باسمه تعالی
روی ان قال الامامُ زینُ العابدین(علیه السلام): لا يَومَ كَيَومِ الحسين (عليه السلام) اِزدَلَفَ عَلَيهِ ثَلاثُونَ الف رَجُلٍ يَزعُمُونَ أَنَّهم مِن هَذِهِ الأُمَّةِ كُلٌّ يَتَقَرَّبُ الَى اَلله عزوجل بِدَمِهِ و هُوَ بِالله يُذَكِّرُهُم فَلاَ يَتَّعِظُونَ حَتَّى قَتَلُوهُ بَغياً و ظُلماً و عُدوَاناً" ثُمَّ قالَ (عليه السلام): "رَحِمَ اَللهُ اَلْعَباسَ فَلَقَد آثَرَ و أَبلَى و فَدَى أَخَاهُ بِنَفسِهِ حَتَّى قُطِعَت يَداهُ فَأَبدَلَهُ اَللهُ عزوجل بِهِما جَناحَينِ يَطِيرُ بِهِمَا مَعَ المَلاَئِكَةِ في الجَنّةِ كما جَعَلَ لِجَعفرِ بنِ أَبي طَالِبٍ و إِنَّ لِلعَباسِ عندَ الله تَباركَ و تَعالَى مَنزِلَةً يَغبِطُهُ بِها جَميعُ الشُهَداء يَومَ القيامة.
ترجمه: بنا بر روایتی امام زین العابدین
(علیه السلام) فرمودند:
هیچ روزى مانند روز حسین (علیه السلام) نیست؛ سی هزار نفر _كه گمان می كردند از اين امّتند _ دور او را گرفتند و هر كدام برای كشتن او به خدا تقرب می جستند و او خدا را به آنها يادآور میشد و پند نمیگرفتند تا او را از روی ستم و ظلم و دشمنی كشتند.
سپس فرمودند: خدا عمويم عباس را رحمت كند كه ایثار كرد و خود را فداى برادر كرد تا دو دستش قطع شد و خداوند در عوض آنها، به او دو بال عطا کرد كه با آنها، در بهشت با فرشتگان پرواز میکند چنانکه به جعفر بن ابى طالب دو بال عطا كرد و براى عباس نزد خداى تبارك و تعالى مقامى است كه در قيامت، همه شهداء به آن مقام غبطه میخورند.
منبع: امالی شیخ صدوق، ج۱، ص۴۶۲.
پرسش: چگونه خدای متعال در آیه ۱۷ سوره عبس، انسان را نفرین کرده در حالی که آخرین پیامبر او حضرت محمد(ص) عاشق همه مخلوقات الهی بود؟!
پاسخ: خدای متعال در آیه یادشده، انسان را نفرین کرده و فرموده است مرگ بر انسان، چقدر کفر میورزد: قُتِلَ الْإِنْسَانُ مَا أَكْفَرَهُ
واژه انسان درآیات بسیاری از قرآن کریم درباره کسانی به کار رفته که جنبه روحی و معنوی خویش را فراموش کرده و همه توجه و همتشان به جنبه مادی و جسمانی و دنیایی خودشان معطوف است. چنین انسانهایی تنها برای دنیا کار میکنند و هدفشان در زندگی، خوش گذرانی و رسیدن هرچه بیشتر به لذتهای مادی و ثروت و شهرت است.
در این آیه نیز منظور از انسان، چنین افرادی هستند و خدای متعال آنان را نفرین میکند و میفرماید مرگ بر انسان که با وجود نعمتهای آشکار خدا و قطعی بودن تدبیر الهی و ربوبیت او نسبت به انسانها، راه ناسپاسی و کفر را در پیش گرفته و برای خدای متعال در ربوبیت و عبادت شریک قائل میشود.
تعبیر مرگ بر انسان تعبیری کنایی است و منظور از آن این است که خدای بزرگ از چنین انسانی به شدت بدش میآید و از وی بیزار است.
اینکه پیامبر خاتم(ص) از جهتی عاشق همه مخلوقات الهی بود به این معنا نیست که آن حضرت همه انسانها و حتی کافران و مشرکان را دوست داشت و از آنان بیزار نبود، چراکه تبرّی و بیزاری از دشمنان خدا، یکی از فروع مهم دین است که همگان و از جمله رسول خدا(ص) به آن مأمورند.
گرچه خدای متعال و پیامبران الهی(ع) دوست دارند همه انسانها به راه توحید هدایت شوند ولی کسانی که استکبار میورزند و راه کفر در پیش میگیرند، خدای بزرگ و همه پیامبران از آنها متنفر و بیزارند و پیامبر خاتم(ص) نیز از این قاعده مستثنا نیست: وَ أَذَٰنٌ مِّنَ ٱللَّهِ وَ رَسُولِهِۦٓ إِلَی ٱلنَّاسِ يَوْمَ ٱلْحَجِّ ٱلْأَكْبَرِ أَنَّ ٱللَّهَ بَرِیٓءٌ مِّنَ ٱلْمُشْرِكِينَۙ وَ رَسُولُهُۥ (توبه/ ۳) چنانکه در آیهای دیگر خدای سبحان به پیامبر فرمان داده که با کافران و منافقان جهاد کرده و با آنان با سختی و درشتی برخورد کند: يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّبِیُّ جَٰهِدِ ٱلْكُفَّارَ وَ ٱلْمُنَٰفِقِينَ وَ ٱغْلُظْ عَلَيْهِمْۚ (توبه/ ۷۳)
به کانال حبل الله بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hablallah
پرسش: گواهی دادن خدای متعال بر توحید که در قرآن کریم به آن اشاره شده چگونه است؟
پاسخ: شهادت و گواهی خدای متعال بر توحید و یگانگی خود، ۳ گونه است:
۱. شهادت قولی: یعنی خدای بزرگ در کلام خویش بر یگانگی خود گواهی میدهد مانند آیاتی از قرآن که بیانگر توحید است، از جمله آیه ۱۸ سوره آل عمران: شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
بر پایه این آیه، خدای سبحان و فرشتگان الهی و عالمان دینی به توحید و عدالت خدا گواهی دادهاند.
۲. شهادت فعلی: نظم و هماهنگی کامل و دقیق جهان آفرینش که موجودات غیرقابلشمارش در آن بهگونهای بسیار عجیب و حیرتانگیز با یکدیگر هماهنگند، نشان میدهد که آفریدگار و مدبر آنها یکی بیش نیست.
۳. شهادت عینی: یعنی اگر انسان خدا را درست بشناسد که او موجودی نامحدود است که دارای همه کمالات است، چنین موجودی ممکن نیست بیش از یکی باشد. البته حقیقت این شناخت برای کسی میسر میشود که با تهذیب و تزکیه نفس، به مقام مکاشفه رسیده و حقایق هستی و حقیقت توحید را شهود میکند.
به کانال حبل الله بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hablallah
پرسش: در آیه ۹ سوره انعام آمده است که اگر ما پیامبر را یک فرشته قرار میدادیم باز هم امر را بر مشرکان مشتبه میساختیم و آنان ایمان نمیآوردند.
مگر کار خدای متعال هدایت مردم نیست؟ پس چرا امر را بر مشرکان مشتبه میسازد تا ایمان نیاورند؟
پاسخ: این آیه شریف درباره یکی از پیشنهادهای مشرکان است که میگفتند چرا برای هدایت ما فرشتهای نازل نمیشود؟ خدای متعال پاسخ میدهد که اگر بر فرض ما فرشتهای را برای آنان نازل میکردیم باید آن فرشته به شکل یک مرد میبود تا بتواند با آنان سخن بگوید و آنان را هدایت کند و در این صورت باز هم نتیجه تفاوتی نمیکرد و مشرکان باز هم ایمان نمیآوردند: وَ لَوْ جَعَلْنَٰهُ مَلَكًا لَّجَعَلْنَٰهُ رَجُلاً وَ لَلَبَسْنَا عَلَيْهِم مَّا يَلْبِسُونَ
باید توجه داشت که گمراهی انسانها دو گونه است: یکی گمراهی ابتدایی که این گمراهی به هیچ وجه مستند به خدا نیست بلکه انسانها خودشان راه گمراهی را انتخاب میکنند و حقایق را بر خودشان یا پیروان و دوستانشان مشتبه میسازند و تعبیر "مَّا يَلْبِسُونَ" در آیه فوق اشاره به این نوع گمراهی دارد.
گمراهی دیگر گمراهی مجازاتی است که مستند به خداست و اگر کسی خودش راه گمراهی را انتخاب کرد خدای سبحان نیز هدایتها و لطفهای خود را از او برمیدارد و او گمراهتر میشود و بدین ترتیب خدا نیز بعد از آن حق را بر آنان مشتبه میسازد و تعبیر " لَلَبَسْنَا عَلَيْهِم" اشاره به این گمراهی مجازاتی دارد.
نتیجه اینکه خدای سبحان ابتدا حق را برای همه به صورتی آشکار، تبیین میکند. کسانی که به ندای عقل و فطرت خویش پاسخ مثبت دهند حق را پذیرفته و در برابر آن تسلیم میشوند. خدای متعال نیز به این افراد به صورت ویژه کمک کرده و حق را برایشان آشکارتر میسازد؛ ولی کسانی که به ندای فطرت و عقل خویش پشت کنند و عناد و لجاجت ورزیده و حق را نپذیرند و به آن ایمان نیاورند، خدای سبحان نیز توفقیات و لطفهای خود را از آنان برمیدارد و این موجب میشود که حق برایشان مشتبه شده و هرچه بیشتر در گمراهی فرو روند.
به کانال حبل الله بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hablallah
پرسش: در آیات ۶۷ و ۶۸ سوره یوسف(ع)، چرا حضرت یعقوب(ع) به پسرانش گفت از یک دروازه وارد نشوید بلکه از دروازههای مختلف وارد شوید و نیز حاجتی از آن حضرت که روا شد چه بود؟
پاسخ: حضرت یعقوب(ع) با توجه به آن علم الهی که داشت و نیز ارتباطی که با عالم غیب داشت فی الجمله دریافته بود که در این سفر برای فرزندانش مشکلی پیش خواهد آمد و آن حضرت نگران پسرانش به ویژه بنیامین بود از این رو به آنان سفارش کرد که از یک دروازه وارد شهر نشوند تا با این کار از آسیبهای گوناگون احتمالی مانند چشم زخم، حسادت و یا دستگیر شدن به اتهام جاسوسی در امان بمانند، در عین حال حضرت یعقوب(ع) به خوبی میدانست که نمیتوان جلوی تقدیر و حکم الهی را گرفت، به همین جهت بر خدا توکّل کرد: وَ قَالَ يَا بَنِيَّ لَا تَدْخُلُوا مِنْ بَابٍ وَاحِدٍ وَادْخُلُوا مِنْ أَبْوَابٍ مُتَفَرِّقَةٍ ۖ وَمَا أُغْنِي عَنْكُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيْءٍ ۖ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۖ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ ۖ وَعَلَيْهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُون.
در نهایت این تدبیر حضرت یعقوب(ع) نتوانست جلوی تقدیر و برنامه الهی را بگیرد و سرانجام جمع فرزندان یعقوب متفرق شد: وَ لَمَّا دَخَلُوا۟ مِنْ حَيْثُ أَمَرَهُمْ أَبُوهُم مَّا كَانَ يُغْنِی عَنْهُم مِّنَ ٱللَّهِ مِن شَيْءٍ.
اما حاجتی از حضرت یعقوب(ع) که برآورده شد آن بود که اولاً به وظیفه خود در این خصوص عمل کرده بود و از این جهت احساس آرامش میکرد و ثانیاً همین که حضرت یعقوب(ع) به مقتضای وظیفه پدری، چنین تدبیری اندیشید ولی در عین حال به تدبیر خود اعتماد نکرد بلکه بر خدا توکل کرد چه بسا موجب شد که خدای متعال به آن حضرت با نظر رحمت نگریسته و او را به خواسته اصلیاش برساند و حضرت یوسف(ع) را همراه با دیگر فرزندانش به او بازگرداند: إِلَّا حَاجَةً فِي نَفْسِ يَعْقُوبَ قَضَاهَا.
به کانال حبل الله بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hablallah
صراط مستقیم.m4a
8.29M
🎙 ماهیت صراط مستقیم.
🎤 احمد جمالی
✅ کانال حبل الله 👇
https://eitaa.com/hablallah
اسلام و شادی و لذت.m4a
13.05M
🎙 اسلام و شادی و لذت
🎤 احمد جمالی
✅ کانال حبل الله 👇
https://eitaa.com/hablallah
جلوههای توحیدی جریان عاشورا.m4a
8.01M
🎙 جلوههای توحیدی جریان عاشورا
🎤 احمد جمالی
✅ کانال حبل الله 👇
https://eitaa.com/hablallah
ان عدتم عدنا.m4a
12.37M
🎙 برگردید، برمیگردیم.
وَ إِنْ عُدتُّمْ عُدْنَا
🎤 احمد جمالی
✅ کانال حبل الله 👇
https://eitaa.com/hablallah
درجات معرفت امام زمان.m4a
17.4M
🎙 درجات گوناگون معرفت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🎤 احمد جمالی
✅ کانال حبل الله 👇
https://eitaa.com/hablallah
وصف خدا.m4a
8.02M
🎙آیا مخلوق میتواند خدای متعال را وصف کند؟
🎤 احمد جمالی
✅ کانال حبل الله 👇
https://eitaa.com/hablallah
پیاده روی اربعین.m4a
13.89M
🎙 مراسم باشکوه پیادهروی اربعین؛ معجزه حضرت سیدالشهداء(ع) و زمینهساز ظهور حضرت بقیة الله(عج)
🎤 احمد جمالی
✅کانال حبل الله👇
https://eitaa.com/hablallah