دعای «الکامل التام»، استغاثه به امام زمان (ع) سید علی خان شیرازی در کتاب «کلم طیب» فرموده است: این دعا، دعای استغاثه به حضرت صاحب الزّمان (صلوات الله علیه) است، هرکجا که باشی دو رکعت نماز بجای آر و سپس زیر آسمان رو به قبله بایست و بخوان سَلامُ اللّٰهِ الْكامِلُ التَّامُّ الشَّامِلُ الْعامُّ ، وَصَلَواتُهُ الدَّائِمَةُ وَبَرَكاتُهُ الْقائِمَةُ التَّامَّةُ عَلىٰ حُجَّةِ اللّٰهِ وَوَ لِيِّهِ فِى أَرْضِهِ وَبِلادِهِ ، وَخَلِيفَتِهِ عَلىٰ خَلْقِهِ وَعِبادِهِ ، وَسُلالَةِ النُّبُوَّةِ وَبَقِيَّةِ الْعِتْرَةِ وَالصَّفْوَةِ ، صاحِبِ الزَّمانِ ، وَمُظْهِرِ الْإِيمانِ ، وَمُلَقِّنِ أَحْكامِ الْقُرْآنِ ، وَمُطَهِّرِ الْأَرْضِ ، وَناشِرِ الْعَدْلِ فِى الطُّولِ وَالْعَرْضِ ، وَ الْحُجَّةِ الْقائِمِ الْمَهْدِيِّ ، الْإِمامِ الْمُنْتَظَرِ الْمَرْضِيِّ ، وَابْنِ الْأَئِمَّةِ الطَّاهِرِينَ ، الْوَصِيِّ ابْنِ الْأَوْصِياءِ الْمَرْضِيِّينَ ، الْهادِي الْمَعْصُومِ ابْنِ الْأَئِمَّةِ الْهُداةِ الْمَعْصُومِينَ . السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُعِزَّ الْمُؤْمِنِينَ الْمُسْتَضْعَفِينَ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُذِلَّ الْكافِرِينَ الْمُتَكَبِّرِينَ الظَّالِمِينَ؛ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاىَ يَا صاحِبَ الزَّمانِ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَيِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِينَ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ الْأَئِمَّةِ الْحُجَجِ الْمَعْصُومِينَ وَالْإِمامِ عَلَى الْخَلْقِ أَجْمَعِينَ ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاىَ سَلامَ مُخْلِصٍ لَكَ فِى الْوَِلايَةِ ،أَشْهَدُ أَنَّكَ الْإِمامُ الْمَهْدِىُّ قَوْلاً وَفِعْلاً ، وَأَنْتَ الَّذِى تَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَعَدْلاً بَعْدَ ما مُلِئَتْ ظُلْماً وَجَوْراً ، فَعَجَّلَ اللّٰهُ فَرَجَكَ ، وَسَهَّلَ مَخْرَجَكَ؛ وَقَرَّبَ زَمانَكَ ، وَكَثَّرَ أَنْصارَكَ وَأَعْوانَكَ ، وَأَنْجَزَ لَكَ ما وَعَدَكَ ، فَهُوَ أَصْدَقُ الْقائِلِينَ وَ ﴿نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوٰارِثِينَ﴾ ، يَا مَوْلاىَ يَا صاحِبَ الزَّمانِ ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ ، حاجَتِى كَذا وَكَذا (و بجاى کذا و کذا حاجات خود را بیان کند و بگوید) فَاشْفَعْ لِى فِى نَجاحِها ، فَقَدْ تَوَجَّهْتُ إِلَيْكَ بِحاجَتِى لِعِلْمِى أَنَّ لَكَ عِنْدَ اللّٰهِ شَفاعَةً مَقْبُولَةً وَمَقاماً مَحْمُوداً ، فَبِحَقِّ مَنِ اخْتَصَّكُمْ بِأَمْرِهِ ، وَارْتَضاكُمْ لِسِرِّهِ ، وَبِالشَّأْنِ الَّذِى لَكُمْ عِنْدَ اللّٰهِ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُ ، سَلِ اللّٰهَ تَعالىٰ فِى نُجْحِ طَلِبَتِى وَ إِجابَةِ دَعْوَتِى وَكَشْفِ كُرْبَتِى. سپس بخواه هرچه خواهى که به خواست خدا برآورده شود.
مؤلّف گوید: بهتر آن است که در رکعت اوّل این نماز پس از سوره «حمد» سوره «إِنّٰا فَتَحْنٰا» و در رکعت دوّم پس از سوره «حمد» سوره «إِذٰا جٰاءَ نَصْرُ اللّٰهِ» خوانده شود.
خدمت به مادر
شیخ اعظم شیخ مرتضی انصاری(ره) ، فقیه بزرگ، مادرش را تا نزدیك حمّام به دوش مى گرفت و او را به زن حمامى می سپرد و مى ایستاد، تا بعد از پایان كار او را به خانه برگرداند. هر شب به دست بوسى مادر مى آمد، و صبح با اجازه او از خانه بیرون مى رفت. پس از مرگ مادر به شدت مى گریست فرمود گریه ام براى این است كه از نعمت بسیار مهمى چون خدمت به مادر محروم شدم، شیخ پس از مرگ مادر با كثرت كار و تدریس و مراجعات فراوان ، تمام نمازهاى واجب عمر مادرش را خواند، با آنكه مادر از متدیّنه هاى روزگار بود.
📚منبع : کتاب آداب الطلاب، شاکر برخوردار فرید
#نکات_اخلاقی #خدمتگزاری #مادر
https://eitaa.com/habibebnemazah
طنین دعای هفتم صحیفه سجادیه از مأذنههای مساجد اصفهان
دبیر شورای هماهنگی جبهه سلامت اصفهان:
🔹 تمامی مساجد سطح استان موظف هستند اذان را در سه وقت و مقدمات آن را در دو وقت ظهر و عصر پخش کنند.
🔹در وقت اذان صبح صرفاً اذان پخش شود و در دو نوبت بعدی علاوه بر پخش اذان، مقدمات اذان از جمله تلاوت قرآن کریم، دعای هفتم صحیفه و حدیث کسا به جهت تقویت فضای معنوی از ماذنه مساجد طنینانداز شود.
🔹برای تحقق کامل این امر، نظارت مردمی نیاز است و با توجه به اینکه این موضوع درخواست خود مردم بوده، میطلبد نظارت کافی بر این موضوع را داشته باشند. https://eitaa.com/habibebnemazaher
باسلام و عرض ادب
با توجه به شروع رزمایش کمک مومنانه ،آماده دریافت نذورات ، اقلام غذایی،کمکهای مالی ، همفکری و مشاوره شما عزیزان می باشیم.عزیزانی که وانت بار دارند و یا توانایی حضور فیزیکی در پایگاه دارند لطفا اعلام بفرمایند.
شماره حساب جهت واریز وجوه نقدی متعاقبا اعلام می گردد.
شماره هماهنگی: 09901883776
پایگاه بسیج حبیب ابن مظاهر(ع) https://eitaa.com/habibebnemazaher
🌹بسم الله النور
🌺تقدیم به نائب المهدی(عج)
حضرت امام خامنه ای(حفظه الله)
❤️#رزمایش کمک های مومنانه
🌹کلامت چون روان شد از رسانه
امیدی نو به دلها زد جوانه...
🌹بسیجی ها دوباره جان گرفتند
از آن گلواژه های عارفانه
🌹به ما دستور دادی تا نماییم
کمک هایی به مردم (مومنانه)
🌹به عشقت شور (رزمایش) به پاشد
کمک ها سوی مردم شد روانه
🌹یکی در کار ذبح گوسفند است
که تا نذرش نماید خالصانه
🌹یکی محلول می پاشد به شب ها
به دور از چشم مردم مخفیانه
🌹یکی دارد فقط از دار دنیا
تنور کوچکی در کنج خانه
🌹شبانه می پزد نانی به زحمت
کُند توزیع آن را هم شبانه
🌹یکی هم می نماید ماسک تولید
درون کارگاه و کارخانه
🌹خلاصه هر بسیجی هر کجا هست
کِشد باری ز هم نوعش به شانه
🌹به شوق خنده های رهبر خویش
بسیجی می دهد جان عاشقانه
🌹رشادت های یاران بسیجی
بمانَد در زمانه جاودانه
🌹اگرچه با عدو هستیم اکنون
سراسر در نبردی ظالمانه
🌹ولی این نکته را باید بگوییم
به دنیا با زبانی صادقانه:
🌹که ایران (غرب وحشی)نیست هرگز
(تمدن) دارد اینجا آشیانه
🌹کوید نوزده (covid19 )با نصرت حق
ز ایران می کشد پر عاجزانه...
زائر: اکبر اسماعیلی وردنجانی
#به_مددالهی_کرونا_را_شکست_میدهیم
https://eitaa.com/habibebnemazaher
💡 حکم روزه ماه رمضان هنگام شیوع بیماری کرونا مطابق با فتاوای حضرت آیتالله العظمی خامنهای
🔻 دفتر استفتائات حضرت آیتالله العظمی خامنهای حکم روزه ماه رمضان هنگام شیوع بیماری کرونا را مطابق با فتاوای ایشان منتشر کرد.
متن پرسش و پاسخ به شرح زیر است.
🔰 سؤال: در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، روزه گرفتن در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
📚 پاسخ: روزه به عنوان یک تکلیف الهی در حقیقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پایه های تکامل و اعتلاء روحی انسان به شمار می رود و بر امت های پیشین نیز واجب بوده است.
از آثار روزه پدید آمدن حالت معنوی و صفای باطن، تقوای فردی و اجتماعی، تقویت اراده و روحیه مقاومت در برابر سختی هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نیز روشن است و خداوند اجر عظیمی برای روزه داران قرار داده است.
روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب:
ایجاد بیماری
و یا تشدید بیماری
و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی می شود.
در این موارد روزه ساقط ولی قضای آن لازم است.
بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می کند.
بنابراین اگر فردی نسبت به امور یاد شده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه ساقط ولی قضای آن لازم است.
@Khamenei_ir
رزمایش کمک مومنانه
جمع آوری نذورات ، اقلام غذایی، گوشت قربانی ، افطاری ماه مبارک رمضان و وجوهات نقد
شماره کارت 0156-1004-8170-6273 نزد بانک انصار به نام حوزه 4 بسیج امام سجاد (ع)
شماره حساب 1123 نزد قرض الحسنه حبیب به نام هیئت خادم الزهرا (س)
لطفا پس از واریز حتما شماره واریزی و مبلغ را پیامک کنید.
در صورت شناخت نیازمندان واقعی ساکن در محدوده لطفا تماس بگیرید.
09901883776
https://eitaa.com/habibebnemazaher
همه نصفجهان آماده خلق دوباره حماسه همدلی
فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان:
🔹فاز نخست رزمایش کمک مؤمنانه از روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت آغاز میشود، اقلام و کمکهای جمعآوریشده با حفظ شان، جایگاه و آبروی نیازمندان بین آنها توزیع خواهد شد که مرحله اول تا عید فطر ادامه خواهد داشت و مرحله دوم طرح نیز برای بعد از عید فطر طراحی و عملیاتی میشود.
🔹مردم عزیز میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره کارت 6273811148772251 به نام سپاه صاحبالزمان (عج) نزد بانک انصار و یا 5892101214485209 به نام سازمان بسیج نزد بانک سپه و شمارهگیری کد دستوری #11*880* و همچنین با تحویل کمکهای غیرنقدی به پایگاهها و کانونهای بسیج در سراسر استان اصفهان در این طرح مشارکت کنند.به زودی نیز حساب مشترکی با امضای فرمانده سپاه استان و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان افتتاح و اعلام خواهد شد.
https://eitaa.com/habibebnemazaher
تبیین "مواسات" از نگاه حجتالاسلام نظافت؛
❇️ "مواسات" آزمایشی برای پولدارها
در مورد انفاق قرآن میگوید: «سِرًّا وَعَلَانِیَهً»آنجایی که پای آبروی مومن در میان است بایستی سری کمک کرد و باید آبرو و شخصیت افراد را حفظ کرد. اما یک وقتی کمک را به مراکز خیریه و امداد میدهیم، آنها را میشود علنی انجام داد، اگر خضوصا کمکی به #الگو شدن ما میکند؛ چرا که فرهنگسازی میشود و دیگران هم یاد میگیرند.
◽️باید مواظب شأن و عزت افراد در مواسات بود
🔻چگونه انجام مواسات را برای خود آسان کنیم؟
◽️۱. خدا را مالک بدانیم
◽️۲. قناعت کنیم
◽️۳. دل را با انفاق زنده کنیم
◽️۴. انفاق را نیکی به خود بدانیم
◽️۵. انفاق را یک توبۀ عملی در نظر بگیریم
◽️۶. انفاق را مایۀ بخشش علم بدانیم
🔻پیامدهای انفاق نکردن چیست؟
◽️۱. از دست رفتن مال
◽️۲. حسرت به هنگام مرگ
◽️۳. پشیمانی بعد از مرگ
https://eitaa.com/habibebnemazaher
توصیه رهبر انقلاب در آستانه ماه مبارک رمضان
✍️ حساب اینستاگرامی رهبر معظم انقلاب در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان متنی را منتشر کرد:
▫️از ماه شعبان چند روز بیشتر نمانده است
عزیزان من! فرزندان من! جوانان عزیز! از همین چند روز هم استفاده کنید. از خداوند بخواهید، دلهای باصفای خود را متوجّه خدا کنید و با او حرف بزنید.
▫️زبان حرف زدن با خدا، زبان مخصوصی نیست؛ اما معصومین ما - کسانی که پایگاههای قرب الهی را یکی پس از دیگری طی کردند - با زبانهای خوبی با خدا حرف زدند.
▫️آنها راه سخن گفتن با خدا را به ما یاد دادند.
این مناجات شعبانیّه، این دعاهای ماه رجب و ماه شعبان، این مضامین عالی، این معارف رقیق و نورانی با الفاظ زیبا و معجزهگون، وسیلهای برای دعاکردن ماست.
▫️من همه شما عزیزان را به توجّه به دعا در این ایام، توجّه به نماز، اقبال به روزه و استفاده از روزها و شبهای ماه رمضان دعوت میکنم.
🔰 نگاهِ امام زمان علیهالسلام
💬 حاج حسین یکتا: رفته بودم به دختر تازه عروسی #دل_داری بدهم که خدا تو را خیلی دوست داشت که همسر شهید شدی و… . برگشت گفت: "آقای یکتا! من شرط ضمن عقدم رفتن شوهرم به دفاع از حرم بود و هر روز صبح پوتینهای او را پشت در اتاقش میگذاشتم!"
به ظاهر و قیافه نیست، به یک لحظه «حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ» است که وقتی امام عصر (عج) نظر میکند در فرد، اثرش را میبینیم.
بهانه های بی اساس
بسیاری از افراد با کوچکترین بهانه ای، از انجام وظایف شرعی خود سر باز می زنند، در اینجا به چند نمونه اشاره می نماییم.
چون خداوند حاجت مرا نداد، نماز نمی خوانم!
چون فلان پیش نماز، گرفتاری مرا برطرف نکرد، دیگر در نماز جماعتش شرکت نمی کنم!
چون نتوانستم غسل کنم، نماز نخواندم!
چون خجالت کشیدم، غسل واجب را ترک کردم!
چون درس یا امتحان داشتم، روزه نگرفتم!
چون کارت دعوت به مجلس گناه داده بودند، رفتم!
چون همسرم خواسته، این چنین می پوشم!
چون در محیط کار حقوق کافی نمی دهند، سوء استفاده و کم کاری کردم!
چون از برخی مذهبی ها بدرفتاری دیدم، مذهب را کنار گذاشتم!
چون زندگیم تامین نمی شد، به دنبال مال حرام (ربا، رشوه، کم فروشی) رفتم!
و...
✖️برنامه آمریکا برای حمله به بیت رهبری
🔺فرمانده نیروی هوافضای سپاه: آمریکاییها شهید سلیمانی را شهید کردند؛ برای چه مسئولیت آن را قبول کردند؟ آنها میخواستند بگویند نماد مقاومت را زدیم تا فرماندهان مقاومت بترسند.
🔺آنها اطمینان کاذبی پیدا کرده بودند که ایران پاسخ نمیدهد، وقتی دیدند مردم شعار انتقام میدهند، گفتند اگر ایران اقدامی کند، ۵۲ نقطه را خواهیم زد.
🔺آن نقطه فرهنگی هم که میگفتند بیت رهبری بود؛ اما دیدند که عین الاسد موشک باران شد و صبح همان روز برنامه دیدار رهبری به صورت زنده از حسینیه امام خمینی(ره) پخش شد.
سلام اي ربّناي غروب📖
سلام اي رزق و روزي ِ پاك📖
سلام اي جمع ِ افلاك و خاك📖
سلام اي لحظه هاي سحر📖
سلام اي ماه چشمان ِ تر📖
سلام اي بغض افطارها📖
سلام اي ماه ِ ديدار ها📖
سلام اي ختم ياسين و نور📖
سلام اي ماه ِ عشق و سرور📖
سلام ای ماه رو راستی📖
سلام ای بی کم و کاستی📖
سلام اي قدر زلفت دراز📖
سلام اي اشتياق ِ نماز📖
سلام اي لحظه هاي دعا📖
سلام اي ماه ِ ارض و سماء📖
سلام اي ماه ِ صبر و رضا📖
سلام ای ماه آرامش مرتضي📖
سلام ای گرمی آفتاب📖
سلام اي خوابهايت ثواب📖
سلام ای سیب بهترین سرنوشت📖
تو پای مرا می کشی تا بهشت📖
سلام ای ماه تقدیر من📖
سحرهای تو صبح تطهیر من📖
سلام اي بركت سفره ها📖
سلام اي ماه ِ خوب خدا📖
التماس دعا دوستان 🙏
پیشاپیش ماه رمضان مبارک 📖🌺
انتفاضه شعبانیه عراق قیام مردم عراق علیه حکومت صدام حسین است که در شعبان سال ۱۴۱۱ق مطابق با سال ۱۳۶۹ش و ۱۹۹۱م آغاز گردید. قیام از بصره شروع شد و معترضان در مدت ۱۵ روز چهارده استان از هجده استان عراق را تصرف کردند.
در واکنش حزب بعث عراق، دهها هزار نفر کشته وحدود دو میلیون نفر آواره شدند. تعدادی از روحانیون دستگیر و یا اعدام شدند و شماری نیز از عراق فرار کردند. همچنین در واکنش حزب بعث حرم امام علی(ع) و حرم امام حسین (ع) آسیب دید و حکومت عراق بسیاری از مدارس دینی، مساجد و حسینیهها را تخریب کرد.
نارضایتی مردم، نابودی و آسیب دیدن زیرساختهای اقتصادی و رفاهی عراق در جنگ با کویت و ایران، از عوامل قیام مردم عراق علیه صدام حسین بوده است.
قیام در ماه شعبان ۱۴۱۱ق، از شهر بصره آغاز شد. یکی از نظامیان عراقی بازگشته از جنگ کویت، با گلوله تانک به سمت عکسی از صدام شلیک کرد[۱] مردم پس از این اتفاق به ساختمان حزب بعث و سپس به زندان شهر حمله و آنرا تصرف کردند. [۲] معترضان پس از مدتی شهر بصره را تصرف کردند و با انتشار خبر تصرف آن، برخی دیگر از استانهای عراق نیز به تصرف مردم درآمد.[۳]
نابودی زیرساختهای اقتصادی و رفاهی عراق پس از جنگ با کویت، خسارتهای به جامانده از جنگ با ایران و نارضایتی مردم از حکومت بعث، را از دلایل قیام مردم عراق علیه صدام دانستهاند.[۴] در پی حمله عراق به کویت، نیروهای متحدین به سرکردگی آمریکا به عراق حمله کردند و بسیاری از زیرساختهای اقتصادی و رفاهی عراق را نابود کردند.[۵]
در انتفاضه شعبانیه، چهارده استان از هجده استان عراق به تصرف مردم درآمد. معترصان کنترل استانهای دیالی، واسط، میسان، بصره، ذی قار، مثنی، قادسیه، بابل، کربلا، نجف، دهوک، اربیل، کرکوک و سلیمانیه را به دست گرفتند و فقط استانهای مرکزی شامل صلاح الدین، بغداد، نینوا و الانبار در کنترل حکومت باقی ماند.[۶] از اینرو انتفاضه شعبان را بزرگترین چالش داخلی عراق در دوره صدام حسین دانستهاند.[۷]
تحرکات مردمی در نجف، ۱۶ شعبان و به صورت تظاهرات در اطراف حرم امام علی(ع) آغاز گردید[۸] پس از مدتی به درگیریهای مسلحانه میان گروههای مردمی و نیروهای بعثی تبدیل شد و به کشته و مجروح شدن افرادی از هر دو گروه انجامید. درگیریها تا ظهر ۱۷ شعبان ادامه داشت و منجر به پیروزی گروههای مردمی و برافراشته شدن پرچمهای سبز در مرکز شهر گردید.[۹]
قیام در شهر کربلا روز ۱۸ شعبان آغاز شد[۱۰] هر چند روز ۱۶ شعبان درگیریهای پراکندهای در این شهر اتفاق افتاده بود.[۱۱] تحرکات مردمی کربلا سه روز ادامه داشت و در روز سوم مردم کنترل شهر را به دست گرفتند.[۱۲]
پیامدها
نتفاضه شعبان ۱۵ روز ادامه داشت.[۱۳] انقلابیون توسط نیروهای صدام به شدت سرکوب شدند؛ بنابر آمار غیررسمی حدود سیصد هزار نفر از مردم کشته و حدود دو میلیون نفر عراقی آواره شدند.[۱۴] سه شهر نجف، کربلا و کرکوک دستخوش بیشترین خرابیها بودند.[۱۵] نیروهای بعثی در کربلا و نجف دهها مسجد، مدرسه دینی و حسینیه را خراب کردند.[۱۶] بسیاری از کتابهای خطی ارزشمند نیز نابود شد.[۱۷]
پس از سرکوب قیام، شخص آیتالله خویی بههمراه تعدادی از افراد خانواده و نزدیکانش بازداشت و به بغداد منتقل شد.[۱۸] و پس از چند روز به اجبار در برابر دوربینهای تلویزیون، با صدام گفتگو کرد.[۱۹]
سید محمدرضا موسوی خلخالی، سید جعفر بحرالعلوم و سید عزالدین بحرالعلوم که از نمایندگان آیتالله خویی بودند پس از سرکوب قیام اعدام شدند.[۲۰] سید محمد سبزواری، شیخ محمدرضا شبیب ساعدی و سید محمد صالح خرسان نیز از عراق مهاجرت کردند.[۲۱]
فرماندهی سرکوب قیام در کربلا به عهده حسین کامل داماد صدام و در نجف با طه یاسین رمضان از افراد مشهور و مهم حزب بعث بود.[۲۲] نیروهای صدام با توپ و تانک به کربلا و نجف حمله کردند. در این حملات، حرم امام علی(ع)، حرم امام حسین(ع) و حرم حضرت عباس(ع) آسیب دید و پس از آن نیز به مدت شش ماه درهای حرم بسته بود.[۲۳]
نقش سازمان مجاهدین
به گزارش برخی منابع، گروهک تروریستی سازمان مجاهدین خلق ایران (منافقین) در سرکوب انتفاضه شعبانیه با حکومت عراق همکاری داشت. بنابر اسنادی، آنان در سرکوب مردم بصره نقش داشتند و تعداد زیادی از کشتهها را در گورهای جمعی دفن کردند.[۲۵]
برخی از اعضای جدا شده از سازمان، توضیحاتی در مورد این واقعه و عملیاتی که با نام مروارید انجام شد، ارائه کردهاند. آنان به قتلعام کردها در این انتفاضه و خدمتِ سازمان به صدام در این انتفاضه، اقرار کردهاند.[۲۶]
بعدها و در تاریخ هفتم آبان ۱۳۹۴، گروهی که خود را متشکل از خانوادههای قربانیان انتفاضه شعبانیه معرفی میکرد در عملیات موشکی، ۲۵ عضو گروه مجاهدین خلق را کشته و ۲۰۰ نفر از آنان را زخمی کرد.[۲۵]
اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ
خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه روزه داران حقیقى قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعى مقرر فرما و مرا از خواب غافلان هوشیار ساز خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه روزه داران حقیقى قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعى مقرر فرما و مرا از خواب غافلان هوشیار ساز
هار اصطلاح غلطی که نیاز به اصلاح دارد:
۱- خدا بد نده:
این کلام بی معرفتی به پروردگار است.
زیرا خدای تعالی در قرآن فرموده:
هیچ خوبی به شما نمیرسد مگر از ناحیه خدا و هیچ بدی به شما نمیرسد مگر از ناحیه خود شما (که بخاطر اعمال خودتان است)
۲- عیسی به دین خود، موسی به دین خود:
این جمله معنای صحیحی ندارد.
زیرا بین پیامبران خدا، کوچکترین اختلافی نبوده و همه آنها مردم را به توحید و یکتاپرستی دعوت میکردند و عقیدۂ یکسانی داشتند.
۳- ولش کردی به اَمان خدا:
این حرف کفر آمیز است.
زیرا اگر کسی مال یا فرزند خود را به امان خدا بسپارد که غمی نیست. بهتر است بجای این کلام گفته شود:
"ولش کردی به حال خودش"
۴- انسان جایز الخطاست:
این حرف نیز غلط است، زیرا انسان برای خطا کردن جایز نیست.
بهتر است بگوییم انسان "ممکن الخطا" است.
یعنی ممکن است خطا کند و بهترین خطا کنندگان، توبه کنندگان هستند.
👤 دکتر الهی قمشهای
چهار اصطلاح غلطی که نیاز به اصلاح دارد:
۱- خدا بد نده:
این کلام بی معرفتی به پروردگار است.
زیرا خدای تعالی در قرآن فرموده:
هیچ خوبی به شما نمیرسد مگر از ناحیه خدا و هیچ بدی به شما نمیرسد مگر از ناحیه خود شما (که بخاطر اعمال خودتان است)
۲- عیسی به دین خود، موسی به دین خود:
این جمله معنای صحیحی ندارد.
زیرا بین پیامبران خدا، کوچکترین اختلافی نبوده و همه آنها مردم را به توحید و یکتاپرستی دعوت میکردند و عقیدۂ یکسانی داشتند.
۳- ولش کردی به اَمان خدا:
این حرف کفر آمیز است.
زیرا اگر کسی مال یا فرزند خود را به امان خدا بسپارد که غمی نیست. بهتر است بجای این کلام گفته شود:
"ولش کردی به حال خودش"
۴- انسان جایز الخطاست:
این حرف نیز غلط است، زیرا انسان برای خطا کردن جایز نیست.
بهتر است بگوییم انسان "ممکن الخطا" است.
یعنی ممکن است خطا کند و بهترین خطا کنندگان، توبه کنندگان هستند.
👤 دکتر الهی قمشهای
دستورات کاربردی قرآن را رعایت کنید؛ مثلاً غیبت نکنید
رهبر انقلاب در محفل قرآنی با اشاره به دستورات کاربردی قرآن فرمودند:
🔸بخشی از دستورات کاربردی قرآن مربوط است به مناسبات اجتماعی؛ مثلاً غیبت نکنید.
🔸اگر فقط یکی از دستورات کاردبردی قرآن را رعایت کنید، خواهید دید چه اتفاقی خواهد افتاد.
🔸در قرآن میگوید اگر با کسی مخالفید، این موجب بیانصافی دربارهی او نشود. این یک دستور کاربردی است.
🔸شما ممکن است با کسی مخالف باشید؛ امّا این موجب نشود در آنجایی که حق با اوست، این حق را پنهان کنید یا بیانصافی کنید.
🔸[یا میفرماید] در امانت خیانت نکنید. امانت فقط پولی نیست که شما دست بنده دارید؛ مقام و مسئولیّتی هم که به وسیلهی شما به من داده شده امانت است.
🔸اگر چنانچه این امانت را درست عمل نکنم، این خیانت در امانت است.
🔸مشکل ما این است که زندگی را با قواعد قرآن تطبیق نمیکنیم.