🔹️ابتدای هفته بود که نیویورک تایمز گزارشی پیرامون جزئیات ترور شهید فخری زاده منتشر کرد. اما چرا این اطلاعات و جزئیات از ترور موساد باید منتشر شود؟ و چرا در این زمان؟
نیویورک تایمز یکی از رسانه های نزدیک به کاخ سفید است که آمریکایی ها قبلا نیز بعضی از اطلاعات خاص را از این طریق به بیرون داده اند.
🔹️نویسنده متن یعنی رونن برگمن روزنامه نگار اسرائیلی نزدیک به موساد و دارای دسترسی های اطلاعاتی و نویسنده کتاب «برخیز و اول بکش» که به موضوع ترورهای مخفی موساد پرداخته نیز به معنادار بودن گزارش نیویورک تایمز می افزاید.
🔹️این گزارش سفارشی بیشتر سعی دارد با بیان جزئیاتی ریز با چاشنی اغراق در بیان یک عملیات ترور، قدرت رژیم صهیونیستی را به رخ بکشد.(اطلاعات سوخته ای که قبلا توسط دستگاههای مسئول ایران بصورت عمومی بیان شده بود)
از سویی صراحتا عملیات ترور را به اسرائیل و البته با همکاری و هماهنگی آمریکا نسبت می دهد.
اما نکته قابل توجه گزارش اشاره به ترور سردار شهید سلیمانی است که بیان می دارد بعد از واکنش ضعیف ایران آنها جسور شده و ترور شهید فخری زاده را عملیاتی کردند.
🔹️پس از شکست های آشکار اسرائیل و آمریکا در منطقه و در میانه بحث های جدی پیرامون تداوم مذاکرات، این گزارش به دنبال ایجاد برساخت رسانه ای مبنی بر قدرت تخریب اسرائیل(با هماهنگی آمریکا) ضعف و عدم توان پاسخ ایران و همچنین بالا نگه داشتن چماق تهدید به ترور بالای سر ایران برای عقب نشینی در مذاکرات است.
🔹️اما چند روز نگذشته بود که پایگاه خبری The Cradle در گزارشی برای نخستین بار صریحا مرگ های مشکوک و سریالی چند ژنرال و سرهنگ آمریکایی و اسرائیلی را انتقام نیروهای مقاومت(بخوانید ایران) بابت ترور سردار دلها دانست.
🔹️این گزارش به حملات مشخصی پس از خرابکاری در تاسیسات نطنز و ترور شهید فخری زاده اشاره می کند از جمله حمله به مقر موساد در اربیل عراق که منجر به مرگ ژنرال های آمریکایی و اسراییلی شده است.
🔹️در ادامه گزارش از دکترین"چشم در چشم"به عنوان راهبرد محور مقاومت و موضع قاطع #جدید ایران یاد می کند و می گوید ممکن است پاسخ ها از منطقه فراتر رود و رسما می نویسد باهر اقدام رژیم (اسرائیل) ضد منافع ایران، یک کشتی مورد حمله قرار خواهد گرفت.
در پایان هم خیلی روشن اشاره مختصری به گزارش سفارشی نیویورک تایمز می کند تا اربابان مستاصل آنها خیلی صریح و شفاف پیام را دریافت کنند.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
https://www.instagram.com/p/CUNZsk7ID-C/?utm_medium=copy_link
✅ @haallaj
🔹در آستانه شروع مذاکرات هسته ای حمله سایبری به سیستم پمپ بنزین ها رخ می دهد.
رابرت مالی و آمریکایی ها از "بررسی گزینه های دیگر" و "پلن B" می گویند.
🔹دنیس راس هم رسما در فارن پالسی می نویسد ایران دیگر آمریکا را جدی نمی گیرد. برای احیای توافق باید گزینه نظامی رو میز باشد و از همه ابزارها اعم از اطلاعاتی نظامی و...برای کشاندن ایران پای میز مذاکره استفاده کنیم.
🔺اما در ایران رسانه ها دقیقا در همین روزهای حساس که باید پیام اقتدار و قدرت به طرف های غربی صادر شود، ناگهان نامه خالی بودن خزانه را رسانه ای می کنند تا به زعم خود انتقامی گرفته اند.
🔺این اقدام خواسته یا ناخواسته نتیجه مشابهی با ادعای سراسرضعف روحانی پیش از مذاکرات برجام مبنی بر خالی بودن خزانه دارد.
وقتی منافع ملی قربانی سیاست زدگی می شود...
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
https://www.instagram.com/p/CVkXDt9lGYd/?utm_medium=copy_link
✅ @haallaj
🔹آخرین تله مذاکراتی آمریکایی ها برای تداوم کارآیی سلاح #تحریم ها، پیشنهاد #توافق_موقت آزادسازی بخشی از منابع مسدود شده ایران در ازای توقف غنی سازی ۶۰درصد است
مسیر توافق موقت چیزی جز استمرار شرطی بودن اقتصاد ایران نخواهد داشت.
🔹هرمسیری جز لغو #تحریم ها(بطور خاص تحریم های بانکی)سرابی بیش نیست
تیم #مذاکره کننده هم باید مراقب تله های مذاکراتی غربی ها باشد و هم مراقب نواصولگرایانی باشد که با هدف تحکیم قدرت در داخل به دنبال توافق موقت هستند.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️روایت مسئول میز ایران در سازمان اطلاعات ارتش اسراییل از ایران و برجام
🔹دنی سیترینوویچ، مسئول میز ایران در امان(سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل)ومسئول افزایش همکاری بین مقامات اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا در مصاحبه ای با تایمز اسرائیل تحلیل مفصل و مهمی راجع راهبرد اسرائیل و آمریکا با برجام و رفتارمنطقه ای ایران داشته در این مصاحبه نکات مهمی مطرح می کند از جمله:
🔺برجام - با همه ایراداتش - برنامه هسته ای ایران را به طور قابل توجهی عقب انداخت، بیش از هر فعالیت مخفی دیگری که هدفش انجام همین کار بود. آن فعالیت های مخفی ممکن است برنامه را اندکی به حالت تعلیق درآورد یا به تعویق بیاندازد، اما چیزی در سطح برجام نیست.
🔺ایران خود را به عنوان یک ابرقدرت می بیند و به همین دلیل، حق غنی سازی اورانیوم را مانند سایر ابرقدرت ها دارد. همچنین منبع غرور و ناسیونالیسم است.
🔺حتی اگر رژیم تغییر کند، حتی اگر فرد بعد از [آیتالله] خامنهای معتدلتر باشد، هرگز جاهطلبیهای هستهای ایران را رها نخواهد کرد.
🔺توافقی «طولانیتر و قویتر» اتفاق نخواهد افتاد ولی فقیه یک میلیون سال دیگر این را نمی پذیرد.
🔺رهبر ایران امروز بسیار قویتر از زمان امضای توافق هستند. در آن زمان همه کارت ها به نفع روحانی بود. حالا همه چیز تغییر کرده است. مذاکره کنندگان ظریف نیستند. و رئیسی البته روحانی نیست. بنابراین ایالات متحده باید بسیار سخت کار کند تا آنها را متقاعد کند که به توافق موجود بازگردند.
🔺من فکر نمی کنم که آمریکایی ها Plan B داشته باشند. شما می توانید در مورد طرح B به عنوان تحریم های بیشتر صحبت کنید زیرا آنها در واقع به ایران حمله نمی کنند. اما چه نوع تحریمی [می توانید علیه ایران وضع کنید] بدون چین؟ آنها در حال حاضر مستأصل هستند و واقعاً نمیخواهند تحریم جدیدی اعمال کنند، زیرا انجام این کار بازگشت ایران به توافق را دشوارتر میکند.
🔺بله، بندهای غروب آفتاب وجود دارد. اما حتی پس از برداشته شدن بیشتر محدودیت ها، ایران همچنان باید با یک رژیم بازرسی بسیار شدید مواجه شود. آنها نمی توانند به راحتی هر نوع ماده ای را [برای استفاده در بمب] منحرف کنند.
بازرسیها نه تنها به ما امکان میدهند بفهمیم در سایتهای هستهای آنها چه اتفاقی میافتد، بلکه به عنوان یک عامل بازدارنده نیز عمل میکنند.
تغییری که روحانی در سال ۲۰۱۳ ایجاد کرد این بود که ایران در واقع به دستیابی به توافق علاقه مند شد. مذاکرات [برجامی] در عمان قبل از روحانی شروع شد، اما روحانی مولد واقعی بود و فهمید که برای ایجاد نوعی ژست به غرب، نیاز به توافق دارد.
🔺رئیسی برخلاف روحانی، هدف اول خود را بازگشت به برجام نمیداند. او اهمیت برجام را درک میکند، اما معتقد است که حتی اگر بازگشتی نداشته باشد، میتواند از طریق اقتصاد مقاومتی با واکنشها کنار بیاید و همراه با چین در مقابل فشارها مقاومت کند. بنابراین اگر ایالات متحده مایل به مصالحه در بسیاری از موارد است، او بدش نمیآید که به توافق بازگردد، اما تنها در صورتی که این توافق بر اساس شرایط ایران باشد. به همین دلیل است که بازگشت به برجام مستلزم مصالحه از سوی ایالات متحده است.
🔹متن کامل مصاحبه در لینک زیر👇
https://www.timesofisrael.com/he-led-idf-intel-gathering-on-iran-was-ignored-and-fears-israel-is-now-paying-price/
✅ @haallaj
🔹همه بازیگران عرصه روابط بین الملل به دنبال کسب حداکثری منافع ملی خود هستند
هنر دیپلماسی استفاده از اشتراکات و تضاد منافع بازیگران برای منافع ملی است
🔹آمریکا درکنار تهدید و فشار تحریم، مُهره خاص خود ( #علی_واعظ) را برای رایزنی با روسیه جلو می فرستد
🔹از آن سوعلی باقری درپیش از دوردوم مذاکرات به مسکو میرود با ریابکوف رایزنی میکند و با نماینده چین هم تلفنی صحبت میکندوصبح روز اول دور دوم مذاکرات،نشست سه جانبه با نمایندگان چین و روسیه برگزارمیکند ومواضع را بهم نزدیک میکند
تا الان ایران توانسته بااثبات موضع خود دست برتر را داشته باشد
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1469423708997656578?t=7U5pJLvAUxG-8J-6ya57eg&s=19
✅ @haallaj
🔹آن زمان که شما @alivaez در گروه بحران گزارش "Iran and the P5+1: Solving the Nuclear Rubik’s Cube" می نوشتید و می شد متن مبنای #مذاکرات تمام شده.
بازی عوض شده حالا شما باید در زمین ما بازی کنید
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1469664725495697409?t=3-uzfspnkt08fLXr4z9l6Q&s=19
✅ @haallaj
🔹چرا در میانه #مذاکرات وقتی طرف مقابل حاضر به دادن هیچ امتیازی نیست، ایران یک برگ برنده را بی جهت خرج می کند و اجازه نظارت فراپادمانی در سایت تسا کرج به طرف مقابل میدهد؟
🔹هم یک کارت را که میشد به عنوان امتیاز واگذار کرد از دست دادیم و هم راه را برای زیاده خواهی های بعدی هموار کردیم
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1471133851653222401?t=O6agQsue95UIN5nTQ1hMdQ&s=19
✅ @haallaj
⭕️تحلیل گر مستقل! پوششی؛ علی واعظ
🔺این قسمت(۱): از سازمان سیا تا جورج سوروس و رفقا
🔹علی واعظ تحلیل گر ارشد گروه بین المللی بحران (بازوی اثرگذار وزارت خارجه آمریکا و سازمان سیا)از ۲۰۰۸تا۲۰۱۰ پست دکتری خود از مدرسه علوم سیاسی کندی دانشگاه هاروارد گرفت
🔹دانشگاه هاروارد و بطور خاص مدرسه کندی مهترین منبع جذب نخبگان دانشگاهی برای سازمان سیا است (هرچنداین به منزله این نیست هرکسی آنجا بوده لزوما عامل اطلاعاتی سیا است)
🔹اما آنچه علی واعظ را خاص ترمی کند سابقه همکاری با سازمان سیا از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ در رادیوآزادی اروپا است. رادیو آزادی اروپا در دوره جنگ سرد توسط سیا برای مقابله با شوروی راه اندازی و تامین مالی شد.
🔹علی واعظ با این سوابق حالا به عنوان تحلیلگر ارشد گروه بین المللی بحران در ژستی بی طرفانه مانند ایفای نقش در پیشبرد پروژه برجام وارد میدان شده و سعی در اثر گذاری بر نخبگان سیاسی و افکار عمومی ایران دارد، اما پشتیبانان مالی و هیات مدیره این گروه به اصطلاح بی طرف چه کسانی هستند؟
🔹چهره اصلی و تامینکننده مالی اصلی این گروه جورج سوروس معمار انقلاب های رنگی در دنیا است. که همراه با پسرش عضو هیئت مدیره اند
بنیاد برادران راکفلر با آن سوابق خاص در دنیا
تزیپی لیونی وزیر سابق امورخارجه اسرائیل
هوشنگ انصاری وزیر اقتصاد هویدا و میلیاردر ایرانی، حامی مالی جرج بوش
فدریکا موگرینی مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و...
🔹رئیس سابق گروه بین المللی بحران هم رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و سرتیم مذاکره کننده فعلی آمریکا در وین که نقش خاصی در پیشبرد پروژه برجام داشت. چقدر ساده چقدر بی طرف. ادامه دارد...
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
اسناد👇
https://www.instagram.com/p/CXlx_Lco-BX/?utm_medium=copy_link
✅ @haallaj
علیرضا فقیهی راد
⭕️تحلیل گر مستقل! پوششی؛ علی واعظ 🔺این قسمت(۱): از سازمان سیا تا جورج سوروس و رفقا 🔹علی واعظ تحلیل
⭕️تحلیل گر مستقل! پوششی؛ علی واعظ
🔺این قسمت(۲): از باند نیویورکی ها تا هاشمی
🔹علی واعظ با آن روابط مشخص با #سازمان_سیا و پشتیبانان مالی چون #جورج_سوروس؛ در پوشش تحلیل گر مستقل #گروه_بینالمللی_بحران بطور خاص از دوره برجام روابط خاصی با باند معروف نیویورکی های وزارت خارجه برقرار می کند و با ارائه تحلیل ها مسئولین را دچار خطای محاسباتی و ادراکی کرد
🔹گروه بحران در گزارش خود در تاریخ 26دی97 به نام « On Thin Ice: The Iran Nuclear Deal at Three » افشا می کند که #ظریف در اکتبر 2018 در جلسه گروه بین المللی بحران شرکت داشته
پیش از این هم خبرگزاری ایسنا بدون انتشار جزئیات، به جلسه ظریف با این گروه در ۴مهر۹۶ در نیویورک اشاره کرده بود
🔹علی واعظ به همراه چند عضو دیگر این گروه در ۲۷ اسفند سال ۹۲ یعنی در ابتدای مذاکرات هسته ای دوره #روحانی به ایران سفر می کند و در سکوت خبری آخرسال به دیدار مرحوم #هاشمی_رفسنجانی می رود
🔹در میانه مذاکرات هسته ای نیز رسانه های داخلی مانند خبرآنلاین نیز با او مصاحبه اختصاصی می گرفتند و در افکار عمومی به تحلیل های او ضریب می دادند
🔹نتیجه کارش هم گزارش گروه بحران با عنوان"Iran and the P5+1: Solving the Nuclear Rubik’s Cube"شد که رسما متن مبنا و شاکله اساسی برجام شد
🔹این روزها نیز مجددا بعضی از رسانه ها و افراد خاص مشغول سفیدنمایی از #علی_واعظ و ضریب دادن او در میان نخبگان سیاسی کشور در راستای جنگ شناختی و ادراکی هستند.
https://www.instagram.com/alirezafaghihe/p/CXrK30Rv8d1/?utm_medium=copy_link
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
علیرضا فقیهی راد
⭕️تحلیل گر مستقل! پوششی؛ علی واعظ 🔺این قسمت(۲): از باند نیویورکی ها تا هاشمی 🔹علی واعظ با آن روابط
⭕️تحلیل گر مستقل! پوششی؛ علی واعظ
🔺این قسمت(۳): مُهره خاص آمریکا
🔹گروه بحران در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، یعنی حدود دو ماه بعد از امضای برجام در گزارشی رسما از نقش این گروه و علی واعظ در پیشبرد پروژه برجام برمی دارد. این گزارش نشانگر آن است که #علی_واعظ با روابط مشخص با سازمان سیا و پیوندهای خاص با باندنیویورکی ها در ایران یک مُهره عادی نیست.
🔹چکیده گزارش گروه بحران: «علاوه بر مذاکرهکنندهکنندگان بسیار پیگیر، بسیاری افراد دیگر هم کمک کردند تا توافقی میان تهران و باقی دنیا بر سر برنامه هستهای ایران منعقد شود. ولی وقتی پای ارزشیابی تلاشهای صورتگرفته در این مرحلهی حیاتی در پیشگیری از مناقشه در میان باشد، کم تر کسی می تواند به پای (تلاشهای) گروه بینالمللی بحران برسد.
🔹در ۲۰۱۲، «علی واعظ» به رابرت مالی ملحق شد. او تبدیل به تحلیلگر ارشد امور ایران در گروه شد. واعظ با تسلط بر فارسی، انگلیسی و فرانسوی خیلی زود وارد تعامل با مذاکرهکنندگان ایران و ۱+۵ شد. در ۲۰۱۳ او به محل مذاکرات در آلماتی قزاقستان سفر کرد که در آن زمان تنها تحلیلگر مستقل؟! دنبالکننده مذاکرات در محل بود. در دوسال بعد از آن، او در مجموع ۳۰۰.۰۰۰ مایل هوایی سفر کرد و ۲۲ دور مذاکرات را در سطوح کارشناسان، مدیران سیاسی، وزیران خارجه و سازمان ملل تحت نظر گرفت و به نحو فزایندهای در آن دخیل شد.
🔹خیلی زود، مذاکرهکنندهها کارشناسان عدم اشاعه و مقامات رده بالا از ایران، آمریکا، روسیه، چین، آلمان، بریتانیا و فرانسه شروع به دعوت از واعظ برای تبادل نظرات با تلفن، ایمیل و در محل مذاکرات کردند. او که به واسطه اعتماد یافتن تیمهای مذاکرهکننده به او به خاطر بی طرفی؟!، بینش بالا و دسترسیای که به همه طرفها برای خود ایجاد کرده بود، جایگاهی تقویت شده پیدا کرده بود، به یک منبع ایده برای غلبه بر گیر و گرفتهای ایجاد شده در مذاکرات تبدیل شد.
🔹در هفته آخر که منجر به توافق نهایی در جولای ۲۰۱۵ در وین شد، واعظ عملا ۲۴ ساعته حاضر و آماده بود. مذاکرهکنندگان مختلف او را برای صبحانه در ساعت۶ صبح، یا برای گپ و گفت در ساعت ۲ بعد از نیمه شب در راه رفتن به رختخواب دعوت می کردند. یا وزیر خارجه یکی از کشورهای اصلی مذاکرهکننده ۲ ساعت را به پالایش ایدهها با او اختصاص می داد؛ در موقعیتی دیگر، یک تیم کامل مذاکرهکننده از کشوری دیگر او را به ناهار دعوت می کردند تا درباره راههای پیش رو بحث کنند.
🔹تفسیرهای رسانهای به قلم واعظ، در بین مذاکرهکنندگان دست به دست می شد، چرا که او دنبال ایجاد حمایت از قرارداد در افکار عمومی بود، به ویژه در ایالات متحده. در اوج مذاکرات او تا ۱۰ مصاحبه خبری در روز انجام می داد و حضوری چشمگیر به گروه بین المللی بحران در سطح تحلیلی در مذاکرات بخشیده بود. البته بیشترین اثر بر مذاکرات، حاصل ۶ گزارش مکتوب دیگر تهیه شده توسط گروه بود که نویسنده اصلی همه آنها واعظ بود.
🔹در می ۲۰۱۴، گروه بحران «چگونه مکعب روبیک هستهای حل می شود؟» را منتشر کرد که ایدههای ارایه شده در آن به سرعت وارد مذاکرات رسمی روی میز مذاکره شد.
طرح ۴۰ مادهای برای حصول به توافق هستهای که از طرف گروه بحران ارایه شد، بسیاری از بخشهای کلیدی «چارچوب توافق» در لوزان و توافق هستهای نهایی در وین در ۱۴ جولای ۲۰۱۵ را در خود داشت.
🔹درست پیش از این توافقات نهایی، گروه بینالمللی بحران تمرکز خود را بر مرحله بعد قرار داد: قانع کردن مجلس ایران و کنگره آمریکا به این که این یک توافق خوب است. در آوریل ۲۰۱۵، ما نکات جامع مذاکراتی را برای مذاکرهکنندگان آمریکایی و ایرانی منتشر کردیم تا به کشورهایشان ببرند و جداول همهپسند و خلاقانه اینفوگرافی را برای نشان دادن امتیازات توافق برای همه(در برابر تبعات عدم توافق) به نمایندگان پارلمانی کشورهایشان ارایه دهند...»
https://www.instagram.com/alirezafaghihe/p/CX1PxoRFHZc/?utm_medium=copy_link
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️چرا #برجام بهترین گزینه برای امنیت اسرائیل است؟
🔹نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی به نقل از یکی از کارشناسان اسرائیلی می نویسد:
🔹«یکی از دلایلی که توافق برجام از بررسیهای کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۵ و بعد از آن، جان سالم به در برد، دیدگاههای خاص نهادهای امنیتی اسرائیلی بود. در سال ۲۰۱۵، بسیاری از کارشناسان اسرائیلی تا حد زیادی از انعقاد توافق برجام حمایت کردند و میگفتند که این مساله در نوع خود حامل مزایایی نیز برای #اسرائیل است. اکنون نیز بسیاری از همان کارشناسان زنگ هشدار را به صدا درآورده اند که #آمریکا باید هر چه سریعتر به #توافق_برجام بازگردد
🔹من فکر میکنم کاملا مهم است که درک کنیم، ما بدون شک در بحرانِ کنونی گرفتار نمیشدیم اگر بنیامین نتانیاهو، جمهوریخواهان و مخالفانِ رئیس جمهور اوباما را تحت فشار قرار نمیداد تا از برجام خارج شوند.
🔹موشه یعلون وزیر دفاع سابق اسرائیل میگوید: «با نگاهی به سیاستهای اسرائیل و آمریکا علیه ایران در دهه گذشته، این نکته کاملا روشن میگردد که مساله خروج آمریکا از برجام، یکی از اشتباهات بزرگ بوده است... این موضوع عملا به ایرانیها این امکان را داد تا بتوانند پیشرفتهای #هستهای به مراتب بیشتری را کسب کنند.»
🔹شما میتوانید هرچه میخواهید شمشیرها را بکوبید. اما در نهایت، #حمله_نظامی به #ایران به نفع امنیت ملی اسرائیل نیست. هیچ راه حلی نظامی برای مساله هستهای ایران وجود ندارد.
https://nationalinterest.org/blog/skeptics/why-iran-nuclear-deal-best-bet-israeli-security-198134
✅ @haallaj
⭕️راهبرد شکست خورده؛ "مذاکره برای رفع تحریم"
🔹سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه: ما در روسیه این تصمیم را گرفتهایم که هرگز با آمریکا در مورد هیچ یک از تحریمهایی که علیه روسیه وضع کرده است مذاکره نکنیم. ما صرف نظر از هر چیزی، محکم روی موضع خود ایستادهایم زیرا هر نشانهای از ضعف فقط به آنها نشان خواهد داد که آنها باید فشار بیشتری وارد کنند. این استدلال پوسیده در همه جا پیچیده است. حتی پایتختهایی که ادعا میکنند که با ما و شما دوستان خوبی هستند، میگویند که “ببینید فشار در نهایت نتیجه میدهد”. ما باید به آنها ثابت کنیم که این گونه نیست.
🔹لاوروف وزیرخارجه روسیه: ما هرگز از کسی نخواسته ایم که تحریم ها را از سر ما بردارد. ما خود را مقابل کسی تحقیر نمی کنیم
🔹جدای از آنکه از منظر فنی احیای برجام منجر به لغو موثر تحریم ها نخواهد شد، ما نیازمند تبیین این درک راهبردی در مواجه با سلاح تحریم هستیم که مقامات وزارت خارجه روسیه بیان کرده اند. آن هم در شرایطی که به استنادات متعدد سیاست فشارحداکثری با اعمال سلاح تحریم شکست خورده و حتی نتیجه عکس داده است.
🔹آمریکا تا زمان کارایی سلاح تحریم ها آن را زمین نخواهد گذاشت، اکنون شاهد کم اثرشدن این سلاح هستیم. وزارت خزانه داری آمریکا سند بازنگری تحریم ها(2021) رامنتشر میکند و به دنبال تنفسی برای بازطراحی آنهاست؛ حال تصمیم با ایران است که مانندسال۹۲ میخواهد همان اشتباه را تکرار و اقتصاد را کماکان شرطی نگه دارد یا عبرت گرفته و به سمت خنثی سازی تحریم ها و از کارانداختن کامل سلاح تحریمی پیش خواهد رفت
🔹نهایتا اینکه راهبرد مذاکره برای رفع تحریم ها سرابی بیش نیست و نه تنها عایدی ندارد بلکه در عمل به دلایل فنی و تحلیلی منجر به گسترده تر شدن تحریم ها و تداوم شرطی سازی اقتصاد خواهد شد.
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
https://www.instagram.com/p/CZUZnX6Ov2_/?utm_medium=copy_link
✅ @haallaj
⭕️ سیاستمدار ایرانی؛ دستیار وزیر خارجه آمریکا!
🔹رامین طلوعی تهرانی، آمریکایی ایرانیتبار، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد از دانشگاه هاروارد و دارای مدرک دکترا از کالج بالیول دانشگاه آکسفورد است که در سال 2014 با رای مجلس سنا آمریکا به عنوان معاون امور مالی بین المللی وزیر خزانه داری آمریکا منصوب شد.
🔹رامین طلوعی در این مقام عهدهدار مسئولیت سیاست مالی بینالمللی خزانه داری آمریکا، هماهنگی با کشورهای گروه 20 و مسائل اقتصادی دو جانبه و داخلی بود.
🔹جک لو وزیر سابق خزانهداری آمریکا در مورد انتصاب رامین طلوعی می گوید: «تجربه رامین طلوعی در عرصه بینالمللی، در بخش خصوصی و در وزارت خزانهداری در تلاشهای دولت برای تقویت احیای اقتصادی آمریکا از طریق مدیریت مسائل اقتصاد بینالمللی حیاتی خواهد بود. در دوران مشکلات پیچیده جهانی، رامین (طلوعی) در افزایش رشد، ایجاد اشتغال و ایجاد تعادل بین مناسبات کارکنان آمریکایی و صاحبان سرمایه نقش کلیدی خواهد داشت.
🔹رامین طلوعی پیش از پیوستن به وزارت خزانهداری آمریکا، از سال ۲۰۱۱ یکی از مدیران بینالمللی «پیمکو»، یک شرکت مدیریت سرمایهگذاری بینالمللی و مسئول قسمت بازارهای در حال توسعه بود و از سال ۲۰۱۲ رییس بخش کشورهای آسیا - پاسیفیک شد. آقای طلوعی از سال ۲۰۰۶ همکاری با شرکت پیمکو را به عنوان یکی از مدیران کشورهای در حال توسعه شروع کرد و سال ۲۰۰۹ مسئولیت سهام بینالمللی این شرکت نیز به او سپرده شد.
🔹طلوعی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ مدیر اداره نیمکره غربی و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ مشاور ارشد معاون وزیر خزانهداری در امور بینالمللی بوده است. رامین طلوعی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ نیز در مقام معاون مدیر و اقتصاددان بینالمللی در بخش اروپای مرکزی و جنوب شرقی وزارت خزانهداری آمریکا مشغول به کار بوده است.
🔹رامین طلوعی که در مذاکرات منتهی به برجام در اتاق جنگ اقتصادی آمریکا نقش ایفا می کرد و حدود هفت سال معاون امورمالی بینالمللی وزارت خزانه داری بود، دیروز به عنوان دستیار وزارت خارجه آمریکا در امور اقتصادی و بازرگانی منصوب شد.
#علیرضا_فقیهی_راد
https://www.instagram.com/p/CZgllaTouV5/?utm_medium=copy_link
✅ @haallaj
⭕️تحولات #اوکراین و #مذاکرات_هسته_ای
🔹با بالا گرفتن جنگ، قیمت نفت که روندی افزایشی داشت، تصاعدی بالاتر رفته است.
🔹یکی از دلایل مهم تعجیل آمریکا برای توافق، بازشدن عرضه نفت ایران به بازار جهانی و مدیریت تنش در غرب آسیا برای کنترل قیمت نفت است.
🔹از سویی روسیه سومین صادر کننده نفت به آمریکاست. و با تحریم های امریکا علیه روسیه، بحران تورمی آمریکا که هم اکنون بیشترین تورم چهاردهه گذشته را تجربه می کند تشدیدخواهد شد
در شرایطی که فروش نفت ایران به بالاترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده آن هم با کارمزدی کمتر از دوران پسابرجام
🔹لذا ضرب الاجل های #آمریکا در تسریع توافق برای جلوگیری از بحران انرژی و کنترل قیمت نفت است.
🔹باید مراقب بود آمریکا خواسته های خود را در پوشش امتیاز به ایران قالب نکند. و #ایران باید از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را جهت منافع ملی ببرد.
🔹از سویی دیگر #روسیه در #اوکراین عملا مقابل آمریکا ایستاده و جهت بهم زدن نظم آمریکایی عمل کرده است.
🔹 این احتمال وجود دارد از مذاکرات هسته ای به عنوان ابزاری در جهت فشار و امتیازگیری از آمریکا استفاده کند
🔹صرف طولانی کردن روند مذاکرات یعنی فشار بیشتر به آمریکا و گرفتن امتیازات بیشتر.
🔹ایران میتواند از فرصت افزایش تنش و اختلاف روسیه با آمریکا و اروپایی ها جهت کسب بیشترین امتیازات در مذاکرات استفاده کند
نباید با عجله این فرصت پیش آمده را از دست داد.
🔹با اعمال تحریم های گسترده از سوی آمریکا علیه #روسیه با قدرت اقتصادی فراگیر در تامین گاز و نفت و محصولات کشاورزی و فلزات اساسی و...باید شاهد تضعیف بیش از پیش نظام تحریم های آمریکا در سطح جهان باشیم
که این هم ناگفته پیداست فرصت کم نظیری برای ایران تحت #تحریم است...
🔺آیا ایران از فرصت ها و کارت های امتیاز خود برای کسب امتیاز بیشتر یا باز کردن پای خود از زنجیر #برجام برای همه بهره می گیرد یا زمین را برای بازطراحی #تحریم ها به آمریکا واگذار می کند؟ باید منتظر ماند و دید...
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
https://www.instagram.com/p/CaZ9M5gp-Sf/?utm_medium=copy_link
✅ @haallaj
ا🔹همانطور که ملاحظه میکنید آسیب شناسی جان مرشایمر آمریکایی از ماجرای الحاق کریمه به روسیه در۲۰۱۴ دقیقا همین اتفاقات این روزها بود
🔹مساله اصلی عدم درک واقعیات و منطق روابط بین الملل هست. ماجرا سیاسی و جناحی نیست.وگرنه اشتیاق هردوجناح سیاسی برای برجام به عنوان معاهده خلع سلاح و نرمالیزه کردن رفتار ایران را دیده ایم
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1497308939100192771?t=JAJYMIFI6_bd_Xost9K37g&s=19
✅ @haallaj
🔹منتظر انتشار رسمی متن #توافق می مانیم تا بشود راجع متن نظر دقیق داد
اما ماهیت #برجام اساسا ابزار مهار و نرمالیزه کردن رفتار ایران است
🔹برجام یک توافق امنیتی است، انتظارانتفاع اقتصادی از آن بیهوده است
مضاف برآنکه راهبرد مذاکره برای رفع تحریم در همه دنیا راهبردی شکست خورده و تجربه شده است
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1499728090993418241?t=gUkAbgGlZnfsgCKTzRqBQg&s=19
✅ @haallaj
🔹اسرائیل بارها به پایگاههای نیروهای مقاومت در سوریه حمله کرده اما تا به امروز تنها در ۳مورد نیروهای ایرانی مورد هدف قرار گرفته اند
اولین بار ژانویه۲۰۱۵ حمله هوایی به قنیطره که منجر به شهادت سردار الله دادی و چندنفر از نیروهای حزب الله شد. در مقابل در مزارع شعبا با هلاکت ۱۰صهیونیست انتقام گرفته شد.
🔹دومین بار آوریل ۲۰۱۸ حمله به پایگاه T4 در استان حمص بود که منجر به شهادت ۷ایرانی شد
که با پرتاب ۴۰ راکت به مقر رژیم در بلندی های جولان پاسخ داده شد
🔹و حالا سومین بار دو شهید دادیم که اگر پاسخ متناسب و متقابل داده نشود بازدارندگی از نقطه تعادل خارج و بازهم خواهیم خورد. منتظریم...
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1501536538982764544?t=2hqYML4a4qt3JPZs6I_8jw&s=19
✅ @haallaj
🔹مقامات و رسانه های صهیونیست این روزها بصورت افراطی و اغراق آمیز بصورت مکرر نسبت به اقدام تلافی جویانه ایران در ترکیه علیه تبعه های اسرائیلی هشدار می دهند.
🔹ایران پیش از این بارها با اقدام متقابل انتقام گرفته و موازنه برقرار شده و در فقره های اخیر نیز انتقام گرفته و خواهد گرفت. سخنگوی وزارت خارجه هم رسما اعلام کرد ایران پاسخ اقدامات رژیم صهیونیستی را در کشور ثالث نخواهد داد و در عمق سرزمین های اشغالی خواهد داد
🔹اما پروپاگاندای اخیر صهیونیست ها بیشتر شبیه به زمینه سازی یک ائتلاف منطقه ای و بین المللی علیه ایران است.
احتمالا ما با عملیات «پرچم دروغین» یا «False Flag» برای امنیتی سازی چهره ایران و ایجاد اجماع علیه ایران روبرو خواهیم بود. یعنی انجام یک عملیات فریب و انتساب آن به ایران و سپس اجماع سازی علیه ایران و حتی ایجاد مشروعیت برای خرابکاری های بعدی در خاک ایران
🔺مشابه عملیات فریبی که مرداد ۱۴۰۰ برای چهار نفتکش در دریای عمان رخ داد.
https://www.instagram.com/p/Ce-42r-OnYG/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
✅ @haallaj
⭕️تاملی بر پروژه آمریکایی آشوب-تحریم-مذاکره
🔹اساسا اغتشاش (و نه اعتراض) که نشات گرفته از شکافهای درونی جامعه و با تحریک عوامل خارجی است، میتواند آمریکا و غرب را به این نتیجه برساند که با استفاده از سلاح تحریمها و افزایش فشار اقتصادی شکافهای میان جامعه و حاکمیت را گسترش دهد تا در نتیجه نظام در اثر فشارهای داخلی و بیرونی تن به تغییر رفتار در حوزههای مورد خواست طرفهای خارجی دهد.
🔹هرگونه ناآرامی و آشوب در ایران منجر به ارسال پالس ضعف به بیرون خواهد شد و زمینه و مشروعیت برای تحریم و فشار بیشتر را مهیا میکند. برای نمونه در جریان فتنه 88 بود که مقامات آمریکایی اغتشاشات درون ایران را فرصتی برای فشار بیشتر جهت تغییر رفتار جمهوری اسلامی قلمداد کردند و بیسابقهترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران به بهانههای حقوق بشری وضع کردند.
🔹 اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا در کتاب خاطرات خود با عنوان «سرزمین موعود» خیلی صریح به این موضوع اشاره میکند و مینویسد که «بعد از آنکه تلاشهای ما برای آغاز مذاکره با ایران رد شد، در شرایطی که این کشور وارد چرخه هرج و مرج و سرکوبگری بیشتر میشد، ما راهبردمان را بهسمت دومین گام راهبرد منع اشاعهای خودمان تغییر دادیم؛ یعنی بسیج کردن جامعه بینالمللی برای اعمال تحریمهای اقتصادی سخت و چندجانبهای که میتواند ایران را وادار به حضور در میز مذاکره کند».
🔹 هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا نیز در کتاب خود با عنوان «انتخابهای سخت»، فتنه 88 و بهانههای حقوق بشری را عامل همراهی بقیه کشورها در اعمال تحریم میداند و مینویسد، «پس از اعتراضها به نتیجه انتخابات در سال ۸۸، آمریکا توانست کشورهای دیگر را برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران همراه سازد».
🔹 جان بولتون مشاور قبلی امنیت ملی کاخ سفید هم خیلی صریح در این باره میگوید «این ناآرامیهای ایران در سال ۸۸ بود که گزینه تحریم ایران را که بیش از دو سال از دستور کار خارج شده بود، مجددا به روی میز برگرداند».
🔹 قطعنامه 1929، قانون تحریمهای ثانویه بانکی ایران موسوم به سیسادا و سپس قانون اختیارات دفاع ملی برای سال 2012 و امثالهم همگی ثمره اغتشاش های سال 88 بود که فتنهگران در آن سالها بهترین ابزار را به آمریکاییها هدیه دادند تا با فشار بیشتر بر تنور شکاف اجتماعی و ناآرامیها بدمند.
🔹 جان مک کین سناتور آمریکایی در همان سال پس از تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ در «بنیاد ملی دموکراسی» درباره ضرورت وضع قطعنامه ۱۹۲۹ میگوید، «بالاخره قطعنامه تحریمهای بیشتر علیه ایران به تصویب رسید. ما باید درکنار جنبش سبز بایستیم، لازم است که اهداف آنان را اهداف خود بدانیم. منافع آنان منافع ماست و تلاشهایشان، تلاشهای ما»؛ یا قانون سیسادا که در مقدمه آن یکی از علتهای مهم تصویب این قانون را فتنه 88 بر میشمارد و صریحا مینویسد که «دولت ایران همچنان به نقض جدی، منظم و مداوم حقوق بشر، از جمله سرکوب آزادی بیان و آزادی مذهبی، بازداشت غیرقانونی طولانیمدت، شکنجه و اعدامها ادامه میدهد. چنین موارد نقضی پس از انتخابات ریاستجمهوری جعلی در ایران در ۱۲ ژوئن ۲۰۰۹ (۲۲ خرداد ۱۳۸۸) افزایش یافته است». لذا همانطور که روشن است اغتشاش زمینه تصمیمگیری و اجماعسازی جهت فشار بیشتر با ابزار تحریم را به دشمنان میدهد تا ثمره آن واداشتن ایران به مذاکره و امتیاز دادن به طرف مقابل شود.
🔹در ماجرای اخیر هم بعد از عدم تمکین جمهوری اسلامی ایران به زیادهخواهیهای طرف آمریکایی در مذاکرات احیای برجام، حال این اغتشاشگران هستند که بستر تحریمهای جدید و اجماعسازی علیه ایران را ایجاد خواهند کرد تا آمریکا با استفاده از این اهرم فشار بتواند در پای میز مذاکره، مطالبات خود را به جمهوری اسلامی تحمیل و امتیازات زیادهخواهانه را وصول کند.
🔹نکته قابل تامل آن است که همان جریانی که در تنور اغتشاش میدمد همان افرادی هستند که خواهان توافق به هرقیمتی هستند، گویا جریانی در داخل نقش پیاده نظام دشمن را دارد تا در یک تقسیم کار اغتشاش-تحریم و سپس مذاکره، جمهوری اسلامی را وادار به عقبنشینی از اصول و مولفههای قدرت خود کنند.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
🔺متن کامل مصاحبه ام با خبرگزاری فارس در لینک زیر:
https://www.farsnews.ir/news/14010711000120/
✅ @haallaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️"کار خودشونه"
🔹دیوید میلر خطاب به رابرت مالی ایده و راهکار برای تغییر رژیم ایران میدهد و مشخصا میگوید:
کارهای بسیار زیادی هست که ما میتوانیم انجام دهیم؛
به طور مثال باید برای ادامه اعتصاب و اشوبها به ایرانیها پول بدهیم
ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج کنیم
بر روی پوشش وقایع ایران در صدای آمریکا ۲۴ ساعته تمرکز کنیم و...
در لیبی برای تسهیل فرایند رژیم چینج فشار نظامی به کار گرفتیم. در سوریه پول بسیاری خرج کردیم اما آنقدرها به موفقیت نرسیدیم
🔹حالا جواب رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چیست؟
در جواب میگوید این ایده ها خوب است ولی خیلی از این کارها خیلی وقت است که در حال اجراست اما اینکه شما آن ها را نمیبینید دلیل بر عدم اجرای آن ها نیست. حتی برخی کارهای خیلی پیچیدهتر هم انجام میشود اما بنا به دلایلی فعلا نمیتوان چیزی درباره آن گفت.
🔺️بله دقیقا "کار خودشونه"
🔹وسط بازها که وسط این جنگ جهانی علیه ایران وسط لحاف خوابیده اند یا آنها که هنوز در توهم اند که ماجرا صرفا سر مساله حجاب و مرگ یک خانم هست کلاهشان را بالاتر بگذارند
معلوم نیست کسی بعد از این همه شواهد عینی و میدانی نخواهد بفهمد کی میخواهد بفهمد؟هزینه این دیر فهمیدن و لجاجت به قیمت جان های زیادی خواهد بود و ساکتان و تاییدکنندگان به هرنحوی در این خون های ریخته شده شریکند
✅ @haallaj
🔺جهان در چند روز گذشته...
🔹بازی را شما شروع می کنید اما ما تمام خواهیم کرد...
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1591043582009708544?t=iraeKsLs2GK-QJ2T46TQgg&s=19
✅ @haallaj
🔹این زندگی مردی است که می خواست اسرائیل را نابود کند. و حالا دستاوردهایش نه تنها رژیم اشغالگر را بلکه کاخ سفید را می تواند به روزگار سیاه بنشاند
جز با چنین زندگی چنان آرزویی محقق نخواهد شد
#طهرانی_مقدم
✅ @haallaj
🔹هژمون رو به افول راهبرد درگیری سازی رقبا در محیط پیرامونی را پیگیری میکند
روسیه:نظامی چین:اقتصادی
ایران: ایدئولوژیک وایجاد محورمقاومت ضدآمریکایی از غرب آسیا تا آمریکای جنوبی
پروژه هایکی یکی ر ومیشود
گاهی در نطفه خفه میشود گاهی توفیق حداقلی با هزینه بالا اما پروسه ادامه دارد تا پلن بعدی.
🔹افکار عمومی جهان در حال آماده سازی و مشروعیت یابی اقدام بعدی است. معرکه بعدی میتواند از جنس نظامی وابعادی خاص برخوردار باشد
از میان گزینه های پرورده شده مرزهای شمال غربی در اولویت قرار گرفته
همه چیز به ایجاد بازدارندگی و مدیریت مزدوران رژیم در منطقه شمال غرب توسط ایران بستگی دارد.
فعلا همین.
✅ @haallaj
🔹اسرائیل و آمریکا یکی از بزرگترین رزمایش های خود در چند سال اخیر را با هدف شبیه سازی حمله به تأسیسات اتمی ایران بر فراز دریای مدیترانه برگزار کردند و سیگنال های متعدد تهدیدآمیز نظامی امنیتی داده اند.
🔹از طرفی حتی راب مالی رئیس میز ایران در وزرات خارجه امریکا و از افراد نزدیک به نایاکی ها می گوید:
بایدن گفته است ممکن است در صورت شکست دیپلماسی، فشار و تحریمها، با گزینه نظامی موافقت کند
🔹تجمع ناوگان تهاجمی آمریکا در غرب مدیترانه برای مهار روسیه در جنگ اوکراین و اقیانوس آرام برای کنترل تهدید چین و مهمتر از همه قرار داشتن در دوران گذار نظم بین المللی موجب خروج غرب آسیا به عنوان یک اولویت تهدید امنیتی برای پنتاگون شده است
🔹پس ماجرا چیست؟
تهدید نظامی چماقی است برای امتیازگیری در مذاکرات احتمالی در حوزه های موشکی، منطقه ای، پهپادی و حقوق بشری
امری که ج.ا.ا به آن تن نخواهد داد و تا اطلاع ثانوی خبری از برجام نخواهد بود
🔹پروژه هژمون رو به افول درگیر سازی و فریز کردن رقیب ها و معارضان نظم فعلی در محیط داخلی و پیرامونی برای بازسازی خود و جلوگیری از تغییر نظم است.
بطور مشخص راهبرد آمریکا در غرب آسیا احاله مسئولیت و Offshore balancing یا همان موازنه از راه دور است.
اما...
🔹اما تکمیل پازل تنها با تبیین نقش رژیم غاصب اسرائیل روشن می شود.
ماجرا به سال ۲۰۱۷ و انحلال شبکه سیا در ایران و البته بعدا در چین و روسیه برمی گردد
و تحول در ساختار اطلاعاتی رژیم و بعدا انتخاب یک زن به عنوان مدیر میز ایران در موساد.
🔹از این زمان به بعد میز ایران در سیا کاملا به موساد سپرده می شود و جایگاه ایران در تشکیلات موساد بطور قابل توجهی ارتقا پیدا می کند. و عملا موساد تبدیل به راهبر تمامی سرویس های اطلاعاتی معارض با ایران می شود.
نهایتا ذیل راهبرد مرگ با هزاران جراحت و دکترین اختاپوس موساد مشخصا بر ایران متمرکز می شود
که اکنون با روی کارآمدن طیف افراطی تر صهیونیست ها در کابینه رژیم اشغالگر و نقش آفرینی امثال بن غفیر دیوانه شاهد تشدید تنش ها خواهیم بود
🔹در این راهبرد رژیم قصد دارد با ایجاد آشوب داخلی و ناامنی های مرزی جنگ را به میدان ایران بکشاند
و آمریکا نیز در نقش پشتیبان از این اهرم جهت گرفتن امتیاز در میزمذاکره بهره ببرد
🔹همین ۵آذرماه بود که آقا فرمودند: "آمادگی عملی خودتان را حفظ کنید،نباید غافلگیرشد. همه باید حواسمان جمع باشد، بخصوص مسئولین کشور. مسئولین کشور به اطراف کشور، به داخل کشور، به بیرون کشور، به همهی اطراف باید توجّه کنند؛ برای ما اطراف کشور هم مهم است. برای ما، هم منطقهی غرب آسیا مهم است، هم منطقهی قفقاز مهم است، هم مناطق شرقی ما مهم است، همهی اینها مهم است. حواس ما به همهی اینها باید باشد که دشمن چه کار میخواهد بکند.نباید غافلگیر شد..."
🔹به تناسب ایجاد بازدارندگی و تغییر زمین بازی به میدان حریف و هوشمندی در داخل و هوشیاری و قاطعیت در مرزها(بطور خاص در شمال غربی کشور که تا حدی هم اعمال شده) غافلگیر نخواهیم شد و این پروژه هم ناکام خواهد ماند
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
🔺از اسماعیلیون تا تجزیه
چند روز پیش سران اپوزیسیون #منشور_همبستگی منتشر کردند
نکته قابل تامل شباهت عجیب لوگوی منشور با جنبش آتپور در جمهوری فدرال یوگسلاوی(صربستان) علیه اسلوبودان میلوشویچ است
آتپور مقاومت سازمان سیاسی علیه میلوشویچ بود که نهایتا بعد از چندسال پیروز شد و یوگسلاوی به شش کشور تجزیه شد.
این جنبش از فشار خارجی و حمله نظامی ناتو برای تغییر حکومت در یوگسلاوی حمایت می کرد
یکی از محوری ترین اقدامات این جنبش تاکید بر استفاده از موسیقی اعتراضی است
شبیه کمپین آهنگ #شروین_حاجی_پور و کمپین رقص اکباتان
گویا مدل لوگو با پیشنهاد #حامد_اسماعیلیون بوده
ماجرا جایی جالب تر میشه که #اسماعیلیون در نشست دانشگاه جرج تاون دوبار از مدل #انقلاب یوگسلاوی یاد می کند
پیدا کنید پرتغال فروش را...
✍ علیرضا فقیهی راد
✅ @haallaj
🔹"سالها را با امید به تحقق وعده حضرت روح الله (ره) استقبال می کنیم که فرمود:
«این قرن، قرن غلبه مستضعفین بر مستکبرین است» همه سالهای این قرن مبارک! سالهای فرج ... "
🌹🌹🌹
علیرضا فقیهی راد
✅ @haallaj
⭕️ واقفیه نباشیم
🔺پس از رحلت امام خمینی(ره)، با اجماع بی نظیر اعضای مجلس خبرگان که موید توصیه های مکرر امام(ره) مبنی بر صلاحیت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) برای رهبری بود و همچنین تایید بی سابقه ایشان توسط علما و فقهای بزرگ شیعه شاهد انتخاب شدن ایشان به جایگاه ولایت فقیه و رهبری انقلاب اسلامی هستیم. اما پس از گذشت زمان جریاناتی هرچند در اقلیت محض در کشور پدیدار شدند و کماکان تداوم دارند که با ادعای طرفداری از خط امام، راه و مسیر انقلاب اسلامی را متوقف در سال 68 و رحلت امام عظیم الشان می دانند.
🔺این جریان که خود دچار گرفتاری در مطامع دنیوی و اشرافیت یا استحاله فکری شده اند، با ترسیم یک امام خیالی در ادامه مسیر حرکت انقلاب اسلامی دچار نوعی توقف و ایستایی شدند. مدعیانی که به واسطه انتساب به بیت امام یا انتصاب در برهه ای از زمان به امام راحل انقلاب را مُلک شخصی خود دانسته و به دلایلی از جمله محروم شدن از مواهب قدرت و ثروت در کشور، در تداوم مسیر انقلاب به رهبری امام خامنه ای دچار انحراف شده و با ادعای خط امامی بودن همه چیز را متوقف در سال 68 و حضور امام خمینی(ره) می دانند و هیچگاه تبعیت عملی از امام حی و حاضر نداشته و ندارند.
🔺از طرفی عده ای نیز در این میانه در اثر شبهات ذهنی و فکری نیز همانند جریان فوق در امام(ره) متوقف مانده اند. آنهایی که در بستر فقدان مبانی فکری جامع با ترسیم یک امام کاریکاتوری و ناقص، در فهم مسائل دچار شبهه و انحراف عقیدتی شدند و در تداوم ولایت مطلقه فقیه به خطا رفتند و مدام به ارجاعات غلط و ناقص به گذشته از درک و تبعیت از امام خامنه ای محروم شدند.
🔺این جریان بیشترین شباهت با جریان تاریخی در دوره امام موسی کاظم (ع) موسوم به واقفیه را دارد. واقفیه گروهی از شیعیان بودند که بر امامت امام کاظم(ع) توقف کردند و از اعتراف به امام رضا(ع) سرباز زدند. تاریخ علت توقف این گروه در امامت امام کاظم(ع) را دو مساله اساسی بیان می کند: اولا فریفته شدن به اموال و ثروت ها و اشرافی گری بود. دوما شبهه های اعتقادی که در اثر القاء اندیشه های جدید و گاه به سبب برداشت های نادرست از مبانی عقیدتی پدید می آمدند. این دو مساله یعنی دنیا طلبی و انحراف فکری اساسی ترین علل شکل گیری و زمینه سازی در ایجاد و حرکت فرقه انحرافی واقفیه بود.
🔺امروز نیز جریان واقفیه در انقلاب اسلامی پدیدار شده، عده ای بخاطر به خطر افتادن ثروت و قدرت خود و عده ای نیز به دلیل تفسیر و برداشت های اشتباه از مبانی خط امام که ناشی از فقدان جامع نگری و التقاط فکری است، در حال بازتولید واقفیه در درون جریان انقلاب اسلامی هستند.
🔺همانطور که در زمان امام رضا(ع) واقفیه جریان شیعی را دچار شک و تردید و تفرقه کرد و امام رضا(ع) نیز با این جریان با شدت و قدرت در سطوح مختلف از پاسخ به شبهات، بیان ماهیت واقفیان، تحریم اجتماعی و اقتصادی و حتی لعن و نفرین برخورد کردند، امروز نیز می طلبد پیروان واقعی مکتب امام، نگذارند بیش از این واقفیه درون انقلاب عرض اندام کند و جریان وفادار به امامین انقلاب اسلامی را دچار تفرقه و شبهه کند.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @haallaj
⭕️برای رئیس جمهورِ شهیدِ خستگی ناپذیر
🔹گزینه اصلی ام در 1400 نبود، هرچند به او رای دادم و به این رای هم افتخار می کنم. هرچه از دوران مسئولیتش می گذشت کامل تر و پخته تر می دیدمش. در مقابل بعضی از هواداران دوآتیشه سابقش که در ماه های اخیر روز به روز بیشتر فاصله می گرفتند و تبدیل به منتقد و مخالف سید شهید شده بودند، من با اینکه انتقاداتی داشتم اما روز به روز امیدم به شخص سید شهید و آینده دولت بیشتر می شد اما تقدیر نبود که ماحصل تلاش هایش که تازه داشت ثمر می داد را ببیند. اخلاص سید کار را به جایی رسانده که دیگری باید بیاید و برداشت کند و به نام خود بزند.
🔹رییسی بعد از سال ها لگدکوب شدن غرور و عزت مردم ایران در دولت قبل، نماد احیای غرور ملی بود. او که سرنوشت کشور را به تصمیمات کاخ سفید و مذاکرات گره نزد، بدون برجام و FATF ، جایگاه بین المللی ایران را با عضویت در شانگهای و بریکس و گسترش تعاملات جهانی، پیگیری حضور ایران در کریدورهای جهانی، آزادسازی پول های بلوکه شده و... ارتقا داد.
🔹با محوریت شهید متواضع امیرعبداللهیان با دیپلماسی منطقه ای فعال و تهاجمی دولت، شبکه مقاومت را توسعه داده و دستاوردهای تاریخی چون عملیات وعده صادق در کنار نیروهای میدان را رقم زدند.
🔹سید هرچقدر در خارج مقابل مستکبرین عالم مستحکم ایستاده بود، در داخل سرش جلوی مردم کج بود، متواضع خاکی پرکار و این روحیه شخصی را وارد ساختار سیاسی کرد. دولت را بعد از یک دهه غفلت، میان مردم برد، سفرهای استانی را احیا کرد، پشت میزنشینی را جمع کرد و خودش را بدهکار مردم و مخاطب بایدها می دانست. به آنچه می رسید و تکلیف می دانست عمل می کرد، اهل شنیدن و استفاده از ظرفیت های بالقوه کشور بود و نه تنها اهل حاشیه سازی و بازی های قدرت نبود، بلکه نگذاشت این حاشیه ها مسیر خدمتش را به انحراف بکشاند.
🔹اگر بغض جریان جهانی استکبار به دلیل احیای قدرت منطقه ای و جهانی ایران و بازیگری فعال در دوران گذارنظم بین المللی و حمایت از مستضعفین عالم است، عداوت پادوهای داخلی هم از احیای مردم مداری، فساد ستیزی و مبارزه با روحیه اشرافی گری است.
🔹از راه اندازی سامانه سوت زنی، عزل بیش از 100 مدیر دولتی، پیش گام شدن شخص رئیس جمهور در برخورد با مفاسد کارگزاران دولتی در سطح وزیر، جلوگیری از فرارمالیاتی و جمع کردن قابل توجه رانت های ارزی همگی عملکرد موفق و البته متاسفانه ناتمام سید خستگی ناپذیر بود.
🔹نهایتا هم همین اخلاص، مردمی بودن و پاک دستی سید عزیز بود، که مخالفان و منتقدان را به سوگ و حتی حلالیت کشاند و مردم اینگونه بی سابقه و باشکوه خادم خود را بدرقه کردند.
✅ @haallaj