بیش نبوده و نتیجه تنها کوچکتر شدن سفرهٔ مردم و اغتشاشات اجتماعی خواهد بود.
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
🔸 با توجه به پنهان کردن #افزایش_قیمت_بنزین لابلای ارقام بودجۀ پیشنهادی دولت برای سال آینده، آزادسازی واردات بنزین سوپر با لیتری 60 هزار تومان بهانهای خواهد بود برای طرح موضوع #رانت و افزایش قیمتها !!
🔹 به دلیل اختلاف بالای قیمت، احتمال بروز تخلفات گسترده مثل مخلوط کردن بنزین سوپر و معمولی وجود دارد.
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
نتایج بازار آزاد شوروی در دوره یلتسین
🔸چهل درصد از شرکت نفتیِ به بزرگی نفت توتال فرانسه به بهای فقط ۸۸ میلیون دلار فروخته شد. فروش شرکت توتال در سال ۲۰۰۶، ۱۹۳ میلیارد دلار بود. شرکت نیکلِ نوریلسک که تولیدکننده یک پنجم نیکل جهان بود، به ۱۷۰ میلیون دلار فروخته شد. اگرچه فقط سود این شرکت خیلی زود به ۱/۵ میلیارد دلار در سال رسید.
🔸شرکت عظیم نفتیِ یوکس که میزان نفت تحت کنترلش از نفت کویت هم بیشتر است به ۳۰۹ میلیون دلار فروخته شد. این شرکت اکنون بیش از ۳ میلیارد دلار در سال درآمد دارد. ۵۱ درصد غولی نفتی به نام سیدانکو، به ۱۳۰ میلیون دلار فروخته شد اما فقط دو سال بعد سهام مزبور در بازار بینالمللی ۲/۸ میلیارد دلار ارزشگذاری شد. یک کارخانه عظیم اسلحهسازی به قیمت ۳ میلیون دلار فروخته شد یعنی به قیمت یک ویلا.
🔸فضاحتِ اصلاحات کذاییِ اقتصادی فقط به این ختم نمیشد که ثروتهای عمومی روسیه به ثمن بخس به حراج گذاشته میشد، بخش دیگری از این فضاحت این بود که این ثروتها با وجوه عمومی خریداری میشدند.
🔸تعدادی از وزرا و سیاستمداران، شرکتهای دولتی را به تجار میفروختند و مبالغ زیادی از وجوه عمومی را که باید به بانک مرکزی یا خزانه واریز میشد، به حسابهای خصوصیای منتقل میکردند که اعضای الیگارشی با شتاب باز میکردند.
🔸سپس دولت با همان بانکها برای انجام حراجِ خصوصیسازیِ میدانهای نفتی و معدنی قرارداد میبست. این بانکها که حراجها را برگزار میکردند، خود نیز در آن شرکت میکردند و بیهیچ تردیدی این بانکها که به اعضای الیگارشی تعلق داشت مصمم بودند خود مالک جدید و سرفرازِ داراییهایی شوند که سابقا دولتی بود.
🔸 وجوهی که آنها برای خرید سهام این شرکتهای دولتی تدارک میدیدند احتمالا همان وجوه عمومی بود که وزیران یلتسین پیشتر در این بانکها گذاشته بودند. به دیگر سخن، مردم روسیه وجوه لازم را برای غارت کشورشان در اختیار گذاشتند.
#دکترین_شوک ۱۰۲
@haad1442
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انتقاد قالیباف از وضعیت هفتتپه: مشخص نیست چه کسی مسئول وضعیت آن است
🔹شجاعت را از مدیران برای فروش اموال و مولدسازی گرفتیم. برای خریداران نیز بیاعتمادی ایجاد کردهایم!
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
امروز همایش «تأمین تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی» با حضور رئیس مجلس، رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و سایر مقامات ارشد کشور و دولت برگزار شد و محوریت بحث آقایان دفاع از بنگاه داری بانک ها و دفاع از خصوصی سازی و مولدسازی اموال دولت و مردم بود.
اخیراً و با روی کار آمدن دولت پزشکیان، مجدداً همان باند سابق واگذاری اموال به بخش خصوصی روی کار آمدند و با تهیه گزارشاتی مدعی شدند که هفت تپه در زمان مالک فاسد آن، سودده بود و بعد از خلع ید مالک و بازگشت به دولت، ضرر ده شده است!
آقایان رئیس مجلس و سایر مقامات هم این گزارش دروغ را باور کردند و قالیباف امروز می گوید که با آن کار - خلع ید مالک - شجاعت را از مدیران مون گرفتیم!
بعد مدعی است که عده ای که خصوصی سازی را نقد می کردند و از مدیران می پرسیدند چرا اموال دولت و مردم را به ثمن بخس به دایی و عمه و عمو و دوستان و رفقای خودتان واگذار کردید، اینها عامل این بودند که شجاعت را از مدیران گرفتیم که خصوصی سازی را کامل انجام دهند!
البته خصوصی سازی در دولت شهید رئیسی هم متوقف نشد و با عنوان مولدسازی کلی از اموال مردم و دولت را لیست کرده و براحتی با پول خود دولت واگذار کرده اند!
ظاهراً آقایان از گذشته درس عبرت نگرفته اند و بنا دارند مجدد همان دست فرمان را باقدرت هرچه تمام تر ادامه دهند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فرمایشات آقای همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم را با دقت گوش کنید.
میفرمایند سال ۹۶ نقدینگی موجود در اقتصاد ایران، ۳۶۰ میلیارد دلار بود. اما امروز نقدینگی حقیقی به ۱۴۰ میلیارد دلار کاهش یافته است؛ و این معلوم میکند چرا همه فعالین اقتصادی احساس میکنند پول نیست نقدینگی نیست!
چرا نقدینگی را به دلار حساب میکنند؟ چون میدانند اقتصاد ایران دلاریزه شده و هزینههای ملت به دلار است!
این سخنان، همان چیزی است که طی سه سال گذشته مکرر گفتیم و متاسفانه شنیده نشد. گفتیم نقدینگی در این اقتصاد دلاریزه، کم هم هست؛ تولید پول ندارد، مردم پول ندارند. اما نئولیبرالها آدرس غلط به دولت شهید رئیسی دادند؛ علت تورم را نقدینگی معرفی کردند و بجای کنترل نرخ ارز، نقدینگی کنترل شد. نتیجه این شد که هزینههای مردم و تولیدکنندگان با افزایش نرخ ارز افزایش یافت اما حقوق کارگر و کارمند سرکوب شد، وام به تولید داده نشد و چنانکه پیش بینی کرده بودیم، اقتصاد دچار رکود شد.
آقای همتی که در دوره شهید رئیسی پی در پی توئیت میزد که وامصیبتا نقدینگی رفت بالا، امروز در کمال متانت(!) پشت تریبون میایستد و میگوید ارزش دلاری نقدینگی کم است و در دولت تصویب کردیم زیاد شود.
اما ایشان باز هم اشتباه میکنند. اینکه شما اقتصاد را دلاریزه کنید، نرخ ارز را هم رها کنید تا بالا برود، احتیاج به نقدینگی بیشتر و بیشتر خواهد شد.
چرا بجای اینکه در یک دوره نقدینگی را سرکوب و اقتصاد را فلج کنید، و در دورهای دیگر، نقدینگی را افزایش دهید، نرخ ارز را کنترل نمیکنید تا نقدینهخواهی اقتصاد متوقف شود؟ این راهی که میروید بیراهه است...
@syjebraily
اتحاد جماهیر شوروی به وسوسه بازار آزاد فروپاشی شد
🔸وقتی کمونیستهای روسیه تصمیم به انحلال اتحاد شوروی گرفتند، قدرت را با دارایی تاخت زدند. خانواده خود یلتسین هم مثل مربیاش پینوشه، ثروت فوقالعادهای گرد آوردند و فرزندانش و همسرانشان به سمتهای ارشد در موسسات بزرگِ خصوصیسازی شده گماشته شدند.
🔸اعضای الیگارشی که داراییهای مهم دولت روسیه را سفت و سخت در اختیار داشتند، شرکتهای تازه تاسیسشان را به روی چندملیتیهای درجه یک گشودند. چندملیتیها نیز بخشهای بزرگی از این شرکتها را قاپیدند
🔸در سال ۱۹۹۷ شرکت نفتی رویال داچ/شل و بیپی (شرکت نفت بریتانیا) با دو غول نفتی مهم روسیه یعنی گازپروم و سیداکو وارد مشارکت شدند. اینها سرمایهگذاریهای بسیار سودآوری بود، اما سهم اصلی ثروت در روسیه در دست بازیگران روس بود و نه شرکای خارجیشان.
🔸این نکتهای بود که صندوق بینالمللی پول و خزانهداری ایالات متحده از آن غفلت کردند اما در حراجیهای خصوصیسازیِ بعدی در بولیوی و آرژانتین این اشتباه را با موفقیت اصلاح کردند و در عراقِ پس از تهاجم، ایالات متحده از این هم فراتر میرفت و تلاش میکرد دست نخبگان محلی را از معاملات سودآورِ خصوصیسازی کاملا کوتاه کند.
🔸تحلیلگر ارشد سیاسی سفارت آمریکا در مسکو در سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ اذعان کرد: "دولت ایالات متحده گزینه اقتصادی را بر سیاسی ترجیح داد. ما آزادسازی قیمتها، خصوصیسازی صنعت و ایجاد سرمایهداریِ واقعا لگامگسیخته و فارغ از مقررات را برگزیدیم. این گزینه متاسفانه خواست مردم را نادیده میگرفت"
#دکترین_شوک ۱۰۳
@haad1442
جنگ تحمیلیِ مکتب اقتصادی شیکاگو
🔸تلفات ناشی از جنگ تحمیلیِ مکتب اقتصادی شیکاگو بر روسیه پیوسته رو به افزایش بوده. در سال ۱۹۹۸، بیش از ۸۰ درصد مزارع روسیه ورشکست و تقریبا هفتاد هزار کارخانه دولتی تعطیل شدند که باعث شیوع بیکاری گسترده شد.
🔸در سال ۱۹۸۹، قبل از آغاز شوک درمانی، دو میلیون نفر در فدراسیون روسیه، با روزی کمتر از چهار دلار، در فقر میزیستند. در نیمه دهه نود که متخصصان شوک درمانی "شربت تلخ"شان را به کام روسیه ریخته بودند، بنا بر آمار بانک جهانی، ۷۴ میلیون روس زیر خط فقر زندگی میکردند.
🔸این آمار حکایت از آن دارد که اصلاحات اقتصادی روسیه میتواند افتخارِ فقرزایی برای ۷۲ میلیون نفر تنها طی ۸ سال را به خود اختصاص دهد. در سال ۱۹۹۶ بیست و پنج درصد روسها، یعنی تقریبا ۳۷ میلیون نفر که در فقر میزیستند افرادی "درمانده" توصیف شدند.
🔸روسها در تیرهروزیِ زندگی تحت حاکمیتِ کمونیسم، به رغم آپارتمانهای سرد و پرازدحام، دستکم سرپناهی داشتند، اما در سال ۲۰۰۶ دولت تصدیق کرد که ۷۱۵ هزار کودک بیخانمان در روسیه زندگی میکنند که یونیسف شمار آنها را تا حد ۳/۵ میلیون کودک قلمداد کرد.
🔸 در دوران جنگ سرد، اعتیاد گسترده به الکل در روسیه از نگاه غرب شاهدی بر غمانگیز بودنِ زندگی در کمونیسم بود، به قدری غمانگیز که روسها برای سر کردن روز خود، ناچار بودند که مقدار زیادی ودکا مصرف کنند. با این حال در رژیم سرمایهداری روسها بیش از دو برابرِ عادت گذشتهشان الکل مینوشند و اکنون نیز خواهان مسکنهای قویترند.
🔸عده مصرفکنندگان مواد مخدر از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ نهصددرصد یعنی حدود ۴ میلیون نفر افزایش یافته است که بسیاری از آنان به هروئین معتادند.
#دکترین_شوک ۱۰۴
@haad1442
هدایت شده از بیداری ملت
❌باورکردنی نیست؛ دولت همه چیز را "دستوری" گران میکند/ "خودرو" شبانه گران شد
🔹بعد از گرانی دستوری نان، لبنیات، آب، گاز، بنزین سوپر، ارز نیمایی و .... حالا نوبت به گرانی خودرو رسید.
🔹گویا دولت با موضوعاتی قبیل فیلترشکن، واردات آیفون و ...سعی در انحراف افکار عمومی از گرانی های دستوری دارد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
یکسانسازی واحد پول باید تبدیل به یک مطالبه ملی شود. نمیشود که دستمزد کارگر و کارمند و معلم و استاد و پاسدار و پرستار و... به ریال پرداخت شود، اما همه مواد اولیه تولید از مسکن و مرکب و پوشاک تا لوازم خانه و آشپزخانه به دلار قیمتگذاری شود؛ یا ریال برای همه، یا دلار برای همه!
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در نشست با رئیس اتحادیه سرمایهداران ایران (اتاق بازرگانی) وعده داده است که دلار را گران کند؛ منتهی اجازه خواسته که این گرانی، به صورت شوک نباشد، بلکه تدریجی، آرام و بی سر و صدا صورت گیرد. دقیقا مانند روندی که طی سالهای اخیر اتفاق افتاده و دلار نیما از ۲۲ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۵۰ هزار تومان رسیده است.
با افزایش نرخ دلار، دلارداران و دلاریفروشان، از یک سو دلارهایی که از صادرات به دست آوردهاند را گرانتر میفروشند؛ از سوی دیگر، چون محصولاتشان را به دلار قیمتگذاری میکنند، محصولاتشان را هم گرانتر میفروشند. در نتیجه، اینها سودهای نجومی میکنند، و هم کالاهای وارداتی و هم کالاهای ایرانی برای ملت گران میشود. به عبارت دیگر، سودشان نتیجه نبوغشان نیست، نتیجه گرانسازی زندگی بر مردم است.
چندی پیش رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی خبر داد که افزایش نرخ ارز، حاصل توافق رئیس اتاق بازرگانی با رئیس بانک مرکزی بوده است.
@syjebraily
هدایت شده از حسین زمانی میقان
رئیس کل بانک مرکزی ایران کسی که باید حافظ ارزش پول ملی ایران باشه! رفته در محضر اتحادیه سرمایهداران (اتاق بازرگانی) سر خَم کرده و گفته دلار را آرام آرام میبریم بالا!
#بیچاره_ریال
@hzamanim